- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
modellek szempontjából azok, amiket mondtál. minden trükköt bevetnek, hogy részletesebbnek tűnjön a modell, mint amilyen: alfa, normal map, spec és király textúrák... a polyszám nextgen konzoloknál kb 12-18k körül van per fő kari, ill ps3-nál már ki tudja mennyi
az egyéb dx10-es cuccokat maga a motor állítja elő, ezek effektekhez kellenek, nem magához a karakterekhez. esetleg valami shader használhatja, de azok sem igazán a karaktereken szokott előfordulni.
-
Noss, egy fura kérdésem van, nem tudom, hogy van-e értelme a kérdésnek, de remélem.
Szóval, az érdekelne, hogy mostanában a DX10 korszakban miben különbözik a modellekkel szemben támasztott követelmény mondjuk a 2-3 évvel ezelötti modellekhez képest?
Nekem egyelőre DX8-as karim van, úgyhogy legfeljebb képernyőmentésekről tudok tájékozódni az új dolgokkal kapcsolatban, amiből az derült ki számomra, hogy intenzívebben használják az alfa map-et, jóval magasabb a poly szám, és normal map ezerrel, és nagyobb felbontású textura. A többit nehéz megállapítani az agyon effektezett, csilli-villi képekből...
Elsősorban karakter modellekre értendő a kérdés, de minden más érdekel.
Gugliztam persze sokat, de konkrét különbségeket nem találtam, csak következtetni tudok.
Ha van valami jó kis magyarázós oldal, akkor annak örülnék!Kösszi!
-
i are robot
senior tag
válasz
Menthirist #4297 üzenetére
Értem. Akkor nagyjából meg lehet állapítani, hogy a 8600 GT-vel már lehet értelmesen 3D modellezni. Nagyon köszönöm.
Azért egyéb vélemény, tapasztalat és javaslat is jöhet még.
-
na egy röpteszt:
Maya 2008 Ext2:
Letettem egy gömböt, 400x400-as felbontással (kb 330 000 poly), semmi gondja nem volt a használatával, extrudálásával, stb. 600x600-as (750 000 poly) már időbe kerül kijelölni, és itt már azért akad (nálam olyan 7-10 fps-t írt ki.). Ezért kb reálisan azt mondhatom, hogy olyan 500 000 polyig szépen lehet dolgozni viewportban.ZB 3.1: a modell average men, 14,5 milla polyval tökéletesen simán megy, a köv subdiv level értelem szerűen a 58 millió lett volna, ami nem fér be a ramba (valahol 25 milla körülit tudok belelőni ha jól emlékszem). Kipróbáltam HD geometryvel (ez még egy subdiv réteget rátesz, de csak lokálisan, így úgy tudtam rajzolni, mintha azon a területen annyi poly lenne, mintha az egész modell 56 milla lenne, probléma nem volt.
De minkét eset valahol felesleges, mert ugye ezek azok az értékek, amik egyszerre a képernyőn vannak. Nem tudom, ki az a marha, aki 500k polys modellel dolgozik a képernyőn, és nem darabokból áll, mert ugye ekkor el lehet tüntetni őket modellezés idejére. ZB-ben ugyanúgy, lehet darabokban modellezni.
Eleve az ember egy sokmillás valós poly objektnél tervez. És az nem terv, hogy minden egy darab 2 millió polys darab tuskó. darabolni kell, egy-egy darab lehet nagyobb, bár ekkor sem látom értelmét 1-150k feletti polyszámú daraboknak. -
válasz
i are robot #4295 üzenetére
Én konkrétan low poly modellezést csinálok általában, amit zbrush-ban növelgetek a normal maphoz. tapasztalataim szerint főleg ram és proci igény mutatkozik, mindjárt megnézem, mennyivel lehet effektíve nálam még dolgozni is... Amúgy a feladataimra elég. Nekem két mag kell (általában maya mellett van vagy ZB vagy PS), két kijelző, de 4 giga ramnál több nem, én ugyanis nem szoktam renderelgetni, csak nagyon alapokat. amelyik modell meg nem fér bele 4 gigába, azzal a videókari úgysem tud már mit kezdeni.
-
i are robot
senior tag
válasz
Menthirist #4294 üzenetére
Ezt leszámítva a teljesítménye elég? Mennyire bonyolultakat modellezel, 3D-ben könnyen tudod mozgatni?
-
válasz
i are robot #4293 üzenetére
maya alatt én épp szívok az nvidia driverének dualviewjával, ha úgy akarom használni a két 19"-est, mint két külön monitort külön felbontásállítási lehetőséggel, akkor a maya 2008 ext2-ben ugrál a viewport, és a google által kidobott megoldások eddig nem segítettek...
Így most úgy használom a két monitort, mint egy 2560x1024-ast, így jó. De két 1280x1024-esként jelenleg nem.
A normál 2008-al nem voltak ilyen gondok. Szóval én spec ATI-t mondok. -
i are robot
senior tag
Üdv!
Melóban vagyok, így nincs sajnos időm túl sokat visszaolvasni és keresni. A mostanában járatos videokártyák közül miben érdemes gondolkozni Max-hoz illetve egyéb 3d modellező programokhoz? Elég egy alap NV 8600GT vs. ATI 2600XT, vagy érdemes 9600GT vs. 3870-be fektetni? Játék annyira nem izgat, munkához kell inkább, viszont a legjobb ár/érték arányú érdekel. FireGL vs. Quadro FX nem jön szóba, ne is ajánljátok.
Köszönöm.
-
-
dy_nmq
aktív tag
de nem látom értelmét azoknak a cuccoknak ott a viewportban... [link]
-
Nyúltáp
senior tag
nahat feature lista alapjan asszem ezt sem fogom hasznalni.
reveal renderingrol meg elso blikkre azt hittem vmi uj, de aztan videobol kiderul, hogy csak meglevo toolokat dobtak ossze 1 helyre...telleg nem ertem mer dobnak ki minden evben uj verziot, mikor az ujitasok jo ha egy service packnyira valok...ennyi ujitassal maximum egy x.5 verzoszamot erdemrelne meg.
egyedul spline mapping ami erdekesnek hangzik feature listarol. -
dy_nmq
aktív tag
-
wombation
tag
Hogy lehet egy felületen a textútát méretezni?
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
atm*RefeeZ #4280 üzenetére
szeva
szerintem meg ne gondolkodj shaderen..sot zbrush-hoz is meg talan korai stadiumban van.
vigyel meg bele reszleteket, most ugy nez ki, mintha egy plehlemezbol lenne kihajtogatva az egesz, szoval szegecsek, eleket lezaro vasalasok mehetnek dogivel, nezz sok fenykepet netrol, aztan amin tetszik vmi reszlet, vidd bele a modellbe, nem muszaly pont egy kepet hasznalni referencianak, foleg aze mert akkor nem feltetlenul ugy fog kinezni ahogy TE szeretned, hanem csak egy sima masolat lesz.
ha ezzel megvagy, akkor displace-be mehetnek horpadasok, karcok, repedesek, a kovacs kalapacsa alltal hagyott nyomok sotobo. vegul vmi jo kis textura+shader.ui.: a masodik kepen a szemnek hagyott kivagas jobb oldalan a ket sarokba tutujgassad meg a vertexeket, mert ott vmi nem stimmel, rosszul smootholja oket.
ja, 30 perces render meg tenyleg mokasfolosleges ilyen stadiumban atombrutalbeallitasokkal vesztegetni az idodet, sot sima scanline is megfelel.
-
válasz
atm*RefeeZ #4280 üzenetére
én is erre gondoltam, jó irány a sisaknak.
a fejnek meg valamikor neki kell kezdeni, az első párat úgyis elrontod...
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
Menthirist #4279 üzenetére
lehet,ha találok referenciát (normálisat és eleget) akkor neki fogok állni,noha elég kevésnek érzem magam így helyből,de majd nekifutok^^addig viszont aki akarja árulja el,hogy szerinte mivel tehetném jobbá a sisakot. (gondoltam ki zbrush - normal map-et csinálni esetleg..meg valami normális króm matéria és talán zsír lenne,vagy nem ennyire gyenge
)
-
válasz
atm*RefeeZ #4278 üzenetére
majd a fejre leszek kíváncsi...
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
Menthirist #4277 üzenetére
mmm tényleg semmilyen kép sincsen,ami egy picit különös...megpróbálom mégegyszer
nem,nem akarlak elküldeni innen
szóval akkor itt a kép? kép...
-
az ég egyadta világon semmilyen képet sem látok...
amúgy meg az offok egy részében azért szakmai marad a téma, lásd monitor, space navigator, sőt most visszaolvasva jópár hszt, szerintem nem offoljuk szét az agyunkat... az meg, hogy nem minden hsz max-ról szól, ez pl azért is lehet, mert mondjuk én nem azt használok? el akarsz küldeni innen? -
Met
nagyúr
válasz
atm*RefeeZ #4275 üzenetére
Jó a kép, grat
-
atm*RefeeZ
tag
hali
nem is tudom merjek-e ide olyat írni ami nem off,vagy ne,mert esetleg meglincseltek..
de tényleg, mi a vér van itt? senkit nem érdekel a 3d akkor ott az msn vagy valami, szvsz aki visszaolvassa (unokáink, dédunokáink..
) az le fogja szarni, hogy nekem gyöksömöröm volt vagy valakinek viszere, esetleg leesett a pálinkás üveg a földre...aztán anyunak szálka ment a nyelvébe, stb..
HAHH, azért meglett az én adagom is a hétre
közben meg itt egy kép
ezt csináltam tegnap. ma rendereltem..bár ne tettem volna...tudom! igazából az érdekel, hogy 1-10es skálán mennyire szar. 0 az a kegyelem, értsd: "lesz ez még így se...egy törött kezű óvodásnál még mindig jobb vagy! " ismét stb..
zajos,30!!!! percig renderelte... (biztos jól állítom be a vrayt..mindegy,most kb nem ez volt a lényeg,közben úgyis mást csináltam, amit nem mondok el,hogy mi voltcsak hogy kilógjak a sorból)
mindent összevetve, itt is több az off mint az on,whatever.
ui. nyuszi akkor mégse kabbe, ha középratyi,ahogy írtad
-
rii
nagyúr
válasz
Menthirist #4272 üzenetére
ahham ---
írni akartam egy bolt címért (makrotex.hu) de sajna most nincs is
meg sajna nem pösti vagy, meg nem'tom mennyire érdekelnek, vagy hoz lázba a még nagyobb monitor ...
de a makrotex.hu-n , meg a marseus.hu-n lehet találni nagyon faja monitorokat ...
én nem egyet vettem már itt ... volt munkahelyemnek ... kb vagy 20db-ot ...
némi odafigyeléssel nagyon jó TRINITRON képcsöves 21"-os
IBM, SONY monitort
de olyan monitort éehet itt találni, hogy volt kolleganőm, grafikus lány, még m ost is áradozik róla, hogy milyen faszányos.
persze ehhez nézni kellett vagy 5-6 dolgot vételnél.
"B" katergóriás monitor 21" trinitron (2-3 karc a burkjlaton, meg talán 1 a képcsövön, ami abszolút (tapasztaéat) nem észrevehető) 9.000,- volt egy éve
"A" kat. monitor, 21" trinitron (semmi eszt. baja nincs) 16.000 ,-ha gondolod, nézz szét majd itt, 6 hó gart adnak rá, és nem, nem vagyok érdekelt (:
persze legjobb használt monitor szine is elmászhat 2 hónap után :-/ -
-
rii
nagyúr
válasz
Menthirist #4267 üzenetére
és a monitor CRT vagy TFT?
-
Sziasztok!
Nem igazán jó helyen teszem fel a kérdésemet, de Sony Vegas-al kapcsolatban van egy kis problémám, és egy fórumot sem találtam, ahol ezzel foglalkoznának. Illetve megoldást is találtam volna rajta.
A lényeg, annyi lenne, hogy egy elkészített avi-t szereténk wmv V9-re alakítani. De az alábbi üzenettel nem tudok mit kezdeni:
"No existing templates support this media."
Próbáltam több féle codecet, de semmi eredménye. Nem enged létrehozni avi-ból wmv-t.
Valakinek esetleg ötlete?
Köszi, és bocs, hogy épp ide írok. -
válasz
Menthirist #4267 üzenetére
Jaaa, ok! Az is naggyon jó!
-
-
válasz
Menthirist #4265 üzenetére
GF8600GT??
Én a GF4-el a falat kaparom, mert egy csontozott modellt alig tud megmoccantani...
Még akkor is tré, ha low-poly...
-
nah, végre... csekkoljátok az aláírásomat változás után...
Bár nem vagyok vele maradéktalanul elégedett, de sokkal jobb azért, mint a régim volt...
-
válasz
dregpeter #4263 üzenetére
Háát, kerestem neked vacnyú részt a hivatalos oldalon, de nem találtam semmit, mivel a MAX 2009-ről írnak csak ilyesmit.
De sztem nézz utána az autodesk.com-on, mert én nem tököltem vele túl sokat.
Amúgy, ha azért kérdezed, mert nem tudod, hogy érdemes-e váltani, akkor sztem érdemes. A 2008-ban van valami beállítás, amikor egyszerre tudsz kijelölni vertexeket, éleket, és felületeket. Szerintem hasznos dolog, bár én még a 8-assal nyomom.Menth: Köszi, utánanézek.
-
dregpeter
tag
üdv!
Valaki megtudja nekem mondani, hogy a 3ds max 9 es vagy a 2008 as között van e valami külömbség a 4 magos procik kihasználásában?
-
-
válasz
Menthirist #4260 üzenetére
Ja, értem...
És vannak eredmények a kész csontozásokról? -
-
Nyúltáp
senior tag
asszem 7es ota nincs ilyesmi benne, vagy legalabbis nincs kint UI-n, probald megkeresni customize user interface alatt, de amugy felesleges gombokkal allitgatni, mivel ha a gizmon csak azt a tengelyt ragadod meg ami menten mozgatni akarod ojjektet, akkor csak az menten fog mozogni..szep magyar mondat
-
válasz
Menthirist #4253 üzenetére
Ezeket a modelleket Te csináltad? Naggyon komolyak!
-
Shodan
őstag
Ezt a "menüpontot" hol találom? Régebben kitettem toolbarra, de most sehol nem találom.
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist #4255 üzenetére
nahat ense vilagmegvaltast
-
-
Nyúltáp
senior tag
na kis heggesztgetes meg par oranyi beallitasokkal valo vacakolas utan azt kell mondanom hogy usseko, annyiert megerte amennyier vettem (30 font), de tobbet nem adnek erte. Annyival nem gyorsitja meg a munkat mint az ember gondolna, mivel gyorsbill-ekkel amugy is eleg gyors a navigalas. Csak a gyorsbill nyomogatast ussza meg vele az ember, ami egyben elony es hatrany is, mivel ha vmi mas bill kombora van szuksege az embernek, folyamatosan valtani kell cucceraj es billentyuzet kozt.
Masik idegesito dolog, hogyha az ember pan-olni akar, ami jobbra balra elore hatra tengely lenne, akkor akaratlanul is picit tekeredik a cucz ami ugye a rotate lenne, idegesito.
ugyhogy ki kellet kapcsolnom a rotate funkciot(szerencsere minden tengelyt kulon lehet kapcsolgatni) es csak kulon gombra aktivalodik.
jaigen, gombok..picit nehezen jarnak, de viszonylag ok. plusz barmit be lehet allitani rajuk, akar makrokat is.szoval uszkve: ha olcson hozzajucc megeri, de nem potolhatatlan.
-
Szerinted milyen lehetett?
(2 link)
-
dy_nmq
aktív tag
válasz
Menthirist #4251 üzenetére
Erről is tessék beszámolni milyen volt!
-
nah, hogy én is tapasztaljak valami érdekeset: mivel szobatársam vett gépet, amin van egy 19" LG TFT, és mivel hazajár szerdánként, de most spec csütörtökön ment haza, így csak most tudtam a tudtán kívül galád módon átheggeszteni az én gépemre a moncsiját
szóval ma este 2x19"-ban tolom 2560x1024-ben -
wombation
tag
válasz
Menthirist #4249 üzenetére
Majd megtudjuk milyen,csak még begubózik....ez úgy sztem 1 hétbe is telhet
-
válasz
wombation #4248 üzenetére
én eddig nagyon szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban, és biztosíthatlak Nyúltáp kollega, egy picit sem irigylem tőled
csak eddig csupa kocafelhasználó véleményét hallottam, és kíváncsi vagyok, tényleg annyival jobb-e (bár ez még mindig MAX, amivel eleve a navigálás a problémám, tehát lehet, hogy a max-ot megkönnyíti, de a maya-t nem tudom elképzelni, hogy ennél egyszerűbbé tegye
)
egy 24" wide kijelzőt jobban irigyelnék... -
dy_nmq
aktív tag
Igen ezt én is várom! Mennyibe került?
-
-
Nyúltáp
senior tag
vettem ilyet ocsoert
most egy idore begubozok, aztan majd jelentek milyen -
Na, megsasoltam mindkettőt.
A skinmorph szuper!!! Bár physique-el nem műxik olyan jól, mint skin-el, de azért elég jól használható. (sokszor elfelejti a keyframe-eket valószínűleg akkor, ha lemegyek a physique módosító alá, még akkor is, ha nem csinálok semmit).A második variáció sem rossz, bár még nem volt időm belemélyedni.
Mégeccer kösz!
-
Nyúltáp
senior tag
-
válasz
dregpeter #4239 üzenetére
Feladni? Na, az nem az én stílusom.
Valahogy a nagyok is megcsinálják. Mi is meg tudjuk, ha eleget keresünk, vagy gyakorlunk.
Én meg fogom találni a megoldást, és majd szólok.
Nem hiszem, hogy olyan nagy titok lenne, csak valamit alapvetően rosszul csinálunk (én legalábbis tuti), vagy nem fektetünk elég energiát pl. az envelope-ok korrekt beállításába, vagy ilyesmi. -
válasz
dregpeter #4237 üzenetére
A skin-t próbáltam, de nekem az sem áll kézre, bár nem sokat foglalkoztam még vele.
Azóta semmi fejlődés, mert áramszünet volt egész nap.
Most állok neki újra keresni a neten valami anyagot, ahol nehezebb modelleket csontoznak.
Gondolkodtam azon, hogy a csontozott animációra rárakok egy morpher módosítót, és minden fontosabb képkockánál csinálok egy morph target-et. Csak még azt nem tudom, hogy a targetek ebben az esetben a csontozott modell collapse-olt változatai legyenek, vagy még a csontozás előtti változatok... na, majd kipróbálom, ha nem találok semmi használhatót a neten.
Amint van fejlődés, írok. -
válasz
Menthirist #4233 üzenetére
-
nincs benne valami weighting tool? tehát ahol meg lehet festeni a befolyási területet? Mayaban tudtommal úgy megy, hogy megfested, és emiatt a csont elmozdulásánál a fehér területek ugyanannyit mozdulnak el, mint a csont (ebből adódóan, ha a csont nem pont középen van, akkor is megmarad a táv, mert a csont és a pont távolságát nézi), a sötétebb helyeken meg arányosabban kevésbé mozdul... Nézz talán körül súlyozás témakörben
-
Sziasztok!
Hú, de rég voltam itt!
Ezennel Üdv. mindenkinek!
Hosszú szünet után végre újra van időm MAXozni.Neki is álltam kedvenc karakteremnek, és bele is ütköztem a szokásos problémába:
csotozás Biped-el, utána Physique, és amikor az envelope-okat próbálom beállítgatni, szembesülök vele, hogy műxik, meg minden, de a felkar teljesen eltorzul.
Szerintem az okozza a problémát, hogy nem a kar közepén van a csont, hanem ott, ahol anatómiailag is lenne a helye. Mivel kabát van rajta, nem középre esik.
Próbáltam már partial blendinggel, és anélkül is.Ha lehajtom a karját, akkor belenyomódik a felsőtestbe, ha meg beállítom valami pózba, akkor annyira csavarodik a felkar, hogy szinte használhatatlan az eredmény.
Netes tutorialokat persze lazán meg tudtam csinálni, mert mindenhol sovány figura az alany...
Valamit biztosan elbénázok, vagy többet kellene tökölni az Envelope-okkal?? Így is órákig állítgattam...
Tudtok olyan Tutorial-ról, ahol jó dagadt, vagy bonyolult ruhával megáldott modellt csontoznak?Kösszi szépen!
ui.: Met: Naggyon állat ez a verda!!
ui2.: Azért a megvalósítás sem rossz! -
wombation
tag
"Jelöljük ki a box alsó poly-ját és adjunk neki 1-es material ID-t, a falaknak 2-est, a mennyezetnek pedig 3-ast. Hozzunk létre egy multi/sub object materialt."
Ezt hol kell megtenni? -
Met
nagyúr
válasz
Menthirist #4227 üzenetére
thx
-
gratz
-
Met
nagyúr
-
-
Nyúltáp
senior tag
Met:
tukrozodest ki lehet kapcsolni.... asszem az ojjekten jobb klikk es vray properties...nem tuti, most epp nem vagyok max elott.
amugy jobb ezzel a szinnel verda, csak picit beleolvad a kornyezetebe vedd vilagosabbra szerintem...marmint hatteret, vagy megvilagitassal tukrozzel picit, hogy joban levaljon hatterrol. Meg meg annyi, hogy a tukornek meg ablaktorlonek nem biztos hogy kromozottnak kene lennie.
dregpeter: ha viewport tul lassu, azzal nem segitesz rammal meg procival, ott csak vga szamit. Nem kell feltetlenul lecserelni, neha driver csere is akar tobb 100%-os gyorsulast eredmenyezhet, nemtom mostani kartyakkal muxik e a "quadrositas" regebbieknel sokat dobott a teljesitmenyen.
...ja...vga csak megjelenitendo poly-k szamanal szamit..ha ojjektedbol van sok, azon sajna semmit se lehet segiteni, a prog betegsege, ajanlott xref\layerek es tarsai, scene managment -
dregpeter
tag
válasz
Menthirist #4218 üzenetére
igen, a kétmagos proci most 3,15 ghz en ketyeg, de majd meglátom
-
dy_nmq
aktív tag
válasz
Menthirist #4218 üzenetére
Te milyen nicknévvel vagy w3d-n? Amugy most én is kinnt vagyok w3d-n(miami minimal c. képpel).
-
annyi ram szerintem jó ideig elég kell hogy legyen... prociból meg kétmagos javasolt, én a 4000+ X2-esemmel tök jól elvagyok...
world3d.hu
fenn van... egészségetekre váljék, és tessék nézelődni azon az oldalon is, nagy élet van ott ám... -
dregpeter
tag
válasz
Menthirist #4216 üzenetére
mégis mennyi ram? nekem jelenleg 3 gb ram van 800 mhz en. mennyi kéne még? Cpu bol kb mekkora?
-
-
dregpeter
tag
valaki megtudná nekem mondani, hogy mivel lehetne teljesitmény növekedést kicsikarni a 3ds maxból? mármint milyen hardverből, hardverrel lehetne a gyorsaságán, ha tegyük fel nagyobb már a prodzsekje
az embernek?mert akkor olykor belassulást lehet észlelni ha mozgatom .. .
-
elkezdtem feltölteni a world3d.hu-ra az MTS3-at, így hamarosan kikerül...
ezúton is szeretném arra kérni azokat, akik letöltik, hogy aki még nincs regisztrálva az oldalon, az amennyiben alkot valamit, regisztráljon már oda is, és töltse fel, nőjön az oldal, és persze a cg-s társadalom. jó nekünk is, neki is... -
Met
nagyúr
Tök jó, szépen feltextúráztam mindent, (úgy szoktam, hogy ami kész azt hideolom, hogy ne zavarjon), nyomok egy unhide all-t erre elszáll a max
Az megkönnyíti a progi dolgát ha az egyforma textúrás cuccok össze vannak attach-olva? -
Nyúltáp
senior tag
AA-t beneztem, bocs, így laptoprol nezve mar laccik hogy van, csak a tukor krom talalkozasnal zizisednek be az elek....amire igy most nagyhirtelen nemtom a valaszt, de valszeg reflection-nel kene korbeturkalnod.
ablaktorlo, megha eredetin nincs akko storno, de ha van, akkor bigggyeszd mar oda, nem nagy munka, viszont sokat szamit a kep osszhatasat tekintve. Az ilyen kis reszletek tudjak igazan feldobni a kepet...mintplo a belso visszapillanto tukor is.
Belso ter hatulja: nezz meg par kepet neten verdarol, biztos latszik vmelyiken mivan ott hatul a kocsiban. Mert most igy jelen pillanatban nagyon feltunoen ures, es elegge lehuzza az amugy nagyon jo kepet.
Szerintem semmifelekeppense hagyd itt abba, maximum meg 1 napnyi melo van a a jo es az igazan utos allapot kozt. nem erdemes itt abbafejezni. -
Met
nagyúr
válasz
Nyúltáp #4207 üzenetére
Köszi!
Nemtudom, hogy mit tehetnék hátulra, ülés nem fér be mert 2 üléses sport kocsi. Ezért egy nagy kalaptartó van ott
AA direkt nincs mert 1. nem mondta senki, hogy hol kapcsoljam be 2. nem tudtam, hogy kell 3. örülök, hogy ezt összehoztam
DIREKT nincs ablaktörlő, a napfényes kaliforniába készült az autó ahol ritkán és kevés ideig esik az eső, annyit meg kibír a tulaj a nappaliban, whiskey-t szürcsölgetveCsinálok még 1-2 képet, meg azthiszem teszek be egy belső tükröt (ha nem lesz túl bonyolult és nem fáradok bele
)
-
Nyúltáp
senior tag
nagyon kiraly lett igy, kamerat/beallitast is pont eltalaltad.
Belso teret heggeszd meg picit es akkor uberschon lesz, foleg a hatso ulesek hianyoznak..vagy ami a helyukon lenne
AA nemtom direkt ilyen-e...azaz hogy direkt nincse.
ha nem akkor azer vegleges renderre rakja egy marekkalui.: ja es osoreg hiba, amit mindenki legalabb 1x elkovet elete soran, A-B-L-A-K-T-O-R-L-O
-
Met
nagyúr
Jobban néz ki?[kép]
Másik felni és gumi + belsőtér -
Met
nagyúr
válasz
atm*RefeeZ #4199 üzenetére
A Reset Pivot point-ra elugrik oldalra a pivot, aztán nyomok center to objectet és még mindíg nem jó :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest