Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
Az IGP-s procik TDP-jét én fenntartásokkal kezelem. Szerintem az olyan szintetikus tesztek, amik a CPU + IGP-t egyszerre terhelik, azok mutatják meg, hogy a TDP az csak a proci részre igaz! (Szerintem)
Némely Intel IGP nagyobb, mint mellette a 4 proci mag... így nem is csodálkozom, hogy egy i5 kombinát terheléssel simán átlépi az 50-60W-os hivatalos TDP értékeket.
AMD fronton is hasonló a helyzet. HTPC-s topikban írta egyik ismerősöm, hogy IGP oldalon terhelve egy 6X TDP-s procit (APU-t) az majdnem 100W-ot kért... (az IGP-re ráküldött pár renderert, hogy jobb képet kapjon - ez valós terhelés volt, nem szintetikus teszt.)
Szóval szerintem egy "T"-s Intel proci is simán átlépheti a 35W-ot, ha mondjuk egyszerre terhelődik az IGP és a proci rész, vagy az IGP-t járatják csúcsra.
Ha ilyen felhasználás nem lesz, akkor persze azzal lehet számolni, hogy a 35W-on belül marad.
Szerintem.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Dr. Akula
félisten
Most akkor ott tartok hogy i3-6100T proci (35W) lesz, az ajánlott vapor chamberes hűtővel, már csak deszka kéne hozzá. Miben különbözik a Z170, H170, H110 chipset? Gondolom így sorrendben egyre gyengébb, de miben? Fogyasztásban is kevesebb? Egyáltalán van számottevő különbség abban? Mennyit esznek ezek?
Ja és még táp is kéne, Lian Li PC-Q08 házba lesz (már megvan), ahol rendes méretű tápoknak van hely, pont a prociventi fölött, tehát valami ideillő kéne, ami nyilván nem feleslegesen túlméretezett. Lesz benne 1-2 vinyó, de nagyjából ennyit kéne elbírnia. Hány wattosat érdemes?
[ Szerkesztve ]
-
lajos75
senior tag
"Tehát egy bármilyen 120W-os külső műanyag táp egy db ssd-t és egy i3 6100(51tw tdp) nem ajánlott"
Mért nem ajánlott
Nálam egy G1840 (53W TDP) Proci +3TB Red +SSD megy egy 75W [Ipari tápegységről] 7/24-ben
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Azt is megteheted, hogy alulfeszeled+clockolod a sima 6100-at, akkor annyit fog enni, mint a T-s verzió, és ha idővel komolyabb ACDC-t kapna a rendszer, akkor felengedheted a szorzót. De ha nem nyúzod folyamatosan furmark+prime párossal, az alap 51W (cpu) +~5W (egyéb, ssd incl) se fog fájni egy 120-as tápnak. Lényeg, hogy én személyszerint egy műanyag kockát tipikusan 30% körül, maxon 70% alatt terhelnék csak le.
#32896: a kolléga műanyagborítású tápkockát tervez, az nem érdemes annyira leterhelni, mint ezeket a jobban szellőző modelleket.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
skyli
senior tag
Thin Mini ITX alaplapokat nem is lehet kapni magyarországon, csak egy 1150 foglalatosat? asszem mégis visszatérek az előző koncepcióhoz akkor
Tehát egy bármilyen 120W-os külső műanyag táp egy db ssd-t és egy i3 6100(51tw tdp) nem ajánlott, hogy meghajtson és inkább legyen 6100t, vagy erősebb táp?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #63761920 #32889 üzenetére
Idő közbe találtam--#32821 radi8tor1
-
törölt tag
Sziasztok!
Mini-ITX házba hogy lehet bele rakni komolyabb méretű
videokártyát?--------------312 mm -
-
skyli
senior tag
válasz Mercutio_ #32885 üzenetére
Ma napköztem olyan szép mini itx passzív házakat találtam ezekről se tudtam, hogy léteznek, ez pl 120W-os táppal együtt van, a házra vezeti ki a proci hűtését és T-s procikat támogat (i7-et is akár):
Akasa euler mini-itx - 38000Ft táppal együtt (drága, de cserébe teljesen passzív a 6100T-vel) és a táp is benne van. Viszont sztem ehhez ugyanolyan külső műanyagborítású táp van, tehát szerintem az a 120W-os táp se lehet olyan rossz, amit néztem. Irodai gépnek lesz és felgyulladni csak nem fog
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Apollyon #32878 üzenetére
Amennyiben furmark+Prime95 együttes futtatására szeretnéd használni a gépet
Anno ugyanaz az oldal tesztelte az ISK 110-et 65W-os i3 procival, abból talán ki lehet indulni.
Egyébként nem a külső kocka a szűk keresztmetszet, hanem a belső táp 12V-os ága, ami ha jól rémlik 5A-t tud stabilan.
A 2,5"-os vinyók 5V-ról mennek, az az ág valszeg bőven belefér a maradék 30W-ba.[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
t72killer
titán
DC/DC=paneltáp, ezesetben Én pl egy ilyet (pico) és egy emilyet (panel) raktároztam be. Utóbbi félét szokták a pici házakba beszerelni, erősen változó minőségben.
A LED-es tápot és a kábel (+ha akarsz , dugalj) körítést kell megvenni, és kész Nem muszáj pont ezt a verziót venni, "switching power supply" vagy ac/dc einbaunetzteil néven keresgélhetsz a kategóriában. Nekem ilyen van, csak ez kicsit drága.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
suitable to PSU LC75ITX & LC120ITX (optionally available), vagyis nincs.
-
skyli
senior tag
válasz t72killer #32877 üzenetére
Az LCPOWER LC-1520mi-ben van paneltáp? vmi dc-dc convertert ír benne, amire rá lehet dugni a dolgokat. Akkor ehhez csak pl ezt a ledekhez készült konvertert kell megvenni és kész is? Kicsit furán néz ki meg nagy, de legalább jó áron van Vagyis volt, mert augusztusig nem lesz. És ehhez meg kell még vmi átalakító kábel is.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz t72killer #32879 üzenetére
Azt nem tudom, de 90W-os cuccot adnak hozzá, szóval akkor felejtős a dolog.
Úgy néz ki túl nagy a prockó a kis ház+táphoz. Szerencsére utóbbi kombó még nincs meg, pedig nagyon szimpi volt.
Akkor néznem kell egy másik házat. Táppal kell, valami ilyesmire típusra gondoltam: CHIEFTEC FI-01B
Ha esetleg szeretnék valami low profile, de IGP-nél erősebb VGA-t (tápcsati nélkülit) akkor miket érdemes nézni, illetve mekkora táppal? Na meg ha azt írják X 3,25-ös hely van, megy Y 5,25, azokba ennek ellenére simán beszerelem fixen a 2 db 2,5-ös meghajtóimat?
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
skyli
senior tag
válasz Apollyon #32876 üzenetére
Hűűű tényleg, igazad van ezt nem is tudtam, hogy igp-nél ennyit számít
Nem hiszem, hogy a 8GB ram kevés lenne neki a következő 7-8 évben, szóval nagyon köszi, hogy szóltál! -
t72killer
titán
válasz Apollyon #32878 üzenetére
Hátigen, főleg, ha az a 90W a szokásos tápkockában jön. Alulfeszelve, órajel-korlátozva, kiswinyóval elmegy, de tápkockában 4magos alá inkább 180W-osat tennék. A pico rész is 90W-os? (ezekből eddig 100w alattit nemigen láttam)
"The 102W reading on the AC side means the system is probably consuming around 80-85W DC." - azaz 20W-ot akarunk egy sík felületű, műanyag borítású eszközből elfűteni ? Persze, gamernoti-tápok erre vannak kitalálva, ha tápkocka, akkor ott, vagy a mobil munkaállomások tápjai környékén érdemes keresgélni.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz t72killer #32877 üzenetére
Upsz, akkor gondban leszek, mert az Antec házhoz csak 90W-os táp van, a 6500T terhelve meg ezek szerint 102W. Holy shiet.
Szerk:
Bár itt azt írja az egyik kommentelő:"The 90W rating is on the DC side; the draw from the wall will always be higher than the system consumption due to heat losses in the power supply. The 102W reading on the AC side means the system is probably consuming around 80-85W DC."
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
t72killer
titán
válasz Apollyon #32876 üzenetére
Nagyon nyúzva, viszont ütősebb extra árampusztítók (VGA, 3.5"/7200rpm winyók) nélkül:
(NUC: U-sorozatú 15W-os, Cubi 2 plus/Liva One: i3-6100T, Cubi 2 plus vPro: i5-6500T (4/4mag).
#32875: Az ilyen kockatápokat messziről kerülném 50W feletti fogyasztás felett, pláne a nem márkás (Dell, HP) darabokat*. Imibogyo kolléga rakott össze egy komoly használatra szánt AC/DC konverterrel gépet, én is hasonlót vettem -sajna még nincs összerakva, a puzzle fele még postán.
*Az eddigi ilyen tápjaim 50% feletti terhelésnél (laptoptáp játék közben) elég durván melegedtek, egy műanyagkockából elég nehezen távozik a hő. Pedig a fogyasztásmérő szerint közel se jártunk a maximális értékhez.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Hehe, nekem is ez az alaplapom lesz. A már neked is ajánlott Antec házba, ebbe viszont direktbe T-s proci kerül az alacsonyabb TDP miatt. Viszont hogy mennyit fogyaszt (kevesebbet fogyaszt-e, mint a nem T-s verzió) az még kiderül.
Az a 8GB RAM lesz még bővítve? Mert ha nem, ajánlott inkább 2x4GB, az úgy gyorsabb mint a single modul.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
skyli
senior tag
válasz t72killer #32874 üzenetére
Jaj, azt hittem, hogy linkeltem. Ezeket a tápokat néztem hozzá: http://www.adapter.hu/webaruhaz/product_info.php?cPath=125&products_id=655 elvileg kompatibilisnek kell lennie vele, de lehet, hogy nagyon noname :/
És kinéztem egy procihűtőt, ami nem drága és jónak tűnik, úgyhogy az LC háznál szeretnék maradni
Valahogy így szeretném, ha összeállna a gép:
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
skyli
senior tag
válasz t72killer #32872 üzenetére
Egy ssd lesz benne mindenképp és amellé lehet hogy egy winyót veszek bele. Viszont most nézem, hogy 90W-os a táp (vmelyik oldal 80-at írt). Sima 6300-as proci (10%-al gyorsabb és kicsit olcsóbb is mint a T-s) akkor így elég a 90W-hoz is?
De szerintem nézek egy vékony procihűtőt az eredetileg kinézett házhoz viszont akkor elég hozzá a 96w-os táp. Amit linkeltem, azok a tápok szerinted jók?
-
t72killer
titán
Ha a 2db 2.5"-os komponens 2db 7200rpm-es winyót jelent (~max 20W összesen), akkor a 80W-os táp már nagyon határeset. Ha csak egy takarékosabb SSD-t + egy 5400-as winyót teszel bele, elmegy a kicsi táppal is, bár a procit érdemes lesz alulfeszelni. Én első nekifutásra 70W-ról tervezek egy alulfeszelt 6300T (35W) + 6TB WD red pro (~max 25W) kombót beüzemelni.
-
skyli
senior tag
Ez is szép, viszont ez csak 80W-os táppal van. Az elég egy i3 6100-hoz? (51W TDP).
A másikhoz találtam 10000-ért 120W-os tápot, 8000-ért 96W-osat és a ház olcsóbb, így az antec ház árába még talán belefér egy 3cm magas cpu hűtő is, ami jobb is lehetne, mint a gyári?Köszi, hogy válaszoltál!
-
HookR
addikt
Gyári hűtés elfér, de nem 2.5"-es meghajtókkal. Utóbbiak miatt inkább Antec ISK 110 VESA és ehhez adnak tápegységet is.
(#32860) AxBattler: Golden Field N2 (Golden Field N1 / Kolink Satellite / Spire PowerCube 712 belső, alu burkolattal)
GTX 750 Ti LP-ből venticserére az MSI féle hűtőborda a legalkalmasabb.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Archttila
veterán
Fanatizmus ide vagy oda, így már nekem nem éri meg az NCASE...
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
félisten
Adatlapomon szereplő konfig, csak egy másik GTX750Ti-vel (két ventis Asus, később talán valami Accelero-val), 2.5-ös HDD-kre is cserélnék, ill. a CPU hűtő cserélve lenne egy Xigmatek LD964 + beQuiet Pure Wings 2 92mm PWM kombóra.
Igen, a BT04-ben csak max. 1cm hely van hagyva a VGA nyákja fölött/mellett a csatinak, szóval fail.
Még azon is gondolkodtam, hogy 35W-os CPU-ra váltok, és akkor jó lesz csati nélküli VGA is).
LP változatról leszedném a gyári ventit, és erősítenék rá házilag egy slim 60mm-est (SG05-ben). Vagy BT04-ben csak simán szerelnék felülre egy 120mm-es ventit.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
skyli
senior tag
válasz AxBattler #32129 üzenetére
Sziasztok!
Kinéztem az LCPOWER LC-1520mi vagy 1530mi házat és az érdekelne, hogy ebbe bele lehet rakni egy i3-as procit? (gyári hűtése helfér?) Illetve milyen tápegységet kell hozzá venni, ami belefér? És ezek mellé még 2db 2,5ös háttértár is jó lenne, ha beférne
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz eMPet72 #32851 üzenetére
Darude - Sandstorm... mármint Cooltek U2
Vagy a pár hozzászólással feljebb linkelt fehér színű Fractal Design Node 304.[ Szerkesztve ]
-
eMPet72
csendes tag
Sziasztok!
„Gombhoz a kabát” keretében szeretnék új gépet összerakni. Ami belekerülne: ASRock H110M-ITX, I5-6400, 3,5 HDD, 2,5 SDD, később egy GeForce GT950, vagy hasonló méretű kártya, 2x 4 GB memória.
Elsősorban fehér, másodsorban ezüstös (vil. szürke) színben keresném.A gép vagy egy 33x33x37 cm mély (max 40 cm mély) elől-hátul szellőző polc fakkban lenne, vagy az asztalon, de ennél nagyobb helyet nem szánnék rá. Egyébként sem szeretem a nagy batár gépeket és házakat (jelenlegi mini tornyom is nagy), így a mini-itx felé kacsingatok. Eddig ezeket néztem ki:
- Cooler Master Elite 120 Advanced (40 cm mély) (20L)
- Sharkoon CA-M (17L)
- Xigmatek Nebula C (20L)
- Raijintek Metis Classic (13L)
- Silverstone SG05-Lite (11L) (kisebb SFX táp nem hangosabb?)Milyen tapasztalatok vannak ezekkel (hűtés, táp, hely), illetve színben melyiket (esetleg mást) ajánljátok?
Persze feketében, nem ekkorában, nem ide, occón van más is, de valamilyen szinten ragaszkodnék a helyhez és színhez. Keret: 15-20e. -
félisten
Köszi, de ezek túl hosszúak, én meg olyat keresek, aminek a mélysége 300mm-körül mozog.
Kolink Satellite (aka Powercube) jó elrendezésű, csak sajnos a porszűrők gagyik, és 2kg a tömege, szóval...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
HookR
addikt
válasz architect26 #32844 üzenetére
Beállított szűrési feltételek: Mini-ITX, LGA1151, Wi-Fi, M.2 foglalat - [link]
-
t72killer
titán
válasz Grave_444 #32845 üzenetére
Pont őt csomagoltam ki tegnap Azért vannak kompromisszumai, ami miatt általános használatra nem ajánlanám:
#1: nincs rajta Displayport
#2: az m.2 nem tud m.2 pcie SSD-kkel dolgozni, a mellékelt kis wifi-kártyát és mSATA SSD-ket kezel
#3: a wifi-antenna rögzítése igényel egy-egy alátétet (mondjuk ez részletkérdés...) Ami visszajelzéseket olvastam, azok szerint a wifi erős(amúgy kb könnyebben találsz wifi-s lapot, mint wifi nélkülit, sokukhoz hozzávágják a kis m.2 lapocskát)
Ezeknek kéne még utánanézni (saját kezemben sajna nem járt):
Ezeken aztán van minden, ami szem-szájnak ingere... DP, m.2, a drágábbik kettőn USB3.1 (bár utóbbinál utána kell nézni, hogy gen2-e)
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz architect26 #32844 üzenetére
Például ez jónak tűnik. [link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz architect26 #32842 üzenetére
Persze, van egy pár.
-
architect26
aktív tag
Sziasztok! Létezik olyan mini itx alaplap, amiben beépített wifi van?
Per aspera ad astra
-
-
félisten
Jó az a Fractal.
Esetleg egy Thermaltake F1 Suppressor? Csak nem tudom, hogy itt az első 200mm-es venti hol kap levegőt...Kérdés: tudtok olyan kompakt ITX házat, amiben elfér akár egy 50-55mm-es vastagságú (utángyártott) VGA hűtő?
[ Szerkesztve ]
-
Spike60
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
-
HookR
addikt
-
t72killer
titán
válasz Spike60 #32831 üzenetére
Itt nézz körül, ahogy nézem, a procihűtődnek min. 17 centi kell (1centi légjárással), ami ~20centi vastag házat feltételez, a VGA pedig ~25centi hosszú. CM130-ba beleférnél pl, és 15k alatt maradnál árban.
-
Mercutio_
félisten
-
Spike60
csendes tag
Sziasztok!
ITX gépházat szeretnék vásárolni az ár max 20ezer ft körül legyen.
i5 4570+ASUS H81I-PLUS+GTX 960 lenne benne.
Ha lehet ne legyen oldalplexis.
[ Módosította: radi8tor ]
-
hszilard666
veterán
válasz Patice #32824 üzenetére
Picit hajaz a 2013 as mac pro ra, nekem ez a ház lesz az amiért lehet hogy áttrappolok ITX re.
Mondjuk a külső kábelmanagement től félek, mert a mobo IO és a VGA slot is fent van, elég randa lesz ha kilóg onnan a rengeteg kábel
[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
félisten
válasz AxBattler #32823 üzenetére
+
A TAKU-ban a VGA alulról szívja a levegőt, de ott nem kellene, hogy legyen valami rács?
Vagy lehet, hogy csak a "fiók'-ra nem raktak, de ha visszacsúsztatják a "szekrénybe", akkor ott már lesz az alsó lemezen."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Patice
nagyúr
válasz radi8tor #32821 üzenetére
Nice.
Az OLA formavilága ismerős, de amúgy pöpec.
TAKU-nál nekem furcsa kicsit, hogy pl. a táp szellőzője is felül van. Ekkora lábakkal alulról is tud levegőt szívni magának bármilyen venti. Bár akkor meg a billentyűzet és az egér "elzárja a levegő útját".
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
félisten
válasz radi8tor #32821 üzenetére
A TAKU nagyon bejövős!
Nagyon jó design, biztos meg is kérik majd az árát. Ha jól látom, egy Dell P2x14H monitorral promózzák, ami nem csoda - nagyon jól mutat együtt a kettő, én még dobnék rá egy AC511 hangsugárzót is!
Front USB csak ez a kábeles megoldás lesz? Audio I/O-t meg nem látok sehol, pedig írják a lenti linken...
Érdekelne még, hogy VGA-nak mekkora lehet a vastagsága (3 slot?), és fölé miért nem raktak szellőzőrácsot? Meg aztán hogyan fogják rögzíteni ilyen fekvő pozícióban?
Csupa izgi kérdés...A korábbi lamentálásomhoz...
Valóban melegedett nálam is az Elite 120-ban a gépház hátsó fele, de akkor egy 100W-os A10-5800k, később A10-7850k volt az SFX táp alatt, most meg 35-50W-os Intel CPU-kal számolok... ráadásul a táp úgy volt fordítva, hogy kívülről szívja a levegőt, most ezt fordítva tervezem.A fontos az lenne, hogy a ház mélysége max. 25-30cm legyen, és lehessen bele rakni normál VGA-t, 2-3 (noti)merevlemezt (esetleg slim ODD-t), normális hűtéssel. Egy összement Grandia GD05-nek örülnék talán a legjobban, de az SG05 is szóba jöhetne.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Cryorig belép a házak piacára
Cryorig OLA
Méret: 226x375.5x205 mm
Súly: 5 kg
Támogatott alaplap méret: Mini ITX
3.5 meghajtó: 1 darab
2.5 meghajtó: 1 vagy 2 darab
Rendszerhűtés: XT 140 (120 mm x1)
Támogatott tápegység: SFX
Maximális CPU hűtés magasság: 72-82 mm
Maximális videokártya hossz: 280 mm
Maximális PSU hossz: 130 mm
Q2 2017Cryorig TAKU
Méret: 567x134.8x270 mm
Súly: 8 kg
Támogatott alaplap méret: Mini ITX
3.5 meghajtó: 1 darab
2.5 meghajtó: 1 vagy 2 darab
Rendszerhűtés: XT 140 (120 mm x1)
Támogatott tápegység: SFX
Maximális CPU hűtés magasság: 47 mm
Maximális videokártya hossz: 240 mm
Maximális PSU hossz: 130 mm
Q4 2016[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
t72killer
titán
válasz #16939776 #32819 üzenetére
"Ezért nincs is választék, a cserélhető cpu-s példányok között." - értemén, de a konkurrens gyártók azért előhozakodhattak volna a saját verzióikkal Skylake-re. Ahogy Mercutio kolléga is jelezte, az előző körben szilárdan ott volt az Asrock.
Az AiO más műfaj, ez jogos Bár a különálló lapokat nem azért árulja a Giga, hogy a user otthon nekiálljon AiO-t összefércelni, ezért a ThinMini az asztalon - v inkább VESA-mountos házikókban a TV-k hátulján - jelen van*. Utóbbit a Cubi 2 plus (STX) és pár picurka alaplap-only ITX házikó (kedvencem a témában az Antec ISK 110 VESA) is tudja.
*Teljesen jogosan, ha az embernek nem kell más, csak az alaplap+proci+1-2 SSD.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz t72killer #32818 üzenetére
Az AIO (Thin-itx) és az thiny-desktop(STX) teljesen más igényeket kell kielégítsen.
Az AIO-hoz szánt lap felépítését 99%-ban a szabvány diktálja, nagyjából +/-1db hátlapi csatlakozó megléte/nem léte, ami megkülönböztet két terméket. Ezért nincs is választék, a cserélhető cpu-s példányok között.
STX- a desktop NUC-ok ultra low budget megtestesülése, amiben kisebb csatlakozó számmal, de nagyobb variálhatósággal tarolhat(hűtés). Ahogy nézem, itt még a külvilág felé néző csatlakozókban sem különbözhetnek, mert a házon vannak a kivágások, nincs cserélhető I/O shild.szerk: Nem ellenfele egyik platform sem az ITX méret-szabványnak mert 3, teljesen különböző területet fednek le.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Ide biggyesztem azért az Intel által kiadott 2012 decemberi ThinITX speckót, hátha valaki egyszer keresné.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
t72killer
titán
válasz Mercutio_ #32813 üzenetére
"Mondjuk a ThinITX koncepció lényege a kis méret, lapos kialakítás, oda eleve nem a böszme vinyókat képzelném el." - ez pl baba, egyik munkatársamnál láttam hasonlót:
Háztól függ, de mindenképp igaz, hogy nas-ban nem sokat profitál az ember a vékonyabb lapból. Még NUC lappal se sikerült értelmes minigépet kihoznom, ami kisebb lett volna egy itx-házikónál de belefér a 2db rendes winyó, kb full egyedi házat kellett volna rendelni.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz t72killer #32812 üzenetére
Emlékeim szerint volt itt aki gond nélkül hajtotta róla a 3,5"-os vinyóit.
Mondjuk a ThinITX koncepció lényege a kis méret, lapos kialakítás, oda eleve nem a böszme vinyókat képzelném el.
-
t72killer
titán
válasz Mercutio_ #32811 üzenetére
"az onboard sata-power terhelhetősége se hit kérdése, annyit bír, ahány sata port van az alaplapon (3)"
Azaz 3db wd red pro-t vagy nagyobb HGST winyót is meg tudna etetni induláskor (kb 50W/4A) az egy sata tápcsatijából?
-
Mercutio_
félisten
válasz t72killer #32799 üzenetére
Nincs mit mesélni.
Ha nem csak guglizás alapján tájékozódsz, (vagy kicsit alaposabban) akkor szembe jöhet Asrock, vagy Gigabyte ThinITX is, igaz csak utóbbiból van 1151-es, de szvsz csak árdrágító tétel a skylake platform.És nem, továbbra sem arról van szó, hogy NAS-hez ajánlom, se arról, hogy neked mire van szükséged csupán arról, hogy ezek nem valami egzotikus ipariPC-kbe szánt lapok, tehát viszonylag nagy darabszámban gyártják őket, és bizony a 19V-os Dell noti-tápok tökéletesen megfelelnek a célra, az onboard sata-power terhelhetősége se hit kérdése, annyit bír, ahány sata port van az alaplapon (3).
Egyébként neked hány ilyen lappal szerelt konfigod volt?
-
t72killer
titán
válasz AxBattler #32806 üzenetére
Egy nagydarab melegedő akadály a levegő útjában, ami ráadásul körülményessé teszi a bővítmények (RAM, m.2, stb) cseréjét.
A lista bőséges, nyugodtan kérdezd HookR-kollégát, ő a lista bölcse
#32808: Noigen, nem mindegyik proci elégszik meg egy 4centi magas hűtőcskével, ami fölött rögtön ott tornyosul a táp. Trükközni lehet persze ferde hűtővel meg vízzel.
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz AxBattler #32803 üzenetére
Masszívan elítélem az alaplap fölé betolt tápos házakat, de akkor már inkább az SG05, ott legalább nagyobb a térfogat. Persze egyiket sem venném meg magamnak, szóval a véleményem nem mérvadó.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
félisten
válasz Goose-T #32802 üzenetére
Jogos, nem voltam pontos: Cooltek/Jonsbo/Lianli csodák most nem játszanak (az Elite koppintás sem).
De ha már felhoztad: melyiknek lehet jobb hűtése: Cooltek V6, vagy Sugo SG05?
-
Goose-T
veterán
-
félisten
Egyéb: tudnátok ajánlani ITX házat, aminek az elrendezése olyan, mint mondjuk az Elite 120-nak, vagy a Core 500-nak, de azoknál rövidebb?
Sugo05 pl. olyan, de ezen kívül van még? Tudom, Sugo06, Sugo 13..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel D945GCLF2D Mini-ITX
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest