- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
Strezi #63966 üzenetére
Sajnos semmi infóm nincs az előéletéről. Valahol találtam olyat, hogy ez lehet egy pico psu, az viszont 12V-ról megy, így lehet, hogy csak az A a kevés.
@ #63967HUN_Sector
Igen, lehetséges, de amígy nem tudom, hogy mennyi V kell, adiig lehet még nem próbálkozom össze-vissza
Próbálom túrni a netet, de ezen a panelon semmi infó nincs, és a házat se tudom beazonosítani.Btw, használ valaki itt ilyen Gigabyte lapot? Személyes tapasztalatok hasznosak lehetnek.
Köszi!
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Strezi #63730 üzenetére
Amit anno én találtam (nem vagyok gép előtt, meg tudom keresni később), ott a mindenhova is befolyó hagyományos pillanatragasztót írták pont emiatt. És bakker tényleg mindenhova folyt.
Csak éppen az alkatrész belsejében lehetett valami nem oké, az meg pont zárt volt. (Ilyenkor elméletileg kitölti az alkatrész alatti helyet is, tehát javít rajta, de ugye a bezárt részben ha rezeg a tekercs, akkor ott rezeg tovább. Vagy valami ilyesmi, ha jól értettem.
)
-
válasz
Strezi #63093 üzenetére
Nem volt hozzá csak amit az első képeken látsz, Deepcool AK620, kissé robosztus műanyagok, de másik alaplapon ami ugyan csak ITX simán elfért. Ennél az Asus lapnál van tele mindenféle mütyürrel a furatok környéke.
Többi gyártó álltalában úgy oldja meg, hogy a cpu socket backplate-re fekszik fel, szvsz az jobb megoldás.
De most már összeállt és egy ventilátorral is 12400F-et contact frammel Aida stress teszt alatt 50C fok a max
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Strezi #61432 üzenetére
Ezen cserélhető a kábel, tehát nem visszafordíthatatlan a dolog (oké, a nem cserélhető rész kb. 4mm-rel lett rövidebb, az visszafordíthatatlan). Persze kérdés mit csinálsz később a méretre gyártott kábellel.
Én most ketté szedtem egy korábban NR200-ban használt cpu kábelt, többsége egy Ghost S1-be megy, a maradék meg ide került.
Amúgy igen, ez egy nagyon pici ház, macera benne dolgozni.Más: apróra felkerült egy fehér Ghost S1, ha valaki pont egy olyat keresne...
-
válasz
Strezi #57722 üzenetére
ASRock kapható még bőven...
B450 Gaming-ITX/AC Fatal1ty
B550M-ITX/ac -
Francia91
veterán
-
VinoRosso
veterán
válasz
Strezi #48309 üzenetére
Akkor ezek szerint gépészeti tagozatos voltál (Jedlik?). Én csak az infóról tudtam. Anno úgy
2009 körül volt a Crytekes cucc Győrben, ott hallgattam nálad (is), innét vágom.
Öntöde meg szerintem overkill egy ilyen munkára. Egy profi lakatos/esztergályos le tud gyártani manufaktúrában pár prototípust, aztán tárgyalás kici-ócóékkal és kalapozás közösségi finanszírozással. Talán ez egy járható út.
Én pár éve agyalok egy koncepten, mert sehol nem találtam olyan itx házat, amiben értelmesen el lehetne helyezni két dupla radit meg egy custom loopot, és már egy prototípussal is elégedett lennék, nem akarok vele bankot robbantani. Viszont még erre is nehéz embert találni.
HRicky:
Ha játék is lesz én csak SFX-L-t vennék. Minden venti ami 120 alatt van nekem hangos egy tápban. -
-
Strezi
őstag
válasz
Strezi #48228 üzenetére
Ha nem Kraken X62-t használok, hanem mondjuk Corsair 115-öt, aminek alacsonyabb a CPU blokkja, akkor nem kellett volna kivágni az oldalsó venti rácsot. Illetve akkor oldalt a két ventinél is lehet nyerni még kb 5mm-t, mert most gyakorlatilag a blokkon fekszik fel a radiátor.
Ugyancsak munkás a H80i v2 a vastag és felfele álló csövek miatt. De a teljesítménye miatt megérte ezt betenni. A jelenleg 250-275W közötti GPU-t 75% ventivel 50 fok alatt tartja.
Elsőre fordítva raktam be a szendvicsbe (persze hogy oda) a ventit, és hirtelen magasak lettek a hőfokok. Na, gondoltam ezért a pofonért jól megdolgoztam. De amint megtaláltam a hibát és újra indult a rendszer, immár nem egymásnak ellen dolgozó ventikkel jöttek ezek a hihetetlen GPU hőfokok és a csendes működés.
Nem mondanám hogy alap szintű volt összerekni, de csak ajánlani tudom ezt a megoldást!
-
Seep
senior tag
-
Archttila
veterán
válasz
Strezi #47779 üzenetére
Nem, egyáltalán nem rossz sőt, szerintem egy remek ár/érték arányú deszka. Nekem a BIOS az kicsit boaaa de ez van , minden nem passszolhat.
Ami nekem hiányzik belőle az a Spread Spectrum tiltása (99.8MHz BCLK) illetve jó lenne ha Asus módra mutatná save & exit előtt a változások listáját.Maga a Fan setting rész (nemugrikbemianeve) kifejezetten tetszik, illetve inkább azt mondanám, hogy használhatóbb mint a konkurensek megoldásai. (lásd FAN curve)
Apropó ha van kedved HWINFO-ba megnézhetnéd nekem, hogy az FCLK Idle fix vagy ingadozik mint nálam?
-
Archttila
veterán
válasz
Strezi #47700 üzenetére
Igen kozvetlen toluk rendeltem emlekeim szerint még valamikor tavasz kornyeken.
kisza25
En 23-ert vettem az uj bontatlan 3733-as kittet.
shteer
igyekszem majd pontosan lemerni, h mekkora kell de korabban mar kiszamoltam24 Pin ATX - 140mm
4+4 EPS - 230mm
Single SATA - 100mm
One 6+2 Pin PCIe - 220mm
One 6 Pin PCIe - 220m
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest