- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cinemazealot #32998 üzenetére
Ha így rakod, mennie kéne a 20pines táppal is. Ha nincs a pcie-slotokban semmi, akkor elég lesz az áram
.
A proci 4pines csatijához kell egy molex->p4 csati. Ezen elvileg minimál áram folyik egy i3-as procinál.
PS.: ez meglepett, hogy a h110-es lapra 24pines csatit raktak, az én h170-esemen csak 20pin van (ugyanúgy ac wifis).
-
cinemazealot
addikt
Sziasztok! Ha esetleg OFF lennék, tereljetek át máshova, de úgy olvasom, az alábbiakat itt is elég gyakran tárgyaljátok. Összeraktam agyban egy konfigurációt, de néhány kérdés még nem tiszta, ezért szeretnék eligazítást kérni. A konfig:
- Alaplap: ASRock H110M-ITX/ac
- CPU: Intel Core i3-6100
- Proci hűtő: Alpenföhn Silvretta 84000000096
- RAM: Kingston 8GB (2x4GB) DDR4 2133MHZ HX421C14FBK2/8
- SSD: Kingston HyperX Fury 2.5" 120GB SATA 3 SHFS37A/120G (már megvan)
- Táp: PicoPSU-120WI 12-25V DC-DC ATX, hozzá egy megfelelő laptop táp
- Néhány USB eszköz (egér, billentyű, kártyaolvasó, USB hangszóró, webkamera)Videokártyát nem tervezek, a gép pedig egy amolyan mobil(abb) darab lenne, lapos DIY házban (talán monitorra integrálva), ezért lehet, hogy a fenti CPU sem lenne erősebbre cserélve.
Kérdés: A kiszemelt picoPSU 20 tűs és nincs +4 tűs 12V-os ága, az alaplap pedig 24 tűs tápot várna, ráadásul van 4 tűs aljzata is. Tehát a picoPSU összesen 6 tűvel "rövidebb", mint amit az alaplap elvárna. Ettől ez még működne?
Illetve mi az ajánlott picoPSU lelőhely itthon, Ti hol szoktatok vásárolni?
Előre is köszönök minden hozzászólást.
-
-
törölt tag
Ha nem tetszene ferdén belerakva az ssd, kerülhet memóriák fölé, ha elfér ott, a memóriák bordái fölött.
"csíp", vagyis csak bizsereg az alaplap fém hátlapja és ez magas elektroszmogot jelez, az meg sztem káros az egészségre hosszú távon,
A táp hálózati felőli szűrése miatt bizsereg, a ház 1/2 tápfeszültségen(90-110V) van, és 1-2ma folyna itt a föld felé, kell a földelt táp.
-
-
Grave_444
nagyúr
Cooltek U2 házban szerintetek érdemes az első ventit a cpu hűtőre tenni, vagy maradjon a ház elején? [link]
Scythe Ninja 3 hűtőről van szó és Be Quiet Pure Power 2 120mm ventiről 5V-on.
Tehát sokkal messzebb nem lenne, de ha elöl van lehet kicsit fúj a kártya felé is.Igazából sok jelentősége nincs, mivel a Ninja passzívan is lehűtené az I7-et csak holnap szétszedem, gondoltam rákérdezek.
-
skyli
senior tag
válasz
#16939776 #32985 üzenetére
"csíp", vagyis csak bizsereg az alaplap fém hátlapja és ez magas elektroszmogot jelez, az meg sztem káros az egészségre hosszú távon, tehát cserélem
akkor is ha csak anyumé
amúgy is most olcsóbb 120w-osat találtam, ami földelt
7000ft szállítással. Amúgy egyáltalán nem melegedett a táp.
A ventilátor meg alapból volt hangja, átraktam halkra a biosban és szerintem így teljesen jó, egész halk lett és a hőmérséklet is jónak tánt, de most konkrétat nem tudok, mert nincs előttem (később megnézem a hőmérsékleteket és a fordulatokat és a zajszintet (itt kb mindent meghallani így este és nem szeretem a hangos pc-ket
). De amúgy testre is lehet szabni a biosban(bezzeg gigabytenál csak a speedfan van kb, de azzal tökéletes
). De amúgy nem hinném, hogy halkabb mint a gyári, bár passz
Viszont mintha halkabb lenne, ha nem lenne felette az ssd, ott a kis lyukak meg az egész felső izé lehet nem jó, hogy a levegő útjában van.
Arra gondoltam, hogy az ssd-t oda lehetne tenni simán a videókártya helyére így ferdén és akkor a procihűtő dolga könnyebb lenne. Szerintetek?
energy4ever igen, Vesa
-
válasz
shteer #32987 üzenetére
Értelme annyi, mint a frissen polírozott savanyúkáposztának... Ha vkinek tényleg sok kraft kell, annak az sfx táphűtés soványka lesz, ATX-re fog nyomulni. Akinek meg kevés naftából is kijön, az meg jobban jár a panellel...
Ráadásul SXF-L=13cm hosszú 10 helyett.
A titán besorolás viszont érdekes, egy normál SFX méretű <500W-os titán táppal ki lehetne ugrasztani a bokorból a jobbféle pico/panel megoldásokat is
-
törölt tag
Gusztusos lett és szellős is, a pico psu-nak hála.
"A tápot le fogom cserélni, mert nem földelt..." ha nem csíp a ház, ha nincs rádugva tv-re vagy monitorra, akkor nem szükséges, az emi védelemhez szükséges földelést a tv/monitor is megadja a kábelen keresztül.
Két dolog ami érdekelne: Kellett-e a ventilátorprofilon változtatni hogy csendes legyen? Milyen fordulatra áll be a venti használat közben?
-
skyli
senior tag
Nagyon szupi kis gép lett
és 2 led is van a bekapcsoló gombban, szóval az világíthat pirosan is v kéken is, alapból a kékre ajánlja a power ledet. Nagyon elégedett vagyok vele
A tápot le fogom cserélni, mert nem földelt... a képen még az volt
de ettől eltekintve minden nagyon jó lett, 11mp a boot idő bekapcsológombtól az asztalig
Hoztam pár képet is
(bal oldalon ferde lett azt észrevettem, sztem az egyik csavart ami ott van az alaplapon, elfelejtettem meghúzni) -
burny
aktív tag
Ha már a paneltápokról esett a szó silverstone most jelentett be egyet: [link]
bocs : D
-
Polllen
nagyúr
válasz
energy4ever #32981 üzenetére
1-2 GB-t betolhatsz ramdisk-nek. Még mindig gyorsabb, mint az SSD és gépkikapcsoláskor le lehet menteni lemezre a tartalmát.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
energy4ever #32979 üzenetére
Pont hogy két modul felesleges, mivel nem dual channel. Elég oda egy is.
De mi a baj a 8GB-al? Nem olyan vészes az ára egy 1333 vagy 1600-osnak... -
st6969
őstag
válasz
varmi2 #32974 üzenetére
Nem mondanám, hogy megfelelt az E350, elég lassúcska volt
de ha az AM1 ütősebb, akkor szerintem jó lesz.
A 8GB az egy modul legyen, vagy 2x4GB, esetleg javaslat konkrét típusra?
Házat tudtok ajánlani? Ez mondjuk jó lehet? Ilyen fekvő formátum kellene, ez árban is barátságos, és még passzív táp is van benne, ha jól látom
SSD-re is szívesen fogadnék konkrét javaslatot 45eFt-ig.
Mindenkinek köszönöm a segítséget. -
válasz
varmi2 #32974 üzenetére
+1 az Athlon-ra, bár a soklapos böngészésre talán jobb lenne egy Pentium, de SSD-vel, 8GB RAM-mal szvsz az AMD is simán megbirkózik a feladattal!
Ráadásul a gyári hűtő helyett passzív bordát is fel lehet szerelni az APU-ra:
Alpine M1 Passive -
st6969
őstag
Üdv, közepesen szeretett Asrock E350M1 konfigom meg lett villámcsapva. Volt benne 4GB Kingmax DDR3 RAM, 1TB Seagate Barracuda 7200-es winchester, és egy lapos CFI CBI-A6719 házban volt.
Segítenétek egy új konfig összeállításában? Hasonló lapos ház kellene, amire a monitort rá tudom tenni, viszont elég hangos volt (szerintem a táp és a Seagate Barracuda 7200-es winchester miatt), szóval jó lenne valami passzív tápos megoldás. Nem tudom, milyen lap, RAM, ház ajánlott mostanában. Főleg netezés megy (sok lap megnyitva), vigye gond nélkül a youtube 1080p-s videókat, egyéb igény nem nagyon van. Ne legyen magas fogyasztása. A minél csendesebb működés viszont fontos.
Winchester nélkül ~60ezret költenék rá, ez jó lenne, ha kifutná a házat táppal, a lapot (procival+VGA-val) és a RAM-ot.
Előre is köszi a tippeket. -
-
skyli
senior tag
válasz
t72killer #32970 üzenetére
azt nem szeretném
de basszus ne már h ez a legnehezebb az egészben
ezen kívül még a hővezető pasztát kinyitni volt nehéz(rá volt öntve a nejlon az elejére) és egy picit a wifi mini bigyuszát rákötni az alaplapra, úgy h bent volt már a ram és a procihűtő is. És a ház kifog rajtam
-
-
-
skyli
senior tag
Váááá segítsetek légyszi!
Sehogy sem tudom szétszedni a házat, kicsavaroztam mind a 4 csavart(sztem 2 is elég lett volna, a tetejéhez) és szerintem csak hátrafelé kéne elcsúsztatni a tetejét, de sehogy sem megy. Szerintetek hogy kell egy ilyen házat szétszedni? Nincs róla SEMMI leírás, nem adtak hozzá semmit és neten sincs az oldalukon és egy youtube videó sincs, semmi :S. Itt egy csomó kép róla, hogy hogy néz ki: http://www.lc-power.com/en/product/gehaeuse/mini-itx/lc-1520mi/ de milyen eszközzel fejthetem le a tetejét?
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
#16939776 #32961 üzenetére
Alapvetően nem lenne rossz, főleg az tetszik benne hogy végre valaki nem vinyóra csavarozgatós kerettel képzeli el a hotswappet, hanem ahogy kell, beteszed és kész. Eddig csak a noname Delock és hasonlók tudtak ilyen kereteket, a Lian Li és más neves gyártók még nem jutottak el idáig.
Azzal viszont ahogy elnézem nem számol a koncepció hogy játékhoz elkélhet 2 videokártya is, meg mi van ha kell hangkari, SAS vezérlő is.
-
törölt tag
ASUS : ROG Avalon PC :[link]
-
törölt tag
válasz
Benőke #32943 üzenetére
Kifelé elég kommunikálni a TDP értéket, pont elég a szellőzés hűtés megtervezéséhez, hiszen jól átlagol a hűtő hőkapacitása.
Az extra teljesítmény fölvétel sem probléma, mert nem lehet ~200W-nál gyengébb tápot kapi boltban. Vagy egy oem tervezi a gépet, aki, erre is odafigyelve, tervezi a tápellátást, vagy korlátozza a biost, VRM-et.
A többieknek, akik meg rendszert terveznek maguknak: Az egyes CPU generációkhoz tartozó dokumentációban benne van hogy hogyan működik az ördöglakat, ha nem is egy gépelt oldalra összeszedve, és vastag betűvel szedve.Szerintem annyi elég, ha itt -mint szakmai topik-, tudjuk hogy az "TDP" átlag fogyasztást jelent, hűtést lehet ez alapján tervezni, de a tápegységnek ennél ~30%többet kell tudnia szolgáltatnia, legalább egy percig folyamatosan, ha intenzíven* lesz használva a cpu. Az IGP-s játék mellé ugyan ennyi+ teljesítményt lehet számolni, bár ekkor valószínű, hogy messze nem lesz kiterhelve a cpu 100%-ra, így elég az egésznek az 1x~30% tartalék.
*munkára, tömörítésre, stb. Filmnézés, FB nem számít ennek, max. telepítéskor van ilyen jellegű terhelés.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Archttila #32954 üzenetére
Tavalyi nem eu-s rendelésemkor igenis a vételár+szállítás alapján fizettem az áfát. Három napig szívóskodtak velem a vámudvarnál, mire igazi dzsentriként csak legyintettem végül, hogy akkor csapják hozzá... a valakijüket a valamihez
Lényeg, hogy törvénytisztelő állampolgárként, igenis fizettem a szállításra is a forgalmi adót.
-
-
Archttila
veterán
válasz
xEon1337 #32945 üzenetére
Az NCASE pedig 225 dollár. Ez utóbbira még rá kell számolni a vámot, áfát?
Így van. Kereskedelmi vámtarifa + 27% ÁFA terheli a küldeményt. (értelemszerűen a szállításra nincs ÁFA)
Én egyelőre még átgondolom a dolgot mert már ez a 65k is nagyon sok lenne értea közel 85 pedig már egyenesen beteges
(#32949) t72killer
szűköcske ez, ha az ember full VGA-val és esetleg húzott procival akarja tolni.
-
válasz
xEon1337 #32950 üzenetére
Attól, hogy papíron belefér ebbe egy vga, még nem jelenti azt, hogy nem szenvedsz majd vele: pl gondok akadhatnak a tápcsatival számított szélességgel, a jókora nyák által korlátozott légárammal. Utóbbit próbálták azzal orvosolni, hogy telelyuggatták a ház oldalát, de a ventiknek is kell hely... Leginkább a jó hangos refhűtők ideálisak ebbe, amik direkt kifújják a házból a levegőt.
-
válasz
jim bcs #32947 üzenetére
Most nincs semmi olyan Lian Li, ami megmozgatná a fantáziámat. Volt régebben egy PC-Q08-am, aztán váltottam mATX-re egy PC-A04 házban és apukám netezős gépe is jelenleg egy PC-Q07-ben csücsül, szóval imádom őket, de kellene a változatosság.
A minap hirtelen felindulásból berendeltem egy Cooltek U3-at, de holnap vissza kell küldenem, mert nem akarok szenvedni a jövőben a 260 mm-es VGA hely miatt, kellene azért oda a 280 mm legalább.
Ennek kapcsán jutott eszembe (igaz mATX téma), nem tudtok valamit a Jonsbo RM3-ról? Nagyon tetszetős ház. -
válasz
radi8tor #32948 üzenetére
Ha Lian-ék látnak benne fantáziát, akkor felfuttatják
. Személyszerint túl sokat nem látok benne, szűköcske ez, ha az ember full VGA-val és esetleg húzott procival akarja tolni. Ha meg nincs szükség a teljes méretű grafikára, ezernyi konkurrens akad, a Lian Li-nek is van féltucatnyi hasonló méretű háza. - de ez csak én vagyok.
A kezdeti ár irreleváns, ha tömegesen akarják adni, akkor ~150EUR a plafon, najó 180 a beépített riser miatt.
-
-
Láttam, hogy korábban többször szó volt az NCASE M1-ről és most a DAN A4-SFX is előkerült.
Ha jól látom, akkor a DAN 250 euró szállítással együtt és mivel az EU-ból küldik, ez tényleg ennyi (sajnos csak karácsonyra lenne itt).
Az NCASE pedig 225 dollár. Ez utóbbira még rá kell számolni a vámot, áfát?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Új Bitfenix házak - ITX mezőnyben a gömbölyded formák és békalábak kedvelőinek itt a Prodigy Pillow:
Ahogy elnézem benne a VGA-t, erősen riseres megoldásnak tűnik.
-
julius666
addikt
válasz
AxBattler #32939 üzenetére
A CM Elite 130 elég bejövős és egyáltalán nem vészes árban. Az lehet, hogy probléma, hogy kicsit széles, majd lemérjük a helyet, ahová kerülne.
És deszkából mindenképpen az Asrock AM1B-ITX-et venném, ugyanis csak azon találsz 4db SATA csatit
Valóban! Annyira alapnak vettem, hogy min. 4 SATA csati van már minden lapon "úgyis", hogy nem figyeltem rá, csak a hátlapi csatlakozókra. Köszi szépen! -
törölt tag
válasz
Benőke #32930 üzenetére
A VRM átlagos-teljesítmény limitje fogja meg a CPU-t, ezt az értéket állítja a CPU mikro-kódja.
Azért ezek a csoportok vannak definiálva (35,45,65W...) mert ezeket a limit pontokat kell ismernie a VRM vezérlőnek, hogy az intel által kiadott spec.-nek megfelelően működjön mellette a CPU.
Valós időben ezt a limitet töbször is átlépi a cpu, itt látszik hogy hol vannak a limitek egyes modelleknél mi történik működés közben:
Szóval ha "kalapálják" bizony veszi az áramot, a T és az S modell is, csak jóval kisebb mozgásteret enged neki a VRM, nem a CPU saját maga limitálja a felvehető teljesítményt.
-
"1 x USB 3.1 Gen 1 type C"
Úgy tűnik, lassan az apróbetűsből kell kibányásznunk, hogy melyik termék képes a tényleges 10Gb/s sebességre a sok 3.1 néven hirdetett 3.2Gb/s-os példány között. Nem, nem az anyós word doksijaiat akarom rajta töltögetni, hanem pl érdekes a cucc monitor, extra gigabites LAN-csati és egyéb hasonló jóságok támogatására.
-
válasz
julius666 #32929 üzenetére
Ha ragaszkodsz a feltételeidhez, akkor egy CM Elite 130-at, 120-at mondanék háznak, de erősen javasolnám én is, hogy gondolkodj el az SFX tápokon, és noti HDD-ken.
És deszkából mindenképpen az Asrock AM1B-ITX-et venném, ugyanis csak azon találsz 4db SATA csatit, míg az Asus-on, és az MSI-n csak 2db van, úgy meg elég bajos a 2 HDD + 1 ODD kombó.
-
-
Goose-T
veterán
válasz
Talán a Chieftec FI-01B (vagy az FI-02BC praktikus kártyaolvasóval) a legkompaktabb ház, amibe még lehet tenni optikai meghajtót. Kapsz hozzá egy nagyon jó tápegységet, igaz TFX a szabványa, de azért abból is van bőven választék a hazai boltokban.
Szerk.: most látom, hogy 5,25"-ös vinyó kell bele, hát azok már régóta kimentek a divatból.
Nem 3,5"-ös akart az lenni?
-
válasz
Ha a költségvetés első(-második) prioritás, akkor tényleg jobban jársz egy akárhonnan kukázott mATX házikóval
.
Ha kp-t is adsz a házért (ha elfér, amit ingyen/apróért találsz akkor minek
), akkor megfontolandóak még az SFX-tápos megoldások, ez is egy csereszabatos, de kisebb szabvány.
-
Benőke
őstag
válasz
Patice #32900 üzenetére
No a TDP -vel kapcsolatban.
Ugye a proci be van sorolva egy fogyasztási csoportba. 35 - 45 - 65 - 95W ... stb.
Ez a max fogyasztása. E fölé nem megy ha agyon ütik sem.Intel féle TDP ugye egy dolog, de az nem mindig a max fogyasztása. Ha megadnak teszem azt 51W -ot le is van írva hogy 65W a max fogyasztása. Na ja de miért 51w ha amúgy 65w? Lemérik egy halom programmal, tehát életszerű körülmények között, majd a kiugró értékeket lecsapkodják és a maradékot átlagolják.
AMD nél ezzel szemben az érték amit megad az a plafon, maga a proc -e fölé nem nagyon megy. A komplett rendszer nyilván fölé tud mennyi.
Nem láttam még olyat hogy ezeket meghazudtolva átlépné a gyári értékeket jelentősen. Most itt nem 1-2W eltérésre gondolok.
Intelnél a T és S procik pedig nem lépik át a TDP -értéket mert lejebbi csoportban vannak és már 35W ill 65W nál limitálja a procit különben ha az lenne amit te mondasz nem lenne értelme ezeknek a fogyasztás csökkentett prociknak, ha ugyan úgy túllépné
Csak példa képen: Intel i3 6100T
35w csoportba tartozik és a TDP is 35WMásik példa : Intel i3 6100
65W csoportba tartozik de a TDP 51WÉs a TDP "Thermal Design Power (TDP) represents the average power, in watts, the processor dissipates when operating at Base Frequency with all cores active under an Intel-defined, high-complexity workload. Refer to Datasheet for thermal solution requirements."
Szó nincs arról hogy ez mindig max lenne... T és S procinál ez kivétel.
-
julius666
addikt
Sziasztok!
Szülőknek raknék össze egy zoffisz+HTPC gépet. Alaplapként Asus AM1I-A menne bele Kabinivel.
Gondoltam nem vennék nekik nagy böhöm házat, jobban örülnének valami mini-ITX-re szabott doboznak, amit nem kell kerülgetni.Ami mindenképpen alapelvárás lenne, hogy menjen bele rendes ODD (faternak kell, van is egy elfekvőben a régi elpukkant gépből), férjen bele legalább 2 db 5.25'' HDD és persze legyen olcsó.
Amit még nagyon preferálnék, hogy rendes ATX tápot lehessen bele pakolni, "csereszabatos" legyen, szívások nélkül.A kínálatot mintavételezve elég extrém igényeim vannak, úgy nézem nem-ATX, esetleg paneltápos megoldások vannak leginkább, retardált bővíthetőséggel, méregdrágán (20-30e forint). Nem tudom, van-e értelme keresgélnem, vagy jobban járok, ha egyszerűen veszek nekik egy micro-ATX házat fillérekért és nem vacakolok.
Bízom benne, hogy van aki tapasztaltabb a témában nálam és tudna segíteni.
-
törölt tag
válasz
energy4ever #32923 üzenetére
Ekkora házméretnél csak problémákat fog hozni az épített víz, csak olyan háznál vállalnám be, ahova belefér egy nagy radiátor, és a rajta lévő ventilátorok könnyedén, kis fordulaton átszellőztetik azt és a házat.
Vagy lehet bármekkora a radiátor, de nem vesz ki részt, a ház szellőzéséből.Jelen állapotból kiindulva: 50-60K elköltése után fogod elérni/átlépni azt a szintet, mint a 11K-s Atlas tud.
Ebbe beleszámoltam egy új ház árát is. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Határeset
, ha úgyis épített víz lesz akkor ram csere se kell.
-
shteer
titán
válasz
energy4ever #32913 üzenetére
Az egy Triton?
-
válasz
Háát, vízre - főleg egyedire - nem a pici mini-ITX kuckók az ideálisak. Amúgy kb 200-as (vagy vastag 140-es) raditól van egyáltalán értelme hatékony vízről beszélni, azalatt egy jobb léghűtő is hoz annyit - egyedüli előnye a kicsi vizeknek, hogy a hellyel jobban lehet játszani (=proci fölé belóghatnak cuccok, pl táp).
-
válasz
#16939776 #32920 üzenetére
Jogos, + a RAM-bordát se karcolom meg így egy fémlemezzel
Megnézem, van-e feszülés, vagy csak simán hozzáér, mindenesetre fél mm-nél vastagabb pad-et nem veszek, az tuti. Netet böngészve kiakadtam, hogy senki se hajlandó egy sima derékszögű ATX-csatit árulni, csak forrasztgatós vackok vannak, nomeg 10+centit felemésztő vastag kábelek
A pico-verziónál a szellőzés jól meg lenne oldva, mert a tu100 ventije kb pont odafúj. Ha mégis panelre/kábelezésre kerül a sor, át kell még gondolni mi hova kerüljön.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
energy4ever #32913 üzenetére
Hiba volt, főleg azt
-
törölt tag
válasz
t72killer #32919 üzenetére
Szerintem használhatod hűtésre a memórián lévő bordát, megfelelő vastagságú gap-pad-al ami rugalmasabb mint a réz lap.
Így az induktivitás+memória is hűvösebb lehet mint 60C°, magába az induktivitás lehet hogy eléri a 80-100C°-ot, ami teljesen normális.A külön nyákos megoldás is jó, de mindkettő esetben kell a kényszer szellőzés fokozott terheléshez.
A kábelkorbácsos megoldás biztosan akadályozza azt, valamilyen mértékben.Bármit csinálsz ne feszüljön semerre a memória, a csatlakozóban lévő érintkezők akkor működnek optimálisan ha pont középen van a pcb, nem áll ferdén a szlotban.
-
válasz
#16939776 #32917 üzenetére
Igen, a kétnyákos éppen érinti a szélső hyperX bordáját. Annyi rugalmasság van benne, hogy egy rézlapot közéjük tudok még csúsztatni pl, hőelvezetés céljából. Mindenesetre induláskor csak 1 rammal üzemelem be a rendszert és lemérem, hány fokos a táp problémás része, ha terhelve van. Ha 60 fok alatt marad, akkor nem vesződöm vele - ennyit egy civilizált ramnak bírnia kell*, ha viszont 80 fok fölé megy, akkor eleve nagyobb paneltápot fogok használni, ami kábelen csatlakozik.
*a RAM-ok nem sok hőt generálnak, semmiféle ramtuning nincs betervezve, max alulfesz...
-
törölt tag
A ref. hűtés a többi komponensnek tehet jót.
Ha alapon hagyod 80-83C°-ra fog beállni az üzemi hőmérséklet, ha megpörgeted le lehet szorítani a 75-80C° közé.(#32913) energy4ever: A szellőzés többet ér mint a pár fokkal alacsonyabb cpu hőmérséklet, tedd rá a kezed a VRM-re, és megérted
-
törölt tag
válasz
t72killer #32912 üzenetére
Az egy nyákos verzió szerintem nem érne hozzá, még a hűtőbordás RAM-hoz sem:
(#32913) energy4ever: ezt a kört már lefutottam én is, nálam egy 140-es radi fért el max. de annyira visszafogta a szellőzést hogy használhatatlannak bizonyult, hiába voltak valamelyest jobbak a hőmérsékletek.
-
VTom
veterán
válasz
energy4ever #32915 üzenetére
semmi gond nincs vele, pusztán elvi a kérdésem.
Illetve hogy a proci hőmérsékletek vajon javulnának-e ref hűtésű kártyával. -
VTom
veterán
Sziasztok!
van nékem egy Thermaltake suppressor F1 házikóm, az lenne a kérdésem, hogy szerintetek a mostani ACX 2.0+ hűtésű VGA-m, vagy egy referencia hűtésű VGA lenne a jobb választás hőmérsékletek szempontjából?
Most 74 fok körül jár a VGA komolyabb játékok alatt maximum. Lehet ennél jobb a ref?
Köszi! -
Kérdés, olyan lapnál, ahol ennyire szorosan van pakolva a RAM-slot és az ATX tápcsati, mennyire baj, ha a picoPSU - pontosabban annak két, tekercset takaró eleme - hozzáér a RAM hűtőbordájához, szépen összemelegedve?
Lap:
Problémás fedőelemek:
Ahogy nézem, a többi LGA1151-es lapnál is csak ilyen sovány hely van a RAM-slot és a tápcsati között
Egyelőre adok neki egy esélyt, de ha nagyon egymás feneke alá fűtenek, akkor marad a kábeles m2-ATX.
-
Kemény, alsóhangon 100eFt, míg Hungarisztánba ér
. És még az én TU100-amat drágállották
.
Ha már innováció: SFX mellett paneltáp opciót is ajánlhatnának, nem mindenki akar gtx 1080-at pörkölni egy ilyen zsebkonfiban.
-
-
-
skyli
senior tag
Találtam egy hasznos mérést a T nélküliekhez:
[link]Így ez alapján a 120W-osnak nem használja ki a 60%-át
-
Az über a z170-es chipset, konkrét modellekért -> alaplap topic, ill sunrise point lapok topicja.
Sima alulfesznek a h170-ben is mennie kell, kolléga pl asrock h170m-itx/ac-ben tolja az i3-6100T-t, én is ebben fogom, ha minden megjön a géphez. Ezekszt 90mV offsettel 10% körüli fogyasztáscsökkentés érhető el, netes tesztekben látni combosabb, 200mV környéki feszcsökkentést is nem-T-s proci esetén.
Még 1 kis undervolt-téma: 6500T, -100/150mV offset ~= 25% fogyasztáscsökkenés
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Konteó topic
- Robogó, kismotor
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest