- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
Minden külön-külön volt csomagolva. (Pl.: B650m pro rs)
Szerk.: A papíranyag az persze nem. Kívülről nincs zsugorfóliázva a doboz. Ilyet még egyik gyártónál se láttam.
Szerk.2: A doboz nem, de a deszkáé igen.. Az X299 Taichi Xe az más tészta. Ott a doboz is le volt ragasztva.
-
-
Felé megy az alaplapinak. Egyébként tuti megsértenéd vele a PCB-t. Csak a gyári AM5 felfogatót kell leszedni, a backplate-et nem.
90%-ban ami postokat láttam, kb senki nem használta, szóval lehet rögzíteni backplate nélkül is. Én felraktam, mert nem okozott gondot, a szűkös helyen kívül, amúgy meg minden + stabilitás jól jön. -
sasNAXO
aktív tag
Én a nemre szavazok.
Összes ITX előtti háznál amivel dolgom volt, úgy kellett becsavarni a távtartókat alaplapfüggően, és rémlik mintha egyszer nem lett volna egy helyen lyuk az alaplapon.
Tovább bonyolítja a kérdésedet, hogy mATX-re kérdeztél, és ha mondjuk megnézed pl. az asrock mATX lapjait (javaslom minden második képet nagyban nézni): H310M-HDV, H410M-HDV, H610M-HDV, H610M-AC...akkor azt fogod látni, hogy nagyon nem egységes az mATX szabvány (bár utóbbi 1-2 évben mintha nagyon rámentek volna a gyártók arra, hogy a maximum méretet kihasználják).Szerk.: Ja igen és ali-n lehet kapni műanyag talpas távtartót, nekem van onnan.
-
Pista0001
addikt
Annó volt olyan, hogy ahol lyuk volt az alaplapon, ott nem volt hely a házon, és fordítva is...
Amúgy mostanában nem szereltem mATX-et házba. Brand MT és SFF gépem van, amiknek szabványos(nak tűnő) kialakításuk van, de nem szedtem szét egyiket sem. DIY mATX házból bontottam alaplapot, de nem figyeltem ilyen részletekre, a ház ment a kukába, az alaplap a polcra, amúgy kb 15 éve volt dolgom a mérettel.
-
sasNAXO
aktív tag
Asszem a feketék az atx szabvány lyukak:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fd/ATX_ITX_AT_Motherboard_Compatible_Dimensions.svg
Elmúlt 4-5 évben nem volt (m)ATX a kezemben, úgyhogy nem tudok pontosan válaszolni. -
Pista0001
addikt
Volt régen távtartóból talpas változat, biztos manapság is lehet szerezni. 2-3 darabom van eltéve, akár ilyenhez is jó lehet.
A mATX méret minden, csak nem szabványos. A 3 bővítőhelyes kártyák szélessége sem egységes, a 2 slotosoké is széles tartományban mozog, a mélységükről ne is beszéljünk... A furatokból is talán csak az a 4 volt fix, ami a mini-ITX-en is van, a többi össze-vissza volt sokszor, szóval ezek a talpas távtartók többször is kellettek már, ha az alaplap és a ház gyártója nem ugyanúgy gondolta.
-
Ha fizikailag belefér (és a burkolatot is rá lehet tenni ezután
) akkor az alá a két luk alá lehet tenni két alaplapi távtartót (a régi klasszikus műanyag vagy két réz anya-anya, esetleg fűrész és anya-apa változat is jó. Ügyesebbek fúrhatnak lyukat és menetet is bele ;) ).
-
Igen, sajnos a tökéletes FE kártya (ITX-hez is) az 5070 ti lett volna, mivel az már 16G ramos, de az fixen nem jön FE-ben. Ha váltok biztos, hogy nem fogok 12G-re váltani a 8-ról. Az Indiana Jones megette reggelire a 3070-emet; totál low textúrákkal produkált 40-50 konzisztens fps-t, ami kizárólag a GPU ramon múlt.
Mivel én kizárólag FE-ben gondolkodom, így csak reménykedni merek, hogy az 500 körüli ársávban valaki becsempész egy 5080-at a németektől és felkerül az apróra..
Alternatívaként még lehet beújítok egy 4080 super-t, bár amennyire függővé teszik az új játékokat a legújabb Nvidia szoftverezéstől, szerintem hiba a leköszönő szériát választani.
-
PROTRON
addikt
Nu eddig annyira nem érdekelt hogy milyen lesz az 5090-es, hogy azt se tudtam melyik évtizedben érkezik.
Ez a méret viszont elkezdte mozgatni a fantáziám, mert a 3090 Ti-m kitakarja a 2. PCie slotomat, amit nem szeretek.
Csak a proci hűtőm viszont jelenleg pont olyan irányba áll, hogy teljesen bekajálná az elülső venti hőjét is, szal valamit ezzel még majd kezdenem kell. -
Nem tudom, hogy miért nem követi egyetlen egy AIB gyártó sem ezt a minimál FE trendet. Véleményem szerint össze sem lehet hasonlítani az AIB kártyák tákolmányait ezekkel az Nvidia-s csodákkal. Mikor kibontottam a 3070 FE-met anno 25 percig csak nézegettem, hogy hogy lehet ilyen gyönyörű hardvert csinálni..
-
mpierre
veterán
Ezek megvannak
, de nagyok. Ami nálam fura kijelentés, ebbe építésbe most nem kerülne full víz. Maradna levegőn.
@HUN_Sector:
Igen, a sakura limitált kiadás volt az, ha jól csalódom. Na az már nincs. Limitált kiadás miatt kb horror lenne az ára.
Akkor keresgélek még. Nem azonnal kell... Valami 6-9 lityó körüli kis gyösz lenne a nyerő.
-
sasNAXO
aktív tag
Nálam most itt van egy Asrock Deskmini X300, van olyan M.2 NVME meghajtóm (WD Black) amit nem lát és ezért nem indul róla. Nem tudni miért, más lapban vígan indul és szalad róla a rendszer (konkrétan soha nem volt vele még gond - és az X300 is indul más NVME meghajtókkal). Úgyhogy az én esetemben is lapra, és/vagy bios-ra gyanakszom; soha nem láttam még ilyet korábban. Nyilván nem világvége, csak macera.
-
Pista0001
addikt
Persze, rengeteg módon meg lehet mókolni a dolgot, de azért csak jobb lenne, ha lenne gyári megoldás.
A 03-ból sajnos kiköltözik az A4-5000, sajnos elhalálozni látszik.
Így annak a hdd-tray-e felszabadult ehhez a géphez, máris rendezetten van benne 3 lemez. Termeszetesen minden adott még egynek, kivéve maga a lemez.
Hogy aztán mi lesz a 03-ban, azt még nem tudom. Említettem, hogy van még egy pőre lap, de ahhoz is kéne hdd tray sajnos, és külön nem lehet kapni. Próbáltam itt is szerezni, más neveken is fut ez a típus, többen használnak ilyen/ilyesmi házban 2,5-es (vagy 3,5-es) lemez nélküli konfigot, de senki sem akarta eladni nekem.
-
Pista0001
addikt
Van ugye a gyári hdd tartó lemez. Meg vannak azok a távtartók, amikkel kiemelheted, hogy 3,5-es lemezt tegyél bele. Na, ha 2 ilyen lemezed van, akkor megteheted, hogy a gyári helyre a kiemelőkkel rögzíted az egyik lemezt, a másikat meg csavarokkal a kiemelőre, ahogy neked van. Tehát az egyik lemez a gyári helyén lenne, ahogy a sima alap fedéllel van, a másik meg ahogy neked. Ha ezekből a csavarhelyekből, ahova a hdd tray megy lenne alul is, akkor az alsó fedelet is lehetne erre a magas fedélre cserélni, és úgy oda is elférne még egy távtartókkal. Sajnos a magas fedélhez csak odd rögzítést adnak, hdd tray-t nem.
-
Pista0001
addikt
Vagy legalább alacsonyabb kondikat tenni oda, vagy ilyesmi.
Az előlapot most csak tippelni tudom, szerintem menni fog. Rég szedtem szét annyira.
Ja, úgy ok. Annó régen próbálkoztam én is ilyesmivel, de nem értek annyira hozzá, hogy jobbra tudjam beállítani, mint ahogy egy gyári router működik.
Kéne nekem is még egy, van még egy "játszós" lapom pőrén. Ahhoz szerintem a gyári táp is jó lenne, de táp nélkül is jó, van még egy momentán haszontalan PicoBox 160XT-m.
Október végén le akartam csapni egyre aprón, de elvitték előlem. Mondjuk azzal abból a szempontból nem lettem volna előrébb, hogy 5350-es Kabinival és AM1 Asrock lappal adták, amivel szintén eljátszadoznék
Ami még sajnálatos szerintem ezzel a házzal, hogy magas tetőt nem árulnak úgy, hogy odd tartó helyett hdd tray a melléklet. Meg az, hogy az alaplap alatt az elő és hátlapon nincs hdd tray hely. Ha ezek lennének, 2 magas tetővel akár 6 darab 2,5-es hdd férne bele, ami ekkora méretben elég f*sza nas alap lenne.
-
Pista0001
addikt
Bitang jó áron vetted, grat!
Elképesztő, hogy ilyen szarul van kiszámolva ez a táp ehhez a házhoz. Én nem a gyárival használom, úgyhogy ilyen gondom nincs, csak másmilyen.
Az IX-03B-ben a másik oldalon van a bekapcs gomb a ledekkel, az jó eséllyel elérne a front panel tüskesorig. Ebből a szempontból amúgy megvédem őket, a 01 gomjához eső sarokban van a legtöbb alaplapon, vagy legalábbis az előlap felőli él mentén. Nálam speciel 5-ből 5 lapon ott van, de ugye nincs Gigabyte-om.
Grat a kompakt építéshez, de mégis mi célt fog szolgálni így 1 darab 3,5-es lemezzel?
-
viperabácsi
addikt
HA váltanék akkor csak PCI-e 5.0 lenne a lap , mert ennyit kiadva már nem igazán szeretnék egy darabig gépre költeni.
AM5 :
LAP : Asus ROG B650E-I kb 120k
RAM : G.SKILL Trident Z5 Neo 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz F5-6000J3038F16GX2-TZ5N KB : 54K
Proci : Ryzen 5 7600 KB : 85K
Ez KB 313K
És bele a majdan eljövendő Leg erősebb G-s Proci
Ez lenne amit ebben el tudnék képzelni.
Amire most használom a gépet , arra elég lenne a lapomat cserélni egy Asus B550 itx re ( gépem az adatlapomon ) , A táp már úton van felém egy Corsair SF600 platinum személyében .
Ház megvan Lian Li Dan A4 H2O x4
Már a lapon kívül csak egy 240 -es AIO kell ami elfér a házban. -
Pista0001
addikt
Elég nagy a gyártási szórás ezeknél a házaknál, simán lehet, hogy valami az egyikbe befér, a másikba nem. Másrészt a tiéd 85 wattos, ha jól látom, az övé szerintem a 120-as, lehet, hogy nagyobbak a kondik. 2 ilyen házam is van, de nem a gyári paneltáppal, úgyhogy ilyen gondom nincs van helyette más
-
Melorin
addikt
G5600 van benne egyelőre.
AxBattler: 25x25cm helyet mértem nagyjából.Amiatt, hogy ennyi hely maradt elöl-oldalt, motoszkál bennem megint a házkeresési ösztön
Kéne egy még kisebb ház amibe éppen hogy beleférne egy ilyen alaplap. Miven sem a táp nem foglalja a helyet, sem háttértárak, konkrétan elég lenne egy pár mm-rel nagyobb ház mint maga a lap.
-
Rick4
félisten
Olyanom van kettő is, nincs ott semmi. Pontosabban oldalra, a táp feé nincs, előre a dvd olvasó helyénél két kis fül van, amit kézzel simán le lehet nyomni. Tényleg belefér eggyel nagyobb lap is.
Szerk: Megnéztem gyorsan, fül ugyan van, de olyan magas gyárilag az alaplap tartó tüske, hogy nem kell lenyomni...
-
Melorin
addikt
Nincs, tök sima az alja. Az legközelebbi bütyök az ami látszik is az alaplap sarkánál, de az is laposabb mint az alaplapi távtartó.
Egyébként jó választás volt a H310 chipsetes lap, 11.5W az idle fogyasztás pfsense-t futtatva úgy, hogy még egy szerver ethernet kártya is van benne
Beigazolódott az elmélet miszerint minden felesleges flancolás csak növeli a fogyasztást egy lapon. -
Rick4
félisten
Valójában három is, mivel az openwrt rá tud akaszkodni egy mobil által hotspotolt mobilnetre, aztán azt osztja a belső hálón, az is elég, telekomos van a két telefonon, voda az autó fejegységen, bármelyik megosztható, és már megy tovább a külső elérés is.
Elsősorban itthoni belső elérés kell fixen, a nas egy- egy mappája a két gépen a D meghajtó, nincs csak egy- egy SSd a c meghajtónak, felcsatolt mappákba dolgozunk, és akkor a másikét is látjuk, bele is tudunk írni, kívülről, telefonról is elérhető, mentés is van róla, szóval viszonylag egyszerű így.
Ha gáz van, gépek kikapcs, noti bekapcs, elmegy 2.5 órát akksiról, ha kell, kiülök a kocsiba, és akkor többet is, és akkor csak a nas szívja a szünetmentest, azért annyira hosszú áramszünet ritkán van, hogy minden szétessen, inkább a véletlen 15-20 percek kellenek, mikor valamit be kell fejezzek, és se áram, se net, de itt egy egy percig volt gond 2 év alatt.. Arra jó ez...
nálam nem csak ez dominált, a routerek többsége képtelen arra, hogy külső net hiányában rendesen működő belső hálót működtessen, itt a kamerák, nasok, gépek kell, hogy működjenek akkor is, ha a modem bohóckodik, mert az mégsincs rendben, hogy kiüti a szomszéd utcában a busz a karót, elszaggatja a netkábelt, és nekem nem veszi a nas a kamerát... Szóval több más ok mellett olyan vitathatatlan érdemei vannak, ami miatt nem szívesen cserélem, ez a router kiszolgál minden tekintetben, csak tudakozódtam, nyerhetek-e bármit pluszban, ha külön építek neki gépet. De nyűgösebb az, mint amennyi előny lenne belőle, így elengedem, köszi az infókat!Na akkor találunk a kis kontron lapnak valami más funkciót, egyelőre csücsül tovább a szekrényben!
-
Rick4
félisten
Van itthon dedikált, épített nas, kettő is, egyik megy nonstop, és csinál mindent, az egyik egy kis itx asrock j4025 16GB rammal, a másik meg egy szintén kis itx asrock J1900 8 gb rammal, utóbbi csak este 9- től 9:20-ig van bekapcsolva, és menti a napi fontos dolgokat az előzőről. Mindkettő, plusz a két gép, monitorok is egy 1KW-os szinuszos szünetmentes mögött van, ami külső akksis, és egy 56Ah-s autó akksival megtoldva küzd az ellen, hogy ha elmegy az áram, az egész kóceráj kb 200w, szóval így azért bírja valameddig.
Ezek a kis gépek megoldanak mindent, kamerák, torrent, fájlszerverkedés, és annak biztonságos tárolása, az 1-es nas kb 15-16w körül eszik működés közben, tehát ez a rész rendben, a rajtuk lévő adatokat kellene védeni, erre gondoltam a jelenlegi ax3600 as routernél meg az openwrt-nél jobb megoldást, de ha azt mondod, azért, mert erősebb, nem tudna többet, akkor nem kergetem a dolgot...Plusz fontos rész, ha bármelyikkel gond lenne, ott a helyettesítő, routerrel is történet bármi, ott a másik minden tekintetben beállítva, ha pukkanna az első, kihúzom, bedugom a másikat, 1 perc, és minden megy.
De ugyanez van tévékkel, autókkal, hűtőkkel, mikrókkal, mindenből van több, hátha!
Szóval az egy gépre mindent dolog ezért is van elvetve, bármi van, fél napig nincs net vagy nincs fájlmegosztás, az ide nem oké, itthonról dolgozunk tizenéve, kell az adathozzáférés. -
hegegabi80
addikt
Ha jól értem, akkor van egy épített géped mitx alapon, amin openwrt fut, + egy adattároló.
Így légyegében ez látja el a router + tűzfal, illetve nas-ként is.Ez egész jól hangzik, nekem is vannak itthon maradék cuccaim, pont kérdeztem is és te is válaszoltál rá pont ebben a témában.
Csak nem tudom lenne e idegzetem, türelmem meg időm hozzá. -
Rick4
félisten
Oké, és egy combos routerhez képest mire számíthat az ember? A 3x-os fogyasztás és a dupla ár mit ad pluszban?
Mert most van gbit le/fel, 1 éves stabil uptime, 5w-os fogyi, gépre ax210-es kártyával 1.7Gbit-es wifi linksebesség, telefonra is 8-900-as linksebesség, adblock, wireguard, azaz minden működik, de nem tudom, mit nyerhetek.. -
Rick4
félisten
Van itthon több lap is, dual lanosból is van több, felesleges ax210-es kártya is van, szóval nem is lenne akadály, de a szopófaktort szeretném elkerülni, mert a jól bevált xiaomi ax3600 szépen teszi a dolgát openwrt-vel is, nem tudom, egy erősebb gép mennyivel jobban véd meg, ha most sincs semmi támadás, próbálkozás, szóval szándékosan nem siettem el a dolgot...
Olyat nem találok, aki ugyanezt akarta volna megépíteni, és látnám, mennyire körülményes.. -
Rick4
félisten
Lehet nem is jót linkeltem, mert már annyit néztem, a másik a 226-os vezérlővel van kiadva, de nyilván így nem feltétlenül erőlködöm vele...
Melorin:
Van ennek a témának olyan topicja, ahol utána lehet olvasni? Túl sok dolog van itt, amit védeni kellene, és már annyira nem is a ráfordított pénz számít, hanem a biztonság... -
Pista0001
addikt
Hdmi-vel használom, gyanítom, hogy a filmlejátszó szoftverek (vlc és mvp) meg is oldják a dolgot. Így hirtelen meg se tudom mondani, mennyire van meg a hatás helyi lejátszásnál, ha van is, olyan kismértékű, hogy nem zavar. Netflixnél nagyon erősen van jelen a töredezés, de azzal gyanítom, nem is lehet mit kezdeni.
Vannak amúgy emlékeim ilyesmikről, de már nem vagyok annyira rápörögve, mint 10-15 évvel ezelőtt. Ha elég jó a film, kb lesz.rom
-
PROTRON
addikt
Vártam hogy pislant egyet a smiled, de nem csinálta, szal nem vagyok biztos a tippemben, mostmár azt gondolom trollkodtál a géppel és csak a PC Builder Simulatorban raktad össze, majd valósághűre renderelted.
Az hogy a 2,5 slot kártya belefér, meg az hogy a 2 slotos kártya kap rendes levegő mennyiséget az két dolog, na ezért volt bizonyos gyártói ajánlás.
Egyébként bármelyik házba belefér a 4090 TI is, csak győzd folyadékhűtéssel.Amúgy a házad matetmatikailag mATX házikó, hogy ha PICO psuval és külső téglával használod...mert úgy a tápegység nélkül simán elfér egy mATX alaplap magasságra.
Ez a fenti házad ugye csak kb 300 mm hosszú jól gondolom?
Mert az én eredeti koncepcióm is ilyesmi, a lényeg hogy fogom a ház elejét, építek rá egy 160x40-es zártszelvényből kéményt hogy legyen helye a 3090 TI flow through végének a kipuffogáshoz, a zártszelvény elejére függőlegesen felmegy a EVGA 1000 tápegység, a segge felfele áll hogy a rácson keresztül a hő eltávozzon, meg kap fedlapot minden irányból...szemből esetleg valami turbina kinézetet, ahogy a tápegység ventije befele szív...Ráadásul ha szerzek zártszelvényt, akkor az elég merevítést ad hogy fogantyút tudjak erre a részre szerelni, ami tekintve a VGA és a tápegység elhelyezkedését, valszeg a súlypontot jelenti majd. Bár a Thermalright Silver Arrow Extreme hűtés sem egy könnyű darab ami a cpu-n ketyerészik...
-
PROTRON
addikt
Ez valami bányász rémség, hogy nem kell neki processzor sem légáram a VGA orrához?
Azt a számítási egységet amit egy ekkora hűtő lehűt, ma már nem tekintem procinak, max nagyon ügyes logikain áramkörnek.
A táp meg befogja a szerencsétlen VGA orrát...Bár ezeket tuti akkor is megkaptad amikor először felraktad ezeket a fotókat.
#57172 hoffman_
Mester...mond csak mit iszol? Kérek belőle...vagy még inkább iszol Te rendesen?
Ehhez így este 10-kor nekem kellene 2-3 pohár bor...mármint ahhoz hogy 10x-e átolvasva megértsem...mármint pohár alatt erre gondolok:
És a poharat is.
-
Rick4
félisten
Nem tudok erre mit mondani, pedig 3 ilyen tápom is van, 2 db 250-es, és egy 350-es, gépházban főleg nincs hangja, de volt, hogy az asztalon a fejemtől 70cm-en belül ki volt pakolva valami tesztelés miatt, akkor sem volt hallható..
Nyilván lehet ez terhelésfüggő is, bár nem tudom, hogy hőre emelkedik-e a venti fordulat, nálam nem volt soha agyonterhelve, egy kis itx lap, valami jobb proci, ram, ssd és kész... Ekkor nem lehetett észrevenni a hangját, bár az emberek füle sem azonos, demég a bántó zörejek, frekvenciák megítélése is elég szubjektív, azt hallom, ha a régi házban a régi venti 1200-as fordulat fölé emelkedett, és a közeli rács miatt suhogó hangja volt a levegőnek, ezt nem hallom.. -
Grave_444
nagyúr
Egyedül ami limitálja a nagyon komoly vas építését bele talán a 133mm magas cpu hűtés, ha nem kap vizet. Legalábbis 1-2 féle ~40ezers Noctua opció így első ránézésre, amennyiben toronyhűtőnél maradunk. Szerintem az szerencsésebb megoldás.
12. generáció jobban melegszik már. -
-
PROTRON
addikt
De az ACDC tápról írja. A bemeneti oldalon mért 90 watt hatásos teljesítményt, ami eszköz a kimeneti oldalon 12V 10A-t küld tovább a picopsu-ra.
Az hogy a pico-psu-n belül hogyan oszlik el egy minőségi külső ac-dc esetén nem kéne hogy befolyásoljon dolgokat.
Az én gépeim el vannak így.Kivéve ha át lett verve és nem minőségi az a tégla és már pár tesztelés alatt elkezdett szétfolyni benne valami mert hogy 90 / 120 = 75%, ami már túlterhelte.
-
Qkackca
őstag
Hm, akkor talán a IS30/HP400/AXP90-X36 kombóból venném meg a legolcsóbbat, aztán ha nem tetszik a gyári venti hangja kicserélni egy Noctua NF-A9x14-re.
Vagy az ilyen 1U magas szerverbe való réz/alu bordát, aztán tetszés szerinti ventit ráaplikálni vhogy.
A hdd pedig ha 'csak' 3TB, akkor esetleg 2,5" irányba nem gondolkodtál?
Akkor nagyobb hely lenne hűtésileg, bár akkor meg lehet minek, ha ritkán megy nagy terhelésen. -
Qkackca
őstag
Szemre lenne még hely magasabb hűtőnek is, van vmi hdd/ssd a hűtő felett, amitől nem fér el el nagyobb hűtő, mondjuk 42mm (Arctic 12 LP)?
Esetleg akkor már Thermalright AXP90-X36 [link] most pont akciós 40 usd körül van aliexpressen.
Bár ennek azért van hangja terhelésen (TL-9015), nem zavart kimondottan, csak hallani hogy dolgozik, bár az openbench volt, nem egy házban, kicsit távolabb a fülemtől (lásd a fentebbi képet, igaz az a piros TL-9015R verzió)JONSBO HP-400 [link] vagy 400S [link]az is 36 mm, adatlap szerint a max hangereje ennek a legtöbb, viszont lemegy 8-900 rpm-ig.
A 120-as Silverstone pedig a APA1215L (DC, 12V, 0,15A) (FTZ-01-hez mellékelt, külön nem tudom kapható-e)
De, akkor már szőrözzük is: a leghalkabb max fordulaton, vagy amit a legjobban le tudsz tekerni igényeid szerint?
IS30 és/vagy HP400 tulaj biztos előkerül hamarosan saját tapasztalattal is.
-
Qkackca
őstag
Első gondolat Noctua L9i de az 37 mm, másik az Alpine passzív bordája, de az meg még nagyobb (69 mm)
Alpenfohn Silvretta vagy Panorama a venti nélkül.
Az Akasa hűtőket nem ismerem, esetleg a Silverstone Nitrogon SST-NT08-115XP.
120-as slim az nem hangos, nem tudom ez mennyire lenne az.
Számomra meglepő módon az egyik webshopban rákeresve a 35mm-es hűtőkre egy csomó vízhűtés ugrott elő. -
Nem gondoltam, hogy ennyire szoros a helyzet, ha már maga a ház gyártó adja hozzá a paneltápot... de akkor erre figyelni kell.
#56262 Patice
Ez már egy fokkal barátságosabb, mondjuk én is alapból pico-t vennék az ilyen kompakt házakba.#56264 tippm86
Hogyan rögzítetted a HDD-t? 2db csavarral, és kész?
JX-500-at néztem, ott van erre külön tálca...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest