Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Videós, mozgóképes topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mire van szükségem: WiFi Bridge, Access Point, Range Extender, Mesh?
Aktív témák
-
PeliScan
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
Sajna nem poén volt
nem sajnáltatom magam, az emberiség nagyobb része örülne ha azért fájna a feje h mi legyen az tönkrement kocsijával, bár azért nekem sajna ez most igen nagy kérdés h hogyan tovább. 
Lementem a kocsiért Győrbe, két nap egymás után, összesen vagy 8 órát próbálgattam, 60 kilométer próbaút (kissé kezdett már pofátlan is lenni a helyzet
) elvittem szerelőhöz is, átnézték, tudtam h kb mennyi kell még rákölteni, mik a hibái, számolgattam, és úgy döntöttem h okkéj, belevágok. Tudtam, hogy egy százalék esély van rá h az öreg vezérműszíj mgadja megát, és az így elszabadult dugattyúk elkaszáljanak pár szelepet (175e pluszköltség kb) és annak is van egy százaléka, hogy a váltószerkezetből jövő ritka zaj komolyabb hibát rejtsen. Vállaltam, elintultam, másfél km után az út szélén, vontatás, Győrbe lejárkálás, helyi szerelő keresés, stb... aztán kiderült, h ez ment tönkre, eltört egy tárcsa a kardán és a váltó között.
''Automatic Transmission Flex Disc
This part, unfortunately, often breaks apart with age and fails, causing
the car to shake like an LA earthquake. The automatic transmission sends
out vibrations that are dampened by the flex disc. As the disc
deteriorates, it is longer able to dampen the vibrations, and the car will
begin shake. Although expensive, this disc is necessary to keep the
automatic transmission cars from shaking themselves apart.
Flex Disc, 944 All, Auto Trans
E-116-065-04 $948.10''
Szal kb 200e egy kis DVD méretű tárcsáért... ennyit nem tudok érte fizetni, az asszem biztos, szal akkor lehet h el kell bontani az egész autót, vagy esetleg teljesen váltócsere 100e körülért, de akkor legalább az egész le lesz cserélve. Azóta felmerültek alternatív lehetőségek, hegesztés, aztán centírozás, egyesek szerint csak ideig-óráig megoldás, mások szerint bevett módszer ez, és megbízható.
Azért ha számolunk, telleg para. Ez a tárcsa, percenkent 1000 es 6000 kozott forog, és igen komoly eroket visz at, sokkal veszelyesebb, mintha az egyik kereked meg van utve: a 944-es meretu kerek egy masodperc alatt csak 7,5 fordulatot tesz meg 100-as temponal, megis komoly razast tud okozni ha jol meg van utve. Hajtsd a motort 1500-as fordulatszamon (200x nagyobb ertek) es 40000x nagyobb erok lepnek fel a tarcsan mint egy kereken ami ugyanakkorat ut. Hegesztes soran nem nehez 1-2g excentert elkovetni, igy az ominozus masfel ezres fordulaton a tarcsa akar 40-80 kilosakat (40000-80000g) tud utni a tengelyen.
Mindenesetre most azt szeretném elérni, h saját lábán hozzam fel pestre, mert itt van olyan szerelő, akiben igazán megbízom.
Szal lesz dolgom a következő hónapokban is.
[Szerkesztve] -
PeliScan
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
Hát, ha nem is éjjel nappal, de április elsejétől egész nap, ezért, jah. És ha jobban beüt a ménkű (az ótóba) akkor sajnos még elég sokáig ezért kell majd.
Azért válaszottam a Posrchét a Skoda helyett, mert ugye ez utóbbi fogyaszt mondjuk 7-8 litert, ez pedig itt mondjuk kétszerannyit - ez pedig azért jó, mert ugye igen későn kapcsolódok be a Föld olajkészletének elégetésébe, és kisfogyasztású autóval nem nagyon tudnám beérni a lemaradásom a többiekkel szemben. 
(amúgy, amikor még azt hittem h marad némi pénzem, úgy terveztem h környezetvédelmi megfontolásból is, gázinjektorossá építtetem át, de hát az még 220e
)
Arnold, köszi a gratot
escie, azt szokás mondani, hogy bármennyi is egy 944 vételára, összességében 1 milla lesz az autó. Mert ha olcsóbb, akkor rá kell annyit költeni - ha nagyon olcsó, nagyon sokat. Nem hittem el, pedig lehet h igazuk vót. 
-
Gh0sT
addikt
Csak szimplán nem érdekelnek az emberek...
Számomra a kommunikáció a hasznos információk megszerzését jelenti, amibe nem tartoznak bele a ''Hogy vagy?'' és ''Milyen napod volt?'' kérdések.
Ha csak a PH!-ra kellene korlátoznom a napi ''társalgásom'', akkor is meg tudnék lenni...
Tudom, beteg ember vagyok... -
VladimirR
nagyúr
válasz
PeliScan
üzenetére
nabazz, akkor ezert nem lehetett teged errefele latni, mert ezert meloztal ejjel nappal, mi?
nem hiszem el, hogy eladtad a lelked egy porsche-ert....es mi lesz a skodakkal?
a zsugorcso a szetesett kocsit osszefogni kell? (egyebkent oncsujto langjat mozgatva a zsugorcsotol 5-10 centire jo eredmeny erheto el - a mozgatas fontos, hogy ne hullamosodjon a hirtelen osszerantas miatt, es ne erjen a langba, mert akkor kormos lesz) -
Gh0sT
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Valami fontosat szeretnél MSN-en? Leszedtem, mert nem akarok senkivel sem beszélgetni, de ha gondolod újrarakom. Esetleg mail?
-
Arnold2
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Akkor legyen sötét züld.
Nem olyan tucatzöld mint ami minden CD meghajtóban van hanem valami sötétebb. És az megy a kékhez is.
Persze a sárga sem rossz. -
Arnold2
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Világoskék,piros??
-
Winner_hun
félisten
Fingom nincs hova írja írok hát ide
Szal moddingolok a billentyűzetre kivezettem a cdíró meg dvd olvasó meg floppi meghajtó ledjeit amik szép kéken fognak nekem világítani de nem tom eldönteni hogy milyen színű legyen az a led, ami a cd írásnál villog. Nem akarok kéket -
Fantasy
tag
Nos ez off:
Holnap, Július 21-én elutazom 10 napra Bogácsra.
Remélem hiányozni fog az a lepcses kis szám de azért hiányozni fog nekem ez az oldal.
( 23-án szülinapom van) sok jó írást kívánok mindenkinek. 
-
PeliScan
addikt
amúgy, ha mán itt vagyok, hadd büszkélkedjek

Egy Porsche 944 büszke tulajdonosa vok
Bővebben: link
Csak sajna a pénzátadást követően 5 perc alatt mozgásképtelenné esett szét, most pakolják össze. Az egyik vesém amúgy eladó, alkatrészekre szánom a befolyt összeget.
-
-
Niquis
aktív tag
Fogtam magam és leírtam egy számnak a szövegét, ami nagyon tetszik, íme az eredmény
:

[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
nem látom anaqer hszát, pedig ő vala az utolsó

törölte.. miért? -
erdeya
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Még aklimatizálódom az egy hetes kihagyás után.
Aztán persze felveszem a tempót
-
erdeya
senior tag
17 és fél perce vajúdok, hogy merjek-e írni minden különösebb mondandó nélkül, csakhogy meglegyen idehaza is jobbra fent az OFF 22.
Aztán végül rászántam magam.
De hogy valami tartalommal is megtöltsem a formát, leírom ide, mit olvastam nyaralásom során a balatonszemesi aluljáró falán. Lehet, hogy ismert, de nekem új volt és jót kacagtam. Szóval, grafiti a falon:
Utálom, hogy mindig elkapnak, amikor a falra firk___ -
parandroid
félisten
Mittomén, nem értek hozzá, de amikor a 16 éves unokaöcsém összeforrasztotta a ventimadzagot a gépemben, aztán előkapta az öngyűjtót, lendületből meggyújtotta, és belógatta a 200k-nyi hardver közé, akkor megállt bennem az ütő egy pillanatra. Aztán gondoltam nagy baj nem lehet, az apja ott figyeli a szoba túlsó végéből és végölis a 40 éves műszerész praxisa alatt biztos rájött volna már arra, ha ez baromság lenne...
p -
I_Am
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Nem vadállatok azok, simán lehet azzal is. A nagyobbakat benzinlámpával szoktuk.
-
PeliScan
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Jah, de nem lesz csúnya? Mert itt fontos lenne az esztétikum.
-
PeliScan
addikt
Halihó Offtopic népe

Gyors kérdés; vki mondja meg sürge lécci, hogy kell használni a zsugorcsövet? Tudom, h hőre szűkül, ezért is vettem, de miféle hőt adjak neki? Hőlégfúvó nincs, forrasztópáka, hajszárító, apró szúróláng-vető van. Melyikkel essek neki? Én a hajszárítóra tippelek, de hátha vannak nálam gyakorlottabbak is.
Thx előre is! -
a_tesz
Korrektor
válasz
parandroid
üzenetére
ó ez ismerős, mondjuk nem ilyen szinten, de nekem egyik jóbarátom a némettel van hasonlóképpen, majdnem megvágták anno, annyira nem tudott és tud semmit németül, de egyszer egy jó buliban voltak német csajok, és közéjük üvöltött, hogy ''nur ein party möchte ich''

-
parandroid
félisten
-
ngabor2
nagyúr
Nem mondhatnám, hogy ma este unatkoztam volna. Mikor jöttem hazafele, beugrottam egy boltba, hogy vegyek procit, azt nem sikerült. Viszont ''érdekes'' dolgokat tudtam meg, aminek holnap utánajárok (részleteket talán majd akkor...).
Hazajöttem, és én is megettem az idei év egyik legfinomabb sárgadinnyéjét ( a görögöt jobban szeretem). Aztán telefonált egy ifjú hölgyemény a téonlájntól, hogy már Acsádon is van lehetőség ADSL-re, és akarom-e ismét kérni a beköttetést. Én meg mondtam neki, ha 2 héttel ezelőtt szól, akkor egyértelmű igen lett volna a válasz, de most jobb áron nagyobb sávszélt kapok (ami félig igaz, mert 1 éven át havi 5e-ért 512/512 mikrós net lesz hamarosan). További téonlányos dolgot is kérdeztem tőle. Volt egy fél éves hűségszerződésem az axeleróval Kombi15-re. Ez június végén lejárt. De ők ''szolgáltatták'' tovább, amíg le nem mondtam. 0 adatforgalom mellett is fizetni kell, szörnyű rablóbanda
Mondtam neki, hogy én nem fogom a most kijött 3k-s számlát kifizetni. Megnézte a gépben, és mondta, hogy várjam meg az augusztusi korrekciós számlát, ezt ne fizessem be. Most már csak azt nem tudom, hogy ha a rendszer naprakészen tudja tárolni az előfizetés állapotát, akkor a 18-án feladott levélben miért szerepel még mindig a teljes hónap?
Asszem egy darabig nem leszek az ügyfelük, pedig lehet, hogy mégis jobban jártam volna az adsl-lel, mert az mégiscsak kevésbé függ az időjárástól, meg azt egyszer már belőttem Linux alá.
Tudom, írjak blogot... de olyan ritkán történik ennyi minden velem, naplóhoz meg nincs türelmem
-
I. Richard
senior tag
Huh, ez a 700-adik hsz-em.... gondoltam írok valami szépet... EXPANDÁLT POLISZTIROL
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Majd elfelejtettem: Ma vagyok 666 napja PH!-tag....
''Exöszájzzbúúk'' ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
_cirmos_
őstag
Ma este indul a Lost második évadja az ABC-n, ha esetleg valaki nézte...
-
-
Bash
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ha gondolod van saját készítésű fényképem is a házról.
Orlando-ban van az International Driven-n, olyan mintha fejjel lefelé leejtették volna. Még hangeffektek is vannak a ház körül, mintha le akarna szakadni, nyikorog... stb. Egyébként benn az épületben minden normális: Bővebben: link. -
Lord Zero
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
loool
hmmm, nekem is gyanús, az a taxi olyan természetellenesen sárga, nem? -
-
Bash
őstag
Gondolom ezt mindenki ismeri: Bővebben: link.
-
Lord Zero
addikt
picsába, ha tudtam volna, h ez lesz belőle, inkább nem linkelek..
písz mindenkinek -
Lord Zero
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
ti kértétek a kegyelemdöfést, én megtaláltam a módját (furmányos és leleményes voltam):
beírtam a googleba a második képen látható épületnevet: centrum rezydent
első találat![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk: jahh, fenébe, közben látom integra lenyúlta előlem a meggyőzés trófeáját
[Szerkesztve] -
-
Továbbra is fenntartom a Photoshopos dolgot...
Mégjobban megnézve az első képet, az a fura, h. a ház tetején lévő kis ablaknak ''jó'' az árnyéka, u.akkor a ház tetejének nem...
Kérem a cáfoló/megmagyarázó hsz.-okat!!!
-
rii
nagyúr
Elég gáz lehet ilyen ablakokat nyitogatni .....
mod.: és én is végig feltételes módban írtam ...
[Szerkesztve] -
-
Lord Zero
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
nah, jönnek a photoshop huszárok..
azért nézzétek meg ezeket is:
miért elképzelhetetlen, h vkinek ez eszébe jutott?
(esetleg: miért elképzelhetetlen, h ennyit ivott a tervezőmérnök?
)
szerk: egyébként pont az általad említett képen (jobb alsó sarok) egy kissrác nekidől az épület falának (anélkül, h ő torzulna)
[Szerkesztve] -
Az elsőnek linkelt képen szvsz. nem stimmel a tetőrész árnyéka -tehát sz.tem Photoshop...
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
vagy nagyon profi Photoshop Filter/Distort/Twirl effekt
szerk.: bár nagyon durva lenne, elé tenni egy fát, és hozzá egy árnyékt ...
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
lengyel pub:
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/050323/kdom.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/050323/med.jpg)
-
Type-R
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Szerintem az elmü-től kérd ki az utolsó két leolvasásról az oró állását, és ha tényleg ekkora az eltérés, akkor lehet hogy lopja valaki az áramodat, sőt ha nemrég olvasták le nálad, akkor azzal is össze tudod hasonlitani, hogy valóban jól olvasták e le. Egyik ismerősünknél is volt ilyen, hogy rosszul olvasta le az ipse.
-
Integra
titán
válasz
adalbert1
üzenetére
ma este ha edzés után hazamegyek, természetesen az első hogy leolvasom a mérőt, és megnézem van e buzerálás rajta, bár mikor utoljára néztem, minden rendesen volt plombálva, villanyóra warezoláshoz én nem értek, de ez a gondolat is felmerült bennem...
na de akkor is mit tudok tenni?! sajnos nem lakásban van a villanyóra, hanem folyosón
az egyetlen ''sikerélményem'' hogy a lakástulajt legalább eltudtam érni, hogy előkerítse a korábbi számlákat etc...
[Szerkesztve] -
Integra
titán
van itt valaki aki elmü-nél melózik és tud segíteni?
bementem hogy az utolsó két havi elmaradásom kifizessem (11ezer ft), erre mondja a pénztáros néni, hogy 113ezres tartozás van rajta, mert valami óraleolvasás volt etc...
na mindegy francot sem értek hozzá, néni sem volt igazán segítőkész, csak azt tudom, hogy ez nonsense, ahogy az is hogy most 13ezerre akarják a havi befizetendőmet emelni..
szüleim nagy családi házának a havi villanya is csak 11ezer, és nagyságrendekkel több villanyt fogyasztanak, egyszerűen nem az a kategória amit én elfogyasztgatok 38 m2-en...
nekem ez baromira lehúzásnak tűnik, vagy elrontottak valamit, mert ennyi áramot amit rám akarnak tukmálni nem lehet elfogyasztani...
heeeelp
Aktív témák
- Keychron K4 vezeték nélküli mechanikus billentyűzet
- 2 DB HYPERX 16GB FURY DDR4 2666MHz CL16 HX426C16FB/16
- Alaplap ASUS ROG STRIX B850-I GAMING WIFI, Fractal Design ház, NOCTUA NH-D9L chromax black hűtő, Cor
- Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 64GB DDR4 1TB SSD Quadro T2000 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nem sajnáltatom magam, az emberiség nagyobb része örülne ha azért fájna a feje h mi legyen az tönkrement kocsijával, bár azért nekem sajna ez most igen nagy kérdés h hogyan tovább. 

Azért válaszottam a Posrchét a Skoda helyett, mert ugye ez utóbbi fogyaszt mondjuk 7-8 litert, ez pedig itt mondjuk kétszerannyit - ez pedig azért jó, mert ugye igen későn kapcsolódok be a Föld olajkészletének elégetésébe, és kisfogyasztású autóval nem nagyon tudnám beérni a lemaradásom a többiekkel szemben.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Volt egy régi cd író hp abban volt szép színű piros vagy milyen de nem találom lehet odaadtud valakinek. Cittromsárga?

![[kép] [kép]](http://img107.imageshack.us/img107/7804/14be.jpg)