Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
veterán
válasz Tragger #60099 üzenetére
Mindezt ekkora méretben, brafo
Nagyon jó ez az OP hűtés ezeken a kártyákon.Ezt a fajta beszerelést egyébként monyákolni kellett, vagy alapból tudja a ház? Nem igazán láttam róla normális képet, amin lehet látni, hogy milyen konfiigurációban lehet szerelni.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
Sziasztok.
Milyen integrált CPU-s ITX lapot, ill. beépített tápos ITC házat ajánlanátok HTPC célra?
A jelige: low budget, és minél kisebb méretSzerk: 2x3.5-es HDD-t kellene fogadnia a háznak, ezt elfelejtettem.
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
Ez mindig ilyen érzékeny téma, emlékszem amikor pár éve elkezdük használni a hydronaut-ot, akkor sem hitte el senki, hogy jobb, mint az MX4.
Átlag usernek tökéletes az MX4, a Kryonaut és a Hydronaut is, csak a Hydronaut-ot könnyebb használni.
Egyébként meg volt már róla teszt, hogy a baracklekvár is hatékony.
-
VTom
veterán
válasz viperabácsi #57083 üzenetére
Akkor marad a gariztatás. Ha minden kötél szakad, lehet, hogy itt a PH-n tudnak segíteni, CPU foglalat cserével foglalkoznak páran, szeirntem erre is lenne segítség.
-
VTom
veterán
Másik topikból loptam, de beteszem ide, mert ez brutális: 4090 ITX
-
VTom
veterán
válasz flashpointer #56577 üzenetére
Kivenni hogyan fogod belőle?
-
-
VTom
veterán
válasz Erdei88 #49584 üzenetére
Igen, az NR200P tényleg nagyon jó lett
Nálam most ez a favorit: Jonsbo V8
Ha építenék, ebbe építenék. A GPU-ra menne egy 240-es AIO, a CPU-ra meg a legmagasabb hűtő, ami befér a radi alá. Előre egy csendes 200-as, hátra egy 120 vagy 140-es, ami elfér a raditól, és kész.
Nagyon jó kis izomkockát lehetne építeni bele.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
-
VTom
veterán
Ha ITX-et építenék, ezt venném azonnal, pont eltalálták az ízlésemet.
A zárt előlap hűtés szempontjából biztos nem a legjobb, volt Suppressor F1-em. Bár ezen lehet, hogy jobb a perforáció. Jó kis gamer kockát lehetne pakolni bele, bár lehet, hogy kicsit azért zajos lenne.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
válasz pils00 #49224 üzenetére
Kár, hogy csak most jött ki ez a kis házikó, mikor már felszámoltam a PC-t.
Pont illett volna az elképzelésemhez, oldalra ment volna a Hunter Duet radija szívóra, alul meg hátul tolta volna neki 3 venti a friss levegőt, a tetején meg húzta volna ki kettő a meleget.
A hátsót lehet, hogy megpróbáltam volna kifújóra is.Sikerült továbbgondolniuk ezt a méretet, nekem nagyon tetszik, főleg ha tényleg $100.
-
VTom
veterán
válasz viperabácsi #46056 üzenetére
Raijintek Ophion ITX
-
VTom
veterán
Én ilyet raktam össze anyukámnak novemberben netezésre:
ASRock Q1900M
Patriot 1333MHz 4GB
Kingston A400 120GB SSD
Chieftec Flyer 250WÉn még ASRock Q1900B-ITX-szel szereltem, de olyat már nem lehet kapni. Ő filmet nem néz, és a ház sem biztos, hogy ideális választás Neked, de gondoltam megosztom, mint lehetőséget. Teljes mértékben elégedett vele, egy ősrégi core 2 duo gépet váltott, kb. ég és föld.
Szerk: most látom, hogy a linkelt lap mATX, szóval az nem lesz jó. Integrált 4 magos CPU-val szerelt lapot keress, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz hegegabi80 #44982 üzenetére
Az ID cooling ventik mind hangosak, legalábbis azok, amiket eddig próbáltam (120mm, 140mm)
Ez a kis 92-es 2500-at pörög, ott már garantált a helikopterhang, de szerintem a 4440-re be tudod úgy lőni, hogy optimális legyen.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
válasz AxBattler #44089 üzenetére
Az hiszem megvan a következő házam.
Bár kicsit drágállom, de minden téren az, amit szeretnék: kompakt, belefér egy radi, ráadásul felülre, szinte bármilyen VGA-t fogad, edzett üveg mindkét oldala, és járnak hozzá mágneses porszűrők.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
-
VTom
veterán
válasz hegegabi80 #44061 üzenetére
Jó megoldás lehet még az Alpenföhn Atlas. Elég combos cucc, az egyik legjobb hűtőm ami valaha volt.
Direkt ITX kuckókba fejlesztették, asszimetrikus, meg is tudod fordítani, ill. a ventikkel is tudsz variálni, hogy elférjen.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
válasz NateDogHUN #44057 üzenetére
Az sok mindentől függ. Egyébként a metisbe nem nagyon fér kompakt víz, a core v1-be is csak egy 120/140-es.
Ha itx-ben gondolkodsz, és erősebb konfigot szeretnél akkor zaj szinten általában kompromisszumot kell kötni.
Inkább a Metis plust ajánlanám léggel,van belõle pár a topikban, mindenki meg van vele elégedve. Belefér egy emberes cpu hűtő.
-
VTom
veterán
válasz NateDogHUN #44048 üzenetére
Én ezek közül egyiket sem ajánlanám légre, főleg, ha a 6700K-t tuningolni is szeretnéd, és custom 1060 megy bele.
Thermaltake Core V1, vagy Raijintek Metis Plus.[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz fasyrt #43874 üzenetére
Így szokott ez menni az impulzusvásárlóknál
Nekem az a legnagyobb bajom ezekkel a pici házakkal, hogy 1. nagy nehéz őket beszerezni 2. drágák.
Egyébként szivesen visszaköltöznék ITX méretű házba, de csak az ehhez hasonló felépítésűek jöhetnek szóba, azok meg elég borsos áron mennek.
-
VTom
veterán
válasz #16939776 #43870 üzenetére
Én a meglévő rendszeremben gondolkodom (6700K+1080Ti+ID Cooling Hunter Duet+2db Apache)
Ha ezt bele tudnám passzírozni (főleg a csövekre gondolok) az szuper lenne, de kérdés, hogy nem járnék-e jobban, ha egy custom 1080Ti-t és 2db exhaust ventit tennék bele.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
válasz fasyrt #43868 üzenetére
Addig lehet rá spórolni.
Azon gondolkodtam, hogy ha ebbe valaki komolyabb mini gamer kockát szeretne építeni, akkor kell-e a legmagasabb toldás a radi miatt, vagy elég a 25.5mm-s, és két ventit betenni, hogy kiszívják a házból a meleget. Link
Ha custom VGA-t pakolok bele, akkor elvileg még jó is lehet a két szívó venti felül.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
válasz AxBattler #43049 üzenetére
Mondjuk ebben lehet valami. Én Dél-Koreából rendeltem a házamat, de kb. 5 másik gyártónál találtam meg azóta ugyanezt a házat, volt ahol teljesen ugyanez volt, volt ahol csak a váz ugyanaz, és az oldallapok különböznek.
Sok hirdetés van e-bayen is, ahol csak nagy tételben szállítanak, csak a logo-t kell rátenni.Viszont a szállítás tényleg nagyon sok, és erre ugye jön még áfa + vám is.
-
VTom
veterán
Nem tudom volt-e már, de nagyon szép kis ITX házat hozott össze a Cryorig: Link
-
VTom
veterán
válasz Kvelstadt #39526 üzenetére
feketében is van
Nálam fehér az asztal, és nagyon jól néznek ki együtt.
LinkHa érdekel, linkelem a Suppressor F1-em történetét Link1 Link 2 Link 3
Ezen kívül járt még benne egy épített kompakt víz is, 120x56-os radi + Alphacool Eisberg.
Hátha kapsz egy-két tippet az építéshez.
Látod, nálam kb. 10 hónapot töltött ez a ház, azalatt ennyiszer építettem át
-
VTom
veterán
válasz Kvelstadt #39515 üzenetére
Igen, nagyon aranyos a mITX És igazából ami egy átlagos felhasználásra/játékra kell, arra bőven elég is.
Én elhagytam az ITX házat, most ilyen van: Link
Teljesen beleszerelmesedtem. Gyakorlatilag egy Core V1 mATX méretben, és megpimpesítve
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz Kvelstadt #39504 üzenetére
A Core V1-et öröm szerelni, azzal nem fogsz szopni.
Nekem Suppressor F1-em volt, nagyon szerettem.
Max. az lesz majd szívás, hogy amint összerakod, már azon fogsz agyalni, hogy mit lehetne még cserélni, hogy megint kicsit lehessen szerelgetni valamitÉn a front ventit úgy oldottam meg, hogy vettem egy ilyet: Fan mate 2
Erre kötöttem az első ventit, és elöl kivezettem a gép mellé. Játék közben feltekertem, játék után letekertem. A Core V1-nél lehet, hogy erre nincs szükség, a suppressornak zárt az előlapja, és elég kevés levegőt kapott a front venti.
Hátulra vettem két F8 PST-t, és egy 4 pinesről mentek, így elég volt az akkori lapomon lévő 2 4 pines csati az összesen 4db ventinek.
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz enginev3.0 #38536 üzenetére
2x25" + 2x3.5"
A HDD tartó két oldalára lehet felcsavarozni így:
Ha több 3.5"-t akarsz, azt meg simán felcsavaroznám az egyik oldalára gumialátéttel.
-
VTom
veterán
válasz enginev3.0 #38533 üzenetére
Alátéttel a lyukakon keresztül csavarozva, vagy kétoldalas ragasztóval.
Nem elég a 4 HDD slot?Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
válasz enginev3.0 #37976 üzenetére
Nekem egy ilyennel volt a tápra kötve, a kapcsolót kihúztam az előlap alatt (Suppressor F1) és tetszés szerint tekergettem.
-
VTom
veterán
válasz Csokilama #35781 üzenetére
Miért cseréled le, most nem egy 1070 FTW van bent, Morpheussal?
(#35787) Garold Nem tudom mennyi rá a keret, és mik a méret korlátok, de az Alpenföhn Atlas-nál nincs jobb toronyhűtő ITX lapokra. Nekem B85i Gaming-em volt, kb. ugyanott volt rajta a CPU socket, és az Atlas olt rá a legjobb hűtő.
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz imibogyo #35764 üzenetére
Ezek közül 2 tulajdonságot választhatsz.
Vagy olcsó és csendes, de az nem 80 mm-es.
Vagy olcsó és 80 mm-es, de az nem csendes.
Vagy 80 mm-es és csendes, de az meg nem olcsó.Ez mennyire igaz! Ennél jobban nem is lehet összeszedni!
-
VTom
veterán
válasz customer114 #35760 üzenetére
Szerintem a csendes neg a 80mm-s üti egymást Én F8 pro pwm-eket használok, jó ventik, de hangosak azért.
Volt amikor kötegelővel tettem fel egy 12-est hátra, úgy volt a leghalkabb.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
válasz Archttila #35661 üzenetére
Tök ügyes a pali, mert pont sikerült neki úgy lemérni, hogy ne lehessen látni a videón
Egyébként ha arra gondolsz, hogy passzívban teszed be venti nélkül, akkor szerintem elég lesz neki a hely.
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
Szigorúan OFF hozzászólás
Minden téren az, amit keresek, formára, méretre, színre, funkcióra. Egyetlen szépséghibája a két USB 2.0 port a tetején, de ettől el tudok vonatkoztatni.
A problémám, hogy egyrészt nem olcsó, másrészt ha koreából lejön, még ha ingyen szállítással is, nagy az esély, hogy megáfázzák/vámolják, és úgy már 55 ezer körül járok...
-
VTom
veterán
Nem feltétlenül tartozik a topik témájához, de nincs közületek valaki, aki rendelt már / vagy tud tanácsot adni olyan ügyben, ha szeretnék egy házat, de csak Koreából lehet rendelni?
-
VTom
veterán
válasz tailor74 #35490 üzenetére
A suppressor előtt egy lian li PC-V350-em volt, ahhoz képest mikor cseréltem, mininek tűnt ez a ház A V21 még nagyobb, mint az volt.
Egyébként a mérettel nekem nincs problémám, egy dolgot bánok csak, hogy nem 1cm-rel magasabb és szélesebb, mert akkor sokkal több toronyhűtőt fogadna, és beleférnének a 2.5 slotos VGA-k. méretben meg észre se venném.
Az Evolv-ban milyen hőmérsékleten jár a 980Ti? Aról is olvastam, hogy a custom VGA-k nem kapnak benne elég levegőt, ez igaz? Bár volt aki cáfolta..
-
VTom
veterán
A suppressor is front ventis, csak az előlap zárt, az oldalán vannak légzőnyílások, a core V1 előlapja viszont csak egy rács, így a front venti sokkal több friss levegőhöz jut.
A probléma igazából az, hogy mivel a VGA túlnyúlik a házon, egyenesen oda fújja a meleg egy részét, ahol az első venti van, az meg a zárt előlap miatt szépen befújja a házba, ahol a procihűtőn kereszül távozik. A Core V1-nél szerintem nem állna fenn ez a probléma, főleg, ha a front ventit elzárnám a VGA-tól, amit megpróbáltama suppressorban is, de nem segített szinte semmit.
-
VTom
veterán
Ezt véleményezné esetleg valaki?
-
VTom
veterán
Sziasztok!
Érdemes lenne Suppressor F1-ről Core V1-re váltanom, hozna valamit hűtés terén a rácsos előlap? Vagy inkább Core V21 lenne jobb?
Ezek a házak tetszenek, álló alaplaposat nem szeretnék.
Köszi,
TomEverybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
Hűtési gondok ebben a házban?
Nekem suppressor f1-em van, így oldottam meg. A Ben Nevist ajánlom, jó kis jűtő és nagyon halk.
Egy plusz 120-as ventit tettem a ház oldalára, arra is csak azért volt szükség, hogy a vga hője könyebben távozzon.
Filmezés közben néma a gép. Bár ez szubjektív szerintem.
-
VTom
veterán
válasz zsoltee10 #35140 üzenetére
20K a difi, gondolom nincs most ennyi. A gyorsabb ram szerintem csak pénzkidobás. Ha csak játékra használja a gépet, semmit sem fog hozni neki.
Gondolom asus lapot szeretne.De jó, hogy ezt így megbeszéljük egymással a véleménye nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz Archttila #35120 üzenetére
Ezeknél szerintem jobb a mostanim (Suppressor F1)
Az ncase érdekelne,mert a kompakt mérete ellenére úgy tűnik egész jól szellőzik, a Metis-t ki kell fúrni a tetején, hogy igazán jó legyen.
De ennyit nem ér meg, í]y maradok a mostani kuckómban
-
VTom
veterán
válasz Sebaj Fóbiás #35078 üzenetére
Suppressor F1 esetleg, de ebből nincs fehér sajnos..
Bitfenix Prodigy, Phenom jutott még eszembe, ezekből is nagyon szépek a fehérek, de ezek méretre azért nagyobbak.
-
VTom
veterán
válasz Sebaj Fóbiás #35071 üzenetére
Core v1-ből is van snow edition, hdd/ssd helyből van benne 2x3.5+2x2.5, max cpu hűtő 145mm.
-
VTom
veterán
válasz havenday #35064 üzenetére
Szia!
Nekem z170i pro gaming kapom van, kiváló lap!
Én nem adnék ki +30k-t az impactért, a pro gaming mindent tud amit kell. Nagyon jó tuningra is!
A házam suppressor F1, ezt is bátran ajánlom, bár fontolgatom az előlap cseréjét core v1-re, mert most az tetszik jobban , csak sajnos külön nem lehet venni. Öröm szerelni a házat egyébként, már vagy ötször átépítettem mióta megvan Ha visszakeresel a topikban, képeket is találsz.
Ha kérdésed van jöhet pü[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz Archttila #34870 üzenetére
Persze. Most 4.6GHz 1.3-tal. Feljebb nem szeretnék menni, úgyhogy megnézem mennyi a minimum fesz.
(#34875) eight A fenti beállításokkal Prime95 alatt 86,84,82,84 fok maximum a négy mag. A teszt nagy része alatt 79-82 fokon mentek.
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
Még nem volt időm nagyon kitesztelni, de eddig elég jónak tűnik, 6700K van alatta, tuning nélkül idle-ben 27-28 fok, terhelés alatt (GTA V) 66 fok volt a maximum.
Intel Burn test-re nem emlékszem pontosan, de nem érte el a 80-at, az biztos.4.4GHz-re húzva 1.3V-tal IBT épphogy elhagyja a 80-at, 81-82 fok volt a legmelegebb mag.
Szerintem jó kis hűtő, nálam meg van támogatva hátul 2 F8-cal, oldalt egy másik Ben Nevis ventivel, ill. a ház elejében ott van a gyári 200mm-s.
Hétvégén tudok elidőzni a tuninggal és a venti profilokkal, utána többet tudok mondani.
-
VTom
veterán
Csináltam egy kis "ráncfelvarrást" a gépen.
Platformváltás 1150-ről 1151-re, illetve vissszatértem léghűtésre, a víz nem igazán az én világom.Még barátkozunk, hétvégén lesz időm rendesen tuningolni, kitesztelni, venti profilokat beállítani, stb.
Külön felhívnám a figyelmet az Édesanyám által kézzel horgolt csipke terítőre a dohányzóasztalon
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- További aktív témák...
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel D945GCLF2D Mini-ITX
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest