- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
t72killer #37796 üzenetére
Hat igen, valoban lehetne valamivel szebb, de nekem meg belefer.
@HookR: Koszi, most elso korben egy ASUS GTX 960 Mini 2GB menne bele, majd kesobb upgradelnek.
Meretben valami kisebbet szeretnek, mint a jelenlegi 406x185x444mm-es asztalim. Nem kell nagyon kicsi, de eleg keves hely van az asztalomon, ezert gondoltam, hogy jobban jarnek egy mini-ITX-el.@Seep: Koszi neked is az infokat! Igen, egy picit nekem is "tul szelesnek" tunik a tobbi hazhoz kepest, bar eloben meg nem lattam.
Nezegettem meg ezeket a hazakat, ezekrol mi a szakvelemeny?
- Fractal Design Node 202
- Fractal Design Define Nano S
- NZXT Manta (tetszik nagyon, talan a legjobban, de nem tudok rola sokat)
- Corsair Graphite 380T (ez nagyon tetszik, csak talan kicsit tularazott)
- Raijintek Metis (csak ahogy olvasom, ezzel kell mokolni rendesen hogy jo legyen a hutes, en meg nagyon zoldfulu vagyok)Illetve szerintetek erdemes meg egy i7-4790 proci kore epiteni konfigot, vagy inkabb adjam el es egy jo kis Kaby-ra alapozzak?
-
Buckey
őstag
válasz
t72killer #37757 üzenetére
Jó félét linkeltél, de azt hozzá kell tenni, hogy azért a megfelelő érintésvédelmi szabványoknak megfeleljen. Az olcsóbb fajta márka nélküli kínaiak ezt nem teljesítik! Igaz, hogy a feszültséget és valamennyire az áramerősséget kiszolgálják, de nem biztonsági transzformátorok (tápegységek).
Én ezt javaslom, mert ez a fajta teljesíti a villamos biztonságtechnikai követelményeket.
[link]
[link](Az olcsó, kínai félén a 230V-os és a 12V-os rész nincs rendesen elválasztva, nincs kimarva a nyáklap, így egy kis párától is kúszóáram lephet fel pl.. De van más nyalnkság is, ami miatt ez jobb.)
-
Kodiak88
tag
válasz
t72killer #37761 üzenetére
A NAS nincs benne, az hálózati eszközöket egy következő projektben szeretném beszerezni/frissíteni.
Igazából most csak egy kisméretű "asztali gépet" szeretnék összerakni, ami kiszolgálna játékra, irodai munkára (CAD,stb de ez viszonylag ritkábban kellene), valamint a későbbiekben lehessen fejleszteni majd a dolgokat ha amirt most berakok már gyenge lenne.
-
Kodiak88
tag
válasz
t72killer #37759 üzenetére
Próbálnék kisebb méretben maradni, nem vagyok nagy gamer de szeretném ha újabb játékok is értékelhetően futnának (worms, autós stb amiket kontorllerrel lehet irányítani) Mekkora költséget és méretet jelente a a jobb VGA?
A NAS futhatna a gépről is, de a méretkorlátok miatt gondolkodtam, hogy külön rakom.
-
-
dugo_
veterán
válasz
t72killer #37711 üzenetére
A BitWit csatornán a srác rakott szimpla radit a Node 202-be ITX VGA mellé, kártya nélkül beleférhet a dupla is.
youtube.com/watch?v=5RBi7wObZM4Csak egy kicsit kell faragni.
-
Buckey
őstag
válasz
t72killer #37632 üzenetére
Ez az, hogy kicsi fogyasztású és csendes gépet akartam, erre nem jön össze.
Remélem, azért az az egy db procihűtő nem lesz hangos.Néztem én T-s procit, de ezért az árért ez volt. Mondjuk így a nagy gépemet szerintem el is adhatom, amennyit ez tud.
Vagy kiveszem belőle a 600-as tápot. Lekötöm a ventilátort, így az is csendes lesz. 100W-nál csak nem fog leégni.Max. teszek bele egy hőérzékelőt, hogy kapcsolja be a ventilátort, ha melegszik.
-
Buckey
őstag
-
tvamos
nagyúr
válasz
t72killer #37608 üzenetére
Eredetileg onnan indult a veszkodes, hogy nagyon hangos volt a proci huto, (mert folyamatosan magas fordulaton jart,) es hosszas szerencsetlenkedes utan sem halkult le. De mivel minden piszok meleg volt a gepben, egy ido utan a tapra terelodott a gyanum, hogy az piszokul melegszik. Es valoban, az nagyon melegszik. Levettem a tetot, ami azert sokat hasznalt. Kesobb a tapot kicsavaroztam, tavol tettem a geptol, igy allig megy a proci venti. Most itt tartok. (Illetve, hogy kaptam egy 120W-os PSU-t.) Persze, jo lenne, ha "kvazi passzivan" menne a gep, mondjuk allna benne a venti, vagy nagyon lassan menne. Kicsit overkill ez a konfig nekem, de ez mar itthon van, es mukodik.Sokat nem akarok kolteni ra.
Amugy szerintem valami ilyesmi tapom van: Sea Sonic SS-250SU 250W 80+ Flex-ATX
-
imibogyo
veterán
válasz
t72killer #37614 üzenetére
Én is gondolkodom most egy ilyen megoldásban (mármint nem pont ebben a típusban gondolkodtam, de amúgy nagyon szimpatikus
), hanem egy SFX/ATX átállásban, mert bár nagyon bevált a mostani szett, de azért a házon belüli nem szabványos elhelyezés kényszere nem mindig örömteli... Jó dolog különcködni egy kicsit (ami egyedi háznál nem is okoz gondot), de szinte bármilyen gyári házat vennék, tuti hogy a sarokcsiszolóhoz/Dremelhez kell nyúlnom egy egyszerű tápegység beszereléshez. És ehhez most már 2 gyerek és egyéb elfoglaltságok mellett egyre kevesebb motivációm van...
-
tvamos
nagyúr
válasz
t72killer #37605 üzenetére
Ez a konfig:
- Gigabyte H55N-USB3
- i3-540
- Valami 2.5"-es HDD van most benne, de a tesztre USB kulcsrol Lubuntut bootol.Persze, kesobb lesz benne HDD, mert home szerverre akarom atalakitani. Valamilyen modon monitorozni akarom mindennek a teljesitmeny felvetelet, mielott dontok az alkatreszekrol.
Az AC/DC-t minden keppen ki akarom venni a hazbol, hogy kevesebb ho termelodjon a hazon belul.
(#37606) lajos75 válasza imibogyo (#37597) üzenetére
12V 6A Ipari led tápegység Milyen? -
HookR
addikt
válasz
t72killer #37524 üzenetére
A Gigabyte előnye a plusz egy HDMI kimenet. Az MSI (és Zotac) mellett szól a dupla ventis kialakítás, ami alatt alacsonyabb, folytonos, besüllyesztés nélküli a hűtőborda, így előnyösebb, ha a gyári ventiket kiváltanád csendesebb 80/92/120/140 mm-es venti(v/kk)el. Valahogy így: v10
-
HookR
addikt
válasz
t72killer #36430 üzenetére
Az LP kártyák hűtése sem feltétlenül a csendességről híres. Ha ez fontos szempont, akkor dVGA-ból olyan példányt érdemes venni, aminek a bordája megkönnyíti, hogy a gyári venti(k) helyett tetszőlegeseket rakjon mellé az ember. És olyan házat, ami ezt lehetővé teszi (Silverstone ML06-E és ML09).
Az MSI GTX1050 Ti 4GT LP ilyen és már egy hónapja kapható. -
törölt tag
válasz
t72killer #36352 üzenetére
Az AC/DC (2db) mehetne a Fül alá szigorúan műanyagból kibontva, paneltáp(pico PSU) csak az alaplapnak+VGA-nak kell (ebből az alaplap: ventilátorok+ 200mA), a CPU-t lehet külön körön tápolni, ott a 4/8p csatlakozó, szerintem van esélye hogy belefér, és elég is lesz, ha így csinálod.
(#36353) Ispy: ha akarsz "időt tölteni vele" meg kellene nézni, mekkora a hőellenállás a gpu és a hűtő között, milyen gyorsan válzozik a GPU hőmérséklete, felfekszik e rendesen a gpu-ra...
kilehetne hozni még pár fokot belőle, ha nincs leragasztva a hűtő csavarja, és van benned annyi higgadtság hogy nem vágod földhöz.Amikor kérdezted a PWM csatit akkor - nekem - egyértelmű volt, hogy valami aftermarket hűtést teszel rá...
-
burny
aktív tag
válasz
t72killer #33487 üzenetére
Régen nagyon tetszett, de az ára az magas lesz, ÉS csak 1 usb3 port van az elején, 2 darab (még ha usb2-es is) jobb lett volna, nincs fülhallgató (+mikrofon) bemenet. Ennyiért inkább Ncase M1, vagy SENTRY, vagy node 202 vagy Silverstone házai.
Igaz hogy liter/lóerő bajnok, de túl sok a kompromisszum.
Fogantyú szerintem túlzás lenne, fél kézzel fel lehet emelni az egész szerkezetet, csak a térfogatán dobott volna sokat, és nem nagyon sok haszna lett volna.
-
energy4ever
addikt
válasz
t72killer #33430 üzenetére
Erre is csak ugyan azt tudom mondani, mint az elozore.
Nemtudom miert, ranezek, es nem egy minosegi valamit latok. Lehet, hogy azok a sarok zaro lemezek, vagy nem tudom, de nem a megszokott kulseju cucc az.Ettol fuggetlenul lehet, hogy jo, meg minden, de nekem nagyon kinai minoseget araszt ranezesre kepek alapjan.
-
Mercutio_
félisten
válasz
t72killer #33396 üzenetére
Ezzel nem mondtál semmilyen új infót, lévén nekem is van msata-s ssd-m, és leírtam+linkeltem, hogy a pci-e m.2 a nagyobb sebesség miatt melegszik jobban.
A kérdés a nem pci-e m.2 ssd-k viselkedésére vonatkozna és mint írtam saját tapasztalat érdekelt volna.HookR: Az MSI lap hátoldalán van a m.2 foglalat azaz SG05-nél a tálca alatt lesz, ott hogy gondoskodjak hűtésről?
-
válasz
t72killer #33373 üzenetére
Gyors undervolt teszt: a lapom sajna csak -100mV-ot enged, konnektorból ezeket mértem:
Alapfesz/-100mV VCORE offset
Asztal(notepad): 18W/17W
zlib: 36W/32W
Photoworks: 40W/36W
Mandel: 46W/39W(Kikapcsolva: 2.5W)
Nem óriási, viszont nagy terhelésnél segíthet. Bár a hőfokaim tökéletesek, most 31 fok van ahol tesztelgetem és 45 foknál nem mértem melegebb procihőfokot
. Igaz, egyelőre nyitott ház+L9i hűtő.
Konfi: i3-6300T, asrock h170m-itx/ac, HGST 2.5"/7200rpm-es winyó, 2x8GB DDR4, m3-ATX picoPSU*, 150W-os AC/DC*.
*: lakatfogóm sajna nincs, hogy ezek hatásfokát ki tudjam mérni.
-
válasz
t72killer #33331 üzenetére
A Silvretta-t azért írtam, mert nem kerül egy vagyonba, sok helyen lehet kapni, és nem batár nagy, mint a Big Shuriken, vagy az AXP100. Tudom, nem tökéletes, vannak jobbak, de nem 5k HUF körül, hanem 10k HUF fölött.
(#33332) cooi111
Ezt a modellt nem árulták külön wifi kártyával, antennával, azokat neked kell hozzá megvenned (M.2-est), vagy rádobsz tíz Mátyást, és megveszed a GA-B150N Phoenix Wifi változatot. -
-
válasz
t72killer #33280 üzenetére
Kétlem, hogy a kondi környezete lett volna 105°C-os, de ha mégis, ott már más is meg fogja adni magát.
Én ipari környezetbe tervezek hardvereket, a legtöbb helyre mi is low ESR, 105°C-os kondit teszünk, de ez is leginkább túlbiztosítás. Valójában felesleges (mármint a hőmérséklet miatt az). -
válasz
t72killer #33228 üzenetére
+ (#33229) Erdei88
CPU erőre gondoltam elsődlegesen. Egy haverom Raspberryre cserélte a letöltős HTPC-notiját, és annak kapcsán kerültek szóba az integrált CPU-s megoldások, mire képesek, stb.De akkor ezek szerint még mindig a Kabini a nyerő ebben a kategóriában (már ha nem számít annyira a fogyasztás).
-
Archttila
veterán
válasz
t72killer #33218 üzenetére
Aztán küldheti is gyorsan vissza gariba akár a CPU-val együtt
mert szereti ám őket a túlvilágra küldeni
Azt hiszem a legújabb példa erre BL@CK fórumtárs esete, bár nála ha jól emlékszem csak a lap volt szar, és szerencséjére nem halálozott el mellette semmilyen más alkatrész.
Ha jó ITX lapot kerestek erős/stabil VRM-mel akkor az ASROCK FATAL1TY Z170 GAMING-ITX/AC ajánlom. (nem csak én)
Jelenlegi beállításom 6600K: 4.5GHz_1.280_LLC2, CPU stress test alatt meg sem mozdul a fesz.Premium 60A Power Choke
Compared to traditional chokes, ASRock’s premium 60A power chokes effectively make the saturation current up to three times better, thus providing enhanced and improved Vcore voltage to the motherboard.
Dual-Stack MOSFET for CPU Power
Dual-Stack MOSFET (DSM) is another innovative MOSFETs design by ASRock. The silicon die area is increased by stacking two dies into one MOSFET. The larger the die area, the lower Rds(on). Compared to traditional discrete MOSFET, DSM with larger die area provides extreme lower Rds(on) 1.2 mΩ, so the power supply for the CPU Vcore is more efficient.
Nichicon 12K Platinum Caps
Supreme 12K platinum capacitors with lifespans of at least 12,000 hours. Compared to other counterparts on high-end motherboards that merely have lifespans of around 10,000 hours, ASRock applied Nichicon 12K Platinum Caps that offer 20% longer lifespans and provide more stability and reliability.
-
törölt tag
válasz
t72killer #33058 üzenetére
Süti vagy nem süti
:
Computex 2016: a Zotac mobil VR-t és GTX 1080-akat mutatott be -
HookR
addikt
válasz
t72killer #33079 üzenetére
"öőő, ez vmi nemesfémből van
?"
Szerintem távol-keleti aggastyán kovácsmester (akihez amúgy svájci órásmesterek járnak továbbképzésre) készíti civilizációtól elzárt, hegyi kolostorban, kézi szerszámokkal. A csavarokat is.
Vagy grátiszba mellécsomagolják a komplett kínai gyártósort, présszerszámokkal, gyerekmunkásokkal együtt. Úgy már nem is drága. -
cinemazealot
addikt
válasz
t72killer #33068 üzenetére
Igen, de a UPS-eknek saját protokolljuk van, amit saját programból dolgoznak fel, így gyakorlatilag bármilyen információt képesek átadni a PC-nek, amit azok dedikált hardvere képes szolgáltatni.
Én viszont azért gondoltam a mikrofon bemenetre, mert az ideális esetben 65535 jelszintet képes érzékelni másodpercenként akár 48 kHz-es mintavétellel, ami elég jó felbontás. Az viszont gond, hogy a mikrofon és vonali bemenetek általában DC-szűrtek, így pont egyenáramot nem fogok tudni rajta mérni, hacsak nem szaggatom meg valamivel. Találtam is egy érdekes cikket, elég biztató.
(#33071) Duracellm...
Szerintem ezzel már találkoztam, t72killerrel már futottunk egy kört egy hasonló barkács témában. De akkor alaposabban átnézem. Köszi. -
válasz
t72killer #33016 üzenetére
Egyrészt lehetőség szerint nem szeretnék bénázni az UEFI-ben: menjen PnP.
Másrészt azt olvastam én is, hogy a normál procik arányaiban nagyobb teljesítménycsökkenéssel reagálnak a feszcsökkentésre, mint a T-s társaik, amik gyárilag be vannak állítva, ki vannak válogatva.A kinézett T-s i3 egyébként csak 200Mhz-zel fut alacsonyabb órajelen a mostaninál (3300Mhz vs. 3500Mhz), nem tudom ez mennyire visszalépés?
i5-4460T-n is gondolkodom/tam, de ott a 2700Mhz-es Turbo órajel (1 magon) már elég erős korlátnak tűnik.
(#33018) Mercutio_
Igen, ilyesmire gondoltam.(#33019) Polllen
A kisebb fogyasztás mindig jól jön, és hosszú távra tervezek.
Később még változhat a koncepcióm (most GTX750Ti, később lehet csak HD4600), egy jobb pico táp is benézhet, ki tudja? -
cinemazealot
addikt
-
skyli
senior tag
válasz
t72killer #32970 üzenetére
azt nem szeretném
de basszus ne már h ez a legnehezebb az egészben
ezen kívül még a hővezető pasztát kinyitni volt nehéz(rá volt öntve a nejlon az elejére) és egy picit a wifi mini bigyuszát rákötni az alaplapra, úgy h bent volt már a ram és a procihűtő is. És a ház kifog rajtam
-
törölt tag
válasz
t72killer #32919 üzenetére
Szerintem használhatod hűtésre a memórián lévő bordát, megfelelő vastagságú gap-pad-al ami rugalmasabb mint a réz lap.
Így az induktivitás+memória is hűvösebb lehet mint 60C°, magába az induktivitás lehet hogy eléri a 80-100C°-ot, ami teljesen normális.A külön nyákos megoldás is jó, de mindkettő esetben kell a kényszer szellőzés fokozott terheléshez.
A kábelkorbácsos megoldás biztosan akadályozza azt, valamilyen mértékben.Bármit csinálsz ne feszüljön semerre a memória, a csatlakozóban lévő érintkezők akkor működnek optimálisan ha pont középen van a pcb, nem áll ferdén a szlotban.
-
törölt tag
válasz
t72killer #32912 üzenetére
Az egy nyákos verzió szerintem nem érne hozzá, még a hűtőbordás RAM-hoz sem:
(#32913) energy4ever: ezt a kört már lefutottam én is, nálam egy 140-es radi fért el max. de annyira visszafogta a szellőzést hogy használhatatlannak bizonyult, hiába voltak valamelyest jobbak a hőmérsékletek.
-
skyli
senior tag
válasz
t72killer #32877 üzenetére
Az LCPOWER LC-1520mi-ben van paneltáp? vmi dc-dc convertert ír benne, amire rá lehet dugni a dolgokat. Akkor ehhez csak pl ezt a ledekhez készült konvertert kell megvenni és kész is? Kicsit furán néz ki meg nagy, de legalább jó áron van
Vagyis volt, mert augusztusig nem lesz. És ehhez meg kell még vmi átalakító kábel is.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
t72killer #32879 üzenetére
Azt nem tudom, de 90W-os cuccot adnak hozzá, szóval akkor felejtős a dolog.
Úgy néz ki túl nagy a prockó a kis ház+táphoz. Szerencsére utóbbi kombó még nincs meg, pedig nagyon szimpi volt.
Akkor néznem kell egy másik házat. Táppal kell, valami ilyesmire típusra gondoltam: CHIEFTEC FI-01B
Ha esetleg szeretnék valami low profile, de IGP-nél erősebb VGA-t (tápcsati nélkülit) akkor miket érdemes nézni, illetve mekkora táppal? Na meg ha azt írják X 3,25-ös hely van, megy Y 5,25, azokba ennek ellenére simán beszerelem fixen a 2 db 2,5-ös meghajtóimat?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
t72killer #32877 üzenetére
Upsz, akkor gondban leszek, mert az Antec házhoz csak 90W-os táp van, a 6500T terhelve meg ezek szerint 102W. Holy shiet.
Szerk:
Bár itt azt írja az egyik kommentelő:"The 90W rating is on the DC side; the draw from the wall will always be higher than the system consumption due to heat losses in the power supply. The 102W reading on the AC side means the system is probably consuming around 80-85W DC."
-
skyli
senior tag
válasz
t72killer #32874 üzenetére
Jaj, azt hittem, hogy linkeltem. Ezeket a tápokat néztem hozzá: http://www.adapter.hu/webaruhaz/product_info.php?cPath=125&products_id=655 elvileg kompatibilisnek kell lennie vele, de lehet, hogy nagyon noname :/
És kinéztem egy procihűtőt, ami nem drága és jónak tűnik, úgyhogy az LC háznál szeretnék maradni
Valahogy így szeretném, ha összeállna a gép:
-
skyli
senior tag
válasz
t72killer #32872 üzenetére
Egy ssd lesz benne mindenképp és amellé lehet hogy egy winyót veszek bele. Viszont most nézem, hogy 90W-os a táp (vmelyik oldal 80-at írt). Sima 6300-as proci (10%-al gyorsabb és kicsit olcsóbb is mint a T-s) akkor így elég a 90W-hoz is?
De szerintem nézek egy vékony procihűtőt az eredetileg kinézett házhoz
viszont akkor elég hozzá a 96w-os táp. Amit linkeltem, azok a tápok szerinted jók?
-
törölt tag
válasz
t72killer #32818 üzenetére
Az AIO (Thin-itx) és az thiny-desktop(STX) teljesen más igényeket kell kielégítsen.
Az AIO-hoz szánt lap felépítését 99%-ban a szabvány diktálja, nagyjából +/-1db hátlapi csatlakozó megléte/nem léte, ami megkülönböztet két terméket. Ezért nincs is választék, a cserélhető cpu-s példányok között.
STX- a desktop NUC-ok ultra low budget megtestesülése, amiben kisebb csatlakozó számmal, de nagyobb variálhatósággal tarolhat(hűtés). Ahogy nézem, itt még a külvilág felé néző csatlakozókban sem különbözhetnek, mert a házon vannak a kivágások, nincs cserélhető I/O shild.szerk: Nem ellenfele egyik platform sem az ITX méret-szabványnak mert 3, teljesen különböző területet fednek le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest