- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MontyCrew
senior tag
válasz
Ric4m0nd #16561 üzenetére
Köszönöm a választ,, Kb egy árban van a 2 prockó igen és ahogy nézem a teszteket kicsit kiábrándító, bár ful full grafikára tolták rá így nem is csodálom, hogy kiakadt. El is feledkeztem a cooler master háztól, az is egész aranyos, viszont ez a Node nagyon elegáns. Hasonlít szerintem nagyon a Silverstone SG05 házához, amiben a másik gépem is van. Erről a jelenésről nem tudtam, mindjárt utána is olvasok, memóbol még azon is gondolkodtam, hogy elég lenne a 4 GB mivel úgy sem max grafon fogok játszani, de ez még ajánlatfüggő is nagyon. Most elgondolkodtam h itt külföldön megnézzem a hardver árakat, lehet, hogy akár itt is érdemes lenne vásárolni valamit.
Köszi a 2 ház tippet, egészen aranyosak és ahogy nézem még tágasabb is ami nem hátrány aztért szerelhetőség szempontjából és had ne kelljen belegyömöszölni midnent
-
HookR
addikt
-
xtevo
őstag
válasz
Ric4m0nd #16479 üzenetére
Nekem is nagyon tetszik, kinézetre, belsőre is. Lehet nem is kell többet gondolkoznom?!
Azért még meghallgatok 1-2 tippet.
Ahogy olvastam, Te Thermalright HR-02 Macho-t szeretnél belerakni, anno HookR kolléga egy elég részletes hozzászólást írt, hogy nagyon határeset elfér-e, a B75M-ITX laphoz viszonyította, a H77M-ITX ugyanaz.LanPC Node304: katt
@Rypejakten
Köszi! Volt már Prodigy-m, én nem estem hasra tőle, nálam eléggé billegett bekapcsoláskor, meg böszme nagy volt. De azt aláírom, hogy hűtésben, szolgáltatásokban top! -
SQX_Barto
addikt
válasz
Ric4m0nd #16429 üzenetére
Köszi a választ és Neked is Mercutio_!
Lehet gyengébb használt notit kapok 60 körül, mint amilyen mini Pc-t össze lehetne dobni, de egyrészt megszoktam már a notikat 6 év alatt, másrészt ha eljutok egy kiutazásig, akkor sokkal kényelmesebb a noti (meg most is egy esetleges költözésnél akár), jobban el tudok vele férni az asztalomon is. Szimpatikus nagyon a kis alaplapos gép (főleg, hogy röpke ideig volt egy Asrock mini ITX-es "gépem"), de mostani helyzetemben a noti jobb.
Köszi minden segítséget észrevételt! -
törölt tag
válasz
Ric4m0nd #16396 üzenetére
regen bios alatt 100%-on mentek a procik, most nemtom hogy van. ott meg nem volt semmi energiatakarekossagi opcio.
mod:
ma nogyogyaszati modszerekkel upgrade-eltem ram-ot az sg05-ben (j&w minix 780g + big shuriken kombo). nagyonnagyon nem szerettem volna kivenni a hazbol az alaplapot. haz oldallap le, persze siman nem fert be a hatso helyre a memoria (+2G-t akartam bele az eddigi 2G melle). tap kikapcs, alaplapcsavarok kicsavar. arrebvittem a hazban az alaplapot par centivel h a hatlapot ki tudjam szedni, aztan a lukon benyulva lazitottam le azon az oldalon a procihutest. leakaszottam a procihutot es ugy mar be tudtam zsufolni a hatso slot-ba a memoriat. csodak csodajara osszerakva minden ment -
-
HookR
addikt
válasz
Ric4m0nd #16388 üzenetére
"Következő tervem, hogy egy komolyabb monitort veszek 2560x1440-as felbontással. Ahhoz már biztos kevés lesz."
Attól, hogy az asztalon nagy a felbontás, még nem kötelező akkorában játszani, az 1280x720 is egész pixelekre esik (vagy az 1920x1080/1200 körben fekete kerettel).
-
F34R
nagyúr
válasz
Ric4m0nd #16380 üzenetére
azert a Kaveriben levo IGP-t kar is lenne osszehasonlitani egy HD8xxx-el, ebbol a szempontbol en meg a haswell-t sem varnam mert nem lesz akkora durranas, raadasul olyan felarat kernek majd erte hogy szetszakad a bankszamlad. Ritka jatekhoz en biztos nem ruhaznek be dVGA-ra hanem a Kaverire varvan azt lepnem meg (olyan 7750-es IGP szint)
-
Pista0001
addikt
válasz
Ric4m0nd #16380 üzenetére
Amilyen tempóban jönnek az új cuccok így soha nem lesz géped.
El kell dönteni hogy mire kell a vas, aztán gyorsan megvenni az arra legmegfelelőbbet. A lényeg hogy ezután ne olvasd a híreket legalább fél évig.
Akármit választasz, működni fog évekig, de szerintem ha játék is van a listán akkor a dVGA-s hardver jobb lehet, amellé meg - főleg a fogyasztás/teljesítmény mutató miatt - az Intel proci jobb. Hogy érdemes-e megvárni a Haswellt, vagy az Ivy is bőven jó-e... Szerintem az utóbbival is évekig el lehet lenni.
-
HookR
addikt
válasz
Ric4m0nd #16212 üzenetére
De, a HR-02 Macho elfér a dVGA mellett (méretek), még marad is ~2,5cm a kettő között. Pont jó példa terebélyes, aszimmetrikus toronyhűtőre. Ugyanezt a felállást tárgyaltuk 2 hónapja - #15259.
A gond inkább az, hogy mivel ilyen alaplapokon csak egyféleképpen fér el, még ideális esetben is legfeljebb csak a jobb szélső HDD keretet tudnád vele használni, és azt sem 2db 3.5"-es merevlemezzel. Abban viszont igaza van DiceBlade-nek, hogy az egyik megoldási lehetőség az olyan alaplap, amin távolabb (középtájt) van a CPU foglalat. A másik pedig másfajta hűtő alkalmazása.Haswell-hez eddig 3db Z87-es mini-ITX alaplapról láthattunk fotót:
- Az Asus-on középen van a foglalat, azon elfér, de az előd P8Z77I-hez hasonlóan tuti drága lesz.
- A Gigabyte-on a korábbi Inteles lapjaikhoz híven közel van a foglalat a PCI-E sínhez.
- Asrock-nál meg a lap tetejéhez került, ergo a probléma megmaradt, csak pepitában.Idővel kiderül, hogy az olcsóbbakkal mi lesz a helyzet.
-
xtevo
őstag
válasz
Ric4m0nd #16210 üzenetére
Én a helyedben elgondolkoznék egy BeQuiet Straight Power E9 400W tápegységen, baromi halk, minőségi. Esetleg egy OCZ 400W Silencer MKIII táp se rossz, sőt még színben is menne a konfighoz.
Monitorból pedig biztos, hogy Dell-t vennék, ha ennyi pénzt szeretnék rá költeni.
-
Rypejakten
addikt
válasz
Ric4m0nd #16200 üzenetére
Én a passzív tápot kihagynám - drága mulatság, és már az újabb tápoknak gyakorlatilag semmi hangjuk. Főleg, ha HDD is lesz a rendszerben, úgyis az lesz a leghangosabb.
Szvsz. vagy egy jó minőségű, ADDA ventis táp (XFX, Seasonic, Zalman, etc.) vagy egy 120-as PicoPSU + adapter. -
Garold
senior tag
válasz
Ric4m0nd #14796 üzenetére
Olyan elosztóm van amit le lehet kapcsolni, de ha lekapcsolom és nem vagyok otthon nehéz lesz felkelteni WOL-on.
Én azt reméltem hogy van valami UEFI beállítás ami elkerülte a figyelmemet.
Patice: Ilyen egerem van, hülyén nézne ki ha körbe szikszalagoznám.
-
.mf
veterán
válasz
Ric4m0nd #14648 üzenetére
Ha nem teszel mellé videókártyát, akkor - hacsak nem totál ipari hulladék, amire sajnos az ilyen alsókategóriásoknál megvan az esély - vinni fogja. Azonban a helyedben lecserélném valami minőségibb darabra, nehogy valami hibával ne csak a táp füstöljön el, hanem a konfigod is vigye magával...
-
szacsee
nagyúr
válasz
Ric4m0nd #9159 üzenetére
Alaplap: megfelelő, de a Vcore nem állítható, tehát alúlfeszelés kizárva, viszont már ASMedia USB 3.0 van rajta - jó választás
Proci: ok
Ram: mezei kingmaxot végy, mert max 1333Mhz-en fog ketyegni és fele ennyibe kerül kb.
Merevlemez: ok
Ház+táp: ok, de idővel lehet jobban járnál egy megbízhatóbb márkájú táppal, vagy Pico PSU-val. -
mrbig25
őstag
válasz
Ric4m0nd #9149 üzenetére
Akkor valószínűleg maradok a H61-nél, mert nincs szükségem a H67 plusz funkcióira.
Házból olyan lesz, amibe belefér egy dualslotos vga. (Lian-Li Q11 - Silverstone SG05/06)
Ház-táp, stb... témáknak már utánanéztem, egyedüli kérdésként a H61 <-> H67 maradt, de valószínűleg H61 lesz belőle.
Procis tippet köszinem is figyeltem, hogy a 2105-nek már HD3000-es IGP-je van.
(a nagyobb számozásból automatikusan arra tippeltem, hogy nagyobb a szorzó a Core i3 2100-hez képest...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- Asztalos klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Counter-Strike 1.6
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Fotó állvány eladó
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest