Hirdetés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- SSD kibeszélő
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumkola
nagyúr
válasz
Vhiktor #30049 üzenetére
Szerintem ez ugyanaz mint a filekben az akadozás. Valaki észreveszi valaki nem.
Am ott jön elő amikor 120-ról hirtelen leesik az fps valamiért (pl. háttértrhoz nyűl a gép). Játékok töltőképernyő, inventoryk, mapok nézegetése. Legutóbb viszont már a HOMM V-ön is láttam a csatamezőn sajnos. Azért van olyan játék ahol észrevehetetlen.
Legjobb teszt még mindig a Forza Horizon 4 tölőképernyője. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #30047 üzenetére
Az is dokumentált, hogy ha van 10 db ugyanolyan tv-d, akkor sem érinti mindegiyket, van amelyiken látszik van amelyiken nem.
Ez nem olyan, hogy elsiklasz felette és nagyítóval kell nézni. Ha látszik egyértelműen látszik.
Egyébként továbbra is benne van a pakliban, hogy a játék engine és a VRR hibás implementációja okozza, csak van olyan tv ami elfedi míg más nem, pl itt nagyon fontos, hogy milyen a fekete közeléi részletek megjelenítése/kezelése. -
showtekk
csendes tag
válasz
Pendragon911 #30039 üzenetére
Ez tényleg elég hasonló eset, köszi, hogy megosztottad!
Igen alapbol van hely itt is a tárolásra, hogy ellegyen addig a TV, inkabb csak macera (meg ha mar megvan akkor zavarna, hogy nem tudom hasznalni.
) meg azert pl a 14napos elallasi jogtol se maradnek el pont emiatt ha van vele valami akkor csak egybol visszatudjam vinni. Atgondolom meg, igy h megvan a pontos tipus amit veszek meg irtak masok, hogy szeptemberben tuti kaphato meg ennyiert, meglatjuk.
Az viszont egy fontos kerdes, nem tudom valaki tud e benne segiteni, hogy masik szobabol kotnem ossze a TV-t a PC-vel ami lenne egy 15-20méter. Erre tud valaki esetleg ajánlani megoldást, vagy egyáltalán lehetséges a 120/144hz 4k- ilyen távolból? Néztem pár ajánlást ilyen 20-40k között, nem kevés összeg egy kábelért de ha tuti jó akkor nem probléma, kérdés, hogy egyáltalán megoldható e vele stabilan? -
bnorci71
addikt
válasz
zsolt501 #30043 üzenetére
ez usb-s
Hopp reggel csak ránéztem és csak a cable-t kerestem most megnéztem kábelen csak analog
http://www.pctvsystems.com/Products/ProductsEuropeAsia/Hybridproducts/PCTVHybridProStick/tabid/182/language/en-GB/Default.aspx -
Pendragon911
aktív tag
válasz
showtekk #30030 üzenetére
Hasonló cipőben voltam/vagyok én is, egyébként ugyanezzel a típussal
. Nekem volt lehetőségem a Telekom-nál megvenni a TV-t, amit majd költözés után fogunk használni, ami szintén hónapok kérdése volt a vásárlás időpontjában. Mivel egyből nem tudjuk használni, miután megérkezett, 3 napon belül ki kellett csomagolni és beüzemelni, hogy ellenőrizzük, működik-es, Illetve nem sérült-e. Ez megtörtént és úgy tűnik, hogy oké minden, bár hosszabb ideig nem tudtam tesztelni, tehát a feljebb említett, elvileg FW által előforduló hibák, jelenségeket nem tudtam megfigyelni, mármint hogy jelen vannak-e, de majd annak is eljön az ideje. Röviden a lényeg, ha mégis úgy döntesz, hogy most megveszed, akkor számolj azzal, hogy legyen helyed, lehetőséged kipróbálni, mielőtt a fal mellé állítod pihentetni a dobozban a beüzemelésig. Bár feltételezem, hogy erre te is gondoltál, minden esetre csak jó tanácsként írtam
-
Vhiktor
nagyúr
VRR flickering lesz a téma.
Nemrég szó volt erről, hogy engem eddig elkerült a probléma.
Viszont most belefutottam és tökéletesen reprodukálható, nem kell vadászni, fixen előjön.Resident Evil 4 Remake legeleje a sötét erdős rész, azokon a tv-ken amikkel probléma van, az árnyákos részek villognak bekacpsolt VRR mellett, kikapcsolt VRR esetében nem.
Ezt a játékot minden tesztemben használom, ezzel a jelenettel és eddig egyik teszt tv-n sem volt látható. Viszont most látható egy philips oleden.
-
Alarikman
senior tag
Amúgy van bármilyen előnye annak ha TCL fiókot regisztrál valaki?
-
gkxyz
tag
Sziasztok.
C805 ami eddig hiba nélkül működött, a külső SSD-n sem a kodi, sem Alex, VLC, semmi nem látja a File-okat. Volt már valakinek hasonló tapasztalata? Egyik nap még minden ok volt, aztán ennyi. Áramtalanítás sem segített. Milyen megoldást javasoltok ? Köszi -
eftipcsi
csendes tag
Igen. Az biztos jó. Ha átteszem automatikusra vagy hdmire a hangkimenetet egyszerűen lekeveri a tv a center csatornát. Ha pcm-re teszem pedig csak sztereo jelet küld ki...
-
showtekk
csendes tag
válasz
AxBattler #30014 üzenetére
Először 55ös Tv-t akartam, csak aztán ahogy mondod élőben Euronicsben lattam kiallitva oket aztan megdobbentett h ekkora kulonbseg van meretben az 55 es 65 között és inkább utobbi vonz. Köszi a tippeket meg az összehasonlitó oldalt! Ez alapjan a TCL 65C805 felé húzok szerintem az lesz méret/tudás alapjan igy 300ért a legjobb választás. Azt néztem, hogy elvileg év végéig él ez a promoció, hogy 5év garancia van a TV-re. Szeptemberben fogok költözni akkor lesz esedékes a TV vásárlás is, nem tudom, hogy addig várhatok e vele vagy inkább vegyem meg most? Kell tartani attól, hogy lemaradok róla?
Illetve másik kérdés, bár lehet ez nem ebbe a topicba való, kb 15-20méteres HDMI kábellel kell majd összekössem a PC-t a TV-vel (másik szoba) erre tud valaki esetleg ajánlani megoldást, vagy egyáltalán lehetséges a 120/144hz 4k- ilyen távolból? Néztem pár ajánlást ilyen 20-40k között, nem kevés összeg egy kábelért de ha tuti jó akkor nem probléma, kérdés, hogy egyáltalán megoldható e vele stabilan? -
eftipcsi
csendes tag
Sziasztok,
A múlt héten vásároltam egy TCL 55C845 típusú készüléket, nagyon tetszik a képe, és eddig majdnem minden szép és jó, de egyetlen egy dologgal nem boldogulok, és nem tudom eldönteni hogy a tv hibája-e, vagy én nem állítottam be valamit jól. Szóval az EARC hdmi kimeneten nem tudok többcsatornás hangot kicsiholni a HM erősítő felé. Denon AVR 3400H a típusa, a régi sima ARC-os panasonic tv-ből simán kijöttek az általa felismert hangformátumok, firmware a legújabb van rajta. Hdmi kábelt már cseréltem 2x is tuti hogy az EARC szabványnak megfelelő 2.1-es a jelenlegi. Másik külső forrásból az erősítő azonnal felismeri és átvált az adott hangformátumra. Olvastam már korábban hogy másnak is volt hasonló küzdelme, de most nem találom hozzászólást ahogy a megoldást sem.
Valakinek valamilyen tippe, javaslata van? Vagy ez ilyen és kész? 😞
Előre is köszönöm! -
válasz
showtekk #30010 üzenetére
65C745, 65C805 natívan tudja a 144Hz-es képfrissítést, előbbi FALD, utóbbi miniLED.
75C655 pedig 1440p felbontás mellett, alap QLED, de Superwide Gameview-t is tud PC-vel (21:9, 32:9 képarány).
65C655PRO pedig FALD, 1440p@120Hz-et tud, és Superwide Gameview-t is.Displayspec TCL Compare, itt a panel fényerejét, kontrasztját is látod + hangszóróban is van különbség.
300k HUF környékén van választék, 5 év garival vedd eMAG, ALZA, TCom hármastól!
Legjobb lenne, ha megnéznéd egy nagyobb Euronicsban, ott általában többet is kiállítanak (Savoya Park pl.). -
bnorci71
addikt
na csináltam egy videót igaz rövid, de látható a képhiba
[link]
ez most szabvány képmód, fényerő 10% és minden dinamikus meg automatikus képjavítás ki van kapcsolvaAzt valaki biztosra meg tudja mondani hogy az Antenna Hungáriának mert gondolom ők adják a földi digitális sugárzást és a kábel szolgáltatóknak ugyan az a jel megy ki?
Illetve a kábel szolgáltatók gondolom nem a földi sugárzást küldi be a kábelbe. -
showtekk
csendes tag
Sziasztok! 300k-ig keresnék TCL TV-t ami tudja a 144hz-t mivel PC-t is szeretnék rá kötni és azon keresztül játszani. Ezenkivül általános filmezés/streaming a cél, semmi extra. Amiket néztem pont 300ért a TCL C805 65colban, illetve a C845ot de abbol csak 55col jönne ki ennyiből. Mi lehet a jobb megoldás 55col nagyobb tudás vagy 65col kevesebb? (Hely az van bőven akár 75os tv is elferne de annak nem érzem szükségét, viszont a 65ös igy első ránázésre jobb választásnak tunik) Ez lesz gyakorlatilag életem első okosTV-je, kb 10-15éve nem volt TV-m, az utolsó egy hagyományos dobozos volt, szóval viszonyitási alapom illetve külön igényeim nincsenek amiről igy tudnék, igy azt sem nagyon tudom, hogy amivel a C845 többet tud az nekem egyáltalán fontos e. Megköszönöm ha valaki tud segiteni, illetve ezen 2 modellen kivül is szivesen meghallgatok alternativakat ha esetleg van 300k körüli áron, szeretném nagyjából a legjobb döntést hozni a kereten belül!
-
Rocky13
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap érkezett a fórum olvasgatása alapján egy TCL 55C845 hozzánk (ALZA).
Egyelőre nekünk nagyon tetszik mind a kép és a hang is.
A TV talpával viszont bajlódok, mert mindkét magasságon kipróbálva a TV gyakorlatilag ferde. A két oldala a szekrény aljától számítva kb 1 centit eltér. Többször összeraktam, méricskéltem, de nem látom az eltérés okát, szerintem a furatok a helyén vannak (láttam, hogy másnál a furatok nem a lyuk alatt voltak).
Másik helységben másik asztalra felrakva szintén ez az eltérés.
Járt így esetleg más is? -
XenHai
senior tag
Sziasztok
C805 mellet használ valaki soundbart Samsung Q seriát ?
Mennyire durva a késleltetése eARC mellet . Pcről szeretnék Multi PCM hangot ráküldeni a TV-n keresztül. A direktbe köthető 990D eléggé drága ami tud 120hz et meg vrr-t. -
Alarikman
senior tag
Ma megjött: vélemény(c805):
Amit tudok mondani: kicsit reszelsz a hang és a kép beállitasokon, azaz elfelejted a standard-ot, utána ki alakul amit akarsz és voilà, ez egy brutál jó tv. Nem csalódtam. -
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #29998 üzenetére
Nekem a régi samsung tévén és a mostani kettő kis gagyi tévémen sincs ez a színárnyalat váltás m4 sporton és máshol sem. Ja és hangcsúszás sincs a másik két kis tévén. Szóval a TCL-el van gond. Ha többet néznék tévét nagyon idegesítene de így, hogy csak forma 1-et nézek nem érdekel annyira. A tarr mobil tv alkalmazással küldöm ki az m4 sportot tévére akkor nincs színárnyalat változás és hangcsúszás sem.
-
bferenc
tag
Sziasztok? TCL tévéket hány évig támogatják szoftveresen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Bittorrent topik
- Xbox Series X|S
- Renault, Dacia topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Társasjáték topic
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest