- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
jim bcs #42506 üzenetére
Nézem folyamatosan a léghűtés topikot, meg az összefoglalót is, bár az ajánlás már nem olyan, mint volt.
Sajnos mindig agyalok, melyik cpu hűtő lenne jó nekem, ez az állandó szerelgetés mánia.(#42505) Mercutio_ most már kíváncsi vagyok, neked melyik szállítmányból van.
-
HookR
addikt
válasz
jim bcs #41102 üzenetére
M3-as távtartót például itt is kapni.
-
Vesa
veterán
válasz
jim bcs #40893 üzenetére
Én is megnéztem, de az miárt van, hogy beállítok egy T-s procit aminek 35W a TDP-je, minden mást kiszedek, erre azt írja, hogy 95W lesz a load, és egy 145W-os PSU-t ajánl hozzá.
Ok, fogyaszt az alaplap és a rajta lévő pár dolog is valamennyit (LAN, Audio stb.), nade a közel háromszoros fogyasztás vajon miből jön ki? -
HookR
addikt
válasz
jim bcs #39422 üzenetére
"Egyébként sunyiban ott van a specben, hogy "Motherboard to side panel height: 51mm Maximum"..."
Az én olvasatomban az az alaplap nyákja és az oldallemez közti távolság. Már csak azért is, mert az 51 - 43 = 8 mm megegyezik azzal a mm-re kerekített távolsággal (specifikáció szerint néhány tizeddel marad csak el), amennyivel a CPU teteje magasabban van az alaplap nyákjától. -
HookR
addikt
válasz
jim bcs #39418 üzenetére
Ahham, a 43mm valóban csak az oldallapig értendő, nem a kidudorodó perforált lemezig. In Win Chopin + Cryorig C7
Mivel alaplap és CPU-hűtő függvénye, hogy a kidudorodó rész alá esik-e, gondolom inkább megkímélték magukat a felhasználói panaszoktól.
-
-
HookR
addikt
-
sb
veterán
válasz
jim bcs #35482 üzenetére
Közben még beugrott, hogy miért szedtem le a memóriaszerelésen kívül. Annyira magasra került a cpu foglalat, hogy a ház tetejében lévő 12-es venti sem fért el a Shurikentől. Talán még a fiókban porosodó 12mm magas Scythe ventit valahogy be tudtam volna tuszkolni, de ahhoz is darabokra kellett volna szedni a házat, lapot. Amúgy sem egy acélos darab, bár kéményventinek talán még jó lenne.
@Frogged:
Már világos, elsőre nem is értettem a kezdő hsz-ed. Munkába vs magángép vs játékra. Kicsit furcsa együttállás. -
sb
veterán
válasz
jim bcs #35452 üzenetére
Itt vannak olyan szakik, akik fejből nyomják az mITX-be való, különböző méretű hűtőket.
Írtam egyébként, hogy mekkora hűtő kellene: 70-80mm magas befér, tehát nem nagyon lapos HTPC hűtő kéne, hanem épp vmi "egyszerű közepes" ami olcsóbb és kényelmesen túlméretezett is.Köszi neked és HookR-nek is. A 15k-s hűtők kiesnek, bár a Big Shurikent nem bántam meg és tartotta az értékét de mégse vennék 2x cpu árból hűtőt rá. A Praeton amennyire látom aszimmetrikus, vmi ilyen még jó lehetne, mert lelógna a HDD-kre, újra lenne értelme így a nagyobb hűtésnek.
Egyébként amiket néztem még - de ezekből gyér a választék itthon - Deepcoolnak van sok olcsó gyárira hajazó hűtője. Az Akasa pedig konkrétan gyári Intel hűtőket gyárt amennyire látom. Mindenféle méretben és vmi felpattintható ventivel. Ha már végignéztem bemásolom, hátha másnak is jól jön. Van még ötven féle kb. de ezek a gyári-szerű, egyre erősebb megoldások:
Van még Xilence:
De a legjobban ez jön be, igazából vmi ilyen oldschool hűtőt kerestem, semmi extra, borda és rá a normál venti:
@Duracellm:
Nem cél a pénzköltés, a legjobb 1-2k-ért lenne valami vagy csak egy fenti, Akasa féle műanyag keret és akkor mehetne a gyári bordára rendes venti. Drágább hűtő sem a világ vége, ha tartja az árát, lásd a Big Shurikent, de csak akkor vennék ha nagyon optimális. Szükség nincs rá.
Ami még szempont az idő-tényező. Kicsit fordított a gondolatmenetem mint amit írtál: A Shurikent is azért szedtem le mert egy ramot se bírtam bepattintani mellette. Most meg a fél ház üres. Csavaros, backplate-es hűtőt is kerülném, beszerelni is 1 óra volt, a gyárit meg 30mp bepattintani. Ezért nem akarok barkácsolni sem a gyárira ventit. Most a maximalista énem elnyomja a mérnök.A legátlagosabb, -olcsóbb és időben is legegyszerűbbre downgrade zajlik.
-
eight
senior tag
válasz
jim bcs #35227 üzenetére
Hát igen, irodába (vagy akár nappaliba) tényleg nem kellenek a ledek, nálam más volt a célközönség
Nekem azért kicsit fájt, hogy nem 3.1 lett a USB, de mivel játszós gép lett, ott tudtam kompromisszumot kötni.
Egyetértek, hogy az ársávjában nagyon jó kis lap, azért is választottam, (bár azért egyértelműen megkérik a beépített karácsonyfadísz árát, nem egy olcsó lapocska). -
kisza25
félisten
válasz
jim bcs #33819 üzenetére
ok, majd csak jövőhéten lesz meg, már megrendeltem mindent, csak ugye vidéki vagyok, ma rendeltem délelőtt, örülök, ha hétfőn itt lesz minden...
Sok minden újdonság lesz nekem is, bár már volt 2 fajta gtx 960-am és 2 fajta gtx 950-em, de 75W-os gtx 950-em még nem volt
Skylake az laposba nagyon szépen duruzsolt, pedig csak 2,8Ghz volt 4magon és ddr3-al, itt 3,6Ghz lesz 4 magon és itt kipróbálhatom a ddr4-et is.
Remélem az sfx táp miatt könnyeben elférek a kábelekkel
a háttértárak nem lesznek újak
Azért elég durva, hogy egy erős közepes gép, bill., egér., monitor nélkül 200 eFt, úgy hogy mindenből szinte a legolcsóbbat raktam bele a gépbei5-6600 BOX - 58.990 - 3év
EVGA GTX 950 2GB (75W) 46,5 eFt - 3év
MSI H110I PRO 23,8 eFt - 3év
DDR4 HyperX 2133 16GB (2x8 kit) 22,5 eFt - 3év
Sundisk Ultra 240GB 15 eFt 5 év
Raijintek Metis (ezüst) 16,8 eFt 2 év
Zalman ZM350-FX 15,5 eFt - 3évAz elmúlt 2- hétben a ddr4 16GB (2x8GB) 17.5eFt-ról felment 24-25eFt-ra
A VGA-k ára is felment, ennek csak az én variálásom miatt maradt ennyi az ára
A CPU-k is drágultak 3-4 ezret
Az alaplapok is 2-3eFt-al drágultak, a fekete ház meg pont nem kaphato IPON-on ahonnan rendeltem 3 másik dologgal együtt amik viszont ott voltak jobb áron
Egy hete még pont egy 10-essel lett volna olcsóbb ez a gép -
kisza25
félisten
válasz
jim bcs #33466 üzenetére
mi a baj a superflower táppal
(egyik legjobb tápgyártó )
AxBattler: nem untam rá, csak felkészülök arra, hogy bf1 alá esetleg kevés lesz és akkor mini-itx lesz megint, néztem mATX-et is de kb semmivel sem olcsóbb
Annak a gigának és MSI-nek a procit árammal ellátó részét igen csak megnyirbálták
a gtx 950 azaz ár amit VGA-ra még kiadok, lehet nextgen lesz, ez sok mindentől függ, ezek inkább csak elképzelések
m.2 volt több lapomon is, rohadtul melegszik és drágább, mint a sima ssd, HDD-t nem használok, 1-2 SSD meg elfér mindenben
Tenken: bf3-4, BFH, GTA5.... semmire nem elég 2 mag, még i3-sem, ezek alá a minimum a 4mag (minddel toltam) -
válasz
jim bcs #32947 üzenetére
Most nincs semmi olyan Lian Li, ami megmozgatná a fantáziámat. Volt régebben egy PC-Q08-am, aztán váltottam mATX-re egy PC-A04 házban és apukám netezős gépe is jelenleg egy PC-Q07-ben csücsül, szóval imádom őket, de kellene a változatosság.
A minap hirtelen felindulásból berendeltem egy Cooltek U3-at, de holnap vissza kell küldenem, mert nem akarok szenvedni a jövőben a 260 mm-es VGA hely miatt, kellene azért oda a 280 mm legalább.
Ennek kapcsán jutott eszembe (igaz mATX téma), nem tudtok valamit a Jonsbo RM3-ról? Nagyon tetszetős ház. -
törölt tag
válasz
jim bcs #32712 üzenetére
A csatlakozó tövénél 90°-ban meghajtott sata kábel nem "gyönyörködteti a szemem" (jobb oldalon a 2,5"-os WD)
Alap dolog lenne egy /nas-nál/ hogy ugyan abba az irányba álljanak a csatlakozók, és ne keljen 3 féle kábel, lehessen kötegelni azokat, a legkisebb légellenállás okán. Ez egy desktop ház, amibe be lehet szuszakolni sok-sok hardvert, csak ne keljen szétszedni/cserélni semmit.
Szerk: ráhagyom a kötözködést, mára elég volt belőle
-
MrDerekas
addikt
válasz
jim bcs #32445 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Tehát akkor a Sharkoon ház is mehet a kívánságlistámra. Ez megnyugtató. Tápra kaptam egy baráti ajánlatot: FSP300-60(EP)1 80 Plus Bronze. Akkor ez is mehet bele (ha mégsem kapom vissza a magam tápját).
A dilemma egyelőre csak az, ha már pentium, hogy a kétmagos 2.4GHz-es, vagy a négymagos 1.8Ghz-es a jobb választás? 3k a különbség, ami azért nem elhanyagolható, viszont ha lényegesen illetve számottevően jobb teljesítményt/sebességet kapok, akkor ne múljon pár ezresen. A többi alkatrész meg adott szerencsére.
A fa-ház nem elvetett ötlet. Mondjuk úgy, kidolgozás alatt van, csak megnyugtatóbb lenne egy gyári megoldásra építkezni nekem. A készben könnyebb variálni. (Főleg ha a munkám, egészségem engedi)
A linkelt képeden a jobb szélső TFX táphoz nagyon hasonló DELL tápegységet leltem itthon készleten. A baj csak annyi vele, hogy a hidegen indításra nem röffen be. (gémkapocs a megfelelő helyre). Illetve ha rádugom a hálózatra csak megmoccan a venti, de nem pörög fel. Bár a 100 watt sem győzött meg, hogy ténylegesen használni akarjam. Persze a gép összfogyasztása remélem nem lesz több 60 wattnál, csak ez a táp az 5V-os ágon tudja leadni a teljesítmény javát.
Mégegyszer köszönöm! Azért majd jövök még kérdésekkel biztos. Tudatlannak lenni nem szégyen. Mondjuk néha kellemetlenElkapkodni sem fogom ezt az építkezést.
Szerk: 2 Ghz-en fut a négymagos mégis... Valamit elnéztem.
-
törölt tag
válasz
jim bcs #31706 üzenetére
Szia! jim bcs
Szia! HookR
Szia! Mercutio_
Az: MSI H110I PRO-t nem láttam meg.
+ G4400
+ Kingston HyperX Savage 8GB (2x4GB) DDR4 2400MHz HX424C12SB2K2/8
+ ADATA Premier Pro SP900 128GB M.2 2280 ASP900NS38-128GM-C
+ Samsung Spinpoint M8 1TB 8MB 5400rpm SATA2 HN-M101MBB
A PicoPSU-160XT kell? A Chieftec IX-03B-OP házba van egy ilyen!
A ID-Cooling IS-20I (23mm) hűtő jó a: LGA1151 foglalathoz is?
Laikus vagyok, ha esetleg a kérdéseimmelvagy a kérdéseimben
merülne fel!
-
plus44
veterán
-
imibogyo
veterán
-
imibogyo
veterán
válasz
jim bcs #30980 üzenetére
Köszi az infót. Bár nekem nem lenne közvetlenül rajta venti, hanem a ház fog átalakulni és ventit fogadni. Ilyesmi lesz majd... De csak ha végre január végén február elején beköltözök az új műhelybe és végre hozzáférek napi szinten az esztergához. Ettől függetlenül meglesem azt a hűtőt, amit ajánlottál.
(#30981) Ispy: ez Metis?
-
Archttila
veterán
-
HookR
addikt
válasz
jim bcs #30893 üzenetére
Immár nem csak a csúcs lapok kiváltsága az M.2 foglalat (kivétel az ASRock
, náluk a Z170-esek közül is csak a drágábbikon van. Ebben a körben csúnyán elszámolták magukat.), hanem elterjedt a B150 chipsetes példányokon is (ráadásul PCI 3.0 x4 32GB/s). Sőt, van az MSI H110I Pro-n is, igaz 'csak' 20GB/s sávszélességgel.
-
Archttila
veterán
válasz
jim bcs #30436 üzenetére
Csinaltam de nem lesz ra szukseg visszaveszik, mar lebeszeltem veluk! Holnap Pesten leszek elintezem, es vegre atveszem a procit is
Kis erdekesseg, visszairt az Asus magyarorszag:
Tisztelt Ügyfelünk!
Az ASUS Magyarország ügyfélszolgálata nevében köszönettel vettük megkeresését.
A szerviz ügyfélszolgálaton hazánkban nem találkozunk a termékekkel, mivel nem mi végezzük az értékesítést, így nem tudom megmondani az új terméknek, hogy kell kinéznie. Azok az információk állnak rendelkezésünkre, amely a honlapunkon is megtalálható. A sorozatszámot ellenőrizve az alaplap egy németországi nagykereskedéstől származik SIEWERT & KAU COMPUTERTECHNIK GMBH, hazánkban nem érvényes a garancia a termékre. Javasolt felvenni a kereskedővel a kapcsolatot, használatba vétel előtt, ha nem elégedett a termékkel.
Gondolom nemetbe kuldtek volna ha meghibasodik...
(#30440) Duracellm...
A foglalatba bele néztél-e már görbe lábak után kutatva?
Igen hibatlan!
Nem kell vele foglalkozni, rossz oldalát fordította oda a munkás, a sorjázásnál, a csiszológéphez.
de nekem egy hibatlan darab kell ennyi penzert
a masik meg, hogy miert engedtek igy ki a gyarbol?
-
Archttila
veterán
válasz
jim bcs #30306 üzenetére
nem nem nem...
Elorol kapja a 200mm TT FAN-tol a friss hideget levegot, itt kapcsolodik be a lancba az ATLAS. A RAM-ok felett lesz egy venti ami FUJ, utana kozepen a masik ami ugye szinten FUJ, es a vegen csak a 2 BE QUIET Shadow, ami szinten FUJ kifele ugye.13K-ert szerintem ez ma messze a legjobb huto ITX-hez. 230W TDP... Hatalmas
-
Archttila
veterán
válasz
jim bcs #30294 üzenetére
Beraktam egy a videon lathato deszkat a Core V1-be, megneztem a videot, lemertem az IO vegetol a 80mm-es venti vastagsagat (2.5cm) es meg marad 3 millimeterem a csatlakozo vegeig.
Es meddig er a borda vege az Ethernet portnal?
Jol gondolom, hogy ezzel a tervezesnel tudatosan szamoltak? Egyelore nem mondom vissza rendelest, mert dogoljek meg ha nem en leszek a vilagon az elso ember aki beprobalja ebbe a hazba es egy z170i Asus-ba a "kicsiket"
ps. Nyilvan az IO feletti venti a ramok fele kerul ebben az esetben.
-
kisza25
félisten
válasz
jim bcs #30285 üzenetére
mondjuk azt nem bánom, hogy vízzel ki tudtam tesztelni a stabil órajeleket linx alatt, mert ezzel 95+ volt 4,4Ghz-en.
Vízzel, meg 4,5Ghz-et is tudtam tesztelni hol stabil, de a feszültségeket már tudom az órajelekhez, így már nem kell tesztelni csak használni
Mondjuk most belőttem, 1,1V 4,3Ghz-re hogy terhelve is halk legyen
bob.zxr: mondjuk én 14-esben nem tudok jó légszállítású halk ventit, a 200mm-es ami a házban van 500 rpm-ig csendes, de a légszállítása ott nem valami nagy, a 120 mm ventik olyan 1200-1350rpm ig csendesek, a 80 mm 1350-1500rpm, persze a jófajta minőségi ventikről beszélek.
Ezek közül a 120mm-es ventiknek a legnagyobb a légszállítása még csendes üzemben.
Az én gépem is halk, ez az 5. venticsomag amit kipróbáltam benne, hogy hangtalan legyen, mondjuk most meg nem passzol a színük az összképbe -
Mercutio_
félisten
válasz
jim bcs #30015 üzenetére
Nekem csak az fura, hogy a gtx970m mobil vga eszerint olyan erős, mint az asztali gtx970, mert, hogy különben nem kell ekkora vga, kisebb lesz a fogyi és a hőtermelés, így kisebb ház is elég.
Egyébként javaslom nézz utána miket pakolnak Silverstone SG05-be minden gond nélkül, mielőtt ilyen summás kijelentéseket teszel ház / hűtés ügyben...
-
Mercutio_
félisten
válasz
jim bcs #30008 üzenetére
mITX konfig kell(ene), ami teljesítményben (főleg VGA terén) hozza azt, mint az Asus noti és lehetőleg minél kisebb méretben (évi 3-5 repülésnél férjen el a kézipoggyász hátizsákban.
Ahogy azt már tisztáztuk egy i5-ös proci elég lenne, gondolom alá egy Giga B85 Phoenix bele egy msata 240GB-s SSD-vel bőven elég, de ha van hasonló árú alaplap m.2 foglalattal (és jobb elrendezéssel, ahol az ssd alatt nincsenek kondik) az is jöhet.
Hang nem lényeges, most is egy 150k-s noti hangját hallgatja a tulaj, vagy ha már kevesli vesz hozzá egy usb-s Xonar U7-est, vagy FiiO-t, vagy amit akar.A fő kérdés a ház+táp és a VGA, figyelembe véve, hogy elég, ha azt a szintet tudja, mint a notiVGA.
-
Archttila
veterán
válasz
jim bcs #29935 üzenetére
relax, mezei 850 pro van
kesobb viszont kellhet es hat ki tudja, lehet a lapot is megtartom addig.
De komolyra forditva a szot, egy ideig most valoban nem akarok a gepre kolteni, jovore babaproject vanHa pentekig nem lesz kaphato, akkor jovoheten MSI-vel rakom ossze a gepet.
-
ocso
tag
válasz
jim bcs #29866 üzenetére
Köszi, igen az első listából az INWIN BQ656 lehet érdekes, de itt nem látom a PCIE bővítés lehetőségét: link
Viszont a Streacom házak megfelelőnek tűnnek.
Egy Supermicro A1SAi-2750F lap lenne a házban, a PCIE helyén pedig nem grafikus kártya lenne, hanem egy InfiniBand 10GB PCI-E Host Adapter.
Találtam viszont még érdekességnek (elég drága):
OrigenAE MM100
OrigenAE M10
(nem olcsóak, ha jól tudom, akkor Tendraw néven is futottak) -
HookR
addikt
válasz
jim bcs #29759 üzenetére
Batár alatt az Atlas-t érted? A róla készült képek kissé csalókák, a ventilátorai csak 92mm-esek.
(#29765) tomic: Részemről rendben van, de gondoltam a hozzászólás azon részére majd a többiek reagálnak.
(#29769) shteer: Igen, a Big Shuriken is megfelel az 58mm-es korlátozásnak, csak lévén nem aszimmetrikus hűtő, rálóg a memóriákra, ügyelni kell azok magasságára. A jelenleg kiszemeltek helyett ilyen alacsonyabb, sima hűtőlemezest kellene választani hozzá: [kép]
Az általam említett hűtőknél nincs ilyen kötöttség.(#29771) Duracellm...: Nem a lamella, hanem a hátsó venti van feljebb ~3mm-rel a Wi-Fi-nél, az alapértelmezett pozíciója (méretezett rajz) szerint. De ennek nincs sok jelentősége, mert a venti olyan magasan lesz, amilyen magasra az ember a rögzítődróttal rárakja a hűtőre.
Az Atlas alsó lamellája ellenben gyanús, hogy 1-2mm-rel alacsonyabban végződik, mint a Wi-Fi burkolatának teteje (ahogy az neked is feltűnt). Ám a felfekvés azért nem gond, mert ennyi hajlást bőven megenged a lamella.(#29772) mrbig25: Tetszik, hogy a bekapcsológombot és az USB csatikat a radiátor csatlakozóival egy vonalba, a ventilátor fölött maradt térrészbe tetted.
(#29779) burny: Szerintem igen: [kép]
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
jim bcs #29604 üzenetére
A dokkolók is benne vannak a pakliban. Van is itthon vagy 6-8db átalakítóm.
(#29605) varmi2: Nem konkrétan 6 SATA a cél, az a minimum amit a lapnak tudnia kéne. A mellé is esélyes még RAID-kártya és/vagy USB3.0 hub. Egy olyan gépet próbálok minél olcsóbban összehozni, amibe csak pakolom be a HDD-ket, kivennem nem kell, csak ha megdöglik egy. Ha elfogy a hely csak bedobok még 1 vinyót és kész.
-
törölt tag
válasz
jim bcs #29513 üzenetére
Letettem arról, hogy asztali gépet építsek min-itx házba, amennyivel drágább lenne lap+ház miatt, annyiból inkább i3-at veszek, vagy rászánom magam i5-re
Viszont a házi szerver is haldoklik, ott viszont épp hogy olcsóbb lenne egy J1900-as integrált celeronnal megoldani. Használ valaki ilyen procit? Mik a tapasztalatok vele?
Amire használnám:
Raid1-en két 0.5-2 TB-os vinyó
Ubuntu rendszer: NFS megosztás, print és backup server (rsync) - na nem ebbe fog belehalni..
Full HD videó lejátszásOpcionálisan egy postgres adatbázis, holdem managernek és a saját fejlesztésekhez, de ha túl lassúnak bizonyul hozzá, nem dőlök a kardomba.
-
ada19
senior tag
válasz
jim bcs #29516 üzenetére
A Gabriel azért jóval hangosabb is terhelés alatt mint az L9i + csak 16mm marad a táp és a venti között, ami nem biztos hogy egészséges ha a táp bentről szív (pl. mert a fenti keretre HDD-k vannak téve és nincs más lehetőség, vagy csak bentről ki kell vezetni a meleget). A Silvretta-ról semmilyen tesztet nem találtam de akár jó is lehet.
+ ha még a 6 év gyártói garanciát is nézzük, szerintem az a +3000 Ft nem vészes. De lehet csak én vagyok elfogult.
-
Ombre85
tag
válasz
jim bcs #29392 üzenetére
Igazad van, elírtam, A D2H-ra gondoltam. Elnézést kérek, magamra vetek.
Sajnos csak a D2H-t látom, akárhol is nézem, így akkor ez tárgytalan. Marad az MSI újonnan. Köszönöm a segítséget!A Picot pedig megnézem majd átalakítóval, de szerintem csere lesz egy rendes tápra, a házban elfér.
Prociból érdemes a tuningos G3258-at belerakni, vagy G3420? Egy árban vannak. Lehet egy ilyen mazsolányi lappal rendesen tuningolni?
-
válasz
jim bcs #29389 üzenetére
Többféle ITX-es Giga H81 lap létezik. Ami most nálunk kapható kiskerben, ill. ami aprón fenn van, az a GA-H81N-D2H típus:
4 SATA, nincs belső USB3, nincs PCI-E, csak PCI.Amit Te linkeltél, az a sima GA-H81N:
3 SATA, 1 mSATA (3GB/s), nincs belső USB3, van PCI-E.Utóbbi tényleg jó kis lap, de már nem lehet kapni - sajnos.
(#29386) Ombre85
Esetleg ezekkel az átalakítókkal működhet a picoPSU, de nem vennék rá mérget: 1, 2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Fotó állvány eladó
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged