-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rxmiss
tag
válasz
vtommy #65580 üzenetére
"Szerk: Ideje volt már egyébként, nem űrtechnológia a vapor chamber.."
igy van. tobb szerver processzoros itx buildem is volt mar es tipikusan az 1U, 2U hutok vapor chamberesek.pl 180-205W valtozatok a dynatron-tol:
nalam teljesitmenytol fuggoen mas-mas 12cm-es venti van felettuk/rajtuk, de a 125W-os skylake fole eleg volt 12cm-es slim noctua is.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
vtommy #65580 üzenetére
Hasonló megfontolásból került nekem is a látoterembe, szintén egy 9800X3D UV, amire egy Black Ridge Rev. D. + Noctua NF-A9x14 chromax + szilikonkeret mod van felszerelve és itt sem unatkozik a hűtő.
A hosszú távú megoldás vagy egy VC-vel szerelt léghűtő (aminek valóban ideje volt, a sok évvel ezelőtti Clevo DTR laptopom desktop CPU-val ment és ott is teljes VC hűtés volt) vagy egy 240mm-es AIO lenne, szóval kíváncsian várom ezzel kapcsolatban a gyakorlati teszteket.
A 3D nyomtatás világában meg egy univerzális venti keret is valószínűleg kellően egyszerűen kivitelezhető lenne hozzá.
-
coccolino
aktív tag
válasz
vtommy #65093 üzenetére
Személyes vélemény, és tapasztalat, de nem lepődök meg, szerintem az egyik legtúlárazottabb átlag alatti márka ez az NZXT, még egy Akyga házat is jobban "szerettem" szerelni mint bármelyik marketing csodát
A builded viszont kifejezetten csinos, és letisztult, nem értem miért nem csinálnak ITX méretre is FE kártyát, nagy feldobja a belteret
-
Grave_444
nagyúr
válasz
vtommy #65088 üzenetére
Szvsz nem egy jó ház ilyen szempontból. Lehetne legalább 3 slot a kártyának, hogy ne fulladjon meg. Az előlap sem mesh, az ilyenek felett már eljárt az idő.
A tapasztalattal és az igényeim ismeretével olyan jó házakat tudnék magamnak tervezni.
Kár, hogy eddig egy gyártónál sem volt nekem telitalálat. -
-
tlac
nagyúr
válasz
vtommy #65059 üzenetére
köszi a választ, nem ismertem, hogy hogyan van ez am5-nél
lga1200-ról ugranék majd és migrálnám a thermalright macho 120-amat majd valahogyén is majd szeretnék majd blackplate-et használni ha létezik hozzá
(régen, még 10 évvel ezelőtt ingyen is kaptam egy inteleset a thermalright-tól) -
tlac
nagyúr
válasz
vtommy #65047 üzenetére
XP90-x47: Nem olyan vészes a rögzítése, mint írták, de nem voltam elájulva. Redditen kb mindenki kidobja a gyári backplate-et, utána pedig panaszkodnak, hogy a kilógó csavar felsérti a risert. Egyébként backplate nélkül hajlít is a lapon a hűtő, hiába az AM5 plate elég combos.
Backplate-tel viszont, konkrétan 0 hézag marad a videokártyának a riseren felül.
hogy van is ez a blackplate dolog am5-nél?
ami az alaplapon van gyárilag azt le kell szedni és annak a helyére megy a thermalright-os?
vagy elfér felette?
lehet úgy is rögzíteni a hűtőt, hogy nem kötelező használni a thermalright blackplate-et? -
sasNAXO
aktív tag
válasz
vtommy #65047 üzenetére
Nekem tetszik!
Durva, hogy mennyire útban van az AXP90 backplate...Amúgy viccesen kicsi a kártya, a Zotac 4070 Twin Edge-et juttatja eszembe:
Zotac 4070 Twin Edge making my dan a4 sfx look big. : r/sffpc -
PR0JECTNR56
addikt
-
BalageK
tag
válasz
vtommy #64997 üzenetére
Cybenetics tesztek
Jók. -
sb
veterán
válasz
vtommy #64885 üzenetére
Köszi a tapasztalatokat és a megerősítést. Remekül hangzik ha ennyire jó. Beszerzés ügyben ahogy mások is írták, nekem is amazon.de-n jött szembe. Ráadásul elég jó áron azt itthonihoz képest. Igazából ezért is merült fel, amúgy nem nagyon van rá szükségem, csak a kisördög soha nem alszik. (Egy ideig aludt, időm sincs próbálgatni, de most megint mindenféle irányból jön a késztetés, hogy lehetne fejleszteni, szerelgetni.
)
A kis NAS/szerver gépben egy gyári AMD cooler van jelenleg a 4650G-n, nemsokára 85/600g-n, de félhetően leszabályozva 35-45W-ra. Abból viszont a nagyobb, rézmagos hűtő van fent, szóval arra bőven elég, de nyerni fog a kíváncsiság.
Közben meg lehet, hogy a nagyobb gépben is lesz majd változtatás, házban ill. házon belül is akár. Elfér tartalékban/más variációkra.Ahogy nézem a 47/53 között tömegre is alig van különbség, de mivel így látlanban a méret nem köt, a nagyobb lesz. A 120-as is megfordult a fejemben, de ott már nagyon korlátozott lehet a méret.
Más:
Közben kipróbáltam a szülőknél elfekvőben talált régi gépből jött Seasonic SS300-TFX-et. Elindult, megy szépen, hangja szinte nulla most is. Első körben azt próbálom ki a kis gépben a paneltáp és köhögő külső kocka táp helyett (ATX táp helyén).
Ill. közben jövő héten érkezik elvileg a 790S7. -
Pista0001
addikt
válasz
vtommy #64885 üzenetére
A full réz változatokkal amúgy az a bajom, hogy elég drágák, annyi plusszt árban nekem nem érnek, amit esetlegesen hoznak teljesítményben.
Nekem nagyobb előny, ha az egyéb komponenseket is lehet hűteni kicsit, ebből a szempontból lehet jobb az AXP100. A gyári leírás szerint olyan a ventirögzítés, hogy 120as (tehát akár 120-as rögítési pontú 140-es is?) venti is szerelhető rá, ami a mini-ITX lap elég nagy részét lefedi már, kapna huzatot az m.2 és a memória is. Nem utolsó sorban pedig jó eséllyel beférne a Chieftec IX-be MK-35DV-vel (gyári magasabb fedél).
Most AXP90-X36 van az 5600G-n IX-03-ban, ennél az 22 mm-rel magasabb, ez 15 mm vastag 120-as ventivel 23 mm-re módosulna. Az X36 és a normál fedél között van most kb 5 mm, az MK-35DV 22 mm-rel magasabb, tehát maradna az AXP100-zal még 4 mm, ami bőven jó. Még a végén szereznem kell még eg MK-35DV-t...
Na jó, rágugliztam az AXP100-ra... Európában nincs, aliról 110 usd a réz, simát nem találtam... Mégse kell MK-35DV-t keresnem... Egyelőre...
-
flashpointer
őstag
válasz
vtommy #64877 üzenetére
Nemtudom, en a nemet piacrol vasarolok, aquatuning, alphacool, aquacomputer, amazon, mindfacory, ezek valamelyikeben mindig van az amit pont kineztem, csak azert halad lassan mert hiaba megvan hozza minden nincs tul sok idom ra. Egyelore egy 360-as kulso radi lesz hozza aztan majd meglatjuk hogy milyen hangja van vele.
#64881 viperabácsi
gigabyte 4090 egy alphacool blokkal, sajnos akkora az egesz egyseg igy is hogy ennel kisebb hazba bele sem fer (160mm magassaga kb kizarja 95%ban a hagyomanyos elrendezesu hazakat..)ugyhogy vicc hogy vizhutessel nem fer el kisebb terfogatba mint ez a 15 liter... az FE verzio, na az kiraly ebbol a szempontbol, viszont sose cserelnem le a mostanit mert evek ota az egyetlem kartyam ami _egyaltalan_ nem Coil whineol ugyhogy vagy a 7000es szeriaig szamolok vele
-
zolika15
tag
válasz
vtommy #64875 üzenetére
Amazon.de-ről nagyon egyszerű x47 full coppert venni 3-4 nap alatt itt is van, nekem is az van formd-ben jelenleg, volt black ridge is előtte, de valóban nincs nagy változás. Black Ridge nagyon jól működik 120x15 ventivel viszont nekem zajossá válik 1200rpm felett és ebben az esetben sokkal kisebb a mozgástered kártyaméretben is.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
vtommy #64738 üzenetére
Minap nézegettem egy vga összehasonlítást kategórián belül. Volt olyan, amely kártyának a ram felhasználásáa a másik háromszorosa volt! (6GB vs 18GB). Szóval a driverek is rettentő fontosak.
Az indiana jones meg spontán szarul van emgírva. Semmi olyan nincs benne, ami indokolná ezt a fogyasztást. Semmi olyan megjhelenítés nincs, mint amivel anno a crysis tönrke vágta a pc ipar elvárásait. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
vtommy #64732 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán szabad nekik. A videóban is elhangzik, hogy a FE nem referencia-dizájn. A referencia (amit szintén az nVidia csinált és bocsájtott a partnerek számára, hogy így gyárthattok RTX-et) az a
tradicionális megoldás, amit a partnermodelleknél látsz.tákolmány
De ha kíváncsi vagy, van olyan dolog, amit az AIB-modellekkel meg tudsz csinálni, de a Founders-szel nem: 1-slotos kártya. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
vtommy #63509 üzenetére
Ugyanilyenem van.
Nekem kimaradt az 1-es verzió, úgyhogy nem tudom ahhoz hasonlítani, ellenben van itthon egy mk2 Ghost S1...és egyáltalán nem kérdés, hogy azt hamarabb raknám táskába vagy bárhova hordozás céljából, mint a T1-et.
Imádom, nagyon jó cucc, de hurcibálni nem akarom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- sziku69: Szólánc.
- Fujifilm X
- Óvodások homokozója
- Android szakmai topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kuponkunyeráló
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest