- Hobby elektronika
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Monitor hiba topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
skyli
senior tag
válasz
#16939776 #32985 üzenetére
A minimum fordulata a cpu ventinek 743-800rpm(23%rpmnél). Nem lehet sajnos megállítani. 20 fokos szobában ilyenkor idle-ben 29 fokos és alig van hangja, csendes, enyhe sssss hang és még minimálisabb motorhang. Ha az asztal alatt van anyum régi gépének a tetején, nem is hallom. Az asrock biosban jól be lehet állítani, nem is kellett a speedfan
a gyári csendes profil se rossz, az 30%rpm körül járatja minimum.
Stresszteszt közben se melegszik fel nagyon, tehát így sose megy maxon, csendes gép lett -
skyli
senior tag
válasz
#16939776 #32985 üzenetére
"csíp", vagyis csak bizsereg az alaplap fém hátlapja és ez magas elektroszmogot jelez, az meg sztem káros az egészségre hosszú távon, tehát cserélem
akkor is ha csak anyumé
amúgy is most olcsóbb 120w-osat találtam, ami földelt
7000ft szállítással. Amúgy egyáltalán nem melegedett a táp.
A ventilátor meg alapból volt hangja, átraktam halkra a biosban és szerintem így teljesen jó, egész halk lett és a hőmérséklet is jónak tánt, de most konkrétat nem tudok, mert nincs előttem (később megnézem a hőmérsékleteket és a fordulatokat és a zajszintet (itt kb mindent meghallani így este és nem szeretem a hangos pc-ket
). De amúgy testre is lehet szabni a biosban(bezzeg gigabytenál csak a speedfan van kb, de azzal tökéletes
). De amúgy nem hinném, hogy halkabb mint a gyári, bár passz
Viszont mintha halkabb lenne, ha nem lenne felette az ssd, ott a kis lyukak meg az egész felső izé lehet nem jó, hogy a levegő útjában van.
Arra gondoltam, hogy az ssd-t oda lehetne tenni simán a videókártya helyére így ferdén és akkor a procihűtő dolga könnyebb lenne. Szerintetek?
energy4ever igen, Vesa
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged