Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• skyli

senior tag

válasz #16939776 #32985 üzenetére

A minimum fordulata a cpu ventinek 743-800rpm(23%rpmnél). Nem lehet sajnos megállítani. 20 fokos szobában ilyenkor idle-ben 29 fokos és alig van hangja, csendes, enyhe sssss hang és még minimálisabb motorhang. Ha az asztal alatt van anyum régi gépének a tetején, nem is hallom. Az asrock biosban jól be lehet állítani, nem is kellett a speedfan :) a gyári csendes profil se rossz, az 30%rpm körül járatja minimum.
    Stresszteszt közben se melegszik fel nagyon, tehát így sose megy maxon, csendes gép lett :)

• skyli

senior tag

válasz #16939776 #32985 üzenetére

"csíp", vagyis csak bizsereg az alaplap fém hátlapja és ez magas elektroszmogot jelez, az meg sztem káros az egészségre hosszú távon, tehát cserélem :D akkor is ha csak anyumé :D amúgy is most olcsóbb 120w-osat találtam, ami földelt :) 7000ft szállítással. Amúgy egyáltalán nem melegedett a táp.

A ventilátor meg alapból volt hangja, átraktam halkra a biosban és szerintem így teljesen jó, egész halk lett és a hőmérséklet is jónak tánt, de most konkrétat nem tudok, mert nincs előttem (később megnézem a hőmérsékleteket és a fordulatokat és a zajszintet (itt kb mindent meghallani így este és nem szeretem a hangos pc-ket:D). De amúgy testre is lehet szabni a biosban(bezzeg gigabytenál csak a speedfan van kb, de azzal tökéletes:D). De amúgy nem hinném, hogy halkabb mint a gyári, bár passz :) Viszont mintha halkabb lenne, ha nem lenne felette az ssd, ott a kis lyukak meg az egész felső izé lehet nem jó, hogy a levegő útjában van.

Arra gondoltam, hogy az ssd-t oda lehetne tenni simán a videókártya helyére így ferdén és akkor a procihűtő dolga könnyebb lenne. Szerintetek?

energy4ever igen, Vesa :)

Új hozzászólás Aktív témák