- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Apple asztali gépek
- Apple MacBook
- Fujifilm X
- Vezetékes FÜLhallgatók
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cd930
senior tag
válasz
BreamHunter #27759 üzenetére
A 6-os sorozattól ne is várjon senki semmi kiemelkedőt, de még a 7-estől se igazán.
Ár-érték arányban talán, de minőségben ne.A MiniLED, amiben jót alkottak a 8-as és 9-es sorozatokban, bár a 805-öst úgy tűnik agyonverték a rossz szoftverrel..
Nem is merem frissíteni a 835-ösömet, kétéves fw van rajta.. -
cd930
senior tag
válasz
st6969 #27489 üzenetére
Ez nekem is előfordul a C835-ön, hogy 1-1 csatorna eltűnik (pontosabban elmászik egészen máshova). Ilyenkor inkább újrahangolom, néha jönnek be új csatornák is.
Mondjuk macera, hogy át kell állítani az országot lengyelre vagy németre, hogy ne agyament sorrendben hangolja be. Nem tudom, hogy csak a Digi miatt vagy más oka van. -
cd930
senior tag
válasz
Lordus #27361 üzenetére
Nem TCL, de most láttam reklámban Hisense 65U6K8 MiniLED tévé 200k
Minőségét és tapasztalatokat nem ellenőriztem, de nem rossz ár egy miniled tévéért..
-
cd930
senior tag
Sziasztok!
A TCL supportnak megírtam a problémát (65C835-n nem jelenik meg az EPG a Guide gombra), nagyon gyorsan válaszoltak (csak én nem vettem észre napokig, mert spam-be ment..).
6425-ös full reset folyamatot ajánlott, megcsinálom majd, hátha megjavul.
Kérdés az, hogy a készüléken lévő elég régi v503-as FW-t hagyjam rajta?
Általános nézet, hogy inkább maradjon a régi, mert sok esetben inkább ront a helyzeten az új..
Másik kérdés, hogy a mostani beállításokat le lehet menteni? Egy fórumtárs írta, hogy erre elvileg a 9735-ös szervizkód szolgálhat. (Elég sokáig tartott, míg mindent úgy ki és bekapcsolgattam illetve átállítottam a mindenféle beállításokat Vhiktor 2022-es videója alapján.)Köszönöm!
-
cd930
senior tag
Kaphatott a C835-839 is új FW-t, ami okozhat problémát?
szerk: nekem most V503 van fenn.Tegnap még működött a távirányítókon a Guide gomb, ma már nem működik.
-
cd930
senior tag
Milyen problémák? Két év alatt nem tapasztaltam olyan hibákat, amik megérnék a kikapcsolását, mert jobban bosszant a félperces magához térési idő.
Persze ha ilyen mellékhatás, hogy a csatornák néha elvándorolnak és emiatt ilyenkor újra kell hangolni az egészet, akkor megfontolandó.Gyerekkoromban is útáltam, hogy percekig kellett várni míg bemelegedett a fekete-fehér tévé
-
cd930
senior tag
válasz
Saccco #26563 üzenetére
Csináltam egy teljes kikapcsolást, amit néha egyébként is szoktam, mert néha összekeverednek a csatornák. Ma is megtettem, mert gyorsindítással hang nélkül indult el.
Mindjárt kihúzom pár percre, hátha megjavul.
Na 3 percre kihúztam, újraindítottam, Guide gomb továbbra sem működikMég nem frissítettem rajta FW-t. Még mindig az a hozzáállás, hogy ha egyébként nincs hiba, nem érdemes?
-
cd930
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek!
Ma rányomtam a C839 távirányítóján a Guide gombra, de nem történik semmi.
A másik távirányítón sem.
A nyomást érzékeli a tévé, alul felvillan a visszajelző led, de Guide nem jelenik meg.
Menüből elő tudom hozni 8 gombnyomással, de máshogy nem.
Járt már valaki így?
Frissíteni kell netán a FW-n?
Előre is kösz! -
cd930
senior tag
válasz
dgyuri0123 #16412 üzenetére
Hol olvastál valós szerviztapasztalatról?
Itt-ott olvastam már ilyen homályos hozzászólást a szervizről, de konkrétumot nem.
Az nyilván lassító tényező lehet, hogy egyetlen fehérvári szerviz (Videoton) van nevesítve, de ezen kívül nem látok más kockázatot.TMX-nél csak nem rosszabb, akik pl a Lenovo-t vagy más komoly márkát "szervizelnek", általánosan csapnivaló tapasztalattal.
-
cd930
senior tag
Miért ne tudnád online megvenni?
eMAG-nál is van 210k-ért, ott 30 napod van visszaküldeni, ráadásul 5 év garira is lehet regisztrálni. -
cd930
senior tag
Ha a C73-at kifutónak mondod, akkor mit mondasz pl. a C72-es sorozatról?
Van jópár egy évvel korábbi modell is náluk, valóban jó áron.
Szűrtem párat, hogy a legalja lehetőleg ne legyen benne
65C728 189k
65C825 339k
75C725 312k -
cd930
senior tag
Az Emagnál hirtelen ugrott egy cseppet a 65C839 ára 420k-ról 600k-ra..
-
cd930
senior tag
válasz
Fail3D! #16082 üzenetére
Alaposan nézd át, hogy neked megfelel-e ez az újracsomagolt példány, innen a fórumból küldték vissza, mert rossz a képe.
-
cd930
senior tag
válasz
mkriszadmin #16077 üzenetére
Ha PVR/Timeshift-re van igény, akkor TCL-ből csak a 75C835 (a kisebbekben nincs).
Érdekes, hogy a C935 többet tud, de egyik méretben sincs Timeshift.. -
-
cd930
senior tag
válasz
Stiletto107 #16025 üzenetére
Nem kérdés, 200k-ért 55C735 5 év garival BB ajánlat!
-
cd930
senior tag
EMAG-nál 270k a 65C735
-
cd930
senior tag
-
cd930
senior tag
válasz
Vhiktor #15450 üzenetére
A C735-ös 356 nites fényerejéhez képest a C835-ösnek 2-4-szeres a fényereje a tesztjeid szerint.
Emiatt ugyan nincs tökéletes fekete, de ha nem teljesen sötétben nézed, ez nem feltűnő, ugye?
Milyen kiugró különbségek vannak még, melyek lényegesek (értsd láthatóak-érezhetőek) egy átlagos felhasználó számára?
Hétköznapi tévénézés és némi streaming esetén megéri a másfélszeres árat a C835?
Úgy tűnik, gazdaságos megoldásként megállja a helyét a C735. -
cd930
senior tag
Érdekes, ugyanaz a modell, a 65C739-es 380k maradt.
-
cd930
senior tag
65C735 Emagnál 290k
-
cd930
senior tag
Felment a TCL 65C839 ára 450k-ra.
A 65C935600k (ha valaki egy kicsit jobbat akar venni sokkal drágábban..) -
cd930
senior tag
válasz
proradeon #15349 üzenetére
A Mall-nál 19-én volt belőle 440-ért, csak kb aznap ki is fogytak belőle.
Tegnap óta megint van, írták is a tévés topicban (van 65C735 is 300k-ért).Vegye-vigye, aki ilyet akar, tényleg nagyon jó az ára!
+ az Emag mellett szól a 30 napos gari és hogy nem neked kell visszavinni a boltba probléma esetén. -
cd930
senior tag
válasz
MaCS_70 #15343 üzenetére
Nem tudom, van-e akkora különbség a 635 és a 735 között, mint a 735 és 835 között. Valószínűleg nincs, de akkora külnbség nitos van, hogy megérje a 40k felárat.
Jövő héten kijön Vhiktor 735-ös tesztje, én megrendelném a Mall-nál a 735-öset, ha nem okoz gondot a szállítás. Egy kombiba befér még a 65" méret. -
cd930
senior tag
válasz
MaCS_70 #15282 üzenetére
A TCL Global oldalán tudod előcsalogatni a készülékek valós tudását.
Alapesetben a legnagyobb méretű tévé tudása látható lentebb, ezt értik sokan félre, mert megörülnek, hogy a sorozat minden tagja tudja az itt láthatókat, pedig nem.Tehát először kattints a téged érdeklő méretre, majd
Specifications > View more > scrollozz le az Additional feature részig és már látható is, hogy egyáltalán megjelenik-e a PVR/Timeshift és ha igen, akkor Yes vagy No az értéke.A C635-ösnél meg sem jelenik, így ez a sorozat nem tudja.
A C735-ösnél és C835-ösnél megjelenik, de csak 75"-nál Yes
Érdekesség (vagy hibás specifikáció), hogy a C935 egyik méretében sem tudja..Az már más kérdés, hogy ez vajon hardveres vagy csak szoftveres különbség és valahogy előhívható a kisebb méreteknél is.
-
cd930
senior tag
Nem egyszerű összegyűjtögetni a különböző sorozatok tudásait, mert a TCL oldalon is alapból a legmagasabb tudást mutatja (pl a C83x-nél azt írja, hogy van Timeshift, holott csak a 75"-osban van, a kisebbekben nincs).
Ti láttatok már TCL tévékatalógust? Nem találok, pedig keresgéltem már. -
cd930
senior tag
Mall.hu-n kiárusítás, elég jó árak:
TCL 65C835 440k, készlet32 darab a honlap szerint
TCL 65C735 300k, készlet 2 darab a honlap szerint -
-
cd930
senior tag
Emag újracsomagolt 55C739 204900 Ft.
Ha valaki ilyen típust szeretne, csapjon le rá. -
cd930
senior tag
A műsorújságban is remélem választható lesz előbb-utóbb, hogy ha csak keresgélek a műsorok között és a tartalmukat szeretném megnézni, ne kapcsoljon át erre a csatornára.
+ugyanitt a Samsung guide áttetsző volt, keresgélés közben lehet nézni a műsort
Ha van ezekre már megoldás, kérlek osszátok meg!
-
cd930
senior tag
válasz
nagymolnar #14989 üzenetére
Na igen, én sem bánnám, ha át lehetne programozni pár ilyen gombot.
Ahogy azt sem, ha a kisebb méretű modellben is be lehetne kapcsolni olyan tudást, ami a nagyobbakban van (ha nem hardveres a különbség).
Pl a C83-as sorozatból csak a 75"-ös tudja a Timeshiftet/PVR-t.Nekem most egy alapműködést nem sikerül megoldanom, ebben segítsetek kérlek: be szeretnék lépni YT fiókomba a tévén. Hogy a ménkűbe kell? Rányomok a YT-ra, majd a Bejelentkezésre, rádob a Google TV / Önre szabott szórakozás oldalra, ahol két dolog közül lehet választani: Google TV beállítása és Folytatás a normál tévé használatával.
Mindkettőre a Kezdőképernyő menübe dob, ahol kezdődik minden elölről.. -
cd930
senior tag
Újra elérhető az Emagnál bolti átvétellel TCL 65C839 430k áron
-
cd930
senior tag
Sziasztok!
Az ábécé csatorna sorrenden szeretnék változtatni.
Pendrivera exportáltam a fájlt a tévéről, ez egy .tar kiterjesztésű fájl lett.
Ez kitömörítve lett egy cloneCRC.bin fájl és egy userdata könyvtár, amiben két database fájl van DtvData és satellite névvel.
Mit lehet ezzel kezdeni? Remélem, hogy gépen egyszerűen lehet valamit vele mókolni, amit visszatöltve a pendrivera importálható a fájl a tévére.Előre is kösz!
-
cd930
senior tag
válasz
saelin #14729 üzenetére
TCL Service Menu Instructions
Csak óvatosan -
cd930
senior tag
Sziasztok!
A gamma és egyéb beállítások hogyan jönnek elő? Nekem nincs egy csomó olyan állítási lehetőség, mint amit a beállítós videókban állítgatnak. C839-ről van szó.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Autós topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- Villanyszerelés
- Wise (ex-TransferWise)
- Gyúrósok ide!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55Q70DAT)140 Q-LED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Nintendo Switch Pro Controller (16000 Ft / db)
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest