- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Megmentené a GPU-s PhysX-et a ZLUDA
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
AiRLAC #64904 üzenetére
Én sem, de nyugaton is drágultak...
Illetve pontosabban kivezették a kisebbeket. Pl Corsair SF-ből a weboldalon már a 600-asnak sincs ára, nem hogy a 450-nek. A 750-nek még van ára, de az sincs készleten. Az utódszéria meg valami 850 wattnál kezdődik...
A 450-600 wattos kategóriában gyakorlatilag nincs modern, minőségi sfx táp, vehetsz 850 watt felettit 200€ körül, vagy drágábban...
-
HUN_Sector
őstag
válasz
AiRLAC #64900 üzenetére
Ami az itx-szel. Még jobban rétegtermék lett, megfejelve egy brutális inflációval. S itt is vagyunk a mában.
Ezért vettem én is inkább olyan gépházat, amiben gyárilag benne van egy gold táp, mert önmagában egy jobb táp annyi, mint amit az egészért fizettem.
Ki kell használni az olyan lehetőségeket, mint a 16000-es in win b1 200-as gold táppal 16-ért, az in win A1 plus 650-es gold táppal 50-ért, vagy tavaly az nzxt h1 moduláris sfx táppal, aio 120-as vízhűtéssel 50-ért. Sokan ezeket alkatrésznek veszik már, annyira elszaladt egy-egy különálló termék ára
-
sb
veterán
válasz
AiRLAC #64805 üzenetére
Én a Ryzen 1-et a tapasztalatok alapján kihagytam emiatt, de a 2xxx-től nekem kellemes meglepetés volt. Bármilyen random noname/oem ramot tettem mellé, szinte mindig ment a tuning. 2600X/2700-on még talán ilyen 2400@3000 körüli beállítások voltak, utána pedig APU-ra váltottam (4650G, 5600G) és onnantól meg 4000-es ramfreki alatt nem jártam soha.
4200-4400 ment 1:1-ben.
szerk: Ezzel szemben most AM5-ön lóf** van. Expo 6000 bekapcs és el se indul a gép. Manuálisan állítgattam ezt-azt, így most megy kb. de mondjuk van másik kit is amivel ugyanez a műsor és az 7200-as ram.
Időm nem volt rá, meg egyelőre A620-on vagyok, de itt áll a fiókban a B650 is 1 hónapja, majd lassan bekerül és meglátom azzal jobb-e a helyzet. (cpu, imc ügyben nincs sok köze hozzá, de azért mégiscsak számít a lap is).
-
válasz
AiRLAC #61241 üzenetére
Ez egy i7-4770 (Haswell), így elvileg a h.265 dekódolás megvan, a VP9-ről meg valamilyen hibrid CPU+iGPU driver gondoskodhat, de nem natív hardveresen. Szerintem ezért van egyáltalán YT "élményem", egyébként meg csak szaggatna ezerrel.
#61242 PROTRON
A 7. generáció az AiRLAC kolléga által linkelt doksi szerint már hardveresen tartalmazza a VP9 dekódolást. De nyilván a VGA-d sok mindent átvesz tőle egyébként is. Nekem kicsi a gépházam, ezért nem játszik a dVGA, de nem bánom. A néma működés és a képernyő sarkába bezsugorított 480p YouTube elég munka mellé. -
Pista0001
addikt
válasz
AiRLAC #61223 üzenetére
Az ötlet remek, de nem új. Korábban szóba került egy rendes gyári ház, de nem emlékszek már a típusára.
Az alap ház kb akkora (ha jól emlékszek), mint egy Chieftec IX, asszem 2 féle bővítő van hozzá, odd-s és 3,5-es merevlemezes. Úgy rémlik, ezekből bármennyit lehetett egymásra pakolni, tehát pl 1 alappal és mondjuk 4 hdd-ssel volt egy kompakt 4 lemezes nas-od.
Itt is...
-
Pista0001
addikt
válasz
AiRLAC #44203 üzenetére
Ez (vagy a 03, az kicsit szebb, és olcsóbb is) lett volna az én ötletem is, kb 23-24e forint a kiegészítővel és táppal együtt. A 2,5-3,5 kombó belefér, plussz hdd viszont már nem. Ha csak 2,5-eseket használ, akkor kis barkácsolással belefér 4, barkács nélkül kis extrával 3 (nekem ez a felállás van most
).
odrif: alaplap fronton is nézz körül, spórolhatsz ott is, ha mATX lesz amúgy is a ház. Ami bekavarhat, az a RAM, az asztali modulok drágábbak lehetnek, mint a SO-DIMM-ek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- I Have No Mouth, and I Must Scream teszt
- Nintendo Switch 2
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 96TB+400GB 2U rack - 2xE5-2680v4 128GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest