- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Házi hangfal építés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
A Fractal Design Node 304 egész jó, persze ttól még olyan fractal design-osan sehogyse néz ki, viszont ennél is ugyanaz a "hiba", mint minden, nem szervernek szánt háznál, simán csavarozd be a vinyót, és nulla zaj vagy rezgéscsillapítást kapsz, mindez 50 ezerért még elviselhető is lenne, de akkor már tényleg csak egy tyúklépés a jonsbo n2, vagy veszek egy sima kolink satellite-ot, és mivel az egyszem vinyómből se fogok kettőt csinálni, a későbbi cserénél a bukófaktor is kisebb lesz, a kolink csak 19 ezer.
A CFI A-7879 V2-t már megtaláltam én is, ez is dizájnra egy arany középút, nem szép, de jó, viszont annyiért, amennyit ezért kérnek, még mindig a Jonsbo a nyerő, az Eolize SVD-NC11-4 már 12 éves fejlesztés, eladót se találtam, és akkor jön a következő faktor, asszony mondja, nem érti minek vergődök ezekkel, mivel házfelújítás van, és az ilyen eketronikai cuccok átkerülnek egy dedikált helyiségbe sokminden mással együtt, elvi lényege van a kinézetnek, és méginkább elvi lényege a hangnak. Ennek ellenére még mindig a Jonsbo a nyerő, egyelőre aközött, meg egy sima kolink között vacillálok.
Viszont utóbbiba mehet jó magas cpuhűtő, sima atx táp, amivel kibékülök, és kész. Amúgy meg egy alis, delock vagy egy chenbro 4-es hdd caddy kell csak, és utána olyan házba vágom be, amilyenbe szeretném, szóval valahogy csak meg lehet ezt oldani... -
Rick4
félisten
Nálam nem lesz, én csak kipróbálom, milyen, aztán szerintem melléválogatok pár alkatrészt, és megy az apróba, nekem a topflow jöhet szóba, és a lapos házakat szeretem, max 7-8 centi magas házaim voltak az utolsó 8-9 évben, így ez nekem hatalmas.
Mivel szerintem ehhez házat találni is kihívás, lehet eladom majd külön...Jó- jó, de otthonra nem kéne.
-
PROTRON
addikt
Köszönöm a segítő szándékot, tényleg értékelem, szóval ne érts engem félre, de nagyon félreértetted a feladat kiírást.
Nem a hosszú üzemidő a lényeg, de azért ne fél nap alatt merüljön le.
Elhiszem hogy Neked nem jött be a Calibur 1, de nővéreméknél csak apple gépek vannak így mindenféle apple pötyögési lehetőséget kipróbáltam...nem akarlak megsérteni, így inkább azt írom, hogy nekem a mechanikusok az egészségesek. Nem véletlenül nem csapok le egyik apple lehetőségre amik az utóbbi 2-3 hónapban előferdültek HA-n, pedig rendszeresen nézelődöm.Amúgy valamelyik korábbi díjátadón az egyik neves filmrendező a beszédében kitért arra hogy annyira idegesítően szarok az apple billzetek (értsd még díjátadón se tudott elmenni szó nélkül) mint napi 10 órán át szövegíró feladatkörben dolgozó számára, hogy emberiség ellenes bűntettnek tartja őket...és bárkivel beszélt szakmabeliek közül mindenki lecserélte valami valódi billzetre.
-
mpierre
veterán
Elég öregecske konfig. Fatalaity b450 itx; Ryzen 2600; Gainward 1060 6GB, Sf450, intel 520 ssd + hitachi 7k-s 2,5-es 1TB hdd + crucial 2TB ssd. EK blokkok (velocity, thermosphere) vegyes csövezés, rettenet sok adapter, és magicool radik, egy 240 és egy 120- slim. Akasa slim ventikkel. Hja és mindez egy Lian li tu 150 wx-be csomagolva.
@hszilard666: Kb univerzális blokk, csak a gpu-t hűti (EK thermosphere). A ramok kaptak bordát, a vrm-en meg a gyári borda csücsül. Így a radiról leszívott levegő fogja hűteni. A radiátoron lévő venti és a vrm borda közt talán ha 2 mm maradt. Hogy lesz-e vele gond, nem tudom, de gyárilag a ramon nem volt semmi, a vrm-en ott a borda. Eddig két kis venti tolta rá a meleget a vga-ra, most 2 db 120-as fogja. Szerintem hűsebb lesz. De! Semmit nem fogok róla tudni, mert nincs hőmérséklet érzékelő a gpu-n kívül sehol.
Eredetileg a giga phoneix lapjához volt passzítva a kábelezés, csak a proci megmakkant, így azt kukáztam. Utána lett amd, de oda már nem lett komplett piros kábelezés az sf450-re.Szerk.: Az biztos, hogy az első radi be- és kilépő pontját fel fogom cserélni. most szívás feltölteni a rendszert. Kicsit gyorsabban szereltem és utána gondolkodtam.
-
Rick4
félisten
Nade ram, ssd kijön, szóval nincs az annyira egybe.
De valóban, a golyózott cccok nem tudom, mit bírnak, van 10-12 éves notim is, ami sosem volt szervizben, van itthon kontron kqt877m lapom, amin szintén golyózott a kis i7-es, és az is megy ahogy kell.... Itt inkább a gari a bajos, mert nem szoktak ezek addig megmaradni nálam, maíg lejár a 3 éves gari, még a szerverekben is cserélem a vinyókat 2.5 év után, csak erre pont nincs annyi gari.
Hát igen, bár szinte mindent újonnan veszek, de soha semmi nem ment nálam tönkre, és tudtommal a második. harmadik gazdánál sem. -
törölt tag
A rövid válasz erre az, hogy ha megcsinálom, az elhallgattatja a hangokat a fejemben.
#52675 PROTRON: Ez érdekes. Ha tudod másik cat5e kábellel is próbáld ki, és ha rá tudtad bizonyítani, akkor a hibás kábelt boncold fel, és alaposan vedd szemügyre, hogy tudjuk, hogy az törött volt-e a vezető, ér szigetelése volt-e, sérült, vagy az árnyékolás nem volt folytonos.
Mert utóbbi kettő csak akkor okoznak ilyen mérvű hibát, ha van valami extrém külső behatás éri mellette a kábelt. Erős RF/mágneses behatás, vagy a készülékek amiket összeköt, azok föld potenciálja (lan csatlakozója) között nagy feszültségkülönbség áll elő a rendszer hiba (tünet) pillanatában. -
Thom7
csendes tag
Köszi!
Előlap elé király lenne ha beférne, majd ki is próbálom, ha mégsem akkor a táp alatti részre gondolnám, vagy a Fuma mögé a hátfalra?a sok lyukból csak passzol egy kettő a HDD-hez.
Hát a kábelezést meg... összedugok mindent amit kell, a maradékot meg összekötöm úgyszint a táp alá. Úgysem látni a belsőt, csak ha szét van kapva, így ott elmegy egy kupac kábel -
Thom7
csendes tag
Megjött, összeraktam
Nagyon bejön, de azért majd meg kell mókolni, kábelezés se fix emiatt.
Én mATX lapot és ATX tápot raktam bele, emiatt a táp fölé nem fér be a 2. silentwings3, de majd a táp konzolját lejjebb szerelem valahogy és tuti lesz
Az alaplap pedig leér a ház aljáig és az alul lévő power meg resetgomb csatik miatt az alsó 2 venti is épphogy de befért.
Alul és felül is ki szeretném maxolni a ventiket, ezért nincs hova rakni a HDD-ttáp áthelyezése után annak is csinálok valahova helyet.
-
Thom7
csendes tag
Hali!
A héten sikerült beszereznem egy 3060-ast és emiatt építek egy új gépet, amihez szeretnék új házat nézni és eddig az NR200 volt a befutó, de ez is nagyon bejön, meg az ára is
Hol lehet ilyet venni és hol találok erről valami leírást? méretek, hűtéskompatibilitás stb -
Rick4
félisten
Ez az Arctic már egy másik technika, elég szépen levezették, miben más ez, az önrezonanca szerintem minden ilyennél van, épp csak kérdés, mikor találkozik a ház frekvenciájával, ami felerősödve hallható, szóval vagy- vagy.
Akkor viszont másképp kérdem, a procihűtő hátulról szív befelé hideget, és keresztülnyomja a bordán, a VGA melletti ventin keresztül is befelé érkezik a levegő, és a két maradék venti kifelé szívja? Mert még az se rossz. -
-
hegegabi80
addikt
Sajnos ez nem tavaszi fáradság, ez már tuti más.
De hogy ne aludjon be teljesen a tűz, locsoltam rá egy picit.
Keskenyebb ház kell nekem. Méghozzá Cemo L1 de még jobb lenne az M1. Mehetne át a cuccos vga nélkül egy APU-val. Igaz egész magas a 30 cm-el, de pofás. Igaz tápból 1U flex megy bele, de ez orvosolható sfx vagy tfx variánsal a méretekből adódóan.51911 Chaser: igen az se rossz, de ha már megvan szinte minden (alaplap, memó ssd stb.) akkor fölösleges. Ennyire nincs most kedvem és időm hozzá.
51912 AxBattler: Te sem vagy nálam könnyebb helyzetben. Nekem is van még 2 db ház metisen kívül a szekrénybe.
-
Chaser
legenda
azért még nagyobb kár ha a chipset alatt van, combosabb nvme ssd használhatatlan úgy
a b550i aoruson elég combos borda van a chipset felett, külön alatta az nvme borda, de 970 evo szétfőtt, el se merem képzelni gen4-es mit produkált volna
azon van hátul is m2 hely, oda átraktam a saját bordámmal, ég és föld volt egyből a hőmérsékleti különbség, külön szellőzés nélkül, amit a "fő" helyen kapott az lp hűtőtől
pedig annál a lapnál hőcsővel össze van kötve a chipset a vrm bordával is -
PROTRON
addikt
Ha jól sejtem az a gond az rpi-vel hogy nem tudja megtáplálni(akár sávszél akár vezérlő) ha nem csak 2 PC közötti 10Gb/s adatátvitelt kéne biztosítani, mert a kolléga egyik fentebbi hszében azt célozta meg mint hosszútávú tervet. Itt egy vidi amiben 5Gbps hálózatot épít másik kolléga compute modullal: [link].
Legalább PCIe gen 3, x4 slotra lenne szükség. Van olyan sbc ami fel van azzal szerelve [pl: link], de a beszerzése jelenleg problémásabb mint egy normál gépet átépíteni, másrészt lehet meg kell küzdeni vele hogy mukodjon. -
L4D1K
őstag
Köszi, közben kerestem neten is és ezekből is feldobott. Szerencsére nem SOS téma, így legalább van időm körbenézni. Egy 7 éves, többszinten rossz laptopot fog egyébként váltani a gép. Még megvitatom faterral az anyagiakat. Ha rábólint egy nagyobb budget-ra, könnyebb lehet a megoldás.
Az biztos, hogy mozgó alkatrész nem lehet a gépben.
Chaser
Bocsánat, félreérthető voltam. Olyan táp megoldást kerestem, ami arányaiban alkalmazkodik egy alap géphez. -
bigdaddy3
tag
Sziasztok!
Sajna csak lapot kaptam driver lemezt nem.
De amit a neten itt-ott találok az mind más gyártóé, dell, lenovo stb
A lényeg egy darabig az smbus hibát jelzett. Win eszközkezelőnél most
minden OK, de ha nagyobbat töltök le mint 10gb nem képes folyamatosan nyomni a max letöltési sebességgel. Egymagos asrock kente 15megával folyamatosan ez meg Ci5
és szánalom sebesség.
Win7 a rendszer 64bit
Gondolom ez a cég eltűnt mert semmi a honlapjuk.
Ha valaki tudna eredeti driver lemezt, szívesen kipróbálnám.
Köszönöm!
Üdv. -
pinnacle
nagyúr
Köszi Seep, Qkackca! Sejtettem, hogy azért nem aktív a miniPC topik, mert rossz az ár/érték aránya. Tényleg kár, hogy az Androidos boxok hardverén nem megy a Windows, ha a 4K-s filmek lejátszását meg sem érzi, igaz csak "célszoftverrel", tökéletes, képkockahelyes, akkor böngészés, Office semmi neki. Ez valami korlátozás, hogy Amlogic S905X..-en nem megy a Windows? Kár, hogy nem megy rajta, nagyon jó hardver, 50-55C°-os FHD filmek lejátszásánál, passzív hűtéssel.
Egyébként mi lenne a lehető legkisebb Mini ITX konfiguráció, legolcsóbb, amin még megy FHD videó lejátszás, 8GB RAM, 256GB SSD-vel, illetve mi lenne a maximum, amit ki lehet hozni 200k-ból, 1TB SSD-vel? Gondolom sokkal jobb lesz, mint a miniPC.
Laptop tesztek alapján a legjobb 17,3" méretben, Dell, HP gyengébbek tűnt, utóbbiról állítóleg nem véletlenül hagyták el a ProBook jelzőt. Valóságban gyenge a kijelző. Egyszerűen nem eléggé világos. Pedig nekem nagyon érzékeny a szemem. Monitoromat is EyeCare módban használtam régebben, ami a normálnál gyengébb fényerőt ad. Az újabbnak már 500nites a fényereje, de szerintem nagyon drága lesz. Egyébként a laptop topikban már ott tartanak, hogy szinte nem is tudnak új gépet ajánlani. Mondjuk ez régebben is így volt, hogy jobb a használt üzleti.
-
-
törölt tag
az is jo megoldas lehetne, vagy mixelve Duracellmumus otletevel egyszeruen alubol/plexibol vagni egy olyat, amin betervezve ottvannak a szellozok, ahol kell: proci, vrm, halokartya.
az igazsag az, hogy vettem meg tavaly egy 'gyari hibas' oldallapot nagyon olcson ehhez a hazhoz pluszban, pont azert h szetvagdoshassam
es nagyon viszket a tenyerem megcsinalni
-
-
PROTRON
addikt
Épp az írásod felett ott a konfigom, aztán egy mukkot se kaptam rá.
Mondjuk még mindig nem jutottam oda hogy feltelepítsem rá az oprendszert, mert mikor még csak live linuxolni akartam hogy lementsek mindent a bele szánt SSD-ről, kiderült hogy az 5 éve összeállított livelinux+win7all telepítő usb 3-asomon valami boot fileok elszaródtak és használhatatlan...haver aki anno megcsinálta nekem csak ennyit mondott "csillogás és flash"...
Most majd ventoyal formázott környezetet fogok használni, csak épp még nagy volt a hajtás...meg tényleg hozzá kéne férnem az SSD-n lévő előző rendszerhez adatmentés céljából.
-
betyarr
veterán
nem is nagyon hangos
öö,tehát halknak nem nagyon nevezhető?mert akkor már inkább egy atx táp,12 centis ventivel.ez a silverstone jobban tetszene,de az azza megfogott a 12cm-es szélességével és mivel az asztalon lesz a gép,ezért minden centi számít.illetve a zajosság is ezért erősen szempont,mert fülközelben lesz.
-
Csokilama
tag
Szerintem nem fogsz bennük csalódni, vettem egy ötös value packot, kettő ment a deshroudolt gtx 1080ti-re. 65 fok fölé nem megy 1911 clockon 40% RPM körül.
Mondjuk lehet a conductonaut is besegít.
Cooler Master NR200-ról van már valami infó, hogy mikor érkezik EU-ba?
A 3080 TUF nem szereti a metist. -
Erdei88
veterán
Ez egy jó videó róla
Noctua vs. Arctic, Nidec - Ultimate 120mm Fan Re-match! -
hoffman_
nagyúr
én pont most lőttem néhányat a házimozi mögé kihúzatni a meleget a fiókba. én nem PWM, hanem sima 3pin verziót vettem és bekerült elé egy fesz-szabályzó. elég szépen tudom tekergetni 5-12V között és a hangja korrekt szerintem. 1500Ft körül van a sima és a PWM is, ennyiért messze a legjobb választás. megkockáztatom, hogy 3-4x ennyiért is. arra figyelj viszont, hogy a szélzaj remek, de bizonyos fordulaton tud ciceregni, szóval a fordulatszám szabályzást be kell lőni jól.
-
Seep
senior tag
Kis update. Mivel a draga mikrofos szeptemberi win feature updatje, letorolte mind a ket particiot az nvme ssdmrol, kenytelen voltam szetbontani a gepem, hogy kulso dobozban masik gepen restoroljam a particiokat. ( a d: megmaradt, a c: Win elveszett ). Atraktam az u12P. Hofokban 3-4 kulonbseg a d15 hoz kepest. De a f12 venti sokkal csendesebb mint az a15. Szoval most marad ez.
-
hoffman_
nagyúr
köszi, pofás darab, de ez erőgépnek jó alap, nekem most viszont a budget filléres nas-hoz kellene valami kisebb
lehet, hogy megnézem mit adnak mATX-ben... ez a 4 vagy több HDD elég nagy kérés, egy ideje kezdem érezni.
Pete55555:
na ezzel szembesültem én is
segáz, jogos, köszi a tippet
-
Geller72
veterán
Azért gondolkodtam el a dolgon, mert most elég jó áron ki tudnék szállni a lapból és a prociból is.
. Az is igaz, hogy amit itt nyerek, azt elvesztem az új konfigon, mert az árak még nem konszolidálódtak..
Mivel VGA updatet is tervezek majd, ha kijön a 3-as széria az Nvidiából, nem nagyon kellemes közel egy időben (egyben) ekkora kiadás.
. Ha kivárok a lappal, procival is.
-
DonDennis
senior tag
Szia pumpának és nem hallom, pedig előtte volt épített vizes gépem volt nálam d5 meg ddc 3.1 és 3.2 is, de ez halk. A táp idle hangtalan lenne, csak 3 napja van csak amd-gépem és még ezekkel a tüskékkel szívok de ahogy olvasom a topicot az új emberek 99%-a, mivel néha netzés alatt is felboostol 4.4-re és 1.4+ voltra ami mellett felszöknek a idle hőfokok 45-59 fok közé és ilyenkor persze beindul a táp és a radi venti is...
-
profi
aktív tag
Nekem speciel befelé fúj a venti az SG13-nál és a legolcsóbb vízhűtést vettem hozzá. Semmi problémám nincs vele, pedig reggeltől estig használja a gyerek (igaz nem hardcore gamer és nem is egy erőmű vga van benne).
F.B.I.: nézd meg az adatlapomon lévő konfigot! Teljesen jók a hőfokok.
(#48990) &rew: Köszi az infót
Ezek szerint a szokásos ajánlással használod.
-
tlac
nagyúr
én a Gigán sem látok
B550I AORUS PRO AX -
DarkByte
addikt
A Node 304 nagyon pöpec kis kuckó NAS szerepre, már én is nézegettem. A gondom az, hogy két kártya slot van csak a hátulján, és általában az alaplapokon is csak egy slot van ami oda esik, szóval egyértelműen a dupla széles VGA-k a cél. (emiatt amúgy nem is tudom hogy jó ötlet-e ez az ITX-es irány, és nem-e mondjuk egy mATX lenne a logikusabb, lap is olcsóbb, és akkor már egy Fractal Node 804 inkább, mondjuk az a ház itthon már jó ideje nem kapható
).
-
Archttila
veterán
DDR5 +2 evig nem akarok ra kolteni,
a proci meg majdnem nagyker aron jott (egy tizest dobtam ra)
2 aktiv CCD-vel.: (Prolimatec 14-es ventivel ami kb slim 12-es Noctua szint)
1 CCD-vel joval alacsonyabb feszen es magasabb orajelen uzemel mint a 3800x)
Idle
Temp: 40 - 50°C
Fan Speed:
140mm @ 502 RPM
92mm @ 1240rpm RPM
Noise: ~29 dB (measured with Noise Meter*)
Load (with Prime95 Small FFT s)
~80°C Maxed @ 81.3°C
Fans @ Full Speed:
140mm @ 894 RPM
92mm @ 2547 RPM
Noise: ~52 dB (measured with Noise Meter*)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest