Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
Van itt valaki aki elad modelleket? turbosquid, cgtrader stb.
Az ilyen oldalakról származó bevétel adózásáról lenne kérdésem.
-
Met
nagyúr
Turbosquid-re valaki töltöget fel modelt?
-
Met
nagyúr
válasz
Matykoo78
üzenetére
Állítólag a Mesharray kicsit jobb.
Viszont amit mondanak a hozzáértők.
Ezek a tanfolyamok arra jók hogy megtanuld kezelni a programot, amit tutorialokból is meg tudsz tanulni.
Viszont náluk tudsz kérdezni ha valami nem tiszta, a tutorialoknál nem tudsz kérdezni, ráadásul angolul van.
Én is gondolkoztam tanfolyamon de azért nem kevés pénz. -
Met
nagyúr
Az miért van hogy a scene-ben sötétebb a textúra mint ha win intézőben vagy PS-ben nézem a jpg-t?
Konkrétan egy 3 éve elkezdett autómodell file-t nyitottam meg és a blueprint nagyon sötét.
Kezdtem egy új doksit nulláról és abban is sötét, a jpg-vel van baj vagy a max-ben van valami elállítódva? -
Met
nagyúr
Hmm, az a vicces hogy most megint próbáltam produkálni a hibát hogy csináljak screent a beállításokról.
Annyit tettem hogy beállítottam a tegnap is próbált material-t, reflection affect channels-hez color only, refraction-hoz all channels és most jó. Meg a hdr-nél a processing overall mult 0,5.
Ezeket tegnap (meg előtte) mind végig próbálgattam. -
Met
nagyúr
Az a bajom hogy ahol a két oldali üveg fedi egymást minden ok, viszont ahol csak az autó belső tere látszik, nincs mögötte üveg ott meg baromira tükröződik a hdr, gyakorlatilag csak az látszik.
Próbáltam több üveg materialt, néztem tutorialt és az alapján is csináltam materialt de azzal sem volt jó.
Átmenetileg most sötétített üveg van bent. -
Met
nagyúr
Valahogy most nem akar összejönni a stúdió beállítás

Most megint a külső helyszínnel kísérletezek, írtam korábban hogy nem volt átlátszó az üveg, ez megoldódni látszik a To correct this, the transparent material must affect the alpha channel. Go to the transparent material and under refraction, affect channels choose all channels. beállítással.
Viszont amit nem jó, az ez.
Ezzel mit lehet kezdeni? -
Met
nagyúr
válasz
pikszel
üzenetére
Autókat renderelek. [link]
Nem akarnám hogy nagyon egysíkúak legyenek a képek, nappal, garázs, parkoló vagy utca.
HDRI a reflex-hez és backplate-ek hogy rá tudjam tenni az autót.
Vannak ilyen szettjeim de nem igazán tudom őket használni, vagy nagyon elüt az autó a képtől (színek terén) vagy valami miatt nem lesz jó, most pl. az üveg nem volt átlátszó.
Túrtam a netet, próbáltam mindenféle beállítást de nem sikerült, úgyhogy most megint pörög a stúdió
-
Met
nagyúr
Véletlenül nincs olyan külső v-ray render tutorial cd/dvd amin rajta van a videó és a hozzá szükséges fileok is?
Mint az Evermotion-os Car4ever, mert nézem a youtube-on, szép meg jó de nincs meg az a hdri amivel dolgozik és úgy nem lesz olyan mint kellene. -
Met
nagyúr
válasz
Tibcsi55555
üzenetére
Csak kölcsönöztem

-
Met
nagyúr
válasz
Tibcsi55555
üzenetére
Én ezzel kezdtem, mivel az autómodellezés érdekel.
-
Met
nagyúr
Végre elkészült, 1 297 798 poly

Még két kép [link] -
Met
nagyúr
Az a baj hogy szerintem a legnagyobb cumi a modellek mozgatásával lesz a két program között.
Esetleg érdemes keresgélni a neten hátha van valami okosság ilyen esetre. De lehet egyszerűbb lenne lemodellezni az egészet tervrajzok alapján mivel a szekrényekből elég csak azt megrajzolni ami látszik.Segítségnek itt tudsz tutorialokat nézni.
Render setuphoz ajánlom a SolidRock programot, nem kell minden egyesével állítgatnod, csak azt hogy mennyire legyen jó minőségű a render a többit ő intézi.
Magyar leírás szerintem nem nagyon lesz ebben a témában tehát némi angol szükségeltetik.
-
Met
nagyúr
Ahogy snots is írta, a nagyját blueprint alapján és a fontosabb részleteket nagy felbontású képekről igazítják szemre. Autóknál meg főleg ezekről a részletekről csinálnak külön képeket, első lámpa, hátsólámpa, hűtőrács, esetleg egy légbeömlő stb.
Én is így szoktam, már ha van kép, mert egy régi autóról nem nagyon van
-
Met
nagyúr
A 2014-es Max miért felejti el azt hogy bepipáltam a Match bitmap size...-t hogy ne legyen pixeles a blueprint a viewportban?
-
Met
nagyúr
válasz
bali918273
üzenetére
Mit akarsz szabad kézzel rajzolni? -
Met
nagyúr
Max melyik vektoros formátumot szereti importálni?
Alaprajz lenne ai-ba de minden vonal 3x van és minden vertex többször van egymáson, nem tudok belőle poly-t csinálni. -
Met
nagyúr
Van egy régebbi file amit meg szeretnék nyitni és újra renderelni.
Ezt kapom render közben Type error: bsearch requires Array, got: undefined.
2010-es Max -
Met
nagyúr
Miért van hogy ha tologatom a vonalat akkor ellentétes irányba mozdulnak a 2 polyn?
kép -
Met
nagyúr
Hát akkor lehet nem tudsz segíteni.
Video tutoriallal elkezdtem egy autót, a csávó valamit megnyom és smooth-olt lesz a modell, nem mondja (legalább is nem értem) és a képből sem derül ki. Mit nyom meg?
Insteance Mirror-ral duplikálnám a kerekeket de a másolat szélesebb mint az eredeti, holott a videon pont akkora mint az eredeti. Ötlet, hogy miért más?Hol találok listát a hotkeyekről?
Max után baromi furcsa :S
-
Met
nagyúr
Modo-t nem használ valaki?
-
-
Met
nagyúr
Na, kivettem a többi planeből a textúrát csak a domeban van, úgy is pixeles.
B. kérdés, hogy lehet csökkenteni a Max géphasználatát? Ha lehet.
folyamatok között a prioritást levettem alacsonyra de még így is fogja a gépet amikor renderel, sajnos az SP1 óta van így (Win7 64bit)
-
Met
nagyúr
Rég jártam erre, van valakinek ötlete, hogy miért pixeles a motorháztetőn a tükröződés?
V-ray Dome ligthban van téve texturának a hdr kép.
Kép -
Met
nagyúr
vélemény?
Nem a modellről, a "kompozícióról", van valami tutorial arról, hogy lehet használni az elementenként renderelt képeket? -
Met
nagyúr
Már letettem róla, hogy textúrázzak, kitalálom elkezdem csinálni és nem tetszik, marad a hdr.
Ahhoz milyen néven keressek tutort, hogy az autó alá tett matte plane ne látszódjon a renderen csak az a rész ahol az árnyéka van a kocsinak?
-
Met
nagyúr
Azt mondjátok meg nekem, hogy lehet kiküszöbölni a következőt.
Mondjuk, fel textúrázok egy falat tégla fal textúrával, ha baromira nem arányos akkor a tile-t át állítom 2-2-re, na most itt kezdődik a gond mert ha a textúrán van valami hiba, kosz akármi akkor látszik, hogy ismétlődik a falon a minta.
Remélem sikerült érthetően leírni
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Pixel 7 pro 128/8
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) hogy majd csak ki kelljen jelölni a polygonokat és detach.

Mit akarsz szabad kézzel rajzolni?

PS-ben akarom összehozni az autót a háttérrel, vagy átrakni egy másik képre az autót de nincs árnyék, vagy van de a plane is látszik