Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz cinemazealot #61237 üzenetére
Nekem 7500T procim van a kisgépben, de akkor ezek szerint azért úszom meg a "problem"-et, mert van dedikált Nvidia Quadro K620 VGA benne és le van tiltve a proci iGPU?
Legalább is nem tűnt fel hogy akadozna bármit is a youtube 1080 HD beállításon, úgy hogy a 2x4GB ramra rá van küldve 10 böngésző ablakban kb 300 tab megnyitva.Nem hittem volna hogy amikor szembementem az itteni forumlakók véleményével, az még ebből a szempontból is jó döntés volt, nem csak az akkor már ismert saját érveim miatt.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
addikt
válasz cinemazealot #61237 üzenetére
VP9 dekodolással is lehet gondja régebbi Intel GPUknak, itt nézd meg a tiéd melyiket kezeli már
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Pista0001
addikt
válasz cinemazealot #61232 üzenetére
Gyanítom, hogy cég, Windows köll nekik, Linux nem jó, a Winhez meg kell a száppört, meg biztonságos legyen, meg a böngésző is támogatott legyen, szóval Win 10, maholnap Win 11,... Még a 10-hez jó a 4. gen is, de a 11 már nem megy rá (mókolás nélkül).
Részemről USDT 4. gen Linux-szal, oszt' csíny letudva. Erre a felhasználásra még hosszú évekig jó lenne. Pici is, talán nem is túl zajos.
Szerk.: ezt én is 4. gen gépről írtam, de van itthon 1. gen is amolyan félretró játszósnak
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz cinemazealot #61232 üzenetére
Pedig kimásolotad az egész mondatot, így nem egészen értem hogy a második felét miért vetted figyelembe:
"
olyant, ami már akkoriban is lassú volt.
"
Ezzel a résszel együtt írta, tehát hogy a 6 évvel ezelőtti legalsó celeron procikban nem bízik.Picit viszont nekem is kötözködnöm kell, mert nem "nincsenek", hanem megdrágultak, ahogy a hsz-ed fent többször idézett mondatába is megírtad.
Baromi nagy költsége van annak, hogy az mATX alaplapokban kényelmesen megtervezett nyákokat hogyan tegyék kompaktabbá, hogy minden szükséges dolog elférjen és gyártani is lehessen, mert megszaporodtak az alap dolgok. 10 éve nem volt elterjedve pl az M.2 SSD slot, nem feltétlen kellett második pcie kivezetést csinálni wirfi+bluetooth miatt ( az integrált wifi és bluetootht így tudják megoldani), USB-ből is más volt a helyzet..etc...Most rácsekkoltam a listádra, ott vannak a 60-70k árkategóriában a megbízható mItx alaplapok.
Azzal egyetértek hogy a "J" szériás procikból én se adnám 5005 alá, így az integrált procis alaplap kínálat amit találtál nálam sem jön szóba, így marad a 42k-nál kezdődő árkategória, mert sokszor a J5005-el integrált alaplapok is ebben az árkategóriában mozognak.
Vagy marad a használt piac, ott azért ki lehet fogni olcsóbb, de az általad jelölt feladatra használható, integrált procis alaplapokat.
Meg Eboy, nekem még 2 éve ott sikerült találnom egy német eladót, aki korrekten, bontatlan raktár készletet értékesített, 68 ajróért szállítással kaptam H110-es mITX alaplapot. KI lehet fogni, de óvatosan a Te helyzetedben. Nekem csak a hdmi port nem működik rajta, de tényleg bontatlan csomagolás volt. De sok az átverés az olcsóság ígéretével.
#61234 AxBattler
Pedig beleírta:
"google map és nyomtatás"
Erre a feladatra keres gépet, mert a google map sokszor rátud terhelni a procira, tehát azért a youtube 720p-nél erősebb feladatot kell vinnie a procinak, ami egy J3355-3455-4005 proci esetén kétséges számomra.De lehet hogy ha jelentkezik a "Milyen gépet vegyek" totyikba, hogy legolcsóbb mITX alaplap-konfigot keresi a fenti feladatra, tudnak javaslatot adni, mert az a totyik nem csak olyan konzervatívokból áll mint én, Ők simán beajánlanak 610-es csipsetet is ha elegendő a tudása.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
makoss
veterán
válasz cinemazealot #56607 üzenetére
Én is hasonlóra gondoltam, meg eredetileg ilyen HDMI kábelt szerettem volna: Inakustik Premium 2.1 8K HDMI kábel 2m de nem hiszem, hogy érezhető különbség lett volna...
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Rick4
félisten
válasz cinemazealot #56607 üzenetére
RPI-nél anno nekem is volt ilyen, erősítő+ projektorral sötét volt a kép, de az más tészta, ott ezen lehet állítani.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
lethos
tag
válasz cinemazealot #55995 üzenetére
Szia.
Bocsi hogy ha nem volt egyértelmű, de ház kell meg a bele valók. -
vastalics
csendes tag
válasz cinemazealot #55798 üzenetére
Sziasztok,ma megjött a második z590i vision d alaplapom is, a számlát megkaptam digitálisa, a jótállási jegyet a csomagolás tartalmazta, a vrm hűtés is a képeknek megfelelő! Sajnos a másnál fennálló kivitelezési probléma egyedi estenek tűnik!
[ Szerkesztve ]
-
vastalics
csendes tag
válasz cinemazealot #55798 üzenetére
Teljesen igazad van, tudom, hogy fogyasztóvédelmi probléma, én mivel semmilyen e-mail-t nem kaptam első alkalommal tőlük levelezési problémának tudtam be, a számlát jelzésemre gyorsan megküldték!
Viszont a felhasználói profilban, hogy nem lehet visszakeresni az élő és az előző rendeléseket, csak a rendelt tételt mutatja az elég érdekes ( pl. Ipon-on több évre visszamenőlegesen is látom a rendeléseimet)! -
félisten
válasz cinemazealot #55689 üzenetére
Benchmark oldalakban nem hiszek, szorri.
Összehasonlítva csak az órajel és a HT a különbség közöttük.#55690 Seep
Vennék én, csak normális deszkát nem találok hozzá."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz cinemazealot #55687 üzenetére
Nem, mert nem tudom, hogy számottevő-e, illetve megér-e +5-10k HUF felárat a lenti felhasználásra:
- +300Hz allcore freki;
- 2400Mhz RAM órajel a 2133 helyett;
- esetleges többlet melegedés?+ Aprón 7700-át meg nem lehet most éppen kapni.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Rick4
félisten
válasz cinemazealot #55430 üzenetére
Szerintem a felület megfelelő méretű a szükséges 5A-hez, nem hinném, hogy ott azért esne fesz, mert rossz a kontakt, a dugó belső fele és az aljzat külső fele is rugósan szorul. A fagyogatás érdekes dolog, szerintem a kontakt problémától nem ennek kellene történnie, hanem vagy megy, vagy nem. Gondolom memtest volt, másik táppal, akár egy atx- szel volt pár napnyi teszt, és akkor ki is zártad, hogy mi miatt fagy... A 20 vagy 24 tű abszolút nem számít a működésben. Ha menni akar, megy 20 tűvel is.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz cinemazealot #55428 üzenetére
Az is érdekes lenne, a másikkal mit mutatott a lap biosa, mennyi a 12V? Rámérve a 12V-os ágra at atx csatin mennyi lett?
-
Rick4
félisten
válasz cinemazealot #55190 üzenetére
Ha melegedne a proci akár 2-3 perc után, a rendszer úgyis magasabb hűtési fokozatba akarna kapcsolni, azaz elindítja majd a ventit. Egy sima idle módban akár percekig elvan az a megállított ventivel is.
Csináltam számtalanszor, hogy az is60-ason a gyári ventit leszedtem, a csatiról lehúztam, másik 25mm-es közel dupla vastag ventit feltettem, szép komótosan rádugtam, közben nem történt semmi a géppel. Nyilván nem videokódolás közben kell az ilyet csinálni, de semmi baja se lesz. Ha túlmelegedne, úgyis lekapcsol magától.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
shteer
titán
válasz cinemazealot #55190 üzenetére
nyilván azt ki kellene vágni próbálkoztam már én is hasonlóval korábban - volt hogy újraindult volt hogy meg kellett lökni - talán a pwm sajátossága
de a fognyoma is biztosan ottmaradt a kereten - nálam az egyik wifi antennát csócsálta meg
szerintem jónak tűnik..
-
Pakmara
őstag
válasz cinemazealot #55101 üzenetére
Köszi! Sok látnivaló nincs. Ha kész lesz teljesen, majd teszek ki képet. Első projektem, de gondolkozom, hogy odaadom valakinek családban és így van oka amiért csinálhatok egy másodikat
#55097sasNAXO: Két elem van mindössze, de nem egy nagy bravúr. Otthoni gépről majd kikeresem ha érdekes. A 55099-es postban látható házban milyen táp van? A benne levő noctua venti mennyire halk/hangos?
-
Pakmara
őstag
válasz cinemazealot #55096 üzenetére
Full hobbi projekt, kevés szerszámmal és szaktudással, sok lelkesedéssel. Szóval racionalitást nem ér elvarni. HW: asrock J4105, ATX FSP Hexa 500. 2.5 SSD, 3.5 HDD. Az összeallítas közel sem optimális, de ezek voltak kéznél, uh ezzel főztem. A belső váz alu L profilbol van hajtogatva, szegecselve. Ház hatlapja habosított műanyag. Burkolat palástja ami az előző postban latható az szálcsiszolt rozsdamenres acél (hátul még le kell vágni nagy részét, hajlíthatóság végett lett hosszabbra hagyva). Tetején a hűtőracs 3D nyomtatott, egy porszűrőt még fog kapni. Az acél palást aljara egy szintén 3D nyomtatott keret van, ez a keret lesz rögzítva fixen a belső vazhoz. A hűtőrács a palásttal együtt erre ül majd. A palást-rács részt a ház hátulja felöl tervezem rögziteni bontható módon.[kép][kép]
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz cinemazealot #54972 üzenetére
Nekem amúgy is kicsit erőltetett az álló elrendezés... fekve használnám elsősorban.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Pista0001
addikt
válasz cinemazealot #54972 üzenetére
Egy átlagos venti leszabályozva is nagyságrendekkel nagyobb légszálltású, mint amennyit a kéményhatás generálna. Egy normális gépben a levegő hőmérséklete 10-15 fokkal melegeb max, mint a szobáé, ez elhanyagolhatóan kevés.
-
Archttila
veterán
válasz cinemazealot #54867 üzenetére
Röviden és tömören: benéztem szóval rendelnem kellett egy másik, vékonyabb szettet.
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
fatpingvin
addikt
válasz cinemazealot #54330 üzenetére
a koma szerintem perpill az egyik leghasznosabb magyar nyelvű cikkfolyamot produkálja
nekem mondjuk pont nem releváns több okból sem, de jó olvasni őketA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
félisten
Wáó, köszi! Épp' a napokban láttam a YT videót... micsoda egybeesés!
Egy pillanatra elkapott engem is a "KELL!" érzés, de aztán rá kellett jönnöm, hogy a 175W TDP-t én már nem szeretném bevállalni... meg a HDMI is hiányzik.
Ettől függetlenül ez egy jó lehetőség, különösen a mostani időkben![ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
Köszi. Én elolvastam a cikket meg kommenteket is, majdnem el is kapott a gépszíj. De most inkább maradok vga nélkül, mert bőven elég. De jó tudni, hogy vannak ilyen megoldások is.
-
Archttila
veterán
válasz cinemazealot #54160 üzenetére
Az teljesen normalis amit irsz, en is talakoztam mar vele, itt most viszont masrol van szo mert OS alatt is marad a magas RPM.
Este letsztelem egy masikkal.Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
fatpingvin
addikt
válasz cinemazealot #54056 üzenetére
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
hegegabi80
addikt
válasz cinemazealot #54056 üzenetére
-
flashpointer
őstag
válasz cinemazealot #54023 üzenetére
500 euro, forintban kicsit dragabb, a mostani MSRPk es valos arak alapjan.
-
fatpingvin
addikt
válasz cinemazealot #53966 üzenetére
attól függ hogyan értelmezed a képességeket... ha úgy, hogy bármivel hajlandó együttműködni akkor szerintem elég jó az ár-érték aránya. nyilván mondjuk bányászni nem ezzel fogsz
mondjuk nekem a legnagyobb nyomorom vele az hogy ugye maga a GPU rajta egy AGP-s darab, a kártyán meg van egy Texas Instruments PCIe-PCI bridge chip, a történet egyetlen problémája hogy a G550-es PCI módban finoman szólva nem full-feature, pl a 3D gyorsítás (amit a chip amúgy tud!) az nem működik, a linuxos driverből ki is lett szedve ugyanis bugos.
sokért nem adnám ha lenne ebből egy olyan verzió ami akár két bridge-en keresztül (mondjuk PCIe-PCIX és PCIX-AGP) de normálisan tudja használni amit ez a chip amúgy tud.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
viperabácsi
addikt
válasz cinemazealot #53962 üzenetére
AHA !
Ezt mi értelme berakni egy mai gépbe ?Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
félisten
válasz cinemazealot #53889 üzenetére
Azok a 80 mm-es ventik, amik hűtőhöz vannak adva, (eddigi igen gyér tapasztalatom alapján) elég hangosaknak tűntek. Viszont ez a meglehetősen ívelt lapátos, nagy mélységű (vastagságú) Artic venti meglepően csendes. Alacsony fordulaton szinte hangtalan.
Egyetértek. Én úgy értettem, hogy a CPU bordára szereled az egyik P8-ast, a gyári 15mm vastagságú slim venti helyett.
Csak nem az egyik Silverstone Milo házat nézted ki? Nálam ajánlottak!
-
félisten
válasz cinemazealot #53880 üzenetére
Jó a P széria, de a 2db 8cm házventi ugyanakkora zajt csinál, mint 1db 8cm házventi + 1db 8cm-es CPU hűtő venti, szóval itt nem értem, minek kell a passzív borda?
Meg a 120mm-es kivágott likba' hogyan teszel 2db 80mm-est?
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
válasz cinemazealot #53105 üzenetére
ilyet lehet még sata portra dugva ha úgy van értelme.
-
Crabface
senior tag
válasz cinemazealot #52385 üzenetére
Mondjuk LEGO az van kéznél mindig a lakásban...
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
Crabface
senior tag
válasz cinemazealot #52383 üzenetére
És ha nekem nincs Steve Jobs-om?
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
fatpingvin
addikt
válasz cinemazealot #52301 üzenetére
egyre reálisabb hogy ez lesz... a procihűtésen nem nagyon kell mit molyolni, egy szép egybe alu tönk van a procin. igazából az lenne a legjobb ha egy darab venti tudná a procit és a kártyát is fújni
és csak most esett le hogy nem pontosítottam: ez a routerem nincs monitor meg semmi ilyesmi, csak az UTP kábelek mindenhova meg egy serial az asztalihoz (igen, én vagyok az a szociopata állat aki 2021-ben is használ serial konzolt)
ha találok valahol olcsón egy angled PCIe risert vagy szalagkábelt akkor esélyesen ez lesz a folytatás. köszi a választ!A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
törölt tag
válasz cinemazealot #52227 üzenetére
home office
-
PROTRON
addikt
válasz cinemazealot #52157 üzenetére
az adoba-nak nem néztem utána. Először megnézzük így, aztán ha még se jó, akkor már legalább csak háttértáron belül kell újrarakni.
Ez ugye brand gép, klónozáskor a recovery meghajtót is átklónozom és onnan mehet az újrarakás ha kellene.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
inf3rno
nagyúr
válasz cinemazealot #52154 üzenetére
Szerintem sem CPU hiba. Akár okozhatja malware is, bár nem túl logikus, mert azok általában a CPU-t eszik, a HDD-hez maximum ransomware nyúl. Lehet hibás HDD, laza SATA kábel, de szerintem inkább a Win10 hülyesége lehet. Van egy csomó 100% HDD cikk a témában, azokat érdemes lehet nézegetni. Én mondjuk továbbra is azt mondom, hogy naplózással lenne kideríthető, hogy mi baja. Újratenni a rendszert egyszerűbb, mint rendesen utánanyomozni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
PROTRON
addikt
válasz cinemazealot #52154 üzenetére
Pontosan ez az első forgatókönyv, csak a fenti eszmefuttatások már elbizonytalanítottak.
Először csak rendszer klónozás egy új 256-s SSD-re (mivel van NAS így csak 90GB rendszer van), hogy ne kelljen az aktivált acrobat professionölhöz nyúlkálni, aztán ha még mindig probléma van akkor jöhet az újrarakás.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz cinemazealot #52151 üzenetére
HP ProOne 440 G3 - i3-7100T, 2x4GB ram, 500-as 5400 HDD 23,8" AIO. [link]
Alapvetően irodai, gmail, word-excell, acrobat professionölre van használva. Semmi komoly terhelés.
Állítólag az elején nem volt gond, de már jó ideje csinálja hogy pl egy idő után már a startmenü felnyitásán is gondolkodik fél perceket és közben 100% HDD használatot jelez, a cpu meg 0%-ot.
Ugyanígy pdf fileok megnyitásakor pláne szerkesztéshez...[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz cinemazealot #52085 üzenetére
Igen, kipróbáltam ezzel az eredeti blowerrel és az én fülemet is bántja szabadon szerelve a zaja. Nyilván ha elkészül a teljes burkolat az lefog valamennyit, de akkor is hallanám.
Meglátjuk hátha sikerül a dedikált VGA-ra is valami speckó hűtőt szereznem hogy elég legyen 1 db szélcsatorna. Bízom benne hogy 80-92-es slim venti el tudja majd látni a feladatot 400-500-on, mert azt látom a mostani tesztek alapján hogy amire én fogom használni ott nem az a lényeg hogy nagy huzat kell, hanem csak annyi hogy a beszorult meleg levegőt kiszellőztessem.Nekem már csak az aksikat kell valahogyan bepozícionálnom, mert a 8 db 18650 sok helyet foglal, de 3AH meg kevésnek tűnik matematikailag. Aztán majd kézbevéve meglátom mennyire kényelmetlen mondjuk 1 órán át hordozgatni a tömeget.
Ennek a 65W-ra méretezett hűtőegységnek van súlya a sima laptop hűtőkhöz képest amikkel korábban kalkuláltam, de azok csak 35W-ra vannak méretezve.Másik téma:
Viszont most feltűnt egy másik probléma. Eddig azt hittem hogy a szarul feltelepített win7-esem és a chrome szórakozik, folyton akadozik, 5-10 secekre meg megáll, amikor adott weblapon nem tudtam semmire sem kattintani.Most az átszerelés közben feltűnt hogy a THIN mini-itx alaplapra integrált DC aljzatom és a körülötte lévő területek kéz számára túlságosan forrók.
Ugye PICO-PSU, meg paneltápoknál is ilyen DC aljzat van.
Kérdésem hogy más is nézegeti a DC aljzatát? Mások is tapasztaltak ilyen melegedést, ami miatt akadozhat a gép?
Mert most odafordítottam egy ventit és ugyan nem szűnt meg a fenti chrome jelenség, de exponenciális függvény szerint lecsökkent mind előfordulás, mind időtartamok.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Melorin
addikt
válasz cinemazealot #51751 üzenetére
Nekem már az sem tetszik ahogy most van, a tudatomból nem tudom kitörölni: lecsavaroztam a kártyáról a rögzítő lemezt és a kártyán lévő lyukat összekötöztem a házzal, hogy ne dőljön el. De ez nem tetszik valahogy. A jövőben pedig lecserélem a kártyát egy 10GBit-esre ami nagy valószínűséggel szintén teljes magasságú lesz és annak már lehet, hogy a nyákja is magasabb lesz mint félmagasság, így a lemez nélkül sem fog beférni a házba.
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz cinemazealot #51749 üzenetére
És lógna a levegőben a kártya?
-
Chaser
legenda
válasz cinemazealot #51733 üzenetére
csakaflex' ( :
van egy idősebb ismerősöm, ha bármi hack' kell akkor flex, mindegy mi, flex_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
duo
addikt
válasz cinemazealot #51667 üzenetére
"kedves kúz'n, az, hogy valaki a szamba hazájában, Tangónak hívatja magát, rávilágít arra a tényre hogy az illető mekkora nagy seggfej"
elnezest az offokert, abbahagytam!
[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
bananfa
csendes újonc
válasz cinemazealot #51097 üzenetére
9.5L térfogatban 6.8kg van pakolva, vagyis 0.7kg/dm^3. A kilógrammonkénti árát pedig ki se merem számolni
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz cinemazealot #51034 üzenetére
Úgy néz ki, Metis Plus-ról erre az SKTC MX01-re fogok váltani még a héten. Tervem, hogy kivágom az oldallapot egy Wraith Max számára. Vagány lesz.
-
félisten
válasz cinemazealot #51041 üzenetére
Az a full réz jó lehet, csak kár hogy már nem kapható...
#51042 PROTRON
Mivel mellette lenne 2db 80mm-es légkavaró, CPU hőmérséklettel szabályozva, így ide nem kellene plusz venti. A hát oldalát meg nem azért kellene kivágnia, hogy beférjen a hűtő, hanem a plusz huzat miatt. Egyébként most nézem, ez a lépés talán ki is hagyható, mivel van az átellenes oldalon elég rács a megfelelő légáramlathoz... főleg ha élére állítja a házat, és lentről felfelé menne a hő és a levegő.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz cinemazealot #50912 üzenetére
nálam ehhez elég most asztalon egy 120-as venti 400rpm-en - zen 3600@4g -
ha bekerül a c2-be akkor majd kiderül mi lesz_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
HookR
addikt
válasz cinemazealot #50879 üzenetére
"Vajon a Realan E.mini H88 Pro-ban volna annyi hely (valamelyik irányban), hogy a PicoPSU házon belül maradhasson és az alaplap alatt is kényelmesen elférjen a 2 db SSD?"
Látok rá esélyt. Az alaplapi tálcáról készült [kép] árulkodó az alaplap nyákja (a távtartócsavarok segítenek benne, hogy odaképzeld) és a ház előlapja közötti helyre nézve. Ott van vagy ~2 cm.[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
PROTRON
addikt
válasz cinemazealot #50894 üzenetére
Ezer hála hogy ezt megosztottad, hónap vége fele fogom folytatni a mobil munkaállomás projektet és a kezdetek óta parázok attól hogyha nekem kell ilyen áramkört a nulláról megforrasztanom nehogy elszúrjam, de ha ennél csak bekötöm a 3x2 vezetéket azt csókolom .
Már csak akksi pakkot kell szerkeszteni, a cél hogy word-excellel 2-3 órát, full terhelésen meg fél órát legalább elmenjen a mini konfigom érintőkijelzővel (i5-7500T-2x4GBram-msata-45WdVGA).Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz cinemazealot #50892 üzenetére
"(sőt még egy PicoUPS is befért a házba)" ha nem elírás és tényleg UPS-t raktál bele, akkor engem nagyon érdekelne pico méretű szünetmentes.
Megértelek, azt persze egyből gondoltam hogy M.2 nincs a célszemélyen és emiatt vagy gondban az SSD-vel.
De biztos van másik PicoPSU ami szintén ilyen széles tartományban álítható, csak máshova is el tudnád helyezni toldóval, mert más alakú vagy valami.
De ha 12-esnél kisebb venti nem játszik ki is lőtted végleg az ötleteléseim.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Kowi84
aktív tag
Erre felkaptam a fejem:
"...Gazdasági megfontolásból downgrade-eltem..."Ez hogy jön össze?
A downgrade és a gazdaságosság valahogy nekem nem fér össze.
Bocsi az off-ért, de tényleg nem tudom megérteni...
-
PROTRON
addikt
Csak ötletelek.
A házban sehol sincs úgy hely hogy elférjen az a pico egység toldással? PL 12 helyett 9-es venti a procin?
Esetleg más fajta pico panel, ami más alakú...
Az SSD-k amúgy még valahogy beférnének valahova (pl alaplap alá, vagy külső borítás belső része valamilyen melegedésre nem elengedő kétoldalú ragasztóval), vagy M.2-re van méretezve ez a ház?Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
nagyúr
válasz cinemazealot #50862 üzenetére
A szememnek nagyon nem mindegy, ennyire egyszerű. Mielőtt még valaki mondaná, de észreveszem a különbséget alap 60 Hz és 144 Hz között pl.
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz cinemazealot #50862 üzenetére
Böngeszni is kellemesebb 144hz-en .)
-
nagyúr
válasz cinemazealot #50841 üzenetére
Köszönöm.
Szóval van egy asztali gépem, amit munkára és szórakozásra is használtam. Szeretném lecserélni az asztali gépet (mivel lett céges).
Csak és kizárólag UHD netflix, youtube, böngészés, filmnézésre lenne használva, játékra nem.
A monitorom azonban egy 144Hz-es, 3440x1440 felbontású, 34"-os "állat".Nézegetem a kis gépeket, mint az intel NUC, Gigy Brix, HP elitedesk mini, stb. A kérdés, hogy egy integrált intel vga is elég ezen megjelenítéshez, vagy valami combosabbat kell néznem?
-
törölt tag
válasz cinemazealot #50023 üzenetére
egyelore azt hiszem, igen.
de ahogy bonyolodnak a vezerlok ssd oldalon es no az irassuruseg a vinyo oldalon, okozhat mindketto meglepeteseket. -
agent_k
őstag
válasz cinemazealot #49921 üzenetére
Én is kérek pü-t, mert ugyanez a problémám
-
BennyRay
tag
válasz cinemazealot #46303 üzenetére
Köszönöm, szerencsére semmi ilyesmire nincs szükségem, sztereó DAC-AMP-hoz kell az optika.
-
creation
senior tag
válasz cinemazealot #46281 üzenetére
Sajnos a fiókoknak mindene van csak hőátadó képessége és tömítettsége nincs. Így a légáramlatokra bízni kb bármit is felesleges benne. Fújóra semmiképp nem tennék benne ventit, a ventik minél több levegőt tudjanak a fedlap alól kicibálni olyan térbe, ahonnan nem szívja vissza. A levegő meg nem hülye az majd bemegy onnan ahonnan csak tud.
30W-os CPU-t nem kell túlgondolni, ahogy a GT1030 is max 40W-ot fogyaszthat (kb, de max 75-öt, amit azért kétlek). Ez perifériákkal együtt fullra terhelve sincs több 100W-nál. Ezt 2db 14-es szívó venti teljesen jól tudja kezelni (vagy amennyi a hátlapon elfér ).
3PIN-es ventit ugyanúgy lehet szabályozni mint a 2 vagy a 4PIN-es társait, DC-vel.
2PIN - +/-
3PIN - +/-/RPM
4PIN- +/-/RPM/PWM
Ha nem tudjuk a PWM jelet szabályozni, akkor még ott a lehetőség a DC-re. Akár kapcsolóval 5V (piros fekete), 7,5V (piros sárga), 12V (sárga fekete).
A régi alaplapok (software vagy hardware oldalról) 3PIN-nél DC-vel oldották meg a venti szabályzást (kb S775/S754-től felfelé), az újakból egy időre kiölték ezt a jó funkciót és PWM-el kezel(ték)ik, mostanában kezd visszatérni (nem túl sikeresen) a DC szabályzás.Egyébként a fiók ketté választása a VGA kártya ottlétével meg van oldva, fizikailag megteszi (bár mondjuk nem egy GT1030 magasság / vastagsággal)
[ Szerkesztve ]
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
MODERÁTOR
válasz cinemazealot #46261 üzenetére
Az UPS szándékosan kapcsol le.
Ezt az Xpenology beállításaiban be lehet kapcsolni.
Ennek akkor van előnye ha sokszor van rövid áramszünet.
De a lényeg hogy megoldódott!
Köszönöm mindenkinek!20 éve a Prohardveren
-
MODERÁTOR
válasz cinemazealot #46257 üzenetére
A NAS-nak hiába küldöm a volt, teljesen lekapcsolt állapotban.
Az csak akkor menne ha készenléti üzemmódban lenne.
Xpenology-t futtat ez a miniITX-es gép, ami így ugye NAS.
Ha elmegy az áram 10 perc múlva leválasztja a HDD köteteket, és ki is kapcsolja az UPS-t is.
Ha visszajön az áram az UPS magától bekapcsol, a router és a modem elindul, de a miniITX-es gép (ami a NAS) az nem.imibogyo: köszönöm, még egyszer megtúrom a BIOS-t, de nem emlékszem hogy lenne benne ilyen.
Sajnos ez az Asrock alaplap elé butácska BIOS tekintetében.alcsa: köszi, már nézem is.
Uraim!
Köszönöm szépen, meglett a beállítás, nem is értem hogyan kerülte el a figyelmem.[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren
-
MODERÁTOR
-
rover45
őstag
válasz cinemazealot #46076 üzenetére
Bármennyire is hihetetlenül hangzik, de tizen-sok számítógépbe fognak kerülni csipogóknak
Csak a ház, amibe beszerelésre kerülnek majd, ezt nem tartalmazza. -
törölt tag
válasz cinemazealot #46002 üzenetére
Ez nem törvényszerű dolog. Ha optimálisabb PCB dizájnt tudnak tervezni*, ami az alkatrészek működésére is kihatással van, akkor lehet alacsonyabb fogyasztása ugyan annak a kupac alkatrésznek.
*Kevesebb és rövidebb jel és tápvezetékeket használ az ITX kivitel, 6-8 rétegű PCB-t kénytelenek tervezni, köztes árnyékolással és jóval körültekintőbben vezetni a vezetékeket, ami a különböző vezetékek egymásra hatását hivatott csökkenteni.
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz cinemazealot #46005 üzenetére
Szerintem az olyan kis mini gépek pl. nuc., vagy a Zotac-nak kis mini gépjei, amiben egyedi alaplapok vannak, talán azoknál van kevesebb fogyasztás, de oda olyan kiegészítők is mennek.
Amúgy csak pár centivel kellene megnövelni a kicsi mitx házak méretét, és máris elférne benne a legtöbb kisebb matx-es lap is. És akkor nem kellene olyan bazi nagy matx házakat készíteni, meg vízhűtéshez stb. Jó aláírom legyen olyan is, de nem mindenki akar olyat.
-
Pgraph
aktív tag
válasz cinemazealot #46005 üzenetére
Mivel minden fűtő alkatrész, chip kisebb helyre van összezsúfolva, az ITX lapok jobban is melegednek a mATX vagy ATX lapokhoz képest.
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
Pete55555
addikt
válasz cinemazealot #46002 üzenetére
Miért fogyasztanának kevesebbet? Nem olvastam vagy tapasztaltam még ilyen téren, de nem látom az okot, hogy kevesebbet fogyasszon.
...Szeretem leracsniztatni...
-
Rick4
félisten
válasz cinemazealot #45988 üzenetére
Ez a kép inkább a tákolt gépházas csoportba passzolna.
-
mpierre
veterán
válasz cinemazealot #45102 üzenetére
Akár arra is jó lehet... Univerzális. Ha így forgatom ez, ha úgy forgatom az...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
dugo_
veterán
válasz cinemazealot #45033 üzenetére
Én 2 éve 400Ft-ért vettem 6ezres billentyűzetet, az eladó csodálkozott, amikor átadta, de valószínűleg inkább arról volt szó, hogy japán katakanákkal senkinek sem sikerült eladni rendes áron.
-
Ice&Lime
veterán
válasz cinemazealot #44866 üzenetére
Egy gagyit ráeresztenél egy mostani itx lapra?
-
dugo_
veterán
válasz cinemazealot #44864 üzenetére
Na de az a táp valóságban 200-300W között már füstölhet, szóval te is 50% terhelés környékén hajtod...
-
Ice&Lime
veterán
válasz cinemazealot #44842 üzenetére
Lehet kicsit naív dolog, de nem lehet, hogy azért nincs feltüntetve, mert már minden tápban ez alapból benne van esetleg? Vagy csak a be quiet csinál +DC-DC képes tápokat 20k alatt? (az meg mint írtam nem kéne, hanem más)
-
Pubszon
veterán
válasz cinemazealot #44751 üzenetére
A kínai klóntól csak komolyabb garancia lehet, mert azokra konkrétan nincs.
Bizonyos esetben lehet refund ha gyári hibás.
Viszont amit az LC Power ad a házhoz, arra azért csak van valamiféle gari, én például a PCX-től vettem.
Nekem csak egy hónapja van meg, mondjuk a konfig nem fogyaszt csak 15-20W körül, ami nem terhelés a tápnak, a 48W-os külső adapter még csak nem is langyos, de eddig hiba nélkül megy és a feszültségek is nagyon rendben vannak.
A ház, a PSU és egy 60GB-os SSD került 13 ezerbe újonnan...
Csak egy picoPSU-ért nagyon sokallom, főleg, hogy még egy több ezres külső adapter is kell hozzá.
Ezért is ajánlom olyannak aki ilyen alacsony fogyasztású gépet akar mint az enyém, főleg, ha árérzékeny.Nekem alvó módból a kép nem akar visszajönni, az iGPU eltűnik még az eszközkezelőből is.
Ezért letiltottam az alvó módot.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
válasz cinemazealot #44744 üzenetére
És ez mivel jobb egyébként, a hatalmas árrés ellenére?
Sosem értettem, hogy mi kerül ennyibe egy ilyen kis panelen?
Hiszen ugyan abból az alkatrészekből van.A lényegen viszont nem változtat, hogy egy ilyen panel ~12k, amit én ajánlok, meg adapter, pico PSU és ház együtt sem kerül ennyibe.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
válasz cinemazealot #44447 üzenetére
De lehet, hogy neki is kevés a 12V.
Egy mezei DC Step Down modulnak 1.2V-at több feszültség kell a kívánt kimenő feszültséghez képes, lehet, hogy ez is így működik.
Lehet akkuról nincs meg a megfelelő feszültség.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
válasz cinemazealot #44445 üzenetére
Végre valami jó hír.
Nekem csak egy Celeronos alaplap (ASRock Q1900-ITX), 4GB RAM és egy SSD lenne rákötve.Bár nem értem, hogy mi olyan drága egy picoPSU-n.
Lehet az a gond, hogy a PicoPSU-d a 12V-ot csak egyszerűen továbbítja a hardverek felé, ami ha akkuról üzemel, akkor nem 12V hanem akár több mint 14V!ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
válasz cinemazealot #44443 üzenetére
Köszi!
A képeidet megtaláltam a topikban.
Láttam azt is, hogy nem a gyári DC-DC konvertert használod hozzá.
Esetleg a gyári panel megvan még? Tudnál arról csinálni képet? A ház hátuljára van kivezetve 5.5/2.5mm-es formában?Külső táp az lenne egy ilyen, igaz feleslegesen nagy, de egyelőre megtenné.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
válasz cinemazealot #44439 üzenetére
Tehát a paneltáp az volt benne, de a külső adapter nem?
Mert külső adapterem van. A leírás alapján a te házadhoz is jár a paneltáp (DC-DC), de külső táp (AC-DC) nem.
Árban is hasonlóak.Te csináltál a belsejéről képet?
Köszi.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
chef69
tag
válasz cinemazealot #44343 üzenetére
Laptop topicból lettem ide irányítva, innen tovább a boxokhoz
Most indulok visszafelé 😂
"Odaát" már rákérdeztem az eszközre, meg kértem ajánlatot is, de nem jött válasz
Sokat nem költenék rá, mert kettő kellene, meg az se lenne baj, ha kicsi az eszköz! Mióta Wizzair csak hátizsákot enged magunkkal vinni... 😤😥[ Szerkesztve ]
-
chef69
tag
válasz cinemazealot #44339 üzenetére
Köszönöm. Pont ettől a LibreElec KODI párosról tartok. Nem láttam még ilyeneket, és már nem vagyok fiatal...
Lehet, visszatérek az androidos dobozokhoz, bár abban a topicban nem kaptam még túl sok választ -
rover45
őstag
válasz cinemazealot #44241 üzenetére
Hála az égnek nekem a hátlapiak rendben vannak.
Azt nem tudom eldönteni, hogy a Metis házán kivezetett felső csatlakozók adták megmagukat, vagy az alaplapi tüskesorral nincs rendben valami -
-=MrLF=-
senior tag
válasz cinemazealot #44016 üzenetére
bocsi néztem azt is
[Deskmini 310 ár]protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
törölt tag
válasz cinemazealot #43927 üzenetére
Én a paraszt eszemmel elsőnek win alatt kitesztelném hogy megy-e, nincs-e erőforrás ütközés a lapon, vagy valódi hardver hiba. Majd ezután próbálnék működő meghajtót keríteni Ubuntu alá.
Ez a van delej, de van-nincs kapcsolat az erőforrás problémát teszi valószínűvé.
(#43928) &rew: Ez már elég beteg elrendezés, viszont jobban örülnék ha a külseje is festett acéllemez lenne, így olyan gagyi/erőltetett.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz cinemazealot #43925 üzenetére
Nekem ez nem egyértelmű az imént linkelt spec-et olvasva:
Egyrészt a HDD előtti vezérlőnek kell azt áthidalni hogy, handshake előtt max. 100mA-t vehet fel az eszköz, és miután bemutatkozott mint High-power eszköz, csak ezután után kapja meg a 900mA-es keretet és indíthatná el a HDD-t maga mögött.Egy mezítlábas USB2-es keret szerintem nincs ennyire túlbonyolítva, USB +5V-ra rá van drótozva a sata +5V-ja és ennyi, szóval egyből letiltja a kapcsolódást a gép felőli vezérlő amint rádugod.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz cinemazealot #43923 üzenetére
4db port teljesítmény kerete együttvéve akár berántja a 3,5"-os HDD-et, 2-3 elég az üzemhez, a negyedikbe dughatod az USB ventilátort ami a HDD-t hűti. Az adatátvitelt soros porton vagy infrán lehetne biztonságosan lebonyolítani, 2Kb/sec elég mindenre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz cinemazealot #43918 üzenetére
A rajta lévő Asmedia 1142 vezérlő USB 3.1 spec 1.0-át támogatja, ami szerint a VBUS 4.45V és 5.25V között értelmezhető:
Ez azt jelenti 5V-ot tud, semmi mást.
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz cinemazealot #43918 üzenetére
Szedd le a h81 drivereket és tedd fel a 110-hez valót, ha esetleg van a gyártó oldalán usb3-hoz valami azt is.
Korábban én is cseréltem lapot, igaz akkor 81-es volt mind a kettő, és a mai napig azt használom. sőt még ssd csere is volt azóta. -
zodo
nagyúr
válasz cinemazealot #43905 üzenetére
Dehogy ....
2010-10-05 a cikkem publikálása míg kolléga 2014-06-30-án tette fel első kérdését hogy miként fogjon hozzá a sajátjához.
Szerk:
Nem vagyok szakértő de a proci adatlapján 100°C a max megengedett.
Nyilván ez a véglet de szerintem 50-60 közt nyugodtan mehet.[ Szerkesztve ]
-
robcsekwow
tag
válasz cinemazealot #43898 üzenetére
Igen, onnan meritettem az ihletet, hogy miket lehet kihozni belőle. Alap ötlet abból a projektből van, de átalakításokkal, saját ötletekkel, mégpedig pico psu paneltáphoz csináltam tartó panelt, csak ki kell venni az SFX tápot és bele a panelt. Nem kapott plusz alaplap rögzítőket, mert a gyári lap furatai szabványosak. Felülre kapott két 6 centis ventit ami kifele vezeti a levegőt. 12 centis venti van oldalt, ami telibe fújja a lapot, a műanyag oldalpanel alatti aluból nagyobb darab lett kivágva, nem csak a venti mérete. Tápnál alul új furatok vannak.
A gyári hangszórót kivettem, de meg akarom oldani, hogy ez az alaplap is tudja vezérelni.Kb ennyi, a festés szimpla festékboltban kapható fényes festékszóró spray cuccos 3 réteg matt lakkal.
Olyan kérdésem lenne még, ha leveszem a cpu hűtőt leveszem a bordáról és az oldalsó venti hűti, a 40-43 fok a procinál még elfogadható? Igy 33-35 fokos ha nyomja pluszba a kis venti is. Csak igy színte zajtalan a gép
-
zodo
nagyúr
válasz cinemazealot #43898 üzenetére
Nem.
A kérdezett gép az enyém és még mindig itt áll (igaz üresen) az asztalomon.robcsekwow
Gratula, klassz gép!
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz cinemazealot #43736 üzenetére
Most ne is haragudj, de hogyan versenyezzek egy csillámpónival?
Egyébként az ezüst csavarok le lettek cserélve feketére és kapott egy teli plexi oldallapot.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Mercutio_
félisten
válasz cinemazealot #43495 üzenetére
Valóban, ez magasabb, mint a ThinITX, a notitápos ellátás zavart meg (így jár aki 2 meló közben kukkant be)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Ispy
veterán
válasz cinemazealot #43414 üzenetére
Van egy videó youtube-on, ahol a srác a hajszárítóból kiszerelt ellenállás húzalból csinál plexihajlító eszközt, egy laptop tápról meghajtva.
Sima öngyújtóval is megy egyébként, csak az kormol.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
hegegabi80
addikt
válasz cinemazealot #43077 üzenetére
Jó munkához idő kell. Nekem magam a minta/vágás tetszik a házon legjobban.
-
Ispy
veterán
válasz cinemazealot #43031 üzenetére
Minden héten karácsony van mostanában.
Érdekes, hogy 1 óra aida után a VGA 69-ről leesett 62 fokra, az RPM meg 700-ra, na mindegy, azért nem búslakodok.
[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz cinemazealot #42954 üzenetére
Köszi szépen! Megnézem.
(#42955) sati Kerestem ilyen progit, csak kevés sikerrel. Kipróbálom. Köszi!
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Ispy
veterán
válasz cinemazealot #42949 üzenetére
Sajnos nem látszil belőle semmi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- További aktív témák...
- MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest