-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha nem tetszene ferdén belerakva az ssd, kerülhet memóriák fölé, ha elfér ott, a memóriák bordái fölött.
"csíp", vagyis csak bizsereg az alaplap fém hátlapja és ez magas elektroszmogot jelez, az meg sztem káros az egészségre hosszú távon,
A táp hálózati felőli szűrése miatt bizsereg, a ház 1/2 tápfeszültségen(90-110V) van, és 1-2ma folyna itt a föld felé, kell a földelt táp.
-
törölt tag
Gusztusos lett és szellős is, a pico psu-nak hála.
"A tápot le fogom cserélni, mert nem földelt..." ha nem csíp a ház, ha nincs rádugva tv-re vagy monitorra, akkor nem szükséges, az emi védelemhez szükséges földelést a tv/monitor is megadja a kábelen keresztül.
Két dolog ami érdekelne: Kellett-e a ventilátorprofilon változtatni hogy csendes legyen? Milyen fordulatra áll be a venti használat közben?
-
-
-
-
-
-
Az über a z170-es chipset, konkrét modellekért -> alaplap topic, ill sunrise point lapok topicja.
Sima alulfesznek a h170-ben is mennie kell, kolléga pl asrock h170m-itx/ac-ben tolja az i3-6100T-t, én is ebben fogom, ha minden megjön a géphez. Ezekszt 90mV offsettel 10% körüli fogyasztáscsökkentés érhető el, netes tesztekben látni combosabb, 200mV környéki feszcsökkentést is nem-T-s proci esetén.
Még 1 kis undervolt-téma: 6500T, -100/150mV offset ~= 25% fogyasztáscsökkenés
-
-
lajos75
senior tag
"Tehát egy bármilyen 120W-os külső műanyag táp egy db ssd-t és egy i3 6100(51tw tdp) nem ajánlott"
Mért nem ajánlott
Nálam egy G1840 (53W TDP) Proci +3TB Red +SSD megy egy 75W [Ipari tápegységről] 7/24-ben
-
Azt is megteheted, hogy alulfeszeled+clockolod a sima 6100-at, akkor annyit fog enni, mint a T-s verzió, és ha idővel komolyabb ACDC-t kapna a rendszer, akkor felengedheted a szorzót. De ha nem nyúzod folyamatosan furmark+prime párossal, az alap 51W (cpu) +~5W (egyéb, ssd incl) se fog fájni egy 120-as tápnak. Lényeg, hogy én személyszerint egy műanyag kockát tipikusan 30% körül, maxon 70% alatt terhelnék csak le.
#32896: a kolléga műanyagborítású tápkockát tervez, az nem érdemes annyira leterhelni, mint ezeket a jobban szellőző modelleket.
-
-
DC/DC=paneltáp, ezesetben
Én pl egy ilyet (pico) és egy emilyet (panel) raktároztam be. Utóbbi félét szokták a pici házakba beszerelni, erősen változó minőségben.
A LED-es tápot és a kábel (+ha akarsz , dugalj) körítést kell megvenni, és kész
Nem muszáj pont ezt a verziót venni, "switching power supply" vagy ac/dc einbaunetzteil néven keresgélhetsz a kategóriában. Nekem ilyen van, csak ez kicsit drága.
-
Dr. Akula
félisten
suitable to PSU LC75ITX & LC120ITX (optionally available), vagyis nincs.
-
Apollyon
Korrektor
Hehe, nekem is ez az alaplapom lesz. A már neked is ajánlott Antec házba, ebbe viszont direktbe T-s proci kerül az alacsonyabb TDP miatt. Viszont hogy mennyit fogyaszt (kevesebbet fogyaszt-e, mint a nem T-s verzió) az még kiderül.
Az a 8GB RAM lesz még bővítve? Mert ha nem, ajánlott inkább 2x4GB, az úgy gyorsabb mint a single modul. -
-
Ha a 2db 2.5"-os komponens 2db 7200rpm-es winyót jelent (~max 20W összesen), akkor a 80W-os táp már nagyon határeset. Ha csak egy takarékosabb SSD-t + egy 5400-as winyót teszel bele, elmegy a kicsi táppal is, bár a procit érdemes lesz alulfeszelni. Én első nekifutásra 70W-ról tervezek egy alulfeszelt 6300T (35W) + 6TB WD red pro (~max 25W) kombót beüzemelni.
-
HookR
addikt
Gyári hűtés elfér, de nem 2.5"-es meghajtókkal. Utóbbiak miatt inkább Antec ISK 110 VESA és ehhez adnak tápegységet is.
(#32860) AxBattler: Golden Field N2 (Golden Field N1 / Kolink Satellite / Spire PowerCube 712 belső, alu burkolattal)
GTX 750 Ti LP-ből venticserére az MSI féle hűtőborda a legalkalmasabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi hangfal építés
- Black Mesa: Source
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- OpenMediaVault
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest