Hirdetés
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
gixxergabi
üzenetére
Mint az 1 megane.

-
gixxergabi
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Én felülről kínlódok az olajszűrő leszedéssel a gumi csövek között, így nem vészhelyzet az önindító, csak a generátor
-
gixxergabi
senior tag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Semmit fontosat nem felejt el csak a fogyasztási adatokat.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Hm. Az nem rossz ár, ha jól csinálnák.
-
Josi
senior tag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Olaj kb 11 ezer + szűrő 2000 ft.
Ezek szerint 12ezerért cserélik az olajat. Üggyes. -
rob210
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Semmit.
Max az ablakok végállását.
Ha nem lett megsütve nagyon az agya akkor még a rádiót se kell újrahangolni.Mennyit fizettél ezért a csodás olajcseréért ha publikus?
Önindítóra menő szálat helyettesítsd egy bikakábellel, ha úgy indul akkor lehet cserélni a dobozkát amire mennek a piros vezetékek 10es anyákkal.
Azt a vezetéket ami megy le az önindítóra, direktbe rakod a pozitív aksisarura. Kocsi ne legyen sebességben!!!
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Valaki tudja akku saru levétel után egy Megane 3/3 1,6 110LE miket kell újra megtanítani?
-
dugo_
veterán
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Na ez a tanítós dolog nálam ki fog derülni.
-
diablo1984
veterán
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Nem tudom, hogy melyik megoldás a jobb, az akkusaru levétel után mi felejt el mit, mit kell tanítani? A renaultoknál az elektronika mindig sarkalatos pont, motormosást sem mernék eszközölni rajta 😅
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Leveszed az akkusarut olajcserénél.
-
diablo1984
veterán
válasz
gixxergabi
üzenetére
Hmm, mikor megvettem az autót, az önindító egyik saruján volt egy széles szigszalag. Nem értettem miért, de valszeg szigetelés miatt, mert lehet valaki így járt olajcserekor és többet nem akart szívni.
Esztétikailag egy fos volt, így leszedtem, de valamit ki kell helyette találni, ha nem akarok szívni én is. -
Mezga Aladár
veterán
Nézegettem a bontókat, ott találtam ilyen alkatrészt. A szervizben a tulajt megkértem, hogy az a szerelő aki az olajcserét csinálta és valószínűleg elk&rta az autót ne dolgozzon többet az autómon.

-
válasz
gixxergabi
üzenetére

Ez egy már hibás darab:
[link] -
gixxergabi
senior tag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Nekem úgy rémlik abban van a lemeznek elvékonyított része ami biztosítékként működik, nem vagyok otthoni gép közelben, azon van róla lementve fotó... Neten kell keresni...
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Elcsíp forraszt zsugorcső öröm boldogság.
-
Mezga Aladár
veterán
Időrendben hátha segít.
Az olajcsere után nem indult. Műszerfalon az alacsony olajszintre való vörös figyelmeztetés.
Olajszint normalizálás után sem indul. Diag szerint 2 db hibakód (ezeket majd ha jár az autó ellenőrizni fogom), ezek törölve gyújtásra nem jöttek vissza. Feszmérés szerint az indítómotor csak a bendix vezérlésre kapja a +12 voltot.
Itt tartunk.
Heeeeelp!!! -
diablo1984
veterán
Megane 3on bal tükröt cseréltem, mert odacsapták valaminek, viszont a bontott darabon a külső hőmérséklet szenzor rossz, tizenpár fokkal alámér(ma 1-4fok között volt szerinte). A bontósnak küldtem képet a működéséről, de válaszra sem méltatott(27,5e volt a tükör, színazonos). Most szétkaptam a régi tükört és sajnálattal látom, hogy a teljes kábelköteg egyben van benne és azon a szenzor, viszont a rugós-csuklós részen át van hűzve, de a gyorscsatik miatt nem fér át rajta. Bontható valahogy valahol anélkül, hogy vágnom kellene?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Jól írod dobozon belül van, tehát látható nincs.
Elektronika, ne piszkáld
-
Mezga Aladár
veterán
A 2. Képen az a fekete doboz micsoda?
-
Mezga Aladár
veterán
Ahol mutatom ott nincs látható kapcsolat a főkábeles csatlakozással
-
rob210
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
De ott megvan a plussz, csak az egy derékszögben megtört saru.
Benéztem 3 as megane ott nincs bizti bocsi. -
rob210
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Akkor sikeresen kiverte a biztosítékot amikor az olajszűrőt szedte le az ügyeskezű szaki, még ha te voltál is
Az aksin meg kell nézni , hogy áthidalod egyesével a biztiket akkor se indul?
A pozitív sarun 3 darab van.
Rosszabb esetben most adta meg magát az önindító.
Érdemes lehet sebességben kicsit előre hátra megmozgatni.
Ha semmi akkor ön nyert egy önindító felújítást. -
Mezga Aladár
veterán
Help. Olajcsere után nem indul az autó. Csak kattan. Diag szerint rendben. Megane 3/3 161 110le
-
szuper94
tag
Sziasztok
Autóvásárlási előtt állok, Renault Talismán a kiszemelt 1.6tce motorral és autómata váltóval.
( 150.000km-t futott)
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Mennyire megbízhatóak ezek a motorok? -
Bass
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Most nézem a garanciális feltételeket mert nem szakszervizben szerelték (nem tudom h egy bak beszerelés köteles e) hanem magam csináltam amit mondjuk elb.nem lehet,de franc essen bele. Mondjuk garjegyet nem kaptam ami kötelező. A febit futoműbe szeretem,ezek szerint ebbe nem kellett volna.
-
Bass
addikt
-
Bass
addikt
Sziasztok Ki lettek cserélve a bakok(2005 megane 2 1.6b) mert a szerető javasolta és lüktetés szerű mozgást érzékelek alapjáraton ha pl pirosnál állok. Ha megrángatom a blokkot szerintem érzetre jobban mozog mint előtte a gyárival a felső bak nem tűnik feszesnek,Normális ez? Üwnt közben viszont a váltások jobbak ,finomabbak. Febi márkájú.
-
Xantomas
őstag
Meghirdettem a CC-t elindult a szakítás folyamata. Aki esetleg ki szeretne próbálni egy m2 ph2 cc-t 1.9 dci-vel, addig szóljon, míg jó idő van, és megvan
Hétvégén jönnek négyen is megnézni. -
MaXX81
tag
válasz
rob210
üzenetére
Igy már világos akar a nap
Októberben lesz 1 éve hogy vettem a kocsit, az akkori tulaj elmondása ill. a hirdetésben lévő leírás szerint 2017-be volt cserélve a katalizátor előtti lambda (azt hogy most gyárira vagy utángyártottra lett cserélve ki tudja?...)
De ha jól tévedek akkor 2 db lambdaszonda van -
Sziasztok,
Adott egy 2002-es 1.5 DCi Clio ami a következő hibakódokat dobja:
017691 - ismeretlen hibakód
DF113 - Hűtöközeg nyomásérzékelő áramkor, állandó magas szint - Állandó
DF111 - Hideg hurok légk. relé vezérlő áramköz, rövidzárlat +12V-hoz - Állandó
Apám kocsija amiben ki lett cserélve az uch egy bontottra. Klíma nincs benne. Okozhatja ezeket a kódokat a rossz modul? Vagy máshol kellene keresni a gondot?
Bocsi, nekem opelem van, de már fél éve küzd ezzel és gondoltam megkérdezem itt, hátha van valami jó tanács.
Köszi! -
psion2101
tag
Köszönöm szépen a tanácsokat!
-
MaXX81
tag
Üdv az uraknak!
Azt szeretném kérdezni hogy ez a minimális alapjárat ingadozás természetes vagy fixen kell állni egy bizonyos fordulaton a mutatónak?
2000 évjárat, Renault megane 1/2 1.6 16v 107 le -
diablo1984
veterán
-
rob210
Topikgazda
válasz
psion2101
üzenetére
Uhh sok minden van.
Rugók legyenek épek, elektromos dolgok menjenek. Klímát végig járasd, ha elkezd zajosodni az baj. Lámpákat alaposan nézd meg, hajlamos beégni a foncsor. Útegyenetlenségeken ne kopogjon, érzékeny a futómű. Fogd be egy ronggyal a kipufogó végét, ha tol rendesen akkor jó, ha nem és emelkedik a hang akkor flexicső hiba.
Minden elektromos dolog működjön.
Minden elektromos dolog működjön. -
psion2101
tag
Sziasztok!Az lenne a kérdésem felétek,hogy megnéznék egy 2006- os Megane 2.0 Privilege -t.Milyen hibára figyeljek oda ennél a tipusnál?
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
6os váltó esetén a bal kerék le a doblemez ki és ott a szintező betöltő nyílás.
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Minden renault és úgy összességében minden autó érzékeny a váltóolaj szintjére.
Az nfxet meg tudtam de az keverhető mind a kettővel az nfpvel és az nfjvel is.
Arra rá is van írva , hogy multi olaj a két olaj összes tulajdonságával rendelkezik.
egy ideje már azt rakom, mert valóban nincs más. -
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Én nem keverném, de állítólag nem lesz baja.
-
diablo1984
veterán
Tranself NFJ-s olajat kívánó váltóba utántöltés, max 1-2deci erejéig NFP-s olajat lehet használni? Rácsekkolnék a megane váltóolajára, itthon még a lagunás időszakból van új NFP olajam....
Majd valamikor ha kuplungozásra kerül sor(bízom benne, hogy minél később, de érzésre hamarabb mint szeretném) akkor kapna 2 liter NFX-et... -
angyalpc2
aktív tag
válasz
Xantomas
üzenetére
Áhh, nem tudom már követni melyik tce, sce abcdefgh a szar motor, melyik nem, milyen évjáratig kell tőle fosni, vagy nem.
Ha elkezdem összeszedni, Robi, korrigálod, beteszed az első hsz-be vagy mivel az erősen szubjektív, és üzletromboló, sosem történhet meg?Nah ez engem is különösen érdekelne, esetleg valami igen expert bennfentes akár motorroszámra/alvázszámra levetítve.
Mert hogy az 1.2 TCE is valamit változtattak 2018-tól és állítólag nem annyira láncbajos
De sehol semmi extra infót nem találok.
Esetleg visszahívási akciók ... -
Xantomas
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Most, (keresztbetett ujjakkal) de találtam egyet. Kasztni fasza, motor jó. Vannak hibái, a kopóalkatrészek egy részét cserélni kell, vizsgán nem menne át a tárcsáknak akkora válla van mint Schwarczinak aranykorában, de indulásnak jó. De még mindig az az ár alatt van az alkatrészekkel együtt is, ami ki van tűzve.
De nekem nem kell mondnani, hogy mission imposible.
-
-
gabor9991
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Lehet ilyen, offos autón turbó elektronikus vezérlése volt rossz, semmi hibajel semmi hibakód, csak nem ment és sokat zabált, markaszervizbem is megnézték és egy speciális márkára szakosodott műhely szerint is minden rendben volt esetleg az injektorokat kicserélték volna de garancia nem lett volna rá hogy azután a kocsi megjavul. A kocsi csak nem akart menni végül egy tök átlagos műhely teljesen átlagos szerelője jött rá hogy a turbónak a vezerlője rossz, ki lett cserélve és a kocsi meggyógyult.
-
rob210
Topikgazda
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ha megmurtyant a turbó annak több hibakódja is van.
Én inkább az egr lekokszosodására gondolnék. -
Sziasztok!
Renault Trafic II talán 2012 évi, dízel 84 KW, M9RF692 motorkódú céges autó.
Mintha megdöglöttek benne a lovak, 3000 fordulat felet mozdul meg, alatta nem sok minden történik.
Persze nagy a bódé, persze a 2 literes motor a 114 lóval nem egy villám. Dinamikusabban előzők a 1.6 szívó Dokkerral.
Üzemmelegen megnéztem tiltáson, hát 4000 fordulat felé nem megy, pedig a 6000-ig van skálázva.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hibakód nincs.Van egy tippem, hogy a turbó az elment kapálni, jól gondolom?
-
Xantomas
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Nem akarok, de olyanokat talál, azt látni mindenhol, abba van kevés km, azt kell nézni. Minden más drága, azért nem nézi.
Évjárat: 2016-tól fiatalabb legyen, de ne legyen benne 100e km.
Általában, ha valamit találok, az nem jó. Ha ő találja ugyan azt pár nappal később, akkor persze a világ legszebb autója
Ma pug 2008-asokat nézegettem 1.4 meg 1.6 hdi-kkel, meg clio grandtourokat 1.5 dci-vel. Utóbbiból találtam egy 2018 végit, 172e km-rel. De nem jó, úgy csattog, mint a fene. 40e km-ként volt a szervizkönyv szerint olajcserézve. Pedig bíztam benne, hogy csak baromi sokat volt pályázva céges autóként, de nem. Magám volt, és nem is szervizelték.
-
Somatom
veterán
válasz
Xantomas
üzenetére
Bárkinek lehetnek jó érvei. Volt olyan Espace, ami talán jobb vétel lett volna, mint a mostani, de nem vettem meg, mert nem volt tetőablak. Volt némi csodálkozás, de aztán megértette, hogy az miért fontos. Csak annyit mondott, hogy perverz disznó vagyok, de azért mosolygott.

-
-
Xantomas
őstag
válasz
polonic
üzenetére
Az egyenlőségben hiszek, még akkor is, ha ez kiba sok konfliktust szül. Vannak jó érvei, mert vannak, pláne ha praktikusságról van szó.
Volt egy deal, hogy ezt a kocsit ő választja, én csak bólintok. Csak amikor magát meggyőzte valami lineálisan nem végigvezethető logikai prekoncepciók mentén, majd engem is próbál meggyőzni, az enyhén szólva triggereli a rombolás által megnyugvást kereső ösztöneimet. ‘Eci nehéz így csak bólintani, hogy igen/nem.(Jó, én meg metál almazöld 210 lovas DSG váltós 1.4 Fabia RS-t néztem meg, hogy kicsit nyugtassam magam, mint teljesen ésszerű, és logikus döntés, szóval nekem sincs ki a négy kerekem)
-
Xantomas
őstag
válasz
Gombinyó
üzenetére
Nem engem kell meggyőznöd.
Csak az idegtől, bevallom alássan, eskü, kihagy az emlékezetem és nem vagyok biztos semmiben.Nincs valahol olyan szolgáltatás, hogy nepper megkapja a paramétereket (max ár, milyen szín, milyen évjárat, mekkora navi kijelző kell bele, ami szigorúan touchos, mennyi km van benne, ja és persze két évig egy fillért nem kell rá költeni, még olajcserére se) nincs olyan válasz, hogy olyan nincs, kézen fogva addig keresik a feleséggel, míg össze nem esik, és a férj ebből kimarad?
-
Xantomas
őstag
válasz
Gombinyó
üzenetére
Privátba, egy kávé, pár feles, meg sör mellett mesélek, de 5000000 a keret, egy fillérrel sem több. Abba az már nem fér bele. Jah és persze a szín a második legfontosabb tényező.
Az olyan érveket már meg sem hallom, hogy a fehér tetejű Capturban jobban el lehet férni hátul, 3 embernek, mint a Megane-ban, mert a Captur magasabb. Meg, hogy a Vitara belül tágasabb mint a Koleos, mert világosabb a belseje.
Már túlvagyok pár hajtépésen és a stressztől jobban dadogok mint az elmúlt 6 évben. Ész érvek, számok? Hagyjuk már…
Rosszabb pillanatban a jogosítványomat készültem kettétörni. Szerencsére egész jól hajlik.Viszont. Kereskedésről kereskedésre lófrálva volt lehetőségem belefutni, és megnézni pár m2-t meg cc-t is. Hát… ennyi lekotlott, széthajtott négykerekű hulladékot… elszomorító. Ez eddig nekem nem volt szem előtt.
-
Xantomas
őstag
Áhh, nem tudom már követni melyik tce, sce abcdefgh a szar motor, melyik nem, milyen évjáratig kell tőle fosni, vagy nem.
Ha elkezdem összeszedni, Robi, korrigálod, beteszed az első hsz-be vagy mivel az erősen szubjektív, és üzletromboló, sosem történhet meg?
Erősen gondolkodok egy 130 lovas 1.2 tce-vel szerelt 2017-es Kadjaron, 60e km-rel, de érzem az izzó parazsat…
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Gates,dayco
delphi az a gyári
graf , hepu
és ha már csinálod cseréld ki a főtengely szíjtárcsát is! -
diablo1984
veterán
Megane 3 1,6 16V esetén mi az ajánlott vezérlés, okoskerék, vízpumpa márka? (mert ha valamelyik gyenge láncszem, ugyanannyi bontással jár kicserélni)
-
rob210
Topikgazda
válasz
angyalpc2
üzenetére
Ez egy baromság.
Gondolj bele, kibővíteed a beáramlás irányát amit utána összeszűkítesz, mi értelme?
Turbó nincs benne hogy sűrítsen, magyarán nagy lesz a torló nyomás és bekavar a légáramlásba. Ezért szoktam azt mondani , hogy persze hülyék a mérnökök sok mindent lehetne máshogy, de azért egy autó tervezése során nem 3 percet szánnak a számításokra.
Én ezt a módosítást nem javaslom! -
Manka76
senior tag
Sziasztok! Volna itt valaki aki segítene abban hogy egy Clio IV-ben aktiváljuk az Android Auto illetve a CarPlay funkciókat?
-
angyalpc2
aktív tag
-
angyalpc2
aktív tag
a D7F levegőszűrő rácsavarható része az mire való egyébként? mi célt szolgál a légáramlásban vagy bármiben, azon kívül hogy rászorítja a kerek légszűrő narancs szivacsrészét a falra és így zár.
Egy nagy üres valami.
Mellesleg persze, hogy letört a fülecske, kerekes vadonat újat, szinte patika darabot.
8200521692
-
prandris
tag
Valakinek van esetleg tippje hogy ez mi? Vezetőoldali szőnyeg alatt találtam. Más, clip szerint a külső (tükörben lévő) hőmérséklet szenzor szerint 215 C van. Panelon bent jól mutatja. Hasonlóval találkoztatok már? Vagy csak idő kell neki, elég lassan reagál a szenzor ahogy észrevettem. Indítás után pár perccel néztem.
-
shifty!
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Vagy egy jó kis Ford, ahol a pollenszűrő a gázpedál kiszerelésével cseréhető
Új hozzászólás Aktív témák
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Napelem
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Honeywell DC311E elemes kapucsengő BONTATLAN
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

mycso