- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3 nm-es node-on készül a Zen 5?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Felraktam a 23.10.1 Ubuntut és az létezik hogy az App center hülyeségei miatt a.deb fájlokat nem tudom telepiteni mert csak homokorazik?
A Linux Mint-en kivül van kezdőbarát Linux?
-
kpityu2
addikt
Én is a Baszmannaja utcában...
Akarom mondani én is 18.04-en tolom az egyik gépemen, mert ez az utolsó ami 4.15-ös kernellel jött ki, ami az utolsó kernel ami elindul az 5.2.24-es VirtualBoxban, ami az utolsó verzió ami elindul Windows XP-n.
De amúgy tök jól megy rajta a legfrissebb Brave böngésző.
-
válasz
tordaitibi #41995 üzenetére
-
-
válasz
tordaitibi #41993 üzenetére
Lehet elfelejteni a tizennyolcnullanégy mániád?
-
válasz
ontheground #41992 üzenetére
Ha ez a baj, tegyel fel egy legfrissebb Snap pythont es symlinkeld negfelelo helyekre hogy tudja hasznalni a rendszer a snapest.
Hcl irigylem a memoriadat
-
ontheground
tag
válasz
stopperos #41989 üzenetére
Mert ez nem sima ubuntu, ez egy Linux Lite. Ez a 4.2-es verziója még nem frissíthető értelmesen nagyobbra. A másik gépemen már a 22-es ubuntunak megfelelő verziója fut, azon megy minden rendesen. Ezen meg majd karácsony tájékán csinálok egy home mentést, aztán meg nekiállok meghegeszteni újabbra. Addig marad ez. Amúgy az update-ek megszűnésén kívül, a Nicotine/Python szíváson kívül semmit se vettem észre eddig rajta. ESM-ről jönnek a security patchek, böngészők frissülnek ppa-kból.
-
válasz
ontheground #41988 üzenetére
Szinte biztos, hogy Python, ld. Tordaitibi postjai
-
stopperos
senior tag
válasz
ontheground #41988 üzenetére
Miért nem frissítesz újabb ubuntu verzióra és használod a ppa-t?
-
ontheground
tag
Sziasztok. Ha használ valaki még 18.04 LTS Ubuntu-n vagy annak valami variánsán Soulseek zeneletöltőt,(Nicotine plus), nálam meghalt a 18.04-esen kb. egy hónapja. Elindul az alkalmazás, de üres ablakkal. Szerintem a 18.04-es megszűnő támogatásához lehet köze, vagy valami Python frissítéshez, mert Python-os progi. Én regeltem, hogy az ESM infra updateket megkaphassam az Ubuntutól, első ilyen frissítés óta nem megy a Nicotine Plus alkalmazás. Van megoldás:
sudo apt purge nicotine
/home/user/.nicotine könyvtár töröl
/home/user/.config/nicotine könyvtár töröl
MX Linux 19-es repójából le kell tölteni ezt,
és valamelyik csomagtelepítővel felrakni :
https://mxrepo.com/mx/repo/pool/main/n/nicotine-plus/nicotine-plus_3.2.5-1~mx19+1_all.deb
Ezután újra be kell állítani a progit meg a megosztásokat és jó lesz.
Ez igaz régebbi verzió, de legalább működik azóta is tökéletesen. -
-
ldave
félisten
Köszi, egyelőre ez az X.org-os driver megoldotta a problémám, most tudom a két kijelzőt külön állítani. A két aláhúzott driver volt, ami nem volt tökéletes számomra, ha lesz időm, kipróbálom majd az általad linkeltben leírtakat.
Nem tudom mit veszítek, ha nem a "gyári" drivert használom.
-
Esetleg ez?
Különös tekintettel az Nvidia driver verzióra -
ldave
félisten
Sziasztok! Próbaképp a napokban telepítettem a laptopomra a 23.10-as kiadást. Akad egy kis gondom: ha használom a zárt Nvidia drivert, akkor nem tudom a laptop és a rákötött monitor nagyítás skáláját külön állítani, tehát ha 125%-ra állítom a kijelzőt, akkor a monitor is annyi lesz, hiába hagyom 100%-on. Ha váltok a nyílt nvidia driverre, akkor viszont nincs kép a külső monitoron. Van valami megoldás erre?
-
-
kpityu2
addikt
A múltkor ezt a snap, flatpak dolgot már kitárgyaltuk, az a baj ezekkel, hogy maga a konténerkezelés túlságosan integrálva van. Nincs az, hogy látod, hogy itt van egy 1,5 gigás konténer és azután ha hely kell, letakarítod. A Dockerben az a jó, hogy tényleg mintha virtuális gép lenne, egy blokk az egész és saját környezete van a konténerkezelésnek és nem keveredik a normál csomagokkal.
#41980 hcl: Nem független. Az OS rendszerhívásait használja. A Docker gyakorlatilag a linuxos chroot felpimpelt változata. Mondjuk Windows alatt tényleg virtuális gépként fut.
-
"Akkor a gyakorlatilag virtuális gépek kijelentést hogyan máshogy lehet érteni?!"
Pontosan úgy, hogy a "gyakorlatilag" kifejezés nem azt jelenti, hogy biztosan az
Olyan, mint egy virtuális gép, de nem feltétlenül az."Pont ez a "börtön" biztosítja, hogy nem csak az OS-hez nem fér hozzá, de a többi futó programhoz sem."
Ezt mondtam, független az OS-től, amin fut, nincs 1:1 hozzáférés. -
cigam
titán
Még mindig nem azt írtam, hogy azonos egy virtuálgéppel
"Gyak. virtuális gépek a konténerek, szóval az OS-től is független."
Akkor a gyakorlatilag virtuális gépek kijelentést hogyan máshogy lehet érteni?!
Ha az OS-től független, akkor egy Windows-os gép Dockerében hogyan futtatsz egy linux-ra lefordított qbittorrent-et? Sehogy. Nagyon is fontos hogy mi a host OS. Mivel az OS biztosítja a program futtatásához szükséges összes erőforrást, api hívást, egyáltalán nem független tőle. Nem véletlenül vannak különböző architektúrára, és OS-re külön külön lefordítva a programok OS választási lehetőség a különböző konténerek letöltéseinél. Ez éppen olyan mintha Windows alatt natívan próbálnál futtatni egy Linux-os programot.
Plusz attól, hogy a Docker-en belül fut a program, az csak egy "börtön". Saját szabályrendszere szerint határozza meg, hogy mennyi erőforrást használhat(legyen az fájlrendszer, hálózat, vagy memória). Pont ez a "börtön" biztosítja, hogy nem csak az OS-hez nem fér hozzá, de a többi futó programhoz sem.
Itt egy remek, vizuálisan is könnyen megérthető leírás, hogy mennyire különbözik a virtuális gépektől.A legviccesebb pedig az, amikor az emberek sikítófrászt kapnak attól, ha Firefox vagy bármely más program snap konténerben érhető el. Ha konténerben van az a baj, ha min konténerben az a baj
-
-
-
kpityu2
addikt
Jó, egy qBittorrentet talán nem érdemes Dockerbe tenni, de komolyabb szervert szerintem mindenképpen. Tisztább, szárazabb érzés. Nekem volt már komplett desktop linux is Dockerben.
Webtop
-
cigam
titán
-
-
cigam
titán
os-től
Egymástól
Pont az a Docker lényege, hogy a program futtatásához szükséges összes komponenst tartalmazza. Így nem zavarodik össze az a program ami a rigófütty 1.45-re támaszkodik de egy másik már a rigófütty 1.56-ot használná, a distro-ban pedig a rigófütty 1.5 tölthető csak le. Ez sokak szemében hátrány hiszen egy komplett futtatókörnyezet akár több 10(0)MB plusz helyet foglal el a natív programmal szemben.
Persze az is jópofa dolog, hogy csak bizonyos előre megadott mappákhoz fér hozzá, ugyanakkor adott esetben ez akár hátrány is lehet.
A Docker konfiguráció/konténer mentése, frissítése sem evidencia. Plusz tanulást igényel, és sok gyakorlást.Persze lehet sorolni pro kontra érveket, de egy mezei otthoni szervernél nem látok rá túl sok indokot a használatára. Csak egy plusz réteg ami legalább annyi probléma forrása lehet, mint amennyire megoldást nyújt.
Ha már fut a minidlna, minek a Plex?
-
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Összeraktam otthon egy kis média szervert, Ubuntu Server az alapja, egyelőre Transmission és Minidlna fut rajta, a letöltött filmeket, sorozatokat okostévén játszom le.
Szeretnék még rá pár dolgot, Qbittorrentet, Plexet, Sonarrt, Radarrt, Pihole-t esetleg, ezeket korábban Openmediavault alatt Dockerrel oldottam meg, azt szeretném kérdezni, hogy egy ilyen headless szerveren mi a jobb megoldás, parancssorból telepíteni ezeket az alkalmazásokat, vagy Docker alól?
-
Sz_Imre
senior tag
Javítva lett az Ubuntu telepítő fordítása. 23.10.1-es verziószám.
(Ubuntu Desktop, Ubuntu Budgie, Ubuntu Desktop 23.10 Lenovo X13s Gen1)
Letölthető képfájlok -
-
gyulank
addikt
Vega64-et lehet telepíteni valahogy, hogy mondjuk az OBS lássa?
-
urandom0
senior tag
Gondolom, a kiadás előtti utolsó néhány nap már nagyon szoros a fejlesztőknek, és nem ilyen "apróságokkal" foglalkoznak, mint a fordítások, hanem a komolyabb bugokkal. Meg hát nem egy random jött-ment akárki ez a csávó, hanem egy Canonical alkalmazott.
És valószínűleg nincs is annyi ukránul és oroszul is tudó fejlesztő a közösségben, aki át tudta volna nézni őket.
Mondjuk itt látszik, hogy voltak már szeptemberi commitjai, és azokat sem javította ki senki idáig. Szerintem ezen felbátorodva gondolta úgy, hogy a kiadás előtt még gyorsan belecsempész néhány troll fordítást. -
cigam
titán
válasz
urandom0 #41956 üzenetére
Ez több kérdést vet fel, mint amennyire válaszol.
- Ennyire buta hogy lehet?
- Ennyire nincs (minőség)ellenőrzés?Nesze neked „emberiesség másokkal szemben"...
I02S3F
Valószínű, mert gyakran a distro készítői építik a rendszerbe, és ha mégsem tartalmazza, az user teszi fel, mert szüksége van x bővítményre. -
urandom0
senior tag
Mik vannak...
Az Ubuntu 23.10-es verziójának lemezképe vissza lett vonva, és jelen pillanatban a hivatalos oldalról sem tölthető le, mert a telepítő ukrán nyelvű fordítása "rasszista és homofób" fordításokat tartalmazott. A fordításokat tartalmazó commitot "Danilo Negrilo" néven küldték be GitHubra, akiről kiderült, hogy az orosz származású Semyon Rindiy az, a San Fransisco-i Canonical egyik munkatársa.
Itt a hivatalos bejelentés: [Announcement] Ubuntu Desktop 23.10 release image is being updated to resolve a malicious translation incident -
I02S3F
addikt
Pure gnome-ot kiegek nélkül használ egyáltalán valaki?
-
daninet
veterán
Volt multkor az a gondom, hogy egy appimage nem indult, most egy másik is ezt csinálja, ugyhogy tuti nálam van a gond. A hibaüzi a következő:
Gtk-WARNING **: 11:07:58.321: Could not load a pixbuf from icon theme.
This may indicate that pixbuf loaders or the mime database could not be found.
**
Gtk:ERROR:../../../../gtk/gtkiconhelper.c:494:ensure_surface_for_gicon: assertion failed (error == NULL): Failed to load /home/daninet/.local/share/icons/ePapirus-Dark/48x48/status/image-missing.svg:
Unable to load image-loading module: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0/loaders/libpixbufloader-svg.so: /tmp/_MEILbAd9s/libstdc++.so.6: version `GLIBCXX_3.4.30' not found (required by /li
b/x86_64-linux-gnu/libicuuc.so.72) (gdk-pixbuf-error-quark, 5)
Aborted (core dumped)
Namost nyilván beírtam google-be, végigpróbáltam a következőket:
sudo apt reinstall libgdk-pixbuf2.0-0javasolták, hogy szedjem ki ezeket a változókat, az appimage majd beállítja magának ha kell:
unset GDK_PIXBUF_MODULEDIR
unset GDK_PIXBUF_MODULE_FILEAzt javasolták rossz az útvonal ehhez a változóhoz úgyhogy újradefiniáltam:
export XDG_DATA_DIRS=/home/daninet/.cache
valahol ez után azt javasolták jobb nem beállítani az XDG_DATA_DIRS változót, úgyhogy megpróbáltam ígyis:unset XDG_DATA_DIRS
sudo update-mime-database /usr/share/mime
sudo apt-get install shared-mime-infoHiba maradt. Természetesen a hibában megjelölt útvonalon elérhető az svg fájl, nincs semmi probléma sem jogokkal sem az útvonallal.
Ha van bármi ötletetek szívesen veszem
-
Yerix
tag
Ubuntu 22.10 alatt egyik napról a másikra ez a szép hibaüzenet fogadott, sudo apt update parancs kiadása után.
Tudja valaki, hogy lenti jelenségre mi a megoldás ?
-
-
-
válasz
daninet #41936 üzenetére
Ebben se nagyon látok semmi hibát... Még olyat lehetne, hogy egy régebbi kernelt választasz induláskor, azzal milyen.
-
daninet
veterán
Itt a teljes dmesg indulástól addig, hogy elindítom a VM-et.
Virtmanagerben pause állásba kerül a gép pár másodperc után
Alábbi screenshoton indult a windows és próbálta magát javítani de leállt.
-
-
-
daninet
veterán
Tegnapi ubuntu update után kvm nem bootol semmiről
A win10 virtuális gépem nem indult ezért beraktam egy win10 lemezt és az sem indul. Ennél a pontnál lefagy teljesen:
Ez a teljes XML konfigomMit tehetek?
-
válasz
kevesbence #41928 üzenetére
Igen, asszem kéne nekik.
De akkor meg is fogtad szerintem a hízás egyik okát.Illetve az APT cache ürítése is jó tud lenni tűzoltásnak.
Esetleg find-dal a legújabb file-okat kikeresni, pár percenként megnézni, mi keletkezik.
-
kevesbence
csendes tag
lsof-ra gondolsz? De ezek az újraindulással törlődnek, vagy rosszul tudom?
lsof +L1 kimenete:
COMMAND PID USER FD TYPE DEVICE SIZE/OFF NLINK NODE NAME
mysqld 3765 mysql 6u REG 252,2 0 0 131825 /tmp/#131825 (deleted)
mysqld 3765 mysql 7u REG 252,2 0 0 131826 /tmp/#131826 (deleted)
mysqld 3765 mysql 8u REG 252,2 0 0 131862 /tmp/#131862 (deleted)
mysqld 3765 mysql 13u REG 252,2 0 0 131893 /tmp/#131893 (deleted)
apache2 3879 root 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
apache2 7292 www-data 35ur REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
apache2 7420 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
apache2 7436 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
apache2 7476 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
apache2 7493 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
apache2 7498 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
apache2 7527 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
apache2 7555 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
apache2 7557 www-data 35ur REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
apache2 7574 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
apache2 7591 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
apache2 7592 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
apache2 7596 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
apache2 7597 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted) -
-
válasz
kevesbence #41921 üzenetére
Nem figyeltem, akkor ez valami virtual dolog, értem. Az ncdu szerintem valós lemezfoglaltságot monitoroz.
-
kpityu2
addikt
válasz
kevesbence #41923 üzenetére
Egy próbát megér. Nekem akkor állt le azonnal az fstrim üzenet nélkül, ha nem VDI formátumban volt a virtuális meghajtó és a host nem discard opcióval csatolta. De ez virtualbox, nem VPS.
-
kpityu2
addikt
válasz
kevesbence #41918 üzenetére
Pozítiv választ adott vissza? Úgy értem írt ki valami felszabadított helyet vagy egyből kidobott az fstrim? Mert ha azonnal leállt akkor jó eséllyel nem csinált semmit. Nekem virtualboxban van a rendszer és amikor fut az fstrim akkor a host alatt látom, hogy csökken a virtuális meghajtófájl mérete.
-
kevesbence
csendes tag
válasz
growler #41919 üzenetére
A /var alatt vannak a webhostok, és az egyik site a feltöltött képek miatt hízott meg. Egyelőre még nem törölték a jpg és png kiterjesztéseket, jelenleg duplán vannak a webp-vel. Ezért nőtt meg annyira.
@ubyegon2, ezt igen tudom, de ezzel nem vagyok előrébb, mivel az ncdu eleve nem írja azt a +50GB többletet, nem látom sehol. És ahogy láttad, futtattam a du -hs /* parancsot is, ami szintén nem mutatta, hogy melyik mappában kéne keresni.
-
válasz
kevesbence #41912 üzenetére
Ha már az ncdu-t használod, az adott soron enter-t nyomva kibontja a kurzor alatti mappát...
Ncdu a NCurses Based Disk Usage Analyzer and Tracker
Itt van help a használatához.
(#41919) growler
Volt már ilyen, hogy a /var-ban extreme méretűre híztak a logok.
-
growler
őstag
válasz
kevesbence #41918 üzenetére
"/var"-nak nem nagy a 69GB?
-
kevesbence
csendes tag
válasz
kpityu2 #41915 üzenetére
Lefutott, volt újraindítás is, nem oldotta meg:
/dev/vda2 175G 122G 45G 74% /
@kpityu2: igen, ez VPS szolgáltatás. Nem dedikált szerver.
@growler:
Nem látok semmit, sőt, nekem is ez volt az első, de nem látok semmi nagy fájlt.du -hs /*
425M /backup
0 /bin
251M /boot
0 /dev
7.8M /etc
40K /home
0 /lib
0 /lib32
0 /lib64
0 /libx32
16K /lost+found
4.0K /media
4.0K /mnt
4.0K /opt
du: cannot read directory '/proc/2646/task/2646/net': Invalid argument
du: cannot read directory '/proc/2646/net': Invalid argument
du: cannot access '/proc/2679/task/2679/fd/4': No such file or directory
du: cannot access '/proc/2679/task/2679/fdinfo/4': No such file or directory
du: cannot access '/proc/2679/fd/3': No such file or directory
du: cannot access '/proc/2679/fdinfo/3': No such file or directory
0 /proc
156K /root
992K /run
0 /sbin
1.3G /snap
4.0K /srv
0 /sys
68K /tmp
3.4G /usr
69G /var -
sonar
addikt
válasz
Ha jól látom ez vmi virtuál disk, csak nem dinamikus méretezéssel?
-
growler
őstag
válasz
Szia!
sudo du -sh /var/log/*
Mutat valahol GB nagysagu foglaltsagot?
(Gyanus hogy valami telelogolja a rendszert.) -
kpityu2
addikt
válasz
kevesbence #41914 üzenetére
Próbáld meg kézzel lefuttatni azért.
sudo fstrim -av
-
kevesbence
csendes tag
válasz
kpityu2 #41913 üzenetére
SSD van a szerverben igen.
systemctl status fstrim.timer
● fstrim.timer - Discard unused blocks once a week
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/fstrim.timer; enabled; vendor preset: >
Active: active (waiting) since Thu 2023-09-28 13:21:38 CEST; 2h 13min ago
Trigger: Mon 2023-10-02 01:36:20 CEST; 3 days left
Triggers: ● fstrim.service
Docs: man:fstrimSep 28 13:21:38
-
kpityu2
addikt
válasz
SSD? Fut az fstrim?
-
kevesbence
csendes tag
Hello,
Segítséget kérnék, mert kifogytam az ötletekből. Ma éjjel történt valami, amitől rendesen meghízott a szerver alatt a tárhely. A logokban nem látok semmit, de azt látom, hogy a partíció sokkal nagyobb, mint kellene.
Ha indítok egy ncdu programot, hogy megkeressem melyik mappa hízott meg, nem egyezik az eredmény a 'df -h' kimenetével. A szervert is újraindítottam, de továbbra is azt látom, hogy 50 GB-ot valami lefoglalt.
Van ötlete valakinek?
Ubuntu 22.04.3 LTS (GNU/Linux 5.15.0-84-generic x86_64)A df -h parancs kimenete:
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
tmpfs 794M 1000K 793M 1% /run
/dev/vda2 175G 121G 45G 74% /
tmpfs 3.9G 0 3.9G 0% /dev/shm
tmpfs 5.0M 0 5.0M 0% /run/lock
tmpfs 794M 4.0K 794M 1% /run/user/1000 -
kpityu2
addikt
válasz
tordaitibi #41909 üzenetére
Nekem is elindul az LXQt Lubuntu 23.04-en, az is QT alapú mint a KDE. De neki is elindult először.
-
válasz
tordaitibi #41909 üzenetére
Pszt! Ne mondj ilyeneket, a Snap Flatpak Appimage jobb, mint ezek a bonyolult izék!
-
-
-
kpityu2
addikt
válasz
daninet #41905 üzenetére
Rákerestem a
libgiognutls
és az AppImage párosra a gugliban, volt pár találat, valami gnutls csomagproblémára utaltak a válaszok amiket néztem. Talán az AppImage készítője nem csomagolt be minden függőséget. Itt van egy vim AppImage aminek a terminálüzenetei nagyon hasonlóak a tiédhez: [link]
Itt meg egy github bejegyzés [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3 nm-es node-on készül a Zen 5?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Gmail
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest