Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Videós, mozgóképes topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Apple asztali gépek
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyúltáp
senior tag
T-R-ÍÍ-T-Á-U-Z-E-N-D-!
jee
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Nyúltáp
üzenetére
Na..sikerült végülis megoldanom a problémám, persze nem MR alatt, azzal eccerűen nem tudtam mit kezdeni, vray első pöccre leszámolta.
Napersze van még egy gondom, normal mapra nem hatnak az indirekt árnyékok, csak a direktek. Tehát vmi direkt fénnyel meg kell világítanom majd jelenetet, hogy látszódjon. Akkor meg ugye lesz pár nemkívánatos árnyékom is a textúrában..majd vagdoshatok fotosoppban
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
jaja, télleg

Fákker: Ja abszolút megfelel rá, ha csak egy látányterv szerűséget akarsz. Ha pontos tervrajzot, akkor inkább vmi cad program után kéne nézned.
Amúgy ha nincs semmiféle tapasztalatod ilyesmi programokkal, akkor egyikkel sem lesz könnyű dolgod. -
FuckeR19
senior tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
Angolul tudok, csak gondoltam megkérdezem hátha van valami...
Gépháztervezésre megfelel a program akkor vagy létezik egyszerübb is ennél?

-
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
FuckeR19
üzenetére
nem valószínű hogy értelmes magyarosítást fogsz találni és ha találnál is akkor is külföldiül lesznek a tutorialok szal szvsz vagy szerezz német orosz olasz román vagy valami más,általad beszélt és olvasott nyelven kiadott verziót,vagy ha nem beszélsz idegenül akkor vess magadra mint a föld nélküli paraszt.na de télleg sztem elég esélytelen magyarul találni ilyen kaliberű programot vagy akár csak magyarítást hozzá. imho
-
FuckeR19
senior tag
Sziasztok!
Egy számitógép házat szeretnék ''tervezni''. Gondolom lehetséges ez a 3Ds maxxal is nem? Még nem csináltam ilyesmit
Esetleg tudnátok valami egyszerű, könnyen kezelhető programot ajánlani hozzá? 3Ds maxhoz létezik magyarosítás?
Előre is köszönöm a segítséget!

-
Nyúltáp
senior tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
nos, az azért van, mert ott látszik profilból a kerék éle, ahun ugye kibukik, hogy ez csak egy normal map, a low poly élekkel sajna ő sem tud mit kezdeni.
Erre szokták mondani, hogy úgy kell lemodellezni a low poly ojjektet, hogy az alacsony felbontás ellenére is a kontúrjai ne tűnjenek lópolinak.
Amúgy végülis tovább butítottam inkább a kereket, a 400 face-t lefaragtam 160-ra így össz lett 3600 poly a modell (6000 helyett).
Mesziről amúgy nem feltűnő egyáltalán, jól végzi a dolgát a normal map, csak közelről bukik ki a dolog
Tegnap amúgy egész délután nyomorék render to texture-al szívtam. Egyszerűen nem sikerült összehoznom, hogy egyszerre számoljon ambient occlusiont meg normal mapot. MR-el egyszerűen nem hajlandó leszámolni normalt, csak scanline-al..úgy meg persze nem működik ambient shader.
Az egészben az a legjobb, hogy csak render to texture-ban csinálja, amúgy simán renderelve faszán rajta van minden
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
page_down
üzenetére
sztem a 10k-val max kinevetteted magad

Nyussz sry,míveletlen a szemem,azt hittem ezt már normalmapnek szántad,de most megnéztem a leguccsó és egyben véglegesnek szánt képet,háááát,szép szép de tényleg nem lehet vele minden részletet fainul megcsinálni,viszont a normalos kerék bal oldala naon jó,másikkal meg csak annyi a kifogás,hogy nem tűnik igazából többnek egy textúránál számomra nemtommér,pedig ugye normalmapnak ez lenne a feladatja
-
válasz
Nyúltáp
üzenetére
ő kérte...
mellesleg a képet sokkal kisebbként használja, ott meg egyrészt nem ennyire giccses, másrészt kicsit legalább még látszik a szeme színe... De ő kérte... (én fehéret is csináltam, de neki nem tetszett
)
meg tegyük hozzá, ha valaki nem tudja, hogy retus, akkor max a szem, ami feltűnő lehet egy kicsit, a többivel úgy gondolom egész jó munkát végeztem (már amennyire lehetett ebből a fotóminőségből
)
[Szerkesztve] -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
noshátigen..a hölgyre inkább nem mondanék semmit

a retushoz annyit, hogy szerintem nem túl bejövős az ilyen, már-már giccsesen kék szem. -
Egyetemi keresztanyám kérésére kis retus ujjgyakorlat így éjszaka (a változtatások az ő ötlete volt, én csak megvalósítottam őket... Gyönyörű ő minden retus nélkül is
)
A kiinduló fénykép sajna az én gagyi fényképezőgépemmel lett készítve, aminek nem erőssége a sötétben, halvány (pontosabban nem elég erős) mesterséges fény melletti képalkotás
[link]
[Szerkesztve] -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
jaja, akartam is írni, hogy kár hogy fotózta a srác és nem scannelte. Persze pont piktor képénél a legelmosottabb, egy szót sem lehet kivenni belőle

-
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
hát igen...jó azért viszontlátni bennük pár magyar alkotásat is.
-
Elkezdtem CG-s könyveket digitális formában gyűjteni (eredetiben egyrészt drága, másrészt sok limitált kiadású).
Az eheti termés:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
lapozgassátok a kis könyvet, főleg az elsőnél megéri... Meg a művésziek (exposé, exotique, matte painting... ) nagyban, 32 bitben ütnek de olyat, hogy fel sem akar az ember kelni, hagyná az egész CG ipart a fenébe
Hát igen, ezeket élmény lapozgatni... Kár, hogy most OS-t kell tanulnom
[Szerkesztve] -
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
jó a borsodis póló

-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
nálam van törölköző

-
TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!! ----- Tribute to Douglas Adams (1952-2001)
-
Nyúltáp
senior tag
Menth: Talán hétvégén leszippantom, amúgy leginkább magának a tut-nak a megvalósítása érdekel.
Asszem megvagyok kerékkel, sajna az alap ojjekt felbontása túl pici, nem műxik rajta igazán a generált normal map, kénytelen voltam picit jobban kidolgozni, de így sajna a szépen hangzó 100 poly-s kerékból lett 400
ezvan, mindig tanul az ember.
Másik tanulság, hogy a highpoly és lowpoly objectek közt nem lehet éles különbség. Tehát a nagyfelbontású modellbe nem tanácsos olyan részletet, plusz polyt bevinni, ami az eredeti lowpoly modell ugyanazon adott felületével köbö 60 foknál élesebb szöget zár be.
Lásd előző linkelt képemen a kerék barázdáit, azoknak az oldalfala plö majdnem 90 fokot zárna be a lowpoly ojjekt felületével. Úgyhogy highres-re rádobtam egy meshsmoothot, ami persze szépen kimosta a fincsi kis részleteket. Megvannak azért normal mapnak is a korlátai.
Itt a véglegesnek tekintett verzió:
[link]
leghátsó az alap lowpoly, középső a highres, az első pedig a normal mappolt verzió -
wagzee
csendes tag
válasz
Menthirist
üzenetére
amúgy gondolkodom rajta hogy letöltöm. Habár én max-os vagyok, azért még érdekel.
-
wagzee
csendes tag
válasz
Menthirist
üzenetére
de jó néktek
majd én is leszek annyi 
-
-
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
ááöhhuhh, megnézném..de 600MB

wagzee: grat, akkor lassan elkezdhecc járni meg beszélni
-
wagzee
csendes tag
Jehee...ma vagyok 1éves

