Hirdetés
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egér probléma
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
joker91
tag
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni hogy a megane 3 / fluence első hangszórónál melyik jelöli a pozitív / negatív vezetéket?
Bal oldal: zöld barna és fehér barna
Jobb oldal: zöld barna és rózsaszín barnaEzek a kábelek jönnek a fejegységtől.
Előre is köszönöm ha tud benne valaki útmutatást adni. :)
-
rob210
Topikgazda
válasz
files32
üzenetére
Diaggal kell, semmi bűbáj.
Belépsz a fék menübe belépsz az ABS pumpa légtelenítés opcióba.
Majd jobb egy kör, bal 2 kör.
Azután Bal 1 kör, jobb 2 kör.
Ennyi meg is vagy.
(mármint kinyitod a légtelenítőt meg elzárod, de ez alap.)Esp-s autón nem pumpálgatással cserélünk folyadékot.
Igaz én egyiken se
-
files32
tag
Csak a Clio 5 , a Captur 2 és az ezeket követő Renault-ok kerekeiben nincs már szenzor?
-
harry
veterán
Valoban, ma mentem megint, es most mar mukodott a szenzor
Ugy nez ki tobb kell mint 2-3 km.De kicsit tenyleg raz, szoval azert beszelek majd gumissal.
Meg 0.1 barral direkt tobbre fujtam a gumikat kedden (igy 2.4 elol es 2.5 hatul, par km megtetele utan a benzinkuton), ma neztem hidegen 2.2 es 2.3 volt (melegen +0.1). Picit meglepett, de vegul is hult az ido / lehet eresztett kicsit mikor lehuztam, de azert figyelgetem.
-
mycso
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Fateré, nekem még a laguna van (meg ahogy mostanában festenek az autó árak, marad is).
Bár, nyáron majdnem elcsábultam (passat b8), de győzött a józanság, hogy 5-6 éves autóért 8.5M-t kifizetni nettó őrültség.
Illetve nemrég lett volna egy Koleos jó árban, csak aztán kiderült, hogy pár dologban ferdítenek az eladók, pl. jó 200.000km-el vissza volt tekerve... De arról a váltója miatt is lebeszél mindenki. -
-
Mezga Aladár
veterán
Sziasztok!
Megane 3/3 1.6/110 LE. Hidegindítás után torpan az autó. Nem sokáig, de azért zavaró. Ha álló helyzetben megpöccintem a gázpedált akkor is érezhető.
Valakinek ötlete a javításra? -
harry
veterán
Igy is csinaltam, ellenben ez egy uj szett, most lett eloszor felszerelve, azert gondolom amit rob is irt, hogy legelso alkalommal aktivalni kell / feltanitani :-/ Legalabbis ugy tunik. De majd atfutom a manualt.
Ellenben egy kis razast is mintha ereznek benne (bar felnire szerelten, sulyokkal erkezett a kereskedesbol, gondoltam nem csak talalomra ratettek hanem rendesen centrirozva volt), szoval ugy tunik nem uszom meg hogy elnezzek egy gumishoz.
Gondolom random gumis meg tudja csinalni a szenzort, felesleges a markaszervizbe vinni ilyesmivel?
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Akkor már rá is dughatnák.
-
Jaded
őstag
Elvileg felrakod az új szettet, elindulsz vele. Ellapozol a keréknyomásig és addig nyomva az OK-ot, amíg nem írja, hogy “Kerekek felismerése folyamatban”. Aztán pár km urán jónak kell lennie (városban egyszer 5km volt, városon kívül kb fél). Ezt minden cserekor el kell játszani. PH1 esetén így van.
-
harry
veterán
Szevasztok! Tegnap felraktam a teli kerekszettet (szinten Renault kereskedesbol, allitolag nyomazerzekelovel), ellenben hiaba probaltam resetelni (s kiirta, hogy 'Learning tire pressures), nem mutat ertekeket (tudom csak egy ido utan kene mutatnia, de mentem vele par km-t).
Legelso alkalommal el kell vinni a kereskedesbe hogy felprogramozzanak valamit? Vagy ennek igy egybol mennie kene, s lehet siman nincs benne a szenzor?
Megane4 PHEV -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
4 szál kábelt behúzni azért nem nagy ördöngősség.
-
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Nem szeret parkolni
-
LamerGyuri
senior tag
Az mitől van-lehet, hogy nyitni akár pár méterről is tudom az autót, zárni viszont csak közelről, akkor is összevissza integetve, hogy végre lezárjon?
Elemet már cseréltem, nem oldotta meg. 1 gombos a cucc. -
sesomaru1989
aktív tag
Sztem fejegység, de a fluance-t nem ismerem annyira.
Ha nem nehéz kiszedni a hangszórókat, akkor az elsőt ami látszólak nem működik bekötném hátra, csak egy teszt erejéig. Ha ott működik akkor fejegység hiba.
1 hangszóró pár egyszerre csak úgy nem megy tönkre.
Első kőrben ezzel próbálkozék. Remélem tudtam segíteni. -
malz
csendes tag
Sziasztok! Adott egy 2014es gyártású renault fluence. Az első hangszórói nem szólnak. Amikor az autó elindul megszólalnak 1 másodpercre és utána semmi csak a hátsók szólnak. Ez minek a hibája lehet fejegység vagy inkább hangszóró körben induljak el?
-
rob210
Topikgazda
-
Somatom
veterán
válasz
LamerGyuri
üzenetére
De, most mire gondolsz? Arra, hogy az egyébként jó autóban nem világít pár biszbasz? Ez engem sem tántorítana el a vásárlástól és utána én is itt kérdeznék.
-
LamerGyuri
senior tag
Ezt sosem értettem egyébként, hogy valaki vesz egy autót, aztán otthon észreveszi, hogy ez is szar, meg az is szar, és jön kiskutyaszemekkel a típus topikjába, hogy lécci-lécci-lécciiii...
...aztán lehet, hogy én vagyok rosszul összerakva
-
zeon.hu
nagyúr
Rég voltam itt szerencsére
, de most 2 hiba is van.Grand Scenic 2005.
1. ABS minden indítás után az első 1-2 fékezésnél aktív, müködik, természetesen indok nélkül.
Utána ok, de a hibajel (check ABS) folyamatosan kint van.2. Ez inkább csak bosszantó:
Sebességmérő indítás után 1-2 percig max 25-öt mutat vagy villog össze-vissza, utána jó lesz.Ötletek?
-
Tegnap vettünk a faterommal egy mk3 Cliot, így már két Clio is van a családban, egyforma motorral, majdnem egyforma színben.
Észrevettem, hogy pixelhibás a digitális klíma és a gyári rádió kijelzője is. Ezeket lehet javítani olcsón, vagy a megoldás csere bontottra? Esetleg van értelme kontakt sprayvel próbálkozni a csatlakozásoknál?
-
sz_abika
addikt
Urak, M0-s északkeleti -keleti csücske felé van ajánlott szervizes?
2008 1.2T 16V, gyászos alapjárat szériatartozék, de most megjött valami sziszegés ami már kevésbé egészséges. Köszi! -
rob210
Topikgazda
válasz
KubanitoS
üzenetére
Toltó lámpa kapcsolójától veszi a jelet.
A váltóba van betekerve.
Sebesség függően 5 vagy 6 seb.
(Diesel vagy benzin) a bal kerékjárat felöl lehet megközelíteni. Pici váltóolaj utánpótlás kell majd, ha jól csináljátok egy 50-60ml folyik el. De utána kell tölteni rohadt érzékeny a váltó az olajszintre. Elf nfx 75w kell bele .
De ha az a hibás akkor tolatólámpája sincs!
Ellenkező esetben nem a kapcsoló csak a vezetékelése rossz. 3 szálas. -
KubanitoS
veterán
Sziasztok, egy kérdés részemről is: sógor autója Dacia Sandero Stepway 2017. Elment a tolatókamera képe és a hátsó radar. Biztosíték rendben van, a fejegység is elvileg okés, most valami csatlakozót cserélne, ami érzékeli, hogy a kocsit hátramenetbe kapcsolták és ez aktiválja a tolatókamera képét. Egészen biztos a dolgában, hogy ezt a kapcsolót, érzékelőt kell cserélni. Magam részéről ezt elfogadtam és annyit vállaltam, hogy rákérdezek, pontosan hol van ez a cserélendő alkatrész? Tudja esetleg valaki?
-
rob210
Topikgazda
-
Gabady
aktív tag
M2 az alany. Alacsony sebességnél bal hátulról olyan hangot hallani, mintha valaki egy villáskulccsal odakoppintana a kasztnira. Random van egy a koppanó hang, jellemzően 10-20km/h-nál. Van amikor gyakori a koppanás, van amikor csak időszerű, 1-1. Először arra gondoltam, nem-e a kipufogó tartó bak van ki, és az kopog. Ezt a hibát kiszűrtem. Autót felemeltem, kereket átforgattam, megrángattam, minden rendben van. Fék kompletten nyergestől, tárcsástól, csapágyastól 1 éve lett cserélve, azóta kb van 5e km az autóban.
Rugót cibáltam még meg, illetve álló helyzetben az autó hátulján ugrálva nem sikerült reprodukálni a hibát.Várom az ötleteket, hogy mi lehet a probléma.
-
prandris
tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Passz, nálam az nem volt még javítva, nem tudom hogy volt e már cserélve.
Rob igen gondoltam erre, csak hajnalban amikor munkába indulok nem épp alkalmas lekapni a hosszbordást
Hazafelé pedig már nem csinálja. Meg eleve ritkán jelentkezik. -
prandris
tag
Tavaly ősszel néhányszor és most is csak ősszel jött elő egy szíjhanghoz hasonlító vonyítás. Hajnali nyirkos időben jelentkezett eddig csak. 30km utazás után se múlt el (gondolom a nyirkosság ennyi idő alatt eltűnne róla), de másnap délután már nyoma sem volt a hangnak. Hangja fordulattal változik. Van valakinek ötlete mi ez a hang? [link] A hosszbordás szíj Dayco 2 éves alig több mint 30ezer km, a felirat nem kopott, habár eléggé ki van fényesedve. A feszítő, szabadonfutó stb. csapágyak le lettek ellenőrizve, elvileg még rendben vannak. Visszajelzés a műszerfalon nincs, töltés van. Én már vízpumpa hibát vizionálok, de csak ősszel?
-
rob210
Topikgazda
válasz
forceberg
üzenetére
Szerintem jobb az 1.6, de az rideg tény, hogy fenntartani drágább, mert szerelhetetlenebb.
Ez a srác is úgy jutott el hozzám , hogy 5 szerelő felröhögött amikor mondta mit akar.
Ez van, de ha össze van rakva akkor sokkal kultúráltabban jár sokkal egyenletesebb a gyorsulása és valahogy az egész konstrukción érezni, hogy nagyon meg van tervezve. De az biztos, hogy egy 10 forintost nem tudsz beleejteni.
-
Dvix
senior tag
Sziasztok nézegetek egy 2009-es Renault Lagunát 3.5 L (3498 cc) 24 valve V6. Nagyon dögös 6 seb automata. Sima szívó V6. Én csak annyit találtam róla h tán a renault gyártotta a motort. Ilyet szabad venni?
-
Somatom
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Mérték. Volt ilyen kézikütyüjük. Azt mondták, hogy működnek. De, ez a szenzor rajta volt és működött. Ami tavaly megdöglött, azt cserélték és az működik, látszik a műszerfalon. Ebben az a bosszantó, hogy kaptam időpontot a felmérésre, megrendelték a szenzort, aztán másik időponton felrakták a kerekeket és most nem működik. Azért vittem oda, hogy megoldják a problémát és nem azért, hogy megtudjam, miért nem tudják megoldani.
-
Somatom
veterán
Tud vki Budapesten egy olyan gumist, aki képes megoldani egy TPMS szenzor problémát? 38 ezret fizettem négy kerék cseréért. Egy szenzort is cseréltek, de most egy másik nem működik. Illetve, állítólag működik, de a műserfal nem jelzi az értéket. A gumis szerint az autó kompjútere nem engedi írni a mittudoménmit. Ilyenkor mi a teendő?
-
Grg2020
friss újonc
hello
át tudnád nekem is küldeni a linket a sebesség jeladóról twingo 1.2 16 v 2003
nem tudom megnyitni ami a fórumon van
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Kipsta agility 100 focicipő (43-as)
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 1
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ilyen volt a 22 éves meganeom is amit váltott
Ugy nez ki tobb kell mint 2-3 km.