Hirdetés
Aktív témák
-
KovacsBela
csendes tag
Vegyetek Berlingot, Tildy

Abban még hátul is elfértek mindketten
Használtan, 6-8 éveset lehet venni teljesen jó állapotban, és az ára 1.4- 1.7 M Ft.
(újonnan 3.6 - 5 M Ft...)
Bővebben: link -
Damage
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Én sem változtatok rajta, csak én vezetem az autóm, ezért nem állítja el senki. ~ 250-300 ezer km alatt már hozzászoktam a méreteihez, tudom hol az eleje és a hátulja. Reflexszerűen tolatva parkolok mindenhova (oda is, ahova más szemből áll be), olyan helyekre is, ahova a Corsa se mer beállni (Astra Caravan). Mindenhez hozzá lehet szokni, de egy idő múlva előtérbe kerül a kényelem.
Igen, a háttámla dőlésszögére gondoltam (elnézést a pontatlan fogalmazásért).
Legjobban azokat azautókat utálom, amiken nincs hátsó ablak, nem látom a hátulját. Volt egy Sonata-m, lépcsőshátú, de a hátulját nem láttam. A mögöttem parkoló autók motorháztetejét sem, de csodás volt az ég felé a kilátás. Nehéz volt megszokni, és nem volt rövid autó, de elég szerencsétlen ezeknek az autóknak a hátulja. Egy ideig Vito-val (nincs hátul ablaka) és Ranger-rel (pickup terepjáró) jártam. Ezzekkel nagyon utáltam városban parkolni. Oldalsó tükörből kellett parkolni, és elég nehéz megszokni a hátulját. -
parandroid
félisten
Hát, igen, sajnos a négyből az első három minden esetben fix volt. Meg kell mondjam, a mostani autómban tudnék mit kezddeni az ülőlap dőlésszögével (és oldaltartásával), ez eddig még sosem volt gond, és a többire sem merült fel még igazából igényem. Ha a háttámla dőlésszögére gondolsz, akkor a 70 foknál az enyém kicsit feljebb van szerintem; inkább 75. De a fene tudja. Érdekes módon hosszabb távon sem szoktam semmit változtatni és városban sem, de nem tűnt kényelmetlennek. Pedig logikusan hangzik, amit mondasz.
p -
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
180 centis. Párom 185. Na szóval smarában nem kell koprra kitolni az ülést, favoritban még koppnál is rövid volt.
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
4 dologtól függ, hogy milyen messze vagy a kormánytól: kormánymagasság (nem minden autóban), ülésmagasság (nem minden autóban), ülés dőlésszög és ülés távolság a pedáloktól. Én a 177cm-emmel ''F'' Astra-ban teljesen leengedem az ülést, kb 70 fokos ülés, teljesen hátul és kb így érzem kényelmesnek. Szerintem inkább felhasználásfüggő az egész. Városban jobb magasabban lenni és közelebb (aki nem érzi az autójának az elejét, az legalább lássa) a kormányhoz. Rendszeresen hosszú távon jobb a kényelem. Könyököt a térden pihentetve fogni a kormány alját.
-
parandroid
félisten
Mekkora nőszemély vagy te?
A 175 centimmel és 80 kilómmal soha nem toltam még kopp közelébe se az ülést egyetlen autóban sem, pedig messzebbről vezetek, mint az ismerőseim nagy része (majdhogynem nyújtott karral)...
A jávorszarvas teszt egyébként skandináv ötlet, az úton hirtelen felbukkanó jávorszarvas kikerülése adta az alapot. Ha jól tudom, olyan 70kmph körül nézik és gyakorlatilag egy hirterlen kormányrántást tesztel. Valamelyik régi TC videóban teszteltek több autót is plüss-jávorszarvas kikerülésével, de sajna nem tudom melyikben. Utoljára nagyobb botrányt az A osztályos Mercedes borulása okozott, ott viszont utána át is építették a futóművet.
p -
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Sajnos olvastam
Nem örülök neki, bár az eddigi tulajok többsége ilyesmit nem említett, sőt stabilnak mondta kocsit. Mi ez a jávorszarvas-teszt? Arra viszont nem jöttem rá
Favoritot is néztünk, meg is akartunk venni egyet, de nem fétünk el benne normálisan. Első, vezetőülésen koppra hátratolt üléssel, még mindig derékszögben volt szinte a pedállal a lábam. Ez nekem nem jó, mert kb 30 km vezetés után görcsbe menne a jobb térdem(péntárban ülési tapasztalat alapján). A samarában viszont koppra kitolt ülés esetén már alig érem ela pedált
Najó elérem azért, de mégiscsak nagyobb, kényelmesebb.
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Csak FYI: Bővebben: link.
Persze nyilván szegény Lada még rosszabbul szerepelne, úgyhogy nem biztos, hogy fair a teszt. Báááár, nekem is volt Favoritom, szerettem is, ritka stabil egy jószág volt - mondjuk igencsak lomha...
p -
tildy
nagyúr
Én csak minimálisan szólok bele, nem az enyém a kocsi
Én csak élvezem, ha szépíthetem, takaríthatom. Najó az igaz, hogy nagyon hyundai ponyra vágytam, és azért fáj is kicsit a szívem
Node sebaj
Lada feeling
És most már legalább szép, csak remélem vigyázunk ráá rendesen. Bele volt kalkulálva ez a festés dolog, ''sajnos'' ilyen szempontból párom eléggé igényes.
Mondjuk pony esetén szomorú lennék, ha megtörnénk... Na kiváncsi is leszek, hogy fogok majd vezetni. Két hónap múlva midnenki reszkessen, aki fehér samarát lát, fekete , hosszú hajú női sofőrrel![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Mi is fehér ajtót akartunk szerezni, sajnos nem jött össze. Viszotn ha msot nem csináltatjuk meg a lakatos munkát rajta, akkor lehet két év múlva megette volna a rozsda, ugyanis nekünk pesten nincs garázsunk. Így viszont még jó darabig jó lesz.(én elautókázgattam volna piros ajtóval is vele, nagyon bejött úgy is
)
Tudom , hogy bukni fogunk rajta , ha eladjuk, éppen ezért akarunk majd később ilyen akciót kifogni, amilyet mondtam. (Mellesleg ''öreg'' kocsin, szinte csak bukni lehet. Sőt megkockáztatom: szinte minden kocsin....)
Igen a páromnak is tetszik az új swift, de nekem nem. túlságosan nőies, gömbölyű
Sőt mivel mini hasonmás, és azt alegrondább kocsinak tartom... Így tényleg csak akkor ha engem nem sikerül lebeszélni a loganről
3 milla qrva sok pénz, új kocsira is max 2.2 millink lenne , az is csak és kizárólag hitellel. de nem kell még új kocsi, hiszen még saját lakásunk sincs
azt viszont tényleg szar nézegetni bkvval járva, főleg hogy pest alatt akarunk...
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
Sok minden függvénye, a metál fényezés felártól indul, és típusfüggő is, az se mind1, hogy le van szedve az adott elem, vagy az alvázon marad. Legutolsó balesetmnél a jobb első sárvédőm behorpadt. 15-20 körül lett volna a lakatos munka + 40 a fényezés. 10 ezerért szereztem ilyen elemet (az autómmal azonos színűt), és nem utángyártott elem volt, hanem gyári. 200-300 ezer Ft-os autónál lesz*rnám (elnézést), hogy milyen esztétikai hiba van rajta, mivel tudom, hogy a javítás ára nincs arányban az autó értékével, és ez is egy használati cikk, ami törik. 5ször annyiba lenne a javítás, mint az autó.
Tildy: nem erről van szó, nem a Ti hibátok, hogy ennyit kérnek el tőletek. Nekem annyi a véleményem, hogy ez rablás. Főleg egy fehér autó esetében, ami nem metálfény, gyöngyház. Én biztos nem javítattam volna meg, főleg nem ennyiért. Arra is gondolni kell, hogy egyszer le fogjátok cserélni, és akkor igencsak nagyot fogtok bukni vele. Piaci értékben talán 5-10 ezer Ft különbözet van, és 75-öt költöttetek rá. Egy hagyományos ''F'' Astra-t se nehezebb megszerelni, ha leáll és már ''fillérekért'' kapható....alattam már átpördült a 450 ezer km-n és semmi gond nincs vele. Előre sajnálom azt az embert, aki megveszi majd tőlem, persze nem kizárt, hogy totálkárra tör egy baleset során...
Szerk: ugye tudod, hgy ez a beszámításos módszer parasztvakítás?! Ne dől be nekik, kérj mindenhonnan ajánlatot. Milyen kamat, milyen THM mellett, milyen havirészlet. Tudtommal ketten vagytok. Előítéleteim vannak a Suzukival, de az új Swift-et ajánlom (3 milla alatt elég jó felszereltséggel), vagy egy Corsa-t. Mégjobban megéri az 1 évnél fiatalabb autók. Amikor kijönnek a szalonból, abban a pillanatban esik az ára 200-500 ezer Ft-ot. Ezzel lehet a legtöbbet nyerni. Én egy fél éves-éves autót vennék, amin 3 év vagy 100 ezer km gari van, vezetett szervzkönyvvel (persze 5 ezer Ft-ért azt rnak bele, amit szeretnél), de ezzel is sokat lehet nyerni.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Új mániám egyébként a dacia logan
fullra belezúgtam abba a kocsiba. De azzal még ki kell várni, friss eresztés, majd tán két év múlva már bepróbálnám. -
tildy
nagyúr
Mi nem érte meg? A fényezés? Meg a lakatosmunka? Mert máshol olcsóbb?
Nem votl több pénzünk rá, mint amennyiért vettük. (230E).
Jó mondjuk 10 éves kocsi, elvileg 180E km van benne. Hát nem tudom. Nem én vettem, és nem is én hajtottam nekia lépcsőnek.
Ha párom nem hajt nekia lépcsőnek, akkor sokkal olcsóbban kijött volna.
AMúgyis ezt legalább meg tudjuk szerelni ha leáll, egy újfajta kocsit meg nem(igaz az lehet le sem áll).
Jam és mindkét oldala fényezve lett, meg szép és jó lett a rücsi is. Nekünk a hátsó keréknél kellett javítani
Mindenesetre a köv. kocsi új kocsi lesz, próbáljuk majd olyan akcióban ezt lecserélni pár év múlva, amikor ilyen beszámításos (+200E- +500E forintos beszámításos móka)mókát l lehet játszani.
Én egyébként megmondtam a páromnak, hogy pony legyen véve, de nem hallgatott rám.
Viszont ebbe meg már beleszerettem.
Utolsó képeken a Jászboldogháza- Tápiógyörgye közti éjszakai autókázás alatti kátyú okozta ''probléma'' látható
Szar utak vannak pest alatt is .... de ott már jobban figyeltünk
[Szerkesztve] -
-
tildy
nagyúr
Nos ami ki lett cserélve: hátsó kerékívnél rohadt, oda 2* 8 E volt , amit oda kellett eszkábálni(heggeszteni).
Volt akkor a rücsizés (műanyagozás) a küszöb felé + a kerékíveknél.
És két oldalt le lett festve.
Szal a kerékívvel, festéssel, lakatosmunkával, munkadíjjal együtt volt 75E. De ez csak nekünk ennyi, amúgy kb 85 lett volna.
A munkadíj kb 30E-35E volt rajta.
Koxx aham..
akkor satirozok kicsit
[Szerkesztve] -
-
tildy
nagyúr
Nem, csak az egyik ajtó volt az, miután párom nekiment nyitott ajtóval a lépcsőnek és ki kellett cserélni.
Bővebben: link
Erre gondolsz ugye? -
tildy
nagyúr
Az új hobbim

Kicsi kocsink, kipofozva:
Bővebben: link
Hm, lehet ki kéne satiroznia rendszámot. Tényleg miért szokták kisatírozni?
[Szerkesztve] -
ladybug
őstag
Haha, lehet, hogy mégis új topikot kellett volna nyitni?

-
erdeya
senior tag
Gumicsizmák és reklámszatyrok nyugodtan valljanak színt

-
Rez_Grof
őstag
Én kroki voltam oviban.
Ilyen lacoste kroki Bővebben: link -
erdeya
senior tag
Én kiscsoportban szilva voltam, középsőben és nagycsoportban olló. (de lehet hogy fordítva? Már nem is emlékszem...)
Kinek volt raklap a jele?
-
tildy
nagyúr
MA majdnem rágyújtottam egy szál cigire. Nagyon ideg voltam. Reggel 6.30ra kellett menni dolgozni, a marketingesek már megint osztják az észt, és hirtelen elegem lett mindenből.
Egy cigi jól esett volna, attól legalább beszédülök és lenyugszom. De nem volt pofám kuncsorogni, egy szálért meg nem veszek meg egy dobozt.
Rég volt ilyen utoljára, talán 1-2 éve?!
Ovis jel?:
hát két oviban is voltam, az egyikben kancsó (mások szerint k.cs.g, azaz népi kézműves edény) ) a másikban pöttyös labda.
[Szerkesztve] -
Sick Boy
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
kössz...

![[kép] [kép]](http://sickboycuccai.uw.hu/24.gif)
-
-
Sick Boy
őstag
vettem ma egy könyvet a tesómnak, de mikor hazajöttem, kiderült, hogy már megvan neki

kis könyvesbolt, a Borásor téren, az aluljáróban...
ugy van a zacsiban, blokkal, ahogy elhoztam, ma vettem.
Ha holnap visszaviszem, ugye, köteles visszavenni, DE! nekem a pénzem kell, nem akarom levásárolni, nem kell most másik könyv...
köteles visszavenni, odáig tiszta, de a pénzemet is köteles visszaadni? vagy erre nem lehet kötelezni, hanem mondjuk csak levásárolhatom?
Auchanban pölö a vevőpultnál azonnal visszacsengetik a lóvét...![[kép] [kép]](http://sickboycuccai.uw.hu/24.gif)
-
erdeya
senior tag
Hahó Tildy!
Nem lesz egyszerű hetünk... Bővebben: link -
MarKoo
addikt
Azt akartad ezzel mondani, hogy takarítani kell a gépet. Én nagyon gyakran takarítom a gépet mert nem szeretem ha belenézek és poros. Viszont most akarom megcsinálni, hogy filtereket rakok a ventik elé és leszabályzom az összes ventit amennyire csak lehet. A vga-ra meg más hűtő kerül. (már sejtem is, hogy mi)

-
VladimirR
nagyúr
válasz
neduddki
üzenetére
latszik is, mar kezdesz megtanulni irni, ebben is csa egy helyesirasi hiba volt
egyebkent grat
p.s.: Bővebben: link -
neduddki
nagyúr
HI!
BIBI osszszel mehetek oviba!!!
3 eves vagyok!!!
udv
neduddki
p.s. :- )))))))))))))))))) -
-
WN31RD
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
A bonsaikitten.com-ra gondolsz, ugye? Az köztudottan fake, semmi nem valóságos, amit ott bemutatnak.
-
-
WN31RD
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Leginkább nosztalgia (anno jókat vitáztam ennek kapcsán itt a PH!-n
), kisebb részben polgárpukkasztás. 
Egyébként viccesnek találom, hogy egy ennyire abszurd (értsd: teljesen kivitelezhetetlen, értelmetlen, a valóságtól elrugaszkodott tevékenységet bemutató
) oldalon sokat problémáznak egyesek. Ezenkívül ellenzem az állatvédelmi törekvéseket, mert fölösleges pazarlásnak és értelmetlen dolognak tartom őket. Ez nálam tisztán elméleti megfontolásokon alapuló vélemény, indokolt esetektől eltekintve nem bántok állatokat (sem), főleg nem élvezettel. -
crab
senior tag
egy óra múlva lövik fel a discovery-t. itt lehet nézni:Bővebben: link

-
jeges
senior tag
válasz
Lord Zero
üzenetére
ha vki nem bírja a másik stílusát/gondolkodásmódját/stb, ott értelmetlen jusztíciáról beszélni...
szerintem...
de a megfigyelés valahol jogos...
nem szeretek ilyenekben részt venni (és most sincs szándékomban), de mindig nagyon fura, mikor két értelmes emberke nem tud közös nevezőre jutni, pedig külön-külön egyikkel sem lenne gond...csak vhogy nincsenek egy hullámhosszon. volt már ilyen a ph!-n máskor is.
respect -
-
Integra
titán
aztapaszta, micsoda isteni finom málnaszörpöt csinált az anyukám
-
Lord Zero
addikt
halkan megjegyezném, h ha rettentően obiektív szeretnék maradni (nehéz, nehéz), a kesztyűt általában nem erdeya rántja elő elsőként (és ez a kijelentés messzemesszemessze távol áll attól, h justicia mérlegét bármerre is elbillentse, pusztán megfigyelés)
szerk:
erdeyának krónikus vladimiritise van, vladnak pedig krónikus erdeyanomája
meg sem próbálkozom a gyógyítással
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
No, lépek haza, és megpróbálok életet verni a szélessávú netembe...

-
erdeya
senior tag
válasz
VladimirR
üzenetére
rendkivul gyerekes vagy Te meg mogorva vénember 1:1

az elobb meg beszolsz (de aztan nem mered vallani es kitorolgeted, most meg mar jopofizol) Ezt én jó tulajdonságnak fogom fel. Én le tudok higgadni pillanatok alatt. Nem éri meg csinálni a tüzet... Ezért kértem I_Am-et is a hsz-aim tisztogatására.
meg a koromat nem tolem kerdezed, mert ennyit nem nezel ki belolem Ennek ne tulajdonítsunk ekkora jelentőséget. Nyomtam egy válasz gombot valahova azt jónapot...
eppen te vagy az, aki sem magat, sem nevet, se egyebeket nem mersz vallani képem tildy oldalán, életkoromat már többször felfedtem (maholnap 24), a rendszeres fórumozók - ha érdekelte őket - a nevemet is tudhatják már. Főleg hogy a nickem az igazi nevem
De jól van. Duzzogj még egy kicsit, bár szerintem ez sem éppen ''felnőttes'' viselkedés. Engem - pillanatnyi felindultságoktól eltekintve - nem zavartál, nem idegesítettél sosem, most sem. Talán ez az előnye a gyerekességnek? Hogy az ember leporolja magát és tovább tud lépni? Aki minősítget - nem engem, hanem általában véve - az ugye te vagy. Maradok tisztelettel aki voltam: erdeya (aka. vérboci és most már büszkén: a PH! nagy gyereke)
ui.: Kijazaz aladár?
-
ladybug
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
haha, én ötödszörre mentem át, pedig akkor már rendszeresen én jártam a kocsival.
Ez volt az utolsó lehetőségem, nehogy idiótának nyilvánítsanak.
-
-
VladimirR
nagyúr
nem
elmondom azt is miert: rendkivul gyerekes vagy, annal jobban, mint amit toleralni tudnek
az elobb meg beszolsz (de aztan nem mered vallani es kitorolgeted, most meg mar jopofizol)
meg a koromat nem tolem kerdezed, mert ennyit nem nezel ki belolem, holott eppen te vagy az, aki sem magat, sem nevet, se egyebeket nem mersz vallani
szoval aladar: lehuzhatod magad -
VladimirR
nagyúr
22
-
I_Am
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
Nem, de azért a megjegyzés nem maradhatott el a végén.
Aszondja az egyik vizsgabiztos a végén:
- Az rendben van, hogy dinamikusan vezet, de miért gyorsan?
(50-es táblánál 50-en állt a mutató végig.
)
szerk: ja és természetesen mindenkinek köszi a gratulációkat és jószándékot.
-
-
-
Gh0sT
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Hogy latinban otthon van-e azt nem tudom, de szerintem egy e-mailt megér...
-
-
Gh0sT
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ha jól sejtem, akkor az idézet az ex-bonanzás Ákostól való.

-
-
Gh0sT
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ha megkéred Ákost, szerintem szíves örömest lefordítja neked a teljes dalszöveget.

-
Tsunami
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Kérdezz meg valami orvost, vagy irodalmárt

-
Latin tudorok ide!!!
Valaki segítsen nekem latin ügyben, különben ''könyörtelenül'' megnyitom az ''Ez a mondat latinul?'' topikot!!!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval.
Ez a mondat latinul?
Semmim sincs, csak Te vagy... -
WN31RD
addikt
válasz
tiv83us
üzenetére
Ha rajtam múlott volna, nem rendelem el a ''kivégzését'', szóval alapvetően nem értek egyet az ilyen módszerekkel. Nem örvendezek akkor sem, ha egy gengsztert gyilkolnak meg a ''haverjai'', és ugyanígy nem örvendezek most sem. De kb. ugyanannyira sajnálom mindkettőt (teljesen hidegen hagy), mert az én szememben a kettő kb. ugyanaz a kategória: szemét gazember, függetlenül attól, hogy a munkásságukat mennyire bünteti a helyi törvénykezés.
Aktív témák
- Lenovo IdeaPad 3 FELTURBÓZVA! 8GB RAM, IPS kijelző, 256 GB NVMe SSD, Win 11 Pro
- Ryzen 5 7500X3D +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Razer Blade 15 Base (2021)
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A 175 centimmel és 80 kilómmal soha nem toltam még kopp közelébe se az ülést egyetlen autóban sem, pedig messzebbről vezetek, mint az ismerőseim nagy része (majdhogynem nyújtott karral)...
Nem örülök neki, bár az eddigi tulajok többsége ilyesmit nem említett, sőt stabilnak mondta kocsit. Mi ez a jávorszarvas-teszt? Arra viszont nem jöttem rá
Najó elérem azért, de mégiscsak nagyobb, kényelmesebb.
Node sebaj
És most már legalább szép, csak remélem vigyázunk ráá rendesen. Bele volt kalkulálva ez a festés dolog, ''sajnos'' ilyen szempontból párom eléggé igényes.
fullra belezúgtam abba a kocsiba. De azzal még ki kell várni, friss eresztés, majd tán két év múlva már bepróbálnám.
Tény, hogy drága egy új normális fényezés, de az autó piaci árával nincs arányban. Ez a ''csak nekünk volt ennyi''.....ez .......izé....szerintem olcsóbban is ki lehetett volna jönni belőle....

Kakas lettem aztán. ( lol )

???