-
page_down
csendes tag
Üdv!
Eladó egy 3ds Max 7 Biblia I.-II. 10.000 Ft-ért.
Ha valakit érdekel, írjon emailt. -
kijött a 2. tutorom is, ezúttal poly modellezés alapok témában:
[link] -
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
ez még nem a normal mappolt verzió, csak a sima highpoly

Menth: miről fog szólni? -
passzolom, én most a starcraft videója láttán kedvet kaptam valami karaktermodellezésre, majd zbrusholok is rajta... egyenlőre a base modell készül (-getne
)
Jah, és záros határidőn belül felkerül az új MTS is a world3d-re (értsd: megcsinálom már ma vagy holnap
) -
Nyúltáp
senior tag
volt ma este kis időm, összedobtam gyorsan szegény árválkodó BTR-em hipoly kerekét, előző nem sikerült vmi fényesre....mondjuk csak normal map teszt volt.
[link]
most még ki kéne kísérletezgetni, hogy mennyire lehet lowpoly a kerék, mert a mostanin tippem szerint übergányul nézne ki a normal map. -
ezzel kapcsolatban csak a saját véleményemre adok már, mert annyi helyről hallottam ilyet/olyat... személyesen akartam letesztelni
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
miért nem kérdeztél...megtudtam volna ezt neked mondani, több órányi szenvedés nélkül is

-
visszatettem az XP-t, munkára egyelőre még messze jobb + a hangkártya is műxik alatta rendesen... Meg kell várni az SP1-et vele legalább...
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
jólett.
két észrevétel:
Annyi, hogy a kis karika, aminél fogva a lámpa fel van akasztva a kampóra, lehetne vastagabb, mert így most köbö cérna vékony, nem valószínű, hogy elbírná a lámpa súlyát.
Másik meg az izzó formája
remélem lesz köré vmi környezet

-
atm*RefeeZ
tag
válasz
DeltaPower
üzenetére
köszi
a hajlítás sajna nem direkt darabos
a csavarokat elforgatom amint lesz köré egy kisebb jelenetem
a sima képet egy izraeli emberke fotózta,az ő gallériájának a címét írtam a kép alá
teljes egészében fénykép,semmi mű nincs rajta 
-
DeltaPower
addikt
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
szép modell
a tartókar hajlítása 1-2 helyen darabosnak tűnik, az direkt ilyen? plusz a csavarfejel hornyait kicsit elforghathatnád, hogy ne mind vízszintesen álljon
az a kép a forrás vagy a te műved? ha a tied mennyi belőle a modell és mennyi a kompozitálás? -
atm*RefeeZ
tag
nah helloszija
megpróbáltam lemásolni egy képről egy utcai lámpát...nemtom milyen lett..várom a tanácsokat meg észrevételeket meg ilyesmiket
[link]
[Szerkesztve] -
atm*RefeeZ
tag
válasz
Nyúltáp
üzenetére
bazzeg..nemááá
csak a sarkát?a bal felére még alkudnék,ha lehet
btw sztem se Menthirist se op9 se Bali nem nézték be a Nyúltápot talpnak
ami mondjuk vicces,de mikor olvastam fap koma rövid offját (amit már réééges régen megbocsájtottam

) fel se tűnt hogy talpat írt táp helyett
(jahogy meg kéne tanulni írni és olvasni?...lehet
) az utóbbi 2nap elindítottam a maxot
aztán kikapcsoltam
basszameg..se ihlet se tehetség..mi lesz így? 
-
Nyúltáp
senior tag
fap: Ezt a nyúltalp dolgot vhogy mindenki benézi

Nem azt mondtam, hogy én nem játszottam zenekarban, mer igen, és én is voltam szerte a világban, de egy idő után műár vhogy nem feküdt a dolog. ezvan
Amúgy pont tegnap söröztem kint pécsen egyik cimbivel, és egész délután egy echte jó fuvolás csajt stíröltünk, pont előttünk fűzte vmi harsonás gyógygyökér
Ref.: najó egyebassza az egyik régi sd ramomnak megkaphatod a sarkát![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Menth: tökjó, csak azabaj, hogy még a 2 elé sem ültem le 10-15 percnél tovább
lassan ideje lenne nekiállnom
-
ZBrush 3 rulz

