Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Bernardo20
üzenetére
elsőre jó is

-
Bernardo20
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
persze, még csak ismerkedem az effektekkel és tanulok komponálni.
egyenlőre örülök ha nagyjából kiismerem a textúrákat,effekteket etc..
de nem baj, elsőnek nekem tetszett
-
válasz
Bernardo20
üzenetére
nem rossz ez, csak az a bajom vele, mint az ötödéves vizsgavideómmal: 3DSMAX effektgyűjtemény az egész
Meg a legközelebbi bolygó nem tetszik, és teljesen beleolvad a feketéje az űrbe (márha űr, mert csillagot is alig látni
)
na ma megyek haza, előre láthatóan 2,5 óra múlva, addig még lehet tolom kicsit ezt a workflow dolgot, meg ha más nem, küldök képet a tesztkardról
[Szerkesztve] -
válasz
Nyúltáp
üzenetére
Igazán nincs mit, majd ha lesz még adok. De elég legyen a hajlongásból meg köszönetekből... Tudom, hálásak vagytok, talán egyszer majd egykor, ami lehet sosem jön el, én is kérek majd valamit tőletek
Az meghívó továbbra is él, ha valaki kérne... csak kell tudni akkor seedelni is hozzá, ha tartós acc-ot akartok, vagy csináljátok azt, amit én első alkalommal: 5 nap múlva bannolnak, így addig azt szedtem le, ami a csövön kifért
. Utána bannoltak is, de még előtte meghivattam magam 1x 
Egy low poly kardon szöszmötöltem, hogy a maya-mudbox workflow-mat kialakítsam, de egyenlőre még hasztalanul... ez a mudbox még kicsit homály nekem (kicsit?
)
[Szerkesztve] -
Nyúltáp
senior tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
még jó hogy bernardo írta

de attól függetlenül igaz, hadlássuk
ja, még1x kösz menth, már száguldoznak is lefele a okosságok.
-
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
szobatársamék múlt héten voltak depi koncerten

-
atm*RefeeZ
tag
válasz
Nyúltáp
üzenetére
Nyúltáp..ugye tudod,hogy az ilyenek kell jól megb*szni tejísznen,mellen szarni és elkenni a fost strandpapuccsal a melljükön,hadd csimbókosodjon egész éjjel LOLMÁR..takarodjon az az állat aki 17évesen ilyet csinál...tuti nem anya szülte...brutál omg...pedig a depresszió koncert sem volt rossz egy órája kb

wagzee: ne lustálkodj,told fel kepfeltoltes.hu -ra a képet vagy ahova jól esik oszt' oszd meg velünk izibe!NE KELLJEN KÉTSZER SZÓLNOM!
-
-
wagzee
csendes tag
Köszike a pakkokat Menthirist 
-
jah, és még valami... fel tudok ajánlani két meghívót is erre a torrent oldalra (legalábbis ebben a hónapban, és még 3at a következőben, mert 4-et kapok havonta)... akinek kell szóljon (itt is az ''öregek'' vannak prioritásban
) Amire vigyázni kell, hogy gyors nagyon a letöltés, és gyorsan le lehet rántani annyi cuccot, hogy vissza se tudod seedelni időben... 100 mega alatt 0.5-ös arány kell, 6 giga alatt 0.6...stb... -
Nyúltáp
senior tag
ahöhuhh...a srác 17 éves [link]
jobb ha belehúzunk
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
beszarás

-
kikerült egy pár béta teszter kép a pixologic fórumjára, demonstrálandó a ZBrush 3 erejét:
[link] -
jól van, a csaknezni acc-hoz is sikerült 1,1-1,3 körüli arányt csiholni... így nem fog megszűnni egyhamar remélem

-
atm*RefeeZ
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
de volt egy tanárunk aki elkezdte magyarázni hogy a nulla valójában bármely szám lehet így végtelen..vagy valami ilyesmi... (kedves ember volt..)

-
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
lol
olyan nincs, olyan van, hogy 5 nap múlva megvizsgálják az acc-ot, és ha 0.5-0,6 alatti az arány, akkor kitesznek... 0/0=0 (mégha 0-val nem is osztunk, de egyezményesen ez akkor is 0, mert visszaszorozva 0*0=0
)
[Szerkesztve] -
atm*RefeeZ
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
jujj...derossz..már árulkodni se árulkodhat az ember anélkül,hogy csőbe húznák?
no jólvan,nem vágtam,hogy ilyen is kell,hogy legyen valamennyi adatforgalom x idő alatt
-
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
az a jó fej én voltam, mert nem akarom, hogy megszűntesség az accountot mert 0 az aránya...
de köszi az infót 
btw wagzee: elment a te torrent-pakkod
[Szerkesztve] -
atm*RefeeZ
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
valaki volt olyan jófej és elkezdett leechelni:/ nem értem mire jó ez, ha egyszer felajánlod,hogy leszedsz nekik akármit... ( húúú árulkodós júdás lettem,mi?hát lesz*rom
) -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
dánksén

nézemis, remélem találok vmi érdekességet. -
na elkészítettem az accountot a helyhez...
oldal címe: gfxnews.ru
username: csaknezni
password: csaknezni
FONTOS: EZZEL AZ ACCOUNT-TAL CSAK NÉZEGESSÉTEK MI KELLENE, MAJD A PONTOS CÍMET PRIVIZZÉTEK EL NEKEM... MAJD ÉN KÜLDÖM EL AZT A TORRENT FILE-T, AMIT MAJD SZEDNETEK KELL...
tehát amit ígértem: Ref és Nyúltáp kérhet tőlem 20-30 giga méretben(fejenként) bármit, a többiek, ifjoncok számára kiadó kb 30 giga összesen... erre lehet pályázni...
[Szerkesztve] -
wagzee
csendes tag
Egyántalán van olyan torrent oldal, ami nem olyan drága és kielégíti a mi hatalmas tudásvagyunkat? Mert ha van, gondolom nem magyar....
-
wagzee
csendes tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Van még lehetőség torrentezni?
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
naugye, mennyivel eccerűbb egy gyorsbill-t mondani, mint 50 körmondatban leírni, hogy melyik menü almenüjénak a bal sarkába kell klikkelni

amúgy a max-os alap cell shader neve ink 'n panit -
atm*RefeeZ
tag
válasz
Brutforsz
üzenetére
Csáó!
Vray-jel lett renderelve és mint ilyen,be lehetett állítani az environment-nél (8as gyorsbill(dehogy koppintom Nyúltáp ''szívem csücske''
módszerét
))nél egy ilyen effektet vagy mifenét,hogy vraytoon és megcsinálta magától.Ha alap rendererrel szeretnéd megcsinálni akkor van ilyen matériafajta vagy nemtom minek hívják ezeket igazából,hogy ink talán
azzal hasonló eredményt tudsz csiholni!Remélem kb. érthető vagyok;) -
Brutforsz
senior tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
Szia!
Szerintem nagyon jól sikerült a karaktered. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen módszerrel varázsoltál ilyen klassz kontúrokat a modellhez?
Előre is köszönöm a választ.
-
Nyúltáp
senior tag
nah, picit félreértettél, tehátakkormégeccer:
nem kell semmilyen smooth módosító, a modifier stack-ben ne legyen semmi, csak az editable poly.
Az editable poly-nál menny le poly szintre (4es gyorsbill) és a jobb oldali panelen, ahun ugye a szekesztéshez használatos gombok vannak, alul lesz egy ilyen, polygon properties azon belül pedig egy olyan, hogy smoothing groups. Jelöld ki azokat a polykat, amelyikeket külön groupba akarsz pakolni, és nyomj rá egy szimpatikus számra
(ajánlatos a k.t.a. álltal javasoltakat végigcsinálni előtte, tehát összes poly kijelöl-> clear all[ugyanúgy a polygon properties/smoothing groups alatt van a gomb], ezzel eltávolítod az összes poly-dat a smoothing groupokból) -
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
igazán nincs mit... nem húznál le, azért mondtam, mert az utóbbi hónapokban szinte egyáltalán nem töltöttem róla, tehát nekem tényleg egyáltalán nem tűnne fel 60-70 giga extra terhelés, még akkor is +100-150-ben lennék, ami meg nagyon sok... Amikor leszedtem mindent ami egy picit is érdekelt innen, akkor szedtem le 100 gigát... de mivel ezek már megvannak, azóta nem fogy az arányom...
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
igazán köszönöm az ajánlatot mester
de nem szeretnélek lehúzni,meg asszem ahol vagyok ott meg tudom szerezni ami nagyonnagyon kell ,bár gnomon 3dsmax tutorokat pl nem láttam de annyi baj legyen
van megnézendő néhány óra tutorom aztán pedig egy pár hónap gyakorlás mire megint tutorra szánom magam de mindenekelőtt még egy újracsinálandó matek érettségi május 8-án asszem amire körülbelül lószart nem tanultam pedig ismétlés nélkül ezt is elkúrom mint a tavalyit(mert mint szüleink szokták volt mondani..a hármas az nem jegy...LOL dehogynem
csak középsuliban nem
) na szóval tényleg köszi az ajánlatot de valószínűleg ezzel nem élnék viszont respekt és písz;) -
k.t.a.
senior tag
Ha az auto megy, akkor már a nehezén túl vagy. A manuálnak annyi a lényege, hogy ha kijelölsz egy csoport polyt és megnyomod, mondjuk az egyes számot, akkor azok a polyk az egyes csoportba tartoznak. Fontos, hogy csak egy szám legyen benyomva. A következő csoprotnak meg csak a kettes legyen, és akkor azok csak a kettesbe tartoznak, így a két csoport határán egy él keletkezik, és ez az amit el akartál érni. Ha egyszerre több szám is be van nyomva egy poly csoprtnál akkor az van, hogy a mellette lévő azonos csoportba tartozókkal nem képez élet a határon. Mivel egy polynak több oldala van, és lehet hogy két csoporttal is egybe akarod vonni (pl a kettessel és a hármassal), de egy másik csoporttal nem (pl az egyessel), akkor ennél a polynál benyomod a 2-es és 3-as gombokat az egyest pedig nem. Remélem érthető voltam, jó szórakozást. Még egy jó tanács: ha csak manuálisan akarod megadni a csoportokat, akkor az elején érdemes kijelölni az összes polyt, és beállítani, hogy egyik csoporthoz se tartozzanak. Magyarul egyik szám se legyen benyomva.
-
válasz
Nyúltáp
üzenetére
igazából egyszer csináltam egy account-ot ide, és mivel esélyem nem volt tartani az arányom 0.8 felett talán (20-23000 seeder, 1-2000 leecher), így inkább leszedtem mindent, amit lehetett 5 nap alatt (ennyi idő múlva dobtak ki)... ez 120-130 giga adat volt
azóta csorgott le ez a 102 giga, de 285-öt egyhamar nem fogom elérni még így sem... főleg, ha valami új dvd-t szedek le, akkor 6-7x-esen seedelem vissza, láthatóan gyorsan 
-
Nyúltáp
senior tag
konvertáld át a modelled editable mesh/poly-vá. Jobb oldali panel alja felé lesz egy olyasmi, hogy smoothing groups, mennnny le poly sub object szintre (4es gyorsbill) jelöld ki a poly-kat, aztán smoothing groups alatt bökj egy számra.
Menth:
nem szeretem a tapsolós szmájlit, de ez most megérdemli 
[Szerkesztve] -
válasz
Menthirist
üzenetére
azaz helyesírási hibákat javítandó:
Az oldalon 285 giga feltöltött és 102 giga letöltött arányom van, és ebben a pillanatban is 5mb/s-kel nő, tehát fel tudok ajánlani kb 60 gigányi adatot, hogy tölthettek az én számlámra... remélem érthető volt
-
Na most egyrészt jó kedvemben vagyok (a gfxnews.ru-ra épp 3,5 megával töltök föl növelve az arányomat), másrészt kivert a víz, hogy mennyire szarul állok az egyetemen, és nem tudom hogy lesz meg a félévem... Na mind1, tehát a lényeg az, hogy fel tudok ajánlani pár dvd-t hogy letölthető az arányom rovására... 2,8-as az átlagom, most épp 5 megával töltök fel, 102 mega le, 280 fel, tehát fel tudok ajánlani olyan 50-60 gigányi tutort hogy szedjetek... ezt részben wagzee használhatja normális tutorok leszedésére, meg ugye ref, nyúltáp is kiérdemelte már bőven... Szóval mind a hárman-négyen választhattok 3-4 dvd-t, amit letölthettek (legalábbis kb 10-15 giga terjedelemben az ifjoncok, ref és nyúltáp 20-22-t is akár ha akarnak
)
elküldöm majd a torrentfile-t, és lehet szedni... csak nem tudom, hogy hogy oldjuk meg a nézelődést... szerintem valamelyikőtöket meghívom (kell egy email cím), és az ő userneve és pass-a nyílvános lesz... mindenki ezt használva belép, megnézi mi van (soksoksoksoksoksoksoksoksoksok tutor és egyéb jó stuff, minden ami 3D
és 2D
), és leadja a rendelést... leszedem annak a torrentjét, és azzal szedhettek... -
atm*RefeeZ
tag
ezeket többnyire ismerem.a lynda max9 essential szerintem nagyjából bőrlehúzás a max6 2cds verzióról ami nem feltétlenül jelent rosszat.egyikben mintha embert is modellezne egy ürge persze csak valami egyszerűbb testet.a lényeget meg lehet tanulni belőle elég jól.párszor megnézed őket és simán megvannak az alapok és el fogsz igazodni a programban.a karakteranim szerintem ha modellezni akarsz még baromi korai és a texturing and lightningnak meg múltkor nekiálltam de a 6. lecke után abbahagytam.odáig nem túl sok újdonságot mutogatott viszont a végére egész érdekes leckecímeket találtam úgyhogy valószínűleg hasznos lesz az is és kevésbé korai mint a karakter animáció.megint nagyon megmondtam,mi?
na mindegy ha eddig elolvastad már úgyis késő
Nyúltáp már töröltem a scenet,valszeg valamit én buzeráltam el a fényeknél mert másik scenebe ua a preset tök jó árnyékokat vetett. -
Sziasztok!
Hogy kell a Smoothing Groupokat manuálisan beállítani??
Az auto megy, de én szeretném megadni őket.
Annyi Poly Select és Smooth modifiert rakjak rá, ahány csoportra akarom osztani a testet??
Köszi!
[Szerkesztve] -
-
wagzee
csendes tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Hát igen az Archinteriors az modelleket tartalmaz, na de belenéztem a Mental4ever-be és az egy egész jó kis Tutorial sztem. Viszont kiváncsi leszek a ''Modeling in Discreet 3ds Max 6 (2CD)''-ra, mivel ez remélem tényleg csak a modellezésről szól. És ahogy mondtad nekem modellezni kéne megtanulnom, ebben igazad van. Remélem hasznát is veszem ennek a tutorialnak...
-
-
wagzee
csendes tag
Hát ha már önképzésről beszélünk...Szerintetek ezekből mennyire tud tanulni az ember?
-Lynda:
-3ds Max 9 Essential Training
-Character Animation in Discreet 3ds Max 6
-Texturing and Lighting in Discreet 3ds max 6
-Modeling in Discreet 3ds Max 6 (2CD)
-Evermotion:
-Evermotion Arhinteriors FULL
-Evermotion Mental 4Ever
Mert hát nekem ezek vannak meg! Most már csak időt kéne szakítanom rájuk...
[Szerkesztve] -
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
így most elsőre nekem sincs semmi lövésem, jó lenne pár plussz info, plö GI-hez miket használsz? IR map, light cache, quasi monte carlo? QMC samplerbe belenyúltál? ha ott eltoltad vmelyik beállítást, akkor produkálhat ilyen full szar árnyéknak csúfolt vmiket. Esetleg caustic-ot nyomtál vmelyik ojjektre? ...ami így elsőre tutiralátszik, az hogy a sample-k száma vhol a béka segge alatt lehet.

Valószínűleg Mesharray, nem a lelkes, magukat továbbképezni szándékozó amatőrökből él meg, hanem a céges továbbképzésekből. Valószínűleg azért is ilyen elszálltak az árak. -
ref: lövésem sincs... nem találkoztam maya-ban hasonló effekttel

Bernardo: hát a keresletet én sem tudom, mertha ez egy rendes nagy iskola lenne, nemcsak egy tanfolyam, akkor jobban benyelhető lenne... Amúgy a szegmenst így is be lehet telíteni, rengeteg remek 3D művész van magyarországon... -
Bernardo20
őstag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
hát az biztos, hogy nagyba lebontva kegyetlen összeg,de így is az..
Nem is tudom,hogy mekkora lehet rá a kereslet. Így nem fog hamar betelni ez a piaci szegmens az biztos.
ha 100-200között meg lehet úszni lehet még részletfizetéssel nekivágnék.
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
jó.butaságot mondtam.nem siklottam,már vágom melyik oldal ez
ami előtt értetlenül álltam hogy mit szerettél volna 
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
Bernardo20
üzenetére
dájóó
ha 300 alatt meglenne és átszámítod az órákat kicsit akkor kijön hogy a középsulit 20milláért(kurvagyors fejszámolás és erős hasracsapkodás gyanúval mondtam ezt a számot
) kaptad volna évenként
szal ha nagyba nézed akkor húzós
Nyúltáp kolléga tőled meg nemtom valahogy lehet átsiklottam a linken de fix hogy bekeresem és elolvasgatom ottani kommenteket is,meg vray.info-t is
van egy ilyen renderem [link] érdekel mit gondoltok miért ilyen az árnyékom?mindenféle fajta rendernél ezt adja nem csak only gi-nél.btw ez yoyo lenne rendes színekben de faszér se ad normális árnyékot és érdekel mit kúrhattam el...nem kicsit..nagyon
-
Bernardo20
őstag
Menthirist , Nyúltáp köszönöm a véleményeket. Azt nem gondoltam volna, hogy ennyire drága mulatság ez.
Mondjuk erre utal a részletfizetés lehetősége.
Már elvileg megkaptam emilben az árajánlatot,de a freemail megint behalt.
Akkor jobban járok(anyagilag) ha megveszem a a bibliát és elkezdek szorgalmasan gyakorolni. Meg elsajátítom az onlinakadémia tanfolyamát(amiből hamarosan lesz haladó szintű is).
bár ha mondjuk 400k-ból ki lehetne hozni akkor ebből lejön a 20% diákkedvezmény és még állami kedvezmények akkor 300 alatt meglenne

-
válasz
Nyúltáp
üzenetére
Igen, sok tutornak ez a baja (remélem az enyémnek nem
)... Mutatja hogy fasza gyerek az illető, de csak dolgozik kamera előtt, nem magyaráz (ezért tanultam én átkozott sokat a Gnomon tutorokból, a régiekből (nem ezekből az újakból)...)
ui: kicsit én is játszottam a videómban, de ez kell az önbizalmamnak.... építem az image-emet
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Bernardo20
üzenetére
asszem 1-2 rugótól kezdődnek a tandíjak, de egy teljes 3dsmax modul bőven benne van 400e-be is akár. Az otthoni gyakorlást semmiféleképpen sem helyettesíti, szerintem egy mankónak fogható fel, gyorsítja a tanulást, könnyebb vele valszeg megtalálni egy-egy problémánál a helyes utat. A tavaji New Media Expo-n volt egy bemutató órájuk (zbrush) az elég pofásra sikeredett, bár inkább a megmutatjuk milyenfaszagyerekek vagyunk vonalon haladt a dolog (fej modellezés) sok használható kommentárt nem fűzött hozzá az oktató, csak néha bedörmögte, milyen ecsetet használ épp....mondjuk gondolom azért, mert háromnegyed órája volt egy fej kidolgozására, és picit sietett

-
válasz
Bernardo20
üzenetére
Igen, Mo-n van 1-2 ilyen iskola, nem is rosszak, segítenek átlépni a kezdeti nehézségeket (értem ezalatt lerövidítik annak a szintnek az elérését, amin én vagyok kb...). Tutorokkal ugyanez elérhető, de így gyorsabban... Áraik jellemzően 5-800 000 Ft körül lesznek ha jól tudom, bár kedvezményekkel lehet olcsóbb, meg régebben hallottam... De nem hiszem hogy sokkal az lenne... Meg ugye modulos, tehát egy középhaladó vagy haladó 40-50 órányi anyagot leadnak egy hét alatt, félmilláért... Itt mindenki magától tanult, nem ismerek olyat, aki járt volna oda... Az oklevéllel meg kb kitörölheted, a portfolio a lényeg, ennél a szakmánál meg pláne...
-
Bernardo20
őstag
Ismeritek ezt az iskolát?
[link]
Nekem nagyon megtetszett,szívesen járnék ide. és még oklevelet is adnak
De sajnos árajánlatot nem kaptam(csak a kedvezmények vannak feltűntetve). Valószínűleg igencsak drága lehet...Mindenesetre írtam nekik mailt, hogy írjanak árat.
Most beizgultam rá nagyon.
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
ofkorsz az m5-re gondoltam.
z4 ígeretes kezdet, de ugye az nincs végigvíve.
ref: www.spot3d.com már linkeltem párszor, meg írtam is pár hozzászólással ezelőtt, hogy érdemes végigolvasni az adott renderer doc-ját, így legalább képbe kerüsz, hogy mi micsoda, sőt még az is le van írva, képekkel illusztrálva, hogy melyik antialiasing filter milyen végeredményt produkál.
továbbá másik nagyon jó oldal vray-el kapcsolatban: www.vray.info ..de lehet linkeltem már ezt is régebben. -
atm*RefeeZ
tag
válasz
Nyúltáp
üzenetére
köszke a választ,megnézem miket írogattál és próbálok előnyt kovácsolni belőle amennyit lehet
én cattmull-rom helyett mitchell-netravali-t küldtem lévén ezt láttam tutorban de nagyon nem részletezte az arc (aki amúgy magyar!!!) hogy miért ezt csinálta
viszont itt a link hátha valakinek jól jön illetve valószínűleg sokaknak jól fog jönni
[link] ő úgy tűnik azért érti amit csinál kb mint te (kár hogy nincs seggnyalós szmájli

) -
melyik bmw-re gondolsz? szerintem mind az m5-öt, mind a z4-et bemutattam itt... vagy nem
... mappolás meg mindig sucks 
mellesleg szép dolog a vray, csak kár, hogy nem tudok hozzászólni -
Nyúltáp
senior tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
még vray1.5 előtt próbáltam párszor preseteket menteni, de vhogy mindig sikerült elfelejtenie őket, azóta meg nem is próbáltam. Amúgy köbö úgy vannak, ahogy mondod, egy tök low kváliti a fények belövéséhez (fixed image sampler-el 1es érték állt, IR map very low-n, ha még mindig sokallom render időt, akkor qmc sampler-en is tologatok, de az már nagyon durván beleszól a render minőségébe,de azért ált. meg lehet találni az arany középutat), szok lenni pár közepes minőségű render, amikor már minden részlet megvan modelleken, és az ember rádob pár utolsó tesztrendert képre, hogy megnézze, eddig milyen részleteket mosott ki a szar gi beállításokkal a képből, aztán jön a végleges high kváliti..jobbesetben csak 1
)
annyi még hogy általában az alap area helyett cattmull-rom antialiasing szűrőt használok ez adja a legkontrasztosabb végeredményt, így kijön minden kis apró részlet a képen, persze vannak olyan esetek, amikor nem ez a legjobb szűrő....esete válogatja -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
jajdejó, hogy ezeknek a többségére még emlékszem is
linkelgetted őket itt is. Viszont a BMW kimaradt, pedig szerintem az összes közül a legszebb modell, grat 
még1 dolog megvilágosodott, volt régen vmikor téma a mappolás, meghogy épp egy ajtóval szívsz, hát hogy őszinte legyek, nem igazán értettem, hogy egy sima faajtón mi lehet ilyen szivatós, de gondoltam nem szólok
mostmár értem 
wagzee: pedig épp készültem megsértődni

[Szerkesztve] -
Na képek a teljesség igénye nélkül minden témából:
Egy techdemo-hoz gyártott low poly sci-fi ajtó mappolva
[link]
Egy 2005-ös Murcielago modellem (a második kocsim maya-ban) egy renderje, tele hibákkal
[link]
Ugyanennek másik renderje
[link]
Egy 10 perc alatt összedobott space scene
[link]
Az első sci-fi ajtóterv... Végülis a második sokkal jobb lett
[link]
A ''garázscégünkbe'' való felvételi feladatom: kerekes földmunkagép ,főként csak a lelkesedésemet tesztelték vele, az meg megvolt... sok hibával, de ez még amúgyis csak egy félkész változat volt, de a teljes nem készült el...
[link]
[link]
Az artistpub contestjére akartam képet csinálni, de a gyerek fejnél leragadtam...
[link]
Egy unalomból elkezdett önbizalomnövelő bmw z4 modell orra... Ennyi lett belőle kész
[link]
[link]
Egyetemi leadandó kötelező modell Prodesktop-ban... amolyan doodle modell
[link]
[link]
Az eddigi legkomolyabb munkám, a 3. autómodellem, egy bmw m5 e60
[link]
Erről egy render MAX-ban (akkor még nem volt skylight maya-ban, így max-ban könnyebb volt szép, GI-os képet renderelni... viszont a MAX-ot nem igazán ismertem ilyen szinten, így a smoothing group-okat már nem tudtam beállítani, azért maradt ilyen csíkos...)
[link]
Az újabb sci-fi ajtóm volt, mivel az első nem tetszett nekem...
[link] -
Na most pofátlan leszek, de előkerestem anno a hardwired-es bemutatkozásomat, és egy az egyben ide másolom, legalább valami lesz... ami ebben nincs, majd még kifejtem, ha érdekel valakit:
''Na akkor bemutatkozom
Oláh András vagyok, Magnificat néven tevékenykedem, kezdetekben fél évig MAX-oztam, majd áttértem Maya-ra, ezzel már olyan 2.5-3 éve foglalkozom, kisebb-nagyobb megszakításokkal (főleg nagyobbakkal). a modellezés részét néztem eddig át inkább, az utóbbi 4-5 hónapban kezdtem mappolással, textúrázással, és low poly modellezéssel foglalkozni... a gamestar 3d modellezés topicjában ügyködök évek óta, paydogs néven, a prohardver3d studio max rovatában menthirist néven, az sg-n pedig magnificat néven...
és mostantól itt is lézengeni fogok
kb 1-1,5 éve tutorokat is gyártogatok maya-hoz, a megboldogult maya3d.hu-nak is voltam kisebb szerkesztője, oda lett anno feltéve a legsikeresebb tutorom, a 2,5 óra hosszú kezdőknek készített, alapokat bemutató videótutorom, azóta elkészült (felvettem, de még nem lett normálisan összerakva) a polymodellezés alapjaival foglalkozó, kb ugyanekkora tutorom is... csak még nem lett feltéve sehova... na mindegy, nem írok többet, mert még senki sem fogja elolvasni
lehet, hogy így sem 
akkor álljon itt egy pár kép is (sajna egy vinyóhalál okán az első év termését elvesztettem... )''
Na ennek már vagy fél éve... -
-
wagzee
csendes tag
-
Nyúltáp
senior tag
jajj, ezt most találtam, egészen érdekes eredmények is születtek a króm anyaggal való kísérletezgetés során: [link]

ref: én tutinem -
Nyúltáp
senior tag
nos, ha picit is hasonlít maxscriptre, és a (igen csak porosodó) fősulis C-s emlékeim nem csalnak, akkor biza az lesz.
nahamár részegen ilyen-olyan contesteket hírdetgetek, akkor tessenek parancsolni, az Én első, komolynak szánt full végigvitt képecském, egyenesen 2003-ból:
[link]
Max 4, és vagy scanline, vagy brazil r/s, most megnem mondom, de az óra számplapján lévő árnyékokból ítélve inkább brazil. Render idő vhol 2 és 3 óra közt tetőzött
és emlékeim szerint az óra üveglapjával szívtam a legtöbbet, mert akármit állítgattam vhogy mindig sötét lett. Első publikáció a megboldogult render.hu-n.
ti jöttök
-
atm*RefeeZ
tag
bájdövéj van innen valaki deviantarton rajtam kívül?

-
rii
nagyúr
nyugtasson meg valaki, hogy ha mayaban van is valami leíró nylev, akkor ez nem egy C szintaktikájú objuktum orientált nyelvezet!!!
mondjuk a részecske izé miatt muszáj hogy OOP legyen :-/
[Szerkesztve] -
Most épp nem tudok hosszan írni, de ígérem teljes életrajzot küldök majd ha visszaértem (holnap délelőtt-dél...stb)
Addig is mindenki igyon még ha tud
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
hmmm, nincs is annáljobb

az én koromban már nem válogathat az ember
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
egy telefonszámot írhatnál

-
Nyúltáp
senior tag
Menth, nagyjából sohasenem, mivel ő mayázik (fúj
), énmeg..öö...nemtom, talán 4 éve úgy komolyabban.
''modellezés különböző módszerei''.....nemistom...igazából szerintem ilyen nincs is, persze van box modelling meg patch modelling meg anyámkínnya, de végülis a modellezés lényege nem más, mint a formák megértése. Az, hogy átlásd milyen formából kiindulva érheted el a leggyorsabbana a kívánt végeredményt. Most épp őszinterészeg vagyok, szal' elárulom nektek a titkot: veszel egy alapformát, amit viszonylag egyszerűen létre tudsz hozni (vagy mert egy beépített primitív, vagy mert egy egyszerű módosítóval létrehozható forma, loft plö), a lényeg, hogy a legkevesebb vertex tili-tolizással érj el a végleges modellhez.
ennyi.
dzoli: he? .... a MOD gombbal
ui.: uff, Nyáltáp
voltam
ui.ui.: most jutott eszembe, ph! contest, linkelje be mindenki a legelsőnek alkotott, komolynak gondolt képét, márcsak úgy kíváncsiságból is
[Szerkesztve] -
dzoli93
csendes tag
válasz
Bernardo20
üzenetére
szerintem em kell +venned majd mert lelehet tölteni free.

-
dzoli93
csendes tag
:F
-
dzoli93
csendes tag

-
dzoli93
csendes tag
császtok hogy lehet szerkeszteni mert ez eléggé nehéz és fontos lenne.
-
wagzee
csendes tag
Hali mindenkinek!
Én 2 éve kezdtem el foglalkozni a Max-al, és ugyanakkor hagytam abba, már nem is emlékszem milyen okból. Viszont most újra elkezdtem vele foglalkozni!
Ezzel a világmegváltós képekkel teljesen igaza van Nyúltápnak, hiszen eleinte én is benne voltam ebben a hévben. Viszont hamar rájöttem: ha nem tanulok meg normálisan modellezni, alkalmazni a különböző modellezési technikákat, akkor soha nem jön el az a pillanat, amikor textúrát is húzhatok rá!
Menthirist, Nyáltáp!
Ti mióta foglalkoztok Max-al és esetleg jártatok valamilyen tanfolyamra?
Hol találok olyan tutorial-t, videót, ahol megtanulhatom a modellezés különböző módszereit behatóbban?
Légyszi segítsetek!
ui.: Boldog Nyuszit mindenkinek!
[Szerkesztve] -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Chandler
üzenetére
Amikor egy modell uvwmap-ját szerkesztgetve meghatározod, hogy a textúrád pontosan hogyan és hova illeszkedjen a modellre.
konyhanyelven
Tehát vhogy meg kell határoznod a programod számára, hogy a 2D-s textúrád hogyan feszítse rá a 3D-s modelledre. Ez egy egyszerű formánál, mintplö kocka, nem túl nehéz, viszont bonyolult, organikus formáknál már igencsak trükkös és pöcsölős úgy beállítani az uvwmap-et, hogy a textúrád sehol se nyúljon, torzuljon a modellen.
ui.: ez így vasárnap hajnali 1kor jutott eszedbe?
[Szerkesztve] -
Chandler
senior tag
a mappolás mit jelent?
-
Chandler
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
oh köszönöm

-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Igaz, viszont aza render is valszeg azért volt beszarás, mert abból az 500-600 poly-ból nagyon jó munkát végzett a modellező. 1000poly-ból is lehet fenomenális modellt csinálni, és 1millióból is szart.
Télleg, el is felejtettem, hogy húsvét lesz, jó hogy szólsz
Tehát boldog Nyulat midnenkinek 
[Szerkesztve] -
ja és kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek
-
válasz
Nyúltáp
üzenetére
abban igaza van Nyúltáp kollegának, hogy fontossága viszonylag egyforma a modellezés - mappolás/textúrázás - fénybeállítások és renderelés kategóriának, de annyi kiegészítésre szorul, hogy időben nagyon eltérnek (és talán a renderelés/textúrázás fontosabb, láttam én már 5-600 polygonos, egyszerű alakokat úgy berenderelve, hogy beszarás
Nem is beszélve a mesteri normal mappokról
) ... Eddigi csekély teljes projekt tapasztalatom alapján (talán nem is volt
), a teljes munka kb 30%-a a modellezés, 15-20% a korrekt mappolás, és 50% a textúrafestés... Na azzal baromi sok meló van...
Na mentem hétvégére haza, kedden ha minden igaz jövök... -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Chandler
üzenetére
Igaza van Menthirist-nek
Csak arra figyelj, hogy az embert könynen elragadja a hév, és 1 hónapnyi gyakorlás után már világmegváltó képeket akar csinálni, holott még csak modellezéssel foglalkozott.
Hajlamosak az emberkék azt hinni, hogy a modellezés a legfontosabb/legnehezebb része a 3d-nek, a többi már secperc alatt megvan. Pedig egy kép 3 fő technikai alkotóeleme a modellezés/textúrázás/fényelés, és egyiksem fontosabb/nehezebb/könyebb a másiknál.
ilyen esetekben szokott az ember olyan képeket látni, ahol a modell majdhogynem gyönyörű, viszont a rossz textúrák/fények miatt maga kép pocsék.
na, csak azt akarom mondani, hogy érdemes fokozatosan végighaladni minden területen.
szerk.: mégvmi, majdan ha elérsz ahhoz a ponthoz, hogy nem lesz elég a scanline render és váltanál vmi másik renderelőre, érdemes végig olvasni a kiválasztott dokumentációját, csak hogy tudd, miket állítgatsz benne. Igencsak le tudja rövidíteni a munkát, ha nem fél órákat kell várnod egy tesztrenderre, hanem a jó beállítások miatt meg van fél perc alatt
[Szerkesztve] -
válasz
Chandler
üzenetére
látjátok, egy okos ember... igen, azokkal célszerű kezdeni... Utána jöhetnek a könnyebb netes tutorok, aztán folytatás... Esetleg mellette gnomon és hasonló KEZDŐKNEK szóló tutor... Ne csábítson el egyenlőre a mindenféle spéci cuccot, embert modellező videó, kezd az alapoknál...
[Szerkesztve] -
Chandler
senior tag
hali
arra az elhatározásra jutottam hogy elkezdem tanulni ezt a remek progit...
a 9-es verziót használom, a beépített tutorialokkal kezdem, ez jó kezdésnek?
ti mivel kezdtetek? honnan kezdtétek el tanulni? -
válasz
Bernardo20
üzenetére
szerintem erre ne várj... felesleges...
-
Bernardo20
őstag
Szerintetek van rá esély,hogy a közeljövőben kijön a 3ds max bibla 9?
Meg szeretném venni a 7-es bibliát,de ha esetleg hamarsan kijönne a 9-es akkor arra költenék. Bár gondolom a 7-esből is nagyon jól meg lehet tanulni az alapdolgokat.
-
Nyúltáp
senior tag
bocs, most vray teszt nem lesz, mert hulla fáradt vagyok, tegnap meg részeg voltam

de majd vmikor biztos, mert engem is érdekel, hogy pontosan mennyit is nyerek vele.
ref: 805d-m van, ami majdnemhogy a belépő a 2magos procik körébe, mostmár simán megkapod 20e alatt. (az más kérdés, hogy 3.5ghz-n hajtva, már nem is olyan rossz
)
...ui: amúgy pont eladó
Jah, 2 kötetes max biblia csak az alapokról szól, köbö egy melyik gomb mire való leírás. Igazából nem is tartalmaz minden szükséges alaptudást. Nagyjából egy ugyanolyan vastag kötetet meg lehetne még tölteni, a modellezés/textúrázás/fényelés alapjaival.
Középhaladó szint alatt amúgy plö azokat a vid tutorialokat értem, amiket nemrég linkeltem (Allan Mckay), ill. ha már itt tartunk, akkor érdemes szétnézni a www.xenomorphic.co.uk oldalon is.
Menth: aham, én is vmi hasonlót akartam volna, csak gondoltam még jobban automatizálnám a dolgot de így jobban belegondolva esélytelen, hogy legyen ilyen parancs, mivel egy face elhelyezkedését a térben ugye 3 vertex határozza meg, viszont a vertexeknek meg nincs orientációja, lévén csak pontok.
Nabazz, ezekrül a zbrush videókról vhogy lemaradtam..pedig emlékszem, hogy linkelted őket menth. nademajdmost
kösz ByB
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT3 46mm Rozsdamentes acél váz, számlás, dobozos
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Asus Dual Radeon RX 5500 XT EVO 8GB GDDR6 Számlás, dobozos, újszerű!
- Canon EOS M50 Mark II Travel Kit Számlás (2023), újszerű, minden tartozékkal!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az meghívó továbbra is él, ha valaki kérne... csak kell tudni akkor seedelni is hozzá, ha tartós acc-ot akartok, vagy csináljátok azt, amit én első alkalommal: 5 nap múlva bannolnak, így addig azt szedtem le, ami a csövön kifért

))nél egy ilyen effektet vagy mifenét,hogy vraytoon és megcsinálta magától.Ha alap rendererrel szeretnéd megcsinálni akkor van ilyen matériafajta vagy nemtom minek hívják ezeket igazából,hogy ink talán

Ha ez menne, akkor semmi probléma nem lenne.
) na szóval tényleg köszi az ajánlatot de valószínűleg ezzel nem élnék viszont respekt és písz;)

Mondjuk erre utal a részletfizetés lehetősége.