Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bass
addikt
Sziasztok még mindig küzdök az indulás,megálláskor fennáló recsegés/ropogás hangal. A kocsi több szerelőt megjárt a hangot hallják de az okát nem találják,már a kipufogó is fel lett újitva(ráfért a rezonátorra) javasoljk a motortartó bakok cseréjét is,közben én is kutatom de semmi nem mozog ,minden feszes. De amit észrevettem h lettek cserélve a stab pálcák ami úgy megy a helyére h magát a rudat pajszeral le kell feszíteni másként nem megy a helyére mert talán hosszú? Találok belőle 320,284 és 262mm verziót,lehet h nekem anno rosszat adtak és talán feszül ,és ez a hang forrása? Néztam videot a neten és ott sem feszegetig magát a stab rudat hanem simán a helyére megy. Megane 2 2005 1.6b kombi az alany. Köszönöm
-
Sziasztok,
Clio III-ból melyik az a benzines motor, ami biztosan kerülendő? Anyámnak nézegetünk autót és a Polo, Fabia, Clio, Corsa D, Grande Punto, 207 vonalon mozgunk leginkább. -
salieri.
őstag
Az akkumulátor 2 éves, ezért nem gyanakodok erre,meg minden szépen működik.Ha önindító felújítás ,vagy vállalható vmi olcsó db?Valeo,Hella 35 40k
-
bookninja
tag
válasz
rob210 #86178 üzenetére
sajnos folytatodik a kalvaria. ma reggel meg hibamentesen vezettem par km-t, aztan delutan alfold-bp tura elejen elkezdte dobalni a hibakodokat, felvaltva 'braking system fault' es ESP. kesobb a 'check ESP' mar konstans vilagitott, neha meg fekezes kozben bedobta fekhibat, kozben eszrevettem hogy az ABS is felvillant. ezekbol arra kovetkeztetek (illetve neten probalok olvasni), hogy ABS gyuru/jelado hiba lehet, persze laikus vagyok. tudom, hibakod olvasas kell, de gondoltam hatha talalkoztal mar ilyennel.
-
osztszoroz
aktív tag
Sziasztok. Előtét ellenállást cseréltem, mert meg sem mozdult a ventim (eleinte néha működött).. Összedugtam a csatijait és csak maxon megy. Kikapcsolhatatlanul. Nem reagál a ventiszabályzó gombra, csak maxon pörög. Megégve nem volt a csati, teljesen épnek tűnik. Scenic 2, 2.0 16V,2004. Automata klímás.
Valakinek van ötlete, mi szivat? Köszönöm... -
Josi
aktív tag
Ha valakinek Ny-Dunántúlon kulcs gondja van, nem kell Budapestig menni, Tapolcán is megoldják.
Megcsináltattam a Fluencehoz a tartalék kártyát.
[Fluence szabadkezes kártya] -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #86078 üzenetére
Ami kérdésem lenne: honnan lehetne megnézni, letölteni az autóhoz való szerviz karbantartásra vonatkozó infókat. Gyertya/olaj/szürök/stb csere ideje.
Még egy, van ebben az autóban kettőstömegű lendkerék?Elmentem egy Renault szervízbe, ott készségesen kinyomtatták a karbantartásra vonatkozó infókat. És ha már ott voltam kinyomtatták az utolsó 3 szerviz adatait is.
A német tulajdonos szépen megcsináltatta az összes előírt szervízt benne vezérlés cserét is. -
salieri.
őstag
Sziasztok, Thalia 2003 1.4B 75le gyújtás raad ,inditozok,kattog , halványan világítanak a műszerfal lámpák,nem indul be,akku tökéletes.Mi a gond, megállt az önindító?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Smith Ügynök #86181 üzenetére
Erősen kábelköteg gyanú.
Sajnos clió2 típushiba, hogy elrohadnak a kábelek a kocsiban.
Ki kell méretni. -
angyalpc2
aktív tag
válasz
PofaJenö #86165 üzenetére
Ugyan ilyen üléseim vannak(még a szövetminta is Campus belső), ez max 2 légzsák sajnos: kormány meg az utas előtt a műszerfalban
Az ülés alatt csak az ülés érzékelő van, hogy be van e kötve az illető
Az oldal légzsákos sokkal kagylósabb ülés:Azonban, furcsaság, hogy a jobb oldali ajtóban a vakdugó van ha jobban megnézed.
Ez a gyereküléses kikapcsoláshoz kell...úgyhogy vagy a zár került át a mondjuk a kesztyűtartóba a modellfejlesztés közben, vagy lehet az sincs benne. Furcsa...és a többi 2006 utáni campus is ilyen a HAHU-n (prómó képeken még ott van)
Megjegyzés még, hogy az oldal ajtó kárpit pont így engedi el az enyém is. Majd most próbálom visszaragasztani...
A kormány pedig kevésbé van megkopva 135e km-nél vagy gyűrű volt a kezén. -
Smith Ügynök
tag
Üdv!
A múltkori dísztárcsás kérdés után most komolyabb gondom akadt....
Mióta ez a nagy meleg bejött, azóta azt csinálja, hogy kb. minden 10. indításkor nem jó az:
-index
-ablaktörlő
-elektromos ablakemelő.
Újraindításra megjavul.
Clio 2 1.4 16v. Mi a fene lehet ez? -
angyalpc2
aktív tag
Hello,
A levegő jobbra balra áramoltatásáért szükséges lamellákat nem tudom mozgatni, mert eltörtek az ezeket a lamellákat mozgató pöckök..
Sszóval egyik lamellát sem tudom állítani, csak vékony dróttal benyúlva fixre állítva.Hogy lehet ezt cserélni?
Bontottat ugyan szereztem, de annak a felfogatásán látszik, hogy mintha ez nem csavarral, hanem műanyag heggesztéssel lenne belül felrakva valahol a műszerfalban...(emiatt a bontott darab sem éppen túl patika)
-
bookninja
tag
sziasztok! megane 3 ph1. ketszer 1 masodpercre felvillant a braking system fault jelzes, majd ki is aludt. fekfolyadek majdnem maxon van, betetek-tarcsak jo allapotuak. pillanatnyi elmezavar?
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
M2 -es megane hogy lehet kiszedni az uzemanyag betöltő egységet?
3 csavar fogja az tiszta sor, de megsem moccan.. Műanyag feszítővel is csak a fényezés t bántanám, mert annyi homok van a gumi perem mögött. Van ennek vmi trükkje? -
harry
veterán
válasz
Nordik #86173 üzenetére
A muszeren a minimum nem egyenlo az ures tankkal
Fehér Farkas:
----
Lámpajelzés után még mentem 45 Km-t és 49 litert tudtam beletankolni, úgyhogy 11 liter maradt benne.7.5 átlagfogyival számolva amennyi lenni szokott nekem ~3.7 litert használtam el a lámpajelzés után. Szóval 11+3.7 mondhatjuk, hogy pontosan 15 liter benzin marad a tankban mikor a sárga lámpa jelez. Tehát 25%-ig van.
----Tovabba erdekesseg: link
-
Nordik
őstag
M2 2004 1.6 mekkora az üzemanyagtartály? 60 liternek kellene lennie gyárilag én úgy tudom.
Csak mert ma negyedig volt ami elviekben ugye 15 liter lenne és már 39-40 liternel lekattant a pisztoly. Belement 41 liter de már csak éppen.
Tehat mintha csak 55 literes lenne. Vagy ennyire pontatlan a mutató esetleg az a 60 liter max mennyiség nagyon a határ?
Csak érdekességképpen kérdezem.
-
harry
veterán
válasz
Predator2 #86081 üzenetére
En meg szabin voltam s nem nagyon neztem forumra
Amit linkeltel az rendszamtabla vilagitas, szerintem az nem ugyanilyen.
Az en egyik gondolatom az volt, hogy a benne levo w5w izzot kicserelni valami combosabbra, pl link (legalabbis ugy emlekszem ez van benne)
De igazabol sok nagy javulasra nem szamitanek, azert nem is vettem meg.Most hasonlo cipoben vagyunk, mert Megane4 kombira valtottam, es ott sem tudom a 'plafonra' rogziteni a vilagitast, hanem valahogy oldalt kell megoldani. De talan meg mindig mukodhet az, hogy a muanyag oldalfalra felragasztok valami LED szalagot, amit vagy az aksira kotok vagy a lampa csatlakozojara valahogy. Esetleg szivargyujto, ha mar ottvan.
-
Atesz08
tag
sziasztok. megane 2001 év. 1,6 16V a tetején (ahová a csomagtartót teszik fel) a dísz csík hogy szerelhető le ?
csavarok vannak valahol, vagy csak óvatosan fel kell feszegetni, pattintani ? -
rob210
Topikgazda
-
-
PofaJenö
senior tag
Helló
Lenne egy kérdésem van egy Clio 2 1.2 16v 2008-as évjárat és az első üléseknél nem látom a légzsák jelzéseket lehetséges hogy nincs benne?
De be néztem az ülés alá és ott van egy madzag elektromos csatlakozóval az az lenne?
Mert az ülésen semmi jelzés nincs. 🧐 -
Atesz08
tag
válasz
lsebestyen #86158 üzenetére
nagyon köszönöm !
-
Atesz08
tag
sziasztok. megane 2001 év. 1,6 16V melyik gyújtógyertyát szereti a legjobban ?
-
Mezga Aladár
veterán
Sziasztok!
Megane 3 indító "kulcs"-hoz milyen kulcstartót tudnátok ajánlani? A kulcskarikás eléggé béna. -
Josi
aktív tag
Ma reggel bocim úgy döntött megsértődik és nem indul.
AC pumpát hallom, hogy indul, de csak teker.
Tank majdnem tele.
Merrefelé keressem a hibát? Lehet, hogy FHP gondja van?
Megane I Ph2 1.4 16v -
Atesz08
tag
sziasztok ! megpróbálom még egyszer. az ajtók oldalán a műanyag dísz csíkra mit ajánlanátok ami a színét visszaadja, hogy ne kelljen festegetni ?
-
válasz
Smith Ügynök #86137 üzenetére
Sztem a Jogger, a másikon túl kicsi a kör süllyesztés az embléma körül.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Atesz08 #86127 üzenetére
Ez nagyon sok mindentől függ.
Nálam ez úgy néz ki, hogy:
Vezérműkerekek cseréje, ha pontheggesztett kerekek vannak fent!
Vezérműtengelyek szimeringei.
Főtengely szíjtárcsa, főtengely szimering.
Vezérmű készlet (szíj feszítő,vezető, szíj és vízpumpa) , fagyálló, ezen felül a hosszbordás szett, ha egyszerre volt cserélve a vezérléssel, generátor szabadonfutó, annak a vezető feszítő görgője. Ezen felül minden olyan amit cserésnek ítélek meg és leegyeztettem a tulajjal.
Pl. Rendszerint döglött a motortartó bak, sok esetben a vezérműház burkolata törött repedt, mert nem tudta a szaki, hogy jön le. Ilyenek.
Az alap az a vezérműszett, szimeringek, fagyálló, vízpumpa. -
Atesz08
tag
válasz
rob210 #86118 üzenetére
köszönöm ! a 100 ezret azt tudtam (én inkább 80 - nál cseréltem volna) de az éveket nem ismertem.
az olajat is 8-9 ezer után cseréltem, nem 10 ezer -nél. Köszönöm !
tisztelt rob210 ! leírnád, hogy pontosan miket vegyek hozzá ? mert úgy tudom ilyenkor cserélik a vízpumpát is. ez lesz az első vezérlés csere nálam. köszönöm ! -
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri #86122 üzenetére
Egy ismerősöm vette meg a fiának, amikor meglátta a hahun a hirdetést.
Hívott, ez a te kocsid jól látom?
Igen.
Fél óra és ott vagyok.
Tényleg itt volt.
Kitöltött papírokkal jött.
Nem kérdezett, nem nézelődött, aláírtunk, beültek és elhajtottak. -
rob210
Topikgazda
Ma 9 év hűséges szolgálat után, a seggét láttam a jó öreg meganenak, ahogy a 21 éves új tulaj elhajt boldogan.
Remélem még sokáig az úton lesz. -
Bass
addikt
Sziasztok megtörtént a belső stabszilent és bölcső szilent cseréi(is) de amit kérdeztem ropogás/recsegés induláskor és megálláskor még most is meg van. Itt elvesztettem a fonalat és a lelkesedést. Nincs több ötletem hogy mi okozhatja a jelenséget. A rugókon kívül minden ki lett már cserélve így tanácstalan vagyok én is és mindenki más is(szerelők is passzol ak ill aki most cserélte azt mondta h mivel utángyártott a stabszilent így az myekereg most is) Minden ötletet szívesen fogadok. Ezt leszámítva,nem kopog,nem zörög kormnyzás,úttartás is pöpec. Ha lekötöm esetleg a stabpálcákat h ne legyen a rúdon a terhelés próba képp az nem okozhat galibát? Köszönöm
2005 megane 2 kombi 1.6b -
Atesz08
tag
sziasztok ! megane 1 (2001 1,6 16V) a vezérlés cseréje km szerint még odébb lenne (még kb 40 ezer km), de a kocsit már 5 éve használom. érdemes cserélni, vagy várhat még ? ékszíj ugyan ez a kérdés.
válaszokat köszönöm ! -
Morales72
csendes tag
@rob210: Két dolog lenne.
Az első igazából off topic: Érdekelne, hogy látod-e értelmét valamilyen benzin adalék használatának.
A másik pedig, hogy szerinted van jelenleg olyan 1 millió körüli Renault, amit meg szabad venni? 95%-ban városi használat lenne, évente egy nagyobb kiruccanás külföldre, illetve durván hetente mennék kb. 100km-et városon kívül, de nem autópályán. Az nem ártana, ha a motorban lenne némi tartalék, hogy megpakolva is meg lehessen vele indulni, lehessen vele előzni, ilyesmi.
-
eTrade
tag
Sziasztok,
Ismerősöm felesége szeretne venni egy 2008-as Renault Koleos-t. 171 lóerős 2.5 literes szívó benzin, 6-os manuális váltóval.
Van valakinek tapasztalata ezzel az autóval és motorral kapcsán?Bármilyen infó jól jönne.
Előre is köszönöm. -
Joe.36
addikt
Ezt cserélték ki, lehet hogy nem pontos a kép, a neten kerestem. Eddig 4 fokozat volt csak, a klíma ment. Most van 1. 2. 3. 4. De a Klíma nem megy nem is jelez a kis lámpa sem.
-
shifty!
senior tag
Ha nem vagyok a közelében a kocsinak, és az emlékezetem lyukas, honnan tudom meg, hogy az üzemanyagszűrő vízérzékelős vagy anélküli? 1.5 dCi K9K732 Megane 2006/12
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest