Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ck.
addikt
Namiva, nincsé senkinek 150 lotyós, EDC váltós csodálatos Dácsiája? Pedig azt mondták, hogy a magyarok 3. legkeresettebb SUV-ja.
-
gabor9991
addikt
-
rob210
Topikgazda
Ok okozat
Holnap készrecsavaroz öröm boldogság. -
rob210
Topikgazda
válasz
orosziem81 #87777 üzenetére
Konkrétan leráztak, de remélem bekerült a szervízfüzetbe, hogy a tulajdonos jelezte a hűtőfolyadék fogyását.
Mert hangsúlyosan jelzem NEM TERMÉSZETES!!! -
Ck.
addikt
Tiszteletem az egybegyűlteknek,
Van vkinek tapasztalata az új Duster 150 lovas benzinmotorjával 6 fokozatú EDC váltóval kombinálva? Sokkal többet fogyaszt, mint a 115 lojjerős dci?
-
-
Zol01
tag
válasz
gixxergabi #87771 üzenetére
Örülök hogy sikerült megoldanod, remélem hamarosan én is megoszthatom veletek hogy mi okozza a hibát. Felhívtam egy másik szerelőt és azt mondta nem lehet levegős mert indul az autó. Mondtam neki hogy de bizony az, lassan több lesz a buborék mint az üzemanyag. Abban maradtunk hogy pénteken hívjam vissza és megbeszéljük a továbbiakat
-
Tudom, tudom, illegális, mert csak 7 másik országban engedélyezték még az autómhoz a NightBreaker LED-et, ez meg ráadásul Philips Ultinon Pro 3101 (a kisebb méretű), de még pontosabb, még jobb mint az előző 5S Plus, és kényelmesen befér (és ezt kapni is). képek
Lakotton kívül [link], utcában [link].
Csak ha lenne még olyan égetnivaló tulaj a ropikban, aki látni is szeretne, gondoltam megmutatom, ne valami vackot rakjon bele.
-
t.imi
addikt
válasz
gixxergabi #87756 üzenetére
Na, látod hogy nem értek hozzá
0.3-ra emlékeztem, itt a vége.
Nekem már +1 liter /100km a fogyasztás átlag + egyéb finomságok.
Nekem sportdob - mély hang - kifújás hangja volt, az is inkább pálya tempó után. Motor ki/be és megszünt. Soha nem tudtam minőségi hangfelvételt készíteni róla. -
rob210
Topikgazda
-
zaskar
senior tag
válasz
rob210 #87762 üzenetére
Szerintem valami általánossal. Egy laptoppal ült be a srác, azon volt egy program. De sajnos nem vagyok ebben járatos. Ha tényleg rosszak lennének, akkor azért annak már lenne jele, vagy nem? Ez szépen indul, szépen jár, talán csak annyit vettem észre, mintha többet fogyasztana pár éve, mint 2015--ben, mikor megvettem.
-
Plero
aktív tag
Honnan lehet megállapítani, hogy gyári szoftver van a motorvezérlőben vagy mókolt? Clio 1.6 16V
-
rob210
Topikgazda
válasz
gixxergabi #87754 üzenetére
Van egy alap érték és ahhoz képest nem jó ha eltér 0.3at.
Plussz vagy minusz irányba. -
zaskar
senior tag
válasz
diablo1984 #87758 üzenetére
Esetleg érdemes lenne még megnézni egy gyári diaggal, hogy megnyugtassam magam?
-
diablo1984
veterán
válasz
nem, a korrekció a 0-hoz képest 0,3ig jó, a fölött szarra gondolt, nem egymáshoz viszonyítva szerintem!
Egymáshoz viszonyítani felesleges, mert egy sok injektor ha mind kuka és nem tér el az értékük egymástól 0,3-al, akkor mind jó? nem, az alap állapothoz kell mérni.... -
zaskar
senior tag
Sziasztok! A Laguna 2.0 dci-met optimalizáltatni szerettem volna (hogy ennek mennyire lett volna értelme, ne menjünk bele, nem ez a lényeg). A műveletet megelőzően rákötöttek egy diagot az autóra, hogy minden rendben van-e. Ekkor derült ki, hogy a porlasztók korrekciós értékei nem jók, így hozzá sem fogtak. Na most én azt nem értem, hogy az autóra egyébként nincs panaszom, szépen indul, szépen jár, és ami a lényeg: 130 ezer km van benne garantáltan. Ennyinél már ilyen rossz értékei lennének a porlasztóknak? Alapjáraton 3 henger -2 körül volt, a 4. henger meg -4. De azt mondta a szaki, hogy menet közben -6-ot is látott. Foglalkozzak ezzel, vagy csak akkor, ha majd tényleg problémát okoz? Vagy végeztessek mással is egy mérést?
-
gixxergabi
senior tag
Értem, de mivel folyamatosan változik, hogy melyik kúton tankolok, hosszú út, regenerálás után stb., de 1,1-et nem éri el, és 0,9-et sem, így gondolom még mehetek vele
De akkor megválaszoltad, hogy 2 injektor között nem lehet 0,3 az eltérés, és nem pedig az 1-től számított plusz-minusz 0,3, bár ha már gondolom az egyik 1,3 vagy 0,7 akkor az ugyanúgy xar (elég rosz hangja van mintha ki is fújna, tiédnek is?) -
t.imi
addikt
válasz
Nálam 0.83 és 1.17 volt a két szélső érték. Az 0.34. Csütörtökön megyek 4 új csúcsért.....
-
Zol01
tag
válasz
rob210 #87744 üzenetére
Valami hasonló reakcióra számítottam és volt egy olyan érzésem hogy ez nem normális és nem is tesz jót. A fogyasztásom 5.2 körül van. A teljesítményhez meg nincs viszonyítási alapom, már így vettem az autót. Bár amióta olaj és gázolajszűrő cserén volt azóta levegős ennyire. Meg ugye 86 lóerős szóval alapból sem egy erőgép. Köszönöm szépen neked is, ha a szerelőm mond dolgokat valahogy nem tudom annyira komolyan venni mint amikor te segítesz valamiben
A siemens csattogás vagy kattogás ugye nekem is adott, erről tavaly beszéltünk, így akkor érthető is -
Zol01
tag
válasz
gixxergabi #87743 üzenetére
Mindig jó ez olvasni hogy ilyen ügyesek vagytok és ennyire tudjátok hova kell nyúlni. Nem tudom mennyire lenne macerás ezt nekem megcsinálni. De köszönöm, sokat segítettél
-
rob210
Topikgazda
válasz
gixxergabi #87748 üzenetére
0.3 felett van bármelyik két injektor közötti érték.
-
rob210
Topikgazda
válasz
gixxergabi #87743 üzenetére
Nem jobb azóta, hogy megcsináltad?
Sokan panaszkodnak, hogy csattogósan jár a siemens pont ezért, össze vissza rángatja a korrekciós értékeket. -
gixxergabi
senior tag
Nekem már a gombostű fejnyi buborékokért is szólt Rob...
Ez a hülye gyári gyorscsatlakozós gumitömítéses vacak mellett tud vákum miatt levegőt szívni.
Na szívtam én is vele eleget, aztán kicseréltem az egészet a gázolajszűrő-kézipumpa-nagynyomású pumpa között fixre, azóta semmi.
A kézi pumpa is lehet szar, de face fórumban azt mondják nem kell vele foglalkozni, és hogy később a gyár is feketére cserélte, hogy ne is nézegessük.... -
Revesz
aktív tag
Az ajtóhatárolók mennyire oldal-specifikusak? Kauffernél csak jobb hátsó van, de ránézésre teljesen szimmetrikus ez a fém cucc és hátha jó bal oldalon is…
-
Zol01
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy mennyire probléma az ha levegős a rendszer az autóban? Két szerelő is azt mondta hogy nem kell vele foglalkozni, meg ha megy az autó akkor nincs baj. Szerintetek hosszútávon ez okozhat problémát? Megane III 1.5 dci.
Videót lentebb linkelem!Előre is köszönöm!
-
sesomaru1989
aktív tag
gratula, jó nagy meló volt ez
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
Somatom #87732 üzenetére
Oké.
Eddig egyszer jártam így egy trafic 2.0 dci-vel.
Ugyan ez volt a hiba és ott a két agy és csapágycsere megoldotta, azóta is jó pedig 4 éve csináltam, ott is mindent ki kellett próbálni, mielőtt belátta a tulaj, hogy mese nincs.
Ha csak fékezésre jön elő, az féktárcsa, a féktárcsa az agyra van felcsavarozva. Ha pár száz kilóméter után ráz, de addig jó, akkor az nem lógás, hanem vetemedés. Addigra melegszik össze az agy és a tárcsa.
Utána soha többet nem lesz jó. -
Somatom
veterán
válasz
rob210 #87731 üzenetére
Az nekem nem áll össze. Ha görbe az agy, akkor a keréknek is szitálnia kéne és nem csak fékezésnél. A futóművesnél is ki kellett volna buknia, hiszen ha átfordítja a kerékre rögzített műszert, akkor elmenne a jel. Nem lehet inkább vmi lógás a féknyeregnél?
Mindegy. Te vagy a Mester. Nekem nem kell értenem, csak legyen jó! -
válasz
polonic #87721 üzenetére
Ez egy dízel, X éves bakokkal, vagy cseréltettél már bakokat?
Én nem cseréltetem, mert lehet, hogy fél év után ugyanolyan lesz... aztán meg csak egy valag kidobott pénz volt.
A generátor szabadonfutó, na az elég jól rázta alapjáraton, de ha jól emlékszem, azt cseréltél már. -
polonic
félisten
Én is jövök kérdéssel, mert miért is lenne nyugtom.
Azt vettem észre, hogy alapjáraton remegősebb bent ülve a motor. A motorháztetőt felnyitva sokkal gyorsabb vibrációval jár a motor, vagy hogy mondjam el. Ilyen nagyon gyors kisebb remegései vannak. Nem olyan, mint a megszokott.
Ez most mi a fene lehet? -
Gombinyó
őstag
válasz
forceberg #87717 üzenetére
Lehet pont tőlem, új corollám volt, a nyáron adtam el ahogy jött a céges autó. Az az első 500km után már cicergett itt-ott, párszor szétszedtem és ragasztgattam ilyen szövetes ragasztóval az elemeket, miután a márkaszerviz is így orvosolta a hátsó ülés zörgését.
Egyébként nem volt rossz autó. -
válasz
Gombinyó #87716 üzenetére
Egy ilyen képen látszik, hogy mennyi minden xar cicereghet rönósan a "pult alatt", ha nem full gondosan van megtervezve, összerakva.
Bár már pl. a Toyotára is olvastam valahol, hogy trógerednek el, ha meg reklamál a vevő, akkor esetleg kap a kocsi ide-oda szivacsbetét a szervizben.
-
rob210
Topikgazda
válasz
sesomaru1989 #87712 üzenetére
Hát mondjuk úgy, hogy 1.5 éve volt hozzányúlva, de a főtengely szimering az nem volt cserélve.
Nem tudták levenni a kereket gondolom. -
t.imi
addikt
válasz
rob210 #87708 üzenetére
Mi a probléma?
Néha, ha olcsóbb alkatrész kell, bemászok a bardiba.
Ott beszélgetnek eladók a mesterekkel.
-Mi a @cit tegyek bele, hát elfordul!!??
Ezzel kend be, megfogja.
-Nekem nem lehet már újat mutatni, de miért nincs alapjárat?
Stb.
Ilyenkor elmormol egy halk imát az ember és vár türelemmel február végéig, csak egy ilyen állat hozzá ne érjen az autóhoz
Tisztára sztk szindróma, vársz 3-4 hónapot, csak ne sintérhez kerülj.
Ezt ki is fizették, mint szakmuka...... -
rob210
Topikgazda
Hát gyerekek, a kókányolás sose fog kihalni.
A képek magukért beszélnek, de azért fűzök hozzá egy kis ommentárt. Persze a vezérlés nem volt a helyén.
7:30 kor kezdtem, naivan azt hittem 2-3 körül kész leszek , hát 9 után kicsivel lett kész.
Minden csavar beragasztva vagy és berohadva, a veztengelyről végül a milvaukee vette le az anyát, de az is nehezen. 1400NM beszélgetünk. A csapágyragasztót nem tudom miért nem ejtette el a buz@ mielőtt rátette a menetre!
Na de saját lábán állt ki.
Ez a lényeg.
A főtengely szimering nagyon eresztett, az biztos, hogy nem volt cserélve jó ideje.
-
válasz
rob210 #87704 üzenetére
Garancia, szervizek, tizenéve sokan nem tudják, bemásolom.ide is, hátha valakinek hasznos:
Tisztelt M. Péter!
Általános útmutatásként tájékoztatjuk Önt, hogy az idevonatkozó EU-s irányelveknek megfelelően nem jár automatikus garanciavesztéssel, ha Önök nem márkaszervizben végeztetik el gépjárművük kötelező karbantartását. A gyártó ugyanakkor elvárja, hogy a karbantartások maradéktalanul, megfelelő időben és minőségben (előírt olaj, szűrők stb.), igazolható módon (tételes számla, a felhasznált anyagok, műveletek megnevezésével) kerüljenek elvégzésre, különösen, mivel gyártói többletgarancia (3 év) és Assistance szolgáltatás vállalásáról van szó. Így javasoljuk, hogy minden olyan munkáról, amelyet a gépjárművön végeznek, tartsa meg a számlát vagy az egyéb dokumentációt. Garanciális igény benyújtása esetén mindezek ellenőrzésre kerülnek.
A garanciális javítás kizárólag Peugeot márkaszervizben végeztethető el.
A márkaszervizeken kívül elvégeztetett javításokért, azok esetleges káros következményeiért a gyártó illetve a forgalmazó semmiféle felelősséget nem vállal.A kiterjesztett garanciával kapcsolatban az alábbi linken tud tájékozódni:
https://www.peugeot.hu/szerviz-es-alkatresz/szolgaltatasok/kiterjesztett-garancia.htmlKöszönjük!
Üdvözlettel:
Peugeot Citroën DS ÜgyfélkapcsolatSzerk: Megtörtént a termosztátcsere. [link]
-
Gombinyó
őstag
válasz
rob210 #87704 üzenetére
VW-nél ez a "normális" működés. 20e km-t mentem eddig a fél éves autóval és eddig egy liter olajat kellett rátölteni és a hűtőfolyadék is fogyott. Jellemzően a 40-50 darabos flottából mind ilyen.
A dci-nél viszont én is megnézetném és kérnék róla egy írásos szakvéleményt a szerviztől, ha azt mondják, hogy ez normális az ebből fakadó későbbi esetleges hibák miatt. -
rob210
Topikgazda
válasz
orosziem81 #87701 üzenetére
Nem értem a kérdést!
Van egy garanciális autód, fizeted a kurv@ drága kötelező szervizeket és amikor van egy hiba, itt kérdezel? Azonnal vinni kell a szervízbe, mert utána ki fogják húzni magukat a garanciális javítás alól azzal, hogy korábban a hiba észrevételekor, azonnal kellet volna azt jelezni!
Teszem hozzá jogosan. -
válasz
orosziem81 #87701 üzenetére
Hát jó lenne minél előbb megszüntetni, nehogy rosszkor durvuljon el.
5 évesen úgyis aktuális lehet már egy vezérlés csere, vízpumpával együtt, akkor rá lehetne nézetni.
-
orosziem81
tag
Kedves Fórumtársak!
Van egy 2020-as Dacia Lodgy 1.5dci motorral (pontos típus most nincs meg). Az a probléma, hogy a hűtővíz el-el fogyogat. Épp annyira, hogy kb 10ezer km alatt a minimum szint alá kerül közép állásról.
Van-e esetleg valakinek tapasztalata ilyenről? Az autó még garanciás, kell-e a szervízhez rohanni észvesztve?
Köszönöm lőre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest