- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Raspberry Pi
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
A 2×3,5 húzós, ha találsz bármit, szólj nekem is!
Ha megoldod 2×2,5-lel, akkor a Chieftek IX széria kellően kicsi, a 03 még szép is, a 06 szép is és matx-es (szerintem csak kis mélységű, nem full matx) is. Mindegyik elérhető 85 és 120 wattos panel+kocka táppal. Esetleg a 06-ba bele lehet ügyködni a 2×3,5-et...
-
Dapro
senior tag
hát underclockolva van, tartja a 70-75 fokot kb 75% ventivel de néha nagyon kirúg 100%ra akkor felszálló repcsi (ezt nem tudom hogy tudnam megoldani). de alapból se halk, de zajszuro fulesen keresztul ugyse hallom
de amúgy ezért is akarom újra építeni. sőt lehet egy full újat kéne és ezt eladni. azért a 49inches monitort (5120x1440) se tudja már 120fps+ ra hozni magas beallitasokkal.
sőt igazából a jövőben egy xproto "ház" lenne a cél.
-
lela
aktív tag
Az SSD az van, azért teszem bele. Az ár az nem annyira mérvadó, ha tetszik és megfelel az igényeimnek Persze nem milliós tételekben gondolkodom, de a házra hajlandó vagyok 100 körül áldozni, vagy akár többet is, azon kívül már csak ram, alaplap, meg proc, kell, esetleg táp. Azért lehet jó lenne bele egy optikai meghajtó is, sőt. De abból is inkább egy slot-in es, hogy ne csúnyítsa el a gépet.
-
hegegabi80
addikt
Jaja ennek a cpu-nak nem kel 2500 rpm. Nekem most IS-50 van rajta, gyári 120-as venti max nyáron nagy melegben megy 1000 rpm fölé. De maxon se vészes. A metisbe már nem fog elférni, ezérz vettem rá 92-es Scythe ventit a gyári helyet (300-2500 rpm) így lesz benne tartalék, bár nem hiszem hogy szükség lesz rá. A gyári ventitartót is leveszem a 92-es meg megy rá dróttal.
Csak ennek az újnak megtetszett a fekete-fehér összeállítása. -
hegegabi80
addikt
Igen egész jó az Atlas, aprón én is szemeztem vele.
A Cougar QBX-re rá is tudsz keresni itt a topikban, volt már kisebb beszámoló róla, nem rossz ház az sem, én is szemeztem egy ideig azzal is. Ki tudja lehet még lesz is.
Mindegy száz szónak is egy a vége, megoldható a dolog, csak jól kell összeválogatni a ventiket és a többi cuccot.(#44062) Nerazim: nekem is volt a sima Shurriken Rev B.(csak mert ennek nincs hátlap, hagyományos bepattintós), amin 10-es venti van, én arra applikáltam egy normál magas 120-as ventit, na úgy teljesen hangtalan.
Most IS-50 ven a gyári ventijével, nálam hangtalan, igaz még NEM a MEtisben. -
v-paci
aktív tag
Elég alaposan kimérték a különböző hűtési megoldásokat. A slack csatornákon fent is vannak ezek a pdf-ek, de szerintem a legtöbb fórumban is elérhetővé tették.
Az a legnagyobb baj ezzel a házzal, hogy a támogatói közösségnek való túlzott megfelelés miatt folyamatosan csúsztatják a szállítást, most éppen szeptember. Amint megjön tudok mondani hőmérséklet adatokat, nálam egy 7700K+1080Ti FTW kerül bele.
-
törölt tag
-
Goose-T
veterán
A Metis az ultimate ITX ház, pont.
Tök jó, simán befért a Scythe Mugen 5 Rev.B is, csak így ki kellett vennem a hátsó ventit. Bár az nem is igazán kell oda, mert a Mugen önmagában is elég jól átszellőzteti a házat. Most úgy van, hogy a táp felől szívja a levegőt, és a bordán keresztül fújja a hátsó szellőzőnyíláshoz. A táp és a prociventi egymással szemben szívnak, de van hely közöttük, mert SFX tápom van. Úgy raktam az oldallapot is, hogy a szellőzőrács pont a két venti közötti "vákuumos" hely vonalában legyen, így kintről tudnak szívni.
-
alcsa
senior tag
-
törölt tag
-
Fekete párti sem vagyok csak ha választani kell fehér és fekete között akkor nem kell választani mert fehér tuti hogy nem. Ja és nem tetszik hogy felül vannak az usb-k stb.
Egyébként ha rajtam múlna a hó se lenne fehér,és ezzel túl is tárgyaltuk hogy kinek mi tetszik.A linkeket majd szünetembe megnézegetem.
-
Tegnap mikor megláttam a lapot és belepróbaltam a gépbe én is észrevettem hogy lesz ott hely bőven, de ugye nagyobbnak képzeltem a lapot. Szóval nem lesz itt gond. Nagy gond biztos nem.
A tápkábelek miatt aggódtam hogy az a lyuk hogy lesz elég a lap mellett de azóta tudom hogy bőven jó lesz.Egyébként csak néha lesz áram alatt és bekapcsolva. Annyira megtetszett az egész hogy legtöbbször buzerálni szerelgetni fogom mert az sokkal nagyobb fun mint játszani rajta.
-
-
HookR
addikt
Nem a socket, hanem a keep-out zone a 95x95mm-es. És elfér, csak 90 fokkal elfordítva. Mondjuk így valószínűleg közvetlen mellé csak alacsony, VLP memóriamodulok férnek el a CNPS5X kilógó rögzítése miatt.
Topflow hűtésre itt egy lista, de hűtős topikban biztos megmondják melyik az aktuális jó/érték arányú példány.
-
Csokilama
tag
FTW van sima hutovel. Azzal nincs is gond(68-70fok 18%-on, 1911boost, alap pasztaval OC nelkul)
Viszomt valamiert cincogtatja a tapomat(elotte 3 FE nem tette es a sracnal se akitol vettem, a kartya nem cincog csak a tap)
Elotte is neztem a Phoenixet, aztan most jo aron jutok hozza egyhez. Aztan hatha ezzel csend lesz -
Frogged
aktív tag
-
törölt tag
Úgy rémlik (Suppressor F1 vs. Core V1) ezt kimérted, és nem lett mérhetően jobb, levett előlappal, tehát máshol van az eb elhantolva.
Olyan házat keress ami a VGA fölött perforált, és a front lapon lévő ventilátor NAGY légnyomást csinál, 1:1-ben kitolja a a VGA felett az ott keletkező meleget a házból.
Ha csak a hátsó ventinek kell megoldania a légcserét, akkor a CPU-n keresztül tudja megtenni, gyenge légszállítással amitől mindennek jó melege lesz a házban. Szerintem ez lenne alap problémád.A V21 sem jó ebből a szempontból, attól hogy pörög a nagy átmérőjű venti az elejében, még nem végez effektív légcserét.
-
Archttila
veterán
Köszi! Mondjuk ez se kutya
pár adat tőle (HardForum)
CPU hovers around 65 and GPU around 50 under load. If it's a long session then the GPU creeps up to 55
CPU is a 6600k @ 4.5, GPU is GTX 1070, Core 2126MHz, Memory 9188Mhz
Fan speed under load is around 60%: ~ 1600 rpm at full load for both fans.
FYI bottom radiator fan 100% is 2064rpm (Silverstone FW121) , rear radiator fan 100% is 2893rpm (Silverstone FW91) -
zsoltee10
addikt
-
Archttila
veterán
Szerintem ez a ház nagyon jó választás lehet ha nincs keret NCASE-re.
ECO GAMER, Raijintek Metis házikóban by kisza25
de egy COUGAR QBX-el sem nyúlnál mellé.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Igen, tényleg, azt néztem is, de valami bajom volt vele, már nem tudom mi.. Az első nagy venti előtt nagyon látványosan megül a por a rácson, ami nem olyan nagy gond, mert egyrészt nem nagy feladat havonta egyszer rátenni a porszívót, másrészt meg alig fog fogyasztani/melegedni, így a két standard ventin kívül (CPU, PSU) nem fog benne más forgolódni.. Köszi!
(#35072) zsoltee10
Szeretném szabványosan rögzíteni mindkettőt. Tudom, hogy egy kis kreativitással nem nagy was, de öregszem. -
eight
senior tag
Köszönöm
6700K: Tj Max = 100C, Tjunction = 69C, Tcase = 64C, szóval a 66C az még nagyon jó hőmérséklet (egyébként prime alatt a 6500 is ott állt meg).
Kíváncsi leszek, mit bír mikor megkergeted. Nálam tesója az Alpenföhn Brocken 2 gyorsan elvérzett a tunningolt Devil's Canyonnal, rá kellett raknom egy nh-d15-t hogy megnyugodjon -
eight
senior tag
Köszönjük szépen a képeket, a terítő nagyon szép
Kitűnő kis konfignak látszik
Megkérdezhetem, hogyan muzsikál a Ben Nevis nálad? Gyerek gépébe tettem nem rég egyet 6500-hoz, és bizony volt olyan kánikulás nap amikor még a szorzózáras procinál is kezdett érdekes lenni a hőmérséklet a Evolv-ban (mondjuk egy második venti mögé rakásával megoldódott a probléma), de nekem nem tűnt nagyon jó hűtőnek.
-
zsoltee10
addikt
Jól néz ki az Antec Cube, de ez hol mini-ITX? Lemértem az asztalon lévő midi tornyot, ami helyett én ITX-et szeretnék.
ATX midi torony: SZ: 18cm, Mag.: 40cm, Mély.: 46cm. Sima ATX lap van benne, felső táppal.
Ehhez képest ahogy nézegetem az ITX kuckókat, eleve a szélességük 25cm körül mozog, ami 7cm-rel szélesebb, mint a jelenlegi. és kevesebb benne a hely. Valami nem stimmel.
Ok, alacsonyabbak, de nekem széltében kevés a helyem.
Csináltam egy képet, hova kéne a gépet elhelyezni.
Az asztal egyedi, méretre gyártott darab. A gép ott lenne, ahol eddig, mert az asztal másik oldalán a kislányom használja a tabletet. -
törölt tag
Ilyen nincs
kb. ez lett volna a válasz az eredeti kérdésedre is...
Ha egy kis térfogatú doboz levegőjébe beletolsz 450W hőt (300W tunigolt VGA +150W tuningolt CPU) akkor csak nagyon intenzív légcserével lehet a benti hőmérsékletet kordában tartani. És erre kb. az összes kapható ház alkalmatlan.
A következőt gondold el: adott 24L-es tégla, fekvő doboz, a tetejében 20x20-as hőleadó, alatta egy 200mm-es ventilátor óriási légnyomással. A konfig 450W disszipál fúl gázon. Ekkor 25C°-van a dobozban a hőleadóból 40C°-os levegő távozik!, a doboz oldalai teljesen perforáltak, hatalmas huzat van, nem akadályozza semmi a légszállítást ~1C° a különbség van aközött, ha a házon, vagy külön a doboz mellett van a hőleadó.
Ha ugyan ennek a légáramnak nem a radiátor adná át a 450W hőt, hanem mindenféle borda+ventillátor a házon belül, el lehet képzelni mennyire lenne meleg odabent.
Egy átlagos ház ennek a légcserének a töredékét tudja, mert nem lehet benne akkora vákumot/légnyomást létrehozni, ami teljes keresztmetszetben elindítja az áramlást. Szóval egy bolti háznál elég rossz esélyekkel indulsz.Ahhoz hogy működjön Custom hűtős VGA-val a szellőzés, ahhoz nem elég az hogy tiszta perforáció legyen a ház mindenhol és viszonylag nagy legyen a térfogata. Kell hogy jó helyre lehessen tenni a ventillátort, illetve jó helyen, elég nagy keresztmetszeten áramolhasson be/ki a levegő, és ennek hatására teljes keresztmetszeten tudjon belül légcserét csinálni.
Amit leírtam elrendezést az lenne a legalkalmasabb kitolni a hőt a komponensek közül hosszanti irányban, anélkül hogy komolyabban melegítenék egymást a komponensek.
Az evolvo-nál közel van a VGA-hoz a fém burkolat, ami akadályozza a ventilátorait. Inkább nem az itx-változatot nézegetném, de még így is meg van az a probléma, hogy a front lap két kis kivágása iszonyatosan kevés a 2db 120mm-es ventilátornak, és emellé mod nélkül nincs lehetőség légzáróan feltenni őket az előlapra úgy hogy ne légkeveréses sütő legyen, hanem történjen tényleges légcsere is.
Hátsó venti nélkül kb.: használhatatlan. -
törölt tag
Ez már bőven mATX méret, de tehetsz bele Itx lapot... ilyet keress:
Legalább 2db 120mm-es ventillátor elfér a front lapon, max ritkás rács van előtte, vga körül istenes perforáció. Az alaplap tálca meg van fordítva, felül van a VGA, alul a CPU.(#34698) Pöttön: Szép és ötletes összeállítás
-
törölt tag
1000% hogy hangosabb, a 30dB zaj valószínű hogy az sem igaz. De a 95x95-ös alapterületre befér mindennel együtt, ami nagy segítség ha nem tudsz/akarsz a házra rászerelni egy 120-as radiátort. +költség vagy hely hiányában.
Remélem nem lesz ez általános ez az igénytelen megoldás, pénzt nem adnék érte, de az OEM lehet hogy ráharap.
-
törölt tag
legegyszerűbb 1x120-as hűtő teljesítményét hozhatja ha elég erős a pumpa. A két nagynyomású venti visszahozhatja a kisebb felület miatti hátrányt.
Nekem a talp és rögzítő fülek kialakítása nem tetszik.
Elképzelhető, hogy a következő CPU generáció 6 magos K-s csúcs CPU-ja generálni fog akkora hősűrűséget, hogy kelleni fog a víz hőtehetetlensége a stabil üzemhez: azok a magok se melegedjenek túl, amiken aktív a turbó. Mert 4,5-4,6GHz-re és jó sok magfeszültségre tippelek, azért hogy egy szálon is lelépje a 6700K-t, ne csak a +2 mag miatti 50%-al magasabb össz teljesítmény legyen csábító.
Lehet hogy nem lépik át a 100W-os határt TDP-ben, megfelelő turbó paraméterezésselLehet még ennek is létjogosultsága, szerintem.
-
kisza25
félisten
megint ki kellett szednem a 16 csavart
Nem hagyott nyugodni
ja tényleg kicsi, nagyon megszenvedtem a venti felrakásával, mert nem szereltem ki a hűtőt, mert azt nagyon nehéz volt beszenvedni, de ez a drótos felfogatás....szétmentek az újaim, amíg ráfeszegettem
ja tényleg kicsi, nagyon szép szerintemA kicsiről ez a kép jutott eszembe, nem az nem 2 literes kóla, hanem 0,5littyi
-
törölt tag
Nekem érdekes, hogy csak a CPU felőli első három..négy slot felett van magasítás, feljebb nem.
98% hogy nem lehet még egy Ref. VGA-t beletenni, úgy hogy legyen köztük 1 slotnyi hely.Érdekes hozzá állás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Path of Exile (ARPG)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Le Mans Ultimate
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged