Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vtommy

aktív tag

El is készült a gép, megosztanám a tapasztalatokat.

AXP90-x47: Nem olyan vészes a rögzítése, mint írták, de nem voltam elájulva. Redditen kb mindenki kidobja a gyári backplate-et, utána pedig panaszkodnak, hogy a kilógó csavar felsérti a risert. Egyébként backplate nélkül hajlít is a lapon a hűtő, hiába az AM5 plate elég combos.
    Backplate-tel viszont, konkrétan 0 hézag marad a videokártyának a riseren felül. Ha anno Hoffman_ kolléga nem lett volna nagyvonalú és mellékelt volna egy Louqe risert a T1 mellé, most igen nagy gondban lettem volna. Itt ugyanis szépen el tudtam vezetni a lane-eket a fennmaradó hézagokon.

Az anyákat erősen ajánlott valamivel 'leszigetelni', mivel felsértik a GPU backplate-et. Én ezt Kapton szalaggal oldottam meg, elvégre mégiscsak melegszik ez a rész.

Kövezzetek meg, de a ramnál form over functiont választottam, a 6000Mhz CL30 iskola helyett 6400Mhz CL38 irányba mentem, mivel csak ebben volt elérhető ez a brutál szép Crucial ram:

Szerintem magáért beszél, SFF heaven. :)

SF1000:
    Nem vagyok elájulva, ez a GEN5 csati már előre paráztat.
    Megfordították az aljzatokat a tápon. :Y
    Totál átgondolatlan húzás. Full eröltetnem kellett mindent, hogy beálljon irányba, a 40%-al kisebb csatik pedig előszeretettel mozogtak ki a helyükről. Ez így komoly gond lesz. (Khm elolvadó aljzatok.) És nem csak a 12VHPWR hajlamos olvadni, hanem az ahhoz tartozó PCIe aljzat is, ami nincs jól csatlakoztatva.

Ezt leszámítva szerintem nem lett rossz a cable management:
    (Kicsit olyan mint a sentinelek a Matrixban :DDD )

A gyárilag mellékelt tápkábel konkrétan 30%-al vastagabb, mint a T1-ben lévő belső adapterkábel. Ez bennem komoly kételyeket vet fel, tekintve, hogy az 1kW feltételezem, hogy valóban nagyobb kábelátmérőt igényel. (Nyilván, ha van komponens ami fel is veszi.) Nyilván ez az ITX-nél gyakori jelenség, remélhetőleg bírni fogják ezek a kábelek is. [SF1000] [T1 adapter]

Egyebekben odáig jutottam, hogy van post screenem (Abszolút elsőre!), és a BIOS mindent lát. Ma Win install és teszt. :D

Az elkészült mű:

Egyébként simán tehettem volna egy nagyobb coolert, tekintve, hogy 2 slot mode-ban építettem meg, de most ezt dobta a gép. Sajna csak spekulálni tudok, hogy milyen VGA-m lesz, így egyelőre marad így, aztán bízok benne, hogy elégnek bizonyul az X47 és nem kell hamarosan megint szétbombázni.

Új hozzászólás Aktív témák