Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Menthirist

veterán

válasz Met #3587 üzenetére

mint Bici kollega oly találóan válaszolt, valóban feladattól (is) függ. A képlet viszonylag egyszerű: ha játékhoz kell, akkor nurbs, subdiv tabu, oda csak a poly jó. Egyéb esetben játékos a nurbs, mégpedig elsősorban akkor, ha valamit abban gyorsabb megcsinálni (játékok esetén is van, hogy a grafikus elsőnek valami kis formát megcsinál nurbs-ben, mert úgy gyorsabb és egyszerűbb, majd azt konvertálja (mintavételezi végülis) poly-vá. ilyen pl, ha valaki akar mondjuk egy üveg poharat csinálni, csinálhatja a jó öreg polyhengerből extrudálás és scale-eléssel, vagy teheti azt, hogy egy görbével megrajzolja a függőleges keresztmetszet felét, majd ezt körbeforgatva készíti el a felületet (értsd forgástestet csinál). én pl a hidam kábelezését is nurbs hengerből csináltam, mert míg a poly ugye szögletes, a nurbs szép egyenletes, nem szaggatott... a poly is lehet ilyen, de akkor sok polyt kell használni, ekkor viszont problémás mondjuk egy szép ívet csinálni
    [link]
    itt ugye a felső kötél íves, az alsók pedig nem egyenletesen magasan vagy alacsonyan vannak a ''oldaldeszkába'' illesztve, szándékosan.

na ezt polyból lassabb lett volna szépen megcsinálni, és amíg megvannak a referenciavonalak, amikkel ezt elkészítettem, addig könnyen és kényelmesen állíthatok a vonalak állásán...

Új hozzászólás Aktív témák