Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Chieftec Vista ház: kisebb halaknak
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
3800+
őstag
Olvasgattam külföldi fórumon, hogy a motoromnál ha a gyári beállításokhoz képest egy rovátkával meg van "ültetve" az első előfeszítés akkor jobban fordul a motor. Van ebben valami vagy beképzelik?
Kipróbáltam egyébként nem lett pattogósabb így az eleje viszont érzésre tényleg "orrosabb" lett, nem érzem olyan könnyűnek az első kereket és mintha kevesebb erőkifejtés kéne a kormánytolásnál is, de érdekelne hogy ez a geometria miatt lehet?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #150297 üzenetére
Alapvetően alacsonynak tűnt az úszó szint amúgy. Felfelé állt az úszó, és nem is volt párhuzamos a karbi talpaval.
Szivato esetén nem tudom, mi lehet még a ludas. Nem megy le eléggé? Túl lemegy? Nincs rajta tű pedig kéne? Mik okozhatnak ilyet?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
norbert1998 #150284 üzenetére
Nekem ez dusito rendszer hibanak tunik.
Ha javasolhatom, vakon ne valtoztassatok meg semmit a rendszerben. Random uszoszintemeles, ugy, hogy a gyari erteket nem tudjuk-ezzel csak bementek az erdőbe.Sztm a szivato nem mukodik vmi miatt
-
Rison77
senior tag
válasz
tboy93 #150279 üzenetére
Amint meglett a jogsim, ma 1 hete
már jelentkeztem is a képzésekre,de elég népszerűek, 2-3 hétre előre van csak szabad hely. Nálam is kb a béka segge alatt volt az oktatás.. amit magamra szedtem főleg népszerű youtube csatornáktól van.. amivel tudtam abszolválni a rutint, a forgalommal nem volt gond, de ahhoz sok tudás nem is kell.
Ma viszont bevállaltam egy Mátra-Bükk vonalat direkt így hétköznap, nem is voltak sokan -1 stresszfaktor kezdőként, egyedül sajnos, baráti körben nem népszerű hobbiAbszolút megérte, tudtam próbálgatni a kanyarodástechnikákat nyugodtan nem kapkodva, nyilván éles helyzetben nem túl egészséges, de nem az 50 méteres szakadékot kell nézni.
Nah meg lesütött szemmel ostoroztam magam, hogy csak 30+ után vágtam ebbe bele.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
vendingo #150289 üzenetére
A kuplungkar holtjatekan nem lehet megallapitani a kuplung kopasat, mivel azt ossze-vissza lehet allitani. A kuplung allapotanak megallapitasahoz szet kell szedni a kuplungot, es lemerni a lamellak vastagsagat.
A lancfeszesseget az eloirt feszessegre kell beallitani, ha az 5 centi, hiaba tunik lazanak, az a jo. Ha te ezt szemre, adat nelkul allitottad el, nezz utana, mi a helyes feszesseg ertek, es ellenorizd le, mert tonkreteszed vele a motort.
-
válasz
Steven #150291 üzenetére
A rpha 91 sokkal jobb, nem? Találtam olyan helyet, ahol meg tudom venni a kiírt keretből. Illetve találtam még egy E1-et pont a méretemben 130-ért, de ugye azon meg nincs lock, én meg városban rohadt sokat nyitogatom, ezért is ment tönkre a nexx 2 év alatt.
Azért mondtam a használtat, mert xs-es méretet nem igazán láttam használtan, de ugye általában m-l-ig ugyan az a héjméret, szóval simán megveszek egy l-est, kicserélem a párnákat, és a higiéniai para is letudvaPlusz sokszor árulnak 0 kilóméteres csak felpróbált sisakokat dobozostul-számlástul bolti ár -20%-ért, nekem úgy beleférne.
-
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi #150292 üzenetére
Az biztos, hogy nem volt jól beállítva. Mikor vettem lötyögött rajta a kuplungkar, a gázkar, a lánc. A láncnak 5 centis mozgása volt, a kuplugkar a feléig lötyögött. Konkrétan csak használta, de sokmindent nem csinált vele. Említettem, hogy nagyon lötyög a lánc, erre mondta, hogy ne nyúljak hozzá, az így jó, be lett állítva. Első dolgom volt a helyszínen, meg itthon mindent meghúzni. Hiányzott a vázból 2 csavar, ami tartotta a motor elejét, örülhetek, hogy nem szakadt le a műszerfal, lámpa... A műanyag idomok tartották össze az elejét. Most azon se csodálkozok, ha kopott a kuplung.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
vendingo #150289 üzenetére
Ha tanulómotor volt, és folyamatosan indultak vele. Esetleg ha nem volt jól beállítva, és folyamatosan csúszott.
Nem kell messze menni, az én lányom nem venné észre az autóján ha csúszik a kuplung, hajtaná tovább. Ha nagyon csúszna azt már észrevenné.
Te, tudod mi jutott eszembe? Nem lehet hogy valami grafitos adalékkal megtuningolták az olajat? Szerintem még van Fimol. [link]
Persze lehet hogy ettől állandóan csúszna a kuplung..... -
válasz
Zsírkrétamen #150288 üzenetére
-
bardi
senior tag
válasz
yodamastah #150287 üzenetére
Na ez igaz, de tavaly amikor elkezdtem motorozni, fel se merült, hogy majd pályanapokra többször is kimegyek
Autóval nem tudom hány éve tervezzük, de egyszer se jött össze, hiába volt két jóval potensebb autóm, mint mondjuk a VFR motorok között.
Idén már semmiképp, de jövőre talán összejöhetne valami pályára szánt, de rendszámos motor.
-
vendingo
veterán
Korábban írtam, hogy a 250-es 7000-et futott mocimból fekete olajat engedtem le. Létezik olyan, hogy elkoptak a kuplung lamellák a mocin ilyen kis futásnál? Konkréten a karon 1 cm játszási lehetőség van.
Nem tudom mit kell ahhoz csinálni, hogy ennyire kopott legyen. Ez magyarázná a fekete "friss" olajat is. -
Sziasztok!
Muszáj vagyok venni egy új sisakot, mert ma reggelre a pótsisakom is megadta magát.
Sajna a Nexx Vilitur sisakom mechanikája megadta magát, már szinte egyáltalán nem megy felnyitott állásba (lecsukódik a semmitől is), plusz magának a plexinek a mechanikája is beszart, ezáltal beletörtem a plexim lefogatóját. Felnyitó mechanikát ha jól láttam nem tudok venni, plexi mechanikát igen, viszont erre a sisakra nem költenék már egy forintot se.Szóval, felnyitható sisakot keresek, olyan 150 rugó környékéig. Nem muszáj újnak lennie (persze max újszerűt keresek, nem borult, nem karcos), mert XS-es a kobakom, szóval egy bélés cserét tudok eszközölni (ezt már a 150-en felül megoldom).
Amit szeretnék az a Schuberth C5 vagy E2, ami erősen kilóg a keretből, erre gyűjtöttem, de most az a baj hogy tegnapra kéne a sisak, mert kb semmim nincs.
Mit tudnátok ajánlani, ami jó hosszú távra is, van sisakbeszélő előkészítése, csendes, ha lehetne lockolni felnyitott állásba az csudajó lenne, ééés kapok hozzá sötétítettplexit.
C3 Pro-t néztem, de az még régi ece, plusz a gyári intercom-ot is néztem, de annak nem tetszik a kialakítása, így egyelőre kiesett a pixisből. -
yodamastah
őstag
válasz
bardi #150271 üzenetére
Van egy régi mondás: "Pályára csak olyan motorral menj fel, amit hajlandó vagy bármikor kukába dobni."
Nyilván egy utcai motorral ez nehezen teljesíthető, de ha nagyon félted a motort, abból nem lesz felszabadult motorozás.
Nem véletlen hogy én is egy "dobálós" motorral nyomom. Épp elég gát a fejlődésben hogy magamat féltem.
-
csongi
veterán
válasz
norbert1998 #150284 üzenetére
Milyen a henger- dugó viszonya?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #150264 üzenetére
Valami a mi bandánk 2T-jével sincs rendben. Az NSR patika, pöccre indul bármikur, szépen jön megy, dudál.
Az RS 125 már sokkal nehezebb dió. Nagyon nehezen indul állás után, de ha már járt, akkor meg biztosan indul később elsőre.Gondoltunk a szar vákumcsőre, amit kicseréltünk újra, és kapott is bilincset mindkét végére. Sok erő nem kell a csap nyitásához, szájjal szívva a vákuumcsövet simán megindul a benzin. Ennek ellenére induláskor olyan, mintha nem kapna benzint a motor... Van, hogy tíz percig szívni kell vele, mire beindul.
Szivató új, kormányon lévő bowdenes megoldás, csak maga a tolattyú lett cserélve viszont. Fúvókák méretileg jó típusúnak tűnnek, meg ki is lett takarítva. Benzinszint nem állítható evileg, de azért egy kicsit sikerült emelni, ennek ellenére akkor sem változott semmi. Továbbra is nagyon nehezen indul állás után. (Ugyanezt csinálta amúgy a vákuumpumpás robogóm anno... )Sőt, az ejtő tartályos benzincsapos 50-es SM is, amin az oldotta meg a problémát emlékeim szerint, hogy az elektromos szivatót lejjebb tekertem a menetes házában, azaz beljebb került a karbiba a cucc. De ez vagy 5 éve volt, így biztos nem vagyok benne. Szóval ez alapján a tippem az lenne, hogy a szivató nem lóg elég mélyre. Viszont ha a motor jár, a hatása mégis látható, érezhető, ha alapjáraton mozgatom. (Az NSR meg szivató nélkül is tényleg a második-harmadik átfordulás után indul).
Reed szelep tökéletes, karbi tiszta, tömítések cserélve, kompresszió picivel az NSR felett van, gyertya se tűnik csúnyának.
Illetve van még egy hülyesége. A Power szelep, ami egy mágneses behúzótekercses megoldással működik itt. Egyszerűen szorul a hengerben a szelep maga, pedig maga a guillotine rész meg lett pucolva elég rendesen. Hol megy könnyen, hol nem. Játszottunk már sokat a tartójának pontos illesztésével is. Ki kéne pucolni a hengert, de azt meg szerintem a helyén nem tudjuk megtenni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
tboy93 #150279 üzenetére
nekem hasonló a triumphos euroringes tréning volt, hogy kaja, félár, de azt én megbántam...
az idő felén eső miatt nem volt használható a pálya, a maradnék felén meg tesztmotorozás volt. hideg volt, 2-3 kör,mire belangyosodik a gumi, szóval talán 1v 2 kör volt hasznos, mert a 7 kört is párban csináltuk..asszem baj van a világgal: cl500 listaára 2.7M
-
Tegnap elmentunk Pfiucskaval egy promo-s Honda Safety Hungary 1 napos kepzesre, rohadt jo volt. CL500at promozta a Honda, igy az egy napos kepzes 38 helyett 20 rongy volt es CB500F-el helyett CL500-ak voltak, vacsi ujak, 60-70km-el. Volt kis elmelet, meg sok bolyazas, kulonbozo fekezes es elkerules technikak, kurv@ hasznos volt sztem, ezekrol peldaul abszolut semmit nem mondtak el anno a motoros jogsi keretben. Vicc egyebkent, ilyen kepzesnek alapbol resze kene lennie a jogsinak. Meg 2 fogasos ebedet, ajandek polot iis adtak
-
Zoli bácsi
őstag
Beteszem ide is, ha valakit érdekel. Nagyvisnyón katonai motor kiállítás van, illetve van pár egyéb jármű is. Kismotoros topikba írtam be, illetve tettem képeket: [link]
-
A Zéé
addikt
válasz
Topiccsendőr #150275 üzenetére
köszi a megerősítést, erre jutottam én is. Már azt nézem, hogy honnan van meg hamarabb az alkatrész, csak ezek a 10-15 napok annyira nem tetszenek.
-
tomgabor
senior tag
válasz
macilaci78 #150270 üzenetére
Én fiatalabb motorokra gondoltam, max 10-15 éves Aerox vagy DT-nél kikötők de írják hogy visszaköthető(szerintem már rég szétment olaj nélkül 10k km alatt)
-
A Zéé
addikt
válasz
Topiccsendőr #150272 üzenetére
Szétszedtem újra, alaposabban megnéztem. Gyanús lett, hogy mintha a csapágy nem lenne rendesen a helyén. Befújtam féktisztítóval, hogy jobban lássam, és elkezdett kotyogni a csapágy. Nem a belseje, hanem az egész, benn a fészekben. Nincs Seeger fogóm, hogy ki tudjam venni, de akkor esélyesen ez lesz a baj... A kérdés már csak az, hogy egy csapágy csere megoldja-e a problémát, vagy már annyira kivan az öntvény, hogy cseréljem inkább az egészet...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
A Zéé #150269 üzenetére
Ez valaszeg igy jott ki a gyarbol.
Hogy ekkorat usson, a lanckerek tarto ontvenyben levo csapagynak ferden kell az ontvenyben lennie.
Ezt osszehuzod a hatso kerektengellyel, talan 100N felett. Itt nem eldeformalodott, ennek eleve rossznak kellett lennie, amennyiben minden alkatresz a helyen van. -
bardi
senior tag
válasz
yodamastah #150262 üzenetére
Igazából ilyen görcsösséget nem érzek egyáltalán, esésnél egy dolog zavarna, mi lesz a motorral. Ha tudnám, hogy szarásig van rá idom, annyira nem érdekelne, de sajnos nincsen.
Most hétfőn volt egy érdekes esés, egyenesben sikerült valakinek, túl nagyot markolt az első fékre és elment az eleje. Pont előttem, elég szarul nézett ki, ahogy pörgött a levegőben, de ha jól tudom nem sérült. A motorról ez már nem mondható el.A Zéé: Idén ilyenre már nem hiszem, de jövőre szerintem benevezek. Engem még az lep meg, amikor leér a lábtartó, amiatt egyszer majdnem fűre mentem. Szokni kell, két ilyen alkalom után nem lesz világmegváltás.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tomgabor #150263 üzenetére
2T 50 ccm, álló Minarelli. Úgy 25 évesen az olajozó megkotlott, álltában is átengedett, de kb 1 decit egy héten. Régi, az OEM Parts se hoz már se gyári olajozót, se felújítókészletet a gyárihoz, csak Dellorto-t. Az viszont nem kompatibilis a gyári karbival.
Szóval vettem egy 20 l kannát, egy mérőedényt és levettem a szíjat. -
A Zéé
addikt
Végre tudtam foglalkozni a motorral, viszont van egy gond, amire nem tudom a választ...
A hátsó fogaskerék miért imbolyoghat így?
Elősztori: Euroringes pályanapos hétvégét nem bírta ki a lánc, gatya lett teljesen, mivel a gyári papír szerint DID VT2 lánc kell rá, ami 500 ccm-ig való... Hát 6k km után szét is ment ahogy kell. Már akkor is feltűnt, hogy nagyon félre van kopva a lánckerék: [kép] [kép]
Akkor azt hittem a lánc tette így tönkre.
Kapott a motor teljesen új fogaskereket, láncot menesztő gumikat, de a fogaskerék mégis kotyog. A kerék jól van benn, az nem jár így, a tengely sem görbe, de a fogaskerék ilyen... Minden felületet letisztítottam, az agyra szépen felfekszik a fogaskerék, minden csavar meg van húzva, ránézésre tök mindegy hogyan rakom be az agyat a kerék kerékbe. Mi lehet a baj? -
válasz
Khaosz55 #150265 üzenetére
Nekem muszáj füldugót használnom, a sisakom aljánál a nyakamnál olyan turbulens szélzaj van, hogy meghülyülök.
A Hornetre felrakott Givi plexi az összes szelet a sisakra dobja, cserébe a mellkasomat nem veri a szél.
Nagyon nagyot fog az Alpine Motosafe Race.
Hallani a szelet, de nem zavaró módon, plusz minden más is jobban hallható attól hogy tompítja a szélzajt. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
tomgabor #150263 üzenetére
Mert biztonsagosabbnak erzik, ha maguk keverik be a benzinbe az olajat.
Ez egy tevhit, ami abbol fakad, hogy a 2T motort nagyon konnyu rosszul osszerakni, (illetve nagyon draga lenne sokszor teljesen szakszeruen megjavitani, amire sosincs penz) bekarburalni es ezaltaltal dugattyu szorulast okozni. Ezt mindig az olajpumpaval kotik ossze, hogy az nem mukodott, holott 99,9% ban a motor lett szakszerutlenul szerelve. -
tomgabor
senior tag
Sziasztok. Valaki megtudja mondani miért szeretik az emberek kikötni a külön olajozást a kétütemű motoroknál(robogó, supermoto)?
-
yodamastah
őstag
válasz
bardi #150258 üzenetére
"Bennem van az elcsúszás miatti félelem az egyszerre kanyarodás és fékezés miatt"
Ez valamennyire meg lesz mindig is, hiszen még Motogp szinten is gyakran emiatt esnek el. Kanyarban fékezés egy nagyon fontos skill, nincs pályamotorozás enélkül. Viszont jelenleg nem tartasz ott hogy mélyen agresszívan a kanyarba fékezgess. A lendületes tempóhoz elég lenne ha fék nélkül nagyobb sebességgel belemotorozol a kanyarokba.
Eséstől meg ne félj. Ha félsz akkor előbb esel, mert ha félsz akkor görcsösen motorozol. Kakucson azért olyan marha nagyot nem fogsz esni, ha elmegy az eleje. Persze szoktak súlyos balesetek is lenni, de az alacsonyabb tempó miatt sokkal ritkább.
-
A Zéé
addikt
válasz
bardi #150258 üzenetére
Pont ezért jó az oktatós pályanap, hogy áttörjön a gát.
Én is nagyon fostos voltam/vagyok kanyar előtt. De ha instruktor vezet fel, úgy, hogy körről körre egyre gyorsabban mentek, akkor ez sokkal hamarabb történik meg.
Euroringen bennem az első felmenésnél akkora para volt, hogy amikor ráfordultunk az első kanyarra egy kicsit nagyobb tempóban elkezdett remegni az arcizmom, mert hogy úr Isten, mennyire ledöntöttem a motort, most biztos eldobom... 2. fokozatban, nem max gázon vettük be a kanyart.
A következő felmenésnél ugyanaz a kanyart simán hármasban, vettük, annyit gyorsultunk. Utána próbáltam 4.-ben is, az már nem volt jó. Szóval egy ilyen mentális gát így viszonylag gyorsan át tud törni.
Még aztán még aznap kipróbáltam azt is, hogy milyen az, amikor sok lesz, és nem tudom bevenni a kanyart. Szerencsére egyenesen ki tudtam menni a sóderágyból...
Sajnos én azóta nem motoroztam, hogy gyakorolni tudjak, de talán a hétvégén össze tudom majd végre rakni a gépet -
atomanti19
aktív tag
válasz
bardi #150248 üzenetére
Csak az előttem szólókat tudom megerősíteni. Nekem ma volt az első pályanapom, ahol okattóval együtt mentem. A tekintethordozás, hihetetlen fontos és tényleg sok mindent magával hoz amit itt említettek. Mivel mondhatni tiszta lappal indultam, nagyon sokat segített amit az oktatók mondtak. Szerintem mindenkinek aki ilyen és ehhez hasonló valós vagy valósnak vélt problémákkal küzd, rá kénne szánni azt a 30 rongyot. Aranyat ér ez az idő és a szavak amit rád szánnak. Én nagyon örülök, hogy így kezdtem el a "komolyabb" pályázást. A kanyartempódon nagyon sokat segít, ha nagyobbb tempóval érkezel.
Mindig csak egy picit próbálj gyorsabban megérkezni, mint azelőtt és rá fogsz jönni, hogy mennyivel nagyobb tempót tudsz átvinni. Ahogy én megértettem, a folyamat valami olyasmi, hogy a terheltebb első futómű barátságosabb biztonságosabb a kanyarban tempó, döntés, gázadás szempontjából mint a terheletlen.
-
bardi
senior tag
válasz
A Zéé #150249 üzenetére
Vicces, mert a facebook ezeket elkezdte feldobni hirdetésekben, pedig még egyszer se kerestem rá
Lehet majd egyszer kinézek egy ilyenre, de szerintem az nem idén lesz.
Topiccsendőr: Akkor a hátsó kerék pattogott, gondolom kicsit túlfékezhettem.
Igyekszek oda nézni ahova menni akarok, meg lehetőleg minél távolabb, de ezt még tudatosan kell csinálni. Gokartozás meg autóvezetés közben valahogy egyszerűbb.yodamastah: Igen, azt látom, meg érzem, hogy gyorsabban lehetne bemenni kanyarba, de ebben van egy mentális gát, amit valószínű nem két pályanap után fogok áttörni. Bennem van az elcsúszás miatti félelem az egyszerre kanyarodás és fékezés miatt, pedig valószínű az én tempómmal szinte lehetetlen összehozni, hacsak nagyon fasz módon meg nem tépem az első féket. Egyedül rutinpályán sikerült eddig az első kereket blokkolnom, oktató motorral.
-
A Zéé
addikt
válasz
tboy93 #150255 üzenetére
a Race egy kicsit talán jobban tompítja a szélzajt, de nekem az 1 hengeresem motor- és kipufogó hangját is. 2x v 3x is elfutott tiltásig a motor előzésnél, mert semmit nem hallottam a motor felől, és nem a fordulatszám mérőt figyeltem. Nem is értettem, hogy ez hogy lehetett, aztán leesett, hogy biztos a füldugó miatt.
-
válasz
Khaosz55 #150251 üzenetére
En alpine motosafe fuldugot hasznalok, palyan mindig bent van es szoktam tudni beszelgetni vele az intercomon. A szelzajt szedi csak le, szerintem zseni egy cucc. Mas kerdes, hogy az olcso intercom ami nekem van az nem alkalmas 130km/h-nal a kommunikaciora, inkabb olyan 100-ig jo. Megbocsajtom neki, 12e Ft volt
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr #150250 üzenetére
+1. Ezen felül az első gumit sokkal jobban kéne terhelni kanyarba befelé. Magyarul sokal lendületesebben be lehet menni a kanyarokba. Akár egy sporttúra gumival is. Motort lágyan kezelni, szép átmenet legyen a fékezés/kanyarodás. Semmi hirtelen terhelésváltás, főleg utcai gumival.
Elég hosszú topik hogyan kéne egy motort vezetni, és főleg gyorsan hogyan kéne. Nem lehet leiírni 3 mondatban. El kell menni egy Chrobák szintű oktatóhoz. Nem egy haver ment hozzá, és kezdhették nulláról a motorzás tanulást
Ő elmondja teljesen alapoktól az egészet. Utána már csak gyakorolni kell rengeteget.
Ilyen öreg vifferrel versenyzik Kozmax az oldtimer kupában. 45öket megy vele kakucson. Komolyabb átalakítások nélkül. Persze jó gumival, de nem slickkel.
-
válasz
Khaosz55 #150251 üzenetére
Valamennyit mindegyik ront, hiszen a hang útjában van.
Én használtam Senával Alpine Motosafe Tour füldugót, teljesen korrektül élvezhető volt a zene (persze nem hifis értelemben) és a kommunikáció is.
Most Motosafe Race füldugóm van, ezzel nem tudom milyen mert most nincs motoros kommunikációm, de szerintem ezzel sem lehet sokkal rosszabb.
Szélzajt a Race verzió sokkal jobban csökkenti. -
Khaosz55
addikt
A bukomban van interphone, zenét hallgatok és a párommal beszélek. Az a kérdésem, hogy van olyan füldugó ami szélzajt csökkenti viszont nem rontja a zenehallgatás és a kommunikáció minőségét. Amikor pályázunk kipróbálnám.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bardi #150248 üzenetére
Fektavon az elso kerek biztos nem pattog el.
Elso korben hatalmas energiat a tekintethorozasba raknek. Az a legfontosabb, ha az normalisan megy, lehet a felso testtel kezdeni, utana az also testettel.
A legfontosabb, hogy hova nezel. Ha ez megvan, a tempo jon vele. Yt videokat talan talalsz, h profi versenyzok mit szoktak nezni a palyan. Nagyon hasznos. -
A Zéé
addikt
válasz
bardi #150248 üzenetére
Nevezz be egy kezdő pályázós tréningre. Nem olcsó, de hasznos tud lenni.
Amúgy én is azt hittem, hogy fú, de kiülök már, aztán a személyes felvezetésnél kiderült, hogy nagyon nemMondta az instruktor, hogy látszik, hogy megmozdulok, de alig valamit. Ahh, mondom dehogyis, hiszen érzem, hogy mennyit mocorgok, aztán utána képen meg látszott, hogy baromira nem
-
bardi
senior tag
Hétfőn megint volt Kakucsozás, nos, úgy érzem semmit se sikerült fejlődnöm
Amikor azt hittem már valamennyire mozgok a motoron, fotón nézve nem csináltam semmitBalos kanyarokban addig eljutottam, hogy már csak a fél seggem van az ülésen, de jobbra egyszerűen nem megy a mozgás. Sajnos csak CW irányba sikerült videót csinálnom, CCW irányba valamiért a kamera úgy döntött, hogy nem csinál felvételt.
Amúgy alig volt ember, sokszor tudtam teljesen egyedül menni a pályán. Így viszont sikerült körökön keresztül másodpercen belül menni, szóval legalább a szar tempó megy konstansan.Féktávon az lehetséges, hogy az első kerék pattog? Ott azt hittem az volt, de így visszagondolva lehet a hátsó csinálta. Fékezésben amúgy talán sikerült picit fejlődnöm, hátsó kerék volt, hogy csúszott, de még nem blokkolt, nem dobta ki a seggét semerre.
Illetve talán a lábtartás is javult, mert már csak a lábtartó ért le, a cipő orra nem.Volt egy srác szintén VFR-rel, most volt vele először pályán, reménytelen volt, hogy tartsam a tempóját, hátsó egyenesben a sikánba azt néztem, hogy ő már rég elvette a féket, ahol én még húztam, csak ott adott fél-egy másodpercet körönként.
A supermotosok meg pofátlanok, amikor azt hittem, hogy már van valami kanyartempóm, úgy megy el külső íven, mintha állnék. -
Rison77
senior tag
válasz
csongi #150246 üzenetére
Az àr annyira nem számít inkàbb a minősèg, csak megakadt a szemem ezen az àron.
Ezt nèztem, meg a sena 50S-t, sok tesztet àtolvastam/nèztem mindkettőről, itt a topikba is inkàbb a cardo-ról volt sok pozitív vèlemèny, meg vízàllóbb, így vègül erre esett a vàlasztàs motointercom-ról brendeltem vègül ~92k szàllítàssal.
-
Rison77
senior tag
Szerintetek ez mennyire legit?
http://elektrocenter.superwebaruhaz.hu/cardo-freecom-4x-jbl-motoros-bluetoot-sisakbeszelo-t953888 . Elég szkeptikus vagyok vele, főleg, hogy a weboldalon tanúsítvány sincs. Nem is értem a google, hogy hozza főoldalon találatnak .
-
vendingo
veterán
Új, vastagabb réz tömítéssel nem könnyezi az olajat.
Ma volt egy szép nagy köröm, még ennyit nem mentem az új motorral, kíváncsi voltam, bírja-e a seggem.
Remek volt, 5 óra alatt mentem 340km-t.
Felkeveredtem autópályára, a kis 250-es gép óra szerint viszi a 155-160-at, 10-et csal, szóval 140 nem gond neki (rövid távon). Mondjuk a fogyasztás felugrott 3-ról 3.6-ra, egész nap kentem neki, forgattam. Gyárilag 46 fog van hátul, de ennél a modellnél bevált taktika a 39 fogszám, így tudja hozni ezeket a sebesség, és fogyasztási adataokat.
Cseszneken:
-
vendingo
veterán
válasz
vendingo #150230 üzenetére
Csavart átnéztem, a menet csak kicsit karcos, de drasztikus sérülés nincs rajta, majd cserélem. Az új réz alátét dupla olyan vastag mint az alis réz alátét, amit tudtam ismerőstől szerezni.
A motort üzemmelegre járattam, reggel megnézem, hogy könnyezik-e. Ha most se lesz jó, akkor lehet stornóznom kell a motoros nyaralást. -
válasz
Topiccsendőr #150233 üzenetére
-
Ma felraktam a hornetre a 2 uj labtartot, utangyartottak. Elegge kalapalni kellett a csapot, hogy atmenjen, de nem tudom, hogy a csap volt meghajolva, az utangyartott szar meretezesu, vagy a konzol volt elhajolva. Ha nem mozog, hanem fixen van kvazi, az nem pont megoli a rugo lenyeget, hogyha le is er, felhajoljon?
-
bardi
senior tag
válasz
Topiccsendőr #150229 üzenetére
Kicsit félve húztam már a végén kattanásig a nyomatékkulcsot, de ez most megnyugtatott.
-
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr #150229 üzenetére
Vettem sima réz alátétet, se roppantósat se csavart nem kaptam sehol. Rendelek oempartsról egy új csavart, meg egy marék alátétet, ha itthoni rendelés nem jön össze.
Köszi mindenkinek a segítséget. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
vendingo #150226 üzenetére
Le szoktam vagni rola. Hasznalhatsz sima alu vagy rez alatetet, de a meghuzasi nyomatek azokat is durvan szettrancsirozza, jobban, mint a roppanot. (Illetve nem is jo megfogalmazas, inkabb ugy mondanam, a sima tomitoalatet puhabb valahogy) Meghuzasnal a nem gyari alatettel olyan erzes, mintha a csavar megfolyna. De semmi gond nincs azokkal sem.
-
vendingo
veterán
válasz
yodamastah #150227 üzenetére
Próbáltam keresni ilyen réz roppanó alátétet, de vagy rosszul keresek, vagy nem tudom, mert én nem találtam.
Lassan elindulok körútra, hátha valami csavarboltban, járműalkatrészben találok. -
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr #150225 üzenetére
Csavart kitekertem, cseréltem volna az alátétet, de ez a gyári nem akart lejönni a csavarról, így elcsíptem, majd 2 fogóval szétfeszítve jött le.
A csavaron lévő menetet kissé megsértettem, és így tekertem vissza.
Van valami technikája az ilyen rágyógyult alátétek leszedésének?
Illetve a továbbiakban használhatok réz alátétet, vagy inkább ilyen gyári megoldást alkalmazzak? -
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr #150223 üzenetére
Holnap átnézem rendesen, illetve megpróbálok új csavart venni a helyi kereskedésbe.
Ilyenalátéttel volt gyárilag szerelve, úgy deformálódott, hogy erőszak nélkül nem akart lejönni. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
vendingo #150222 üzenetére
Ha a csavermenet meg van bántva, akkor a teknő alumenete a gyengebb. Szoval a teknovel is kellene vmit kezdeni, nem eleg a csavar. Ujrafurni+ helicoil. Ha egyaltalan van elég falvastagsag erre, vagy egyaltalan olyan helyen van, ahol ez kivitelezheto. Amennyiben a menetet ugy cseszted meg, hogy meghuztad a csavart.
-
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr #150217 üzenetére
Van baja, megcsesztem kicsit a menetét, a tömítést úgy kellett levágni róla, mert a gyári az ilyen deformálódó tömítés. Biztos van valami trükkje, de én csak levágni, és feszegetni tudtam.
Akkor csak gyári alkatrészként tudom megvenni pl. márkakereskedésbe?
Jelenleg üzemmeleg motornál kicsit könnyezikHorvi. Megnézem, köszi, bár rendelni nem szeretnék.
Jobb lenne helyben letudni. -
User_2
tag
válasz
bardi #150218 üzenetére
ha az alátét réz az újra használható,
de újrahasználat előtt érdemes újralágyítani, angolul annealing.
drótra húzod és pl gázégőn a kéken túli vörös, csereszenyepirosra melegíted, ez csak néhány perc. ha tudnád mérni kb kb 5-600 fokra.
aztán lassan hűtöd vagy vízbe mártod. a két eljárás felületi mechanizmusban különbözik jelentősen, tömítő alátéthez inkább a lassú hűtés a jobb, de nem igazán jelentős a különbség.én így tanultam régi könyvekből
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bardi #150218 üzenetére
Nem tudok errol a jelensegrol, csak tulhuzasnal megy szet a menet.
En egyedul azert csereltem leeresztocsavart valaha, mert a japanokon nincs magnes. Akkor mar vettem egy titant, magnessel. Bar valoszinuleg semmi szukseg a magnesre, azert jo, mert latom rajta, mennyire vagtam haza a valtot.
Ha az elozo olajcsere utan kisse elhirtelenkedtem a kuplung nelkuli valtast, azonnal megjelennek rajta a vekony, tűszerű vasdarabok. -
bardi
senior tag
válasz
Topiccsendőr #150217 üzenetére
Nekem még valahonnan az az info van, hogy ha alu a teknő és abban van a menet, a csavart néha érdemes cserélni, kisebb eséllyel sérül a menet.
Én amúgy unixban találtam olyan csavart, aminek a menete elvileg jó, de a feje nem ugyan olyan volt, mint ami most van benne. Alátétet meg újrahasználtam, az nem volt külön... -
vendingo
veterán
Nagyon hülye kérdés:
Cserélném az olajleeresztő csavart és a tömítést.
Hol lehet ilyet kapni? Sima csavarbolt, motoros bolt, unix, bárdi, járműalkatrész? -
bacus
őstag
válasz
yodamastah #150212 üzenetére
És hogy csináltad? Ez a haladó csoport volt a yt cím szerint, mind bénák voltak?
Nem is értem minek vitáztunk, mikor egy 500as is ilyet tud alattad.
-
válasz
yodamastah #150212 üzenetére
kövi motorom T-max lesz köszi a vidit!
-
yodamastah
őstag
válasz
bacus #150210 üzenetére
" a burgman 650 megfelelő kezekben legalább annyira jól megy mint a 650."
Persze ha a DL nem megfelelő kezekben van, akkor még jobb is a burgman
Tavaly csináltam ezt a videót Tmax-al a Yamaha talin. A videón van R1/R6, FZ1, MT07, Mt09 pár slick gumis pályamotor is. A videó alapján a Tmax mindet odaveri. [link]
-
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr #150203 üzenetére
A 0-100 gyorsulási adatokat nem én kezdtem el, én azt állítom (most is), hogy a burgman 650 megfelelő kezekben legalább annyira jól megy mint a 650. Ennek lehet az is oka, hogy a 650 sofőrök mind óvatos sofőrök, vagy bénák, stb. A gyakorlati tapasztalat mondatja ezt velem, lehet mert én igen sokat motoroztam burgmannal előttem, meg sok sok 650es vstrommal. Összesen kb 80e km-t ebből 40e km alatt én is 650en ültem. De vegyünk le 20e kmt, amikor nem volt se burgman a csapatban, se vstrom, vagy nem túrázás volt, az se kevés!
Persze mindenki bénán vezetett, de a gyakorlat az volt, hogy a 650el általában elmaradtak az 1000 tudta lazán tartani a tempót. Ezek túra körülmények, mindenkinel volt cucc, sőt az ezreseken sokszor utas is.
Nekem a 650en ülve nyilván kevesebb tapasztalattal mint most, igen kapaszkodni kellett, nem is mindig sikerült. A bmw lazán tartja a tempót tulajdonképpen bármivel (pedig én vezetem és csak ritkán váltok kettesbe is, mert olyan félelmetes
) meg Steven 1000xr - ével is sikerült. Persze csak 170ig, mert oda már lehet kéne harmasba is váltani.
Szerintem én elmondtam amit akartam, nem érdekel egyik dl sem, 650 biztos nem lesz, de 1050 se valószínű.
Akit érdekel van fent videóm pl a 2023as 1050.es tesztkörről, ott adhat dislike-t, meg alá is kommentelhet, hogy nem jól használom a motort, váltót, stb. -
kriszti21
csendes tag
válasz
yodamastah #150208 üzenetére
Jogos
Bezzeg azt senki nem akarta bebizonyítani "tényekkel", hogy a Burgman mennyire lassú vagy nem lassú.
(vagy szimplán én siklottam át fölötte)
-
yodamastah
őstag
válasz
kriszti21 #150202 üzenetére
"Szerintem ki lehet egyezni egy döntetlenben"
Az egész vita nem is erről szól.
A vita indító mondat: "A 650-es burgmann jól megy, a 650es vstromot többnyire odaveri."
Nem az lényeg hogy a DL650 3.8 vagy 5.2 sec alatt van 100on. Hanem hogy ennek a közelében nincs a Burgman.
-
bacus
őstag
válasz
kriszti21 #150202 üzenetére
De jó. Ennyit utána járni.. (bár olyat nem adj a számba amit nem mondtam. Szerintem a 4,6 mérési hiba.)
Megyek vissza úszom még egyet a Balatonban, már 4 hete ezt csinálom, de holnapra esőt mond.. már csak 6 hét a nyár, alig leszek barnább, bár szin alapján már mehetnék lopni.
Nehéz az élet, ráadásul még a 650- es is jobban gyorsul papíron.Igazatok van, nem is értem ki az aki ezek után pénzt adna az ezredesert.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus #150199 üzenetére
Nehany objektiv eszrevetel:
A gyari adat sztm azert tud elterni a valosan merttol, mert van egy oriasi kulturalis kulonbseg europahoz kepest.A japan kulturaban nem hangoskodsz, nem huligankodsz az utcan a motoroddal egy kover elindulassal, mert elszegyelled magad, ha ilyet csinalsz japankent.
A dl pedig nem erre lett gyartva, valoszinuleg a tesztpilota kiengedi a kulpungot olyan fordulatszamon, ahol nincs nyomatekcsucs, es szepen engedi, hogy a motor elporogjon. Tehat akar itt, a topikban is jobban valthatnak, es indulhatnak az emberek, mint a tesztpilotak, akiknek teljesen mindegy ez az ertek- mivel nem sportmotorrol van szo.
Tehat egy motorral- amennyiben azt akarod merni, hogyan gyorsul fel a leghamarabb 100 ig- a nyomatekcsucson kell tartanod a fordulatot, es ott csusztatva szétégetni a kuplungot. Szerintem lehetne sokkal jobbat is rajtolni egy dl-el, normalis testhelyzettel, es rajttechnikaval csak nem kell sajnalni annyira a motort. En szemely szerint minden motornal visszavaltok minusz 3ig, meg az R1 et is, hogy gyorsuljon normalisan. De valoban extrem.
Hogy ki mit szokott az utcan csinalni, az nagyon osszekeverné ezt a vitat, de onnan indultunk, hogy melyik motor tud hamarabb 100 on lenni. Ha vmi fakezu van az egyiken, azt szerintem nem erdemes beleszamolni, de az utcai szokasokat is furcsa figyelembe venni.
-
kriszti21
csendes tag
válasz
bacus #150199 üzenetére
Neked még bőven 5 mp felettről indult a 650, most meg normál standard elfogadottként utalsz a 4,6-ra, most akkor hogy is van ez? Szerintem ki lehet egyezni egy döntetlenben yoda mondott egy 4 mp-t, te 5 mp felett, átlag user kihozza a 2 közöttit.
Nem fogok visszaváltani 1-be, mert semmi értelme életszerű körülmények között (és ezt te is pontosan tudod), 2-esbe is bőven vígan megelőzöm a népet 40-ről gyorsulva. 1 és 2 között buktam kb 1000rpm-et, 2-3 nm-t és 10 Le-t (így is a 0. időpontban kb 30 Le-vel indulok), inkább rátépem a nyélgázt és előtte/utána kevesebbet kell váltogatnom, elég hamar fel fog így is pörögni a motor. A nagyobb cc motor 3-asba lehet ugyanígy 30 Le körül lesz, tehát a pillanatnyi gyorsulás egál, szal akkor nagy cc-n is vágd le 2-esbe. Gyanítom a fenti gondolatmenet okán ott se fogsz váltogatni, jó lesz a 3-as.
De most akkor számadatokkal nézzük meg a példádnál a DL-nél 650 és 1000 között hogyan jön ki a matek egészen pontosan (mind2 dynon "tuningol" gépek szerepelnek és ugyanattól a cégtől van, tehát itt legalább összehasonlíthatjuk a 2-t tutira):
DL650 2esben - ~3800 rpm-en van 40-nél
Ez azt jelenti 0. pillanatban ~30Le áll rendelkezésre:DL1000 3asban - ~2200 rpm 40-nél
Tehát a 0. pillanatban csak ~20Le-vel indul meg a nagyobb cc (ergo a korábbi tippemet se éri el és ebben a gondolat kísérleben jobban fog az elején gyorsulni a 650es) -
etnies
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Gurulunk, WAZE?!
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Xbox Series X|S
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elite: Dangerous
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest