- Alacsony profilú, madzagmentes klaviatúrák jöttek a Razer színeiben
- ASUS ROG csúcslap érkezett, ezúttal a "lopakodó" fajtából
- Átvette a DRAM-piac trónját az SK Hynix a Samsungtól
- Pénztárcabarát, ugyanakkor trendi mikrotorony jött a Jonsbótól
- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple asztali gépek
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
banuszzs79 #37370 üzenetére
Nem tudom melyik Samsung, de ott általában eleve élénkre van véve a panel. Pár éve bekerült a természetes képernyőmód, amit szerintem nem sokan használnak. Az van nagyjából közelebb a valósághoz. De persze egy telefon megint más téma. Meg úgyis szeretik az emberek, ha kicsit/nagyon túlszaturált a készülék.
Szemkímélő módnak az a célja, hogy levegye a kék színt, emellett fehérrel sem nagyon fogsz találkozni, hogy kímélje a szemet.
Azért hasonlít rá, mert valószínű úgy voltak nálad beállítva a TV -k, hogy sokkal több fehér szín volt, mint kellene. Esetleg több kékkel karöltve. Ha a csúszkát visszateszed középre, akkor megint nem lesznek jók a színek, de használd úgy, ahogy neked tetszik.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
banuszzs79 #37349 üzenetére
Az igazság az, ha melegre állítod gyarilag akkor is rohadtul kék
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Mert azzal jön ki a valós környezeti fény színhőmérséklete. A hidegebbre állított kép lehet jobban tetszik valakinek, de az természetellenes.
Ehhez persze az is kell, hogy a panel jól legyen beállítva. Ellenkező esetben mindegy meleg -e vagy sem. Egyik sem lesz jó.
Ehhez vagy veszel beállításokat pl. olyan embertől, mint Vhiktor. Vagy ha pontosabb színeket szeretnél, minél kevesebb részletveszteséggel, akkor kalibráltatod a TV -t egy szakemberrel.
-
freeland0806
tag
válasz
Dinamikus szín beállítás be van kapcsolva? Ha igen, kapcsold ki azt is meg az összes képjavító funkciót (értelemszerűen a helyi fényerő szabályozás legyen bekapcsolva hiszen az a mini led lényege).
Egyébként szerintem elsőre szokatlan lehet a meleg színhőmérséklet, nekem is idő volt míg megszoktam. De azt mondták, hogy úgy a legjobb, mert pl nem lesz kékes árnyalatú az emberek bőrszíne, természetesebb hatást kelt. Ízlések és pofonok, előtte én is a hideghez voltam szokva, de kipróbáltam úgy, hogy felvettem a színhőmérsékletet 4-5re. Mostmár nem is tudnám máshogy használni.
Színbeállítás ügyben egyébként Vhiktort kell keresni
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3092, 98% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest