Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hamár dolgoztok, no meg ugye a 3600. komment
, akkor én is mutatom, hogy ha csütörtök, akkor maya este (sajna ma rövidebb, mert a legújabb felállás szerint holnap 8-tól van órám...)
[link]
bemappoltam a maradék részét is a hídnak (mivel először modelleztem és hülye fejjel nem mappoltam, így bemappoltam egy ''lécet'', és transfer attribute-tal átpakoltam róla az UV-kat a többire... A textúrát is megcsináltam, sajna kicsit eltérő lett az eddigiektől, de csak a derítő layer-en kell alakítani, hogy helyrehozzam... de majd csak holnap... meg majd feldobom még valamivel a deszkákat (pl fém vasalással)
Lassan elfogynak a mappolható elemek, megint lehet modellezni (hála az égnek
) -
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
Csákómákó!
Gyógypuszi az nincs, de ha leírod mégeccer szép nyugodtan, hogy mi fáj, akkor én tudok segédkezni.
Vegyél szép nagy levegőt, és vésd képernyőre, hogy mit kötögettél hova? 
Amúgy ha mégis sikerült valamit kihalásznom a dolgoból, akkor azt javaslom, hogy először berakod a diffúzba a képet, aztán rakod rája az UVW-t.
(kissé furán ragzok)
De inkább bontsd fel Material ID-kre, és ne flatten-el vesződj, hanem cylinderrel, meg ilyen dolgokkal. Azt kezd el nézegetni, próbálgasd, és rájössz, hogy milyen szép az élet.
Ha mégis elszöntyömpörödnél, akkor szólj!
[Szerkesztve] -
atm*RefeeZ
tag
élóbéló
no...csináltam bögrét.igen.jól vettétek észre..bonyolult modell lehet meg ilyenek
mindegy..a lényeg,hogy csináltam valamit DE azért nem látjátok mert ezen próbálnék júvídábüljú meping meg júví ánrep dolgokat tanulni..fogtam face subobj módban unwrapnél kijelöltem mindent és flattent toltam rá,jól. megcsinálta,hepi voltam.ami kell a modellhez és ami nem lesz egyszínű azt összekötögettem szépen és rendereltem egyet belőle jó kölökhöz híven...igen ám DE ps-ben miután megcsináltam a kívánt textúrát és kimentettem...hiába húztam be diffuse slotba mert renderkor valahogy visszaugranak az unwrappelt dolgok és kicsit nem értem miért
tudom érthetetlen voltam megint és azt is,hogy kevés vagyok a 3dhez mint lekvárban a dió..de léccilécci ha valaki megértette miért sírok és tud rá gyógyipuszit adni akkor ne kíméljen
köszke 
-
nem azzal fogok foglalkozni... most scannelek a barcsai könyvől, csak úgy poénból, utána majd csinálom, mappolom és textúrázom kicsit a hidat, vagy modellezek egy új darabot a jelenetből... Amúgy a kaja jó szar volt... lehet, hogy holnap majd megcsinálom a maradék darabokat...
-
válasz
Menthirist
üzenetére
Hajrá, már nagyon várom a mappolós videót.

-
-
válasz
Menthirist
üzenetére
Jobbulást a könyöködnek!

Én kertet ástam, és a hátam amortizálódott le, de szerencsére csak izomláz, jól is néznék ki, ha már derék bajaim lennének.
Úgyhogy most pihenek, hogy éjjel jobban tudjak aludni.
-
-
Met
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek, azthiszem megvilágosodtam

-
mint Bici kollega oly találóan válaszolt, valóban feladattól (is) függ. A képlet viszonylag egyszerű: ha játékhoz kell, akkor nurbs, subdiv tabu, oda csak a poly jó. Egyéb esetben játékos a nurbs, mégpedig elsősorban akkor, ha valamit abban gyorsabb megcsinálni (játékok esetén is van, hogy a grafikus elsőnek valami kis formát megcsinál nurbs-ben, mert úgy gyorsabb és egyszerűbb, majd azt konvertálja (mintavételezi végülis) poly-vá. ilyen pl, ha valaki akar mondjuk egy üveg poharat csinálni, csinálhatja a jó öreg polyhengerből extrudálás és scale-eléssel, vagy teheti azt, hogy egy görbével megrajzolja a függőleges keresztmetszet felét, majd ezt körbeforgatva készíti el a felületet (értsd forgástestet csinál). én pl a hidam kábelezését is nurbs hengerből csináltam, mert míg a poly ugye szögletes, a nurbs szép egyenletes, nem szaggatott... a poly is lehet ilyen, de akkor sok polyt kell használni, ekkor viszont problémás mondjuk egy szép ívet csinálni
[link]
itt ugye a felső kötél íves, az alsók pedig nem egyenletesen magasan vagy alacsonyan vannak a ''oldaldeszkába'' illesztve, szándékosan.
na ezt polyból lassabb lett volna szépen megcsinálni, és amíg megvannak a referenciavonalak, amikkel ezt elkészítettem, addig könnyen és kényelmesen állíthatok a vonalak állásán... -
bazz... ma. sportnap. indultunk focin. kapus voltam, mint mindig. lúzer fc néven indultunk, okkal. tönkrevágtam megint a könyököm, most be van dagadva az egyik fele, de akkora, mint egy nagy dió... kikaptunk 1-0-ra, majd 5-0-ra, majd 3-0-ra. mindnekinek fáj mindene... maradok én a cybersportnál, max lemegyünk ping-pongozni...
[Szerkesztve] -
Met
nagyúr
hehe, olyanokat kérdeztek, én nem értek a Max-hoz csak rajzolgatok benne

Csak a use nurbs akármi van bepipálva 2-es értékkel, otthon megnézem rendesen.
Menthirist kössz az oktatást, már csak az lenne a kérdésem, hogy miben jobb az egyik mint a másik? Mire használható jobban vagy ilyesmi. -
válasz
Menthirist
üzenetére
Sztem azért utal nurbs-re néhol, mert a meshsmooth nurbs-hez hasonló módon műxik. Az is bezier görbéket használ, ha jól tudom.
Ezt nem merném állítani, de valami előadásról ez rémlik.
Met: Meshsmooth, vagy turbosmooth van rajta és milyen beállításokkal? -
mindenben... a polygon alapú modellezés során vertexekkel dolgozol, 2 vertex közt van/lehet egy él, ami egy egyenes, három vertex közt már ki lehet feszíteni egy síkot. sok ilyen síkból építed fel a modelled...
a nurbs ellenben nem vertexekkel és egyenesekkel számol, hanem bezier görbékkel, amiket Control Vertexekkel lehet kialakítani... a felületeket két vagy több görbe közt hozza létre, és ezek a felületek nem (feltétlen) síkbeliek, hanem a görbéktől függően akármilyen lehet...
sajna most van egy számítógépi grafika c. tantárgyam, amiben ezekről lesz szó
a gond ott van, hogy matematikai háttérrel (3 előadás volt eddig, abból az első kettőből semmit sem értettem, a harmadikat is csak azért vágtam, mert hardverek történelméről volt szó
) amúgy vettük a polygonok területének számolását, triangulálás hasznát (és miértjét), most jönnek majd a transzformációk, aztán majd shading, fények...stb... érdekesnek tűnik, de csak rohadt egyenleteket látok az egészből, nem azt, ami tényleg érdekelne 
-
Met
nagyúr
válasz
Menthirist
üzenetére
Amit én csináltam az mind ''plane-ből poly'' val csináltam.
A nurbs miben más? -
-
Met
nagyúr
válasz
Menthirist
üzenetére
őőő, ez miért számít?
azthiszem poly mivel a leraktam egy plane-t és rányomtam az editable polyra
Bici: elvileg ez egy 69-es Mustáng, kicsit felturbózva ahogy én építeném meg realben, tehát akkor inkább egy egyedi Hotrod
-
-
Helló!
Nemtom milyen az eredeti, de ez nagyon pöpec!
A texturázásról: A homogén felületekre simán rányomod a material editor-ban készített cuccost, ehhez fel kell bontanod a modellt material ID-k segítségével. A nem homogén részeket mappolni kell.
Mindkettőről csinálok majd leírást 7végén, ha lesz időm.
Addig nézegesd a max beépített tutorial-jait, azokban is van sok használható dolog. Ha nincsenek meg, szólj!
-
Met
nagyúr
Nos, azthiszem elkészültem.
A kerekeket, a belsőteret, az ablaktörlőt és a hűtőrácsot''loptam''
Már csak textúrázni kellene, ha valaki segítene vagy használható leírást mutatna azt megköszönném, csillivilli krómot és festést szeretnék
[link] -
-
válasz
Menthirist
üzenetére
Akkor télleg jó kis cucc lehet.
Azt én is tudtam, hogy az egérnél sokkal jobb a cerka, csak azt nem vágtam, hogy ez a típus mitől jobb a többinél. De már tudom.
A nyomásérzékenység nagyon állat lehet... ha lenne ilyen ceruzám, akkor a rajzokat egyből Illustratorba lehetne berakni körberajzolással... nem is kellene szkenner. Lehet, hogy mégsem szkennerre gyűjtök?
Majd meglátom. Úgysem fenyeget a dolog még jó ideig. -
hát azért egy wacom és egy genius tábla közt van némi differencia

amúgy igen, ZB, Mudbox és PS (elvileg) ég és föld vele... nem elég?
amúgy némi adat, hogy mitől is jobb, mint az egér: a volito2 1000 dpi (az egerem ''csak'' 800
), ez még nem is lényeg, de ami ebből jön: 40 vonal per mm... +-0.25 mm pontosság... 512 fokozatú nyomásérzékenység, végre nem kellene állandóan ecsetméretet állítanom, hanem nyomás ereje alapján alakulna (ha épp hogy érintem, akkor hajszálvékony vonalat húz, ha erősebben, akkor vastagabbat). ráadásul az ember természetesebben rajzol egy táblán, a csuklómozdulatok is könnyebbek, pontosabbak, ha nem egy egérrel kell végrehajtani (egérnél a csukló majdnem mindig az asztalon fekszik, legalábbis nálam, míg tollnál el nem mindig igaz, rajzolásnál pedig szinte sosem...) Szóval elsősorban a PS és ZB profitálna nálam sokat belőle, de azért maya-ban is lehet jópár dologra használni, pl artisan, dinamika... (sőt, sokan modellezni is tablettel modelleznek...)
Sajna a volito-t már alig kapni (már ha kapni), mert 1-2 hónapja megjelent a Wacom Bamboo-ja, 13 helyett 21k-s áron, amin legalább van pár programozható gomb (mint a Graphire4-en is), továbbá tán a graphire mellett a bamboo tolla is olyan, hogy ha az ember megfordítja, akkor radírként funkcionál automatikusan
(egyszer láttam, ahogy egy fickó csinálta, nagyon lol volt.
). A ceruza minden wacom tablet esetében vezeték és elem nélküli, így könnyű, a bamboo kapott egy kerek érintőfelületet is (ezt elvileg zoom-ra szokták használni) [link]
ami a differencia, hogy a volito 1016 dpi (40 vonal per mm), a graphire 2000 (80 vonal per mm), a bamboo pedig 2500 dpi (100 vonal per mm)... mind a három A6-os (legalábbis amit venni akarok), mind a három 512-es érzékenységű, két gombos tollal, és ezek még nem érzékelik a dőlésszöget (az tán csak az intuos3 felett lévő fícsör, de az már 100k magyar forint...). A bamboo és a graphire tudtommal ''radírvégű''... a gond csak az, hogy a volito 13k + postaköltség, a bamboo és a graphire pedig 20-21k + postaköntség... sajna mivel vennem kell emellett telefont is (ami előreláthatóan egy Samsung SGH E250-es lesz, 25k-ért, -5k a régi telóm, szóval elvileg 20k, szóval ez így egyenlőre gáz, mert csak 42k lóvét kapok, és még be kell fizetnem a kolidíjat is (8k). Szóval akárhogy is nézem, minden lóvém elmegy, még szerencse, hogy a szülinapom is ott lesz, így talán meg tudom majd oldani a helyzetet... Ha minden jól megy, október végére lesz mindenem (kivéve lóvém persze
)
[Szerkesztve] -
válasz
Menthirist
üzenetére
Most néztem, hogy az a Volito2 egy rajzpad...

Mitől olyan jó?
Én életemben egy féle rajzpaddal találkoztam, az egy olcsó fajta genius volt, de annál a jelenlegi Microsoft egerem is sokkal jobb...
Majd ha lesz pénzem sok év múlva én is veszek valami rajzpadot. Mudbox-hoz tuti nagyon jó, meg PS-hoz...
Addig marad a MS patkány. Ez az első görgős típus az MS kínálatában, és azóta tökéletesen műxik. Még Quake3 versenyen nyertem
-
nemár, hogy mire lassan lenne lóvém egy volito 2-re, addigra már sehonnan sem lehet megrendelni, csak a graphire 4 és bamboo maradt, de az meg 6-7k-val drágábban... mivel mobilt is kell vennem, így ez most nem jött jól... esetleg ha valaki tud olyat, hogy október közepe-vége felé még valahol van/lesz volito2, az szóljon...
-
lantlant
csendes tag
-
lantlant
csendes tag
Atmentem max7-be, es ott mukodnek... De mert?
-
lantlant
csendes tag
Az unwrap editorban, hogy lehet a hotkey-eket elerni? Vagy csak nallam nem mukodi?

Help!
-
Nyúltáp
senior tag
Uccsó post hungliából, majd jelentkezem..remélem minnél előbb, addigis jó heggesztést mindenkinek

-
válasz
Menthirist
üzenetére
Heló!!
Nos, hétfőtől újra nekiállok majd a texturázásnak, addig Flash webáruházat heggesztek.
Mindenféleképpen linkelek majd képeket, de egyelőre nem áll olyan szinten a dolog, hogy nekem tetszene.
Aztán szeretnék hi-poly modellből visszarenderelni gyűrődéseket, de ahhoz előbb majd rá kell jönnöm a megfelelő topológiára. Jelenleg inkább hájas ráncoknak tűnnek, mintsem gyűrődésnek...
Ráadásul a projection sem akar normálisan összejönni, jobban szét kell majd szednem a modellt.
Sokat kell még gyakorolnom, de élvezem.
Yoda: Néked meg építő jelleggel mondjuk a dolgokat, he!
Amúgy amit a múltkor írtam az animációdról, azt most is tartom, és abban nem a mozgás lassúságát említettem, hanem pár apró hibát, amitől szeintem lassúnak tűnik.
Ennél az animnál is azért látszik lassúnak, mert nem történik elég esemény. Szerintem a mozgás görbélyét variáld, hogy púposabb legyen, vagyis az elején gyorsabb legyen, és logaritmikusan lassuljon. És a fénycsóvák gyorsabban mozogjanak. És legyen konfetti- és csillámpor fújógép is.

[Szerkesztve] -
válasz
YODA mester
üzenetére
nem kötelező megnéznünk

-
YODA mester
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Néznéd OSX Safarin. 5fps maximum. Ha mégegyszer valaki megszólal, hogy lassú, akkor legközelebb valami féreg vírust teszek fel és nézegethetitek, ahogy a képernyőn csak a flash ablak marad és lasssssan megjelenik egy szöveg, hogy: YOU SUCKED.

-
válasz
YODA mester
üzenetére
szép lett, de ez is lassú (nem akad, hanem lassú
) -
a hajlítás warp-pal ment
... a középső, viszonylag egybeolvasztott faminta-sokaságot duplikáltam, és warp-pal torzítottam. Még így is vesztett némi erezetet, de majd ha kész lesz minden modell, és be is lesz textúrázva, akkor rajzolok rá még, ha kellene...
Amúgy a képen minden dolog képről van odatéve, a kötél képről lett kivágva, körbemaszkolva, seamless-é téve és színügyileg módosítva. A fa nekem elég szürke volt, így arra tettem egy layert amit saturation módba tettem, erre pakoltam a színeket, hogy olyan színt kapjak, amilyet kell.. Egyenlőre még a mappolós tutort sem tudom befejezni, mert nincs annyi időm (amikor nincs senki a szobában), hogy felvegyem a maradék két chaptert... Textúrarajzoláshoz meg kellene még tapasztalat, meg végre a Wacom-om
A ruhás műveidre én is kíváncsi vagyok, nem ártana tudnom olyat is
az meg, hogy lassabban megy, mint a modellezés és a mappolás, nem meglepő, mert szerintem messze hosszabb folyamat is eleve... meg modellezni szerintem könnyebb is, mint textúrát rajzolni... Ezért dolgozok most képek alapján, rajzolni nem tudok annyira -
YODA mester
senior tag
Felkerült még egy anim a webtesterre: [link] Igazán megérte 4x4-es AA-val renderelni. Flash-ben 1500kbs-el olyan recés mint a tököm.

[Szerkesztve] -
válasz
Menthirist
üzenetére
Mivel hajlítottad meg a fa texturát?
Kivagdostad valahonnan, vagy te festetted?
Majd ha kész van a mappolós videód, akkor javaslom, hogy egy textura készítőset is csinálj. Egy néződ tuti lenne.
Én azóta is a ruhával szívok, ez valahogy sokkal lassabban megy nekem, mint a modellezés, meg a mappolás...
-
-
Hzolee
csendes tag
Húúú...emberek ez nagggyon égő.Valami isteni szikra által eszembe jutott, hogy ez a ''motion ful'' lehet, hogy motion fül-et jelent.
De mentségemre szóljon, hogy ő felejtette le az ''ü'' betűről a pontokat.Szóval elnézést, hogy foglaltam a helyet két beszólásig.
Csaó! -
Hzolee
csendes tag
Sziasztok!
Egy Target Kamerát szeretnék ráhelyezni egy path, azaz útvonalra, ami egy rugó alakú vonal.Mindezt úgy szeretném megoldani, hogy a kamera Targetja folyamatosan a képzeletbeli rugó közepére nézzen.Próbálkoztam a kamerára dobott PathDeform módosítóval, maga a kamera ráfekszik az ívre de a Target is vele együtt mozog.Tudtok segíteni?
Valaki a következőt írta nekem egy másik fórumon, de sehol nem találom ezt a Motion Ful-t a programban...szóval:
''Mozgatando object (kamera) kijelol -> motion ful -> assign controller rollout -> position (click) -> assign controller gomb -> path constraint hozzarendelese -> path params-ban add path (a kovetendo spline)...'' ????
Köszönöm!
Üdv! -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
majd 1 hónap múlva megmondom jó vagy rossz hír volt-e

-
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
szerintem ez vmi driver gond.
Yoda: miért nem ezzel kezdted, hogy tökéletes, akkor nem szólunk egy szót sem
no kis közérdekű info: Szombaton átteszem a székhelyem angligisztánba, szóval egy ideig valószínűleg nem leszek...nameg utána se túl sűrűn, de azért majd igyekszem felnézni fórumra időnként. -
hmm... kissé mintha lennének gondok a maya 2008-al... tegnap figyeltem fel rá, amikor be volt kapcsolva mind a két monitor, és a haveroknak betettem a másik moncsira egy filmet, hogy nézhessék, míg a nagyon Maya-ztam... nyitnám az UV editort, erre nem jelenik meg benne a modellem uv-ja (eleve nem váltott át uv módba, csak mintha próbált volna...) ráadásul amikor újraindítottam a maya-t, akkor már semmilyen képet nem volt hajlandó a panelokban megjeleníteni (minden menü meg hasonló volt, működtek is, de a panelok nem mutattak semmit). Mindegy, hagytam a fenébe, gondoltam majd ma utánajárok... 1 monitorral minden jó... bekapcsolom a másodikat, azzal is jó... de ha a másodlagost az elsődleges elé teszem ([link]), akkor megint előjön a gond... viszont ha az UV editort átteszem a kicsire ilyenkor, ott előjön...
Tehát mindaddig minden tökéletes, amíg az első monitor a másodlagos előtt van... viszont amikor megcserélem, akkor a maya megbolondul, és nem az elsődlegesre, hanem a baloldalira akar csak megjeleníteni dolgokat (pl uv editor)... ez azért elég gáz, hacsak nem a gépemben van a hiba, bár a legújabb videókari drivert használom... lehet, hogy egy régebbit is meg kellene néznem? -
YODA mester
senior tag
Az a lényeg, hogy ne browserrel nyissátok meg azt a köcsög flash-t, mert a böngésző nem tudja realtimeban lejátszani..! Ez egy tökéletes anim.

-
Nyúltáp
senior tag
de ha nem túl sűrű a környéken polyháló, lehet gyorsabb lesz ha a sárga lökhárítót(?) körüljárva beraksz egy új loop-ot kocsitestbe, aztán extrude befelé+pár chamfer.
próbáld előbb booleant, hátha nem cseszi szét nagyon modellt. -
Nem azt mondtam, hogy nem lehet használni, én is használom rendszeresen, de sok esetben ''ki kell fésülni'' az érintett területet.
Próbáld ki! pár klikk!
A te esetedben nem hiszem, hogy túl sokat kell majd vele tökölni. Annyi az egész, hogy ha megvan a kivonás, akkor ne felejtsd el helyre állítani a 3 és 4 ágú polygon szerkezetet. Ha ez megvan, akkor nem lesz gáz!
[Szerkesztve] -
válasz
YODA mester
üzenetére
Nos, megnéztem én is temp-ből, eg ykicsit lett csak jobb, videóba is átnyomtam, de az már nem adott hozzá.
Nekem a következő észrevételeim vannak, bár az animációhoz még nem értek:
Amikor körbefordul sztem túl sokat toporog. Nem feltétlenül sok a lépések száma (sztem eggyel kevesebb kell) inkább az látszik belőle számomra, hogy egyhelyben lép piciket.
A másik, hogy ha figyelmesen megnézed a kard forgatását, akkor olyan érzésed támad, mintha egy nagy és nehéz pallost forgatna. Egy fénykard inkább pehelysúlyú, amit villámgyorsan lehet pörgetni.
A harmadik dolog, amit észrevettem, hogy amikor elugrik, eleinte még jól veszi a lendületet, de aztán szinte páros lábbal ''repül fel''. Ha az egészet visszafele játszanánk le, akkor jó lenne földetérésnak, de elrugaszkodáskor szerintem szükségszerűen az egyik láb előrébb lenül, mint a másik. Persze ez csak akkor igaz, ha hagyományos mozgásban gondolkodunk. Ha a robot valami emberfeletti erővel rendelkezik, amivel bazi bagyot lehet ugrani, és nem az elrugaszkodásból nyeri a lendületet, hanem az Erőből, akkor persze más a helyzet.
Ezek a meglátásaim leginkább laikusként.
MET: Create Compound object - boolean - kijelölöd a két testet, és az A-B vagy B-A beállítás jó lesz. A MAX-ban a boolean szinte mindig úgy ''dolgozik'', hogy utána bőven van javítani való a modellen.
[Szerkesztve] -
Met
nagyúr
Villámkérdés.

Hogy tudom kivágni a zöld részből a sárga helyét?
Úgy képzelem, hogy azok a részei eltünnek a zöldnek amik belelógnak a sárgába, tulajdonképpen a sárga negatívja marad a zöldben. [link]
Ez egy lökhárító, vagy nem lényeges kivágni mert a textúrázás után is látszani fog, hogy az nem egy darad
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
YODA mester
üzenetére
szerintem félreérted amit írunk. Én (és szerintem Menth is) arról beszélek, hogy a mozgások nincsennek eléggé ''előkészítve'', mondjuk úgy, hiányzik a nekilendülési fázis.
Majdnem minden mozdulat előtt kéne lennie némi előkészületnek magához a mozgáshoz, annélkül elveszti a lendületét, dinamikáját.
Megnéztem amúgy temp-ből is, és még mindig tartom a véleményem, hogy ennek köbö fele ilyen hosszúnak kéne lennie.
A égbőllepottyanós és a körbefordulós fázisok közti részt meg heggeszd szerintem még egy picit, mert így nem igazán érthető, hogy mit is akar ott kifejezni az anim.(vmi ''köcsög most meghalsz'' dologra asszociálnék, de ha azis, akkorsem elég kifejező)
wow: senior lettem
ja, ui: a rövidebett nem úgy értem, hogy egyszerűen nyomd össze fele ilyen hosszúra animot, hanem úgy, hogy a mozgások, legyenek 2x ilyen lendületesek (ezálltal gyorsabbak is)
[Szerkesztve] -
YODA mester
senior tag
válasz
Nyúltáp
üzenetére
Ez mind a sokkal lassabb flash miatt van. Röhögni fogsz de egy gyenge gépen (nem rátok értem, hanem pl egy céges gépen) lassított felvételbe jácca le. Az eredeti videó valódi 25fps-el nincs baj a dinamikával. Ha van fent Flash 8 lokál lejátszótok (ami a Macro Studioval telepűl fel) akkor a tempből nyissátok meg az swf-wt és akkor realtime lesz nagyjából. Ha csak ennyit tudtok hozzáfűzni.

[Szerkesztve] -
-
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
nalátod...legalább volt vmi értelme felrakni

Bici: asszem pont a PH-n árulta vki szoftverbazárban, keress rá, talán megvan még neki. -
Heló!
A Maya 2008-ról jut eszembe: Van valakinek teljes verziójú DOS-os 3D Studio r4-es progija?
Asszem az volt az utolsó DOS-os 3d Studio... De ha nem, akkor a legutolsó kellene.
Jöhetnek hozzá kiegészítők is! 
Köcce!
ui.: Hamarosan nagy ruhatextura GURU leszek, majd linkelek képeket. Végignéztem egy rakás tutort, gyakoroltam sokat, és már kezd jól menni.
-
btw nem is tudtam, hogy a tutorban van link egy Art of Maya című angol nyelvű tutorkönyvöz, ami ingyen letölthető pdf-ben

-
el lehet vele bolondozni
és a gépem is egész jól tűri (nem túl jól, de jobban, mint vártam
) -
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
feltűnt első képről is
...naés hány fényévvel érzed vele magad előrébb?

[Szerkesztve] -
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
YODA mester
üzenetére
igaza van Menth-nek, hiányzik belőle a dinamika, főleg a körbefordulós résznél. Azt a mozdulatot köbö fél másodperc alatt kéne végignyomnia, márcsak azért is, mert fordulás közben vagy 5x lőnék hátba, olyan lassú

A másik bibis rész a végén az elrugaszkodás. Sokkal nagyobb lendületet kéne vennie ekkora ugráshoz, így olyan inkább mintha felszálna.
Amúgy egész animra elmondható, hogy túl lassú, ennek az egésznek nem szabadna fele, de inkább harmad ilyen hosszúnak sem lennie.
lant: egyszerűen wire parametersben kötögesd össze a gizmo xyz pozísön paramétereit a tárgyadéval. Csináltam videót, mer gyorsabb megcsinálni, mint elmagyarázni
[link]
videóban nyomtam vol select után egy push-t, hogy látni lehesen a dummy-t mozgatva mozog a vol select gizmoja is. -
YODA mester
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Hámme dumá.
De tény hogy tologatni kell a keyframe-eket ide-oda egy picit.
[Szerkesztve] -
válasz
YODA mester
üzenetére
akkor lássunk videót

amúgy csak azért nem osztom teljesen a véleményed, mert amikor még ugrik, az a motion blur miatt még egész dinamikus, és elégedett is vagyok vele, de a későbbiekben lesz tutyimutyi, szóval szerintem benne van a te kezed is
-
YODA mester
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Az a baj, hogy sokkal lassabb a flash mint az eredeti videó emiatt télleg tutyimutyinak tűnik.
-
Helló!
Múlt héten írtam, hogy készítek tesztet, ami demonstrálja a Zbrush minőségbeli előnyét a Mudbox-hoz képest.
Jelentem, én voltam hülye.
Az volt a probléma, hogy amikor obj-be konvertáltam nem volt bekapcsolva pár dolog:
- Rotate model: Polygons
- Smoothing Groups
- Normals
Amikor ezeket bekapcsoltam - és még elötte editable poly-vá alakítottam a modellt - már szépen dolgozott a mudbox.
Ezen felül a mudbox beállításainál is variáltam pár dolgot, ami által szebb lett az eredmény, de ez csak a megjalanítésre vonatkozik.
Azt viszont nem vágom, hogy a Zbrush miért birkózott meg az eredeti módon exportált .obj-vel, vagy a mudbox miért nem. A mudbox esetén az volt a helyzet, hogy egy mélyedést festve a modellbe a szélén minen egyes edge pont a rossz irányba volt fordulva. Mind amikor MAX-ban az edit poly szinten Turn-el mindent rossz irányba fordítanék...
[link]
[link] -
válasz
YODA mester
üzenetére
a mozgási részből hiányolom a dinamikát
-
YODA mester
senior tag
Hi all. Befejeztem a Scene 1-et..! Csekk: [link]

-
lantlant
csendes tag
Na akkor nekem is lenne egy kerdesem: Vol select gizmojanak pozicciojat, hogyan lehet egy obiektum pozicciojahoz kotni? lattam tegnap egy pelda scenet es nem jottem ra hogy csinalja... ohhh csak nem wire?... mingya megnezem
-
-
lacko81
tag
Segítségeteket kérem mert már nagyon bosszant a dolog. Autómodellezébe kezdtem neki, de már ott elakadtam, hogy a plane-re ráhúzott referencia kép(blueprint) nagyon pixeles lesz a viewportban. Így viszont lehetetlen hozzálátni a modellezéshez. Próbáltam már mindent, de mindig pixeles marad, pedig nagyfelbontású képet teszek rá.
-
Nyúltáp
senior tag
adj hozzá egy slice módosítót, azzal lesz a legegyszerűbb.
A vágás síkjád úgy tudod mozgatni, hogy ráböksz a módosító neve melletti ''+''-ra, aztán meg a megjelenő almenüben a gizmora(asszem az lesz a neve..vagy akármi ami legördülő menüben lesz), aztán move/rotate/scale tool. -
OBrien
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen laikus vagyok a 3dsmaxhoz, de egy aprócska feladathoz most mégis szükségem volt rá. Egy NURBS felületet (hiperbolikus paraboloid, töltöttem le ilyet készítő plugint) kéne elmetszetnem egy síkkal. Tudnátok segíteni hogy 7-es 3dxmax-szal hogy tudom ezt megtenni?
Legjobb lenne ha kimaradnának a convert to poly/mesh/mittudomén dolgok, mert igazából nekem csak pont a NURBS felület íveire van szükségem a további már 2d-s vektoros felhasználásra.
Előre is köszönöm szépen a segítséget:
OBrien -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
a tájat hogy képzeled majd el? mer ha ilyen hegyesvölgyes vidék lesz, azt nem lesz egyszerű szépen lemodellezni/textúrázni.
itta én ápdétem is: [link]
lassan mindennek meglesz highpoly/lowpoly verziója. A készen lévő modellek közül egyedül kocsi karosszériának hiányzik high verziója.
Aztán még megy rá egy géppuska állvánnyal, meg ideoda ilyenolyan táskák, oldalára ásó/fejsze, és akkor asszem meg is leszek vele -
-
most épp nincs kedvem organikusat modellezni, viszont a kép amit láttam, nagyon megtetszett, és faviskókat, és ácsolt cuccokat most van kedvem... szóval csinálom

(amíg megtehetem, hogy azt folytassam, amihez kedvem van, addig miért ne
De lassan már minden típusú dologhoz van projektem... ha autót akarnék, van elkezdve egy Z4-es BMW-m, ha organikusat, akkor van lovag, ha házat, van katedrális, de most falut akarok, így van falvam
) Meg felüdülés, hogy nem kell annyira néznem a polylimitet... végre ''kinyújtózhatok'' egy kicsit 
[Szerkesztve] -
válasz
Menthirist
üzenetére
Heló!
Szerintem jól néz ki! A kötelek sem túl vastagok, hiszen vékonybb kötél nem tartaná meg a hidat, talán egy hajszálnyival lehetne csak vékonyabb. Szerintem vékonyabbnak fog tűnni, ha lesz rajta jó textura.
Na, nekiállok minnyá a ZBrush + Mudbox összehasonlító képnek, amit Nyúltápnak ígértem, csak még vennem kell a bótban Zbrush-t, mert win reinstall volt megen.
Ne számítsatok komoly munkára, csak az általam felfedezni vélt minőségbeli különbséget szeretném szemléltetni.
ui.: Tegnap elkezdtem rajzolgatni papíron ruhagyűrődéseket, és megpróbáltam átültetni PS-ba, és már most jobb az eredmény, mint eddig, de még messze van a megfelelőtől. Majd Mudbox-ban is próbálkozom. Remélem a Mudbox el fog terjedni minél inkább, és minél gyorsabban, mert nekem nagyon bejön.
-
Na csinálgattam a képet, amiről beszéltem (lineage 2-es artwork ihlette falucska)
egyenlőre az egyik hidat csinálom:
[link]
a kép jobb oldala még csak egy gyors ideiglenes változat, meg azt a részt majd feldobja a textúra, még dolgozni kell a köteleken, mert most jelenleg szerintem kábelnek néz inkább ki, túl vastag, és nem is illeszkedik mindenhol... Annyira nem akarom elaprózni, mert nem lesz ilyen közeli a végleges képen, és a sok apróság úgysem látszana... -
válasz
Menthirist
üzenetére
Igen, írtam, csak gondoltam elsiklottataok felette, mert rögtön utána sok hsz. jött gyorsan.
De már találtam olyat, ami alapján szép lassan el tudok indulni. -
-
Haló!
Tudtok olyan oldalról, ahol PS tutorialok vannak, pl. ruha gyűrődés készítéséhez?
De más, hasonló textura készítéssel kapcsolatos dolgok is érdekelnek.
Próbálkoztam hi-poly modellről texturába visszarenderelni, de sosem sikerült élethű gyűrődést csinálnom... Nagyobb hajlatok már kezdenek hasonlítani, de a kicsik szörnyen néznek ki. Magán a modellen is, nem csak a képen.
Köcc!
[Szerkesztve] -
üdv köztünk
-
tzimash
őstag
sziasztok!
ma akadtam rá erre a topikra, eddig meg sem fordult a fejemben, hogy itt a ph-n is van max topik... nemtom miért.
nem vagyok valami jártas még a max-ban, és nem is használom rendszeresen, inkább fellángolásszerűen szoktam egy-két tutorialnak nekiveselkedni, amit vagy befejezek, vagy nem. ha nem, akkor valamilyen általam leküzdhetetlennek vélt akadály miatt hagyom az egészet a fenébe...
de most már találtam emberkéket, akiket lehet zaklatni ez ügyben!
visszaolvastam a topicban, és elvesztem a tengernyi belinkelt oldalban! thx! -
de van más topo megoldás is:
[link]
ezzel csináltam ezt (sajna elég gépigényes ebben a felállásban):
[L]magnificat.extra.hu/topogun.avi[/L] -
ez a draster retopo cucc, amit asszem nyúltáp linkelt, ez elég korrekt, mondhatni ejha
leszedtem az alfát, és egy elég organikus netről leszedett modellen próbálgattam... könnyen kezelhető, és effektívnek tűnik... -
Nyúltáp: Okés, hamarosan csinálok két képet!
Menth: igazad van, nálam is lassú, igaz nálam a MAX is lassú.
Celeron... -
a mudbox egyértelműen az irányítással akarja elsőre megfogni az embert, nem is buta progi, a zb2-vel szemben még jó alternatíva is volt akkor. számomra hátránya, hogy videókarival dolgozik, tehát a megjeleníthető részletesség inkább a videókari erején múlik, míg zbrush-ban mindez egy durva szoftveres megoldással van elérve, és tény tény, nálam a ZB3 5x annyi polygonnal fut ugyanúgy, mint a mudbox... a mudbox-ban tán nem nagyon volt nálam effektív 1 milla poly körül, de már 500knál eléggé akadt, ha dolgoztam rajta... viszont zb-ben 2-3 millával úgy-ahogy, de effektíve tudok dolgozni ugyanazon a gépen...
Új hozzászólás Aktív témák
- 5 db Konica Minolta bizhub A3 Színes MFP Nyomtató Csomag 1db C258 / 2db C224 / 2db C220
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Eladó: SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
, akkor én is mutatom, hogy ha csütörtök, akkor maya este (sajna ma rövidebb, mert a legújabb felállás szerint holnap 8-tól van órám...)
Vegyél szép nagy levegőt, és vésd képernyőre, hogy mit kötögettél hova? 
(kissé furán ragzok)
mindegy..a lényeg,hogy csináltam valamit DE azért nem látjátok mert ezen próbálnék júvídábüljú meping meg júví ánrep dolgokat tanulni..fogtam face subobj módban unwrapnél kijelöltem mindent és flattent toltam rá,jól. megcsinálta,hepi voltam.ami kell a modellhez és ami nem lesz egyszínű azt összekötögettem szépen és rendereltem egyet belőle jó kölökhöz híven...igen ám DE ps-ben miután megcsináltam a kívánt textúrát és kimentettem...hiába húztam be diffuse slotba mert renderkor valahogy visszaugranak az unwrappelt dolgok és kicsit nem értem miért
tudom érthetetlen voltam megint és azt is,hogy kevés vagyok a 3dhez mint lekvárban a dió..de léccilécci ha valaki megértette miért sírok és tud rá gyógyipuszit adni akkor ne kíméljen
köszke
)