-
fap333
aktív tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
Bocs, hogy offolok, de szretném megosztani, veletek, hogy mit is hagytatok ki, illetve, hogy milyen jó lett volna neked Nyúltalp, ha nem hagyod abba a harsonázást.
Szóval én már kb 10 éve kürtölök, és játszom egy fúvószenekarban, amivel járjuk a nagyvilágot. Idén már voltunk törökben és megyünk a nyáron olaszba és portugáliába. Egyébként már voltunk Németországban, Korzikán, Tunéziában, Finnországban stb, stb, stb.... Ja és ezeket teljes egészében a zenekar fizeti, nekem csak a költőpénzt kell vinni.
Szóval ez várt volna rátok, ha játszotok valamilyen fúvós hangszeren...
mégegyszer bocs az off-ért
Neked Nyúltalp meg mégegyszer örök hálám nagyon jól néz ki
[Szerkesztve] -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
tudjátokmit?...kapjátokbe

háhá, most tesztelem a lehetséges következő befektetésem: 2x1gb 800mhz ddr2
-
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
az.. ^^
de vigasztaljon, hogy ha te nem lövöd el, én tettem volna
amúgy ma kicsit nem leszek, annyit hallottam már, hogy szar a vista meg jó a vista, hogy nekiveselkedem, megnézem (bár azért itt a ghost a kezemben, amint csúnyán néz a vista rám, repül is vissza az XP
) -
atm*RefeeZ
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
háát azt még én is tudom,bár nem vagyok egy nagy gitár virtuóz
nem szégyen az Nyúltáp,hogy fúvóson is tudsz játszani,jobb mintha egész kölökkorodban szívtál volna
(na igen,ez gyenge volt
) -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
én is azt tanultam meg először

-
jah, ma jelenik meg a ZBrush 3
-
-
Nyúltáp
senior tag
nincs mit.
fél óra alatt megvolt. Persze muszály volt róla egy rendert is nyomnom, szóval shaderrel, meg caustical sikerült elbíbelődnöm még vagy 2 órát
dehát hajnali 1 és 2 között mi más dolga van az embernek? 
Nemistom lesz-e várfesztivál idén..tavaly legalábbis nemvolt...asszem.
Menth.: Mindenkinek vannak sötét foltok a múltjában
Amúgy szerettem harsonázni, csak jazz muzsikát a környéken nem igazán lehetett művelni, ill. nem volt kivel. A rezesbandázáshoz meg nem volt túl sok kedvem.
úgyhogy maradt a gitározás
[Szerkesztve] -
-
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
aztaaa
mostanában szedtem le a polyboostot igaz azóta maxot se indítottam el de akkor lehet meg kellene szerezni inkább a 3-at...baromi jó dolgokat tud,bár jó modellt nem csinál balfaszok helyett úgyhogy nem leszek hirtelen prohoax de a remény hal meg utoljára
-
fap333
aktív tag
válasz
Nyúltáp
üzenetére
kössz a linket, pont ilyenre gondoltam

Közben én is rájötem, hogy a mai kürt az elég macerás lenne, de egy natur kürt ([link]) nem. Aki ilyennel foglalkozik, annak biztos nem nagy munka megrajzolni egy karikát meg egy tölcsért. De én még nem is láttam ilyen programot...
A segítségért nagyon hálás lennék, és ha pesti az illető, akkor egy-két sörrel is kifejezném a hálámat! -
fap333
aktív tag
válasz
Nyúltáp
üzenetére
kössz a linket, pont ilyenre gondoltam

Közben én is rájötem, hogy a mai kürt az elég macerás lenne, de egy natur kürt ([link]) nem. Aki ilyennel foglalkozik, annak biztos nem nagy munka megrajzolni egy karikát meg egy tölcsért. De én még nem is láttam ilyen programot...
A segítségért nagyon hálás lennék, és ha pesti az illető, akkor egy-két sörrel is kifejezném a hálámat! -
Nyúltáp
senior tag
fap: harsona [link]
mondjuk lemodellezni se túl bonyolult, egy loft-al hamar megvan. Vadászkürtöt, nem találtam sajna, pedig azt a nagyobb szívás modellezni.
Menth.: kösz, olvastam már róla vhol hírt, de akkor nem néztem jobban utána. Tud pár kemény dolgot. UV-s dolog plö baromira hasznos, meg a különböző selection tooljai is.
[Szerkesztve] -
Na ez durva:
[link]
polyboost 3 for MAX... maya-hoz kár hogy nincs ilyen -
fap333
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni.
Kitaláltam, hogy a barátnőmet meglepem egy 3D gravírozott ólomüveggel, de mint kiderült ez nem olyan egyszerű, mint gondoltam. Mivel Ő harsonázik én meg kürtölök, gondoltam legyen egy harsona és egy kürt. Igen ám, de ezekről kéne 3D kép.
Ebben kéne a segítségetek, hogy nem-e tudtok véletlenül olyan weblapot, ahol ilyen képeket vágnak hozzá az emberhez, vagy pedig tud-e valaki segíteni megrajzolni (értsd: helyettem megrajzolni
).
Ha esetleg valaki nem ismerné az érintett hangszereket, akkor itt a kürt: [link] és itt a harsona: [link].
A válaszokért előre is köszönet... -
a final renderrel nagyon szép eredményeket lehet elérni... Mint Mental Ray-el. Vagy mint VRay-el. Vagy mint Rendermannal... Szóval az elérhető eredmény rajtad áll mostanában, nem pedig a szoftveren... Persze az, hogy milyen sebességgel és hatékonysággal látja el a feladatát, az szoftverkérdés, rendersebességben viszont nem vagyok kompetens... Minden képem mostanában egyszerű MR render, physical sun-nal, GI-vel, de minden alapbeállítás... modellernek tartom magam, nem renderelőnek...
. Annyira tudok renderelni, amennyire éppen szükséges... -
wagzee
csendes tag
Amúgy mi a véleményetek a finalRender-ről? Szerintetek érdemes vele foglalkozni?
-
wagzee
csendes tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
Noh tudatlan fejemnek ezek a linkek most nekiestek

De én az alkotással úgy vok hogy mostan ittende virágzik a nap a nőkön meg egyre kevesebb a ruha és minden sunshine! Szal többet vagyok kint mint gép elött...Üssön le valaki tán veszteg maradok...
Amúgy a wc-énknek álltam neki meg a mosdónak hát lett is valami belőle de ezt még gyakorolnom kell....márhogy pontosabb, szebb modelt sütni! -
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
köszi, ezek közül kettő is hasznosnak tűnik nekem...

én mostanában nem alkotgatok, pl tegnapelőtt este is beszalad hozzám két csaj, hogy meg tudnám-e csinálni a javascriptes flash-es leadandójukat másnapra... Persze nem tudtam nekik nemet mondani, de hajnali 4-ig szívtam a feladattal (sajna nem velük
)
Kedden zh-ztam, kövhéten megint fogok, legalább kettőt, ráadásul ha OS-ből nem sikerült a zh-m (elvileg ma lett volna eredmény), akkor menni kell raplizni, hogy tegyenek be vagy pótzh-t, vagy alpótot (hivatalosan nem akarnak alpótot tartani, de akkor legalább pótzh-nak kell lennie, hisz még van két hét a szorgalmi időszakból) de ma este úgy néz ki legalább megyek kávézóba barátokkal -
atm*RefeeZ
tag
hellosziaszevasz,van nálatok terasz?
nagyon kihalt itt a dolog az utóbbi 2hétben...nemrég találtam pár,egyeseknek talán hasznos linket,ezzel próbálom most feldobni a totyikot ismét
[link]
[link]
[link]
[link]
nem néztem meg mindegyiket,ha valamelyiket már korábban valaki itt is kitette akkor bocska:/ remélem azért van ami új és hasznos,na csoki -
Nyúltáp
senior tag
válasz
junk_corp.
üzenetére
asszem powerboolean megvan..sohasem használtam.
-
nincs...
mellesleg lehet,hogy csak én vagyok hülye, de a powerbooleans elég átverésnek tűnik, hisz a felső képen szépen 3-4szögekre van bontva, az alsón meg azt írja, hogy odanézz, csak 400 háromszög (csak azt nem említi, hogy a felületen látszik egy vagy 150 szögű felület...) úgy könnyű...
ráadásul a powersolids 1200 dollár??? azért az már erős
[Szerkesztve] -
junk_corp.
csendes tag
Sziasztok,
valakinek megvan innen valami?
[link]
:) A power SOLIDS ill. a boolean érdekelne igazán.
Köszi. -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
hátigen
igaz. Sajna kevesebből nagyon nem ment, leginkább a rengeteg kiegészítő kis kütymüty miatt, meg hogy a betervezett normal map miatt nem igazán lehet overlapping az UV-ban -
válasz
Nyúltáp
üzenetére
hát én nem voltam a MEN-en mégsem, mert egy haver barátnőjének nyomtattuk ki a szakdolgozatát (3x80 oldal + 4 példányban kiírni pdf-ben CD-re + ábrákat módosítani, mert a legújabb office nem teljesen kompatibilis doc-ot csinál az én office xp-mhez képest) ráadásul az emilrulez hamarabb kezdődött egy fél órával, és minden haverom egy kivételével le is mondta, hogy lejön... mondom akkor már én sem megyek egyedül... amúgy ráadásul azt hallottam, hogy elég szar volt, főleg a hangosítás (bár a koliig el lehetett hallani
)
mindenesetre azóta nem csináltam semmit a modellen, most fizikát kell tanulnom keddre...
Nyúltáp: gratulálok, nagyon szép munka, talán egy kicsit sok shell-ből áll az én izlésemnek, de te ismered a modelled, ha ennyi, akkor ennyi
de akkor is gratz
csaboo: nem kifogás... köncsön is lehet kérni videókarit
-
Nyúltáp
senior tag
no
egy napi szenvedés árán ugyan, de legalább megvagyok vele
[link]
[link]
[link]
Itt is most volt vmikor egyetemi napok, de egyik zenekar sem hatott meg igazán, úgyhogy nem mentünk.
Lassan teljes gőzerővel készülünk VOLT-ra. oda jön vki?
meghamár itt tartunk jó lenne beszélni egy soproni arcal leginkább szállás miatt, mert a faházak szállásfoglalás megnyitása után 20percel már elfogytak. Többen mennénk, kéne egy egész kégli, nincs senkinek sem arrafelé ismerőse? -
csaboo
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
MEN kiváló volt, mi is voltunk tegnapelőtt, meg hétfőn még. Mind a kétszer sikerült okosra innom magam, de sebaj, így van ez jól. 3ds-es hírekkel nem szolgálhatok, lévénhogy lassan 3 hete vga nélkül vagyok (1 hónap után meghalt az Asus), várom az újat, a garisat.
[Szerkesztve] -
jah... komolyan, engem is ez tart vissza... kollégista vagyok, egész héten MEN (miskolci egyetemi napok) van, koncertekkel meg mindennel, eddig tanultam az OS zh-ra (amit tegnap írtam meg este 7-kor!), most már szeretném én is megélni ezt a MEN-t, de 6-700 a napi belépő (ma lesz az Emil Rulez!
) [link]
meg ugye inni is kellene valamit... szóval a gyógyszert úgysem tudnám kivenni, akkor meg inkább el sem megyek egyenlőre
majd ha nem leszek jól hétfőig, elmegyek 
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
köszi

Menth: ugyanmár, kinek van pénze vizitdíjra
-
Bernardo20
őstag
válasz
Nyúltáp
üzenetére
még nem,de köszi az ötletelet megnézem!
Egyébként mióta felraktam a vray-t állandóan megkapom a fentebb linkelt hibaüzenetet, 10ból 6-7 alkalommal kilő, már nem egy fontos műveletem emiatt elveszett..
szóval nem árt majd neki a reinstall.
ui: jobbulást mindkettőtöknek!
[Szerkesztve] -
hát gyógyulást továbbra is, én sem bírok kikecmeregni a betegségemből (torokfájás + köhögés), pedig két hete lassan már kúrálom magam... lassan már orvoshoz is kellene menni...
-
Nyúltáp
senior tag
Nah, végre picit jobban vagyok, elmúlt 2-3 napban végig 39C-s láz.
Bernardo: próbáltad reloadolni az UI-t? Vagy betölteni másikat? (Customize/ load custom UI sheme/discreet light vagy discreet dark) -
-
-
rii
nagyúr
válasz
Bernardo20
üzenetére
]]okoskodás ON[[
lehet, hogy a vid.car driver-ed nem passzol a porgrammal.
egyszer CS2 illu akadt össze egy uj ati card driver-rel.
nem votl elég másik vid.car bele, hanem másik vid.car. (matrox g450) és teljes OS reinst.
utána kellett másik uj vid.car, mert a G450 kevés volt, de minden megy rendben, mert ez már nvidia.
]]okoskodás OFF[[ -
na most csinálom azt, amit a legjobban gyűlölök... textúravadászat...
pedig megvan a teljes total textures, meg sok másik textúra pakk is, de minek, ha nincs benne olyan, amit keresek 
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Köszi a linket pajti,hasznosnak tűnik úgyhogy töltöm és nézem is valszeg valamikor amint megint idekerülök /aka reggel
/ Anno én ilyen invictusos pályakészítősdis valami mütyő videjót láttam gamestar cd-n vmelyik rovatban de rohadjak el nem tudom mikor merre miért és hogyan....úgyhogy nyomaveszett teljesen :S A nyomravezetőt busás jutalomban részesíteném!
bernardo kolléga ilyet még én sem láttam de sztem ha nem akarsz mindenáron alkotni várd meg Nyúltápot,ő érdemben is hozzá tud szólni a dologhoz,közülünk talán ő érti a max menzesszel járó gonjait legjobban,lehet találkozott már hasonló dologgal -
Bernardo20
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
akkor reinstall lesz

-
részemről passz
-
Bernardo20
őstag
help:
este elindítom a maxot és a felső kezelőszervek(fő eszköztár) eltűntek és ez van helyette. mi történt?
[link]
-
puszta érdekességként találtam a PCDome oldalán egy devblog rovatot, amiben 4 cég is írt pár cikket a fejlesztésről... Ezek közül eddig különösen a Digital Reality blogjai tetszettek, és van benne pl egy videó, hogy hogy modelleztek tankot MAX-ban... még nem néztem végig, de gondolom sokaknak (nekem is) tanulságos lehet low poly game modelling terén
itt a link:
[link] -
úgysem MR renderre lesz, hanem engine-esre... akkor meg most minek az a 1,5 perc is

-
atm*RefeeZ
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
nocsak mester,alakul a molekula!gratula hozzá,jók lettek a textúrák,bár nekem az árnyék vhogy fura de gondolom másfél perc finomhangolás után zsírabb

-
na új 100-as (100-asonként írja ki a postokat nekem a PH
)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA® driverek topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- MIUI / HyperOS topik
- OLED monitor topic
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- Apple iPhone XR 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Esetleg tudnátok valami egyszerű, könnyen kezelhető programot ajánlani hozzá? 3Ds maxhoz létezik magyarosítás?

mellesleg a képet sokkal kisebbként használja, ott meg egyrészt nem ennyire giccses, másrészt kicsit legalább még látszik a szeme színe... De ő kérte... (én fehéret is csináltam, de neki nem tetszett

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)