Hirdetés
- VR topik
- Milyen egeret válasszak?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- ASUS ROG Ally
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyúltáp
senior tag
szevasztok
huh, regen irtam mar.
uccso komment ota volt egy koltozesem, uj keroba meg csak most lett net...bar szarakszik elegge, kobo minden 10ik alkalommal hajlando csatlakozni, majd jol meggyogyitom acskalapaccsal.
Komolyabban leulni max ele ezen a gepen eselytelen, a jeep modellemet meg se tudta nyitni, kifagyott a vga driver
Lassan befektetek majd egy laptopba, majd akkor termelek tovabb.
addigis heggesztettem egy ilyet unalmamban.
csakugy
igy megen megnezve nem is teccik annyira a leerkezesi fazis, mind1 igy marad. nem mentettem. -
mellesleg nem kell úgy képzelni, hogy én mittomén milyen programozó vagyok

most szarakszom már 5. órája egy egyszerű filebeolvasással...
az a gondom, hogy ha lépésről lépésre léptetem debug módban, akkor nem nyitja meg a megadott file-t, és emiatt nem tud olvasni belőle... viszont ha normálisan futtatom, és nem debug módban, akkor bezzeg szépen olvassa, csak nem tudom, miért nem ismeri fel a v és a vt közti különbséget (az obj file-ban a v-vel kezdődő sor vertex koordinátát jelent, a vt textúra koordinátát, és azt akartam csak elérni, hogy ha a beolvasott karakter v, akkor nézze meg a következőt, és ha az t, akkor textúra koord, ha pedig nem t, akkor sima vertex...) de ezt se sikerült valami miatt megcsinálnom, de már fáradt vagyok debugolni... -
válasz
Menthirist
üzenetére
Jaja, valahogy én is így képzeltem el.

Majd he lesz időm, én is nekiállok ilyenekkel játszani. -
alapvetően úgy épül fel, hogy használja a GL és GLUT fgvkönyvtárakat, ezeknek a függvényeit használom. a GL-ben az alap opengl parancsok vannak, a GLUT (GL Utility Tool) pedig jópár könnyebben konfigolható eszközt ad, ami valójában csak konfigolja a valódi GL fgv-t neked.
programszerkezetileg eseményvezérelt, belekergeted egy végtelen ciklusba, és lekezeled a felmerült eseményeket (billentyűlenyomás, spec billentyű, idle állapot, timer...) -
válasz
Menthirist
üzenetére
Az műxik. Néztem is, hogy 8kByte-ba nem férhet sokkal több.
Hogy műxik az OpenGL programozás? Be kell importálni OpenGL könyvtárakat/unit-okat, és azok eljárásait lehet használni?
Vagy valami speckó OpenGL fejlesztőkörnyezet van hozzá?Jaaa, vágom, biztos az a glut32.dll tartalmazza a procedúrákat, meg függvényeket, nem?
-
-
válasz
Menthirist
üzenetére
Ha csak a kék lapnak kell forognia, akkor megy, és nem kellett semmit másolni.
Tetszik, grat!
A Crysis motor is így kezdődöt...
-
akkor már a segítségeteket is kérném, tesztelés céljából. Nálam megy, havernál nem... :S
első face-kirajzolós színezős forgós próba
a glut32.dll-t lehet, hogy be kell tennetek a c:\windows könyvtárba ha nem lenne, mert az spec tuti benne van a path-ba, de elvileg mennie kellene ha egy könyvtárba van az exe-vel...
nálatok fut? -
válasz
Menthirist
üzenetére
húú, ez naggyon jó! Grat előre is, és egy nagy kalappal a sikerhez! És köszi!
-
-
lúzer
veterán
válasz
Menthirist
üzenetére
Te aztán durván nyomod!
-
c++-ban írom, OpenGL-re alapozva. Forgatás, zoom stb tervek szerint maya féle lesz. Szeretném ha kezelne textúrát, de ez még nem 100%. Első lépésben vonalhálót szeretnék, majd face nézetet (Gouraud shadinggal), majd végül textúrázott nézetet, fényforrásokkal. Amire jutok, arra jutok, a forráskódot meg mindent megkapjátok karácsonyra (dec 14 asszem a leadási határidő, utána a tietek)
-
válasz
Menthirist
üzenetére
Hali!
Miben írod azt a megjelenítőt? Lehet majd forgatni, meg zoomolni, meg ilyesmi?

El szabad majd kérni az algoritmust? Nem feltétlenül a forráskód kellene, csak a logikája, hogy hogy épül fel a tér, meg a kemera, perspektíva, normal vektor, stb.
A 3ds régebbi, azt még a dos-os 3d studio progi használta. A max formátum a 3ds MAX bevezetésénél kezdték el, és persze több infót tud eltárolni, mivel újabb verziójú max-ok új dolgait nyilván nem tárolja el a 3ds.
Azt nem vágom biztosra, hogy tud-e animációt a 3ds file, mert annak idején dos alatt sztem mentettem én animot valahogy, és nem jut eszembe más formátum... -
kicsit utánaolvastam, mert felkeltette az érdeklődésemet a téma, legalábbis annyira hogy utánanézzek
a .3ds formátum leírását találtam:
.3ds
c nyelvű beolvasó írása -
a .3ds őrült régi formátum, megvan legalább 10 éves, ha nem több... a .max egy ennél újabb tudtommal, és talán más adatokat is lement, mindamellett hogy más formában Értsd pl maya-ban van a .mb és a .ma, a .mb nem olvasható szövegesen, egy bináris file, bár nem tudom mit tartalmaz, de pl a .ma egy szöveges formátum, ami a maya saját MEL nyelvében lévő parancsokkal írja le a modell kinézetét, transzformációit. Az OBJ pl egy faeke egyszerűségű fileszerkezet, ahol egyszerűen felsorolják szövegesen egymás után a vertexek koordinátáit, majd a textúra koordinátákat, a normal vektorokat és végül a face-eket... Ezt onnan tudom, hogy most írok OBJ megjelenítő progit leadandóként

tehát most végiggondolva talán a .max lement némi animációt is, a .3ds tutira csak a mesh adatokat... de nem vagyok max tudor, ha valaki van, majd szól
-
lúzer
veterán
mi a különbség a .max és a .3ds formátum között?
-
törölt tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Köszi a választ!
Bici: Attól tartok, hogy a túl nagy pixelméret miatt nehezen tudnám ilyen célra használni. Gyakorlatilag a jelenlegi felbontás maradna meg, de egy 13"-al nagyobb képátlójú megjelenítőn...
-
válasz
üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy szenvedés lenne?
Szerintem nem ad olyan éles képet, amint egy LCD moncsi. De ez csak találgatás, nincs vele tapasztalatom.
Én egy db. 17colos LCD-t használok, és egyelőre elégnek találom annak ellenére, hogy a régi melóhelyemen 1600x1200-ban nyomtam egy 21colos EIZO CRT-n.
-
üdv itthon

nem tudom, sosem voltam híve a tv-n való pc-zésnek (kivéve talán játékokat), meg amúgysem férne be az arcomba két 37"-os tv
3D célra szerintem spec annyira nem jó, broadcast szinten szokták tolni tv-vel, hogy lássák milyen is azon, de effektíve dolgozni rajta szerintem máson jó -
törölt tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Akkor a legjobbakat az elkövetkezendő esztendőre! Meg az azt követőekre is!

Gondolkodom egy új kijelzőn, egy igazi brutális disznón: 37" full HD LCD TV-t néztem ki, amely méretében letaglózó, ráadásul olcsóbb, mint egy 30" TFT. Csakhogy 1920x1080 a maximális felbontása. 42"-on ez így néz ki.
Sajnos, már nincs túl sok időm foglalkozni a 3ds max-al, ennek ellenére a régi szép idők emlékére csak betölteném néha a programot, alkalmanként alkotnék is valami olyat, ami képességeimből telik, s amiben örömömet lelem. Ezt a felbontást ekkora méret mellett megfelelőnek érzitek ilyen célra, vagy felejtsem el, mert úgyis csak szenvedés lenne vele?
-
-
Van, több is, de én speciel még nem használtam soha, ezért konkrét címeket sajna nem tudok.
Keress rá a neten!
Ja, nekem az ask.com dobott ki régebben egy csomó textura lelőhelyet, amit a gugli nem említett, vagy csak a 375. oldalon.
Lantlant: Ne vedd kötekedésnek, de tanulj meg mielőbb angolul, mert állati hasznos dolog, ha tanulni akarsz valamit. Én az angol tudásomnak köszönhetek csomó mindent: Flash, PHP, elektronikai ismeretek, stb., pedig egyáltalán nem tudok jól, csak éppen elegendő mértékben.
-
lúzer
veterán
Honnan lehet letölteni kész "építőelemeket"?
Kocsik, emberek stb. van ilyen? -
lantlant
csendes tag
Koszi. Ugye hogy jokat tudok kerdezni.
Termeszetesen a kerdes folteves elott mindig megnezem a max helpet, de mivel nem tudok angolosul ezert idonkent nem tudom kibogaraszni 
Menthirist
van neve az obiektumoknak csak nem pontosan az aminek kene. Replace miatt kellene oket atnevezni, mert a replace nem mukudik ha nem pontosak a nevek.
Osszeraktam lego epitmenyeket lowpoly elemkeszletbol, es replaceval akartam kicserelni high polyra csakhogy egy karakterben kulonboznek a nevek... -
-
válasz
lantlant
üzenetére
Te miket tudsz kérdezni...

Sajnos erre sem tudom a választ, nekem még sosem volt egyszerre 20-nál több ojjektumom. Az előző kérdésedre sem találtam normális választ, mert most sajna nincs fent a help a gépemen, de mindkét kérdésre kell találnod választ a súgóban, igaz angolul.
Ha megvan hozzá a súgó...
-
lantlant
csendes tag
sziasztok!
lehet maxban tomegesen atnevezni obiektumokat? van 500 a001-xy obiektumom es azt szeretnem hogy a001bxy obiektumok legyenek
help -
-
válasz
Menthirist
üzenetére
Te vén trotty!
Grat, Boldod Születésnapot! 
Mayában gazdag 23. életévet kívánok!

-
na bakker, 23 lettem

-
lantlant
csendes tag
-
tailor
őstag
[OFF] Sziasztok. Sürgős kérdésem lenne: miért nem tudok beimportálni .ai fájlt max-ba? Ezt a hibaüzenetet kapom:
Illu cs3-mal próbálkozom. Előre is köszönöm...
[/OFF]Megvan a megoldás, 8-as illuba kell visszamenteni, és akkor megy...
Köszönöm!
Szívesen
-
omg... most néztem meg a beowulf trailerjét (egyszer moziban már láttam, de szép nagyban, meg még a fókusszal is voltak gondok, állítgatták), és most esett le, hogy monitoron néztem, hogy ez teljesen 100%-ban CG film lesz... a főhősön az első pár snitten egyáltalán nem tűnt fel, Angelina-n is csak úgy, hogy gondoltam a sátáni külső miatt alakítottak rajta sok utómunkával, hogy ne legyen ennyire evilági... Anthony Hopkins meg bámulatos... Igazán a többi szereplő az, aki szerintem nem üti meg ezek szintjét, főleg a szőke csajszi a gyerekkel...
-
BLiNk3r
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis modellezési segítségre:
3Dsmaxban szeretnék egy brosúratervet lemodellezni, de nem tudok rájönni hogyan kellene a hajtásokat szépen megoldani.Itt van két példa, hogy milyen lenne:
- az egyik
- és a másikEz utóbbin látszik jobban, hogy milyennek kellene lennie a végeredménynek (tehát egy x szélességű papírt szeretnék 3 részre hajtani, majd esetleg lefektetném egy asztallapra).
-
Hali!
Ha autó mániás vagy, akkor csinálhatnál nekem egy fullos 1200-es ladát baromi részletesen kívülről-belülről, méretarányosan.

Textura meg mappolás nem kell.
Mindig is el akartam kezdeni ladát optikai-tuningolni, de sosem volt időm és türelmem hozzá. Én a karakterekre vagyok rákattanva. Nemrég csináltam egy teljes hi-poly öregembert. Már csak a normal map hiányzik róla, meg a textura, de amúgy egész elfogadható lett. Inkább rajzfilmes, mint reális. Rájöttem, hogy hipoly modellt sokkal könnyebb csinálni... majd linkelek.lantlant: Nehezet kérdeztél, egyelőre passzolom, de utánanézek, ha lesz rá időm.
-
Met
nagyúr
válasz
Menthirist
üzenetére
már gondoltam, hogy motort is csinálok
kicsit komolyabban, ez érdekel, ez tartja bennem a lelkesedést -
próbálj meg ne csak autót csinálni

-
Met
nagyúr
Ma dolgoztam fél órát az új autón aztán kidobtam
Rájöttem, hogy elrontottam
-
lantlant
csendes tag
Hi
obiektumokat, hogy lehet vol selectel (vagy vol select szeruen) ki szelektalni? Tehat van a scenemben x darab obiektum es van egy obiektum, ami metsz kozuluk y darabot, es azt szeretnem ha ezek es csak ezek lennek kiszelektalva.
help -
két monitorral könnyebb

én is mappolok... (és utálom
) -
Jah, kigyütt, de minek?

Maradok a 8-asnál, amíg össze nem olvasztják a Mayával. Jó kis cucc lenne belőle, az tuti, pláne MudBox-al fűszerezve...
Most éppen egy olyan texturával tökölök, ami két ID-n ível át, és PS-ben tologatom ide-oda, hogy a kettő találkozásánál pontosan passzoljon...
Erre meg amikor jó, akkor az egyiknak a teteje elkezd elkenődni... Lehet, hogy kell neki csinálnom polyból körvonalat... -
kigyütt a 3d studio max 2008 nektek

-
válasz
lacko81
üzenetére
Helló!
Köszi, gyógyulgatok, bár még nem az igazi...
Kipróbáltam pár dolgot, és nagyon úgy tűnik, hogy az edge-k voltal rosszul forgatva, mert amikor a ruha aljának éleit átforgattam, megjavult minden.
Nem értem, hogy hogy miért volt ez probléma, de megjavult.
Amit Te írtál, az is lehet az oka hasonló hibának, de nálam ezt 3dsmax-on kívül is (MUDBOX) csinálta ugyanannél a modellnél, és ezért lett gyanús.Azt hiszem alapból 256-os a textura mérete maxban, ezt mindenképp át kell állítanod:
UVW Editor - Options (alul) - Bitmap Options:
"Use Custom Bitmap Size" és "Tile Bitmap" - mindkettő mellől vedd ki a pipát! -
lacko81
tag
huhh... köszi. A héten próbálok belinkelni egy képet róla. Az UV-editorban nem kapcsoltam át semmilyen textúraméretet ezt még megnézem, a többit úgy csináltam ahogy írtad.
Ha pirosak nálad az élek az azt jelenti tudtommal, hogy a highpoly modell kilóg a cage-ből. Ezt nemrég olvastam, lehet nálad ez a hiba. Az amountot kell növelni a projectionnál.
És jobbulást kívánok Bici!
-
no tegnap elkezdtem mappolni és textúrázni...
-
még 1 fontos, ha játékba készül a modell: amikor az ember beuv-zza a modellt, és elhelyezi a textúrán, az úgysem látszó részeket hajlamos feketén hagyni... normal map-nál ezt nem szabad játéknál megtenni, alap kéken kell hagyni, mert mipmappolásnál (amikor a távoli objektek kisebb részletességű mesh-ből és alacsonyabb felbontású textúrából állnak) a textúraméret negyedelődik, és az új pixeleket átlagolással állapítja meg, és ha a normal mellett fekete szín van, akkor az agyonüti az átlagot, és látszani kezdenek a seam-ek...
csak jó tanács, másik fórumon botlottak bele (persze a profik tudtak róla
) -
Na, újra itt.
Némi láz, meg toroknyavalya eltántorított egy időre a monitor bámulástól...
Menth: Szép lesz a kerítés, meg a két kapufa!
Najó, télleg jó!
lacko81: Sejtem mire gondolsz, de küldj egy képet azokról a pixelekről, mert csak sejtem a probléma okát.
Amúgy én is hasonló gondokkal kűzdök mostanában a Normal map-pel, nálam az élek pirosak, meg mindenféle csúnya színűek, de a pl. a ruha felülete tökéletes.
Egyelőre még nem jöttem rá a lényegre, mivel a MUDBOX is pontosan ezt csinálja teljesen szakszerű módon készített normal map-nél is, úgyhogy kezdek gyanakodni a modellem felépítésének hibáira (edge-ek, normal vektorok, stb.).
Amúgy a következőkre kell figyelni általánosságban:
- A normal map-et nem sima bump-ként rakod rá, hanem normal bump segítségével.
- Az UV-k között nem lehet átfedés
- Az UV editorban is át kell kapcsolni a textura méretét. (alul van valami olyasmi, hogy advanced, vagy mi...)Így látatlanban, MAX nélküli gépről írva, betegség után ennyi jutott eszembe.
Kérdezz, ha bármi van, de elötte linkelj képet!! -
a szoftvertechnológia leadandó kicsit neccesre sikerült, az utolsó simításokat végző srác írt levelet, hogy hétvégére kész lesz a része, holott tudta, hogy a határidő péntek éjfél... no nagy sürgés forgás idegeskedés közepette összeépítettük a részét, és sikerült leadnunk 20 perccel a határidő előtt (de meg lesz verve az a srác biggrin.gif)... így sajna megint csak egy fél órám-órám jutott a modellre...
http://magnificat.extra.hu/wip/village/wipbuilding2.jpg -
hurrá, lement a bamboo ára... a bamboo one ~12k, a bamboo ~16k, a bamboo fun pedig ~23k... postaköltséggel a bamboo 19k körül lesz, amit még talán meg is engedhetek magamnak október vége felé (a fun változat annyiban más, hogy adnak hozzá szoftvereket is, meg talán egy egeret, a one pedig gombnélküli táblával rendelkezik, szóval szerintem maradok a középútnál...)
-
lacko81
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Jó lett az őrtorony. Azon gondolkoztam azonban, hogy a torony és a kapu közt be tud-e osonni egy vékonyka viking harcos.

-
lacko81
tag
Akkor várom Bici kollégát hátha tud segíteni ebben is

-
mondjuk maya-ban kicsit másként kell rátenni a bump-ot és a normal map-ot...
-
lacko81
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Megpróbálom elmondani
Szóval van egy low poly kerekem és egy high poly kerékről akarom rászámoltatni a normal mappot hozzá. Amikor ezt megcsináltam és a low polyra ráraktam a renderelt normal mappot bumpként, akkor az így renderelt képen a bumpos kimemelkedések eléggé pixelesek lettek. 2048pixeles normal mappal is ezt csinálja. -
azért kicsit konkrétabban a problémát... páran foglalkoztunk normal map-pal, és nekünk is voltak nehézségeink, de így amit elmondtál, még nem tudtunk meg többet a gondodról...
-
lacko81
tag
Tudna valaki segíteni Normal Mappingolásban? Tudom, hogy kell csinálni, de olyan csúnya lesz
Kicsit olyan pixeles, de inkább nagyon. Ha nem egy kereket hanem egy bonyolultabb dolgot normal mappingolok akkor meg az eredmény szörnyű lesz. Bugosak lesznek az élei, néhány poligon eltűnik stb

-
na egy kicsit nyakamraszakadt a suli az elmúlt pár hétben, de azért igyekszek néha alakítani 1-1 projektemen... ez a village projekthez készül (a hidas), és egy őrépület... 2-3 óra munka után:
building
az épület alja még összecsapott, kerül még rá kis részlet, de túl sok megintcsak nem, majd a textúrán némi (de ez se lesz túl nagy modell a végleges képen) -
lantlant
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki hogy UV channelt lehet-e valtani Bodypaintban?
-
-
Met
nagyúr
Nos, hivatalosan lezárom a Mustang projectet

Akit érdekel, képek itt. [link]
Van benne sok hiba de elsőre azthiszem nem rossz. -
Met
nagyúr
válasz
Menthirist
üzenetére
látom érted a lényeget csak nem szereted

-
-
Met
nagyúr
válasz
Menthirist
üzenetére
szerinted én miért mustanggal foglalkozok?

charger az isten, a rod & custom-on jól meg is néztem magamnak
-
-
Met
nagyúr
válasz
Menthirist
üzenetére
bejön a charger mi?

-
most néztem meg a grindhouse-deathproof-ot, és megjött a kedvem autót is csinálni, de csakazért is kitartok a fantasy kép mellett

-
Met
nagyúr
-
lantlant
csendes tag
help!
Body paintel rajzolnek tablettel es pan view-t (hand) nem erem el hotkey-el mivel egernel a kozpso gomb+alt volt az... Van erre megoldas?
-
Ha a textura egy kép, akkor nincs más megoldás, csak a mappolás, de ha elég a test különböző részeire különböző homogén (vagy pozicionálást nem igénylő) anyagmintát rakni, akkor az egész modellre rárakod a Multi Sub object-et, mintha texturát raknál rá, és az alá beteszed a kívánt anyagokat, majd a modellen kijelölöd a megfelelő részeket, és elmented a kijelöléseket név szerint. Ezután a kijelölt részekre ráhúzod a textura részeket.
-
első CVI leadandó leadva, nekem és csapattársamnak 10 pontból 10 pont, egyedül a csapatok közül
-
hát szerintem ezekhez is kell valami mappolás, ha azt szeretnéd, hogy ez a rész pontosan, és csak itt legyen a modellen...
-
-
Met
nagyúr
Az UW mappoláson kívül van még valamilyen módszer, hogy ne csak egyszínű festést tegyek a kocsira?
Kicsit bonyolultnak tűnik nekem ez a modell kiterítős dolog... -
válasz
lacko81
üzenetére
őszíntén szólva nekem még sosem volt 200 uv-m, de a mappolásnál van valami olyan kapcsoló a gombok alatt, hogy normalize. Nem tudom pontosan mi a neve, de a planar, spherical, fit, stb. gombok alatt van a jobboldali menüben az unwrap módosítónál. Ha azt kikapcsolod, akkor nem nagyít fel mindent, de hidd el, van hátránya is, mert lehet, hogy olyan pici lesz minden, vagy nagy, hogy több bajt okoz, mint előnyt. Próbáld ki!
-
válasz
lacko81
üzenetére
hát maya-ban erre külön figyelni kell (hogy ugyanakkora legyen a leképzés aránya)... utána tudtommal már csak a probléma újramappolása a megoldás, vagy szemre beállítani (vagy ha van méretarányod, akkor az alapján is meg lehet, pl 512 pixel/m esetén kb-ra becsülheted, hogy mekkorának kell lennie, akár egy referencia méretű primitívvel is (de ez megint csak maya, csak hátha ötletet ad...) én konkrétan figyelek az arányokra már mappolásnál is, és mindig egyszerre scale-elek minden uv-ját a modellnek... írtam rá könnyítő scriptet is...)
-
lacko81
tag
Azt tudom, hogy lehet méretezni meg minden, de ha egy kis csavar UV-ju nagyobb mint az auto kerekének az UV-je akkor azt egymáshoz képest át kell méretezni. Viszont ha van 200 UV akkor azt kicsit nehézkes mindet egymáshoz igazítani, hogy méretben helyes legyen, főleg mindezt szemre. Nincs erre autómatikus kapcsoló?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Eppen etiop nyelven akartam megtanulni...
Termeszetesen a kerdes folteves elott mindig megnezem a max helpet, de mivel nem tudok angolosul ezert idonkent nem tudom kibogaraszni
help