Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Videós, mozgóképes topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mire van szükségem: WiFi Bridge, Access Point, Range Extender, Mesh?
Aktív témák
-
tiv83us
veterán
Termeszetesen amit mondtam nem ugy kell gondolni, hogy ahanyszor csak kimesz elkezdenek lovoldozni, kiszednek az autobol...stb. Szoval az ''eleg sokszor'' kifejezes az tenyleg tulzas, de nem ritka. De egyebkent ha kivancsiak vagytok bunozesre az USA-ban, akkor ajanlom a COPS nevu show-t amit meg regebben Mo.-n is vetitettek azthiszem a Reality TV-n. Tampa is eleg sokszor benne van
Egyebkent en mar ide jarok tobb mint 12 eve es itt elek folyamatosan 5 eve, szoval relativ sok furcsa/csunya dolgot lattam mar. Nagy orszag, sok ember, tobb bunozes.
szerk; a valasz mindenkinek szol nem /csak/ Bash-nek, azert utottem ra a valaszgombra, hogy tudjatok mire reagalok
-
Bash
őstag
A kérdés legalább olyan jó, mint a helyesírásod!
oda!, Tényleg, milyen, jól, fizet?
Az, hogy egy munka jól fizet vagy sem, elég relatív. Az éves átlagfizetés Tampa-n olyan $30000 körül alakul, ugyanez New York-ban $52000, az amerikai átlag $34000. De nagyon nem mindegy pl., hogy mennyibe kerül az élet. New York-ban minimum kétszer annyit kell keresni ahhoz, hogy fenn tudd tartani a Tampa-i életszínvonalt...
BandiT!
Találtam bűnözési statisztikát: Bővebben: link. -
Bash
őstag
és jól meg lehet élni ott kint? - ez elég relatív, de jól.
Itt találsz néhány információt a városról: Bővebben: link, a top ten-ben keresd, és a weather history-t is ott találod. Télen kellemes idő van, éjszaka hűvös van, nappal rövidgatyás idő. Jellemzően évente egyszer-kétszer van bekapcsolva nálunk a fűtés.
Ha más is érdekel, akkor olvasgasd ezt a topic-ot, ott leírtunk már jópár dolgot: Bővebben: link. -
Bash
őstag
válasz
kíváncsi
üzenetére
Dennis-ből kaptunk egy kicsit, de szerencsére tőlünk messze volt, Emily pedig nem erre tart.
a_tesz!
Beach-en, park-ban lehet sétálni, de azt nem sorolnám az utcán sétálás kategóriába. Szerintem a sarki benzinkúttól messzebb nem sokan mennek gyalogosan az utcán, nagyok a távolságok, és az időjárás sem nagyon kedvez. Persze hacsak nem szeretsz 30-35°C-ban 70+%-os páratartalomban sétálni.
BandiT!
USA nagy ország, nem lehet általánosítani, biztosan van minden városban is rossz környék, én eddig elkerültem ezeket. -
a_tesz
Korrektor
Utcán sétálás, mint olyan itt nem nagyon létezik, maximum az épülettől a kocsiig.
lustaság? időhiány? mitől van ez? és veled is így van, sosem érzel késztetést, hogy pl elmenj valami civilizációtól távol eső részre, sétálni, élvezni a természetet? (most ez abszolút érdeklődésszinten, nem bántásból vagy ilyesmi)
-------
escie, Esmein: ha mostanában valamelyik nap rámoccannék a freebsdre, hogy ismét felrakom, de mivel még nem win-alapú oprendszerrel nem igazán volt dolgom (na jó, dos, dehát az se sokkal bonyolultabb
), így várható, hogy felmerül néhány láma kérdés. ez esetben (és amennyiben türelmetek van hozzá(m)), milyen úton-módon folyamodhatnék segítségetekhez? 
-
kíváncsi
őstag
Nem vagyok ott mindenhol csak a mai napon. Csak a kis hardveres topikjaim uppolom.
Azt hogy most írtam ide mert ide azt hiszem itt létem óta írtam max 3*.
Meg a legszebb nős topikba írtam 3-at.
Ha ez Neked azt jelenti hogy mindenhol ott vagyok akkor ok.
Vangelis azt hiszem a Te elnevezésed jogos engem nem hiszem, hogy OFF-nak nevezhetnének de ha annak neveznek akkor úgy legyen... -
Bash
őstag
Én Tampa-n lakom cc. 3-4 éve, de ilyet, amit tiv83us mondott, még nem tapasztaltam, pedig hosszú ideig én is éjszaka jártam haza melóból. Helikoptert azt szoktam látni, hallani, de az körözni szokott egy terület felett. Rendőrautó kétszer húzott el így mellettem, asszem ez nem nevezhető soknak. Meg vagy 3 éve lőttek le egy nőt a szembeszomszénál, ennyi történt a közelemben.
Utcán sétálás, mint olyan itt nem nagyon létezik, maximum az épülettől a kocsiig. -
Neo...
aktív tag
Szép jo estét mindenkinek ! Tudom hogy OFF de hiszen OFF topicban vagyunk

-
kíváncsi
őstag
Látta ma valaki a Romant*ca neveű csatornán a Santana koncertet mikor feat-elt más zenészekkel?
-
estie
tag
Nézi vki az hbo2-t?
Gandalfon edzőcipő van?
-
kíváncsi
őstag
ok igazad van kicsit túlzásba estem de ma jó napom volt és kiéltem magamat természetesen minden következményt, szankciót vállalok tetteim miatt!
Pedig nem is szúrtam be sokat.
De azért egy homer simpson-t még benyomok igaz ez nem az én találmányom valakinél láttam (_8-(|) -
kíváncsi
őstag
válasz
VladimirR
üzenetére

Életem nagy álma teljesült ezzel hogy megtiszteltél egy Bővebben: link-kel
[L]
[/L][L]
[/L][L]
[/L]
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
kíváncsi
üzenetére
ha lehetne, akkor a tovabbiakban ezek (Bővebben: link) valamelyikeben eld ki magad
koszonom -
MarKoo
addikt
Nem tudjátok, hogy miért szakadhat a net? Azt írja ki, hogy ''állomásnév nem található''. Nem nekem csinálja viszont jó lenne rájönni a hiba forrására. Valami tipp?
kíváncsi!
Sorry, de nem. -
kíváncsi
őstag
Szerintem megvan a maga varázsa

Ezt a kis szépséget csak Neked küldöm Bővebben: link hogy szeresd meg Te is a nagy szmájlikat
-
kíváncsi
őstag
Bővebben: link
Azt hittem becsapol Bővebben: link Pedig nem valami nőies volt az ávátárja régi emlékeim szerint. -
tildy
nagyúr
válasz
kíváncsi
üzenetére
Hát te hülye vagy.
Te ismered őt vagy én? Te voltál ott a don pepés PH talin ahol ő is ott volt vagy én?
Ha mindkettőre azt mondod, hogy igen te ismered, akkor emelem kalapom. Csak tudom ám hogy tévedsz
Jobbróla második.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
kíváncsi
üzenetére
Van. Ha még mindig az :
YE-NŐ
[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
Nalunk annyira nem gyakoriak, viszonylag kisvarosban lakom. Mikor meg lent laktam Tampan/Clearwaterben ott eleg sokszor lattam autos uldozeseket, foleg mert akkor is ejszakara jartam dolgozni, ''eleg sokszor lattam'' ahogy elsuhan felettem 3-4 helikpoter hatalmas reflektorokkal. Ilyesmit lattam Los Angeles-ben is januarban, eleg erdekes volt; kb 70mph-el /115km/h korulbelul/ gurultam az interstate-en, egyszer csak aztlatom, hogy kb. 8 rendorkocsi olyan 130mp/h-el elzug mellettem, mogottuk meg 3 helikopter. Pedig azert en sem alohelyzetben voltam es csak annyit lattam, hogy nehany villogo feny elsuhan mellettem ordito szirenaval. Eleg hatborzongato elmenyek ezek

-
kíváncsi
őstag
Nő moderátor van-é?

Bővebben: link -
tiv83us
veterán
Nem, nincs nagyobb baj. Csak azthittem ilyen nem tortenhet meg kozeli ismerossel. Pedig igen...

/Arrol mar nem is beszelek, hogy ki is probaltak rabolni 2 oraval elotte...Megalltunk a pirosnal, egy hulye meg rahuppant az ablakra /meg jo, hogy mindig fel van huzva a legkondi miat.../ es elkezdett ott nyaladdzani rajta. Meg jo, hogy jottek kifele a kocsmabol az emberek es leszedtek. Nemtudom mi volt tegnap az emberekkel.../ -
tiv83us
veterán
Fasza ejszakam volt. Unnepeltuk haverom szuletesnapjat, mikor jott a telefon az emergency room-bol, hogy az occset meglottek. Mi meg azonnal kocsiba ultunk es hulla reszegen szaguldottunk a korhazba, hogy mi a helyzet...
-
escie
őstag
igen, ez a terület szerintem megnevezhető a linux leggyengébb pontjának. nem igazán vannak kiadványszerkesztésre, képmanipulálásra elég jó progik. (a gimp azért jó, de profik azt mondják, van még mit fejlődnie)
webszerkesztésre elég jó a quanta, bár ez nem wysiwyg. arra ott a /nemjutazeszembeaneve/ (mozilla editor) alapú cucc, amit a linspire fejlesztett.
(amúgy hová tűntél olyan hosszú időre? egy csomó ideig nem lehetett errefelé látni.) -
rii
nagyúr
Én is feltenném, sőt használnám is a Linux-ot, csak az az iagzság, hogy a motiváló ok az illegális programok leváltása, az pedig lehetetlen.
Nem hiszem, hogy lenne olyan HTML készítő, mint a DreamWeaver, olyan FLASH készítő, mint a FLASH MX, olyan vektoros program, mint az Illustrator (Talán az XFIG, vagy XPlot?), és oylan pixelgrafikus, mint a Photshop (bár a GIMP elég profi, ha jól tudom).
Szóval, ha legális gépet szeretnék, akkor inkább ezeket megveszem kindóze alá.
De az túú máccs...
Debian-ban szerintem az első -Welcome to real world- táblát a DSelect vágja az ember fejéhez. Eléggé kiábrándító több 1000 package-t átnázni, majd megüzdeni a csomagok közti függőségekkel, összeférhetetlenségekkel.
Tudom, van más Linux is. Pölö az UHU-t 45 perc alatt fel lehet tenni Internettel, hálózattal, hanggal, graf.felülettel .....
Remélem a Machintos meg tudja szorongatni a Microsoft-ot hogy Intel processzorokkal fognak kijönni a jövő MAC-jei. Vagy talán Tiger for PC. -
Husky
aktív tag
Voltaképpen csak kíváncsiságból...
... De mondom, a kompatibilitása miatt elég rövid tapasztalatom volt vele... Évekig debiant használtam, de nem lehetett megmondani neki hogy upgrade esetén ne restartolja a hdparm-ot... az meg az én alaplapommal azonnali lefagyást eredményezett... így ~2 éve egy fsck lefuttatása helyett inkább áttértem Gentoo-ra...
Először '96 körül raktam fel valamelyik RedHat-et, de nem igazán szerette a Trident kártyámat, SVGA módban meg nem igazán győzött meg... aztán csak '99 körül futottam neki újra, amikor kijött a Slink. Fél évig nem volt X-em. Igaz, nem is hiányzott.
-
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Nem akartam mondani, hogy bennem teljességgel testet öltött a komolyodás, mint folyamat ..................... ... .. . . .. . . .. .. . .
. .. . .
.........................................
..........................................................
......................................
.....................................................
........................................
.......................................................
..........................................................................
..........................................
...........................................................
............................................
....................................................................
......................................
.........................................
-
rii
nagyúr
Miért BSD-t használtok? Miért nem jó egy sima Linux? Egy kis finom Debian?
Amúgy minden elismerésem Neked is, meg Eismen-nek is, hogy egy ilyen rendszert felvackoltok a gépetekre. Nekem annó a Debian SLINK 2 hetet vett igénybe, míg felraktam. Lefordítgattam a kernel-t, kerestem driver-t a GeForce 2-höz, ALSA az SND miatt, NET windowmaker. De nem az én érdemem,. mert minden instrukciót a PH-ról vettem. Steveetm, Zrubi. -
Husky
aktív tag
Háát, OpenBSD alatt pedig volt... assz'em.
... Három évvel ezelőtt raktam fel, beállítottam kb mindent, aztán aszondtam hogy akkor most hallgassunk zenét. Majd fél óra guglizás után elolvashattam Raadt véleményét arról hogy nem bírja Hans Reiser pofáját, és hogy az életben nem lesz reiserfs támogatás az obsd-ben, én meg baxhatom a 40 giga mp3-amat.
Nos, ekkor zúztam le az alig pár órás installt.
-
rii
nagyúr
Legközelebb jobban figyelek!
-
Husky
aktív tag
Á, dehonnem, az itteni interpreter tetszőleges egzotikus karaktert képes tetszőleges ékezetes karakterré konvertálni...

(Nemtom miért csinálja, nálam a legdefaultabb installnál sem kellett szarvasgombát aprítanom a gép tetejére teliholdkor... xmodmap /usr/share/xmodmap/xmodmap.hu, és ment, szó nélkül...) -
Husky
aktív tag
+1 szavazat Bash mellett. Ma már fiatalok tízezrei nőnek fel fórumokon. Annyi olvasás után itt ragad ráLYuk a heJesírás. Nem muszáLY heJesen írni, igaz.
De mivel csak pár betűről van szó, megéri.
(MOD: most olvasom csak az eredetit. Elnézést kérek az LY-J-k miatt, azt hittem csak ennyiről van szó. Tévedtem.
)
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
Másfél hete nem keltem fel a számítógép elől (munka) reggel 8-tól este 10-11-ig... plusz tegnap szombat, ma vasárnap ...
amit ma vettem kajának: 1 kilo virsli + 1 kilo trappista + fél kilo ketchup + 1/2 kilo kenyér + 1 liter KYR meggyes jogurtos PROBIOTIKUS ital + 1/2 LIGHT Cola.....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Annyira kellene már a mozgás, minden nap más izmom fáj a hátamon, talán azért mert 2 hete elkezdtem rendszeresen ''sport''-olni ''valamit'' ....
Amúgy meg nagyon fontos BIO zabpelyhet enni, beáztatva 10 órán keresztül, mert tisztitja beleket .... 1 hónapja mindennap ettem paradicsomot, és a kezem renbejött. ....
Ennyit a helyes táplálkozásról dióhélyban ....
Norbi zabpelyhet elvből nem vennék ...
ahhoz, hogy valaki fitt legyen, nem zabpehely kell, hanem kőkemény edzés, futás, kondi min. 2 éven át ... rendszeresen. -
ngabor2
nagyúr
Végre szakítottam időt az eperdzsem megfőzésére. 4,5kg gagyasztott eper (a kertből), 5kg cukor, 8 citrom, 5 csomag zselésítő... 11 üveg dzsem, meg egy kis maradék.

-
Loretto
veterán
''Étkezési szokásaink Norbi mércéjével mérve nap mint nap
tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy Mc Donalds-on edződött
átlagosamerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna egy hátraszaltót attól,amit
mi leküldtünk kaja címszóval. Gondoljunk a zsíros kenyérre, a kolbászra, a disznósajtra (ki tudja mit tettek bele), az iskolai menzára (ki tudja mit NEM tettek bele) és mégis itt vagyunk.''
Szerintem sokatoknak jött ez mail '''80-as feeeling'' címmel. Kellemesen nevettem ezen a részen. -
VladimirR
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
abban sem lesz jobb
arrol van szo, hogy az oldalon valoszinuleg tiltva van, hogy kivulrol linkelni lehessen, ezert ha a refererben a ph szerepel, akkor 403-as hibat kapsz (itt egy link a kephez => Bővebben: link ha megis bejonne a kep, akkor az cache-bol lett megjelenitve, nyomj egy F5-ot, refresh-nel ujraolvas mindent, figyelmen kivul hagyja a cache-t), ha viszont beirva nezed meg, ugy latszik
aztan eloszedegeti cache-bol
biztos futottal mar bele ilyesmibe Te is, pl smiley-s topicba nezz be, tele lesz\ gportal kepecskekkel, mert ott is tiltva van a kulso linkeles kepekre
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Szerk5: bezártam az egész hóbelevancot és megnyitottam újból (csak közben kifutottam az 5 percből), most jó. Lehet, hogy el kéne gondolkoznom a firefoxon...
p -
parandroid
félisten
válasz
VladimirR
üzenetére
Én csak egy agresszív kis piros x-et látok fehér négyszögben.

Szerk: aha, címsorba kimásolva műxik. Betegek ezek a pingvinek...
Szerk2: most meg már így is megjelent. Cache-ből behozod, te nyomorult, mi? Tűzfal szívózik, vagy egyszerű ie-bug?
Szerk3: Frissítés után megint csak piros x. ÁÁÁ!!! Jobb gomb -> kép megjelenítésére se semmi...
Utálom!!!
Szerk4: Hm, a 'MOD' után feldobott új ablakban működik, az eredetiben nem, hiába frissítek. Ez egyre x-aktásabb...
p
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
![[kép] [kép]](http://ic1.deviantart.com/fs7/i/2005/186/6/6/Give_Me_RESULTS_by_TiKatima.gif)
-
parandroid
félisten
Langyos tej, (tejes)kávé, krémes sajtok, meg gondolom egyéb tejtermékek. Javasolnám még az alapvetően zsíros ételeket is, de az nemcsak hogy hashajtó hatású, de egy rakás más belső szervedet is túlzottan megterheli, ergo most nem javallott. Gyümölcsöknek szintén van ilyesmi (hashajtó) hatása, de az megint túlzottan megdolgoztatja a gyomrodat. Nyomj be egy nagy kupac vajas piritóst jó sok mackósajttal, igyál meg hozz fél liter langyos kakaót meg egy nagy pohár kávét és rendben leszel. Egyébként megnyugodhatsz - alkoholtól még senkinek nem lett maradandó gyomorbaja. A májad, az más kérdés.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
p -
Drizzt
nagyúr
Ehh, bocsi a kérdésért, de nagyon foglalkoztatna a válasz. Most jöttem fesztiválról, elég sok alkoholt fogyasztottam, enni meg keveset ettem, s a székletemmel igen nagy gond van: nagyon, de nagyon sűrű.
Olyannyira, hogy csak többedik próbálkozásra sikerült. Mit tegyek, mit javasoltok? Az már biztos, hogy most alszok egyet, s visszatérek a normális kajára.
Meg még az is egy kis adalék, hogy most fogyasztottam először szója alapú kaját, az is okozhat valamilyen gondot?
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
-
Gh0sT
addikt
Közel másfél évvel a diplomaszerzés után a fősuli kipostázza nekem az indexemet... Hát ezt meg mire véljem?

-
ngabor2
nagyúr
-
b14
senior tag
Atlantis mióta MODERÁTÚR?
-
Esmein
nagyúr
Tudja valaki, hogyan lehet screenshotot kesziteni kfce alatt ?
-
Esmein
nagyúr
'' Soundscape - Holdin on''-t mindenki kerulje. Szornyen hamis. Hogy nem hallotta aki enekelte....
-
Esmein
nagyúr
Kezd hasznalhato arcot olteni a desktopom

Mivel nincs lovesem a magyarszki kiosztasra, ezert valoszinuleg nem is foglalkozom vele, inkabb megjavitom a scrollt az egeremen. Na a goergoe maar kiraalyul megy, meeg a magyar karaktereket kellene beidomiitani...
Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Arch Linux
- Mikrotik routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arc Raiders
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- További aktív témák...
- Keychron K4 vezeték nélküli mechanikus billentyűzet
- 2 DB HYPERX 16GB FURY DDR4 2666MHz CL16 HX426C16FB/16
- Alaplap ASUS ROG STRIX B850-I GAMING WIFI, Fractal Design ház, NOCTUA NH-D9L chromax black hűtő, Cor
- Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Egyebkent en mar ide jarok tobb mint 12 eve es itt elek folyamatosan 5 eve, szoval relativ sok furcsa/csunya dolgot lattam mar. Nagy orszag, sok ember, tobb bunozes.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Te mindenhol ott vagy? És kb minden 2. hsz a tiéd.

[/L][L]

![[kép] [kép]](http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/konfus/p025.gif)