Hirdetés
- E-book olvasók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ja no
aktív tag
-
Ja no
aktív tag
Hi,
Tudnátok ajánlani free materialokhoz oldalakat? Főleg építészetben használatos dologokhoz kéne: fa, fém, üveg, műanyag, illetve bevonatok: króm, eloxált alu, autófény.
Googlival nem jutottam sokra.
A régebben kreált modelljeimet szeretném kicsit felturbózni. Meg van olyan is, ahol eleve le se renderelődik a rárakott material. (ált step, vagy iges importgeometriákkal dolgozok) -
vagy törölj settings-et, lehet abban van valami hiba...
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
legegyszerubb ha ujra rakod maxot
nem raktal fel semmi uj drivert vagy vmi hasonlot ami bezavarhat neki?
amugy ha egy konkret file-al szarakszik, akkor neha segit ha bemergeled egy ujonnan letrehozott ures scenebe. -
-
dregpeter
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
első pár pillanatben nem, de egy kicsit ügyködönék a kockán, elmenteném és ugyanez

-
teljesen üres jelenetet készítve, és ebbe mondjuk egy kockát letéve elmented... akkor is ezt csinálja?
-
dregpeter
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
ezzel az a baj, hogy egy jelenet sincs, egy karakter van, egy test, és ennyi, elakarom menteni és kiirja ezt a szart, már nagyon ideges vagyok.

egyszerűen ha rámegyek a "save"-ra vagy a "save as"-ra ezt irja ki

-
-
válasz
dregpeter
üzenetére
én kértem a gondtalan vásárlási szerződést (talán 2-2,5k plusszba került, és nem is tudtam még akkor, hogy elvileg nem is fontos kérni...)
amit a szerződés garantál:
-ha valahol 7 napon belül megtalálod a terméket egy másik magyar internetes oldalon olcsóbban, kifizetik a különbözetet
-ha egy éven belül elromlik, akkor a teljes árat levásárolhatod
-ha nem tetszik, visszavásárolják, és elköltheted másra az árat
-1 éven át a cucchoz tartozó esetleges kiegészítőket 25%-kal olcsóbban kapod...ha nem kéred a szerződést, passz, akkor mi van
garanciát elvileg kötelesek akkor is adni, mivel a termék tán 10k fölött van... de nem spróroltam le azért, nehogy valami gondom legyen belőle... -
dregpeter
tag
Sziasztok
Nekem egésznap ezt irja kia max, nem tudok elmenteni semmit. Mitől van?
"Application error
An error has occurred and hte application will now close.
Do you want to attempt to save a copy the current scane?"aztán kilép.mitől van ez?

-
wagzee
csendes tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Menth: olvastam hogy a Pixmania-n vettél egy bamboo-t...én ezt a Gondtalan Vásárlási Szerződést nem értem
Ha nem veszem meg a szerződést akkor nem érvényes rá a két éves garancia vagy mi? 
-
ezzel egyetértek, mimika terén ha jól tudom általában morpholnak, játékok terén pedig mindig (+csontianim), de izom talán csak a nagyjátékfilmeknél van max
-
dregpeter
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
igen a 2008 hoz van, valami sp1 névre keresztelve, akinek megvan a mayaja, ingyen letölthető az oldalrol, olyan 8-9 mb.
-
maya-ban ha jól tudom, a 2008-hoz van muscle extension, amúgy én még csak a CMUSCLE systemről hallottam (de nem vagyok benne a témában)
-
válasz
dregpeter
üzenetére
Hali!
Nos, ez a téma nálam egyszer felkerült a terítékre, mondtam, hátha...
Az eredmény láttán azt mondtam, hogy najó, ehhez még kell pár év. Azóta sokat fejlődtem, de még most is messze érzem magam tőle. A legfontosabb ezen a téren, hogy tudj valamilyen szinten rajzolni. Nem azért, mert ceruzával kell izmot rajzolni, hanem hogy legyenek anatómiai ismereteid, és minél jobban "lásd" a formákat.
Persze a MAX-os részét meg lehet tanulni ezek nélkül is, de ahhoz, hogy élethű mimikát készíts kellenek ezek is. Szerintem.
Ennek ellenére vágj bele, de számíts arra, hogy nem leszel az első próbálkozással elégedett.
Gondolom, ez nem játékba lesz, mert low-poly szinten nehezebb izmokkal foglalkozni, ráadásul a játék motorok közül szerintem egyik sem kezel ilyesmit. De lehet, hogy én tévedek. -
Nyúltáp
senior tag
válasz
dregpeter
üzenetére
nemtom mayaban vane beepitett muscle system, maxban tudtommal nincs (7esben amit hasznalok tuti nincs, azota lehet belepakoltak vmelyik ujabb releasbe, de nem remlik). Azonban mind2 programhoz letezik jopar plugin.
ACT
CAT
Herculeses vannak direkt mimikara kihegyezett facial animation toolkitek.
plo Morph-O-Maticde ezzel a muscle/mimika dologgal szerintem a 3d egyik legnehezebb teruletere tevedtel, ugyhogy sok szerencset

-
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
kosz
zbrush vagy mudbox?
-
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
kosz sracok
Bici:
elso:kosz a huszados jol van
masodik: alakuloban
harmadik: jelentem megtortent
Menth: pedig mit meg nem adtam volna egy turbo pascalos tortaert.
de kosz, azert azt a 1 cylindert ledobhattad volna mayaban
raraksz vmi beepitett oroszkremtorta shadert es kesz is van
-
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
haha tuttamenmindigis, ha kitartoan keresem csak talalok vmi ficsort, ami meg nincse malyaban
amugy kivannyatok bodog szulinapot, me azvan.
visszais tertunk kis holiday-re a keleti blokkba, ugyhogy hosszu honapok ota eloszor el tudom inditani maxot...a.aa....kesz orgazmus
-
-
Nyúltáp
senior tag
ha a kockad nem konvertalod at editable polyva, hanem modositokent dobod ra editable poly-t, akkor utana modosito veremben visszalephecc a box primitive tulajdonsagaihoz.
ha mar atkonvertaltad, akkor marad az amit menth irt.dregpeter: nyomd be unwrap selection parameterseinel a ignore backfacinget
-
Romeo23
tag
válasz
dregpeter
üzenetére
Ezt találtam:
Hogy egzakt modellezést folytathassunk,
szükség van méretértékekre, ezeknek pedig valamilyen
mértékegységre. A program kétféle mértékegységgel
dolgozik egy idõben, egy belsõvel, amelyet a belsõ ábrázoláshoz használ, és egy külsõvel, amelyet a felhasználó lát, amiben a program a méreteket kijelzi. Utóbbi
mértékegység az, amelyben a méreteket megadhatjuk
és amelyben a program kijelzi azokat. A két mértékegység közötti átváltást a program automatikusan elvégzi, ebbõl a felhasználó semmit sem vesz észre.
Miért van szükség két mértékegységre? Azért, hogy
a tárgyak valódi mérete független legyen az éppen alkalmazott
mértékegységtõl. Amikor egy méretet megadunk,
akkor a program azt átváltja a belsõ mértékegységre és ezzel az értékkel tárolja el a fájlokat. Ha egy így elkészült tárgyat betöltünk egy másik jelenetbe, akkor
ott is megfelelõ méretben jelenik meg, függetlenül
attól, hogy mi az aktuális megjelenítési mértékegység.
Másik elõnye, hogy így tetszõleges, akár nem szabvá-
nyos megjelenítési mértékegységeket is létrehozhatunk
anélkül, hogy ez befolyással lenne a valódi méretekre.
A program belsõ mértékegységét, valamint a váltó-
számát is megválaszthatjuk a File menü Preferences pontjának kiválasztása után elõtûnõ panel General lapján, a System Unit Scale paraméterekkel.
Itt megadhatjuk, hogy egy alap egység mennyi és
milyen egységnek feleljen meg. Ennek alapértéke 1 inch.
Megváltoztatása legfeljebb kerekítési szempontból indokolt.
Európai területen a metrikus mértékegység használata terjedt el.
Ha mi is azt használjuk megjelenítési mértékegységnek, akkor a programnak
ezt át kell váltania az angolszász
belsõ ábrázolási egységre, ami ez
egyszeres pontosság miatt kerekí-
tési problémákhoz vezethet, de ez
általában olyan kis mértékû, hogy
a gyakorlatban nincs jelentõsége.
Egy esetet azért megemlítenék,
amikor szükség lehet a mértékegységnek vagy váltószámának megváltoztatására, ez pedig a nagy méretek esete. Pl. egy
ûrbéli jelenet során a csillagközi távolságok ábrázolá-
sához nem célszerû mértékegység az inch.
Ide tartozó érték a Spinner Precision, amely a mértékegység megjelenítésének a pontossága a tizedesvesszõ után. Ennek alapértéke 3, ami azt jelenti, hogy a
méreteket és koordinátákat a program három
tizedesjegy pontossággal jelzi ki.
A belsõ ábrázolási mértékegységnél jóval fontosabb
a megjelenítési, szerkesztési mértékegység, mert ezzel
találkozunk a szerkesztések során, ebben adhatjuk
meg és ebben jelzi ki a méreteket a program. Beállítani
a Views menü Unit Setup pontjának hatására megjelenõ panelen lehet. Négy beállítás közül választhatunk.
Az elsõ a Metric, amely metrikus mértékegységet jelent.
A váltószámát az alatta lévõ listakapcsoló elemei
közül választhatjuk meg. Ez lehet milliméter, centimé-
ter, méter vagy kilométer. Az US Standard az amerikai
szabvány szerinti mértékegység. Itt külön megadhatjuk,
hogy tizedes vagy hagyományos legyen a kijelz
és formátuma. A Custom kapcsoló aktiválása után
saját mértékegységet hozhatunk létre, vagy tradicionális, de nem szabványos mértékeket állíthatunk be.
Az elsõ input mezõben kell megadni a mértékegység
betûjelét, ami minden méretszám után megjelenik. Ez
célszerûen egy, vagy két karakteres legyen. Az egyenlõségjel után lévõ szorzó mutatja meg, hogy ez az új
mértékegység hány olyan szabványos mértéknek felelmeg, amit a jobb oldali listakapcsol
óval választunk ki. Például ha a régi magyar mértékegységben,
az ölben akarunk méretezni,
akkor állítsuk be, hogy ÖL=189
Centimeters. Az utolsó választási
lehetõség a Generic Units, aminek
nincs külön mértékegység-jele, ez
a korábban ismertetett SystemUnit-nak felel meg.
Ha valamilyen mértéket adunk
meg numerikusan és nem adunk
meg hozzá mértékegységet, akkor azt az itt beállított
egységben értelmezi a program és szükség esetén megjeleníti utána az egység jelét. Ha egy-egy méretet nem a
beállított egységben akarunk megadni, akkor annak
utána kell írni mértékegységének a jelét. Az ilyen méreteket a program automatikusan átváltja a beállított
egységre és így jelzi ki. -
dregpeter
tag
unvrapnál (3dsmaxban) van egy olyan problémám ami k**ra idegesit. Amikor a veszem fel a oldalakat néha átüt a túloldalra és azt is bejelöli, hogyan lehet ezt kiköszöbölni?
-
Romeo23
tag
válasz
dregpeter
üzenetére
Én azt olvastam abban a könyvben amit most tanulgatok, hogy van külső és van belső mértékegység rendszer a 3ds max ban. Alapból talán a coll-rendszer van beállítva, de át lehet állítani, hogy mm-ben mérjen, illetve lehet saját mértékegység rendszert is kreálni. Ez mind a külső mértékegység rendszer, amit a program magának átszámol a belsőbe, ami viszont nem metrikus, hanem az amerikai coll-os. De természetesen lehet, hogy rosszul emlékszek, de ilyesmit olvastam, de majd ha hazaértem melóból, akkor megnézem.

-
dregpeter
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
igen, Én is haosnlóan gondolkodtam aztán, hogy mondjam, amit megakarok csinálni objektum azt lemértem pontosan, majd csináltma egy kockát amire rámértem az előzőleg kimért és már editablevel szerkeztett objektumot, és kész, jo

-
válasz
dregpeter
üzenetére
az editable poly ugyanolyan, mint maya-ban, ha törlöd a history-t... Ha leteszel egy kockát mondjuk, az egy primitív, ergo egy olyan, 12 polyból (triangle) álló test, ami mivel primitív, vannak paraméterei (szélesség-magasság-mélység, stb) Onnantól, hogy editable poly-vá konvertálod, az már nem primitív lesz, hanem egy szimpla, 12 polyból álló test (egyenértékű egy ugyanennyi háromszögből, darabonként összerakott testtel). Ezért nem lehet már alakítani a kiinduló értékeket. Én ha utána valamit pontosan, méretre akarok csinálni, akkor dummy objekteket készítek, vagy gridhez igazítom...a grid nálam 20x20 centisre van állítva maya-ban, tehát egy kocka 20x20 centis, és 20-20 darab van egymás mellett (ergo 4m x 4m-es a gridem), ehhez tudok viszonyítani, illetve csinálok néha dummy embert (1.80 magas), amihez viszonyíthatok, vagy mondjuk 2 méter 56 centi hosszú dobozt, amihez snappelhetek (vagy ami a legjobban bejött: két lokátor közé beteszek egy distance módosítót, ami mutatja egy nyíllal a két lokátor közti távot, így mérve meg, milyen hosszú az adott elem, és a lokátorokhoz snappelni is tudok...)
de ez maya, max-ban meg kell keresni a megfelelőjét -
dregpeter
tag
igen ott lehet editable polyban szerkezgetni, vertex , stb, de nekem olyanra lenne szükségem amiben megtudom adni hogy 10*10*40 kockámat 20*20*40 -esre állitsa, mert a scale csak % -ban kicsinyit nagyit
wagzee: ugyanott, ha az érték után írod a mértékegységet...
de ha már ebitable polyban már a kockámat szerkeztettem akkor már nem adja igy ki, mert a vertex , stb jelenik meg.
-
dregpeter
tag
üdv.
Kérdésem lenne:
3ds maxban, hogyan lehet egy cubot vagy boxot, méretre igazitani, azonkivül hogy scale -t vagy más Editable poly opciot hazsnálnék.
Példa:
van egy 10*20*30 as kockám, szeretném, ha 20*20*30 as lenne, ezt hogyan tudom elérni? biztos van rá valami opcio nem?Nem találom. De probáltam scalevel is, de ott csak % os változást engedélyez és ha változtatok rjata a propertiesben nem változik a test nagysága.
-
dregpeter
tag
Én meg az Ut2004 hez csináltam karaktereket 3ds max-szal. Egész jok lettek sőt. . .saját magamat, ismerösöket, fent neten elég sok tutorial, meg hogyan csinálják a NAGYOK, hát megkeresi az ember és ellesi a modszert, ennyi.
-
-
válasz
Menthirist
üzenetére
Igen ez így is működhet. Nálam ez rendszerint fordítva megy. Elég nagy mennyiségű teendőt bírok magamnak kitalálni, ezért esélyem sincs ilyen tempóban megtanulni akármilyen progit.

Nálam az jött be, hogy volt egy elképzelésem, és addig tököltem, amíg kész nem lett, vagy rá nem jöttem, hogy még kicsi vagyok hozzá.
Közben persze rámragadt egy csomó más is, ami egyéb ötleteknél jól jött.
Ha összeszámolnám, hogy mi mindent akarok megvalósítani - pedig még sehol sem vagyok tudásban - akkor kijönne vagy 200 évnyi munka napi 24 órában.
És még csak másfél éve kezdtem el ilyeneken gondolkodni.
Azt hiszem, valami öregedés-, és fantázia gátlót kell szednem. 
-
dregpeter
tag
válasz
Romeo23
üzenetére
Mindenképpen ne felesd el van egy megoldás.
Megoldás az ami úgy szól, hogy olcsobb legyenek az ilyesfajta kurzusok.
Otthon vagy, t ökölsz rajta, tanulod, gyakorlod.
Idővel mester fogozatba lépsz (kvázitag) aztán te adod a ifju tanoncoknak a szájukba a képzelőerőt, amire ők rászolgáltak a megfelelő ellenszolgáltatás jegyeiben.
-
wagzee
csendes tag
meg egy jó puha hátsó amin lehet eleget ülni

-
kitartás, gyakorlás, és angol tudás híján egy jó szótár kérdése

-
Romeo23
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Kösz az infót, akkor bezony sokat kell majd foglalkoznom vele. Angolul sajna olyan szinten nem tudok, hogy egy ilyen doksit megértsek. Megnézem németül van-e esetleg.

-
válasz
Romeo23
üzenetére
meg lehet tanulni, de mint fentebb említették, a program ismerete még egy dolog, azt meg lehet magától tanulni, de művészi dolgok eléréséhez ehhez több kell/het. persze első lépés az eszköz megismerése, utána pedig gyakorolni gyakorolni, és képezni magad... Itt amúgy senki sem végzett tanfolyamot. magyar nyelvű anyagot keresni kell, biztos van, de sokszorosára növeled a lehetőségeidet, ha nem idegenkedsz az angol nyelvű változatoktól sem...
-
Romeo23
tag
Sziasztok!
Érdekelt a 3D Studio program, úgyhogy elkezdtem foglalkozni vele. Van kettő magyarnyelvű könyvem is, abból tanulom. Találtam a neten egy tanfolyamot is, de az árát látva kiugrott a szemem: 420.000Ft. Azé ez nagyon durva, ennyibe az egyetemi fizetős képzések kerülnek, talán még több félévet is ki lehet ennyiből fizetni. Szóval tanfolyam nélkül is meg lehet tanulni a program használatát? Kezdőknek a könyvön kívül még van magyar nyelvű anyag?
-
dregpeter
tag
eszembe sincsen befizetni egy ilyenre, mivel se a háttérbiztositását nem tudom, se véleményeket nem ismerek, akik már ezen túlestek, se olyan ambiciot ami heti 3 nap napi 8 orában mint a gép irjak le mindent , hogy tudjam mi merre amarra. persze jo dolog ez, akinek van rá pénze és türelme.
mellesleg éppen ezért kérdeztem meg naivan, itt a forumban, hogy milyen ez? és emberek véleményét vártam. . . köszönöm

-
wagzee
csendes tag
válasz
Nyúltáp
üzenetére
"ha kurva jo vagy" - gondolom ezt azért jópár kemény év előzi meg..mire valaki annyira profi lesz hogy csak egy portfólióval felvegyék...
Itt meg talán annyival egyszerűbb a dolog hogy pár hónap alatt megtanítanak "mindent" (szóval amúgy még egyántalán nem profi az illető), amivel betuszkolnak valahova...aztán hajrá bizonyíthat az ember...és izzadhat...
Szóval igen, ez egy drága belépő egy munakhelyre ami nem is biztos hogy állandó.
-
Nyúltáp
senior tag
ha jol tudom ez a gyakornokosdi annyibol all, hogyha elvegzed kurzust es kurva jo vagy akkor talan bevesznek gyakornoknak...ha epp kell nekik vki.
vhol volt rola szo egy topicba..talan cgblogon
de
1. ha kurva jo vagy nemke tanfolyam.
2. magadtol is elkuldheted a kurvajo portfoliod cegnek, nemke hozza a 450e ft-s kozvetitesi dij. -
wagzee
csendes tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Annyiért vettem mint Pixmania-nál a sima bamboo-t, qwertys kollega ujonnan dobálja őket garral...csak picit olcsóbban

-
-
wagzee
csendes tag
Hali!
Esetleg valakinek van digit formában Max Bibliája magyarul?
Több száz oldalt nehezen tudnék átnyálazni angolul
A jövő héten én is gazdagabb leszek egy bamboo fun-al

-
válasz
dregpeter
üzenetére
Eltüntetni úgy kell, hogy kijelölöd az összes csontot - jobb gomb - Properties - és ott megkeresed a "renderable" pipát, és kikapcsolod.

Az elmozdulásra látatlanban nem tudok mit mondani.
A Skin-be be van téve az összes csont? Az envelope-ok be vannak állítva rendesen?Tomaaasz: Szívesen!

-
dregpeter
tag
Istenem, ezek a BÖLCS maxos szavak

Hogyan lehet a maxban a bipedet ugy "láthatatlanná tenni" amikor a képet renderelek ne látszodjon csak a bőr? ( mert néhol kilog a testből a csont.
megha elmozditom nem marad együtt a bőr és a biped sokszor, ez miért van? persze már össze initialize -zet, de akkor sem marad mindig együtt elcsuszkál
-
válasz
Tomaaasz
üzenetére
Én másfél éve kezdtem el a MAX beépített Tutorial-jaival. Eleinte nagyon hasznosak.
Ha azokat kinövöd, akkor már fel fogod magad találni a neten is!
Nekem a kereső a tanárom (néha az ask.com több infót ad, mint a gugli).
Ha valami végképp nem megy, vagy nem találok valamit, akkor kérdezek itt.
Az a tudás lesz igazán a Tiéd, amit magadnak ásol ki. Amit eléd tesznek, azt könnyebben elfelejted. -
Tomaaasz
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy milyen könyvel álljak neki a témának?
Vagy oldal, akármi jó lessz csak kiindulásnak. Utánna feltalálom magam.
Köszi
Üdv -
dregpeter
tag
A kurzus ára 450 ezer forint, megkérdeztük. Lehet részletbe is fizetni, de akkor is. Persze az oldalukon semmi értelmes nincs kiirva erről be kell telefonálni. Mellesleg olyan a regisztráció az oldalon, hogy meg kell adni egy előző kurzus részvételt, ami ugebár aki nem volt nem végzett el semmit
logikus. Aztán bekerülhet a Design21 be forumozni
-
Nekem van pár ismerősöm, akik elkezdték, de azóta nem beszéltem velük. Majd +kérdezem őket.
Lehet, hogy azért nem tudunk ilyen információról, mert aki elvégez egy iylen sulit, annak annyi megrendelése van, hogy nincs ideje fórumozni, vagy nem akar lealacsonyodni hozzánk földi halandók közé.
Amúgy Bujjék mindenkibe az alkotási vágy 2008-ban is!!

-
wagzee
csendes tag
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
dregpeter
üzenetére
Nemtom mit igernek a kurzus elvegeztevel, de szerintem amig nem vagjak lejebb az arakat nem erdemse befizetni ra. Igazabol nemhinnem hogy tananyagban lenne barmi olyan, amit ne lehetne osszeollozni az internetrol. Annyi hogy gyorsabb kenyelmesebb mindezt egy tanartol hallani/latni, meg ugye egyszerubb is visszakerdezni.
Ha ez neked er 200-300e ft-t akkor fizess be ra, amugy szerintem hanyagolando. -
dregpeter
tag
Sziazstok
Valaki tudna felvilágositást adni a Mesharray Digitális Média Iskolaról?
Érdemes erre befizetni? valós igéret, amit ajál a kurzus elvégeztével?
-
junk_corp.
csendes tag
Ideiglenesen egy 2-es multiplier (Final gather) megtette a hatását +1 értelmesebb tutorialt is találtam.
http://www.kxcad.net/autodesk/Autodesk_VIZ_Tutorial/tut_final_gather.html
Azé kösz. -
én passzolom a renderelés témát (is)
-
junk_corp.
csendes tag
Szevasztok!
A mental ray-hez kérnék segítséget.
A szórt fény kevésnek tűnik a jeleneten. A scene tulképpen egy km*km-es lap rajta pontházak. Egy Half-life2 pályához lesz 2D-s skybox, valamikor. A napos oldal úgy tűnik ok. viszont a lényeg, hogy az árnyékos oldalon sokkal több szórt fénynek kellene lennie szvsz.Szinte minden beállítás alapon +Final Gather bekapcs, GI bekapcs, Diffuse bounces 3.
Logarithmic exposure control bekapcsolva: mid tones 1, Brightness:65, physical scale:1500 (ennek a paraméternek egyébként mi a funkciója?) +exterior daylight pipa.Megvilágítás:
Daylight /MrSun +Skylight //alapértékekAnnyira azért nem sötét a kép, de lehetne egy kicsit nagyobb dinamikája. Pár részlet szinte teljesen sötét.
Esetleg egy jó kis mental-ray ismertető/tutorial stb. valahol? (Google megvolt.)
Köszönöm!
-
Nyúltáp
senior tag
-
-
Met
nagyúr
Már megint itt vagyok

Letöltögettem autómodelleket, de az a baj, hogy néhol nagyon szögletes a modell, ha teszek mesh vagy turbo smooth-ot akkor még rosszabb lesz, mesh objektumokról van szó.
Mit lehet ezekkel csinálni? -
válasz
Nyúltáp
üzenetére
a crysis nem fogott meg, a bioshock-ot meg nem mertem játszani

öreg vagyok én már ahhoz (de azért kínzom magam
)amúgy igen, ezeket az időket tisztán a CG műveletekre gondoltam, tervezni meg lóvét gyűjteni kell kőkeményen előtte... és valljuk meg, az egon és dönci sem egy Final Fantasy kinézet

-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
mindenfele elokeszulettel van az 4 ev is...ja es nem art hozza par milliard
Amugy van ellenpeda is, plo az egon es donci. Azt 10-15 ember keszitette mintegy 5 ev alatt a szabadidejukben ha jol tudom. Persze az is benne volt jo par tizenmillioba.Menth: te meg csak siman kapdbe a bioshockoddal meg krájziszoddal
....megyek commandos 1-ezni

-
válasz
Lotusomega
üzenetére
hát akkor ha nagyon tehetséges vagy, akkor kb felfejleszted magad olyan 5-6 év alatt, utána toborzol olyan 100-150 embert, aki szintén profi, és rászántok vagy két évet

-
Lotusomega
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Köszi a választ, jah azt vágtam hogy ez rengeteg munka meg idő ,mert ugye a nagy játék cégeknél jólfizetett "profik" csinálják nagyonsokadmagukkal nagyonsokpénzből nagyonsokideig, jó hogy említetted az intrót ami ugye nem olyan hosszú,mert én oylan 1,5-2 órás filmet szeretnék igazából csinálni

-
válasz
Lotusomega
üzenetére
az általad említett videókat is valamely 3D-s programcsomaggal készítették (talán akkor még MAX-al dolgoztak a blizzes fiúk elsősorban, mostanság mind MAX mind maya-val... (meg XSI-vel, stb) Szóval olyan videókat igen, lehet csinálni 3D studio MAX-al is, és Maya-val is... ha kedved támadna ilyet csinálni, akkor ha tökéletesen vágnád is, hogy pontosan mit kell csinálnod, hogy modellezel, mappolsz, textúrázol, csontozol, animálsz, bevilágítassz, effektezel és renderelsz, akkor sem jutnál egyhamar a végére egyedül... ha többedmagaddal csinálod, és mindenki érti a dolgát, akkor persze nem lehetetlenség, mint látod nekik is sikerült, csakhát ugye kell a tudás, kitartás, idő, tehetség, stb...
Egy WoW szintű intro szerintem saccra egy olyan 30-40 ember fél-egy évnyi munkája... mondom sacc
-
Lotusomega
senior tag
Sziasztok!
Lehet hogy nem jó helyen járok , ha így van akkor irányítsatok át a megfelelő topickba.
Olyan kérdésem lenne hogy pl azokat a videókat amiket a bink videókodekkel lehet lejátszani , például ami régen a blizzardos játékokra volt jellemző: starcraft , diablo 2 is talán , nos ezeket a videókat mikben csinálták?És ha kedvem támadna ilyeneket csinálni akkor az barominagy eszméletlen munka lenne , vagy csak simán képtelenség.Tehát ehhez kéne nekem info , a válaszokat előre is köszönöm!
-
hát kitartást, drukkolok (két menet bioshock közt, iszonyat hangulatos és gyönyörű a játék, csak valami miatt kilépked, de sokaknak ilyen volt, most olvasom, mit tettek ellene)
amúgy 1280-ban teljesen folyamatos csutka max-on, és én még ilyen szép vizet nem láttam (pedig most toltam a crysist is
) -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
akkor nem szoltam, azthittem meg dragabbak, utoljara mikor neztem meg boven 30e felett voltak.
80er amugy eleg pofas konfig.
jatekok teren nekem is lenne mit bepotolni, es nekem meg tanulnom se kell
de ezen a gepen meg gta 1 is szaggat.
laptopommal meg szep kis kavarasok vannak ugyhogy nemtom mikor lesz ebbol vmi epkezlab kezzelfoghato gep.
-
80-at adtam az egész konfigért, ebből 20 a 4 giga ram, 15 a proci, 22 a videókari, és 15 körül az alaplap... hd2600xt és 8600gt közt vaciláltam, de ez a gainward 8600gt alapból 540/1400-on megy (gyári referencia), ami lassabb mint a hd, de kis ventivel és tuninggal 600/1600-on stabil, amin meg jóval gyorsabb... játékokban jó, pontszerint csak egy 3dmark 2006-ot toltam rajta végig, ez 4350-ről 4800-ra ugrott (neten néztem értékeket a honlapján, 5200 pontot ért el egy hasonló gép, tuningolt 8600GT-vel, de C2Q-val

a ram baromira szimpatikus, folyamatosan 30-40%-os terheltségen van, amikor benn van a vista és az UT 3 a memóban
. Tanulni is kellene, de ugye be is kellene hozni a lemaradásaimat játékok terén (UT3, ProStreet, Bioshock, Gears of War, Supreme Commander, stb...) -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
nyehehe, latom atirtad alairasodban konfigot

egesz szimpatikus, foleg a 4gb ram, mondjuk en nem vettem volna 8600gt-t..bar nemtom most mennyiert dobaljak oket.
En is gondolkozom egy q6600 + 8800gt-n, csak vhogy mindig elszivja vmi mas a penzt
-
hehe
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-book olvasók
- FOTÓS beárazás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- SkyShowtime
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)
, de nem, elsőre elcsesztrem az ujra installt, mert rossz helyre installáltam fel. Azért instaláltam fel kétszer

Ha nem veszem meg a szerződést akkor nem érvényes rá a két éves garancia vagy mi?
Az eredmény láttán azt mondtam, hogy najó, ehhez még kell pár év. Azóta sokat fejlődtem, de még most is messze érzem magam tőle. A legfontosabb ezen a téren, hogy tudj valamilyen szinten rajzolni. Nem azért, mert ceruzával kell izmot rajzolni, hanem hogy legyenek anatómiai ismereteid, és minél jobban "lásd" a formákat.

a kérdés az, hogy így lett elmentve vagy nálam van valami rosszul beállítva