Hirdetés
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Minek? Ezen még a kernelt sem lehet újraforgatni... 

-
ladybug
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Gratulálok. Egy lottó 5-ös igencsak jól jönne.

De honnan tudtad?
-
Batman
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Sok sok pingvin:
Bővebben: link -
ladybug
őstag
Bővebben: link
Ezt választom.
Meg persze ezt.

[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Melyik két topik pörög a legjobban?
Melyik a legjobb sör? (Bővebben: link)
A legszebb nők (Bővebben: link)
WN31RD:
Szerintem nem járok messze az igazságtól, ha arra tippelek, hogy ladybug egy ilyet szeretne leginkább:![[kép] [kép]](http://www.sjbaker.org/tux/EvieTux.png)

p
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nesztek, pingvin: Bővebben: link
-
parandroid
félisten
válasz
VladimirR
üzenetére
Hm. Némiképp csalódtam. Eltelt fél óra és sehol egy pingvines link.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Höhö, na nézzük:
Ez valami csúnya nyelven van, de tök jók a fajták szerinti illusztrációk:
Ez egész (ál)tudományosnak tűnik:
Ez meg amolyan rajongói oldal, nhány hasznos tippel a tartással kapcsolatban:
p
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
Nah, megcsináltam a ''lángosnak látszó vacsorát''.
Egy pék elbújhatott volna mellettem annyira lisztes voltam. Viszont ennek ellenére is úgy ragadt a tészta, hogy győztem utána kimosakodni. Van még mit gyakorolnom... -
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Ha 10-ből nem is 9, de minden 10. megkérdezett közül minden 9. talán...

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aztán kiderült, hogy mindössze annyi a hiba, hogy rosszul lett írva a cd? Az overnight tesztet azért én ráengedném a gépre.
Megj.: most vettem billentyűzetet és egeret... sokkal jobb, mint a régi volt
-
VladimirR
nagyúr
válasz
ngabor2
üzenetére
''volt már veletek olyan, hogy leírtok egy kérdést, és mikor beküldenétek, rá is jösztök a megoldásra?''
megeshet mindenkivel => Bővebben: link (#1)
ladybug: ha pingvint akarsz, elobb azt fontold meg, hogy mekkorat is szeretnel....zsebpingvint az egyenlito kornyekerol kell hozatnod![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
Nukleáris bomba föld alól robbantva. Nagyon kemény:
Bővebben: link -
ladybug
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Én is akarok egy pingvint. Mókás is, aranyos is. Ő biztos felvidítana.

-
ngabor2
nagyúr
Hmmm... Az én gépemet nem érdekelte, hogy SATA vinyó is volt benne telepítés közben. Így próbáltam ki az Ubuntut és a FC3-t. Ha már 2 Linux is elhasalt rajta, én egy overnight prime95-tel letesztelném. Az ATi kártyák alaptámogatása valóban elég silány, de utólag meg lehet oldani.
Esmi: telepíccsél Ubuntut, Márknak bejött
Más: volt már veletek olyan, hogy leírtok egy kérdést, és mikor beküldenétek, rá is jösztök a megoldásra? Nekem most hirtelen 2 is volt. Még szerencse (szerencse egy fenét, de ez van egyelőre), hogy offline írogatok. -
Damage
senior tag
Utoljára talán IFABO-n vagy Compfair-en ettem lángost (már nem létező számítástechnikai kiállítás a BNV területén). Ennek legalább 5-6 éve és akkor 300 Ft körül volt ott a sima lángos és 600-700 Ft a finomabb, virslis, húsos stb. A legdrágább majdnem 1000 Ft-ba került.
Itt megjegyezném, hogy mennyire hiányolom az efféle PC-s kiállításokat. Milyen jó és szép is volt, amikor minden új hardware ott virított a CPU-tól kezdve ajátékvezérlőkön át a hangtechnikáig. Természetesen mindent ki is lehetett próbálni és a helyszínen kedvezményesen megvásárolni.
A FEHOVA az egyetlen kiállítás, amit a mai napig meglátogatok....régen sokkal jobb volt minden kiállítás... -
Esmein
nagyúr
De rég jártam erre...
Furimányos egy dolog ez. Nem tudok mit kezdeni magammal
-
-
VladimirR
nagyúr
-
erdeya
senior tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Gugli a barátod.
A beírt recept egyébként hivatalosan a Burgonyás lángos receptje. De ez a közkedvelt és általánosan elterjedt lángos. Pl.: strandon a büfében.
Amit Lortech evett, az is lángos, csak más típus. Az a kefíres lángos.
Kefires lángos
1 kg liszt, 4 dkg friss élesztő, 3 dkg só, 6 dl kefir, 3 tojás, 1,5 - 2 liter olaj a kisütéshez.
A hozzávalókat egy sima tésztává keverem.
Tehát lángos az egy gyűjtőnév, sokféle van, de a lángosok lángosa a burgonyás változat.
A témáról bővebben: Bővebben: link -
MarKoo
addikt
Ismét érdemes volt felkelnem. Az UHU-Linux 1.2 sem megy fel a gépre.

-
Lagutoljára múlt hétfőn ettem ''strandos'' lángost -sajtos-tejfölöset. A tejföl annyira felvolt hígitva, h. eláztatta a papírt...
És ezért (mármint a ''tejfölért'') fizettem +50 Ft-ot... 
-
erdeya
senior tag
Bizony, a lángosba kell krumpli.
Anélkül sima tészta.
Tehát:
A többször átszitált lisztet tedd meleg helyre, hogy meglangyosodjon. A tej felével, kevéske cukorral és egy kanálka liszttel futtasd fel az élesztőt. A héjában főtt, hámozott, áttört burgonyát dolgozd el a liszttel, sóval, a felfuttatott élesztővel, s a maradék tejet is hozzáadva - sok levegőt beledolgozva - dagaszd sima tésztává. Tedd egy kilisztezett edénybe (langyos helyre) , takard le, s hagyd megkelni. Ha két-háromszorosára nőtt, nyújtsd ujjnyi vastagra, s vágd egyforma (kb. féltenyérnyi) darabokra. Az olajos kézzel cipóvá formált adagokat hagyd még 10-20 percig kelni. Végül a lángosokat húzogasd laposra, s bő, forró olajban mindkét oldalukon süsd pirosra.
50 dkg liszt
25 dkg főtt, tört burgonya
1,5 dkg élesztő
2 dl tej
cukor
só
olaj -
ladybug
őstag
válasz
Lortech
üzenetére
Tényleg hamar megvan, és olcsó is. Mondjuk ezt a kefíres tésztát nem ismertem. Ja, és mifelénk vízzel készítik, és tojás sem kell bele.
Nekem a kisütéssel van problémám. Bár, ha azt veszem, kb 2 perc alatt kész van darabja.
Lehet, hogy mégis sütök...
Sok fokhagyma, meg sajt, meg tejföl. Nyami.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
ladybug
üzenetére
Az előbb kérdeztem mamámtól, hogy hogyan is készül. Azt mondta tök ''igénytelen'', és olcsó. Nem kell bele csak 1kg liszt, 2-3 kefír, 3 tojás, és élesztő. Foghagymakrémet szoktam belenyomni egy kis tálba, némi vízzel feloldom, van ilyen régimódi ''tollkencénk''
, azzal megkenem vékonyan, pici só, jó sok tejföl, sajt rá. kész is, jóétvágyat. 
-
ladybug
őstag
Nagyon ínycsiklandó ez a lángos téma, de ilyen marha melegben nincs kedvem sütögetni. Marad az egyszerű melegszendvics.

-
Lortech
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Konkrétan a csomagolás odalát szoktam levágni. Régen, mikor sok időm volt
, és főztem, akkor is csomagban főztem, mert lehet úgy is, és onnan maradt ez a kényelmesség. -
Sanya
nagyúr
folyékony víz van a marson:
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Az emberek nagy százaléka nem vesz simát, de csábító a 150-200ft-os ár egy lángosért. Egy lángos előállítása sem kerül annyira sokba, azon is megvan a haszon, a sajtra, tejfölre is ráteszik.
Egyébként lent vár a lángosom az ebédlőben. Kb egy órája szólt édesanyám, hogy fáradjak le elfogyasztani. Aztán látom, hogy lángosoztok itt az offban
-
neduddki
nagyúr
HI!
Ah mar langos emlexik meg vki a regrol a Rakoci utrol a so kis sonkas langos fellelo hejjre??????
Amugy a Hunyadi teri csarnokban nagyon jo kis langos van:- ))) megveszi az ember az alapot /aszt se tim hoyg forint:- ))))/ hazaviszi bosegesen rakeni a ravalot es jooooooooo!!!!
udv
neduddki -
TéKrys
senior tag
Felétek mennyiért vesztegetik a lángost? Csak a kíváncsiság kedvéért, mivel gondolom a többség otthon készíti. Nálunk Szoboszlón a sima lángos 150-200. (A főutcán 200, a strandon 150-170). Tejfölös (vagy sajtos) 250.-, a tejfölös-sajtos 300-350. Itt is a strandon az olcsóbb. Csak tudnám mi olyan drága abban a sajtban meg tejfölben, amikor alig tesz rá 20-30 forintnyit belőle. sztem.

[Szerkesztve] -
lorcsi
veterán
Dél múlt ebéd mi ?...

-
Lortech
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Én füstlivel szoktam ugyanezt, csak van, hogy ki sem veszem a csomagolásból.
Más virslit nem is nagyon tudok megenni. 
-
erdeya
senior tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Leszedtem őket egy ideje.
De a receptek a következők:
Kell-e pizza: Pizzatésztát tejföllel megkenjük, rá sonka, kukorica, sajt.
Puszta pizza (ez a jobb, ilyet csinálj!): a tejfölbe fokhagymakrémet nyomunk (vagy fokhagymát reszesz bele), elkeverjük és ezzel kenjük meg a pizzatésztát. Erre jön a karikákra vágott virsli és a durvára aprított vöröshagyma gazdagon. Tetejére sajt. Hogy szaftosabb legyen, a reszelt sajtra szoktam még pár csepp tejfölt ''rácsapni''.
Jó étvágyat. -
erdeya
senior tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Én most a Sága natúr pulykamellfilékre gyúrok. Különböző ízek (magyaros, fokhagymás, provanszi, sajtos). Már többet kipróbáltam. Pici olaj, serpenyő oszt kalap kabát.
És nem is olyan drága!!! (persze most még bevezető ár
) -
(Kolombusz)
veterán
Próbáltátok már a SAGA Snacki minivirsliket?
Kiveszed a csomagolásból, 50mp-1 percre beteszed egy tányéron a mikróba és elfogyasztod. Nagyon finom, aki rohanó életmódot él, annak csak ajánlani tudom. -
neduddki
nagyúr
HI!
Savvaltas???
Parkolas:- )))![[kép] [kép]](http://img.tar.hu/neduddki/size2/5966884.jpg)
![[kép] [kép]](http://img.tar.hu/neduddki/size2/5966885.jpg)
![[kép] [kép]](http://img.tar.hu/neduddki/size2/5966886.jpg)
O a tavajji bajno az ideit is vezeti ha jol tevedek... egyszeruen kepteln volt mashogy meglalni:- )))
Itt a nagy kedvencem a S5-os geposztajjneezoi:- )))
udv
neduddki
[Szerkesztve] -
Rez_Grof
őstag
Na igy kell a Dacia Logannel bukfencezni: Bővebben: link

-
neduddki
nagyúr
válasz
neduddki
üzenetére
HI!
NA aitt alink
amugy akit erdekel itt a lap:
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
HI!
JA itt a honlap...
udv
neduddki
Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen autót vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- PlayStation 5
- Router gondok
- Alkoholista nevelde
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- További aktív témák...
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- 100% Akku - Makulátlan új állapot 128 GB (Graphite) és 256 GB (Sierra Blue)
- Apple Macbook Pro 13" a1708 2017 (I5/8GB/256GB)
- Szuper Akciós Ajánlat! Eredeti gyári Asus Rog és Rog Phone gamer kiegészítők új állapotban!
- Samsung S22+ 256 GB eladó (fekete)
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Minek? Ezen még a kernelt sem lehet újraforgatni... 

De próbálok túllépni rajta.

![[kép] [kép]](http://www.tar.hu/crab/smiley2nd/30.gif)
És ezért (mármint a ''tejfölért'') fizettem +50 Ft-ot...