Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fotós kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz AxBattler #30190 üzenetére
Táp nélkül, 18-20K alatt már volt aprón pár darab, de többet tényleg nem ér.
Azért a 2db 80*80*25-ös venti hely mindig megdobogtatja a szívem, akkora huzatba bármit le lehet hűteni, aminek van felülete.
Ha kelleni fog jó hely a külső csatlakozós Raid kártyámnak, és egy Low power xeon-nak akkor gondolkodás nélkül ezt választanám hozzá -
HookR
addikt
válasz Ereshkigal #30175 üzenetére
Az ilyen speciális rétegigény esetén általában valamiben kompromisszumot kell kötni. Az elvárásaidhoz legközelebb az EMKO EM-150EXT áll, ám ez külföldről beszerzendő. *
Amennyire látom, az alternatívák:
- Veszel egy INWIN BP sorozatba tartozó házat és a tápot eladod belőle, hogy közelíts árban az eredeti elképzeléshez. Méretre egy picivel nagyobb, mint szeretnéd.
- Aprón lecsapsz erre az Acer CX600-as kuckóra. Egy picivel nagyobb, mint szeretnéd, de cserébe olcsó.
- Marad a mostani házad, amihez megveszed az MK-35DV kiegészítőt, leveszed a bővítőkártyáról a hátlapját, majd leleményes barkácsolással kivágod a szükséges csatlakozók helyét az MK-35DV hátlapján és rögzíted rá a kártyát (például rögzítőfül nélküli hátlappal). **-gal jelölt esetekben riser kártya is kell.
(#30186) Ombre85: Gyakorlatban lehet nem sokat jelent, de ha a CPU-hűtőt elfordítod 90 fokkal, akkor az alsó bordák is párhuzamosak lesznek a légárammal.
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Patice
nagyúr
A gond neve: flash player.... Azaz a hiba nem az ön készülékében van.
Próbálj meg rákeresni neten, hátha valamelyik régebbi Flash verzió jobb hozzá.
Nekem E350-es Brazos procinál volt ilyen pár éve. Régebbi flash verzió megoldotta.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
kisza25
félisten
válasz Pista0001 #30191 üzenetére
Én rajta voltam a másikon, de nem akar postázni, egy katana 4 leszhejette, elvileg befér és elfér
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
aelod
veterán
Sziasztok!
Van egyKabini A4-5000 Quad-Core APU procis lapom 4gb rammal win 8.1-el. Meg vagyok vele elégedve. Keveset fogyaszt amire kell jó. Viszont az érthetetlen, hogy fb-alatt a flash játékok laggolnak. Angry birsd és a farmos szarok. Ennyire gyenge lenne a proci vagy valami más van a dologban?"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
félisten
válasz #16939776 #30189 üzenetére
Szvsz az ISK300-150 nem éri meg 29k-ért, helyette sokkal inkább a Chieftec FI-01B-U3 ajánlanám 22k-ért:
- kb. ugyanakkora, csak az arányok mások;
- cserélhető, 250W -os TFX táp van benne a 150W-os, speciális Antec helyett;
- az ODD mellé 2.5 + 3.5-ös HDD is belefér, az Antec-be csak 2 * 2.5-ös;
- az ISK300-ba ugyan szerelhető 2 * 80mm-es venti, de kis ügyeskedéssel, megfelelő hűtővel a Csifi is hűsen tartható.Persze nekem is tetszik az Antec, csak drága.
20k-körül már én is elgondolkodnék rajta.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
válasz Ereshkigal #30188 üzenetére
Sajnos a 10K-s limitbe kb.: semmi nem fér bele, ami megfelelne a kritériumoknak, esetleg műanyag előlapos házat lehet kapni.
Aprón szoktak fenn lenni "ipari jellegű" házak, azok rendelkeznek LP/normál PCI bővítési lehetőséggel, azok között lehet ilyet találni. Amúgy a legnormálisabb ebben a kategóriában szerintem a Antec ISK 300 ami vagy paneltáppal("65W") vagy 150W AC-DC-vel elérhető.
Ennél letisztultabb előlappal Realan i7 ami említésre méltó.[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz varmi2 #30187 üzenetére
Köszi! Nézelődtem este, és bár nem jönnek be ezek a kockák annyira, de lehet ilyesmiben kell mégis gondolkodnom. Mondjuk 15 cm-nél nem szeretnék magasabbat, mert így még bemenne a ház két polc közé, de lehet, erről is le kell tennem. A SilverStone ML05 lenne még jó talán, abba pakolhatnék némi plusz elektronikát, amit külön dobozba szánnék eredetileg.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz Ereshkigal #30175 üzenetére
Kicsivel z ár fölött van, mint amit írtál, de nem rossz ház. CM elite 110
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
-
Dani3457
tag
már találtam pár leírást és olvastam hogy alaphasználat mellet ( chrome) felugrik 70 fokra is , szóval erősen gondolkodok még a dolgon.
-
Dani3457
tag
Helló
Bocs az off-ért de sehol nem találok topicot a mini pc-ről vagy nem tudom sajnos a nevét (remélem ti többet tudtok
[link] az ilyen gépekről lenne szó
Válaszokat Köszönöm
-
törölt tag
válasz tooomas #30166 üzenetére
Lap, a rajta lévő alkatrészek spec-ét megnézve, max. áramokat összeadva ennyit kíván, a PCIe-to-PCI bridge nincs benne, mert nem találtam a datasheet-jét:
410mA@3,3V 691mA@5V 0,875A@12V2db Mem->2x1,5Vx0.8A x(1,1175) ~560mA @5V
Hangkártya: 4-5W-al eszik tőle többet a gép load, box-al együtt 8-9W. Az eloszlását a 3,3 és 5V között nem tudjuk.
Egyéb információt nem találtam, "dokumentáció" hiányában 5 db dupla műveleti erősítőre 55mA @+12V/-12V számolnék.Többiről, a konkrét típus/darabszám ismerete nélkül nem tudom megmondani mennyi az annyi.
-
Ereshkigal
őstag
Üdv!
Új házat keresnék ennek az alaplapnak. A házban egy pcie kártya (kb. 65x60x20) és egy ssd lenne, semmi más. A mostanival az a gondom van, hogy abba pcie kártyát dugni kb. lehetetlen. Fekete szín kellene, semmi csicsa, az elején ne legyenek nekem usb portok, ledek, stb. 10e Ft alatt szeretném megúszni, ha lehetséges. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz kisza25 #30171 üzenetére
Ment a PÜ.
Én DFI LanParty P55-ös ITX lapon használtam, magas RAM-okkal, pár lamellát meg kellett nyírnom. Az aláírásomban levő linken (ha még működik ) látható. Egy i5-760 volt alatta, 4 magon film kódolás (DivX/XviD -> H264) közben 60°C körül volt, játék közben sem ment följebb.
-
kisza25
félisten
sziasztok! Kellene egy kis segítség! CPU hűtőt keresek, új alaplapom van (MSI B85I Gaming) és új procim (i5-4690K)
a maximum hűtő magasság 140 gyári szerint én 145 mm-ert mértem,
a proci közepétől 60 mm van a VGA nyákig, tehát max 55x2=110 mm széles hűtő férne be, leszámítva, ha aszimmetrikus
erre várnék ötleteket max 10eFt-ig minél nagyobb hűtési teljesítménnyelAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
tooomas
csendes tag
válasz #16939776 #30165 üzenetére
Alaplap egy gigabyte ga-e2100n.
Sb audigy hangkártya.
1-2 ssd vagy egy winyó.
Meg talán egy venti a hűvösebb működésért.
Ami nagyon valószínű hogy egy pár usb cuccal meg lessz akasztgatva mint egy karácsonyfa.A forrasztópákának csak eggyik vége meleg!-Igenám de azt nem lehet látni!
-
-
törölt tag
válasz Pete55555 #30160 üzenetére
A Wide-Input-os verziónál fenn áll a veszélye, hogy cicereghet! Ha HTPC-nek épül, akkor inkább a Fix 12V-os verziót nézném
2db 3,5"-os hdd-re 15-20W-ot érdemes számolni/db felpörgéskor, green/red 10-12W.
Szóval ennyivel kevesebb szaft marad a többi alkatrésznek a 65W-ból.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tooomas #30155 üzenetére
ATX méretben, ekkora teljesítmény szintre bőven sok:
Teszt szerint ~70%-ot hoz 21,6W-on 90W körül a 90%-ot a hatásfok, táp vonali zaja nagyon jó.
Seasonic SSR-360GPVan belőle moduláris változat is.
AC-DC-DC rendszerű, tehát először 12V-ot, majd ebből a többi feszültséget állítja elő. A sima AC-DC-s 20W körül tudhat vagy 50-55%-os hatásfokot (szintén 300W-os modell), és legalább 2..3x-osa a kimeneti zaj (Vpp).
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
Sziasztok!
Van egy ilyen Delta laptop töltőm. A kábele a tövében megtört, ezt meg tudnám javítani, kérdés érdemes-e foglalkozni vele. Egy ITX konfigot építenék rá NAS/HTPC használatra majd a jövőben. Elvileg 65W-ot tud leadni. Elég ez egy gyengébb konfignak, meg két 3,5-ös merevlemeznek 24/7-ben? Paneltáp vagy picoPSU menne mellé, ez még nem dőlt el.
...Szeretem leracsniztatni...
-
shteer
titán
válasz TESCO-Zsömle #30149 üzenetére
Melyik SFX méretű Corsairt is pontosabban?
szerintem jónak tűnik..
-
burny
aktív tag
válasz Archttila #30148 üzenetére
Amikor a 0db-es, qrva drága táp halk kattogását és egyéb nem normális zajait hallod a sok százezres gépedből amit csak ritkán nyom el a régi 3,5 vinyo hangja akkor nem biztos hogy nyugodt szívvel ajánlanád másnak.
Ez a táp egy nagy lutri, vagy hangtalan, vagy nem.
Ha nem ez lenne az egyik legkörülményesebben kiszerelendő alkatrész akkor már ment volna vissza garanciába, de még akkor sem biztos hogy egy normálisan működőt kapnék vissza.(Kb 3 hete van meg, 1.1 verzio)
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
Archttila
veterán
válasz shteer #30145 üzenetére
+1
The Good:
tiny
very good to excellent voltage stability where it counts
very good ripple control
fully modular
excellent build qualityThe Bad:
nothing
The Mediocre:
line wire placement could be a problem for the fan on some of these
fan quality is an unknown quantity at this timeLehetseges emiatt gondolta, hogy ez akkor mar biztosan a szemet kategoria...
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
törölt tag
válasz tooomas #30142 üzenetére
A kártyád dokumentációjában mA-re pontosan le van írva, hogy áganként mekkora áramot vehet fel, másrészt a műveleti erősítők használják a -12V-ot, azoknak a száma/típusa számít.
PCI 2.2 szerint az eszköznek ezeken a feszültségtartományokon belül kell működni és ezek a maximális áram igények léphetnek fel az ágakon az eszköz részéről/port. Forrás: 137(157)old.
5V+/-5%: 5A
3,3V+/-0,3V: 7,6A
12V+/-5%: 0,5A
-12V+/-5%: 0,1AHagyományos AC-DC-s tápot nem ajánlanék, az borzasztó zajos a tápágakon, és gyenge a hatásfoka. névleges teljesítményének 20%-a alatt.
[ Szerkesztve ]
-
tooomas
csendes tag
válasz #16939776 #30139 üzenetére
Bevallom neked őszintén valahogy én egyikben sem bízom.
Nekem valahogy az a 200mA a -12V-os ágon eléggé gyengusznak tűnik főleg egy izmosabb hangkártyát járatva.Viszont az atx tápok között nem tudok eligazodni hogy melyik az ami ilyen kis terheléssel is atomstabilan fog menni. A frász sem gondolná hogy ilyen macerás találni egy megfelelőt. Sima atx táp méret és kis fogyasztáshoz hangolva nem pedig kilowatt-hoz.
A forrasztópákának csak eggyik vége meleg!-Igenám de azt nem lehet látni!
-
HookR
addikt
válasz flashpointer #30132 üzenetére
és shteer, sati, mrbig25: Leginkább SFX-L tápok tetszenének, ám az áruk már annál kevésbé. Ár/megjelenés alapján a Zalman ZM350-FX és a SilverStone ST30SF tűnik szimpatikusnak. Köszönöm az ajánlásokat!
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Pista0001
addikt
Én erre a célra tuti Sandy vagy Ivy Celeront választanék belépőszintű alaplappal apróról. Vagy ha valaki árul pont, akkor Giga 1037U-s integráltat, az fogyasztásban kb az a szint mint az AM1, sőt inkább kevesebb. Szerintem a magonkénti magasabb teljesítmény sokkal többet hoz mint a több mag ilyen alap felhasználásnál., és az AMD fejlettebb IGP-jére sincs szükség.
Van többek közt egy QC5000-em SSD-vel (tény hogy nem ezen a gépen telepített Win 7-tel, ami okozhat gondokat ) meg egy laptop B820 Celeronnal, HDD-vel. Utóbbi jobban használható alap netezésre, nem lassabb számottevően mint az i3-3217U-s NUC-om SSD-vel. Ja, mellesleg a laposban csak 2 giga RAM van, a QC5000-ben 8 giga, akárcsak a NUC-ban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tooomas #30129 üzenetére
Az elsőnek(60W) kapcsolóüzemű a st-by része is, de nem találtam róla pontos spec-et. Talán ez:[link]
A másodikon(60W/80W) van a "melegedős linear IC". Spec:[link]
A második izmosabb kisebb mérete ellenére 1,5 vs 3A@12V, én azzal kezdeném.
Öntapadós "memória hűtő" az IC-re, ha nem esik le, akkor elég neki.
Kondik állapotát érdemes ellenőrizni, amelyik jobban melegszik mint a PCB körülötte, azt minden-féle-képpen cserélni kell.[ Szerkesztve ]
-
-
Archttila
veterán
SFX tápokkal mi a tapasztalat, van-e igazán csendes belőle? Mondjuk olyan, ami leállítja a ventit bizonyos terhelés alatt?
Az enyém ennek teljesen megfelel.
Közben látom már shteer is megerősítette
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
HookR
addikt
SFX tápokkal mi a tapasztalat, van-e igazán csendes belőle? Mondjuk olyan, ami leállítja a ventit bizonyos terhelés alatt?
Vagy ha a csend az elsődleges (és azért ne is szálljon el nagyon az ára), akkor inkább ATX-ben érdemes gondolkodni? Itt is előny lenne, ha leállítaná a ventit. A teljesen passzív tápokat a magas ár miatt zárnám ki (na meg terhelés alatt nem baj, ha van mi szellőztessen).▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
tooomas
csendes tag
-
félisten
Jó konfig, én venném, főleg az Arctic valamelyik M1-es hűtőjével.
Arra azért figyelj, hogy csak az Asrock lapjain van kettőnél több SATA csati.
Amúgy aprón van most jó áron Athlon 5350, Asus AM1I-A lappal, kicsit alkudható is..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
válasz #16939776 #30126 üzenetére
Nálam egy 3 éve -használtan vett- 120W-os 12V-os bemenetű megy napi 8 órát, ha akarta volna sem tudta volna haza vágni a gépet, mert a túlfesz védelme teljesen megbízható. Van egy 160-xt is arról egy atom D2700-as lap és egy Emu 1212m megy, nincs rossz hangja az analóg kimeneteknek vele. A lila kondiban van a varázslat...
Amúgy a morex tápnak nem lesz baja ettől a minimális terheléstől, egyedül a st-by ic-re kell borda.
És ha belejössz kicserélheted a kondikat eredeti panasonic-ra.Ha lesz lehetőséged nézz meg közelről egy eredeti PicoPsu-t, ha nem akarsz cicergést, akkor mindenképpen a 12V-os változatot
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tooomas #30123 üzenetére
a 21-24 pin-el nem kell foglalkozni a nélkül is megy, össze vannak kötve ezek a pontok, a 20pin-es csatlakozó megfelelő pontjaival(GND/3,3V/5V/12V).
Egyedül a 4pin-es 12V-os és a sata csatlakozót kell rá rakni, abból is elég az 5V+GND ha 2,5"-os hdd/SSD-t használsz, 3,5"-os hdd hez kell a 12V is, de ennyi.
Szóval 4..6db forrasztásról van szó.Annyi a tapasztalatom vele, hogy az st-by 5V-os része(azaz 5 lábú IC a nyák végén) nagyon melegszik, és szintén volt olyan ITX lap, ami nem indult el vele, amíg nem volt folyamatos 0,5A terhelés rátéve a 12V-os ágára.
~50W terhelésre rendesen melegedett, PicoPsu-nak sokkal jobb a hatásfoka.[ Szerkesztve ]
-
tooomas
csendes tag
Nos elkezdtem összeszedegetni a mini gépecském cuccait de elakadtam.
A ház egy coolermaster elite110 jelentem előttem.
Alaplap egy gigabyte ga-e2100n lessz egyenlőre x mennyiségű ram (még eldöntöm ).
Ehhez egy ssd meghajtó és a pci slotban egy hangkártya fog csücsülni .
Nagy tudást nem várok el tőle így szerintem elegendő lesz egy kopaszított rendszerrel.
Viszont a tápegységnél elakadtam.
Nem szeretnék nagy zúgóbúgó tápot bele . Ráadásul sajnos lehet hogy a csekély fogyasztás miatt, van tápegység ami az itteni alaplapommal sem akart elindulni.
Nézegettem azt a pico psu jószágot is de nekem (kövezzetek meg ) nem tetszik.
Viszont akad itthon egy morex 60W-os paneltáp. Annyi a bökkenőm vele hogy sima 20 pines a kimenete. Az alaplap meg 24 pin + 4 pin és ugye a sata kimenetet igényelné.
Elbírná-e a paneltáp eme kis gépecskét?
Lehet valahol szerezni a paneltápomhoz ilyen atx kábelt vagy neki kell esnem forrasztani ilyent (nem nagy kedven lenne hozzá).A forrasztópákának csak eggyik vége meleg!-Igenám de azt nem lehet látni!
-
törölt tag
-
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Üdv.!
Nem követem egy ideje a történéseket de lehet ismét összedobnék egy mini gépet.
Anyukámnak, kizárólag netezni pl skype, yt videók, teamviewer amihez olcsó alaplap+videó+memória trió kellene.
Win7 vagy Linux Mint lesz a gépen és tudom hogy sok ehhez a 8Gb memória de win alatt sokat 2+ eszik az Opera ill. árban jobban megéri mint 4Gb-ot venni.Hirtelen az alábbiakat találtam. Egyéb megfontolandó ajánlat?
MSI AM1I ~10k
AMD Athlon 5350 ~14k
Kingston HyperX Fury 8Gb DDR3 1600Mhz ~12k -
Archttila
veterán
Kozben kikerult iPon-ra is [link]
Azert ez elegge erdekes. Ez az itech shop majdnem mindent joval olcsobban be tud szerezni konkurens tarsainal. pl a szoban forgo lap kemeny 9000 forinttal olcsobb mint az iPon-ba. (46K)
Nem sok feedback van a profil alatt, de az a keves pozitiv. Egyeb portalokon (FB) is csak jot olvastam roluk, ettol fuggetlenul nem merem naluk leadni a rendelestDe itt a masik deszka: MSI z170i gaming pro
itech shop: 46K
Bluechip: 55K[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sto1911 #30100 üzenetére
Ez azért van, mert a táp hatásfoka alacsony ekkora terhelésen, ha szánsz rá + 15-20K-t pico psu+AC-DC akkor 13-20W-ból fix meg lehet úszni, ha tényleg nincs terhelés a CPU, és nem vált fel szorzót.
+Egyéb sallangot kikapcsolod a biosban.(#30102) sati: /sikítVAörül/
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Kapható az Asus z170i Pro Gaming
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest