- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
válasz
pusszycat
üzenetére
Mehh, a macskáknak is van külön AI?

Azért az csufi, hogy újabban mindenki mindenről is az AI-t kérdezi meg.
Gyerekkorodból vagy későbbről nem emlékszel erre a mondásra?
Amúgy már több élete is lehet egy macskának, valahol: Egy cica 10 élete

-
Tasunkó
őstag
Nem érkezett meg az összes homok a filmstúdióba. Az mekkora lenne, ha egy elrontott CGI miatt, megint Armstrong érkezne meg a Holdra.
-
pusszycat
nagyúr
Nem szívesen üldögélnék egy rakéta tetején, ez a technológia nem valami biztonságos, valami motor meghajtásos vagy elektromos meghajtás amit tudok szabályozni mármint a sebességet, vagy ha valami nem stim vissza tudok szállingózni. Ez fifty - fifty. Vagy sikerül vagy nem.

Kb. az őskorban vagyunk űrutazás terén. Sok sci-fi olvastam azokban élhetőbb az utazás pl. mesterséges gravitáció, h ne röpködj mint a szúnyog.
-
Alusky
senior tag
Ha politikáról van szó akkor nincs PC, olyankor rögtön az anyját mindenkinek, ha nem úgy gondolkodik ahogy a másik.

Nagy különbség a maihoz képest, hogy nincs akkora nyomás, a Szovjetek mindenben megelőzték az USA-t és ez rohadt gáz lett nekik. Végtelen pénz, végtelen támogatás, végtelen ember amit elővettek és akkoriban az emberélet sem ért annyit, csak a Holdra jussanak fel ők előbb, mert ha azt is benyelik az oroszok akkor öngyik lesznek szomcsijukban a jenkik.
Ma meg az amúgy is kicentizett keretből még el is vesznek pénzt, ráadásul el is kúrták a rakétát mert drága lett, de már beleölték a pénzt így olcsóbb működtetni, mint kidobni. És ma az emberi halál a küldetésen felfoghatatlan mértékű pofára eséssel járna. Közben Kína sincs annyira a nyakukon, mint az oroszok akkor.
Szóval ráérnek tökörészni és a szoruló hurokhoz igazítani mindent. Ha Kína előrébb járna nem foglalkoztak volna holmi szivárgással, betömik flex seal-lel és lövik is fel. -
kb. semmi jelenleg. Nincs olyan bevethető technológia, hogy ott működő "űrgyarmat" legyen és semmi garancia nincs arra, hogy élve eljuttatni majd ott életben tartani tudnának bárkit. És nem elég ott bányászni a bármit is, mert követ röptetni drága lenne... tehát kell egy komplett feldolgozó gyár(ak), aminek a végtermékét már érdemes visszautaztatni.
-
Én is jól feltankolnék ha be kellene szálnom egy ekkora repülő bombába. Ezt nem lehet józanul kibírni.
Az meg hogy 53 éve nem járt senki emberfia a Hold környékén elég ciki, mert ennyi idő alatt rengeteget fejlődött a technika, már könnyűnek kéne lennie. Ha a biztonság miatt aggódunk akkor amerika ma lakatlan lenne mert Colombus sose fedezi fel.
-
-
lomposfarkas
aktív tag
"de azért 50 évvel ezelőtt már voltunk ott most meg évek óta csak felkészülés meg bénázás megy.. azért na.."
Nem ugyanaz a két helyzet. Az Apollo program mögött éveken át ott állt az amerikai kormányzat mellszélességű politikai és anyagi támogatása. Az Apollo programban több ezer alvállakozó, egyetemek/kutató intézetek dolgoztak be és legtágabban, összességében 400 ezer (!) ember munkájának volt hozzá köze. Az Apollo program az összes országot tekintve, békeidőben valaha volt legnagyobb erőforrásokat megmozgató projekt volt.
Ma pedig azon vitáznak az amcsi kormányban, hogy lehet jobban megvágni a Nasa költségvetését. (a Nasa költségvetése az amcsi katonai költségvetés másfél heti összege, ebből látható a prioritás...) -
bambano
titán
NASA: Need Another Seven Astronauts...
-
A holdra szállás óta mennyit fejlődött az egész űrtechnika és a világ, azóta mégsem volt senki a bolygón.
Egyébként nagyon sokáig igazán komoly űrtechnikai előrelépés nem volt (jött a Space Shuttle, de az meg abban a formában zsákutcának bizonyult), a holdramenéshez meg hiányzott az ok. -
sfefe
addikt
Értem ezt a nagy egyetértést, hogy jajj ne bántsuk már Őket ( mert ugye most ez a p...ci píííszi világ van ) de azért 50 évvel ezelőtt már voltunk ott most meg évek óta csak felkészülés meg bénázás megy.. azért na...
-
erer1000
őstag
Főleg akkor erősen degradáló szó ez, ha figyelembe vesszük az eszköz és az eljárás, működés komplexitását. 98m magas. 2m hijjan az Esztergomi bazilika.
Vagy 3db 10 emeletes panel egymáson és még egy pici. Több ezer tonnányi technika.Szóval elnézhető az ilyen. Ezért vannak a wet tesztek is, hisz lényeg hogy élesben jó legyen
-
VS461
tag
Tisztelettel, de… egy űreszköz, ugye, emberi találmány, emberek tervezik, rakják össze, üzemeltetik stb, tehát kijelenthető, hogy a problémák alapvetően emberi hibaként erednek. Ha elromolhat, el is romlik, így mondja a klasszikus is. De szerintem az “elbaltázás” kifejezést nem akkor használjuk, ha hibák, rendellenességek jönnek elő, hanem akkor, ha valaki hozzá nem értésből adódóan ront el valamit. Én a cikkből ilyet nem olvastam ki…
azt hittem a cím alapján, hogy legalább is felcserélték az LOX-et az LH2-vel, vagy valami. Így clickbait… -
Ott cseszték el, hogy nem McLane a parancsnok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Használt Lenovo ThinkPad T14 G1 laptop i5, 16GB RAM, 256GB m.2 SSD, 1 év garancia
- Dell Alienware AW3225QF (31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC)
- HP Laptop 15s-fq2996nz + monitor + egér és billenzyűzet + fejhallgató (INGYEN FOXPOST!)
- ASUS TUF VG279QM1A Gaming Monitor 280Hz GARANCIÁLIS!
- Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM - Újszerű -
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- Honor Magic V5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 192 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

azt hittem a cím alapján, hogy legalább is felcserélték az LOX-et az LH2-vel, vagy valami. Így clickbait…