-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
cinemazealot #32998 üzenetére
Kezd összeállni a cucc: ma megjött a PicoPSU-120WI:
Azután, hogy a BIOS-ban is levettem a CPU ventilátor fordulatszámát, gyakorlatilag hangtalan az egész gép, és ahhoz képest, hogy asztali konfiguráció, az alapjárati fogyasztása (20V/65 W-os laptop táppal hajtva) 11 W. De amikor már fut néhány alkalmazás (Thunderbird 6 postafiókkal, Chromium PH! Fórum lapokkal), akkor is 16 W körül marad.
Ma megjött a PicoUPS-100 is, ehhez még várom a 12 V/2,3 Ah-ás akksikat (és lehet, hogy szükségem lesz egy alacsonyabb feszültségű laptop töltőre is), de így nemsokára elkezdhetem végre építeni a szünetmentes üzemre is képes munkaállomásom házát.
Ja, #32998 óta a CPU hűtő egy Cooler Master GeminII M4 lett a nagyobb ventilátor átmérő által okozott kisebb zaj reményében. Kicsit ugyan nagyobb lesz így a ház, de ez van.
-
válasz
cinemazealot #32998 üzenetére
Ha így rakod, mennie kéne a 20pines táppal is. Ha nincs a pcie-slotokban semmi, akkor elég lesz az áram
.
A proci 4pines csatijához kell egy molex->p4 csati. Ezen elvileg minimál áram folyik egy i3-as procinál.
PS.: ez meglepett, hogy a h110-es lapra 24pines csatit raktak, az én h170-esemen csak 20pin van (ugyanúgy ac wifis).
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos fejegységek
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Filmvilág
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple MacBook
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest