- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
varmi2 #35081 üzenetére
A jövő héten szeretném megrendelni KDL50W755C.
4-5m-ről, nézném.
És ehhez szeretnék ITX-et. -
patomi
őstag
válasz
varmi2 #34477 üzenetére
Ne feledd, ha kínai raktár, fenn akad a vámon nagy eséllyel. Inkább ezt kuksizd meg(bár gondolom már láttad) ASRock DeskMini ez kb. 50K-ból itthon van. 155x155x80mm vastagabb, de kisebb kocka.
-
törölt tag
válasz
varmi2 #34477 üzenetére
Szerintem nézd meg mekkora hátrányt jelent az 1 memória csatorna használata CPU-nak IGP-nek.
Illetve érdemes megnézni a hátlapot, hogy a csatlakozók tényleg bele pattannak-e a helyükre pl.: audió, Lan.CPU a hűtése egész korrektnek néz ki, HA van normális biosa, állítható ventilátor vezérléssel, akkor meg is lehet mellette maradni. Érdemes még 1-2 likat ütni a CPU-val átellenben, hogy a PCH/HDD is kapjon szellőzést a CPU hűtő által.
-
st6969
őstag
válasz
varmi2 #32974 üzenetére
Nem mondanám, hogy megfelelt az E350, elég lassúcska volt
de ha az AM1 ütősebb, akkor szerintem jó lesz.
A 8GB az egy modul legyen, vagy 2x4GB, esetleg javaslat konkrét típusra?
Házat tudtok ajánlani? Ez mondjuk jó lehet? Ilyen fekvő formátum kellene, ez árban is barátságos, és még passzív táp is van benne, ha jól látom
SSD-re is szívesen fogadnék konkrét javaslatot 45eFt-ig.
Mindenkinek köszönöm a segítséget. -
válasz
varmi2 #32974 üzenetére
+1 az Athlon-ra, bár a soklapos böngészésre talán jobb lenne egy Pentium, de SSD-vel, 8GB RAM-mal szvsz az AMD is simán megbirkózik a feladattal!
Ráadásul a gyári hűtő helyett passzív bordát is fel lehet szerelni az APU-ra:
Alpine M1 Passive -
xtevo
őstag
válasz
varmi2 #32279 üzenetére
@varmi2
Köszi a megerősítést, én is így gondolom, hogy elbír vele.@AxBattler
Amúgy az Arctic Alpine M1 Passive bordájával szemezek én is, hűtés gyanánt.Házhűtést megfontolom, oldalról!
A 35 cm mélység nem szűken van, gondoltam én is, hogy a kábelekkel kezdeni kell vmit, kb. 38-39 cm a szabad mélység.@Patice
Köszi a tippet! AM1 vs N3150 / N3700 párharcban kire szavaztok?@Sebaj Fóbiás
Ez nekem új, de kb. haver szétoltott, hogy ezt nem tudom... -
válasz
varmi2 #32036 üzenetére
Viszont plusz egy doboz, a végső cél az egy pár literes gép lenne.
Tényleg olyan érzésem van, hogy csak magamat szop@tom ezzel az egész mitx mizériával.
Már "szétbontottam a gépemet" kettőbe, a nagy elvan ATX-en, a kicsit meg szeretném minimalizálni.Egy normális lap ~50eFt, arra jön majd még rá valami élhető igp-vel szerelt proci, egy szett gyorsabb ram, egy sfx táp és ott tartunk, hogy hagyom az egészet... eladok mindent, veszek egy i7-6700K-t, rácsűrök egy nagyobb bordát, kap egy 970-et és nem nyúlok hozzá 3 évig.
Mindez elérhető mATX magasságokban. -
törölt tag
válasz
varmi2 #31597 üzenetére
Köszönöm.
És egy AC/DC külső táp elbír
1Pentium G3260 53W proct. és 2db adat hordozót?
Pentium N3700 6W processzoron is gondolkodtam,
de 10 év múlva jobban kijön az erő különbség!? gondolom ÉN.
Most egy P4 2.80GHz-es van, ezt szeretném lecserélni, Linux Lubuntu fút rajta,
egész jólenne ha bírná a YouTube 720p-t.
Az hogy lassú nem zavarna, 1996-ba egy cégnél ültem a net elé, ahhoz képest
a P4-esem Villám mekvin. -
bope87
aktív tag
válasz
varmi2 #31584 üzenetére
Köszi a választ! Nem rossz megoldás az átalakítós beszerelés sem, csak nem tudom, hogy passzolna a Metisbe (mármint, hogy tutira elférne-e, nem takar-e le semmit, ilyesmire gondoltam).
Legrosszabb esetben marad az ATX méretű táp, csak (fél)moduláris, hogy fölös kábelek ne lógjanak a házban, ígyis művészet szerelni -
válasz
varmi2 #31386 üzenetére
GA-F2A88XM-HD3: Micro ATX Form Factor; 24.4cm x 17.4cm
GA-F2A88XM-D3H: Micro ATX Form Factor; 24.4cm x 24.4cm
+
(#31314) AxBattlerSzóval vannak itt variációk a témára...
Ráadásul egy csomó ITX ház elég ducira van tervezve, sokban elférne egy micro lap is, kis "áttervezéssel. A Sharkoon-nál meg kínálja magát a lehetőség, ha jobban szemügyre veszed a belsejét. -
mrbig25
őstag
válasz
varmi2 #31315 üzenetére
Ha meg fordítva lenne, akkor a VGA takarná ki az x1-es PCI-e csatlakozót...szóval eléggé rétegtermék lesz, mert csak azoknak lesz jó, akik 1 slotos VGA-t használnak vagy olyan házuk van, ahol így is elfér egy 2 slotos kártya.
mATX házba meg igazából felesleges ilyet venni...oda mehet nyugodtan egy normál mATX lap.
-
h-yle
addikt
válasz
varmi2 #31277 üzenetére
Köszi!
Ez se túl bíztató.
Lehet, hogy kezdetnek lesz egy sima H170-es lap, addig "eldöcögünk" HDMI 1.4-el és később ha lesz keret kap egy GTX 950-et a gép.
H170-ből melyik lap az ajánlott? WiFi nem kell, 2 SATA elég (nem baj, ha van több), Gb LAN, 2+ USB3, HDMI a többi nem számít, legyen megbízható, és le legyen rá minél több gar.
-
-
-
törölt tag
-
Ereshkigal
őstag
válasz
varmi2 #30187 üzenetére
Köszi! Nézelődtem este, és bár nem jönnek be ezek a kockák annyira, de lehet ilyesmiben kell mégis gondolkodnom. Mondjuk 15 cm-nél nem szeretnék magasabbat, mert így még bemenne a ház két polc közé, de lehet, erről is le kell tennem. A SilverStone ML05 lenne még jó talán, abba pakolhatnék némi plusz elektronikát, amit külön dobozba szánnék eredetileg.
-
Pista0001
addikt
válasz
varmi2 #29556 üzenetére
Alacsonyabb az órajele mint az 5150-nek és az 5350-nek (így fogyaszt kvesebbet), de ugyanazokat a szabványokat és technológiákat támogatja mint a többi. A megcélzott feladatra biztos alalmas, a legnagyobb előnye hogy külön ráfordítás nélkül is passzív. Emellett 4 sata, usb3, mind a 4 féle jelenleg is használt képkimenet, teljes hosszúságú pci-e (4× elektronikusan) plussz mini pci-e wifinek például a repertoár. Ma délután próbálok ki egyet, de 3d-t a megjelenítő miatt nem fogok tudni tesztelni.
-
Giovanny
őstag
-
HookR
addikt
válasz
varmi2 #28747 üzenetére
"És a gép minden komponense ezt a 12V ágat terheli, a cpu, chipset, ssd, hdd, vga."
Az SSD és a 2,5"-es HDD nem, azoknak az 5V-os ág kell.Ettől függetlenül a lényeggel egyetértek, 55W-os VGA-hoz erősebb 12V-os ág kellene, semmiképp se legyen kicentizve. Ilyen szempontból az R7 250 65W-ja sem jó. Ellenben a GDDR5-ös memóriával szerelt GT730 csak 25W.
Aztán, hogy az n3150 / j1900 hogyan viszonyul Solid Edge-ben a GTX750-hez, azaz hogy a dVGA malmozna-e mellettük unalmában, azt nem tudom. Ezzel kapcsolatban teszteket kellene előkaparni, netalán a gépösszerakós topikban puhatolózni, hátha van arrafelé valakinek tapasztalata.
Ami biztos, hogy a HD7750-et nem érzem szűk keresztmetszetnek Inventor-ban az olyan részletességű összeállítások mellett, amikkel eddig dolgom volt (lásd például: #26848), aminél az R7 250 nem sokkal lassabb, a GTX 750 Ti pedig kb. 2x gyorsabb (játékokban). -
HookR
addikt
válasz
varmi2 #26543 üzenetére
63mm-t ad meg a gyártó a ház teljes vastagságára, amiből 10mm az alaplap nyákja, a processzor, valamint a processzorfoglalat együtt. 0,6mm az anyagvastagság, ezért a két burkolati elemnél legalább 1,5mm-rel érdemes számolni (festékvastagságtól függően lehet összesen akár 2mm is). Tehát a kérdés az, hogy a képek alapján az alsó burkolati elem belső síkja és az alaplap távtartócsavarja közötti távolság nagyobb-e 6mm-nél, vagy sem. Így a képek alapján azt mondom, talán épp belefér 6mm-be, így a 45mm-es hűtő jó eséllyel elférhet, de éppen csak.
Viszont a jobb szellőzés és mérsékeltebb szélzaj miatt nem ártana törekedni valamennyi távolságra a ventilátor és a perforált lemez között, ami így bizonyosan nem lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- PlayStation 3
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OTP Bank topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest