Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
[link]
Ja és 2500!!!!! gratz mindenkinek
[Szerkesztve] -
Nyúltáp
senior tag
tenkjú

[link] -
Nyúltáp
senior tag
hali
fej egyre jobb, fülhöz annyit tennék hozzá, hogy szerintem a ''peremén'' ahun ugye visszahajlik, tán picit túl lapos..ill. a ajja is fura picit.
tutor. jó, annyit offolnék hozzá, hogy mi a rák annak a proginak aneve, amivel képernyő tetejére kipöccinted proc használatot, szabad mem-et? -
válasz
Menthirist
üzenetére
a tutor immáron leszedhető helyen:
[link] -
részemről ennyire haladtam a fül átalakítgatásával (szerintem ezen több anatómiai korrektálást nem fogok csinálni, 95% hogy úgyis haj fogja takarni... meg nem lesz közelről látható..
[link] -
ugyanúgy tscc kodek (1280x1024x15 fps, 15 perc, 59 MB)
-
-
Hali!
Nem tudjátok mi lett a design21-el? Lesz még valaha? Utód?
Köszi! -
Nyúltáp
senior tag
HAYES: ugyan nem szűkítetted le túlzottan a lehetőségeket, de üssekő itt a lista

- Max, Maya, Lightwave, Cinema4D, XSI, Houdini
gyakorlatilag az összes elterjedt 3d-s alkalmazás. Bármelyikben meg tudod oldani a problémát 
Menth.: Amúgy jah, érdekes, én is egyre többet figyelem az emberekt, felületeket, hogy mi miért néz úgy ki ahogy...esküszöm ha tehetném mindig fényképezőgéppel a kezemben mászkálnék.
MidiMan:....milyen peccs nélkül??
[Szerkesztve] -
huh... na ma érdekeset alkottam... adva volt a jelenetem, ami már nagyon lassan mentett, sokáig töltött...stb... ideje volt kitisztítani az outlinert, mivel ráadásul valami ismeretlen hibával indult állandóan (valamit nem tudott betölteni, és szerintem ez ette meg részben a gépet). A terv az lett, hogy akkor építsem fel úgy a jelenetet, hogy a modell konkrétan benn van, de a többi, egyéb dolog (referencia plane-ek, szem, stb...) reference-ként legyen bent (ilyenkor a másik file-ból kilesi a tartalmat, de belecsúnyítani nem tudok, illetve ha a kiinduló file-ban változtatok, minden egyéb, őt referenciaként használó jelenetben is megváltozik) (bocsi ha tudjátok, csak ha esetleg valaki nem, akkor tudja
) Szóval a szemet külön file-ban csináltam eleve, így azzal nem is volt gond... de a többivel igen... régebben a maya 8 alatt ugyanis feltettem a Turtle renderelőt, amikor pedig a 8.5-öt telepítettem, mondtam neki, hogy a konfig file-okat átveheti a 8-tól (nem akartam megint mindent bekonfolni). Csakhogy a a fejmodellem jelenetében csak voltak hibás node-ok (a turtle-ből adódóan). kicsit eltartott mire megtaláltam őket, elkezdtem törölgetni, erre volt két node, amit nem lehetett, mert lock-olva voltak... és feloldani nem tudom hol kellett volna őket... mázlimra .ma-ban voltak mentve a file-ok (.mb-be át sem tudtam menteni őket, mert kiírta, hogy adatok vesznének, így nem engedheti :S), és az .ma olvasható... Így bele kellett másznom a kész file-ba, és kitörölgetni a nem kellő részeket (nézzetek bele egy ma-ba, nem egy leányálom
)... mindenesetre sikerült, így már nem okozott hibát, fogtam a modellt, és copy-paste-tel beraktam egy tiszta jelenetbe (míg meg nem buheráltam a file-t, addig nem is engedte a copy-paste-t). Így most van a tiszta jelenetem, benne a fej mesh-ével, minden többi dolog referenciaként van csak jelen... remélem jó tapasztalatokat szerzek velük... (első negatívumot meg is találtam, ugye a referenciafileokból átveszi a layerstruktúrát is, szépen mindent be is layereztem... csakhogy a központi egyesítő fileomban ezek a layerek elkeverednek, és így nem egészen jó (mert a refképek közt van a szem layere), és mivel csak referenciák, így a layerekhez hozzá sem lehet nyúlni... mindenesetre megoldásként ABC sorrendbe tettem a layereket (erre van gomb), és így jó lett... huh, sajna emiatt a mára betervezett füllel nem haladtam, mivel már 3:50, és reggel 8:30-kor kelnem kell, mert megyek haza... így vasárnap este kerülök megint csak gép elé... jövőhéten meg elektró és műszkomm vizsga (elektróból valószínűleg utolsó alkalom, műszkommból még van jan 31-én is)... -
Csináltam egy szemet a csajszimhoz:
[link]
Ráadásul találkoztam életem egyik legszebb lányával (legalábbis nekem benne van a TOP5-ben
)... Ismertem már régebben is valamelyest, de most többet beszélgettünk, közben persze igyekeztem megfigyelni azt is, hogy mi a franc miatt ilyen átkozott gyönyörű... de nem jöttem rá... (azért arra is figyeltem mellette, hogy mit mond
)... Sajna csak két képem van róla, és abból csak egyiken felismerhető, szóval korlátozot a referenciaértéke... (modellt meg nem fog állni, ahhoz nem ismerem eléggé...) Most meg mivel szobatárs eléggé Androméda fan lett az utóbbi időben (btw én is csípem), abban van egy másik nagyon gyönyörű csaj, Lexa Doig... Hát róla is beszedtem minden elérhető képet, hátha hasznos lesz valamire
) -
-
MidiMan
csendes tag
Helló mindenkinek !

Én most vetem meg a lábam a 3D tervezésben,animációban azt halottam 3 jó progi van kimondottan,az AutoCAD a 3D Max és a Maya
A maját és a 3D Maxot hol lehetne Full verzióban beszerezni ?Esetleg nincs meg valakinaek mind a kettő ?CD DV stb adathordozóm
Illetve kaptam én egy 3Dmax 5-öt csak nincs serialom hozzá tud e valaki ?Van egy kis nyűgöm egyébként ezek futnak Patch néklkül Win XP-n ?
Válaszokat Köszike MidiMan -
-
HAYES
csendes tag
Bocs ha nem volt érthető. Na a lényeg: van az általam említett Google SketchUp nevű progi. Ebben ha pl több épületet kirakok egymás mellé akkor nagyon szaggat a program, de mondjuk ezt nem is arra találták ki. Olyan programot keresek ami alkalmas lemodellezni pl egy egész utcát házakkal autókkal stb.
-
Nyúltáp
senior tag
jólenne, ha részleteznéd mire kéne, mert a ''sok objektumnál is folyamatos legyen a megjelenítés'' kritérium nem igazán szűkíti le a lehetőségeket. (najó, ésszerű keretek közt ugyebár
)
Amúgy ki mit alkot épp?..na kámmon emberek, had lássunk vmit
Hátha nekem is megjön a kedvem vmihez..
[Szerkesztve] -
HAYES
csendes tag
Hali!
Nekem olyan programra lenne szükségem amivel 3d-s objektumokat (Pl: házak, autók) tudok szerkeszteni, de úgy hogy egyszerre több mindent is meg lehessen jeleníteni. Mintha egy 3d-s játéknak lenne a pályaszerkesztője. Hasonló program ehhez a Google SketchUp is. Nem annyira látványos és részletes mint mondjuk a 3ds max, csak az a lényeg hogy sok objektumnál is folyamatos legyen a megjelenítés.
Aki ismer ilyen progi(ka)t, az írja már le a progi nevét, esetleg honlapjának címét.
Bocs az offért, de alkalmasabb topicot nem találtam ennek, itt pedig ahogy látom elég sok ember jártas a témában.
Előre is kösz! -
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
ennek mifelénk átkozottul örülni kell... amikor én voltam, 100-120 emberből olyan 40 ha átment (lett 3 ötös, két négyes, három hármas, a többi kettes). Minden egyetemen vannak ösztöndíjak... Nálunk a jogtudományin, közgazdaságtudományi, bölcsésztudományi karon olyan 3,7-től jár az ösztöndíj, olyan 4.0 körülire meg tán olyan 10k Ft-ot adnak... Nálunk a Gépészmérnöki és Informatikai Karon 2,5-től már kapsz ösztöndíjat (10500 Ft-ot)... Mondjuk ezt sem érik el sokan... Szóval ennek fényében igen, örülni kell

-
atm*RefeeZ
tag
nemtom most sírjak vagy nevessek?!

-ez legalább annyira 3d mint a vizsgád
-
MEGLETT AZ OOP-m 3-assal!!!
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
vray-nek is meg vannak azért a gyengéi, például 1.5ös verzióban volt először occlusion pass.
meg plö animra tuti nem használnám, de állóképekhez egyszerűen zseniális
-
válasz
Nyúltáp
üzenetére
hát... a vray nagyon kira, de elég ratyi a Maya-s átirata (meg bétás is...). Maya alatt gyorsrenderre jó a software. de kb ennyi... MR elég bonyesz... A Rendermanról nem is beszélve... Feltettem a Turtle-t, az tetszett, jó, egyszerű és gyors is, de nem műxik Maya 8.5 alatt... Még jó, hogy a mostani MR-ben lehet könnyen viszonylag jó bevilágítást csinálni
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
nah, majd ha kidobják kedvenc pluginjeim max9re asszem váltok én is..
..bár úgyis vray-t használok, szal MR fjúcsörök nem hatnak meg
[Szerkesztve] -
válasz
Nyúltáp
üzenetére
A 8.0-ban 3.5.1.2, 15 Jun 2006, revision 18552 Mental Ray van
A 8.5-ben 3.5.6.7, 22 Nov 2006, revision 19663... Nem nagy ugrás, de azért tényleg haladgattak benne (approx. editor műxik poly objekteken is, van benne skylight utánzat, betesz egy Directional Light-ot, és annak a meredeksége és iránya alapján kiszámolja, épp mány órai napot akarsz (ha vízszintes, vagy alá mész, akkor spec fekete, de ez így logikus... új bevonattípusok (MiCarPaint talán meg még egy jópár...) -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
nemmondod, hogy máris kidobták a 8.5-öt..nemrég jött ki 8. MR hányas verziónál tart, 8ban 3.5 volt nem?
-
Nos ezen dolgozgatok (ide is benyomom már a wip képemet)
[link]
[link]
őrült sok meló van még vele, a szemét is lecserélem majd, de egyenlőre a cage-et csinálom, az legyen lehetőleg jó topológiailag, és majd sculptolom utána... Jah, a topológia is még csak alfa többhelyen... (és sasolni a verziószámot legfelül
)
[Szerkesztve] -
A Maya-s ember boldog ma, mert ma lészen kellemes meglepetés:
van új Maya (Maya 8.5) engem ez már csak az új MR-rel is megfogott (Skylight rulz első blikkre)... de van benne Python script lehetőség (elvileg egyenrangúan bele van építve, mint a MEL), Nucleus, erre épülő nCloth, modellezési toolok tweekje, meg eleve elég sok dolgon gyúrtak (leírás alapján)... mindenesetre az MR-en látszik
és gyors! -
k.t.a.
senior tag
A régebbi verzióknál előfordult nekem is ilyesmi OpenGL alatt, de a 7-es óta nem. És azóta DirectX-el használom, hogy a mat editorban a DX shader-eket lehessen használni.
Szerk.: Vagy régen DirectX alatt szemetelt, és azért használtam OGL-t, már nem emléxem pontosan. Most MAX9 és DX9.
[Szerkesztve] -
Lidi
aktív tag
Nem semmi, alig vagyok ebben a topicban pár napja, és maris mennyi mindent tanultam. Ez a pivot point elmozdítás lett volna a köv. kérdésem.
Nagyon ráéreztél a kezdők problémáira 
Valamit akartam még kérdezni, de mit is... ja megvan: nektek nem szöszmötöli néha össze a viewport -ot ? Tehát pl eggyes objektumok nem látszanak, meg egyébb vonalak amiknek nem is kéne ottleniük ottmaradnak, mintha mem. hiba lenne a videokártyán, de persze nem az.
Milyen driverrel célszerűbb használni nvidia kártya esetén ? OpenGL, vagy DirectX ? -
k.t.a.
senior tag
Mindig jobb ha az ember magától jön rá valamire. Ami még ebbe a témába tartozik, és érdekes lehet az a snap és az align. Ezekkel lehet pontosan illeszteni. Valami olyan ikont keress (ahol az eddigiek is voltak) amire az van írva hogy 3D vagy 2.5D vagy 2D, ezzel játsz el ha még nem ismered (jobb gombot is próbáld ki rajta). Az align meg olyan, hogy valamit kijelölsz aztán rányomsz az Align ikonra, majd egy másik testre, és a bejövő ablakban be tudod állítani, hogy hogyan igazítsa az elsőt a második testhez. Illetve ami még hasznos az a Pivot pont változtatása. Eddig is hasonlót magyaráztam pl a PICK esetén, de ha kijelölsz egy testet és jobb oldalt a panelen (ahol a létrehozás meg a módosítás fülek vannak) asszem a hierarchy panelen van egy olyan gomb hogy 'affect pivot only' vagy valami hasonló. Ezt benyomva az adott modell pivot pontját tudod elhelyezni. Ha elhelyezted a pivotot ahova szeretnéd, akkor kikapcsolod a gombot és kész is. Ez azért fontos, mert ha pl forgástestet készítesz (pl váza, pohár, oszlop, stb), akkor a spline-t a pivot pontja körül forgatod el. Vagy ha a scatter módosítót használod, mondjuk ahoz, hogy egy felületen fákat helyezz el, akkor is a pivot alapján igazítja a felületre a fákat, tehát érdemes a pivotot a fa gyökerének közelében elhelyezni.
-
Lidi
aktív tag
Ohmmmmm, rájöttem már hogy működik ez. Szoval ha rákattinttok vmire, akkor az előző beállitás van érvényben a mozgatáskor, tehát ha előtte vmelyik tengelyre korlátozottan mozgattam akkor itt is úgy lessz. Ez zavart meg engem, mert azt hittem hogy ezt ugy befolyásolhatom hogy hová kattintok, pedig nem, egyszeruen, ha megegyszer kattintok a tengelyre, tudom már kapcsolgatni. Bazi nehezen tudtam megfogalmazni a problémám, de csak sikerült rávezetnetek

A koordináta rendszer választót azt ismertem, viszont ez a pick, ez hasznos, eddig nem is vettem észre. Vagy a régebbiekben nem volt, fene tudja. -
k.t.a.
senior tag
Ha kijelölted a vertexet, és kiválasztottad, hogy pl mozgatni szeretnéd, akkor a menüsor alatt az ikonok között (kb középen, első harmadban), van egy olyan ikon amivel azt választhatod ki, hogy hol legyen a kontrol pont. Három dolgot lehet kiválasztani, ajánlom a középpontot. Ha az mégsem felelne meg egy másik esetnél, akkor javaslom az utolsó lehetőséget, mert ebben az esetben a mellette (balra) található legördülő listából tudsz egyéb lehetőségekből választani. Ezek közül meg a PICK-et ajánlom különösen, mert ilyenkor egy objektumra kattintva a nézetablakban, azt veszed fel referenciának (kontrol pontnak). A create panelen a helper részlegnél van olyan hogy point, ez tökéletesen alkalmas arra, hogy pl egy külső forgatási középpont legyen, vagy egy olyan pont aminél fogva tudsz nagyítani/mozgatni/stb. Bocsi hogy nem vagyok túlságosan konkrét, de az XP-m most adta meg magát, és így csak fejből tudom mondani, hogy mi hol van a 3DSMAX-ben. Azért remélem érthető volt.
-
tegnap megint haladtam a fejjel, de mai megnézésre feleslegesen... csapnivalóan alakult... most megint visszafejtem, és majd csinálom újból a rossz részeket (de nem ma, ma próbáltam, deamihez nyúltam, az katasztrófa lett)
-
válasz
Nyúltáp
üzenetére
Köszi, hát itt is az volt valaha, most rászálltak az utóbbi 2 szemeszter (+ ez) alatt... De sztem azért van, mert a gépészmérnöki karból ki akart válni az informatika részleg külön karrá, de a HÖK-ösök nem akarták erőltetni (mert a gépésztanárok nem nézték jó szemmel, és be voltak tojva államvizsga előtt), az infós tanárok nem jöttek segíteni, így maradt minden ahogy volt (pontosabban átváltozott gépészmérnöki és informatika karrá, de ez csak jelképes), viszont mivel nem sikerült, az infó intézet beőrült, és most szivat boldog-boldogtalant...
-
Lidi
aktív tag
Egy kis segítsé kellene:
A gondom az hogyha pl megfogok vmit pl a mozgató eszközzel, akkor néha nem engedi mozgatni abba az irányba ami nekem kéne. Nem lehet ezt lelőni ? Hogy ne kelljen mindig a tengely mutató nyilakall vacakolnom ha pl nem csak vizszintesen szeretném elmozditani az ojjektumot ?
pl rajzolok egy shapet, majd szerkeszteném a vertexeit, kiválasztom az eggyiket, de megfoga pl az egyik kontrol pontot, csak egy irányba tudom mozgatni.
Tök idegesítő, miért nem mindíg az adott nézetnek megfelelően mozdul ez a szar ?
-
igaz, 10 évet öregedtem, igaz eladtam a lelkem az ördögnek, de meglett a MűszKomm aláírásom (ez volt az utolsó alpótalkalom
) -
anno max-os időmből emléxem, hogy volt rá gomb (mint most maya alatt az outliner)
-
Shodan
őstag
Hali!
Lenne egy nagyon egyszerű kérdésem, hogy tudok saját hátteret betenni rendernél?
lehet egyátalán jpg, bmp betenni? vagy csak ilyen mat-ot? -
-
pink75
aktív tag
nem akarja az igazságot
nincs vkinek magyar nyelvű pdf-e 3dsmax7-hez?
irány valami tutorial a guglin
-
-
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Mayás kérésem lenne, megvettem a Maya a 3d világa könyvet de a cd nem volt meg hozzá, kellenének nekem a cd-ről azok a fileok amik kellenek a könyvben található gyakorlatok végigcsináláshoz, kamerák, textúrák stb. a videók és egyébb ezt kell kapnod fileok nem kellenek -
pink75
aktív tag
válasz
Menthirist
üzenetére
köszi
hát igen, az az olcsóbb, de mellesleg dolgozom, mint állat...az ember hajlamos arrébb tolni azt, amit arrébb lehet...viszont kezdem unni már, amit csinálok, ez meg bejön
vagy hát vehetek most egy mayát...
[Szerkesztve] -
pink75
aktív tag
válasz
Menthirist
üzenetére
tud valaki róla, van valahol jó tanfolyam 3d témában? vagy vállal vki?
-
-
pink75
aktív tag
válasz
Menthirist
üzenetére
húzom le a tutorialokat, előre is köszi
most nyitottam meg másodszor a programot, egy-két forgástestet csináltam, aztán bedühödtem kissé, hogy nem találok dolgokat
-
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
alakul ez.
amúgy meg bujjék mindenkinek!!
-
-
joca1
tag
:[L]http://c:image0001
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
mintha már linkeltél volna itt egy felnis tut-ot.....bassz...lehet én is kedvet kapok vidtut gyártáshoz

ki mit akar tudni?
-
válasz
Nyúltáp
üzenetére
ez a régi, kezdőknek szóló tutorom, csak anno a maya3d.hu-ra lett felpakolva, de sajna az becsődölt, és most volt oly kedves egy illető, és megszánt némi hosting placcal... ezért linkeltem be ismét... Továbbá tárgyaltam a world3d.hu-ra való kipakolással kapcsolatban is... van már új is (azaz dehogy új, de még nincs publikálva), egy poly felni készítő tutor, tegnap össze is vágtam, csak szar lett a tömörítés, és egyrészt nagy lett (1,2 giga), ami szerintem azért lett ennyi, mert a színmélységet lehet fenthagytam 16 vagy 24 biten, de amúgy is átkozott lassan teker benne valami miatt a videó közepe fele már, valami indexelést hagyhattam ki vagy valami... mindegy, ha azzal kapcsolatban lesz valami, arról is értesítek mindenkit (az is kezdő tutor, titeket nem érint
) -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
ezek azok, amiket linkeltél már régebben? vagy újak.
-
-
Megjöttem
A repcsi korrekt, kicsit világos a kép az izlésemnek, de tetszik
a modell szép -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Aquiles
üzenetére
Simán diffuse channelbe nyomj egy bitmap-et, és rakd be a múvidat.
Alul lesz egy ilyesmi panel, hogy time, ott lehet loop-oltatni, eltologatni sötöbö.
de nem érdemes így csinálni, mivel a videót rendereléskor be kell töltenie mem-be, ami egy nagyobb darabnál már elég gázos. Egyszerűbb, gyorsabb, jobban kontrollálható vmi utómunka prog-ban a dolog. -
Nyúltáp
senior tag
Nah...asszem megvagyok a repülőmel. A pilóta fülkéért előre is bocs. Lehet lesz hozzá kedvem, javítom.
Végülis 2500 poly lett belőle és 3db 512*512es textúra (diffuse, bump, specular)
Persze nem bírtam ki, hogy ne csináljak róla vmi szebb beállítást. (2K-s textúrákkal ofkorsz, viszont a lowpoly modellel)
[link]
Render: vray, köbö 2 perc. 3 light: egy nap, egy kékes derítő alulról és még egy direct az élfényekhez.
Felhők külön rétegre mentek afterburn-el, végülis két rendert nyomattam egyett self shadow nélkül (köbö 5 perc) egyet pedig self shadowal (1 óra). Persze tök fölöslegesen, mert végső képen alig van vmi az afterburnös felhőkből. köbö 1/3-a egy millió fénykép összeollózva, 1/3 afterburn (abból is csomót kitakar a gép) 1/3 kézzel belefestés.
úgy köbö ennyi, lehet néhány helyen beég a kép,d e én már annyit néztem, hogy assetűnne fel. -
Aquiles
csendes tag
Szasztok!
Egy kérdés: lehet olyat csinálni MAX-ban, hogy beillesztek a scene-be egy felületre video fájlt, és miközben renderelem a jelenetet, az adott felületen a film is megy???
Bocs ha bonyin fogalmaztam
Ha érti valaki, pls írjon! 
Boldog Karit mindenkinek!!
[Szerkesztve] -
Nyúltáp
senior tag
ok....várunk

Amúgy meg boldog hanukát mindenkinek! -
-
k.t.a.
senior tag
Látom volt kérdés, de válasz még nem jött rá, ezért ismét: A 9-es MAX-ben hol a Poly Counter? Ha a 7-es gombot megnyomom, akkor kirakja a viewport tetejére a polyk számát, de engem a háromszögek érdekelnek, és csak az adott modellre, nem az egész jelenetre. A 8-asban még tudtam hogyan kell de itt nem. Plíz help!

-
Megyek majd ma haza, szal
Boldog Karácsonyt, és Újévet
[Szerkesztve] -
franc, úgy nézem beszart a Cool&Quiet driverem valamikor, mert észrevettem, hogy lassú a gépem... Erre nézem, csak 1000MHz-en megy 2000 helyett... 5x200 10x200 helyett... Na akkor terheljük, de akkor sem váltott vissza... szóval reset, bios-ban kilőttem a C@Q-t és viszlát (úgysem igazán kellett, mert csak arra használtam, hogy este letöltésnél még csendesebb legyen a gép... De a szobatársak gépei túlharsogják, meg amúgyis megy a World Community Grid is esténként, oda meg jó a számolási kapacitás... Szal már amúgyis tárgytalan volt...)
-
Nyúltáp
senior tag
amúgy csak jelezném, hogy itt tartok
[link]
még semmi sem végleges rajta...sőt..inkább olyan 50%
csakhogy haladjon a topic.
ui.: na miafaranc..picit rongyá lett tömörítette...
[Szerkesztve] -
Nyúltáp
senior tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
ok, akkor ma nyugodtan alszom

-
-
Na próbálkozom a kamerával, hogy hogy nézne ki jól majd a kép, és hogy fejezhetném ki azt, amit szeretnék...
[link] -
törölt tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
Pécs jó hely, de csak annyi közöm van hozzá, hogy néha leutaz(t)unk oda a haverokkal a többi haverhoz, aztán jól szétcsaptuk magunkat. Meg ilyenek.

Írtam jó régen, hogy az egyetemi P4-es gépeken milyen frankón hasít a modellem.
Na, közben - hála Istennek - sikerült elpasszolni az opteronos rendszert: jelenleg egy 3 gigás P4-el nyomom, s ööö...viewportban porig alázza a 2,6 GHz-re húzott Opteron 170-et!
Minden módosító bekapcsolása mellett is folyamatosan tekeri-csavarja-közelíti a kocsimat; szép az élet!
A teljes igazsághoz hozzá kell tennem hogy rendernél azért igencsak lemarad, meg játékok alatt sem olyan fickós - de ezt finoman szólva is ki lehet bírni. 
Hamarosan talán képek is lesznek a kész járgányról. (Bár ezt mintha már írtam volna párszor.
)
Lehet csak én haluzok, s nem találom, de a 9-es Maxban hová dugták a Polygon Countert?
[Szerkesztve] -
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
ahoj
ez mi lesz?
bazeg nekem semmi időm nincs, a repülő textúrája is félbe maradt.
új munkahely, robotolás ezerrel. (vazeg, 13 napot fogok egyhuzaban végigtolni..király)
-
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
igazából siklósi vagyok...tod...tenkes kapitánya meg miegymás, de azt uccse tuggya senki merre van ezér szoktam pécsett írni..köbö 25km....amúgy meg úgyis ott dolgozom, szal fél életem ott töltöm

-
atm*RefeeZ
tag
a péccsel van^^ nem úgy rémlett hogy pécsi vagy
azt tudom hogy Balikának van köze pécshez de ő sem pécsi.de akkor nálad ez most komoly vagy MIAF*SZ?
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
Hátöh..?
Melyik résszel is van probléma?
nyultap
new member
ablah hablabla
vagy a pécs?
képeket kepfeltoltes.hu-ra nyomtam fel, ahogy látom, nem jön be oldaluk sem, szal valszeg szarakodik a szerverük, próbáld később -
atm*RefeeZ
tag
@cgtalk // Nyultap
New Member
ablah hablabla
Pécs, Hungary//
EZMIAF*SZ?nemszopacc..?^^
jah btw az uccso 3 kep amit probaltam nezni cgtalkon az workstationod meg itt a repcsis kepek nem jottek be:\
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- Tökéletes állapotú Samsung S10 128/8GB tok+doboz+kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) Szóval a szemet külön file-ban csináltam eleve, így azzal nem is volt gond... de a többivel igen... régebben a maya 8 alatt ugyanis feltettem a Turtle renderelőt, amikor pedig a 8.5-öt telepítettem, mondtam neki, hogy a konfig file-okat átveheti a 8-tól (nem akartam megint mindent bekonfolni). Csakhogy a a fejmodellem jelenetében csak voltak hibás node-ok (a turtle-ből adódóan). kicsit eltartott mire megtaláltam őket, elkezdtem törölgetni, erre volt két node, amit nem lehetett, mert lock-olva voltak... és feloldani nem tudom hol kellett volna őket... mázlimra .ma-ban voltak mentve a file-ok (.mb-be át sem tudtam menteni őket, mert kiírta, hogy adatok vesznének, így nem engedheti :S), és az .ma olvasható... Így bele kellett másznom a kész file-ba, és kitörölgetni a nem kellő részeket (nézzetek bele egy ma-ba, nem egy leányálom
)... Ismertem már régebben is valamelyest, de most többet beszélgettünk, közben persze igyekeztem megfigyelni azt is, hogy mi a franc miatt ilyen átkozott gyönyörű... de nem jöttem rá... (azért arra is figyeltem mellette, hogy mit mond