Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Canon EOS DSLR topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Raspberry Pi
- iPad topik
- AMD FX
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen házat vegyek?
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
Új hozzászólás Aktív témák
-
Még valami: Valamit elbaltázhattam, mert nem tudok nevet adni poly kijelölésnek.
Kijelölöm a megfelelő területet, és nem tudok a szövegmezőre kattintani, nem rak bele kurzort. Mintha valami letiltaná.
Új scene-nél is ezt csinálja, Win restart után is, szóval valami beállításra kattanhattam rá véletlenül, de nagyon nem találom.Kösszi!
-
Sziasztok!
Egy modellre akarok rárakni 2db 1024x1024-es texturát.
Mindkét textura teljes területét ki akarom használni. Hogy oldom meg, hogy ne legyenek az UVW-k átfedésben?
Próbáltam a multi/sub-object-es mókát, de hiába állítom be, hogy külön csatorna legyen, amikor texturába renderelek, akkor az egyik csatorna kiválasztása esetén csak az egyik látszik (így a jó), a másik kiválasztásánál meg mindkettő, holott, csak a másiknak kellene látszania - elvileg.
Mit baltázok el? Bevallom, ilyet még nem nagyon csináltam. Bújom a tutorialokat, de valahogy nem találom a választ.Köszi!!

-
maLakai
csendes tag
Kétlem, hogy túl sokan, tippre inkább "demó" felhasználók vannak itt inkább, demó kiadás meg ugye SP2-ből van csak. ^_^
-
Áhoj!
Használja valaki a V-Ray 1.5 sp3-at?
Esetleg a 2008-as MAX-hoz valót?
Netán a végleges Maya-s változatot?
-
Foximaxi101
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ilyen ketyerém: SpaceNavigator
http://tv.pcworld.hu/video/3d-space-navigator-eger-harom-dimenziobanAlig 1 hónapos, akinek szüksége van rá, jelentkezzen.

-
sNORh
addikt
válasz
Nyúltáp
üzenetére
Köszi de 100x átnéztem énis nem-e animáltam bele, de ha leveszek minden fényt akkoris eza helyzet, nemtudom mit állithattam el.
De hálistennek szokásom minden kis változást menteni, igy az alap modell is megvan még se material semmi nélkül
úgyis tudom már mit hogy csináltam igy hamar összedobom, mint mikor még az ihletet kellett elkapnom ^^
majd azért megmutatom milett belőle..
-
Nyúltáp
senior tag
-
sNORh
addikt
Hali
Csinálok egy sima egyszerű kis animációt, de elakadtam.
400 frame-ből áll, és ha adok neki egy Target Light-ot ha nem, folyamatosan felfele fényesedik.
Szal olyan 150-framenél a Target ligh-al sem lehet semmit látni az Objektumból, de 350-nél már minden látszik normálisan.
De Perspective-ben is látszik hogy a modell szinét kezdi kiadni: PL
Mi lehet a gáz vajon?
-
Nyúltáp
senior tag
oszinten, szerintem elegge unalmas beallitas. Plussz nagyon furan hat a verda elhelyezese is. Igy nem all meg senkisem autoval az uton, ettol picit ugy nez ki, mintha studioban lett volna fenykepezve egy festett hatter elott. En a helyedben a kocsi vadsagat kihangsulyozo kamerabeallitast valasztanek, kozelebb a talajhoz, ugy hogy sokkal tobb latszodjon egbol..most jutott eszembe, egy kocsi felett korozo keselyuvel meg erdekesebbe tehetned kepet..probald ki allo formatummal fekvo helyett+vmi nagyon extrem beallitassal.
Amugy sokan beleesnek abba a hibaba, hogy a nagy gondal lemodellezett ojjekt minden negyzetcentometeret be akarjak mutatni mer annyira buszkek ra, ami ertheto, csak alltalaban megoli kompoziciot.
jameg annyi, hogy hatteret napsutesesebbre vennem, igy az uthoz kozeli resze nagyon borongos, mig az uton tombol a nevadai nyaar. -
Met
nagyúr
vélemény?
Nem a modellről, a "kompozícióról", van valami tutorial arról, hogy lehet használni az elementenként renderelt képeket? -
sNORh
addikt
A cgway.net-nek nincs angol verziója?

-
op9
aktív tag
Hali!
Én úgy csináltam, hogy a lerakott plane-re jobb egér, Vray properties, majd Matte object pipa, Alpha contribution "-1", Shadows pipa, Affect Alpha pipa.
A plane-re pedig egy sima Vraymtl-t tettem, és a diffuse-ba a háttérképet, és úgy uv-ztam, hogy a renderelt szögből ugyanazt lássan, mint a háttér... de lényeg, h olyan textúrát tegyél rá, amit az adott tárgy visszatükrözhet.
Legszebb megoldás talán a Camera Map Per Pixel lenne ami folyamatosan a háttérképet vetítené a plane-re, de nekem annó valamiért nem sikerült. -
-
Met
nagyúr
Már letettem róla, hogy textúrázzak, kitalálom elkezdem csinálni és nem tetszik, marad a hdr.
Ahhoz milyen néven keressek tutort, hogy az autó alá tett matte plane ne látszódjon a renderen csak az a rész ahol az árnyéka van a kocsinak?
-
Nyúltáp
senior tag
vagy ha nagyon nem akarsz ps-ezni(bar szerintem is az a leglogikusabb, kivetel ha rohadt nagy feluletrol van szó), akkor hasznalj sima bitmap helyet composite map-et diffuz slotban.
Egyik layer legyen a teglad, a felette levo meg vmi proceduralis, mondjuk smoke sotet szinekkel + vagj hozza vmi grunge-os szutyok mask-ot. Igy a tegla texturadra ratolt extra szutyokkal eltuntetheto a tileozodas, vagy legalabbis messze nem lesz annyira feltuno.
De amugy mindezt megcsinalhatod PSben is.
Elonye szerintem csak akkor van ennek a modszernek, ha nagy feluletet kel feltexturaznod, aminel ugye siman ps-t hasznalva csak rohadt nagy felbontasu keppel tudnad elkerulni tileozast. -
dy_nmq
aktív tag
most nekem kicsit olybá tünik hogy ti eléggé elbeszéltek egymás mellett. Vrayben nincsenek "beépített" textúrák, szerintem arra gondolsz hogy vraymtl-t csináltál(de ez a problémánk esetében teljesen lényegtelen, ugyanolyan diffuz szlotba megy a textura mintha standard vagy akármilyen matit használnánk). Szóval első és legtisztább megoldás Icecave kollega modszere miszerint szépen kiuwézod aztán ráfested ps-ben. Másik megoldás hogy csinálsz egy jo tile-ozott texturát. Egyszerű modon kiválasztasz egy téglatextet körbevágod majd offset+healingbrush-al összevarrod vagy vmilyen direkt ilyen pluginnal megcsinálod(pl pixplant). a jellegzetes részeket(amik pont egyediséget adnának a faladnak, de ha többször fennt van a textúra akkor idegesítően látszik a tileozottság) spot healing brushal lekapkodod. Remélem jó problémára gondoltam

-
-
Photoshopban csináld meg a textúrát úgy, hogy a tile-ozod maxban, akkor ne látszon.
Ezek szerint csak rátetted a falra, nem uv-ztad fel. Így mindenképp a textúrába kell belenyúlni, mert ha maxban tileozgatod, az csak akkor lesz jó, ha a textúra olyan, hogy nem látszik, ha többször egymás mellé/alá teszed. -
Met
nagyúr
Azt mondjátok meg nekem, hogy lehet kiküszöbölni a következőt.
Mondjuk, fel textúrázok egy falat tégla fal textúrával, ha baromira nem arányos akkor a tile-t át állítom 2-2-re, na most itt kezdődik a gond mert ha a textúrán van valami hiba, kosz akármi akkor látszik, hogy ismétlődik a falon a minta.
Remélem sikerült érthetően leírni
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
kosz menth
kis erdekesseg: siggraphos demozas, vray RT realtime rendering GPU-n. Eleg pofas.
-
-
Drace01
csendes tag
Hali
valaki üzenet formájában el tudna küldeni nekem egy könyvet PDF formátumba amit fel tudok használni a 3D max 9-hez vaan ehez magyar könyv az lenne a legjobb de másik verzióhoz valónak is nagyon örülnék. -
Nyúltáp
senior tag
huh, topic elegge meghalt, mindenki nyaral vaze vagymi?
bedobok egy WIP-et, csakhogy felkavarjam picit a poshadt allovizet.
Noszoval, volt nekem egy ilyenem meg joregen.
Raszantam magam nagynehezen es ujbol eloszedtem(4 eve kezdtem neki talan
), par nap elment ilyenolyan kacatok ujramodellezesevel, vaze hogy miket nem voltam kepes muvelni szegeny ojjektekkel
aztan most epp UVzas texturatoszogatas fazisnal tartok. Meg 4 ev es talan elkeszul
ubernagyonWIP -
dangerzone
addikt
válasz
Menthirist
üzenetére
Köszi szépen a választ. Valahogy én is így gondoltam, csak nem hittem el, hogy ezekkel a dolgokkal ilyen szép és bonyolult dolgokat ki lehet hozni.
Na, szerintem majd nekiesek én is valaminek. 
-
válasz
dangerzone
üzenetére
a kulcsszó a "darabokban modellezés". szépen, formáról formára haladok, vagy feldobom nagy vonalakban, és abba építem bele a kisebb részleteket, "rétegről rétegre" (értsd egyre kisebb részleteket). Modellezés téren azt a módszert használom ami a formáról hirtelen eszembe jut, hogy jó lenne. A harang (a képen alig látszik) pl profilgörbe rajzolása utáni körbeloftolással készült, a végeredményt pedig polyvá konvertáltam. Az ablakok egy poly plane (legalábbis egy itt-ott átalakított síklap) végigextrudálva egy curve mentén. A "Virágablak" boolean, a felette lévő levélforma szintén. Sok más pedig szimpla extrude, vertex tologatás, stb... Szóval mindent szépen külön külön modelleztem, amit úgy volt könnyebb, és ha elég sok dolgot ráteszel, akkor még szimpla kockákból is látványos eredményeket lehet kihozni. A render pedig Mental Ray lambert, az Ambient színcsatornáját AOC-cal vezérelve.
-
dangerzone
addikt
válasz
Menthirist
üzenetére
Ezt amúgy hogyan rajzoltad? Most spline-okkal ilyet alakítasz ki? Vagy hogy csinálod?

Én nem nagyon értek a modellezős részéhez, inkább az animáláshoz. Szóval kb olyan szinted tudok modellezni, hogy megrajzolok egy tollat, egy hóembert, esetleg egy hegyet kialakítok, de ilyen bonyolult formákat mégis hogyan lehet?
-
Nyúltáp
senior tag
ooo...nem mondanam, hogy ertem mire is gondolsz pontosan.
#4977-ben arrol irtam, hogyan lehetne hatterkepet pozicionalni viewportban, de mivel environment maprol van szo, akarmeddig tologathatod modellt, sohasem eri el, ill. arnyek sem vetul ra.
Tehat mindenfelekeppen kell egy plane verda ala, amire az arnyek vetul.
ha hulyeseget irtam, es masra gondoltal akkor bocs
-
kalinkoz
csendes tag

Sziasztok!Valaki segítsen!!! Letöltöttem egy programot aminek dmg a kiterjesztése. Hogyan tudom ezt megnyitni/elindítani/telepíteni???
Van hozzá valami patsh és crack zip is. Na ezeket végképp nem tudom hogy rakom majd bele. Egyébként a Live Interior 3D programról van szó, hátha vki így jobban tud segíteni.Előre is köszi
-
Nyúltáp
senior tag
nagyon regen, mikor meg nvidia kartyam volt en is kiprobaltam, mar nem emlekszem a reszletekre, de lenyeg, hogy nekem se sikerult osszehozni. Szenvedtem vele eleg sokat, aztan hagytam a francba....asszem mint kiderult, akkori verzio meg csak quadro kartyakat tamogatta, nemtom valtozott-e ez azota.
-
válasz
Nyúltáp
üzenetére

Más (ON):
Sikerült már valakinek működésre bírnia az nVidia féle Gelato-t akát MAX, akár Maya alatt?
MAX-hoz az Amaretto, Maya-hoz a Mango plugin kell hozzá.
2009-es Maya, és 2008-as MAX-ra próbáltam meg felrakni.
A Maya-nál egyszerűen semmit nem csinál, pedig az ellenőrzésnél nem ír ki hibát. Gondolom, install után meg kéne jelennie a renderer-ek között.
Max esetén pedig hibát jelez:
"...\Amaretto.dlr could not inicialize. Error code: 127 - The specified procedure could not be found."
A fenti fájl megvan a helyén.Bármi ötlet?
(A weboldalukon leírt megoldások nem működnek.)Köcc!
-
Nyúltáp
senior tag
ooo..nem, bereknel netto az adozas elotti osszeget jelenti, szoval amit irnak hirdetesben, abbol meg lejon ado meg TB.
15 fontos netto oraberrel szamolva: heti 40ora*52het, ami eves 31200 GBP ebbol 6500 adomentes, tehat adozol 24700 utan 22%ot. minusz national insurance (TB) olyan 1500 penz
a brutto vhol 24e korul lesz eves szinten. Visszaosztva oraberre 11.6GBP jon ki kabe, ez az amit kezhez kapsz a 15bol. Itteni minimalber duplaja. Ami eleg jo kis oszeg, mert szerencsere minimalber nem pont olyan szempontok alapjan van megalapitva mint otthon, magyarul meg minimalberen is vigan ellehetsz ha nincs csalad. -
Nyúltáp
senior tag
termeszetesen netto, oradijat meg nem igazan adnak meg, inkabb eves osszeget(kivetel ha contractos bedolgozo melo).
UKban egy bizonyos osszegig adomentes vagy(asszem 6ezer vhanyszaz font per ev most epp) es adot csak az efeletti keresetedre fizetsz. Ha jol emlekszem 22%-ot fizetsz 35e fontig, aztan meg 40%..mondjuk 35e-es allashoz mar minimum seniornak kell lenned, de inkabb TD vagy supervisor. -
Sziasztok!
Eléggé off, de pici köze van a 3D-hez, mert ilyen állásról van szó.
Külföldi (USA, UK, AU, CA) munkák esetén az éves fizu, vagy órabér összegét nettóban, vagy bruttóban adják meg?
Ilyesmit találtam, hogy:USA: Salary/Wage: 55,000.00 - 75,000.00
UK: Salary: From 10.00 to 20.00 GBP per hourSzerintetek?
ui.: Nem, mintha esélyes lennék jelenleg ilyenre, csak kiváncsiságból kérdezem.

-
Jostikacska
tag
-
dy_nmq
aktív tag
válasz
Jostikacska
üzenetére
Modellezd le ha privát célra kell! Sokkal jobb érzés utolag

Gyick: legalul középtájt van egy olyan gomb hogy Auto key vagy alatta set key azt benyomod és akkor tudsz animálni. remélem erre gondoltál
-
Gyick
őstag
Lenne egy hülye kérdésem.
Merre találom az animate gombot a 3dsmax 7-ben.
Végig néztem már vagy 50x de esküszöm nem találom
-
Jostikacska
tag
Sziasztok!
olyan kérdésem volna hogy keresem a Desiro 3ds modeljét. Nem tudja valamelyikőtök hol tudnám megtalálni a neten?
Teljesen privát célból kellen.Válaszotokat előre is köszönöm.
-
elnézést, a az "elvetemült" szót ezekszerint rosszul értettem
szerintem nem nagyobb szivacs vele dolgozni, csak több előismeret kell hozzá, mint mondjuk a vray-hez (de ezek a túl egyszerűen is jót alkotó rendermotorok máshol megfizettetik az árukat...) -
dy_nmq
aktív tag
válasz
Menthirist
üzenetére
egy szoval nem mondtam hogy a mental ray tré lenne mert tudom mire képes(evermotion-ön vagy cgsocon nézd meg a legutobbi Mies van der Rohe ház feldolgozását uberbrutál és Maya+mental), csak egyszerüen én vagyok láma hozzá, és magambol kiindulva otthoni lazázásra inkább a többieket ajánlottam.
-
Azért hogy helyén kezeljük a problémát, minden tiszteletem a tiéd Dy, de attól hogy nem tudtál kihozni értelmes dolgot az MR-ből, az lehet nem az MR hibája
A Blur Studios (Warhammer Cinematic) sem véletlen váltott a videó elkészítéséhez Mental Ray-re... A Nagy studiók közül rengetegen használják, mert nagyon sokat tud, nagyon szépen dolgozik és viszonylag gyorsan (pl Cinematic készítéshez nem olvastam sehol, hogy pl VRayt vagy Fryrendert használtak volna...) ahova tudás gyorsaság és masszívitás kell, oda mindenhol Mental Rayt, Rendermant és Final Rendert használnak... Szóval megvannak az előnyei az általad használt rendermoroknak is, de tudtommal az általam említettek a mainstream cg studiók igáslovai... Van egy Mental Ray Node tutorom, amiben szépen végigmennek, melyik node mire való... Igen tanulságos
. Az SG fórumából Peet adott egy tippet egy olyan render-összeállításra, amivel a templom is készül (#5005 és #5014 (a lambert1 render idejére egy mia_material-ral van helyettesítve, aminek a színére be van téve egy elég sűrű ambient occlusion... jól mutat, és gyors... Szóval mi MR-t használunk Maya alatt, mert kemény és masszív 
-
Köszi a tippeket!

Nem is tudtam, hogy a Mental Ray ilyen problémás, bár nagy fényerejű színes fényt (amit egy test felületének kellene kibocsátania) még nem sikerült vele összehoznom, mert mindig kifehéredett a test, és a környéke. De azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen béna.

-
dy_nmq
aktív tag
Akkor itt a kis listám én miket használok/szeretnék még használni a maxhoz:
-Soulburn scriptek: remekbeszabott scriptgyüjtemény, scriptspot.com-on eléred.
- FumeFX(és/vagy Afterburn) és Realflow: füst és vizszimu.
- Dreamscape: viz és terepgeneráló.
-Renderek: Vray, Maxwell, Finalrender, Fryrender. vagy ha elvetemült vagy akkor Mental Ray. Személyes tapasztalatbol az elsö néggyel értelmes dolgokat tudtam összehozni de a Mental Ray-el még nem sikerült.A max2009 vs 2008 problémára: sajnos nem tudsz megnyitni ujabb maxban készült filet régebbi maxal. Persze gányolni lehet(obj-ben átviszed a modosito nelküli modellt aztan ujra beparaméterezni, uv-t lemásolni stb).
-
Nah eltelt még egy év, holnap hazaköltözök a koliból, és nem tudom még, hogy sikerül megoldani a netemet. Lehet megint nem lesz szélessávom, így csak nappal 1-2 alkalommal tudok fórumot nézni (plussz éjfél után 1-2 órát tudok lenni, de emailt mindig nézek), max képeket fogok tudni feltenni, és leszedni sem fogok tudni majd 1-2 megánál nagyobb dolgokat... De reméljük sikerül azért valami szélessávot összehozni
Addig is, míg nem jelentkezem, mindenkinek szép nyarat (persze szép nyarat utána is
) -
válasz
Menthirist
üzenetére
Jaja, nekem sem volt egyszerű MAX-ban. Köszi az infót!
A többiek felé még él az eredeti kérdés MAX-al kapcsolatban...

-
hát sokan nyomnak rá egy automapping-ot a megfelelő paraméterekkel, és utána kiegyengetik a problémásabb részeket (megfelelő automappal már jó alapot kap az ember). biztos vannak hatékonyabb megoldások külső programokkal, de rossznak semmiképp sem rossz a maya megoldása... ezek az unfoldUV és társai meg nagyon gyorsan jó végeredményt adnak, de elsősorban alacsony és közepes bonyolultságú elemeknél... nagyobb bonyolultság esetén ott is sokat kell javítani a végeredmény elérése előtt... szóval bonyolult modelleket szépen és gyorsan uv-zni művészet, nincs rá csodaprogram, ami megoldja sajna

-
válasz
Menthirist
üzenetére
Oks, köszi!
Én is így gondoltam magamtól, csodálnám, ha pont egy Maya-ban lenne ekkora hiányosság.
-
Hát a még nagyobb szakik szerint egyáltalán nem felejtős, sőt igen király cucc (főleg a 2009-esé). Szóval attól hogy Mesharray, nem kell feltétlen hinni a szavának... amúgy vannak egyéb jó UV toolok (roadkill, unfoldUV), de az alap maya-s uv-zó megoldások is elsőrangúak, gyorsak és szakmában sok helyen használatosak...
-
válasz
Menthirist
üzenetére
Oks, köcc!
Ja, viszont azt hallottam, hogy a Mesharray tanfolyamon valami tanár, vagy szaki szerint a Maya alap UV-zős cuccosa felejtős, és valami kiegésztőt, vagy külön progit javasolt helyette...
Ebben van valami, vagy csak nagyzolt a csákó? -
Hát Maya-nál nem tudok ilyen irányú pluginekről... vannak a rerndermotorok, és azoknak a fényeivel (+ az alapokkal) szoktak mindent bevilágítani. Most van új Renderman maya-hoz, meg ugye a Mental Ray, ami kb minden igényt lefed... meg egy régi, bétás vray, ami azért jó cucc

-
Hellóóó, újra itt!

Most, hogy már megvagyok az államvizsgával, újra 3D-ben látom a világot!

Elhatároztam, hogy komolyabban beleásom magam a világításba, és mindenféle effektbe.
Szerintetek milyen (render és egyéb) plugin-eket érdemes megnéznem?
Bármilyen jöhet, nem csak render (UV, anim, stb.), de csak, olyan, ami tényleg sokat segít az adott területen.
Eddig csak a PolyBoost-ot, és a Max2AE plugint használtam.
Ja, 2008-as MAX-om van, ha ez számít valamit a pluginek szempontjából.Menth: Ugyanez a kérdés Maya 2009 Unlimited-del kapcsolatban. Nagyon úgy néz ki, hogy belekóstolok az eddigieknél komolyabban.
Ja, és mégegy kérdés, ami lehet, hogy nagyon láma: 2009-es MAX-al készített .max fájlokat át tudok alakítani 2008-as verzióra? Csak modellek vannak benne, de telepakolva modifier-rel, amit nem akarok elveszíteni.
Köszi!
-
feltettem kisebben:
1600x1800 -
-
m@x
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nagyon szívesen
Én most arra álltam rá hogy minden ugymond nagyobb témakörböl megcsinálok párat ugymint auto,karakter,épület,mechanikus valami és így tovább és amelyik tetszik abbol a témábol fölhozom magam egy bizonyos szintre!
És hát mit mondjak nem sok mindent pipálhatok ki
-
válasz
Nyúltáp
üzenetére
Hali!
Kösz a választ és jó nyaralást!

m@x
Jó hogy említettél pár oldalt, bevallom ezek valahogy kimaradtak, de most nézve tényleg jó.
Kösz!
Én is úgy szoktam tanulni, hogy 1-2-szer megcsinálom az elejétől a végéig, aztán utána már megy magától, egy nagyobb bonyolultságú feledathoz megvan az alap(legalábbis egy része)Nekiállok töltögetni én is most.(mármint az oldalról)
Mégegyszer kösz!
Fire.
-
m@x
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Osztom az elöttem szóló véleményét elég nehéz olyat találni amiböl lehet tanulni,viszont ami nekem nagyon sokat segített azok az olyan tutoriálok amikben konkrét dolgokat csinálnak meg az elejétöl a végéig,pl:Gnomon workshop,Digital tutors,3d Palace már van tölük vagy 60Gb adatom és nekem ez nagyon bejött,megcsinálod öket,mondjuk ami tetszik azt 2x is és másodjára már azt veszed észre(én legalább is)hogy van egy csomo dolog amit te másképp csinálnál mert mondjuk gyorsabb vagy csak egyszerüen arra áll rá a kezed!
Nem nehéz megtalálni öket van egy két virágboltos oldal vagy Google és utána biggyesztesz egy R vagy M betüvel kezdödö szót és már kész is
Lehet hogy tényleg perverzió de ezeket a Zbrush meg Mudbox tutorokat én is szeretem nézegetni
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
huh...tegnap volt legenybucsu(nyugi nem ennyem
), meg nem igazan epultem fel, de mar vhol feluton lehetek a haromujju patas-> homo sapiens evolucios uton
dy: jolett kompozicio/bevilagitas/anyagok harmas, modellezos oldalrol lehetne belekotni par dologba, de mivel ilyen ebedszunetes gyorsosszeboronalos spidmodellingrol van szo, gondolom semmi ertelme nem lenne
Fire: szerintem modellezes az a terulet amirol legnehezebb tutorialt gyartani...mert igazabol legtobbszor semmi ertelme, ezert is szeretik olyan nagy lepesekben atugralni legtobbszor. Vagyha direkt modellezos tutorialt gyart vki, akkor meg 40 oldalon keresztul olvashatod, hogy melyik elt hogy extrudeolta aztan hova tologatta a vertexeket.
Szerintem 2 formaban mukodik csak modellezos tut. Egyik a Mudbox/zbrush vonal...ami ugyan megint csak arrajo, hogy meglesd mas hogy csinalja, esetleg elleshetsz 1-2 trukkot, viszont ami nagy plusz, hogy nem szaraz/unalmas hanem sokszor elvezet nezni.....vagy az mar perverz..?
Masik vonal, amivel oszinten meg nem igen talalkoztam, az egy ilyen gyujtemeny lenne arrol, hogy egyes, modellezesi szempontbol bonyolult (alap)formakat hogy erdemes kialakitani, plussz az egesz meghintve keves idosporolos munkafolyamatgyorsitasi trukkhalmazzal.
A topologiai felosztasrol szolo tutok nagyjabol ilyesmi vonalon mozognak, viszont 99%ban le van temakor szukitve organikus testekre...azon belul is emberi testre.
Ilyen vegtelenul egyszeru dolgokra gondolok amugy.ha vki erez magaban erot, elkezdhetne gyujteni az ilyesmiket, de en most pattanok, leszakitom magam 21ik szazad mindenfele technikai vivmanyarol, 2 het nyaralas istenhatamogott, nem akarok latni meg csak netkavezot se 1000km-es korzetben
kocsolom -
dy_nmq
aktív tag
legutóbb csak ugy gyorsba melohelyen ebédszunetben. vray2sidedmat.nagyobban -
válasz
Nyúltáp
üzenetére
Hali!
Látom vannak itt "emberkék", akik egész magas szinten üzik az "ipart"...
Nem tudna valaki egy normális tutorialt(többet is) belinkelni, ami tényleg jó, elsősorban a modellezés témakörében?
(annyit néztem már, hogy vérágas a szemem, de vagy annyira egyszerű, hogy azért nem érdemes vele foglalkozni, vagy ugyan jó, de ott meg olyan dolgokkal dobáloznak, amiről azt sem tudom, merre keressem
Fire.
UI: Esetleg az lenne még egy remek megoldás, ha TI, akik jók vagytok ebben, készítenétek tutorialokat és azt megosztanátok, hozzám hasonló emberkékkel.
Tudom, hogy nem kis kérés, mert egy jó tutorialt elkészíteni, sokkal több meló, mint egy projectet önmagában, mivel úgy kell megoldani, hogy azt tényleg lehessen használni és bárki az elejétől a végig meg tudja csinálni, lépésről lépésre.Nem lehetne esetleg-e
hogy készítenétek ilyen kezdő, haladó tutorialokat? -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
...pedig probaltam kulturalt lenni
Menth..8000x9000.......?....ez mar picit mazohista
aza helyzet, hogy le se akarja nagyon tolteni
-
-
-
Nyúltáp
senior tag
-
m@x
csendes tag
válasz
Nyúltáp
üzenetére
köszönöm örülök hogy tetszik
valamennyire saját concept de a google dobott ki nekem egy használható konceptet aztán az alapján indultam el de már nem nagyon hasonlít rá
Én mondjuk piszkáltam a kamerát már minden lehetséges módon de soha nem volt még csak a kielégítő közelében sem ugyhogy akkor marad ez a megoldás!
köszönöm a segítséget
szép lassan dobálom majd föl a képeket ahogy alakul,utána meg valami normális jelenetet kéne mögé varázsolni ugyhogy abban majd valószínüleg kérem a segítségeteket
-
válasz
Nyúltáp
üzenetére
valóban valami egyedi lehet, én sem láttam még ilyet... a leírás alapján (vertexek koordinátái ascii formában) azt hittem obj (bár ezt ti is felismertétek volna), de tény hogy nem az... tekintve a 64x64-es textúrákat, lehet téynleg menj valami komolyabb felé...

jah, mindenkinek gratz az 5k-hoz, a fentebbi kép pedig nekem is nagyon bejön
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

PS-ben akarom összehozni az autót a háttérrel, vagy átrakni egy másik képre az autót de nincs árnyék, vagy van de a plane is látszik 

...bilibe lóg a kezem.
Köszönöm építő jellegű hozzászólásod.