- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Androidos fejegységek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
Polllen #41386 üzenetére
Nálam H81i van G3220-szal, HD7850-nel egy Metis-ben és nem panaszkodik vagy melegszik.
Hátsó Noctua befúj, Hyper212 Evo tápba fúj, Chifi nem moduláris (meg ne kérdezzétek, hogyan fért be
) meg lefúj megoldású. 65 foknál nem nagyon ment feljebb a vga, pedig nem mai csirke és fűt azért rendesen. 1030-hoz, sőt, 1050-hez is bőven elég lesz a sima Metis szerintem.
-
válasz
Polllen #33021 üzenetére
Sajna nem tudok sok konkrétumot adni, most a Heroes of the Storm ment, ami ugye inkább 1 szálas, de a jövő a sok magé. Legfeljebb letiltok 2 magot a 4-ből, ha nagyon korlátot érzek hasonló címeknél. De pl. az új Tomb Raider sok magot használ, viszont az órajelre nem finnyás - ilyen is lehet a jövőben.
Mondjuk a Space Hulk: Deathwing tuti vétel lesz, ami UE4-en fut, az meg erősen több magra optimalizált (link).
HD4600 csak egy lehetőség, valszeg' inkább valami low fogyasztású cucc lesz a proci mellett.
-
-
MrDerekas
addikt
válasz
Polllen #32664 üzenetére
... és (#32663) t72killer
Nekem egy egysoros kvarckristály kijelző is megtenné a telepítés idejéreMeg az esetleges későbbi konzolon való foltozgatáshoz is.
Az Asrock N3150B-itx lappal szemezek. A kis fogyasztás a mérvadó, így AMD nem nagyon jöhet számításba a jelenlegi felhozatal mellett. Ez az egész, amit tervezek egy doboz lesz a router mellett a nappaliban. Kis szerencsével a büdös életben nem kell használnom asztali gépnek, arra ott van a cuccom (a fejlécemben, amit azért igyekszem még fejleszteni). Szóval free oprendszer, dlna és hálózati meghajtó, max két lemezzel. 27/4 üzemidőben. Két sata port elég, rendszer mehet usb 3.0-ról (szerencsére a freenas nem nyírja ki a pendrive-ot). Szerény igények, kis befektetésA jobb driver támogatottság miatt is előnyösebbnek érzem az intel platformot. Persze ha egyszer egy mütyür gépet akarok építeni a jelenlegi pc-ém helyett, már más lesz a megközelítése ezen problémának
(Bár akkor meg a dedikált vidkari is alapkövetelmény nekem, mert játszani jó
A ház pedig egyre inkább a Shark Zone C10 lesz, mert nagyon bejövős a külleme, szerelhetősége. (Egyedi háztervek is kigondolás alatt. Ahogy időm engedi lesz fém és fa ház is. Aztán győz majd a jobbik.)
-
-
válasz
Polllen #26522 üzenetére
Nyilván egy GTX750 jobb választás (nekem is LP Zotac van most), csak a tervezett 120W-os fogyasztási keretbe nehezen fér be egy i3 + egyebek mellé.
Igen, itt nagyon kicsik a különbségek.
Akkor úgy kérdezem: ha egy árban vannak, akkor melyik a jobb választás?
GT 730 1GB DDR5 64bit
R7 240 1GB DDR3 128bit
A teszt alapján az előbbi, de nem vennék rá mérget.Vagy várjam meg inkább a következő generációt IGP-vel?
Ott már valószínűleg végleg kikopik a Fermi, és a GT930/940 is Maxwell architektúrával jön. -
burny
aktív tag
válasz
Polllen #25582 üzenetére
Én ezt el tudnám képzelni magamnak, ha lenne elég zsém rá!
Alulra egy x99-es rendszer, renderelni ezt meg azt, amíg dolgozik felügyelet nélkül addig a felső gépen meg játszanék.
Igaz az elég nagy probléma lenne az alsó rendszerből felfelé áramló levegővel 'hűtené' a játékos vga-t... -
Garold
senior tag
válasz
Polllen #25582 üzenetére
Nekem 3-4 méterre van a HTPC-m és a "nagy" gépem, ami szintén ITX, egy ilyennel egy házat meg lehetne spórolni. - de az már csak ár kérdése, mert szerintem ez a ház kb duplájába fog kerülni mint az én 2 ITX házam együtt
Nekem tetszik a koncepció, és nagyon jól variálható is. -
tlac
nagyúr
válasz
Polllen #25545 üzenetére
attól függ, hogy 32 vagy 64 bites uefi van-e rajta
csak azonos "bites" bootloadert tud elindítani az uefibár a 32 bit rosszul hangzik, de egyébként van pár előnye is: kevesebb helyet foglal a rendszer és a memóriaigénye is talán kicsivel kevesebb
szerk.
a tabletemet is 8.1-gyel vettem, de csak 32 bites -
Pista0001
addikt
válasz
Polllen #25533 üzenetére
Hát, te tudod.
Nem ismerem a szüleid felhasználói szokásait, és nem is áll szándékomban minősíteni azokat, de nem biztos, hogy az átlagot képviselik. Kíváncsi vagyok, mit szól egy ilyen gép, ha a háttérben torrent fut mondjuk 5 letöltéssel, 25 seeddel, mellette e-mail kliens 5 percenkénti frissítéssel, van nyitva egy böngésző 6-8 lappal (adblock nélkül, flash reklámokkal!) fut egy sok kis fájlos másolás (fényképező memóriakártyájáról USB-s háttértárra mondjuk), és erre elindítasz egy full-HD filmet vagy egy netes flash játékot. Ez szerintem egyáltalán nem extrém, hanem manapság teljesen átlagos felhasználás. Ha ezt röccenés nélkül megoldja, akkor valóban alkalmas általános felhasználásra.
-
sysrq
őstag
válasz
Polllen #25408 üzenetére
Hűtőborda nélkül valószínűleg bármi, ha már van valami a RAM-on akkor ennek a tesztnek a végafelé van pár kép.
-
fogtunder
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Polllen #24877 üzenetére
az, hogy ekkora TDP-re szerintem teljesen felesleges. van egy asrock ion 330-asom, éppen HTPC-ként funkcionál, abban voltak ilyen kis vacak ventik (egy a GPU bordán, egy hátul), első körben, mikor elkezdtek hangosak lenni, még kicseréltem őket, másodjára kiszedtem őket, perforáltattam a ház tetejét és beraktam egy 12-es ventit. na annak nincs hangja.
-
storm4
aktív tag
válasz
Polllen #24055 üzenetére
Igen, jól látod, hogy nincs árnyékolás.
Nem tapasztalok semmilyen interferenciát egyik eszközömmel sem, ami a közelében van.
Hogy magamat védjem a káros sugárzástól?-- Ezzel kapcsolatban pedig csak annyit tudnék mondani, hogy a lakásban wifi van, okostelefont használok, ennyi sugárzás már szerintem nem oszt-nem szoroz. (bár lehet rosszul látom ezt a dolgot) -
-
válasz
Polllen #23613 üzenetére
Ja értem. Na de nálam menne SG05-ben...
Egyébként úgy tűnik, megérte a platformváltás: Trinity/Kaveri esetében meleg levegőt fújt ki a SWIF, és az oldallap is jócskán átmelegedett, mindezt általános felhasználás alatt (böngészés, zenehallgatás, youtube, doksik, stb.) Most ennek nyoma sincs, hűs levegő áramlik ki oldalt. Ezen felül az AC Freezer is érezhetően langyos, gyakran meleg volt, míg az Intel gyári hűtőjét hiába fogdosom, a fém borda épphogy langyosabb annál, mint amikor beszereltem.
Szóval ez egy SFF PC-nél nem utolsó szempont, pedig AMD-fan vótam' ám...
Anyagilag sem jártam rosszul, semmit sem kellett ráfizetnem:
sFM2+-os lap + APU + Freezer = s1150 lap + i3 + HD7750 -
-
Goose-T
veterán
válasz
Polllen #23391 üzenetére
Egész jó szerintem, végül is 8 centis venti van benne. Állítólag a legcsendesebb SFX táp a Chieftec SFX-350BS, de az egyáltalán nem kapható. Ha újra lehetne kapni a Chieftec BT-04B házat, akkor abban pont az a táp lenne, és a ház táppal együtt kerülne 20 rugóba, ami a Be Quiet táp 16 ezres árához képest elég jó. Ha megvennéd a házat és kiszednéd a tápot belőle, még mindig tök jól el lehetne a házat külön adni szerintem. Persze ez csak elmélet, mert már nem kapható itthon pár napja a BT-04B.
-
Goose-T
veterán
válasz
Polllen #23182 üzenetére
Chieftec BT-04B-U3, 20 rugó körül kapható itthon jóféle 350W-os SFX táppal együtt, és normál magasságú kétslotos VGA-t lehet belerakni.
-
válasz
Polllen #22871 üzenetére
Ezt mondd a nagy felbontású textúrákat kedvelő, portált gyakran használó Diablo 3 játékosoknak. Meg ott van a Battlefield, ahol ha nem tölt be elég gyorsan a map, akkor mire megjelenik a pléjer a pályán, a többiek már el is húztak a járművekkel.
(#22873) flashpointer
Oké, nyilván mindenki el tudja dönteni, hogy mennyi helyre van szüksége.(#22874) F34R
Jah, ha még alkalmi játékra sem kell az IGP, akkor jobb választás egy Intel proci, már csak a fogyasztás miatt is. -
válasz
Polllen #22660 üzenetére
Na ja, de az egy kicsit drágább megoldás, főleg ha külső notitáp is kell.
Az sfx FSP meg tud leadni 288W-ot, a nagyonmax. 130W-os rendszert két ásítás között is kiszolgálja, a ventinek nem nagyon kell dolgoznia. Viszont ha később kell plusz kraft, akkor sem lesz gond, szóval szerintem jobb megoldás hosszabb távon.
-
válasz
Polllen #22634 üzenetére
Én meg most nézegetem az SG05-öt, és az ehhez hasonlóakat - feltűnt, hogy ha az ODD-t nem középre pozicionálnák, hanem valamelyik oldalra, akkor mellette talán elférne egy 2.5-ös meghatókat fogadó keret.
Ráadásul az ODD-t az élére is állíthatnák, mint egyes mITX házakban a 3.5-ös HDD-ket, ami így akár az alaplap mellé is benyúlhatna, a HDD-k meg maradnának a deszka és az első venti között (pl. az ISK600-ban) - így simán lehetne több meghajtóhelyet kapni SG05/06 méretben is.
-
Pista0001
addikt
válasz
Polllen #22627 üzenetére
Az ML06-al (csak a hiúságom miatt, valójában az ML05 is jó lenne, de az olyan ronda) szemezek én is NAS-nak, csak ahhoz előbb el kéne adni a PC-Q07-et. Valószínűleg nem fogok vele vacakolni, és utóbbi lesz a NAS kasznija. 2 db 3,5-es lesz benne, meg egy 2,5-es, természetesen pico-PSU-val, tehát az ML06 (ML05) jobb lenne. Pont azért, mint amit az ML07-tel kapcsolatban írtam, az arányai miatt könnyebben elhelyezhető.Alaplapnak Gigabyte 1037U-s passzív alaplapot néztem ki, szóval a hűtés miatt is jobb lenne a lapos ház, tekintve, hogy van pont "raktáron" 8 centis ventim is.
-
válasz
Polllen #22521 üzenetére
Thermaltake Element Qi-ba elvileg teljes méretű ODD is belefér, azért is néztem azt. Azt Te sem ajánlod?
Visszaolvastam a topicban, többnyire meg voltak elégedve vele az emberek.
Ez a CM nem tűnik annyira HTPC alapnak, nekem fontos lenne az is, hogy max a vinyót halljam mikor ez a gép megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest