- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Nirvanus #63951 üzenetére
Az a helyzet, hogy a 8400 egy régi proci. Tehetsz mellé 3070-et is, akkor sem leszel sokkal előrébb, mint egy gyengébb kártyával. A GTX 1650 az, aholl FHD-n még csak 2% a bottleneck. (persze játéka válogatja, melyik mennyire gpu, vagy cpu igényes).
Viszont a 4060 overkill lenne véleményem szerint. -
válasz
RTX 4060-nál a PCIE 6pin tápcsatlakozóval is számolnod kell, valamint a ház USB és audio portjaival is ütközhet. Szóval necces.
RTX A2000 12GB most kapható aprón, garival, és biztosan befér... érdemes megfontolni szvsz, +10% OC mindegyikben benne van.
RTX 3050 6GB szintén befér, de teljesítményre kevesebbet tud, mint a fentiek. -
flashpointer
őstag
válasz
hat a gigabytenal elvileg 7mm-el tullog az adatlap alapjan de egyik gyarto a braket oldalfalatol adja meg a meretet masik meg a bracket elolrelogo reszet is beleszamolja ugyhogy vagy befer vagynem
kicsit le lehet nyisszantani a muanyag takaroelem hatso reszebol. Meg amugy a hazgyartok is szoktak par mm-t rahagyni mert nem csak be kell ferjen a hossza hanem be is kell szerelni. Szoval ha szerencses a csillagok egyuttalasa meg tancolni is tud benne.
-
jimpo
senior tag
válasz
Nirvanus #60762 üzenetére
merevlemezek
Fogalmam sincs mit csinálsz rajtuk, de amennyiben nem dolgozol velük és csak tárolásra használod szerezz be egy külső házat hozzájuk.
Ettől függetlenül én nem szórnám teli velük a gépem.Simán vennék egy NAS-t.
A GPU is meghálálja majd, hőfok terén mindenképp.Ezekbe a csepp buildekbe alig van huzatja a rendszernek, ettől függetlenül tetszenek.
Mondjuk jelenlegi konfigom nem építeném át, Mini-ITX -é. Már csak azért sem mert locsolnák bele még több pénzt, így se volt olcsó.Plusz el van itt az asztal alatt....
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Nirvanus #60742 üzenetére
Igaz nem friss a kérdés de nem is olyan régi.
Én decemberben vettem egyet, mert alapvetően htpc-nek használom a gépet, de most szerettem volna egy erősebb VGA-t is beépíteni megtartva a htpc jelleget, azaz férjen be a TV alatti hifi állványra fekvő pozícióban.
Még ismerkedek vele, meg szívás ki-be szerelgetni mert nem túl sok hely van körülötte, de mondd ha van kérdés, megpróbálok válaszolni. -
PROTRON
addikt
válasz
Nirvanus #56589 üzenetére
Nekem Giga H110T-N alaplapom van, abban csücsül a 7500-T meg 2x4 GB ram, meg a fenti Samu evo 840 250 GB msata ssd, rendszer alá elegendő.
Autocadhez is néha használom, de van mellette nagy dög munkaállomás, szal inkább második, hurcibálós, fosbúúkozos gépnek építettem.
Nem gond ha vírusok ellepik, míg a nagy gépen a céges adatok, megrendelői belső műszaki anyagok miatt más a helyzet. -
PROTRON
addikt
válasz
Nirvanus #56587 üzenetére
Hékás hogy képzeled hogy ellopod az én gépemet és belegyömöszkéled egy ilyen fekvő házikóba?
jaaa várjál csak...nekem nem is ilyen a hűtőn lévő venti, mert ez túl hangos nekem...meg van benne VGA-m...huhh...még is itt van mellettem, most megnyugodtam...
De mi az a msata SSD nálad? Honnan? Hogyan? Én örültem hogy sikerült használt piacról 256-ost szereznem, értékelhető minőségben, nekem 840 EVO van, de vásárláskor Sentinel szerint csak 2 év garantált élettartam volt már csak benne, ez 1 éve volt...tudom attól még működni fog tovább...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Nirvanus #56380 üzenetére
4-es Noctuával halkabb, de egyéni preferencia kérdése a dolog, meg picit táp függő. Nekem SilverStone FX350-G volt, "érdekes" venti vezérlése volt, alaplapra kötöttem ki inkább a Noctuát. És így se tudtam teljesen megszeretni.
Ezen kívül kérdésesek még a kábelek mennyi helyet foglalnak, de a flexguru pont hogy fullmodu, szóval itt megoldható kényelmesen a saját kábel is.
18-ért szerintem jó vétel (hát még ha jár mellé valahogy a 14 nap elállás akkor must buy). -
Rick4
félisten
válasz
Nirvanus #56231 üzenetére
Szerintem tanulj meg mondatot értelmezni, és ha nem megy egyedül, kérd valami segítségét, vagy próbálj meg visszakérdezni, hogy értettem.
A kutya se akart neked beszólni, kérdeztem valamit.. De sebaj, ha neked ennyi látszik a világból, maradjon a te titkod, miért küldesz a gépházba meleg levegőt..
-
Ribi
nagyúr
válasz
Nirvanus #56231 üzenetére
Nem beszőlt, csak megütötte a kép és a miért van rosszul összerakva a rendszer.
Csak beszélgetést kezdett erről, esetleg ha kicsit durvábban is mint szeretnéd. Azt még meg sem említette, hogy általában push ventit érdemes rakni radira. Valaki ezt így összerakta és bizony szarul. Tetszik vagy sem ez az igazság. -
-
vastalics
csendes tag
válasz
Nirvanus #56031 üzenetére
Szia!
pl. 8-9 gen-ben az alábbiak lehetnének jók neked 6 sata porttal
ASRock Z370M-ITX/ac
ASRock Z390M-ITX/ac
10. gen :
ASRock H470M-ITX/ac, H570M-ITX/ac, Z590M-ITX/ac 4 sata port, 2 db M.2 az csati, M.2-Sata adapter és esetleg a x16 PCIE-M.2 adapter használatával akár plusz Sata csatlakozást is ki tudnál hozni belőlük!
Esetleg ha elég az alaplapi vga PCIe-SATA3 adapter az X16-os portba [link]
Eladót, hirtelen nem látok fent, de lehet, hogy valakinek lesz eladó előbb utóbb!
Remélem valamit segítettem! -
KaqXar19
tag
válasz
Nirvanus #56019 üzenetére
anno ebbol faragtam egy halk nast [GA-Z170N-WIFI], nem tudom hozza lehet-e jutni meg.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Nirvanus #51205 üzenetére
Na ja, mert még kisebb is mint az ITX.
Én is hasonló bűnben vagyok, a gyerkőcnek gondoltam valami kis hasonló gépet netezni, filmezni, zenét hallgatni. Csak még nem találtam meg az ideális cumót.
Aprón egy Zotac ID80-at néztem, vagy hasonló filléres dolgot, csak félek ez már kevés lesz hozzá.Azért kíváncsi leszek, mi lesz a tapasztalatod vele.
-
válasz
Nirvanus #51038 üzenetére
ISK 300-ba max. 69mm-es procihűtőt lehet beszerelni, ekkora méretben pedig már bőven van választék, pl.: Alpenföhn Silvretta, ID-Cooling IS-40X, Raijintek Zelos.
Ezeknek cseréled a ventijét egy jobb minőségű, 25mm szélességű 92mm-esre, és simán lehűtenek egy 65W-os procit is... főleg ha a házba is szerelsz 2db normális, 80mm-es házventit.Bár nem tudom, ez a paneltápos (65W), vagy a kockatápos (150W) ISK300?
Bónusz: ha kivágod a ház oldalát/tetejét egy 92-120mm-es ventirácsnak, a 2db 80mm-es, PWM-es házventit rákötöd az alaplap CPUfan csatijára, akkor egy ilyen (pont 69mm magas) passzív hűtő is megfelelhet: Alpine 12 Passive
Persze csak akkor, ha sikerülne 35W-os procit találnod, vagy egy normál asztali alulfeszelned/visszafognod. -
PROTRON
addikt
válasz
Nirvanus #51038 üzenetére
Nálam a hűtés kérdést a tápkör kondenzátorjai keresztbe vágták még ideiglenesen is, jelenleg egy AM4-es proci gyári hűtője tehénkedik rá, modern technológiával: gravitáció. Ha jól látom nálad is ilyen a helyzet, tehát gyári hűtő fennakad.
Amúgy nézegettem a "Little Big projectet" és az ő leírásában van egy rakás low profile hűtő, meg kell nézni nálad melyik férne el fizikailag: [link]
A vége fele vannak olyanok amik tényleg kicsik és alacsony terhelésű procihoz valók, tudom 2013-as cikk de egyes termékek még mindig elérhetőek.A proci kérdés nehéz, akitől én szereztem 7500T-t ( mert már azt se nagyon hirdetik) Hardverapron épp szabadságolta magát, elvileg hónap végéig. Bár kifejezett 10100T-t nem hirdetett, de hátha. Privátban el tudom küldeni a linkjét, csak nem akarok tiltott reklámozásba folyni a topicban.
Szerintem egy optimális megoldás hogy szerzel használtan HA-n egy 10100 simát, ideiglenesen összerakod a konfigot, valamelyik a minimálisnál erősebb hűtéssel addig amíg nem találsz T-set. -
dugo_
veterán
válasz
Nirvanus #48506 üzenetére
(#45924) Duracellm...: amikor az 1db power gombot dugom vissza az alaplapra, nem vagyok lusta elővenni a usermanual-t, és belelapozni.
https://logout.hu/tema/mini-itx/hsz_45924-45924.html
-
törölt tag
válasz
Nirvanus #47712 üzenetére
Maga a lap nagyon fasza tud lenni, csak az időt nem kell tőle sajnálni, míg kiismered, beállítod. Nekem az előd 370GTN van, ugyan az a PCB-je mint a 470GTN-nek, OC nélkül használom, stabil mint a beton 1800x+3200cl14-es ram, patika tisztaságú képet ad benne a 1080ti.
Abszolút 10/10 (nekem).
Javaslom hogy nézz utána annak, hogy azzal a bios verzióval amivel a kinézett APU-d életre kelne, azzal van-e valami olyan gyakran jelentett probléma, ami esetleg érinthet.
-
-
Pgraph
aktív tag
válasz
Nirvanus #47503 üzenetére
Jonsbo C2 is szóba jöhet. Nekem van otthon egy ilyenem és 24.4cm x 21.5cm-es lapot használok benne. Ráadásul ATX táppal is mehet. Persze ilyenkor kisebb a hely, egy SFX táppal nagyobb maradhat a tér. Viszont a szellőzése nem annyira acélos, alulról befúvó venti nem árt.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Nirvanus #46352 üzenetére
Nem elvetendő ötlet, kár, hogy csak 1 helyen van és ott is csak 1 év garit adnak rá
-
pils00
tag
válasz
Szerintem korrekt kis masina.
A300, 2200G, Noctua nh-l9i+AM4 kit, 2x8 HyperX 2933, Samsung 970 250GB, 1TB+256GB 2.5ssd
Általános felhasználásra tökéletes.
Játékokra már érdekesebb.Komolyabb finomhangolás nélkül.
Skyrim SE "low" jól fut 50fps körül
BF5 "low" 35-40 fps, némi input lag.
Witcher "low" 35-40 fps, komoly input lag.MMO-t nem játszok.
Hűtésprofil "silent" módban csendes, teljes terhelésen is alig hallani.
Cserébe nem hideg a vas.
Idle 53, full load 81 fok a proci. (szoba 26)
Lehet hogy egy kis alulfeszelés jót tenne neki.
Különösen a 2.5 ssd-k melegszenek át a lap alatt.
Az m.2 ssd kifejezetten jól érzi magát a procihűtő mellett, nem úgy mint a strix H270I-ben. -
HookR
addikt
válasz
Mehet bele akár 3400G/3200G is.
-
spgabor
aktív tag
válasz
Nirvanus #45140 üzenetére
Köszönöm a tippet. Jól néz ki, bár újan ennyit nem akartam érte adni. Illetve itt is az az egy bajom, hogy van tápnak hely meg DVD kialakítása is van, ami sok helyet foglal. Bár összességében meg elég kicsi a mérete, még az FSP táp is beleférne akár.
Tápban milyet érdemes a konfigomhoz?
-
törölt tag
válasz
Nirvanus #45054 üzenetére
micro atx-ben lattam tobbet is, gondolom az tul nagy. itx-est majd ajanlanak a hazguruk
szerk: a matx-esek 4 kartyahelyet tudnak, nem csak 2-t. es volt, aki kicsi moddolassal realan e-i7-be passzirozott dual slot low profile kartyat, mert hely van hozza, de az meg paneltapos haziko, nem tfx. -
duo
addikt
válasz
Nirvanus #44780 üzenetére
köszi! és ezt kapni amúgy?
@duracellm: *ES a processzornál előfordul, hogy az idle áramfölvétel többszöröse a bolti példánynak.
ezt nem teljesen értem. hogy érted a bolti példányt?egyébként újra van pasztázva, és energieefficient módban idle 42 terhelve 58. csak akkor akad a youtube. az oprendszer nem fog semmit mert debian netinstallról van szó. brutál kikönnyített.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honda topik
- BestBuy ruhás topik
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Transmission (Mac OS X, Unix, Windows)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- iPhone-t használók OFF topikja
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest