- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
energy4ever #44108 üzenetére
1 db SSD a rendszernek, 1db 3,5' HDD az adatok tárolásának.
mini Itx méretűben gondolkodom. -
hegegabi80
addikt
válasz
energy4ever #44104 üzenetére
Ja igen, most már emlékszem. És hőfokok milyenek így benne?
-
hegegabi80
addikt
válasz
energy4ever #44099 üzenetére
És a teteje se lett kivágva? ejej ez nem is igazi metis!
Én azt hittem, ezek a dtx-es lapok. Megint tanultunk valamit.
-
dugo_
veterán
válasz
energy4ever #44099 üzenetére
19,05mm x 22,86mm
Ezt bele lehet építeni akkor egy karórába is.
-
Nerazim
őstag
válasz
energy4ever #44093 üzenetére
Pedig az a lap nem éppen kicsi még a mATX lapok közt sem. Utánanéztem (bosszantó egyébként, hogy a gyártói oldalon előszeretettel csak annyit tüntetnek fel, hogy mATX és ennyi) elvileg 10.8 x 8.3 inch azaz kb 27,4 x 21,08 cm. És még ez is befér a Metisbe? Még mindig okoz meglepetéseket ez a kis kuckó.
-
törölt tag
válasz
energy4ever #44093 üzenetére
Nagyjából mindegy lenne mennyire erős a beépített szivattyúja, mert vagy nem mozdítja meg eléggé a vizet, vagy elporlasztja a vízzel együtt mozgó légbuborékot, amitől felhabzik a víz és ezek az apró buborékok legapróbb recébe is elakadnak, felgyűlnek, megint leválnak. Így sosem lesz vége a légtelenítési műveletnek.
Valamilyen tartály+feltöltő szivattyú nélkül esélytelen üzembe helyezni egy AIO-t. -
válasz
energy4ever #44079 üzenetére
Ez így biztos marhasok levegőt kap
-
válasz
Nájsz!
Pontosan melyik deszkáról van szó?
Igazából irigykedek, új AM4-ből, s1151-ből nem jött hasonló karcsúsított mATX lap, az ITX-ek meg baromi drágák... -
hegegabi80
addikt
válasz
Azt a betyár eget neki!
Valóban jól meg lett tuszakolva rendesen, és még a matx lapot is benyelte (nekem is az lesz majd benne). Azt a hdd tartót hova rögzítetted? Hátra a rácsra?
Már épp kezdtem lemondani a metisemről, nincs időm faragni stb., de az ilyenek mindig visszarántanak (szerencsére). -
Nerazim
őstag
válasz
Just....wow!
Megszabad kérdezni, milyen lapot sikerült beleszuszakolni? -
törölt tag
válasz
Szent isten, ez dönörű!
Miért kellett a 2. pumpa?
Lett aprórol egy Kólink roketöm, abba/köré szeretném a felgyűlt vizes cuccaim implementálni just for fun.
-
hegegabi80
addikt
válasz
energy4ever #43942 üzenetére
Csak megsúgom, hogy a Giga Ga H81M-S2H matx lap is belemegy, mivel nekem ez lesz benne (he természetesen lesz időm szétfaragni a házat). És itt a pci slot közvetlen cpu mellett van első helyen, tehát külön vga is kényelmesen belefér.
Ha jól láttam apró ilyen lapot még lehet is venni, vagy akkor a 110 chip-es is lehet ebből, ez is olyan méretű, de akkor már cpu csere is kellene.
Vagy ha marad az asrock lap, akkor a házból kivágod a 3 slot helyet. Jah nem lehet vagdosni a metist, ez így gáz.Egy biztos a lecke rendesen fel van adva, de amúgy jó kis barátnő, legalább lehet vele építkezni.
-
Ringman
félisten
válasz
energy4ever #42044 üzenetére
(vekony 3.5-ost gyartanak meg mindig?
az 1TB-s 20mm vastag - ennél vékonyabb szerintem nincs.
-
válasz
energy4ever #42042 üzenetére
3.5"-os, vagy 2.5"-os?
-
törölt tag
válasz
energy4ever #41867 üzenetére
-
mpierre
veterán
válasz
energy4ever #41867 üzenetére
Dremel? Minden másra ott a master card....
-
Goose-T
veterán
válasz
energy4ever #41865 üzenetére
Kapható itthon, csak benézted erősen a nevét.
-
HookR
addikt
válasz
energy4ever #40816 üzenetére
A #40815-ben eredendően a #40807-beli első linkre reflektáltam, ott díszeleg az ELSA GTX1050Ti 4GB SP*, amit már a linustechtips fórumon is tévesen ajánlottak a témafelvetőnek. De ugyanez a kártya van linkelve a #40805-ben is.
*Gondolom az 'SP' az 'single profile' akar lenni. Hogy még nagyobb legyen a kavarodás.
-
Geller72
veterán
válasz
energy4ever #40814 üzenetére
Ezt is benézted..azért szerkesztettem át, mert az SS-t elírtam...LW-t írt a telóm, amit utólag vettem észre ezért szerkesztettem át..Egyébként mintha még ennél is feljebb a másik hsz második linkje ugyanez lett volna.
De szerintem hagyjuk. Eddig valóban nem volt és most sem nagyon lehet kapni.
-
Geller72
veterán
válasz
energy4ever #40809 üzenetére
-
Ispy
nagyúr
válasz
energy4ever #40806 üzenetére
Nekem mindig este van.
Nekem volt ilyen kártyám, amit keresel, Sapphire HD7750 DDR5 1 GB, de már eladtam 3 éve.
-
Ispy
nagyúr
válasz
energy4ever #40802 üzenetére
Japánban már lehet kapniJa, ez meg nem LP.
-
Geller72
veterán
válasz
energy4ever #40802 üzenetére
..írtam, hogy 1050Ti lp, azaz Low Profile..ok, single..vágom..XFX RX550
-
HookR
addikt
válasz
energy4ever #40772 üzenetére
Elvileg igen.
Ha jól látom, a Raijintek Metis mellett a Corsair SF450 a sláger a topikban.
-
hegegabi80
addikt
válasz
energy4ever #40772 üzenetére
Az attól függ milyen az átalakitó. Ugyan is van olyan sfx táp, amelyik 3 csavarral lehet rögzíteni az átalakítóhoz (pl. Zalman zm 350-fx), és van amelyik 4/6 csavarrral (pl kolink 350 w sfx).
Tápok hátulján látszanak a csavarhelyek.
-
válasz
energy4ever #40755 üzenetére
Metis maga 277mm hosszú, és szerintem SFX táp melett/fölött 240mm-nél hosszabb VGA nem fér el, hacsak nem akarod kivágni a csatlakozókat... vagy magát az előlapot.
Szerencsére az MSI Gaming 1050Ti "csak" 229mm hosszú, így ha szűkösen is, de el fog férni. Két ventis Giga, Asus Strix és Expedition is ajánlott.Tápnak: Chieftec SFX-450BS, vagy Kolink 450W KL-SFX450; ezek halk, normálisan árazott, nem gagyi modellek, bár nem tudom biztosan, hogy adnak-e melléjük ATX adaptert.
Hátsó venti mindenképp kifelé fújjon. Ha classic verziód van, akkor az oldalsó rácson talán jön be elég friss levegő (és porszemcse), de ha a Tiéd ablakos, akkor nagyon nem ártana a tetejébe vágnod egy 120mm-es ventihelyet, és aztán rápakolnod egy rácsot, porszűrőt.
-
Ispy
nagyúr
válasz
energy4ever #40762 üzenetére
Jól van na, ma este már nem kéne többet fórumoznom....
Szóval egy Gigabyte GTX 1060 3 GB windforce OC-ről beszélünk.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Nekem Metis Plusba ilyen táp volt 1050TI mellett és hangos volt, mindig ment a ventilátora. Le is cseréltem egyből, én nem ajánlom. Inkább ATX táp és egy rövid videókártya, sokkal halkabb lesz.
Azóta az adatlapomon lévő gép lett és a 2,5"-os HDD a leghangosabb a gépben, terhelve a kártya ventije.
-
Ispy
nagyúr
válasz
energy4ever #40758 üzenetére
Nekem is ez van.
Huppsz, természetesen 270, az a 170
170 ATX táp esetén a max. méret.
-
Ispy
nagyúr
válasz
SFX táppal max. 170 mm hosszú kártya megy a metisbe, viszont nekem egy i5 és egy gtx 1060 ti mellett sem kapcsol be a táp ventije 2 óra játék után, szóval a hátsó ventit érdemes szerintem inkább megfordítani, hogy kifelé fújjon, mert vágás nélkül megreked a házban a meleg levegő, amit a VGA termel.
-
Csokilama
tag
válasz
energy4ever #40621 üzenetére
-
Speed®
titán
válasz
Mivel nekem is ilyen van, lemértem, a kivezetések nem tartoznak bele.
Viszont ha már Metis, nyerhetsz 6mmt azzal, hogy a karit moddolod ;p
A ventiburkolat túllóg a hűtőn/hőcsöveken 6mmt, az könnyen vágható. -
törölt tag
válasz
Kártya hosszát a fém hátlap sík része és a tőle legtávolabbi pont között "értik".
-
válasz
energy4ever #40618 üzenetére
Ez az MSI a 276x127x39mm-es méreteivel nem fér bele, mivel maga a ház 277mm hosszú... hacsak nem áldozod be a csatlakozókat, és nem vágsz egy lyukat a ház első lemezébe. Volt, aki megtette.
-
kisza25
félisten
válasz
energy4ever #40618 üzenetére
Nekem volt benne rx470 nitro+ meg platinum
-
Pista0001
addikt
válasz
energy4ever #40453 üzenetére
Szerintem a Chieftec IX-01/03 igényesebb, és szintén elérhető táppal is. A méretei nagyjából azonosak.
Szerk.: A tápja 85 wattos, 7,5 amperes 12V-os ággal, úgyhogy tuti elég. [link]
-
didros
senior tag
válasz
energy4ever #40453 üzenetére
de egy ilyenben elférne a CPU hűtő? Illetve elég lenne a 75W táp biztosan?
-
Nerazim
őstag
válasz
energy4ever #40300 üzenetére
Ezen is filozgattam, de nem jutottam elorebb. Sztem a Metis mernokei a fantaziankra bizzak hogy oldjak meg a felhasznalok. Komolyra forditva, ha talalgatnom kellene akkor azt mondanam, hogy inkabb a kisebbik rosszat valasztottak. Ha befele fujna akkor a tapon es alkatreszein kereaztul nem tul olyan hatekonyan tavozni a meleg levego mintha csak egyszeruen kiszivja a hazbol. Csak talalgatok
-
Peterhappy
őstag
válasz
energy4ever #40259 üzenetére
Köszi
Nézegettem én is, nem rossz, méretre jó is lenne, de valahogy nem fogott meg elsőre.
Aztán persze lehet, hogy ez lesz a befutó -
törölt tag
válasz
energy4ever #40107 üzenetére
Kizárható hogy a merevítő rosszul van felrakva?
-
shteer
titán
válasz
energy4ever #40107 üzenetére
Én nem vágok máséba, de adok kölcsön flexet millis koronggal ha érzed magadban az erőt
-
MPeter87
őstag
válasz
energy4ever #39996 üzenetére
Nem vettem még meg és szinte biztos, hogy nálam soha nem lesz húzva, de pl a későbbi eladásnál is előny lehet, ha rendelkezik érvényesíthető garival.
-
Melorin
addikt
válasz
energy4ever #39978 üzenetére
De a watt az watt, nem? Ha elég nagy a teljesítménye, vinnie kell. A legkisebb paneltáp vagy PicoPSU 120W, bírnia kell 3-4 HDD-t megy egy integrált CPU-s lapot.
A jelenlegi ház egy Shuttle K45 ház, de vagy CM Elite 110 vagy Node 304 lesz a végleges.
Túl nagy teljesítményű tápot, pl egy normál ATX-et nem szeretnék mert azok ilyen kis teljesítménnyel terhelve rossz hatásfokúak, nő a fogyasztás. -
HookR
addikt
válasz
energy4ever #39965 üzenetére
A Sharkoon QB One meg csak üresen szomorkodik a polcon?
-
jokeph
nagyúr
válasz
energy4ever #39965 üzenetére
Pöpec
Mondjuk nekem is ITX (Asrock Z 270m ITX/ac) alaplapom van, de mATX (AeroCool Xpredator Cube Orange) házban.
-
megema
őstag
válasz
energy4ever #39961 üzenetére
Köszi! Ezt hogy lehet rögzíteni alul (illetve felül, ha többet egymásra rakok)? Nem kell neki sík felület? Mert ebben a házban az alsó lemezből kiemelkedik 2 keskeny sáv, azokra van a keret rácsavarozva. Nincs alja, csak két oldala és teteje. Ezért gondoltam, hogy 2 csík gumi megoldja.
-
milkabrams
őstag
válasz
energy4ever #39844 üzenetére
Az eredeti cél az volt, hogy összesen 150k-ból megússzam. Most ott tartok, hogy ebből a fizuból 160k, a következőből 100k😖
-
milkabrams
őstag
válasz
energy4ever #39837 üzenetére
Érezni fogom a külömbséget a hdd-k közt? Vagy mindegy mert nem arról megy a rendszer. Ajánlanátok egy hűtőt max 10-15k-ig ami befér ide és csendes?
-
alcsa
senior tag
válasz
energy4ever #39804 üzenetére
Nem, szerintem is akkora, amekkorat mondott AxBattler, csak legyen jo a kivezetes. Csak hirtelen nem tudtam elkepzelni, hogy lesz a VGA.
Ha nem, akkor szerintem mar te is tudod, hogy ha Metised van, akkor mit kell csinalj
.
-
alcsa
senior tag
válasz
energy4ever #39795 üzenetére
Ha bele is megy ez a lap a Metis-be, a VGA-t hogy fogod tudni bedugni? Kivagod a hatlapot neki?
-
válasz
energy4ever #39799 üzenetére
Ahogy gondolod... sok sikert!
-
válasz
energy4ever #39795 üzenetére
Szerintem simán belefér, mivel csak a második PCIE-sínnel szélesebb, mint egy ITX lap, azt meg benyeli a Metis.
Hát, hacsak nem volt meg régebbről ez a konfig, nem volt egy túl jó beruházás.
A helyedben eladnám a procit és a VGA-t, helyettük apróról halásznék egy A8-7600-t, vagy A8-7650K-t: dual channel RAM-mal simán jobbak lesznek. -
válasz
energy4ever #39793 üzenetére
Se USB3, se HDMI, se DVI... szerintem ezt nem kellene erőltetnetek. Meg az FM2-őt sem, úgy általában, az már halott platform (na jó, csak zombi
), már csak a DDR3 miatt is.
AM! ITX még drága, inkább apróról egy Skylake i3, 20k körül + valami alap ITX deszka + 2x4GB DDR4 RAM.
Mire lesz használva, mekkora a keret, és mi van már meg?
-
tippm86
tag
válasz
energy4ever #37192 üzenetére
Szia! Nekem van egy AMD A8 6600K, sokáig a benne levő APU-t használtam csak, a GTA V-t is vitte minden húzás nélkül. A ram a lényeg abból kell min 8 GB és minél nagyobb mhzs legyen a ram, és lehetőleg dual channelben legyenek.
-
toldy
őstag
válasz
Létezik, pl ASROCK QC5000M-ITX/PH, és egy forumtárs tesztje erről a platformról.
Egy kis utána járást megérhet. -
válasz
Integrált CPU-s szerintem nincs, de ez működhet:
FM2+-os ITX deszka
+ A8-7600
+ 2*4GB 2133Mhz DDR3 RAM
+ 1000 Mhz körülre húzott IGP -
gerleimarci
aktív tag
válasz
Szerintem nincs. AMD APU-k elég erősnek mondhatók, csak az nem integrált és viszonylag sokat is fogyaszt.
Miért érdekes, hogy integrált legyen? -
HookR
addikt
válasz
energy4ever #37160 üzenetére
Egyelőre még csak 2 Biostar (B350GTN, X370GTN) lett homályosan megszellőztetve, de az is képek és konkrét megjelenési időpont nélkül. Külföldi oldalakon van, ahol második negyedévet olvasni, de gondolom legkésőbb a Raven Ridge megjelenése előtt már elkezdenek szállingózni. Türelem, mini-ITX lapot terem.
-
shteer
titán
válasz
energy4ever #37160 üzenetére
Egyelőre sehol semmi
-
törölt tag
válasz
energy4ever #35705 üzenetére
Ha rám halhatsz nem teszel intenzív "mintát" a külső üvegre, mert azt a legkönnyebb túltolni.
Inkább a hátfal és az alsó lap elé-fölé él-világított plexire teszed azt a mintát, a led-ek fényerejével állítható a hatás.
Hogy ne legyen egyszerű, lehetne egy anyagból az egész, és a saroknál lehetne valamekkora ívben hajlítani(oldalról nézve "L" alak), még az IO-portokat is lehetne takarni egy másik hajlítással, és oda mehetne a mod-neve, kifelé haladva, fölé, perforáció az átlátszó-keretes ventilátornak. Ha még egy kicsit el lenne emelve a hátlaptól-aljától lehetne neki egy lebegő hatása is.Össze lehetne válogatni, nagyon kellemes árnyalatú tenger-kék-től a kékes-zöld-ig (mint a folyadékod) 5mm-es ledeket, és minden pozícióba kerülhetne egy negyed árnyalattal más szín, még egy lassú hullámzást utánzó fényerő modulálást is el tudnék képzelni a led-ek külön álló dimmelésével.
Szerintem ütős, élő hatású lenne, a buborékoló tartállyal, és a "hullámzó tengerrel"
Persze ha erős víziszonyod van, akkor stornó
-
törölt tag
válasz
energy4ever #35695 üzenetére
Egy kicsit játszanék a vizes alkatrészek pozíciójával, orientációjával hogy ne keljen ennyi könyök, toldás:
CPU blokk-ot elfordítanám 90°-al úgy hogy a kilépő nyállás legyen felfelé. A tartályt lejjebb tolnám, egy síkba a blokk belépőnyílásával.
Az áramlás jelző (mindkét oldala plexi, és nincs benne optokapu/szenzor) a hátsó oldalára a tengelye mögé tennék, egy a középrésszel megegyező átmérőjű fényforrást(pl.:cree xre), amivel a sziluettjét rá lehetne vetíteni a füst üvegre.
Kábelezésnek használj íveket és egyenest, pl a sata+ front panel vezetékeit nem ciki a PCH és a VGA között elvinni, ha a fordulóknál kicsit derékszögre vannak hajtva. Kábelfésűt a belépő nyállás tövéhez, akár hátulra is tehetsz sokkal egyenletesebb lesz a korbács látható része.Jó a koncepció
-
cinemazealot
addikt
válasz
energy4ever #35699 üzenetére
Ja, értem! A tartályban félig van most a hűtőfolyadék, ami egyébként ~3/4 magasságnál spriccel befelé a belső cső oldalán lévő lyukakból?
Bocs a láma kérdésért, életemben nem volt még dolgom folyadékhűtős rendszerekkel, pláne nem optikai tuningossal.
-
cinemazealot
addikt
válasz
energy4ever #35697 üzenetére
Jó munkához idő kell.
Azt a tartályt viszont nem nagyon értem: milyen folyadék(ok) van(nak) abban? Az egyféle folyadék, vagy két különböző sűrűségű, és ezért látom két rétegűnek?
-
cinemazealot
addikt
válasz
energy4ever #35695 üzenetére
Az a hangszigeteléssel egy kalap alatt megvalósított takarás nagyon fain.
-
törölt tag
válasz
energy4ever #34424 üzenetére
Sokan azt hiszik, hogy ha a res. van legfelul, akkor abba megy az osszes levego, pedig zart rendszernel, nyomas alatt, nem mindig a fizikailag legfelso pont van legfelul.
Így van, de nem a nyomás a lényeg, hanem az, hogy nagy sebességgel áramlik a közeg:
A buborék ott gyűlik össze, ahol nem áramlik a közeg és tud úgy viselkedni, mint ahogy a gravitáció és az eltérő sűrűségek miatt viselkednie kell, elindul felfelé.
Ez elő állhat a res.ben, a blokk sarkában, vagy a radiátor csövei mellett, ezek lesznek a "legfelső pontok" a buboréknak.
Ha áll a szivattyú akkor olyan helyen is megjelenhetnek, ahol eddig nem volt lehetőségük, mert nem mozog a közeg, és nem töri szét a buborékokat a forgórész, így össze tudnak állni nagy buborékokká, és szabadon elindulhatnak felfelé. pl: a fekvő radiátor egyéb részeiben, csőfalon amit én is tapasztaltam.
Ha újra elindul, megint csak akkora mennyiségű buborék maradhat ott, amit a nyugvó részek csapdába tudnak ejteni, a többi elkezd keringeni, majd forgórész beledolgozza a folyadékba. A res. azért nagy találmány, mert itt van a legnagyobb keresztmetszet és a közel nyugvó folyadék/levegő határa, ami hatására véglegesen ki tud lépni a buborék a folyadékból. Azért a pumpa elé kerül, hogy a buborék mentes legyen a víz amit beszív, ne porlassza vissza a levegőt a közegbe.Nekem ebből a csobogós res. az egyetlen ami szúrja a szemem, amit kihagytam volna ha erről is megkérdezel... A teljesítményét a ház szellőzése fojthatja le, sejtésem szerint.
Örülök hogy jó tanácsot adtam, és megérte
-
válasz
Hát nemtom'. Figyelemreméltó kis gép, de legutoljára Prodigy-vel láttam értelmes vizet ITX méretben.
Azért grats hozzá, nehéz szülés lehetett!
-
shteer
titán
válasz
"Nembaj, vegeredmeny miatt megerte!"
Nézőpont kérdése
-
törölt tag
válasz
energy4ever #34422 üzenetére
Most légtelenítettem le épített AIO-mat sokadjára, a pumpát cserélgetem, hátha elnémul...
A levegő tényleg bárhol el tud benne rejtőzni, összegyűlni, de a buborékok felbukkanása akkor volt a legintenzívebb, amikor a legmagasabban volt tartva a szabad nyílás. Másrészt volt ilyen elrendezésű hűtésem, ahol a legmagasabban a radiátor volt fektetve, ha 2-3 napig nem volt elindítva, mindig buborék vándorlás hangja volt hallható a radiátorból, pedig hermetikusan zárt volt a rendszer, és külön-külön átmozgatva volt az összes alkatrész lelégtelenítve.Ügyesen kisakkoztad, sőt szerencséd is volt. Azon viszont meglepődtem, hogy ilyen csekély a differencia, úgy, hogy közben a szellőzés is jobb lett. Elvileg a VGA-ból kiáramló meleg felfűtheti a radiátort, ami miatt a CPU is melegebb lenne, de a "100%-os processzor terhelésnél" nem lehet erről szó.
Nálam radiátor mérettől függően 8C°(140x30) ill. 12C°(200x35) hozott az AIO az atlasz-hoz képest ~130W hőről van szó. -
törölt tag
válasz
energy4ever #34420 üzenetére
Jobban néz ki
a radiátort hogyan légtelenítetted le, feljebb van mint a res.?
-
törölt tag
válasz
energy4ever #34418 üzenetére
Azt látod hogy a csobogós függőlegesen üzemel, mert így nem mászik le a buborék a pumpához?
Ha ezt megdöntöd akkor simán elúszik a pumpa szívó oldalához a buborék és beszívja...Ha le tudod légteleníteni a rendszert, úgy hogy ne legyenek buborékok a csövekben akkor tévedtem
-
törölt tag
válasz
energy4ever #34416 üzenetére
Ahogy csobog, beköti a levegőt, ami elkerül mindenhova a csöveken keresztül. Az elhelyezése miatt, a radiátorban fog összegyűlni a buborék. Ha ez nem zavar...
-
törölt tag
válasz
energy4ever #34411 üzenetére
Hybrid: levegő-víz hűtés
Viccet félre téve a res.-t nem így kell bekötni, vagy a szöge nem jó. Mert csobog a víz és levegőt szív a pumpa.
Vizes topikban kérj segítséget hozzá, ha nem boldogulsz!
(#34403) bambano: <(Tcase)-5C°
-
kisza25
félisten
válasz
energy4ever #34324 üzenetére
mondjuk azért tedd hozzű, hogy 1150-nél, mert 1151-be ne rakja fela annyira senki
-
ronati
tag
válasz
energy4ever #34321 üzenetére
Igen azt tudom, 1600Mhz normál, 3200Mhz (oc)-ig. Annyi a kérdés, hogy a 2400Mhz-s ramot belerakva, annak kezeli, vagy nekem kell ezt is Bios-ban állítani? hogy megy ez?
-
ronati
tag
válasz
energy4ever #34314 üzenetére
Kösz a választ. akkor a 2400Mhz-es váltás javít az első gép gyorsaságán? Az asrock 1600Mhz--t támogat, azt írják.
-
BennyRay
tag
válasz
energy4ever #34245 üzenetére
Köszönöm, Corsair Sf450 megjegyezve
-
BennyRay
tag
válasz
energy4ever #34233 üzenetére
Mondjuk 50 eFt fölé nem szeretnék menni, csak indokolt esetben. (Fontosabb lenne, hogy Mo-n beszerezhető legyen a ház, mert messzire ingázom melóba, ami baromira megnehezíti az ügyintézéseket.)
A 16 GB RAM lehet, hogy fölösleges, de megszoktam, hogy van annyi a gépemben
Viszont megjegyzem a tanácsodat, hogy érdemes gyorsabb verziót választani.
-
cinemazealot
addikt
válasz
energy4ever #34233 üzenetére
Valóban 8 GB a javasolt. Bocs a belevauért.
-
cinemazealot
addikt
válasz
energy4ever #34230 üzenetére
Nem ismerem annyira a Lightroom-ot és a memória éhségét, de ha sok képet akar szerkeszteni egyszerre, akkor azért elkelhet a több RAM.
Persze lehet, hogy 8 GB-tal is vígan elboldogul.
-
mrbig25
őstag
válasz
energy4ever #34224 üzenetére
-
Pöttön
őstag
válasz
energy4ever #34205 üzenetére
Hát jó ez azért egy csöppet pénztárca gyilkos is...
(#34208) Duracellm... OC-t még nem tudtam belőle kicsavarni, 1,15v-al használtam, alap 4ghz-n, egy Enermax Liqmax 2 120s-el, 1 db ventivel, így 20 perc Aida 64 rendszerstabilitás tesztet elbírta 74 fok körül trotting mentesen, de a venti rendesen hallatta a hangját, az alaplap meg tűz forró volt, a Liqmax-nak meg fixen felfelé álltak a csövei, így az alaplapot nem tudtam ventivel szellőztetni.
A proci nincs delidelve, és egy ideig nem is tervezném ha nem muszáj, mert akkor a garanciát bukom... -
mrbig25
őstag
válasz
energy4ever #34205 üzenetére
"...illetve hatra akar egy 120x60-asat is."
Inkább 92mm szerintem az a 120. -
cinemazealot
addikt
válasz
energy4ever #33744 üzenetére
Nekem is volt egy időszakom, amikor a tévészekrényben tároltam a lejátszóként szolgáló gépet, de nekem még az az 1 db 12 cm-es ventije és 1 db vinyója is hangosnak tűnt, ezért kibéleltem (beburkoltam hullámos szivaccsal):
Valami hasonlót (nyilván esztétikusabban) Neked is javaslok, mert egy szilárd falú, téglatest alakú dobozban olyan hangreflexiók (búgás) alakulhatnak ki, amik az őrületbe kergetnek. A szellőzés persze legyen meg (én is kiütöttem a szekrény hátulját, az a fehér háttér a képen, az már a fal), de valahogy oldd meg, hogy ne működjön úgy a cucc, mint egy rezonátor doboz.
Mondjuk a kétoldali üveg nem túl szerencsés ilyen szempontból, de ha a belső fa felületeket már be tudod burkolni, az már segíthet.
A táp az üveges rész alatti "dobozban" lesz elhelyezve? Ha annak továbbra sem lesz hátlapja, az jót fog tenni a szellőzésének, de én annak a falát is beburkolnám ilyen szivaccsal (de ez lehet fekete filc is, a lényeg, hogy kevésbé verje vissza a hangot), elvégre ott is búgni fog egy ventilátor, a fal felé pedig ott is kialakulhat a búgás.
-
Pete55555
addikt
válasz
energy4ever #33744 üzenetére
Szerintetek meg min kellene rajta csiszolni/hogy nezne ki jobban?
Attól függ, mi a cél. Led hegyek, piros, kék, zöld hűtőfolyadék - vízhűtéssel ugye.
Egyébként pofás terv, jól néz ki szerintem. Ahogy látom a szellőzésre is gondolsz, bár azon még esetleg lehetne csiszolni, mert az az 1 12-es venti lehet kevés lesz befújóra. (Gondolom a radin kifele fújó venti lesz)
-
válasz
energy4ever #33434 üzenetére
Még fiatalka, de szokott jönni-menni, pillanatnyilag a melóhelyen van
. Persze, ha nem mozgatnám eleve fekvő házat vettem volna. Szívfájdalmam, hogy a tu100-asban nincs 3.5"-os hely, még nem értem rá fabrikálni egyet bele.
-
válasz
energy4ever #33431 üzenetére
A sarokvédők azért vannak, mert ez egy hurcolászós ház. Ha a kocsi hátsó ülésére dobod, nem akarod, h egy élesebb sarok kárt tegyen a huzatban pl...
Amúgy anyaghasználattal (=minden Alu) nincs gond, egyszerűen nem ékszerdoboznak szánták, hanem mobilizálható háznak.
-
válasz
energy4ever #33428 üzenetére
Nekem a fekete elődje van, sztem baba
-
törölt tag
válasz
energy4ever #33400 üzenetére
Jó a megoldás! Annyival egészíteném ki, hogy a gépház és a gap pad közé tehetsz nagyobb felületű alu lemezt, ami szét viszi a hőt. Mert az acél lemezen nagyon gyengén terül szét a hő...
-
törölt tag
válasz
energy4ever #33388 üzenetére
Meglepően tágasnak tűnik. Simán jobbnak néz ki az elite 130-nál.
Mehet bele a magasított topflow cpu hűtő, felülre 2db coolink swif, befele fújva. Kb. össze is állt a kép. A hátsó kis venti kivágás elég szerencsétlen, de oda is megy vmi. Az meg fúj majd kifele, a többi levegő meg ott távozik, ahol akar. A videókari meg lesz bloweres, az is tolja majd kifele. Jó így, nem? Ja, meg harisnyázatlan kábeles táp kerül bele.
A tripla monitoros setup meg nagyon szexi.
-
HookR
addikt
válasz
energy4ever #33388 üzenetére
Nem váltak be, hogy ennyit változott?
-
törölt tag
válasz
energy4ever #33385 üzenetére
Szép kis ház, ráadásul a tetején van 2 venti hely. Ellehet vele játszadozni. Mármint h kifele fújjon, vagy nyomja telibe a deszkát.
Durvább cpu hűtő is befér ráadásul.
Ja és ne fáradj a képekkel, van elég a neten. Azért nagyon köszönöm!
-
Seep
senior tag
válasz
energy4ever #33385 üzenetére
Ide posztolj kepeket a beepitett hazrol ha lehet, mi is hagy tanuljunk / gyonyorkodjunk
-
válasz
energy4ever #33168 üzenetére
Mivel a lapon abból csak 4db van, amiket winyókkal szeretne feltölteni a kolléga, arra bajosan. Esetleg a mini-PCIe-re vagy a pcie-re lehetne adaptálni. Szerencsés esetben az előbbi közvetlen fogad mSATA ssd-ket, ezt ki kell deríteni (az én h170m-itx/ac-m fogad pl)
-
Polllen
nagyúr
válasz
energy4ever #32981 üzenetére
1-2 GB-t betolhatsz ramdisk-nek. Még mindig gyorsabb, mint az SSD és gépkikapcsoláskor le lehet menteni lemezre a tartalmát.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
energy4ever #32979 üzenetére
Pont hogy két modul felesleges, mivel nem dual channel. Elég oda egy is.
De mi a baj a 8GB-al? Nem olyan vészes az ára egy 1333 vagy 1600-osnak... -
törölt tag
válasz
energy4ever #32923 üzenetére
Ekkora házméretnél csak problémákat fog hozni az épített víz, csak olyan háznál vállalnám be, ahova belefér egy nagy radiátor, és a rajta lévő ventilátorok könnyedén, kis fordulaton átszellőztetik azt és a házat.
Vagy lehet bármekkora a radiátor, de nem vesz ki részt, a ház szellőzéséből.Jelen állapotból kiindulva: 50-60K elköltése után fogod elérni/átlépni azt a szintet, mint a 11K-s Atlas tud.
Ebbe beleszámoltam egy új ház árát is. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Határeset
, ha úgyis épített víz lesz akkor ram csere se kell.
-
shteer
titán
válasz
energy4ever #32913 üzenetére
Az egy Triton?
-
válasz
Háát, vízre - főleg egyedire - nem a pici mini-ITX kuckók az ideálisak. Amúgy kb 200-as (vagy vastag 140-es) raditól van egyáltalán értelme hatékony vízről beszélni, azalatt egy jobb léghűtő is hoz annyit - egyedüli előnye a kicsi vizeknek, hogy a hellyel jobban lehet játszani (=proci fölé belóghatnak cuccok, pl táp).
-
jim bcs
nagyúr
válasz
energy4ever #32913 üzenetére
Hiba volt, főleg azt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- BestBuy topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elden Ring
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- DOOM - The Dark Ages
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged