- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
madgie #27371 üzenetére
Ha van mellette egy VA és megfelelő a vitt anyag, akkor azért szerintem boltban is látszik. De mint írtam, ez az én saját véleményem. Mert azért látom itt a fórumon is, hogy egészen mások vagyunk.
Van aki erős fény mellett egy IPS Mini LED -et is fantasztikusnak fog látni egy OLED demóval. Van akinek a Columbo is zavaró lesz IPS -en.
Nyilván TV -nél mindig az a legjobb, ha otthoni körülmények között teszteli az ember.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
madgie #27369 üzenetére
A kontraszt lehet nem tűnik fel mindenkinek, ezt én nem tudhatom. De amit írtam, az VA után akkor is észrevehető lehet, ha hiperszuper Mini LED IPS -re vált.
Használtam például elégedetten QN90A -t, de azért felismertem az IPS gyengeségét, és nem kellett hozzá OLED demót nézni.
Nyilván ezt mindenkinek egyénileg kell eldönteni. Erre jó a 14 napos elállás. Úgy legalább látszik, hogy otthoni környezetben, illetve a felhasználói szokásához mennyire illeszkedik az adott TV.
Szerk.:
Meg persze kipróbálható ez az üzletben is, ha talál valahol egy kiállított 65 colos modellt, és visz pendrive -on saját anyagot. -
Swami
senior tag
válasz
madgie #26634 üzenetére
Ez egyébként így van.
Egyszer a személyzet egyik tagja mondta nekem:
"Séf, te nagyon jól főzöl, de valami mégiscsak hiányzik a kajákból!"
Mondanom sem kell, hogy bosszantott, hiszen szívvel-lélekkel, meg farm-to-table, meg comfort food, stb. Elmeséltem egy haveromnak, aki nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy "hát b@sszál bele vegetát".
Vettem is egy kis zacskóval és legközelebb a személyzeti pörköltbe bele is suhantottam egy kanállal. Volt nagy ováció és vastaps és azonnali hatállyal tiszteletbeli Michelin csillagot kaptam, mindjárt hármat. 😄
Na attól a naptól kezdve nem főzök a személyzetnek. Ha vegetát akarnak, adja meg nekik más.
Szóval mondhatjuk, hogy a túlszaturált dinamikus mód az átlagnéző vegetája. 😄 -
szkutyi
addikt
válasz
madgie #19346 üzenetére
Félre erted!
A youtube video, és itt egy kettő kép úgy néz ki mi tha totál eltunnének a csillagok!mert ha totál eltűnik az gáz...nem amikor bejön az űrhajó...hanem amikor még meg sem jelenik....
És márpedig ha el tűnik, akkor az rengeteg sötét tartalomnál részlet veszik!
De ha ott vannak a csillagok, csak nem annyi és nem.ooyan fényes mint oleden, le van tojva, nekem is ott van a 835on...legalább blooming nincs!EZ ITT A KERDES!!!! -
rumkola
nagyúr
válasz
madgie #18024 üzenetére
Nekem ez az egész HDR olyan vakításnak tűnik, mint anno a 3D. A DV nagyon sötét akárhogy állítgatom.
PC-t használok, próbálgattam a HDR-t. Kb olyan, mintha szétgammáznám meg kontrasztoznám a képet, kissé feljebb tolt saturationnal, vagy csak besőtíteném. Amikor meg visszaállítom sima RGB-re megnyukszik a szemem, mert sokkal jobbnak tűnik a kép és a színek. Ehhez a HDR--hez szerintem oled kell, nekem led, qled semmi érdekeset nem mutat, sőt rosszabb mint a sima 8bit rgb.
Az is lehet, csak szar a TV ehhez vagy rossz a szemem. -
gianni85
veterán
válasz
madgie #17760 üzenetére
Hát ez se vált be. Gondolom valami a dolby atmos dekódolással lehet, mert minden originals cuccnál dolby vision és atmos jelenik meg. De se az apple app, se a tv beállításai között nem találok releváns lehetőségeket. Ja nem, van egy dolby atmos kapcsoló a hangbeállítások között ami semmit se változtat esetemben
szerk. Nekem 839 van, nem 835, és v474
-
Saccco
nagyúr
válasz
madgie #17513 üzenetére
El tudom képzelni, hogy kényszerített frissítés volt, valamilyen okból. Az új tv-k a 474-gyel jönnek, egyelőre.
Az 523-at ne akard feltenni, az a C645-re való, illetve pár egyéb készülékre.
Az 503 kell neked, ha frissíteni szeretnél. Korábban linkeltem.Mindig ellenőrizni kell a szoftver verzió elejét is, az mutatja, hogy melyik készülékre való.
Ezt a csempe formát a C725 és C728 is megkapta.
-
FJC
senior tag
válasz
madgie #17353 üzenetére
Én sem használom, csak megjegyeztem, hogy focihoz, teniszhez jó lehet...
Igen, lehet egy kis villódzás - valamit, valamiért. Persze a fényerő is csökken, de azt bőven lehet ellnsúlyozni.
A lényeg, hogy akik csak problémákat találnak, először talán tanulmányozzák a lehetőségeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- BestBuy topik
- Fujifilm X
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Formula-1
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Honda topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged