Hirdetés
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Jön a történet, kórházba került, nem volt nála a telefon..
Édes Istenem. Ez a duma megy már 20 éve legalább, a core mindig ilyesmi és a sallangok változnak.Amúgy meg jha, rohadt keményen végigverni az üzleteket mostanság, ha lenne időm és is tudnék blogot írni, hogy 12 jelentkezőből sikerül végül az utolsónak el is jönnie a cuccért
-
GoodSpeed
veterán
Ki venne bármit is egy oroszlántól?
-
Luck Dragon
támogató
Az ilyenek miatt van az, hogy ugye ne utaljon előre az ember ... mondjuk nálam, ha valaki vásárol tőlem, másként nem tud, mert utánvéttel én foglalkozom. Ma is volt egy aki lepattant. Mert utánvétnél, egyébként ugyanúgy be lehet szívatni valakit, lásd méregdrága VGA kártya dobozában féltégla.
A kedvencem az, amikor friss reges akar utánvéttel rendelni, felőle nincs meg a bizalom, de én küldjem el a rollert pl 5000 - 6000 Ft-ért, aztán ha nem veszi át, akkor az én károm.
Ki venne bármit is egy oroszlántól?
-
GoodSpeed
veterán
Az ilyenek miatt van az, hogy ugye ne utaljon előre az ember ... mondjuk nálam, ha valaki vásárol tőlem, másként nem tud, mert utánvéttel én foglalkozom. Ma is volt egy aki lepattant. Mert utánvétnél, egyébként ugyanúgy be lehet szívatni valakit, lásd méregdrága VGA kártya dobozában féltégla.
A kedvencem az, amikor friss reges akar utánvéttel rendelni, felőle nincs meg a bizalom, de én küldjem el a rollert pl 5000 - 6000 Ft-ért, aztán ha nem veszi át, akkor az én károm.
-
Luck Dragon
támogató
-
kbyte1024
veterán
Elég ha elrejtésre kerül.
Azt már próbáltam valahogy mindig visszatér
-
Luck Dragon
támogató
-
kbyte1024
veterán
-
Narxis
nagyúr
-
kbyte1024
veterán
Jó ezt a topicot bezárom
-
Graphics
Jómunkásember
Az egyik story kicsit tovább folytatva.
Az első telefon eladója jelentkezett e-mailben ( nem értem itt miért nem tudott), hogy megtalálta a telefont költözés után és hogy ha érdekel még eladó...
Jeleztem, hogy ez így elég komolytalan kezd lenni... -
MasterMark
titán
Biztos én vagyok a régimódi, de nálam még az van, hogy *általában* a vevő megy az eladóhoz, próbálom ehhez tartani magam.
Tudom, hogy modern világ van és utalok előre/várom a boxba a cuccot a menet, de ennek a kényelemnek, sajnos, néha kemény ára van, akkor már inkább legyen egy kicsit kényelmetlenebb.#163hcl: Ha nem postázik az ember, akkor nem sok üzletet köt
Azért, nekem (bár tény nem túl sokat boltolok) eddig mindig sikerült eladni és venni is amit akartam.#164MasterMark: De mi alapján tiltana ki valakit? Azért mert valaki panaszkodott rá? És ha ő előbb panaszkodott, mondjuk rád, akkor téged is tiltson ki? Pont, amit írsz, ha nincs bizonyiték, akkor mi alapján szankcionáljon? Régen én is bőszen olvasgattam a csalós topic-ot, de azt meg már a GDPR miatt nem lehet, ezt sem a PH! találta ki...
Csak példa, nem kell hogy oka legyen, mivel övék az oldal nem is kell megmagyarázni.
-
hcl
titán
Ok, így már tiszta.
#169hcl: Ez, mint írtam, igaz, de más nagyvárosoknál is láttam itt már jó biznisz lehetőségeket, ha meg az ember nem lakik nagyvárosban, akkor, igen, választás elé kényszerül: az időt/kényelmet áldozza fel vagy kockáztat. Én pl. biztos, hogy 10k fölötti összeget nem utalnék senkinek előre.
Én helyből ritkán vásárolok olyan drágán

De amúgy konkrét csalót fogtam eddig kettőt, vásárlás terén (szintén pár ezres tétel, egyiket fel is jelentettem 2019-ben, lecsukták), eladás esetén meg csak ilyen suttyókat, amik nem veszik át.
Amúgy Fehérváon, de Pécsett is, sokkal kisebbek a éehetőségek eladásra, főleg rétegcuccok esetén, mint országosan. Kicsi városok vannak itt.
-
Lord Myn
őstag
Egyszerű pedig.
Ezek eldobós profilok, linkeltem is párat régről. Minél később derül ki, hogy ő kamueladó, annál többet tud az idő alatt lerántani.
Amíg engem hiteget , addig ő köt "ügyleteket".. Ez a metódus náluk.
Valamit kell írnia, mert ha nem reagál, akkor egyértelműsíti..
Én is csak azért látom ezt így, mert anno, amikor ez a proci-szajha itt ténykedett elég sokat beszélgettem vele... És kiismertem az üzleti stratégiáit...
Ok, így már tiszta.
#169hcl: Ez, mint írtam, igaz, de más nagyvárosoknál is láttam itt már jó biznisz lehetőségeket, ha meg az ember nem lakik nagyvárosban, akkor, igen, választás elé kényszerül: az időt/kényelmet áldozza fel vagy kockáztat. Én pl. biztos, hogy 10k fölötti összeget nem utalnék senkinek előre.
-
hcl
titán
Biztos én vagyok a régimódi, de nálam még az van, hogy *általában* a vevő megy az eladóhoz, próbálom ehhez tartani magam.
Tudom, hogy modern világ van és utalok előre/várom a boxba a cuccot a menet, de ennek a kényelemnek, sajnos, néha kemény ára van, akkor már inkább legyen egy kicsit kényelmetlenebb.#163hcl: Ha nem postázik az ember, akkor nem sok üzletet köt
Azért, nekem (bár tény nem túl sokat boltolok) eddig mindig sikerült eladni és venni is amit akartam.#164MasterMark: De mi alapján tiltana ki valakit? Azért mert valaki panaszkodott rá? És ha ő előbb panaszkodott, mondjuk rád, akkor téged is tiltson ki? Pont, amit írsz, ha nincs bizonyiték, akkor mi alapján szankcionáljon? Régen én is bőszen olvasgattam a csalós topic-ot, de azt meg már a GDPR miatt nem lehet, ezt sem a PH! találta ki...
Ja, Pesten laksz. Bárhol máshol rajtad marad.
-
Graphics
Jómunkásember
Egyszerű pedig.
Ezek eldobós profilok, linkeltem is párat régről. Minél később derül ki, hogy ő kamueladó, annál többet tud az idő alatt lerántani.
Amíg engem hiteget , addig ő köt "ügyleteket".. Ez a metódus náluk.
Valamit kell írnia, mert ha nem reagál, akkor egyértelműsíti..
Én is csak azért látom ezt így, mert anno, amikor ez a proci-szajha itt ténykedett elég sokat beszélgettem vele... És kiismertem az üzleti stratégiáit...
-
Lord Myn
őstag
Nem mondtam én sem másképp, én a "kamueladó" szemszögéből írtam, csak nem raktam azt idézőjelbe.

A kényelem egy dolog, de én mondjuk nem tudok 200-300km-t utazni, hogy átvegyek egy cuccot...
Azért arányaiban is nézzük a dolgot..Más, ha valaki BP közepén vagy határában lakik és más ha mondjuk a szélrózsa valamelyik irányában.

Ez, sajnos igaz, de nekem is volt már olyan, hogy tőlem, több mint 200 km-re lett volna jó üzlet, hát, így fájó szívvel elengedtem...
Ezt a kamueladós dolgot nem nagyon értem, mit nyer vele, ha odarángat téged egy kamuhelyre és nincs ott semmi, ebből neki hogy lesz pénze?
-
Graphics
Jómunkásember
Nem mondtam én sem másképp, én a "kamueladó" szemszögéből írtam, csak nem raktam azt idézőjelbe.

A kényelem egy dolog, de én mondjuk nem tudok 200-300km-t utazni, hogy átvegyek egy cuccot...
Azért arányaiban is nézzük a dolgot..Más, ha valaki BP közepén vagy határában lakik és más ha mondjuk a szélrózsa valamelyik irányában.

-
Lord Myn
őstag
Oh, régen mennyi ilyen volt, gyere érte helybe, aha megadott egy kamu címet és lehetett nézelődni. Sok ilyet buktattam le még fiatalabb koromban...

Egy legjobb, amikor a kamu hirdetőre rámentem, hogy megvenném a procit, kérdezem miért eladó, hát hogy bezár a bolt.
Mondom melyik? Azt mondja a kecskeméti lingvin... Mondom az jó, akkor holnap megyek érte... Gondolhatod, sehol senki, ismertem a boltot és leveleztünk már időközben.

Monstrumside, rengetegen írtak neki..
intel_pass
Memory2011
Kaufer12
és még PQ-D.eXtremeEz egyazon csaló volt, lehet valakiben kellemetlen nosztalgikus emlékeket idéz így 14 év távlatából... Őt igyekeztem például minél előbb leleplezni, de sajnos sokan rászaladtak.
Jelentsd a csalókat topic, régen nagyon aktív volt, aztán elvitte a dzsidipiár meg a személyiségi jog sajnos

-
MasterMark
titán
Ne haragudjatok, de mit nem lehet azon érteni, hogy ez a TÖRVÉNY és hogy jogilag ennyit tud az oldal nyújtani és nem Kalandor passziója, hogy hogyan szankcionál...

Könnyű az FB markettal jönni, sok sikert annak, aki azt próbálná perelni, de egy csumpi (no offense!
) PH!-t bárki be tudna perelni, akinek van egy kis pénze és ideje.Amikor fiatal koromban küzdősportra jártam, azt mondta a mester, hogy az önvédelem alapjai, hogy ha rossz arcú ember áll a liftnél, akkor lépcsőn megyünk. Így vagyok az üzlettel is, prevencióval lehet elkerülni a legtöbb átverést. Én pl. nem utalok előre, ha veszek valamit, akkor 99%-ban személyesen (a maradék 1%-ban utánvét és nem túl nagy érték). Eladásnál ugyanez, nem adok fel csomagot, ha meg akarod venni, gyere érte (de ez bizalmat is ad a vevőnek, hiszen miért verném át, ha tudja hol lakom...?).
Valamit itt tévesen értesz, ha Kalandor fogná magát és kitiltana valakit innen mert csak azt is megtehetné, hiszen övék az oldal.
Jogilag ott van a gond, hogy nem írhatjuk ki hogy xy nem jött el egy találkozóra, mert nincs bizonyítva és perelhetnék érte az oldalt is meg mindenkit is...
-
hcl
titán
Ne haragudjatok, de mit nem lehet azon érteni, hogy ez a TÖRVÉNY és hogy jogilag ennyit tud az oldal nyújtani és nem Kalandor passziója, hogy hogyan szankcionál...

Könnyű az FB markettal jönni, sok sikert annak, aki azt próbálná perelni, de egy csumpi (no offense!
) PH!-t bárki be tudna perelni, akinek van egy kis pénze és ideje.Amikor fiatal koromban küzdősportra jártam, azt mondta a mester, hogy az önvédelem alapjai, hogy ha rossz arcú ember áll a liftnél, akkor lépcsőn megyünk. Így vagyok az üzlettel is, prevencióval lehet elkerülni a legtöbb átverést. Én pl. nem utalok előre, ha veszek valamit, akkor 99%-ban személyesen (a maradék 1%-ban utánvét és nem túl nagy érték). Eladásnál ugyanez, nem adok fel csomagot, ha meg akarod venni, gyere érte (de ez bizalmat is ad a vevőnek, hiszen miért verném át, ha tudja hol lakom...?).
"Könnyű az FB markettal jönni, sok sikert annak, aki azt próbálná perelni, "
Nem is azt, hanem akik ott írogatnak valakiről. Azokat lehetne.Ha nem postázik az ember, akkor nem sok üzletet köt

@Graphics : Azt mondjuk remélem a bolt felnyomta, simán hitelrontás/csalás.
-
Graphics
Jómunkásember

Oh, régen mennyi ilyen volt, gyere érte helybe, aha megadott egy kamu címet és lehetett nézelődni. Sok ilyet buktattam le még fiatalabb koromban...

Egy legjobb, amikor a kamu hirdetőre rámentem, hogy megvenném a procit, kérdezem miért eladó, hát hogy bezár a bolt.
Mondom melyik? Azt mondja a kecskeméti lingvin... Mondom az jó, akkor holnap megyek érte... Gondolhatod, sehol senki, ismertem a boltot és leveleztünk már időközben.

Monstrumside, rengetegen írtak neki..
intel_pass
Memory2011
Kaufer12
és még PQ-D.eXtremeEz egyazon csaló volt, lehet valakiben kellemetlen nosztalgikus emlékeket idéz így 14 év távlatából... Őt igyekeztem például minél előbb leleplezni, de sajnos sokan rászaladtak.
Jelentsd a csalókat topic, régen nagyon aktív volt, aztán elvitte a dzsidipiár meg a személyiségi jog sajnos

-
Lord Myn
őstag

-
hcl
titán
-
Graphics
Jómunkásember
Na srácok befejeztem, nekem nem hiányzik a kitiltás, mert a végén én leszek még a huncuthülye.
Mindenkinek további jó üzletelest.

-
Graphics
Jómunkásember
-
kbyte1024
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
-
Graphics
Jómunkásember
Jól ki lett gyomlálva a topic ..
Köszönjük a szólásszabadságot.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
Értem. Nem értek vele egyet, hogy ennyire megengedő, de a ha erre figyelve van akkor nekem oké így is.
Figyelünk rá, hiszen a legfontosabb érdekünk, hogy tiszta hely legyen. -
MasterMark
titán
Na az tök jó akkor.

Csak ezt kellene még finomítani, hogy ha esetleg valahogy visszakerül a pénz, akár ha saját maga küldi is vissza akkor is legyen szankció az ilyenre.
Ahogy már írtam neked:
Tehát arra, aki Graphics pénzének átvétele után nem válaszolt, majd pedig helyette a Revolut visszaküldte a pénzt, ez vonatkozik: semmi sincs elfelejtve, minden fel van jegyezve és ha kell, minden el lesz rendezve.Értem. Nem értek vele egyet, hogy ennyire megengedő, de a ha erre figyelve van akkor nekem oké így is.
-
Graphics
Jómunkásember
Végig pörgetve a topicot két és fél név összejött, akikkel én biztos, hogy nem akarok üzletelni.
Sajnos ez úgy működik, hogy aki elront valamit az eleve nem tud róla hisz ő mindig mindent jól csinál. Ja, és senki nem kommunikál bunkón csak a másik túlérzékeny.
Ha szembesítik vele akkor se fogja elismerni.
Mindig a másik a hülye. Hisz ő mindig mindent jól csinál.
Köszönöm Kalandor a munkátok.
Azért olvastad el , hogy mi is történt valójában.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
Ez pontosan így működik nálunk is.
Na az tök jó akkor. Csak ezt kellene még finomítani, hogy ha esetleg valahogy visszakerül a pénz, akár ha saját maga küldi is vissza akkor is legyen szankció az ilyenre.
Na az tök jó akkor.

Csak ezt kellene még finomítani, hogy ha esetleg valahogy visszakerül a pénz, akár ha saját maga küldi is vissza akkor is legyen szankció az ilyenre.
Ahogy már írtam neked:
Tehát arra, aki Graphics pénzének átvétele után nem válaszolt, majd pedig helyette a Revolut visszaküldte a pénzt, ez vonatkozik: semmi sincs elfelejtve, minden fel van jegyezve és ha kell, minden el lesz rendezve. -
Elf
aktív tag
Végig pörgetve a topicot két és fél név összejött, akikkel én biztos, hogy nem akarok üzletelni.
Sajnos ez úgy működik, hogy aki elront valamit az eleve nem tud róla hisz ő mindig mindent jól csinál. Ja, és senki nem kommunikál bunkón csak a másik túlérzékeny.
Ha szembesítik vele akkor se fogja elismerni.
Mindig a másik a hülye. Hisz ő mindig mindent jól csinál.
Köszönöm Kalandor a munkátok.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
Virágnyelven lehülyézel, erre nem vagyok vevő.

( Ismerem)Felejtsd el ezt az egész történetet.
Én felismertem a saját hibáimat, kár volt ezt jelenteni.
Ez a jövőben nem fog előfordulni.Te is ismerd fel, hogy mi a hiba ebben így. Lehet ezt még napokig csavargatni, de szerintem nincs értelme több időt beletenni.
Jobb nem lesz.

Virágnyelven lehülyézel
Nem, a kognitív torzítás nem lehülyézés. Ez nem az alacsony IQ-ról szól, sőt...
Kifejezetten gyakori például a szakmájukban magas szintet képviselőknél, hogy egyéb területen is magabiztosnak gondolják magukat.erre nem vagyok vevő.

Én is utálom ezt a szituációt, viszont most már bepörögtem, mert napok óta megy a vérszívásom ebben a topikban, és amikor kiderül, hogy nincs igazad, akkor bocsikérés, megértettemezés vagy bármi humánus reakció helyett helyett hagyjukabbanozol.De akkor hagyjuk.
üdv
-
MasterMark
titán
több tízezer eset
Több tízezer lopás volt már? :O ;]
Több tízezer bejelentés, amiről el kellett dönteni, hogy mi legyen vele.Amúgy abban mi akadályoz meg titeket, hogy egyszerűen csak kitiltsatok valakit, vagy felfüggesszétek a hirdetési jogát? Ehhez nem kell bizonyítani, elég csak ha szerintetek ez van. Ez nem egy jogi dolog ilyenkor.
De, jogi dolog ez is, vannak szabályai, ésszel kell csinálni.Meg kell nézni, hogy nem válaszol neki, látszik miről volt szó, megy a tiltás azt kész.
Ez pontosan így is lett volna, ha fel kellett volna kérni arra, hogy rendezze el, de nem kellett, mert a Revolut rendezte.De egyébként olyasmi is lehetne mint a paypalos dispute, vevő bármikor kezdeményezheti és az eladónak kell "bizonyítani" hogy azt küldte amiről szó volt, teljesítette amiről szó volt stb. Ha nem reagál nektek sem, akkor mehet a tiltás.
Ez pontosan így működik nálunk is.Ez pontosan így működik nálunk is.
Na az tök jó akkor. Csak ezt kellene még finomítani, hogy ha esetleg valahogy visszakerül a pénz, akár ha saját maga küldi is vissza akkor is legyen szankció az ilyenre.
-
Graphics
Jómunkásember
A Dunning–Kruger-hatás egy kognitív torzítás, amelyben a kevés tudással rendelkező személyek hajlamosak jelentősen túlbecsülni saját hozzáértésüket. Az inkompetens emberek képtelenek felismerni saját hibáikat, ami magabiztos, de téves döntésekhez vezet. A jelenséget 1999-ben David Dunning és Justin Kruger írta le, mely szerint a valós tudás hiánya párosul a hozzáértés hiányának felismerésével
És feltételezzük, hogy nem akart átverni.
Nem azt feltételezzük, hogy nem akart átverni, hanem nem feltételezzük azt, hogy át akart verni. Ez nagyon nagy különbség jogilag. In dubio pro reo.Virágnyelven lehülyézel, erre nem vagyok vevő.

( Ismerem)Felejtsd el ezt az egész történetet.
Én felismertem a saját hibáimat, kár volt ezt jelenteni.
Ez a jövőben nem fog előfordulni.Te is ismerd fel, hogy mi a hiba ebben így. Lehet ezt még napokig csavargatni, de szerintem nincs értelme több időt beletenni.
Jobb nem lesz.

-
Kalandor
HÁZIGAZDA
Hagyjuk tényleg, kár volt belekezdeni is.
Valóban nem szabadna belefolynom ebbe.
Mindig én jövök ki ebből szarul, ha jelentek egy olyan esetet, ami nekem egyértelmű. Jogilag meg akkor nem.Megígérem, hogy nem fogok gyanús eseteket jelentgetni, nem fogom floodolni a rendszert.

Csináljátok, ahogy kell!
A Revolut elrendezte... Nekik köszönhetem csak is.
És feltételezzük, hogy nem akart átverni. Csak én vagyok ilyen nyomorult szerencsétlen.Egy dolgot tehetek, kerülöm ezt a két eladót.
Ne folytassuk. Üdv.A Dunning–Kruger-hatás egy kognitív torzítás, amelyben a kevés tudással rendelkező személyek hajlamosak jelentősen túlbecsülni saját hozzáértésüket. Az inkompetens emberek képtelenek felismerni saját hibáikat, ami magabiztos, de téves döntésekhez vezet. A jelenséget 1999-ben David Dunning és Justin Kruger írta le, mely szerint a valós tudás hiánya párosul a hozzáértés hiányának felismerésével
És feltételezzük, hogy nem akart átverni.
Nem azt feltételezzük, hogy nem akart átverni, hanem nem feltételezzük azt, hogy át akart verni. Ez nagyon nagy különbség jogilag. In dubio pro reo. -
Graphics
Jómunkásember
Hagyjuk tényleg, kár volt belekezdeni is.
Valóban nem szabadna belefolynom ebbe.
Mindig én jövök ki ebből szarul, ha jelentek egy olyan esetet, ami nekem egyértelmű. Jogilag meg akkor nem.Megígérem, hogy nem fogok gyanús eseteket jelentgetni, nem fogom floodolni a rendszert.

Csináljátok, ahogy kell!
A Revolut elrendezte... Nekik köszönhetem csak is.
És feltételezzük, hogy nem akart átverni. Csak én vagyok ilyen nyomorult szerencsétlen.Egy dolgot tehetek, kerülöm ezt a két eladót.
Ne folytassuk. Üdv. -
Kalandor
HÁZIGAZDA
több tízezer eset
Több tízezer lopás volt már?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy abban mi akadályoz meg titeket, hogy egyszerűen csak kitiltsatok valakit, vagy felfüggesszétek a hirdetési jogát? Ehhez nem kell bizonyítani, elég csak ha szerintetek ez van. Ez nem egy jogi dolog ilyenkor.
Meg kell nézni, hogy nem válaszol neki, látszik miről volt szó, megy a tiltás azt kész. Erre nem lehet perelni.
Legalább lenne valami visszatartó ereje...De egyébként olyasmi is lehetne mint a paypalos dispute, vevő bármikor kezdeményezheti és az eladónak kell "bizonyítani" hogy azt küldte amiről szó volt, teljesítette amiről szó volt stb. Ha nem reagál nektek sem, akkor mehet a tiltás.
Nem tudom mennyire reális, ez nyilván plusz erőforrást vinne el, de nem tudom jelenleg mi történik.szerk.: Egyébként nekem úgy rémlik velem sose történt olyan, hogy pénzt csaltak ki tőlem, se itt se máshol. Persze ez lehet szerencse is...
több tízezer eset
Több tízezer lopás volt már? :O ;]
Több tízezer bejelentés, amiről el kellett dönteni, hogy mi legyen vele.Amúgy abban mi akadályoz meg titeket, hogy egyszerűen csak kitiltsatok valakit, vagy felfüggesszétek a hirdetési jogát? Ehhez nem kell bizonyítani, elég csak ha szerintetek ez van. Ez nem egy jogi dolog ilyenkor.
De, jogi dolog ez is, vannak szabályai, ésszel kell csinálni.Meg kell nézni, hogy nem válaszol neki, látszik miről volt szó, megy a tiltás azt kész.
Ez pontosan így is lett volna, ha fel kellett volna kérni arra, hogy rendezze el, de nem kellett, mert a Revolut rendezte.De egyébként olyasmi is lehetne mint a paypalos dispute, vevő bármikor kezdeményezheti és az eladónak kell "bizonyítani" hogy azt küldte amiről szó volt, teljesítette amiről szó volt stb. Ha nem reagál nektek sem, akkor mehet a tiltás.
Ez pontosan így működik nálunk is. -
Kalandor
HÁZIGAZDA
-
hcl
titán
Ezt mondtam.
@MasterMark : A Paypal kezel pl. pénzt. A HA csak felületet ad. Nem ebayre gondoltál? Az ebay pl. kap részesedést, a HA nem.
-
MasterMark
titán
A többiek értik miről van szó.
Csak, hogy árnyaljam: hcl jórészt osztotta a meglátásaimat végig, MasterMark ugyan nem, de a #113-ban már ő is megértőbb, van egy íve.De igazából sajnos mindegy is, ez itt most nem a mindenki szembejön az autópályán esete... Szemben haladni az autópályán egyetlen rossz döntés eredménye.
Amit én írok, az nem egy vélemény, nem egy döntés, hanem
- 20 év tapasztalata,
- több tízezer eset ismerete,
- jogászokkal való konzultáció,
- rengeteg közigazgatási szervvel lefolytatott hivatalos levelezés,
- nagyon sok rendőrségi adatkikérő kérdéssor megtekintése (ott meg lehet tanulni, hogy mi a tény és a "szerintem" közti különbség),
és ezer más dolog után mondom azt, amit mondok.Nem jó embert szankcionáltok. Sokadjára. :B
Sajnálom, de ha szétvered a jelentési rendszert, akkor nem hagysz más lehetőséget, mint hogy kapj egy figyelmeztetést, hogy ne tedd.
Aki sáros, azt nem ... Vagy nagyoooon nehezen.
Nem nehezen, hanem akkor ha bebizonyosodik, hogy szükséges.több tízezer eset
Több tízezer lopás volt már?
Amúgy abban mi akadályoz meg titeket, hogy egyszerűen csak kitiltsatok valakit, vagy felfüggesszétek a hirdetési jogát? Ehhez nem kell bizonyítani, elég csak ha szerintetek ez van. Ez nem egy jogi dolog ilyenkor.
Meg kell nézni, hogy nem válaszol neki, látszik miről volt szó, megy a tiltás azt kész. Erre nem lehet perelni.
Legalább lenne valami visszatartó ereje...De egyébként olyasmi is lehetne mint a paypalos dispute, vevő bármikor kezdeményezheti és az eladónak kell "bizonyítani" hogy azt küldte amiről szó volt, teljesítette amiről szó volt stb. Ha nem reagál nektek sem, akkor mehet a tiltás.
Nem tudom mennyire reális, ez nyilván plusz erőforrást vinne el, de nem tudom jelenleg mi történik.szerk.: Egyébként nekem úgy rémlik velem sose történt olyan, hogy pénzt csaltak ki tőlem, se itt se máshol. Persze ez lehet szerencse is...
-
Graphics
Jómunkásember
Csak, hogy árnyaljam: hcl jórészt osztotta a meglátásaimat végig, MasterMark ugyan nem, de a #113-ban már ő is megértőbb, van egy íve.De igazából sajnos mindegy is, ez itt most nem a mindenki szembejön az autópályán esete... Szemben haladni az autópályán egyetlen rossz döntés eredménye.
- 20 év tapasztalata,
- nagyon sok rendőrségi adatkikérő kérdéssor megtekintése (ott meg lehet tanulni, hogy mi a tény és a "szerintem" közti különbség),
és ezer más dolog után mondom azt, amit mondok.Nem jó embert szankcionáltok. Sokadjára. :B
Sajnálom, de ha szétvered a jelentési rendszert, akkor nem hagysz más lehetőséget, mint hogy kapj egy figyelmeztetést, hogy ne tedd.
Nem nehezen, hanem akkor ha bebizonyosodik, hogy szükséges.Szuper.
ne árnyald.
Keresd az önigazolást.Üdv.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
- 20 év tapasztalata,
Nem nehezen, hanem akkor ha bebizonyosodik, hogy szükséges. -
Graphics
Jómunkásember
Szarok én bele ne haragudj meg, de itt nekem igazam nem lehet...
Mintha nem látnád, amit írok:
Miért van az, hogy nekem sosem lehet igazam?
Dehogynem, az SSD-nél is az lett a végén.
Nem tudom, hogy direkt bőszítesz-e tovább, de rendkívül jó érzékkel csinálod.
Ez komoly kérdés? Azt gondolod, hogy direkt bőszítelek?
Bemegyek a boltba, ellopok valamit, de aztán visszaadatja velem a rendőrség mondjuk, attól még bűnt követtem el... És majd mondom a rendőrnek, de hát én kórházba voltam.
Pont ezt írtam előtted:
A jog.. Ugye :)
Tehát mentesül, mert visszaadja.
Ha lopott és visszaadja, akkor sem mentesül, esetleg enyhítő körülmény lehet.
De itt nem bizonyosodott be, hogy lopott, ez a különbség.Veled csak azért nem
mert más az elképzelésünk a csalás fogalmáról.
Nem velem vitatkozol, nekem ez nem vélemény, hanem azokat a metódusokat alkalmazzuk, amelyeket az elmúlt 2000 év kiérlelt a jog és az igazságszolgáltatás területén.Ott is nagyon jól esett, hogy neked kellett írni egy engem cáfoló blogbejegyzést
Az időbeliséggel ott is és itt is hadilábon álltál, azért írtam akkor is és most is:
Nem csak a tény számít, hanem a tény ideje is...majd engem szólított fel valaki a csapatból,(...) ha többször jelentem az esetet..
Igen, miután 4x jelentetted és még jelezted, hogy továbbra is jelenteni fogod, hát ne haragudj, de nem floodolhatod a jelentési rendszert.hogy ki leszek tiltva, vagy szankcionálva,
Ez nem igaz, csak ez volt a figyelmeztetés szövege:Nem kérünk több jelentést!
És azt hiszem egy blogbejegyzésem is repült... Mert nem fontos.. Persze, az is egyértelmű csalás volt.. De nem fontos.
Fogalmam sincs miről van szó.Ha szakmai szemmel kapjátok a segítséget, nem értem, hogy miért nehéz elfogadni?
Mi elfogadjuk a szakmai segítséget, azt az SSD-s cuccot is kitiltottuk, miután sokadjára kiderült, hogy PONTOSAN mi a gond.
Csak te nem fogadod el, hogy a környezet bonyolult, a döntéshozatal pedig nem annyi, valamire rápillantok és "bűnös".Hagyjuk. Nem egy nyelvet beszélünk.
A többiek értik miről van szó.Nem jó embert szankcionáltok. Sokadjára.

Aki sáros, azt nem ... Vagy nagyoooon nehezen.Na Üdv.

Téged miért nem lehet prémiummal elrejteni?
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
Ok, befejeztem.

Pont az ilyen magyarázkodások, amik miatt negatív képet festek és nem igazán fogom a prémium tagságot sem megvenni. Mert nem látom értelmét, hogy nekem kell még magyarázkodnom... Nem tudom, hogy direkt bőszítesz-e tovább, de rendkívül jó érzékkel csinálod.
Bemegyek a boltba, ellopok valamit, de aztán visszaadatja velem a rendőrség mondjuk, attól még bűnt követtem el... És majd mondom a rendőrnek, de hát én kórházba voltam.
A jog.. Ugye

Tehát mentesül, mert visszaadja. Végülis, ezt lehet csinálni végtelenségig..
Na, nekem ebből lett elegem.
Mindenki magyarázkodik.. A felelősségvállalás meg olyan csekély szinte tud néha süllyedni ,hogy öröm nézni..
Igen van üdítő kivétel is, de az biztos, hogy ebben a topicban 99%-kal simán üzletelnék.Veled csak azért nem
mert más az elképzelésünk a csalás fogalmáról.Egyszer majd elfogadod más álláspontját is.
SSD-s storynál is igazam lett... Ja a végén... Amilyen hosszú és időpazarló utat bejártam ott is, ne is emlegesd, azóta is PTSD-m van, ha SSD-t látok.
Ott is nagyon jól esett, hogy neked kellett írni egy engem cáfoló blogbejegyzést, majd engem szólított fel valaki a csapatból, hogy ki leszek tiltva, vagy szankcionálva, ha többször jelentem az esetet.. Mintha én nem írtam volna igazat

És azt hiszem egy blogbejegyzésem is repült... Mert nem fontos.. Persze, az is egyértelmű csalás volt.. De nem fontos.
Ha szakmai szemmel kapjátok a segítséget, nem értem, hogy miért nehéz elfogadni?
MarHajó.
Mintha nem látnád, amit írok:
Dehogynem, az SSD-nél is az lett a végén.
Nem tudom, hogy direkt bőszítesz-e tovább, de rendkívül jó érzékkel csinálod.
Ez komoly kérdés? Azt gondolod, hogy direkt bőszítelek?
Pont ezt írtam előtted:
A jog.. Ugye :)
Tehát mentesül, mert visszaadja.
Ha lopott és visszaadja, akkor sem mentesül, esetleg enyhítő körülmény lehet.
De itt nem bizonyosodott be, hogy lopott, ez a különbség.Veled csak azért nem
mert más az elképzelésünk a csalás fogalmáról.
Nem velem vitatkozol, nekem ez nem vélemény, hanem azokat a metódusokat alkalmazzuk, amelyeket az elmúlt 2000 év kiérlelt a jog és az igazságszolgáltatás területén.Ott is nagyon jól esett, hogy neked kellett írni egy engem cáfoló blogbejegyzést
Az időbeliséggel ott is és itt is hadilábon álltál, azért írtam akkor is és most is:
Nem csak a tény számít, hanem a tény ideje is...majd engem szólított fel valaki a csapatból,(...) ha többször jelentem az esetet..
Igen, miután 4x jelentetted és még jelezted, hogy továbbra is jelenteni fogod, hát ne haragudj, de nem floodolhatod a jelentési rendszert.hogy ki leszek tiltva, vagy szankcionálva,
Ez nem igaz, csak ez volt a figyelmeztetés szövege:Nem kérünk több jelentést!
Fogalmam sincs miről van szó.Ha szakmai szemmel kapjátok a segítséget, nem értem, hogy miért nehéz elfogadni?
Mi elfogadjuk a szakmai segítséget, azt az SSD-s cuccot is kitiltottuk, miután sokadjára kiderült, hogy PONTOSAN mi a gond.
Csak te nem fogadod el, hogy a környezet bonyolult, a döntéshozatal pedig nem annyi, valamire rápillantok és "bűnös". -
Kalandor
HÁZIGAZDA
Szerintem is rossz szándék volt mögötte. Hogy miért, azt nem tudni, de egyre többen mesélnek ilyen eseteket régi, megbízható eladókkal.
És persze, nem bizonyítható, de csak ennyi választja el. Mondjuk azt sem értem, hogy miért nem értik sokan, hogy ennyit lehet tenni, nem lehet szégyenfalat csinálni.
@Graphics : "Persze, én vagyok a hülye, hogy vásárlás előtt nem kérdezem meg.. Tehát a hardveraprón hirdetett termékeire a weboldalán lévő policy az érvényes. Hahh ezt jó lennek kiírni."
Fogyasztóvédelmet / NAV-ot lehet érdekelte volna, ha cégként adja el, de magánszemélyként hirdeti... ha cégként adja el, akkor ugyanolyan garit kell adnia mindenhol.Szerintem is rossz szándék volt mögötte.
Amíg kötetlenül beszélgetsz róla, addig van szerintem.
De döntéshozóként vállalni kell az akár büntetőjogi felelősséget érte, akkor hirtelenjében nincs "szerintem". Csak tények és adatok vannak. -
tlac
nagyúr
Volt ilyen story is...
Vettem laptopot, aksi kuka, írok az eladónak, hogy mizu, a hirdetésben 1,5 órás aksi volt, de ez fél órát megy.
Kiderült, hogy cellazárlatos az aksi 50%-nál lekapcsolt... Jelzem, hogy hát garancia ?
Azt mondja, a weboldalon kint van, hogy mire mennyi garancia.
Mondom de én a hardveraprón vásároltam, ahol nem volt sem linkelve, sem leírva ez.
Annyi volt odaírva, hogy 1 év garancia.Persze, én vagyok a hülye, hogy vásárlás előtt nem kérdezem meg.. Tehát a hardveraprón hirdetett termékeire a weboldalán lévő policy az érvényes. Hahh ezt jó lennek kiírni.
Segítség gyanánt azt kaptam ,hogy vegyek új aksit... Oké mondom, de akkor a gari? Ja hogy az nincs.
És utána kaptam egy hosszú levelet, hogy én mekkora fillérbaszó vagyok, mert tuti kerestem a laptopon ( ismerősnek ügyintéztem..) és hogy tele a hardverapró ilyen, várj ezt ki is keresem és idézem emlékeim szerint
( itt 80% ban az vásárol aki továbbadja, undorító ez az oldal úgy ahogy van, sok emberrel együtt.)És ő innen él...A hardverapróról.
Ja és volt egy laptop, hibásan érkezett, születésnapra kérték, direkt használt gépet... Makulátlan, kiváló állapot, mindössze nem indult el vagy max néha.... Ja és érezzem magam megtisztelve, hogy kicserélte azt is, merthogy neki nincs másik, de lett végül..
Akkor jöttem rá, hogy valószínűleg első körben elsózta szar készletet, aztán pár darab maradt garira.. DE azt is könyörgni kellett...
Egyszerű lett itt is a képlet, ettől az embertől 5x biztosan vásároltam, de az utolsó két eset kapcsán látszott a hanyagság, és hogy leszarja az ügyfelet, amint megvásárolta a terméket.
Nagyon régi eladó , 1300+ értékeléssel és állítása szerint SOHA nem fordult elő olyan, hogy valaki garanciáért reklamált volna, hisz ezek használt laptopok, legyek már tisztába azzal ,hogy valami bajuk úgy is lesz... Nonszensz..
Ja igen, és kértem ,hogy figyelmeztessék már, hogy - Garancia: 1 év, de nincs apróbetűs rész és én is beleszaladtam.. Azóta sem írja ki ez a hirdető a teljes szöveget, de még csak egy nyomorult linket sem tett ki a garanciális feltételeiről a hardveraprós szövegbe.
Szerintem ez a vevők megtévesztése... Aki úgy jár mint én, annak majd utólag linkelgeti, hogy ja hát amúgy ennyi a gari... Akit nagyon érdekel max privátban elküldöm ki ez a hirdető...
Vannak jó storyk, azokról nem ír az ember, amik kellemetlenségek, azokról meg vagy igen, vagy nem mer.
Én írtam már párszor, de eddig mindig rosszak a lecsapódási élményeim... Mintha én követnék el bűnt...
Persze, én vagyok a hülye, hogy vásárlás előtt nem kérdezem meg.. Tehát a hardveraprón hirdetett termékeire a weboldalán lévő policy az érvényes.
én szeretem ezeket a dolgokat tisztázni vásárlás előtt
emiatt általában több üzenetváltás is kell, viszont abból, hogy hogyan kommunikál, még jó pár dolgot ki lehet olvasni a sorok között -
hcl
titán
Értem hogy nincs bizonyítva, soha nem is lesz. Feljelentést tehetne a rendőrségen amivel magát szopatná tulajdonképpen.
A feljelentést is elutasítanák, mert
- nincs kár
- nem bizonyítható, hogy az eladó szándéka a csalás lett volnaPl. azon esetben fogadnák be a nyomozást, ha pl. az eladó véletlenül elmondta volna neki vagy másnak, hogy amúgy az volt a szándéka, hogy átverje. Vagy kifejezetten olyan előkészületeket tett, ami erre utal (eldobható számla létrehozása, stb)
Sokkal valószínűbb, hogy valaki csalni akart tényleg.
Én pedig pont azt látom, hogy nem valószínű, hogy valaki egy 20 éves, értékelésekkel rendelkező fiókot (ami tele van az adataival, így könnyen utolérhető) használjon egy 40.000 forintos csaláshoz... Láttam már ilyet, de rohadt ritka, ezért nem életszerű.Megértem azt is, hogy üzemeltető oldalról ezzel nem tudtok mit kezdeni. Patt helyzet.

Szerintem is rossz szándék volt mögötte. Hogy miért, azt nem tudni, de egyre többen mesélnek ilyen eseteket régi, megbízható eladókkal.
És persze, nem bizonyítható, de csak ennyi választja el. Mondjuk azt sem értem, hogy miért nem értik sokan, hogy ennyit lehet tenni, nem lehet szégyenfalat csinálni.
@Graphics : "Persze, én vagyok a hülye, hogy vásárlás előtt nem kérdezem meg.. Tehát a hardveraprón hirdetett termékeire a weboldalán lévő policy az érvényes. Hahh ezt jó lennek kiírni."
Fogyasztóvédelmet / NAV-ot lehet érdekelte volna, ha cégként adja el, de magánszemélyként hirdeti... ha cégként adja el, akkor ugyanolyan garit kell adnia mindenhol. -
Graphics
Jómunkásember
hát ha használt dolgot vásárolsz, tisztában kell lenned vele, hogy extra kockázatot vállalsz, mintha egy boltból megvennéd újan
cserébe olcsóbb és lehet jól jössz ki belőlenem rég egy laptoppal jártam hasonlóan, 1000+-os értékelésű eladónál, nála volt a legolcsóbb is
már kétszer is visszaküldtem javításra
második alkalommal azért, mert igénytelenül csinálták és törötten jött vissza, meg egy csavar is rögtön kiesett belőle stb.
rettentően sok energiám ráment és még most sem az igazi gépVolt ilyen story is...
Vettem laptopot, aksi kuka, írok az eladónak, hogy mizu, a hirdetésben 1,5 órás aksi volt, de ez fél órát megy.
Kiderült, hogy cellazárlatos az aksi 50%-nál lekapcsolt... Jelzem, hogy hát garancia ?
Azt mondja, a weboldalon kint van, hogy mire mennyi garancia.
Mondom de én a hardveraprón vásároltam, ahol nem volt sem linkelve, sem leírva ez.
Annyi volt odaírva, hogy 1 év garancia.Persze, én vagyok a hülye, hogy vásárlás előtt nem kérdezem meg.. Tehát a hardveraprón hirdetett termékeire a weboldalán lévő policy az érvényes. Hahh ezt jó lennek kiírni.
Segítség gyanánt azt kaptam ,hogy vegyek új aksit... Oké mondom, de akkor a gari? Ja hogy az nincs.
És utána kaptam egy hosszú levelet, hogy én mekkora fillérbaszó vagyok, mert tuti kerestem a laptopon ( ismerősnek ügyintéztem..) és hogy tele a hardverapró ilyen, várj ezt ki is keresem és idézem emlékeim szerint
( itt 80% ban az vásárol aki továbbadja, undorító ez az oldal úgy ahogy van, sok emberrel együtt.)És ő innen él...A hardverapróról.
Ja és volt egy laptop, hibásan érkezett, születésnapra kérték, direkt használt gépet... Makulátlan, kiváló állapot, mindössze nem indult el vagy max néha.... Ja és érezzem magam megtisztelve, hogy kicserélte azt is, merthogy neki nincs másik, de lett végül..
Akkor jöttem rá, hogy valószínűleg első körben elsózta szar készletet, aztán pár darab maradt garira.. DE azt is könyörgni kellett...
Egyszerű lett itt is a képlet, ettől az embertől 5x biztosan vásároltam, de az utolsó két eset kapcsán látszott a hanyagság, és hogy leszarja az ügyfelet, amint megvásárolta a terméket.
Nagyon régi eladó , 1300+ értékeléssel és állítása szerint SOHA nem fordult elő olyan, hogy valaki garanciáért reklamált volna, hisz ezek használt laptopok, legyek már tisztába azzal ,hogy valami bajuk úgy is lesz... Nonszensz..
Ja igen, és kértem ,hogy figyelmeztessék már, hogy - Garancia: 1 év, de nincs apróbetűs rész és én is beleszaladtam.. Azóta sem írja ki ez a hirdető a teljes szöveget, de még csak egy nyomorult linket sem tett ki a garanciális feltételeiről a hardveraprós szövegbe.
Szerintem ez a vevők megtévesztése... Aki úgy jár mint én, annak majd utólag linkelgeti, hogy ja hát amúgy ennyi a gari... Akit nagyon érdekel max privátban elküldöm ki ez a hirdető...
Vannak jó storyk, azokról nem ír az ember, amik kellemetlenségek, azokról meg vagy igen, vagy nem mer.
Én írtam már párszor, de eddig mindig rosszak a lecsapódási élményeim... Mintha én követnék el bűnt...
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
Értem hogy nincs bizonyítva, soha nem is lesz. Feljelentést tehetne a rendőrségen amivel magát szopatná tulajdonképpen.
Azért hiszem el, mert a motiváció mindig fontos ilyen dolgoknál. Mi oka lenne erről hazudozni valakinek? Sokkal valószínűbb, hogy valaki csalni akart tényleg.
Megértem azt is, hogy üzemeltető oldalról ezzel nem tudtok mit kezdeni. Patt helyzet.
A feljelentést is elutasítanák, mert
- nincs kár
- nem bizonyítható, hogy az eladó szándéka a csalás lett volnaPl. azon esetben fogadnák be a nyomozást, ha pl. az eladó véletlenül elmondta volna neki vagy másnak, hogy amúgy az volt a szándéka, hogy átverje. Vagy kifejezetten olyan előkészületeket tett, ami erre utal (eldobható számla létrehozása, stb)
Sokkal valószínűbb, hogy valaki csalni akart tényleg.
Én pedig pont azt látom, hogy nem valószínű, hogy valaki egy 20 éves, értékelésekkel rendelkező fiókot (ami tele van az adataival, így könnyen utolérhető) használjon egy 40.000 forintos csaláshoz... Láttam már ilyet, de rohadt ritka, ezért nem életszerű.Megértem azt is, hogy üzemeltető oldalról ezzel nem tudtok mit kezdeni. Patt helyzet.

-
tlac
nagyúr
Nem.
Miért releváns, hogy idén hány adás-vételem volt?
A végén remélem nem jutunk el odáig, hogy én vagyok a hibás.
Miért van az, hogy mindig csak az utolsó mondat után is oda van szúrva még valami, hogy bennem van-e esetleg a hiba?
Rendeződött, hát ja, végülis... Én ezt nem hívom rendezettnek...Lehet a Ti univerzumotokban ez rendezve van, de ez még mindig ugyanaz a lapos, sunyi szar, ami volt

Lehet számolgatni, hogy kinek mennyi volt, de ez rohadtul nem releváns..
Csavargasd még, ha tudod.
Nekem pont elég, hogy a KÖZÖSSÉG, amit elvileg Ti is képviselnétek valamilyen módon, nekem ad igazat.Nekem ennyi elég is... Ti pedig mosdassátok a sunyi szar alakokat, a végtelenségig és tovább.
Hozzáteszem, lehet felületesen olvastad, de két esetet írtam le a storyban, a másikat már csak azért sem jelentettem, mert a végkimenetele ugyanaz...Semmi szankció... Előre sztereotipizálom a döntéseket, mert ha anyagi kár nem ért, akkor ugye nincs semmi...
------------------------------------Azért leírom annak is a végét, az eladó sűrűn elnézést kért a második esetben taglalt történet kapcsán, hogy nem azt adta el nekem, amit hirdetett, hanem az ország másik feléből elküldetett hozzám egy 1 hónap helyett 9 hónapos telefont...

3 út állt előttem... Ez se csalás gondolom, nettó átbaszás... De ő nem csaló ,csak rossz döntést hozott.. Igen, T.Danny is rossz döntést hozott...
- Visszaküldöm neki, ami nála sosem volt...
- Kicseréljük a két telefont...
- Kompenzál...Én agyalgassak a megoldáson... Végül ment vissza telefon. Majd megoldja ő a sorsát.
Bosszúság, kellemetlenség, postára rohangálás, de anyagi kár nem ért, max morálisan ingoványos a történet.
Lehet pechem van.
Az biztos, hogy a döntést már nem bízom rátok az ilyen kétes ügyekben, mert kedvező döntésben nem bízhatok, ugye?( A bezzeg régen minden jobb volt engem nem érint, nem vagyok annyira öreg.
)hát ha használt dolgot vásárolsz, tisztában kell lenned vele, hogy extra kockázatot vállalsz, mintha egy boltból megvennéd újan
cserébe olcsóbb és lehet jól jössz ki belőlenem rég egy laptoppal jártam hasonlóan, 1000+-os értékelésű eladónál, nála volt a legolcsóbb is
már kétszer is visszaküldtem javításra
második alkalommal azért, mert igénytelenül csinálták és törötten jött vissza, meg egy csavar is rögtön kiesett belőle stb.
rettentően sok energiám ráment és még most sem az igazi gép -
MasterMark
titán
Ha lopsz a boltban, aztán visszaadod amit loptál az enyhítő körülmény. Ha be kell rajtad hajtsák mint most a revolut, az még enyhítő se...
De itt nem bizonyosodott be, hogy lopott, ezt értsétek meg
Nem tudni, hogy mi történt. Csak egy hiányos történési lánc van. Abban is is lehet, hogy csalni akart, az is, hogy egy slendrián barom, az is, hogy igazat állított, hogy kórházban van. Ez, és még sok lehetőség.De, egyébként ebben biztos vagyok hogy így van.

Köszi, de ha ezeket elhiszed, akkor...
Azért hiszem el, mert a motiváció mindig fontos ilyen dolgoknál. Mi oka lenne erről hazudozni valakinek? Sokkal valószínűbb, hogy valaki csalni akart tényleg.
Megértem azt is, hogy üzemeltető oldalról ezzel nem tudtok mit kezdeni. Patt helyzet.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
Az hogy rendeződött, az maximum enyhítő körülmény, de semmiképpen nem kéne mentesítsen senkit. Még akkor se ha önként rendezi esetleg, de itt még az se volt.
Ha lopsz a boltban, aztán visszaadod amit loptál az enyhítő körülmény. Ha be kell rajtad hajtsák mint most a revolut, az még enyhítő se...
#102: nem merül fel benned, hogy értünk hozzá, és a legjobbat akarjuk
De, egyébként ebben biztos vagyok hogy így van.
De itt nem bizonyosodott be, hogy lopott, ezt értsétek meg
Nem tudni, hogy mi történt. Csak egy hiányos történési lánc van. Abban is is lehet, hogy csalni akart, az is, hogy egy slendrián barom, az is, hogy igazat állított, hogy kórházban van. Ez, és még sok lehetőség.De, egyébként ebben biztos vagyok hogy így van.

Köszi, de ha ezeket elhiszed, akkor...
-
Graphics
Jómunkásember
Mert egy olyan elképesztő negatív képet festesz, amit üt az, hogy az idei 30+ esetedből egynél merült fel, hogy csaló a másik fél, de az is rendeződött. Asszem a fatera pl. régebben 10% rossz értékelésnél vette elő az ügyet, hogy tiltsa-e az eladót.Miért van az, hogy nekem sosem lehet igazam?
Dehogynem, az SSD-nél is az lett a végén.Rendeződött, hát ja, végülis... Én ezt nem hívom rendezettnek...
De, rendeződött, így pontos a leírás. Nem azt írtam, hogy rendezte (E/3), hanem, hogy rendeződött (~általános alany). Nem derült ki, hogy pontosan mi történt, mert deus ex machina rendeződött.Lehet a Ti univerzumotokban ez rendezve van,
Ez minden univerzumban rendezve van.
de ez még mindig ugyanaz a lapos, sunyi szar, ami volt :)
Hogy minimum rosszul kommunikált, az biztos, hogy lapos sunyi szar-e, az lehet, hogy csaló-e, az nem derült ki.Ok, befejeztem.

Pont az ilyen magyarázkodások, amik miatt negatív képet festek és nem igazán fogom a prémium tagságot sem megvenni. Mert nem látom értelmét, hogy nekem kell még magyarázkodnom... Nem tudom, hogy direkt bőszítesz-e tovább, de rendkívül jó érzékkel csinálod.
A jog.. Ugye

Tehát mentesül, mert visszaadja. Végülis, ezt lehet csinálni végtelenségig..
Na, nekem ebből lett elegem.
Mindenki magyarázkodik.. A felelősségvállalás meg olyan csekély szinte tud néha süllyedni ,hogy öröm nézni..
Igen van üdítő kivétel is, de az biztos, hogy ebben a topicban 99%-kal simán üzletelnék.Veled csak azért nem
mert más az elképzelésünk a csalás fogalmáról.Egyszer majd elfogadod más álláspontját is.
SSD-s storynál is igazam lett... Ja a végén... Amilyen hosszú és időpazarló utat bejártam ott is, ne is emlegesd, azóta is PTSD-m van, ha SSD-t látok.
Ott is nagyon jól esett, hogy neked kellett írni egy engem cáfoló blogbejegyzést, majd engem szólított fel valaki a csapatból, hogy ki leszek tiltva, vagy szankcionálva, ha többször jelentem az esetet.. Mintha én nem írtam volna igazat

Ha szakmai szemmel kapjátok a segítséget, nem értem, hogy miért nehéz elfogadni?
MarHajó.
-
MasterMark
titán
Ehhez képest csak idén és csak az értékeléseid alapján 30 adás-vételed volt, de csak az eggyel volt gond, és ez is rendeződött.
Nem lehet, hogy nagyon nosztalgikus ez a bezzeg régen jobb volt és mi még emberek voltunk mantra és a helyzet voltaképp ha rosszabb is, azért mégsem katasztrófa?
Az hogy rendeződött, az maximum enyhítő körülmény, de semmiképpen nem kéne mentesítsen senkit. Még akkor se ha önként rendezi esetleg, de itt még az se volt.
#102: nem merül fel benned, hogy értünk hozzá, és a legjobbat akarjuk
De, egyébként ebben biztos vagyok hogy így van.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
Nem.
Miért van az, hogy mindig csak az utolsó mondat után is oda van szúrva még valami, hogy bennem van-e esetleg a hiba?
Rendeződött, hát ja, végülis... Én ezt nem hívom rendezettnek...Lehet a Ti univerzumotokban ez rendezve van, de ez még mindig ugyanaz a lapos, sunyi szar, ami volt

Nekem pont elég, hogy a KÖZÖSSÉG, amit elvileg Ti is képviselnétek valamilyen módon, nekem ad igazat.Nekem ennyi elég is... Ti pedig mosdassátok a sunyi szar alakokat, a végtelenségig és tovább.
Hozzáteszem, lehet felületesen olvastad, de két esetet írtam le a storyban, a másikat már csak azért sem jelentettem, mert a végkimenetele ugyanaz...Semmi szankció... Előre sztereotipizálom a döntéseket, mert ha anyagi kár nem ért, akkor ugye nincs semmi...
------------------------------------Azért leírom annak is a végét, az eladó sűrűn elnézést kért a második esetben taglalt történet kapcsán, hogy nem azt adta el nekem, amit hirdetett, hanem az ország másik feléből elküldetett hozzám egy 1 hónap helyett 9 hónapos telefont...

3 út állt előttem... Ez se csalás gondolom, nettó átbaszás... De ő nem csaló ,csak rossz döntést hozott.. Igen, T.Danny is rossz döntést hozott...
- Kompenzál...Én agyalgassak a megoldáson... Végül ment vissza telefon. Majd megoldja ő a sorsát.
Bosszúság, kellemetlenség, postára rohangálás, de anyagi kár nem ért, max morálisan ingoványos a történet.
Lehet pechem van.
Az biztos, hogy a döntést már nem bízom rátok az ilyen kétes ügyekben, mert kedvező döntésben nem bízhatok, ugye?( A bezzeg régen minden jobb volt engem nem érint, nem vagyok annyira öreg.
)Miért releváns, hogy idén hány adás-vételem volt?
Mert egy olyan elképesztő negatív képet festesz, amit üt az, hogy az idei 30+ esetedből egynél merült fel, hogy csaló a másik fél, de az is rendeződött. Asszem a fatera pl. régebben 10% rossz értékelésnél vette elő az ügyet, hogy tiltsa-e az eladót.Miért van az, hogy nekem sosem lehet igazam?
Dehogynem, az SSD-nél is az lett a végén.Rendeződött, hát ja, végülis... Én ezt nem hívom rendezettnek...
De, rendeződött, így pontos a leírás. Nem azt írtam, hogy rendezte (E/3), hanem, hogy rendeződött (~általános alany). Nem derült ki, hogy pontosan mi történt, mert deus ex machina rendeződött.Lehet a Ti univerzumotokban ez rendezve van,
Ez minden univerzumban rendezve van.
de ez még mindig ugyanaz a lapos, sunyi szar, ami volt :)
Hogy minimum rosszul kommunikált, az biztos, hogy lapos sunyi szar-e, az lehet, hogy csaló-e, az nem derült ki. -
Graphics
Jómunkásember
Ehhez képest csak idén és csak az értékeléseid alapján 30 adás-vételed volt, de csak az eggyel volt gond, és ez is rendeződött.
Nem lehet, hogy nagyon nosztalgikus ez a bezzeg régen jobb volt és mi még emberek voltunk mantra és a helyzet voltaképp ha rosszabb is, azért mégsem katasztrófa?
Nem.

Lehet pechem van.
) -
kbyte1024
veterán
Aztaaaaaaa ilyen biznisz Man a tag????? Őrület
nem is tudtam.... -
Kalandor
HÁZIGAZDA
Én úgy látom, jobb már nem lesz.
Kihal egy generáció a fiatalabbak meg így "üzletelnek"... És nem apróznak már.
Én kb 17 éve vagyok itt és akivel nem jött össze a bolt már régebbi regisztráció volt...mint én.
Elfáradtam én is sajnos, ez a pár eset annyira kivette a lelkesedésemet, meg még pár hasonló, hogy nincs kedvem meghirdetni sem a cuccaimat...
Kifogok a túloldalt egy ilyen alakot és futhatok a pénzem után. Felszámolom a "kincseimet" és olvasgatok inkább.
-
kbyte1024
veterán
Én kb 17 éve vagyok itt és akivel nem jött össze a bolt már régebbi regisztráció volt...mint én.
Elfáradtam én is sajnos, ez a pár eset annyira kivette a lelkesedésemet, meg még pár hasonló, hogy nincs kedvem meghirdetni sem a cuccaimat...
Kifogok a túloldalt egy ilyen alakot és futhatok a pénzem után. Felszámolom a "kincseimet" és olvasgatok inkább.
Hagyd majd mi "öregek" megoldjuk
kapott figyelmeztetést. Mi elhíreszteljuk hogy milyen aztán ennyi. Hát basszus nem veszi fel a telót,nem reagál,másnak más számról felveszi stb.... Mi ez ha nem átbaszás....ugyan már.... -
hcl
titán
De pont erről beszélek, hogy nincs következménye. Így mégis milyen visszatartó ereje lenne bárminek is?
Erre még rá is erősítesz, hogy nem lesz következménye, ha valaki régi accounntal lop konkrétan.
Az meg főleg zavaró, hogy nem lehet leírni sehova, hogy valaki nem tartotta a szavát.
Ez szerintem valami rossz jogértelmezés lehet, mert facebook adok-veszek csoportokban is be lehet írni, hogy xy nem megbízható mert nem jött el, nem azt küldte, stb.Igen, értem hogy vissza lehet élni ezekkel, de annak meg még mindig nem közvetlen csalás vagy lopás lesz az eredménye. (Meg mi célból élne valaki vissza ezzel? Motiváció nélkül azért ez jóval ritkább lehetne mint a csalások.)
Jah, az én esetemben is valami olyasmi kamu indokra emlékszem, hogy eltört a lába korházba került, stb. Persze. Közben az oldalra többször belép, meg más cuccokat "elad". Baromira hihetőek ezek mindig...
Az értékelés meg persze, hogy nem lesz biztosíték, ha ilyenek be se kerülhetnek.
Sajnálom, hogy neked szarul esnek ezek, nem ezért szólunk ezekért itt szerintem egyikünk sem. Pont hogy szeretnénk jobbá tenni, mert érdekel minket.
" mert facebook adok-veszek csoportokban is be lehet írni, hogy xy nem megbízható mert nem jött el, nem azt küldte, stb."
Amíg valaki fel nem jelenti rágalmazásért. Főleg ha nyilvános csoportban... Én is látok ott ilyeneket. -
Graphics
Jómunkásember
De pont erről beszélek, hogy nincs következménye. Így mégis milyen visszatartó ereje lenne bárminek is?
Erre még rá is erősítesz, hogy nem lesz következménye, ha valaki régi accounntal lop konkrétan.
Az meg főleg zavaró, hogy nem lehet leírni sehova, hogy valaki nem tartotta a szavát.
Ez szerintem valami rossz jogértelmezés lehet, mert facebook adok-veszek csoportokban is be lehet írni, hogy xy nem megbízható mert nem jött el, nem azt küldte, stb.Igen, értem hogy vissza lehet élni ezekkel, de annak meg még mindig nem közvetlen csalás vagy lopás lesz az eredménye. (Meg mi célból élne valaki vissza ezzel? Motiváció nélkül azért ez jóval ritkább lehetne mint a csalások.)
Jah, az én esetemben is valami olyasmi kamu indokra emlékszem, hogy eltört a lába korházba került, stb. Persze. Közben az oldalra többször belép, meg más cuccokat "elad". Baromira hihetőek ezek mindig...
Az értékelés meg persze, hogy nem lesz biztosíték, ha ilyenek be se kerülhetnek.
Sajnálom, hogy neked szarul esnek ezek, nem ezért szólunk ezekért itt szerintem egyikünk sem. Pont hogy szeretnénk jobbá tenni, mert érdekel minket.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
De pont erről beszélek, hogy nincs következménye.
Van következménye...Erre még rá is erősítesz, hogy nem lesz következménye, ha valaki régi accounntal lop konkrétan. :U
csak nem az, hogy akasszuk fel, mert az látványos és közérdeklődésre számot tartó.Az meg főleg zavaró, hogy nem lehet leírni sehova, hogy valaki nem tartotta a szavát.
Bejelentheted.Ez szerintem valami rossz jogértelmezés lehet, mert facebook adok-veszek csoportokban is be lehet írni, hogy xy nem megbízható mert nem jött el, nem azt küldte, stb.

Bocs.
Persze, perelje be a Facebookot, a világ egyik legnagyobb vállalatát bárki, akinek nem tetszik az, amit írnak róla...Áhh, mindegy.
Egyébként egy pillanatra sem merül fel benned, hogy 20 éve ezt csináljuk, esetek tízezreit láttuk már, értünk hozzá, mindent figyelembe veszünk, tényleg ez a jogi környezet és a legjobbat akarjuk? -
MasterMark
titán
Ez nonszensz ne haragudj. Értem, hogy miért van így, de ez mindenhogy a rossz arcokat védi.
Én nem haragszom, de ebben a jogi környezetben ezt lehet tenni.
Nem a rossz arcokat védi egy jogállam, hanem mindenkit véd. Nem akarnád, hogy ez ne így legyen. Sajnos a szabadságnak többek között ilyesmi is az ára egy nem gazdag országban.A közösség volt a lényege a hwaprónak, meg lehetett bízni a másikban, abban is aki odaírt valamit valahova.
Most is ez a lényege, ez nem változott. Alapvetően megbízható mindenki, de néha nem. 20+ éve ezzel foglalkozom, régen is volt PH addikt, aki átrázta a másikat, komoly anyagi kárt okozva.
A régi regisztráció és a sok értékelés viszont soha nem volt és soha nem is lesz biztosíték.
Indikátor lesz és mindig is az volt. Mindig lesz kivétel, akinek szar napja lesz és hülyeséget csinál vagy mindig lesz, aki bármilyen megbízható is volt addig, csalni kezd. Mind a kettőt kb. egyszer lehet eljátszani, többször nem.Az, akit te anno jelentettél, hogy 3 órát vártál rá, akkor csinált egy hibát. 100+ értékelése van, mind pozitív, egy semlegese van. Mindenki hibázhat egyszer.
Igen, a kommunikációban javíthatna, nem pedig eltűnhetne, mint szar a fűben, de mi nem egyetlen esetet nézünk, hanem egy felhasználói fiókot egyben. Így a humánus.Akit Graphics jelentett, ő is kapott egy esélyt (meg egy figyelmeztetést), mert nagyon nem korrekt, amit tett, de előtte 20 évig nem volt vele gond, nem tudom, hogy most mi a franc ütött belé. Kideríteni nem igazán tudom, hogy pontosan mi volt. Igen, a Revolut visszaküldte a pénzt fraud vagy milyen címkével, de nagyjából ismerem ezeket a heurisztikus megoldásokat, és nagyon nem hibátlanok (a saját FB fiókom Marketplace része felfüggesztésközeli állapotban van, mert anyám eladó rollátorát a Facebook algoritmusa 2x tiltott orvostechnikai eszköznek értékelte:
A Marketplace-hozzáférésed kockán forog.
.
Ha túl sok elutasított apróhirdetésed van, elveszítheted a Marketplace-hez való hozzáférésedet.)
Életszerű lehet az, amit Graphicsnak később emailben küldött, hogy kórházba került, ezért nem volt elérhető, stb., a Revolutot is triggerelhette valami.
Az illetőnek van egy figyelmeztetése, de remélhetőleg ugyanúgy nem csinál több hülyeséget, ahogy a te eladód sem, aki megváratott 3 órát.Sorozatosan biztosan nem lehet ilyeneket csinálni, mert pápá lesz, addig viszont in dubio pro reo.
Tudom, hogy nem érdekel titeket, de szeretném elmondani, hogy személyesen nekem mint embernek kurvára szarul esik az összes ilyen csalókat védtek, minden szar itt, szar a hardverapró, stb, miközben nagyon sokat dolgozom azon itt vasárnap délután is, hogy ez egy jó hely maradjon.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
Ez nonszensz ne haragudj. Értem, hogy miért van így, de ez mindenhogy a rossz arcokat védi.
A közösség volt a lényege a hwaprónak, meg lehetett bízni a másikban, abban is aki odaírt valamit valahova.
szerk.: Most meg ez van hogy 20 éves tag akarja lenyúlni a pénzt, és akkor még egy figyelmeztetés se jár neki, az tényleg wtf...
Régebben volt ennek is egy visszatartó ereje, hogy itt az accod, x éves, ismernek stb. Most meg kb következmények nélkül bárki azt csinál amit akar.Ez nonszensz ne haragudj. Értem, hogy miért van így, de ez mindenhogy a rossz arcokat védi.
Én nem haragszom, de ebben a jogi környezetben ezt lehet tenni.
Nem a rossz arcokat védi egy jogállam, hanem mindenkit véd. Nem akarnád, hogy ez ne így legyen. Sajnos a szabadságnak többek között ilyesmi is az ára egy nem gazdag országban.A közösség volt a lényege a hwaprónak, meg lehetett bízni a másikban, abban is aki odaírt valamit valahova.
Most is ez a lényege, ez nem változott. Alapvetően megbízható mindenki, de néha nem. 20+ éve ezzel foglalkozom, régen is volt PH addikt, aki átrázta a másikat, komoly anyagi kárt okozva.
A régi regisztráció és a sok értékelés viszont soha nem volt és soha nem is lesz biztosíték.
Indikátor lesz és mindig is az volt. Mindig lesz kivétel, akinek szar napja lesz és hülyeséget csinál vagy mindig lesz, aki bármilyen megbízható is volt addig, csalni kezd. Mind a kettőt kb. egyszer lehet eljátszani, többször nem.Az, akit te anno jelentettél, hogy 3 órát vártál rá, akkor csinált egy hibát. 100+ értékelése van, mind pozitív, egy semlegese van. Mindenki hibázhat egyszer.
Igen, a kommunikációban javíthatna, nem pedig eltűnhetne, mint szar a fűben, de mi nem egyetlen esetet nézünk, hanem egy felhasználói fiókot egyben. Így a humánus.Akit Graphics jelentett, ő is kapott egy esélyt (meg egy figyelmeztetést), mert nagyon nem korrekt, amit tett, de előtte 20 évig nem volt vele gond, nem tudom, hogy most mi a franc ütött belé. Kideríteni nem igazán tudom, hogy pontosan mi volt. Igen, a Revolut visszaküldte a pénzt fraud vagy milyen címkével, de nagyjából ismerem ezeket a heurisztikus megoldásokat, és nagyon nem hibátlanok (a saját FB fiókom Marketplace része felfüggesztésközeli állapotban van, mert anyám eladó rollátorát a Facebook algoritmusa 2x tiltott orvostechnikai eszköznek értékelte:
A Marketplace-hozzáférésed kockán forog.
.
Ha túl sok elutasított apróhirdetésed van, elveszítheted a Marketplace-hez való hozzáférésedet.)
Életszerű lehet az, amit Graphicsnak később emailben küldött, hogy kórházba került, ezért nem volt elérhető, stb., a Revolutot is triggerelhette valami.
Az illetőnek van egy figyelmeztetése, de remélhetőleg ugyanúgy nem csinál több hülyeséget, ahogy a te eladód sem, aki megváratott 3 órát.Sorozatosan biztosan nem lehet ilyeneket csinálni, mert pápá lesz, addig viszont in dubio pro reo.
Tudom, hogy nem érdekel titeket, de szeretném elmondani, hogy személyesen nekem mint embernek kurvára szarul esik az összes ilyen csalókat védtek, minden szar itt, szar a hardverapró, stb, miközben nagyon sokat dolgozom azon itt vasárnap délután is, hogy ez egy jó hely maradjon.
-
hcl
titán
Hát de, ez ami most van konkrétan adja magát a kihasználásra...
Nulla következmény itt, nulla következmény jogilag még egy konkrét csalásnál is.
A konkrét csalásból is csak akkor lesz eljárás, ha bejelentik, ld. amit fent írtam.
-
MasterMark
titán
Sehol nem a rossz arcokat védi. Ők használják ki. Mindig az van hátrányban, aki betartja a szabályokat.
Ilyen esetekben ha nem lenne ártatlanság vélelme, akárkit elvihettek volna.
Hát de, ez ami most van konkrétan adja magát a kihasználásra...
Nulla következmény itt, nulla következmény jogilag még egy konkrét csalásnál is.
-
hcl
titán
A közösség volt a lényege a hwaprónak, meg lehetett bízni a másikban, abban is aki odaírt valamit valahova.
szerk.: Most meg ez van hogy 20 éves tag akarja lenyúlni a pénzt, és akkor még egy figyelmeztetés se jár neki, az tényleg wtf...
Régebben volt ennek is egy visszatartó ereje, hogy itt az accod, x éves, ismernek stb. Most meg kb következmények nélkül bárki azt csinál amit akar.Sehol nem a rossz arcokat védi. Ők használják ki. Mindig az van hátrányban, aki betartja a szabályokat.
Ilyen esetekben ha nem lenne ártatlanság vélelme, akárkit elvihettek volna.
-
kbyte1024
veterán
Régebben volt ennek is egy visszatartó ereje, hogy itt az accod, x éves, ismernek stb. Most meg kb következmények nélkül bárki azt csinál amit akar.Hát én se tudtam volna jobban megfogalmazni
-
MasterMark
titán
De nem akarok szankciót, csak legyen ott egy hozzászólás, hogy nem jött el a találkozóra nem válaszol.
Sajnos aztán majd kéri, hogy azt a hozzászólást töröljük, és ha nem töröljük, akkor mi leszünk a felelősek a valóságtartalmáért.Neked ez egyszerű szituáció, hogy vártál feleslegesen 3 órát, de üzemeltetői szempontból nem egyszerű, mert jogállamban élünk.
Régebben volt ennek is egy visszatartó ereje, hogy itt az accod, x éves, ismernek stb. Most meg kb következmények nélkül bárki azt csinál amit akar. -
Graphics
Jómunkásember
Ne csavargassuk, fogadd el, amit most írtam.

Bocs, de csak ezen rugózol, de a jelentésem további részét is olvasd már el, hogy konkrétan lemaradtam más vásárlasrol emiatt..
Bemasolom inkább.

Pénzt valamiért a revolut visszaküldte, de az is csak azért, mert jeleztem ,hogy csalás történt..
Anyagi kár így nem ért, de ha nem vagyok hozzáértőbb, vagy nem kérek segítséget a topicban, hogy mit lehet tenni, akkor ez a pénz elúszott.
A tag azóta volt belépve, de nem hajlandó kommunikálni sem, jeleztem, hogy hajlandó vagyok visszautalni a pénzt, csak adja fel a terméket.
Erre emailben ígéretet is kaptam, mert más módon nem volt hajlandó kommunikálni sem. Azt mondta nem volt nála telefon... De kicsörgött, csak engem letiltott..
Másik telefonról próbáltam hívni.
Ma is volt belépve, tett fel új hirdetést, de nekem nem reagál.
Én közben 2 hirdetésről is lemaradtam miatta...
Ha én nem járok a pénzem után, akkor ez elúszik... Ha nem revoluton hanem bankon keresztül megy a történet, akkor a pénzemnek is annyi.
Legalább egy figyelmeztetést kapjon már, hogy miért nem kommunikál ...
Az a baj, hogy mint leírtam, ha én nem aktívkodok a témában, most mínuszos a történet, mert a kapcsolatfelvetel nem történt meg....
Lapít!
És nekem kell magyarázkodnom, HELYETTE?!Mondtam, mindent elhiszek, a kórházas részt is.. de a kommunikációs készség hiányát nem. Ha votl belépve, ha hirdet, ha emailre bírt halványan reagálni...
Ha meg én kicsit visszaszólok valakinek a lap család oldalain, azért repül a bán és a kitiltás.
Nem arányos szerintem a büntetési tétel

Túllépek rajta, valahogy .
De mondhatta volna, hogy nem eladó, elkelt bármi, de ez a csúsztatás és a felelősségvállalás hiánya felbasz.Elhiszem, hogy fentről ezt látta és úgy gondolja nem lesz belőle semmi.. pofán nem verhetem, jogos.
-
hcl
titán
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
Nem.
Nem tőle jött a visszapénz.
Fraud ( csalás) volt a közlemény, ezért fogyasztották a user fiokjat.
Email, telefon, sms, Revolut üzenet, HA üzenet.
Ezekre nem reagált, emailben igen.
Hardverapron volt belépve, ki is fotózta hogy nézzem meg másnak nem adta oda... Üzenetet azóta sem olvasta itt.

Továbbra is ezt mondom, amit két napja írtam:
Ehhez képest a jelentésben ezt írtad: A revolut valamiért visszafordította az utalást
Ez nagyon nem ugyanaz. Mi a jelentést vettük figyelembe.
-
kbyte1024
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
Nem.
Nem tőle jött a visszapénz.
Email, telefon, sms, Revolut üzenet, HA üzenet.
Ezekre nem reagált, emailben igen.
Hardverapron volt belépve, ki is fotózta hogy nézzem meg másnak nem adta oda... Üzenetet azóta sem olvasta itt.

-
Kalandor
HÁZIGAZDA
-
kbyte1024
veterán
Lassan úgy jön ki a matek hogy még az ilyeneket véditek. Azért csak rá lehetne (pirítani)az ilyen tagra nem?
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
De nem akarok szankciót, csak legyen ott egy hozzászólás, hogy nem jött el a találkozóra nem válaszol. Aztán mindenki eldönti, hogy figyelembe veszi ezt, vagy nem.
De nem akarok szankciót, csak legyen ott egy hozzászólás, hogy nem jött el a találkozóra nem válaszol.
Sajnos aztán majd kéri, hogy azt a hozzászólást töröljük, és ha nem töröljük, akkor mi leszünk a felelősek a valóságtartalmáért.Neked ez egyszerű szituáció, hogy vártál feleslegesen 3 órát, de üzemeltetői szempontból nem egyszerű, mert jogállamban élünk.
-
hcl
titán
Miért, az üzemanyag, idő, stb, nem pénz? Jóhiszeműen ott vártam vagy 3 órát valakire a nyugatinál, hogy biztos csak késik a vonat vagy valami.
Amikor ezért szóltam az volt a mondás, ja nincs anyagi kár, akkor nincs mit csinálni...
Nem kell kideríteni, ez az oldal régen a bizalomról is szólt.
3 órát a fene várt volna

"csak legyen ott egy hozzászólás, hogy nem jött el a találkozóra nem válaszol."
Az a baj, hogy simán lehet, hogy valaki elkezd ilyeneket írogatni a HA-s profilodra, és ne tudsz eladni semmit.
Ha a PH üzemeltetői figyelmeztetik, tiltják, az sokkal jobb megoldás. -
MasterMark
titán
Az üzemanyag az, extrém esetben volt már példa, hogy megkértünk valakit a helyzet rendezésére.
Jóhiszeműen ott vártam vagy 3 órát valakire a nyugatinál, hogy biztos csak késik a vonat vagy valami.
Sajnálom, de az idő az nem konkrét anyagi kár, de egy figyelmeztetést egy ideje már megér.Nem kell kideríteni,
De, ha szankcionálni akarsz, akkor ki kell deríteni. És aztán sokszor kiderült, hogy nem volt konkrét megbeszélést időpont/hely, hanem majd beszélünk, még visszaszólok, stb.De nem akarok szankciót, csak legyen ott egy hozzászólás, hogy nem jött el a találkozóra nem válaszol. Aztán mindenki eldönti, hogy figyelembe veszi ezt, vagy nem.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
Az erőforrás a közösség, a PH közössége.
Mi jelezzük, mi foglalkozunk vele, mi szopjuk be.
Én aktív vagyok, de hiaba jelzem , sok eredménye nincs.
Szerintem addig jó, amíg mi jelezzük, ha valami nem korrekt...Anyagi kár engem azért nem ért, mert a Revolut megvédett... A srác meg kamuzik és azóta is hirdet.
a Revolut megvédett
Nem lehet, hogy az eladó maga utalta vissza? -
Kalandor
HÁZIGAZDA
Miért, az üzemanyag, idő, stb, nem pénz? Jóhiszeműen ott vártam vagy 3 órát valakire a nyugatinál, hogy biztos csak késik a vonat vagy valami.
Amikor ezért szóltam az volt a mondás, ja nincs anyagi kár, akkor nincs mit csinálni...
Az üzemanyag az, extrém esetben volt már példa, hogy megkértünk valakit a helyzet rendezésére.
Jóhiszeműen ott vártam vagy 3 órát valakire a nyugatinál, hogy biztos csak késik a vonat vagy valami.
Sajnálom, de az idő az nem konkrét anyagi kár, de egy figyelmeztetést egy ideje már megér.Nem kell kideríteni,
De, ha szankcionálni akarsz, akkor ki kell deríteni. És aztán sokszor kiderült, hogy nem volt konkrét megbeszélést időpont/hely, hanem majd beszélünk, még visszaszólok, stb. -
Kalandor
HÁZIGAZDA
-
Graphics
Jómunkásember
Ez a hülyeség mikor lesz elengedve, hogy csak az anyagi kár számít?
Ez nem hülyeség, ez így helyes.Ha valaki nem jön el megbeszélt találkozóra
Ez esetben figyelmeztetést ki szoktunk osztani.nem válaszol üzenetekre
Mert akkor ki kellene deríteni, hogy miért nem válaszolt a kérdezett? Ehhez eleve nincs erőforrás, de párszor, amikor kiderült a szitu, többször is az volt, hogy a kérdezőnek gáz volt a stílusa és emiatt nem kapott választ...A végén mindig az a helyzet, hogy anyagi kárral és még 1-2 konkrétabb esettel lehet mit kezdeni, mással nem.
Az erőforrás a közösség, a PH közössége.
Mi jelezzük, mi foglalkozunk vele, mi szopjuk be.
Én aktív vagyok, de hiaba jelzem , sok eredménye nincs.
Szerintem addig jó, amíg mi jelezzük, ha valami nem korrekt...Anyagi kár engem azért nem ért, mert a Revolut megvédett... A srác meg kamuzik és azóta is hirdet.
-
MasterMark
titán
Mert akkor ki kellene deríteni, hogy miért nem válaszolt a kérdezett? Ehhez eleve nincs erőforrás, de párszor, amikor kiderült a szitu, többször is az volt, hogy a kérdezőnek gáz volt a stílusa és emiatt nem kapott választ...A végén mindig az a helyzet, hogy anyagi kárral és még 1-2 konkrétabb esettel lehet mit kezdeni, mással nem.
-
Graphics
Jómunkásember
Ilyen ez, amikor a szarházinak több joga van...

-
Kalandor
HÁZIGAZDA
Ha valaki nem jön el megbeszélt találkozóra,, nem válaszol üzenetekre, vagy bármi olyat csinál valaki amit nem illik, azt miért nem lehet értékelni/jelenteni?
-
hcl
titán
Mennyire régen? 2016-ban még volt talán pár évente egy, aki nem vette át az utánvétest.
2020-ban kezdett el zavaró lenni, hogy 50% eséllyel fogják átvenni, akkor fel is dtam, hogy azzal küldjek. 2018-2020-körültől van ez, hogy nem válaszolnak azok, akik meg akarták venni a bármit.
Volt az a pár év 2020 és 2025 között, amíg mentek az e-mailes csalások Facen, Jófogáson, de az 25-ben egy csapásra megszűnt.Ezek folyamatok, belefut az ember egybe, bosszankodik, aztán pár év múlva azt veszi észre, hogy minden második érdeklődő idióta...
-
kbyte1024
veterán
Bizony csak ugye régen nem ez volt,most kezdett el terjedni de gyorsan. Ezért tűnt fel.
-
hcl
titán
Persze, minden is előfordulhat és elő is fordul.
De hát ez egy piactér, sajnos ezzel jár.
Ennyi. Ugyanakkor az általános suttyóság terjedését nem nézem jó szemmel.
@kbyte1024 : Ez is csak azért, mert egyre többen használnak netet, meg üzletelnek, és egyre több emberből egyre több a bunkó.
-
grizlisandor
veterán
-
grizlisandor
veterán
-
ViZion
félisten
...friss élmény, vezetékes billencs. infó csak annyi, h eladó. se márka, se semmi. képek vannak: be van zsugorfóliázva a billencs mindegyiken
-
kbyte1024
veterán
Hát de pont ez volt az előnye a hwaprónak, hogy utána lehetett nézni dolgoknak. Most már az a csalós topik sincs...
Eladni már nem is adok el semmit, venni is csak nagyon ritkán...
+1 ezert szerettem én is
írt le beszéltük meg volt az üzlet. Most meg....kell,nem kell,mégis kell jaj bocsi meg se kell .. -
hcl
titán
Hát de pont ez volt az előnye a hwaprónak, hogy utána lehetett nézni dolgoknak. Most már az a csalós topik sincs...
De azt hogyan bizonyítod hogy nem jött el, vagy nem válaszolt... Ez így csak hitelrontásra lenne jó.
Amúgy Marketplace-n is meg tudod nézni, kivel beszélsz, az is sok mindent elárul.
Macera, én inkább eladok, mint veszek, de kis odafigyeléssel nem szokott gond lenni.
Bár én nem szoktam olyasmit árulni, aminek van értéke, így keveseknek érdeke az átverés, csak hülyét kell sokat elhajtani
(Nem érti, hogy egy olcsó 15 éves valami az nem lesz jó neki
) -
MasterMark
titán
-
hcl
titán
Persze, az megesik. Olyan is, hogy pár órával később tudok válaszolni. 99% semmi válasz. Se egy "Ja bocs már nem kell" se semmi.

(Mivel korábban tiltott a Marketplace (beszóltam egy csalónak, és jelentett, kb. egy év után kaptam vissza a profilom
), csináltam egy másik profilt, amit egy régi telefonon léptettem be. Ez nem mindig visít, ha valaki ír.
-
Graphics
Jómunkásember
-
hcl
titán
Ne essünk már át a ló túloldalára:
"- Nem válaszoló emberek ha írsz nekik."
- Igen, az lenne az eladó érdeke is, hogy reagáljon a megkeresésekre, de nem mindenki ül tűkön és várja, hogy valaki jelentkezzen.
"- Felraksz valamilyen hírdetést és elmentik a hírdetésed majd nem írnak rád."
- Ez az oldal egy funkciója, hogy elmenti későbbre a hirdetést valamilyen okból.
"- Indokolatlan alkudozások."
Piactér, nincsenek hatósági árak, ha találkoznak az érdekek, akkor lesz üzlet.A másik kettő valid dolog, sajnos előfordul, hogy máshogy alakulnak a dolgok, zajlik az élet az aprón kívül is.
Az viszont sima tahó, ha kérdez valamit, és soha többet nem válaszol. Annyit mondjon már az ember, hogy ja, bocs, mégsem.
És ez gyakori
-
grizlisandor
veterán
Sajnos tényleg kezd ez az oldal is "felhígulni"
Lásd:
- Nem válaszoló emberek ha írsz nekik.
- Felraksz valamilyen hírdetést és elmentik a hírdetésed majd nem írnak rád.
- Indokolatlan alkudozások.
- Nem megjelenő emberek ha megbeszéled velük a találkozást.
- Utolsó pillanatban "meggondolják" magukat és kitalálnak kamu dolgot.Napestig sorolhatnám....
Természetesen tisztelet a kivételeknek! (Vannak)
Van hogy Marketplacen hamarabb elviszik a hírdetett dolgot....
Ezt a rangrendszert én megszüntetném mert csak a gond van vele. Annó vettem volna egy laptopot Hardveraprón Ráirtam a Tisztelt Eladó-ra hogy érdekelne a meghírdettt laptop, és kijelentette hogy ujonc a rangom így nekem nem adja el.
Ne essünk már át a ló túloldalára:
"- Nem válaszoló emberek ha írsz nekik."
- Igen, az lenne az eladó érdeke is, hogy reagáljon a megkeresésekre, de nem mindenki ül tűkön és várja, hogy valaki jelentkezzen.
"- Felraksz valamilyen hírdetést és elmentik a hírdetésed majd nem írnak rád."
- Ez az oldal egy funkciója, hogy elmenti későbbre a hirdetést valamilyen okból.
"- Indokolatlan alkudozások."
Piactér, nincsenek hatósági árak, ha találkoznak az érdekek, akkor lesz üzlet.A másik kettő valid dolog, sajnos előfordul, hogy máshogy alakulnak a dolgok, zajlik az élet az aprón kívül is.
-
hcl
titán
Ha valaki nem jön el megbeszélt találkozóra,, nem válaszol üzenetekre, vagy bármi olyat csinál valaki amit nem illik, azt miért nem lehet értékelni/jelenteni?
Nem tudod bizonyítani :S
Nekem is elég lett ebből, utánvét nincs, és csak akkor viszek bármit, ha nem macera.
-
N€T0X|N
őstag
Az is károkozás ha xyz kéri hogy jegeld le mert megveszi aztán meg kiderül mégse és miatta pár napig jegelve van a hírdetés. Szintén ha hírdet valamit az illető és cxc ír hogy megvenné de Te nem tudsz egyből válaszolni mert dolgod van és a türelmetlen ember megveszi mástól,valahol az is neked "károkozás"
cxc ír hogy megvenné de Te nem tudsz egyből válaszolni mert dolgod van és a türelmetlen ember megveszi mástól,valahol az is neked "károkozás"
Csak megnézni azért még szabad a hirdetést? Vagy már az is baj, ha növekszik a számláló, de nem írok rögtön? Azért ne a lekvár főzze a nagymamát...
-
ViZion
félisten
Ami 13 évvel ezelőtt volt, az még nem a "régenmindenjobbvót" kategória.
Amikor hajnalban fel kellett kelni és elmenni a legkorábban kinyitó ujságospavilonhoz az aznapi Expressz Újságért, na az már tényleg a "régen..." kategória

még emléXem a bódékra.
Álláskereséshez vagy autóvásárláshoz volt az a 2-3 "kötelező", amit meg kellett venni és lehetett telefonálgatni. Sorban állni, mert előtted nem csak megvette a polgár a Nemzeti Sportot, hanem ki is tárgyalták a trafikossal a teljes bundes ligát... -
Donki Hóte
veterán
Ami 13 évvel ezelőtt volt, az még nem a "régenmindenjobbvót" kategória.
Amikor hajnalban fel kellett kelni és elmenni a legkorábban kinyitó ujságospavilonhoz az aznapi Expressz Újságért, na az már tényleg a "régen..." kategória

-
MasterMark
titán
Az is károkozás ha xyz kéri hogy jegeld le mert megveszi aztán meg kiderül mégse és miatta pár napig jegelve van a hírdetés. Szintén ha hírdet valamit az illető és cxc ír hogy megvenné de Te nem tudsz egyből válaszolni mert dolgod van és a türelmetlen ember megveszi mástól,valahol az is neked "károkozás"
Ja hát igen. Meg ugye az is anyagi kár ha elmegyek egy találkozóra amire nem jönnek el. Csak hát nem közvetlen.
-
Makoj35
kezdő
-
MasterMark
titán
Végül csak úgy került vissza az összeg, hogy Revoluton csalásra hivatkozva végigvittem a történetet...
Ehhez képest a jelentésben ezt írtad:
A revolut valamiért visszafordította az utalást
@hcl
Az oldal üzemeltetői döntik el, hogy hogy működik az oldal...
A jogi környezet adta kereteken belül.
Ez esetben a bejelentő szerint a Revolut visszautalta a pénzt, kár nem keletkezett.
Nem tudjuk, hogy miért történt az, ami (persze gyanús, fel is van jegyezve), de akár igaz is lehet az eladó állítása.
A csalási szándék nem életszerű, valami egyéb ok inkább.Ez a hülyeség mikor lesz elengedve, hogy csak az anyagi kár számít?
-
Makoj35
kezdő
Sajnos tényleg kezd ez az oldal is "felhígulni"
Lásd:
- Nem válaszoló emberek ha írsz nekik.
- Felraksz valamilyen hírdetést és elmentik a hírdetésed majd nem írnak rád.
- Indokolatlan alkudozások.
- Nem megjelenő emberek ha megbeszéled velük a találkozást.
- Utolsó pillanatban "meggondolják" magukat és kitalálnak kamu dolgot.Napestig sorolhatnám....
Természetesen tisztelet a kivételeknek! (Vannak)
Van hogy Marketplacen hamarabb elviszik a hírdetett dolgot....
Ezt a rangrendszert én megszüntetném mert csak a gond van vele. Annó vettem volna egy laptopot Hardveraprón Ráirtam a Tisztelt Eladó-ra hogy érdekelne a meghírdettt laptop, és kijelentette hogy ujonc a rangom így nekem nem adja el.
-
Graphics
Jómunkásember
Én azt nem értem, hogy tudnak sokan nyomott áron alig használt telefonokat eladni?
Kihozza előfizetésre, és eladja? Vagy céges ilyen olyan bónusza van. és Aliexpress ár alatt megkapja a szolgáltatótól a készüléket? pl. egy Honor 400 140-160e körül van szolgáltatónál, ALin 110e, aprón meg 70-80e az alja, és ezek 1-2 hónapos telefonok.
De átalában ezeknél az eladóknál több telefon is van.
Ha tényleg mondjuk előfizetéssel hozza ki, és eladogatja áron alul, nem kerül fekete listára amennyiben nem fizeti?
De ezeknek az eladóknak van 5-10 éves regisztrációjuk, gondolom nem úgy van ahogy írtam, hogy kihozza, befizet 2-3 törlesztőt és utána meg nem.Van egy érdekes storym ezzel kapcsolatban is amúgy. Majd megírom nemsokára.
-
hcl
titán
Én azt nem értem, hogy tudnak sokan nyomott áron alig használt telefonokat eladni?
Kihozza előfizetésre, és eladja? Vagy céges ilyen olyan bónusza van. és Aliexpress ár alatt megkapja a szolgáltatótól a készüléket? pl. egy Honor 400 140-160e körül van szolgáltatónál, ALin 110e, aprón meg 70-80e az alja, és ezek 1-2 hónapos telefonok.
Ha tényleg mondjuk előfizetéssel hozza ki, és eladogatja áron alul, nem kerül fekete listára amennyiben nem fizeti?
De ezeknek az eladóknak van 5-10 éves regisztrációjuk, gondolom nem úgy van ahogy írtam, hogy kihozza, befizet 2-3 törlesztőt és utána meg nem.Én sem értettem, főleg a feketelista-mentességet nem.
-
Graphics
Jómunkásember
De ezeknek az eladóknak van 5-10 éves regisztrációjuk, gondolom nem úgy van ahogy írtam, hogy kihozza, befizet 2-3 törlesztőt és utána meg nem.Azt vedd figyelembe, hogy régebben is volt, hogy a kinti ár már nem volt kedvezőbb, pont amiatt, hogy ne legyen piactorzító a dolog.
Ezt Honoroknál láttam legtöbbször.
Itthon a Honorok a szolgáltatóknál túlárazottan landolnak, mert abból tudnak amúgy engedni -
Victoryus
addikt
De ezeknek az eladóknak van 5-10 éves regisztrációjuk, gondolom nem úgy van ahogy írtam, hogy kihozza, befizet 2-3 törlesztőt és utána meg nem. -
kbyte1024
veterán
Mindegy is.... Szerencsére a pénzt visszakapta. Én simán volnék negatívan neki mert az ilyeneket ki kell szórni innen
-
hcl
titán
A cikk alapján nem utalt volna ez vissza semmit
Ha nem került volna vissza a pénz, akkor a szokásos menet szerint kértük volna a helyzet megoldását tőle. De visszakerült.nyilván ti tudjátok, mi alapján döntötök. :R
A jelentés szerint, ami nem egyezik a blogbejegyzéssel. A jelentésben még nem szerepelt, hogy ezt a vevőnek kérnie kellett.Ért

@Pkc83 : Hasonlóképp
De egyáltalán, a legtöbb ember, aki tőlem vesz, nem használ PP-t 
@kk75 : Én 18-ban jelentettem fel egyet. Nem volt különösebb macera, egy feljelentés meg egy tanúvallomás (ezeket azóta lehet online is). Elkapták. Mondták a rendőrök, hogy mire ezeket páran bejelentik, addigra már több tíz áldozat van, mert senki nem tesz feljelentést.
És hiába kis összegű, ha három bejelentés van már, akkor nyomozni fognak.
Nekem se volt egy nagy pénz, amit lehúzott, inkább azért jelentettem fel, hogy másokat ne tudjon átverni. Az egyik áldozat, akivel beszéltem, 50 ezret bukott, az azért akkor nem volt olyan kevés. -
ViZion
félisten
Igen, ez egy opció. Éltem vele egyszer. Más téma volt, adataimmal visszaéltek, szolgáltatást vettek és készüléket a nevemre+címemre...
Rendőrségre be, jó fél nap elbaszása után majd jelentkeznek. Végül a "nyomozás" teljesen kicsavart eredménnyel ért véget (a szerződésen elírták a címet, az nem bűntett - de pont az én címemre írták el és pont a nevet is elírták? Nem Kovács Béla a nevem, a városban 3 embernek van ilyen vezetékneve csak...), mintha a feladatot sem értették volna.
Szánalmas. Lezárták, ennyi. Nem mentem vissza még fél napig ismét elmagyarázni, hogy hol a probléma, ha elsőre nem fogták fel, akkor ez marad így. De legalább a "tartozásom" eltűnt a szolgáltatónál -aki nem volt hajlandó a dokumentumokat kiadni nekem, pedig elvileg velem szerződtek...
Szal. jah, ha az ember ráér a semmire, akkor lehet feljelenteni, de sztem az ilyen "pár százezres" tételeket le se sz@rják.
-
Graphics
Jómunkásember
Mivel az első esetben az összeg visszakerült a Revolut közbenjárásával ( én így gondolom még mindig) , a második esetben pedig együttműködő volt végül az eladó, így összességében anyagi kár nem ért.
Tudom, hogy akkor mit "pattogok", de ezt bosszantó jelenséget remélem más nem járja végig.
Nekem elment pár óra mindkét esetben a napomból, idegeskedés, rossz alvás stbstb.. Utálom ezt, amikor nekem kell megoldást találni más "hanyagsága'" okán, vagy nemtörődömsége miatt...
Beszéltem amúgy rendőr nyomozóval, mondta, hogy nem lehet igazából mit tenni... Jogilag nehezen fogható az eset.. Mivel a számlámon annyi volt, amennyi az elején is...
-
kk75
tag
Kértem igen, de közben az eladó azt mondta ő utalta vissza, de ez utána lett tiszta, hogy nem, mert a pénz feladója maga a Revolut volt.
Ha OTP vagy más banknál történik ez, akkor sose látom a pénzem.
Illetve feladhatta volna utánvéttel is, mert azt mondta, hogy a postán nem tudott fizetni a revolutjával, mert miattam nem volt rajta pénz vagy letiltották...
Azóta sem reagál, szerintem átvágott volna... Vagy át is fog mást is...
Én az elvet nem értem, ezt a sunnyugást, amit leművelt... Ha másnak adta el, legyen egyenes... De nem volt az.
Ez az bejegyzésben lévő első eset...
Én nem takargatok semmit, a Story kapcsán kérdezzétek fel a másik felet, ha szükséges, hogy miért hiúsult meg az adásvétel, miközben azóta is jeleztem vételi szándékom neki. Semmi kommunikáció nincs, megszűnt létezni...
Tehetsz rendőrségi feljelentést, ha megvan a csaló telefonszáma, számlaszáma vagy egyéb azonosítója.
Bár mivel ezek a csalások többnyire kis összegűek, a csalók bíznak abban, hogy úgy sem történik semmi, mert az emberek többsége kerüli a hercehurcát... -
Graphics
Jómunkásember
Ha nem került volna vissza a pénz, akkor a szokásos menet szerint kértük volna a helyzet megoldását tőle. De visszakerült.nyilván ti tudjátok, mi alapján döntötök. :R
A jelentés szerint, ami nem egyezik a blogbejegyzéssel. A jelentésben még nem szerepelt, hogy ezt a vevőnek kérnie kellett.Kértem igen, de közben az eladó azt mondta ő utalta vissza, de ez utána lett tiszta, hogy nem, mert a pénz feladója maga a Revolut volt.
Ha OTP vagy más banknál történik ez, akkor sose látom a pénzem.
Illetve feladhatta volna utánvéttel is, mert azt mondta, hogy a postán nem tudott fizetni a revolutjával, mert miattam nem volt rajta pénz vagy letiltották...
Azóta sem reagál, szerintem átvágott volna... Vagy át is fog mást is...
Én az elvet nem értem, ezt a sunnyugást, amit leművelt... Ha másnak adta el, legyen egyenes... De nem volt az.
Ez az bejegyzésben lévő első eset...
Én nem takargatok semmit, a Story kapcsán kérdezzétek fel a másik felet, ha szükséges, hogy miért hiúsult meg az adásvétel, miközben azóta is jeleztem vételi szándékom neki. Semmi kommunikáció nincs, megszűnt létezni...
-
Pkc83
őstag
Én sem ragaszkodom hozzá, csak ha a vevő nem akar előre fizetni, mert én addig nem adok fel csomagot amíg a kifizetés nem biztosított. Várni tudok a pénzre de rizikót nem vállalok.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
A jelentés szerint, ami nem egyezik a blogbejegyzéssel. A jelentésben még nem szerepelt, hogy ezt a vevőnek kérnie kellett. -
hcl
titán
Végül csak úgy került vissza az összeg, hogy Revoluton csalásra hivatkozva végigvittem a történetet...
@hcl
Ez esetben a bejelentő szerint a Revolut visszautalta a pénzt, kár nem keletkezett.
Nem tudjuk, hogy miért történt az, ami (persze gyanús, fel is van jegyezve), de akár igaz is lehet az eladó állítása.
A csalási szándék nem életszerű, valami egyéb ok inkább.@Pkc83 : Ezer évente találok olyan vevőt, aki Paypal-t használ

@Kalandor : Jogi keretek, gondoltam nem kell külön kitérni rá.
A cikk alapján nem utalt volna ez vissza semmit, de nyilván ti tudjátok, mi alapján döntötök.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
@hcl
A csalási szándék nem életszerű, valami egyéb ok inkább. -
Pkc83
őstag
Nincs benne semmi kemény, egyébként a vevők szokták kérni, hogy úgy szeretnének fizetni, nekem meg nem gond, aki meg nem kéri az előre utal. Én nem adok ki semmit a kezemből ha nem biztos a pénzem.
-
hcl
titán
Ezt cáfolom: itt vagyok én, egybites vagyok , mégis tudom használni.
Ne kamuzz! @Pkc83 : Kemény lehet ez a módszer

Mi van, ha a vevőnek nincs PP?
@Donki Hóte : Az oldal üzemeltetői döntik el, hogy hogy működik az oldal...
-
Donki Hóte
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
Jelentettem, mivel a pénzt a Revolut rendszeren keresztül vissza tudtam hívni, így nem tiltják ki.
Ez komoly
Már a Hardveraprón is csalókat támogatják
Nem akarom elhinni
Hát ezt nekem egyszer Kalandor elmagyarázta, de én sem értettem vele egyet
-
Donki Hóte
veterán
Jelentettem, mivel a pénzt a Revolut rendszeren keresztül vissza tudtam hívni, így nem tiltják ki.
De emailben is kommunikáltunk, persze az is lehet feltörve ..
Nekem nem áll össze a Story, meg hogy volt akkor Revolut fiók a nevén...
Telefonszáma is az övé.
Megtaláltam egy applikációnál a névjegyét is.Jelentettem, mivel a pénzt a Revolut rendszeren keresztül vissza tudtam hívni, így nem tiltják ki.
Ez komoly
Már a Hardveraprón is csalókat támogatják
Nem akarom elhinni
-
Pkc83
őstag
Csalók vannak mindenre is, nagyon sok "embernek" büdös a munka.
Én nem szoktam használtan venni semmit sem, csak eladni, és szinte minden esetben paypal-t használok, ez véd engem is meg a vevőnek is jó. Igaz így várnom kell a pénzemre viszont biztosan megkapom.
-
Luck Dragon
támogató
-
hcl
titán
Én is azt látom, hogy van egy masszív keménymag, akik ismerik egymást innen, vagy néha személyesen, mi 10-15-20 éve itt vagyunk, aztán jöttek páran frissek hardveraprózni és azt látom ,hogy a felelősségvállalás kb. annyi, mint Lavrovpeti tegnapi interjújában ( elnézést )...
Én még tartom magam az elveim mellett egy üzletelés során, de az egyenesség kiveszett.
------------------------------------ updatelem a storyt, ma vissza lett utalva a telefon ára, holnap csomagalom és feladom annak, akinél végül sose volt a telefon...
- Közben találtam egy teljesen normális eladót, akivel Marketplacen egyeztettem, majd telefonon beszéltem, végül még mondta is, ha esetleg Horvátországban szeretnénk nyaralni, tud segíteni.Feladta a telefont, dokumentálta, lefotózta, videón körbemutatta..
Ez meglepően korrekt volt és számomra megdöbbentő, hogy ilyen is van.. Jó nagy a kontraszt, pedig a Marketplace-t nem szeretem.
Szerencsére túl bonyolult a fórum ahhoz, hogy 1 bitesek használják.
De amiben van pénz, arra lesz csaló is. -
Graphics
Jómunkásember
Én is azt látom, hogy van egy masszív keménymag, akik ismerik egymást innen, vagy néha személyesen, mi 10-15-20 éve itt vagyunk, aztán jöttek páran frissek hardveraprózni és azt látom ,hogy a felelősségvállalás kb. annyi, mint Lavrovpeti tegnapi interjújában ( elnézést )...
Én még tartom magam az elveim mellett egy üzletelés során, de az egyenesség kiveszett.
------------------------------------ updatelem a storyt, ma vissza lett utalva a telefon ára, holnap csomagalom és feladom annak, akinél végül sose volt a telefon...
- Közben találtam egy teljesen normális eladót, akivel Marketplacen egyeztettem, majd telefonon beszéltem, végül még mondta is, ha esetleg Horvátországban szeretnénk nyaralni, tud segíteni.Feladta a telefont, dokumentálta, lefotózta, videón körbemutatta..
Ez meglepően korrekt volt és számomra megdöbbentő, hogy ilyen is van.. Jó nagy a kontraszt, pedig a Marketplace-t nem szeretem.
-
tlac
nagyúr
-
hcl
titán
-
tlac
nagyúr
-
kbyte1024
veterán
-
hcl
titán
-
kbyte1024
veterán
-
hcl
titán
-
kbyte1024
veterán
ha te vagy az eladó, akkor nem olyan jó az utánvétel, mert akkor meg semmi motivációja nincs a vásárlónak, hogy át is vegye a csomagot
szóval utánvételnél azzal szoktam próbálkozni, hogy minimum a szállítási díjat utalja előre, csak az meg jól elbonyolítja az egész folyamatot és nem mindenkinek lesz hozzá kedve
Persze
én se vagyok híve de valaki úgy kéri mert biztosítva érzi magát. -
ViZion
félisten
Barátom is megjárta. Vett aprón egy telót pár éve, ~50k körül asszem. Eladó eltűnt. Mindenhonnan. Valami rokonát érte el facebookon... kiderólt, h a polgár meghalt. A család persze nem adta vissza a pénzt, hiába volt nyoma az utalásnak. Neki gondolom annyira nem számított, gyereknek vette volna. Ha elkezd a pénz után menni, az lehet többe került volna.
Másik kedvenc hirdetőm az a "fajta", aki felrakja a cuccait, majd nem lép be. Eltelik 2-3 hét és törli, jegeli, archíválja, de nem válaszol.
Most amúgy nagy pangás van szerintem, pedig sok PC alkatrésznél -nem a ramoknál- elég normálisak az árak.
-
tlac
nagyúr
ha te vagy az eladó, akkor nem olyan jó az utánvétel, mert akkor meg semmi motivációja nincs a vásárlónak, hogy át is vegye a csomagot
szóval utánvételnél azzal szoktam próbálkozni, hogy minimum a szállítási díjat utalja előre, csak az meg jól elbonyolítja az egész folyamatot és nem mindenkinek lesz hozzá kedve
-
kbyte1024
veterán
-
hcl
titán
Úgy én Graphics kollégával jóban vagyok sokat beszélünk. Ami nagyon durva még(velem esett meg 2-3 alkalommal) hardver apró hirdetem a telót. Ír a tag hogy tuti kell de látja hogy nekem egy Realme GT 7 van ami akkor volt 3napos és neki az kéne. Mondom semmi gond ennyi meg annyi az ára. Azt írja oké tuti kell és délután jön érte. Mondom szolj előtte 1órával hogy ki költöztek belőle és átköltözzek a 7T-be. Oké csörög hogy indul. Átköltözök a telób a másikat resetelem,csomagolom. Majd ír hogy mégse kell egyik se. Na ba.......de meg.....kibintottam a bontatlan telót a semmire... Szóval sajnos nagyon sok lett a link ember

"Majd ír hogy mégse kell egyik se."
Ez mikor volt? Sok éve már, hogy akkor lehet megbízni valakiben, amikor már kifizette.
Nem az, hogy eljön majd... úgysem jön. -
kbyte1024
veterán
Úgy én Graphics kollégával jóban vagyok sokat beszélünk. Ami nagyon durva még(velem esett meg 2-3 alkalommal) hardver apró hirdetem a telót. Ír a tag hogy tuti kell de látja hogy nekem egy Realme GT 7 van ami akkor volt 3napos és neki az kéne. Mondom semmi gond ennyi meg annyi az ára. Azt írja oké tuti kell és délután jön érte. Mondom szolj előtte 1órával hogy ki költöztek belőle és átköltözzek a 7T-be. Oké csörög hogy indul. Átköltözök a telób a másikat resetelem,csomagolom. Majd ír hogy mégse kell egyik se. Na ba.......de meg.....kibintottam a bontatlan telót a semmire... Szóval sajnos nagyon sok lett a link ember

-
kbyte1024
veterán
Sajnos ez így van🙏 Nagyon sok lett a kamus,megbízhatatlan ember itt. Ami sajnálatos mert ugye csak egy jobb közösségéhez tartozunk. Lassan ott tartunk hogy már csak az utánvét játszik. Persze az se 100% garancia hogy azt kapod amit leírtak.
-
hcl
titán
Én szoktam ezeken üzletelni. Hülyével van tele, nem annyira csalókkal. Meg kell nézni, ki a másik fél (Marketplace-n meg is lehet).
És a Marketplace-nek van nagyobb elérése. PH, Vatera, ezek kicsik.
-
Graphics
Jómunkásember
Sajnos már ez is hígul... Én eladni sem akarok igazán, habár azzal kevesebb bajom volt talán, egyszer egy vízhűtővel PC-be.
De nah, most besokalltam...
-
davenport
senior tag
Igazából nem nagyon van hirdetési hely ilyesmi cuccokra. A vatera próbál visszajönni azzal, hogy nem kér pénzt a feladásért, de nagyon felhígult. A jófogás/marketplace sem az az oldal ahol szívesen eladnék/vennék, így marad ez az oldal.
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
Jó kérdés, nem jegyeztem meg pontosan.
A kinti ár kb 200 körül volt akkor, idehaza meg túlárazva jelent meg, de emlékeim ködös fátyolában olyan 70-90 ezer volt a különbség.
-
KISDUCK
addikt
Ilyenkor tudod értékelni az eladót, hogy nyoma legyen?
Mennyivel volt akkor olcsóbb a 13R onnét mint egy garanciát adó kereskedőnél?
-
hcl
titán
Telefonszáma is az övé.
Megtaláltam egy applikációnál a névjegyét is.Na de rendőrségen. Ez egy csaló.
-
Silent77
veterán
Telefonszáma is az övé.
Megtaláltam egy applikációnál a névjegyét is.Jelentettem, mivel a pénzt a Revolut rendszeren keresztül vissza tudtam hívni, így nem tiltják ki.
Ez a durva.
-
Graphics
Jómunkásember
Telefonszáma is az övé.
Megtaláltam egy applikációnál a névjegyét is. -
tlac
nagyúr
a 20 éves reg alapján az lehet akár feltört fiók is
jelentetted az aprón? -
Graphics
Jómunkásember
A OnePlus 13R 2025 januárjában jelent meg szóval biztos van rá garancia így nem értem miért kezdtél el félelmedben telefonokat vásárolgatni.
Ezt az egész hercehurcát részben magadnak köszönheted.
Ha meg az ~1 éves telódra nincs gari akkor hát...
Gari nélkül nem veszünk elektronikai eszközt ez alap szabály.
Amúgy nem tudom miért kell ezeken az embereken meglepődni, évek óta ilyen az apró.
Nekem a mai napig van olyan mentett privát beszélgetésem amiben hasonló eset volt és az 2018-ban volt.Ja, és hogy miért kezdtem el telefont keresni?
Azért mert működőképes állapotában akartam backupot, mert így garantálható a folyamatos működés.
Tök mindegy, hogy van-e garancia, kerestem egy készüléket, amire át tudok költözni.
És OnePlus és Realme között van átjárhatóság szerencsére.Értem, hogy neked ez nem gond a PC-s világodban, mert csinálsz egy Macriummal backupot és felteszed másik SSD-re, kész is vagyunk..
Ez telefonnál nem egészen így van.
Embereken én sem lepődöm meg.
Jogos.( És bocs, de arra akartad kihegyezni, hogy én vagyok a hülye, hogy egyből telefont akarok venni.
Kérdezek, ha neked meghal egy csomó pixel a monitorodon, keresel másikat vagy megvárod, amíg teljesen használhatatlan lesz és tönkremegy?
) -
Victoryus
addikt
A Te szabályaid nem az én szabályaim, ezt fogadd el.

Nem vagyunk egyformák, nem az a lényeg hogy mi lett, hanem hogy mit akartam...
Vásárolni.
Köszi az áldozathibaztatást. Erre nincs szükségem, de majd átgondolom a szabályaid és a tanácsaid.
Persze, magamnak köszönhetem, hogy nem voltak egyenesek az eladók.

Azért nehogy már én legyek a végén a hibás.
A telefont külföldre kellene küldenem, ami költségek szempontjából nem ideális. Illetve azt mondták , lehet nem garanciális... Ezt az elején tudtam, az árelony miatt vásároltam kintről.

De ez nem releváns. Én most venni akartam.
Aprón régen is sok fura eladó volt, meg most is. Régen ramot kerestem, vagy telefont, sokszor vissza se írtak, vagy hiába volt beírva, hogy postázza, csak személyesen pesten lett volna üzlet. Szerintem akkor a hirdetések nagy része sima árletörésre játszott. Lehet most is van ilyen termékkör. Azért a sok + talán többet ért.
Én is tegnap vettem egy telót, elég rizikós feltételekkel. Sose szoktam olyat venni, amiről nincs fotó működés közben, most igen. A héten ideér. Jó esetben nem féltégla, hanem az a telefon lesz a csomagban amit kinéztem. 60+-os eladó, csak ér valamit.
Bár most így belegondolva nem is vettem használt telót csak egyetlen egyszer 20 éve.
Az az igazság, hogy ezek a mostani telefonok k.drágák és alig adnak újdonságot, és sajnálom rá kiadni a teljes árat. Nálam meg megmaradt a 80e mint lélektani határ. Honor 400 meg ALin 110-ről indul, aprón meg 70e- ről.Eddig majdnem minden telefonomat kintről rendeltem. Note 11-es volt a 3G-s beszámítós akció miatt itthoni, meg anno az E51. De az összes kínai kintről jóval olcsóbban. Ezek a kütyük ha kézhez kapva máködnek, akkor utána is szoktak
Legalábbis régebben így volt. De ma már annyira kiszámolnak mindent, hogy határértéken mennek. Plafon ufo lámpa 3. megy tönkre 1 hónappal a 2 éves jótállás után. -
Narxis
nagyúr
Tedd közzé a nevüket és mehetnek a fekete listára! Én is nagyon félek, hogy kifogok itt egy hasonló link alakot. Most is várok egy telót, remélem nem lesz gond.
-
Graphics
Jómunkásember
A OnePlus 13R 2025 januárjában jelent meg szóval biztos van rá garancia így nem értem miért kezdtél el félelmedben telefonokat vásárolgatni.
Amúgy nem tudom miért kell ezeken az embereken meglepődni, évek óta ilyen az apró.
Nekem a mai napig van olyan mentett privát beszélgetésem amiben hasonló eset volt és az 2018-ban volt.A Te szabályaid nem az én szabályaim, ezt fogadd el.

Nem vagyunk egyformák, nem az a lényeg hogy mi lett, hanem hogy mit akartam...
Vásárolni.
Köszi az áldozathibaztatást. Erre nincs szükségem, de majd átgondolom a szabályaid és a tanácsaid.
Persze, magamnak köszönhetem, hogy nem voltak egyenesek az eladók.

Azért nehogy már én legyek a végén a hibás.
A telefont külföldre kellene küldenem, ami költségek szempontjából nem ideális. Illetve azt mondták , lehet nem garanciális... Ezt az elején tudtam, az árelony miatt vásároltam kintről.

De ez nem releváns. Én most venni akartam.
-
NvidiaRTX
őstag
Nekem a mai napig van olyan mentett privát beszélgetésem amiben hasonló eset volt és az 2018-ban volt. -
hcl
titán
Az elsőt nem csak a Revolutnak kellett volna felnyomni.
És akkor ez egy HA, amit nem szoktak bugris csalók használni :S -
Krugszvele
senior tag
hú ez nagyon nagy baj, ha a hardverapró is lemegy a fb meg a jófogás szintjére. már a sok értékelésben sem lehet bízni? Nemár...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bittorrent topik
- Xiaomi 17T - T-modell
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Le Mans Ultimate
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro 1 év garanciával
- ASUS TUF Gaming F15 (FX506HEB) i7-11800H / RTX 3050 Ti / 32GB
- Komplett Gamer gép akár monitorral is! Ryzen 5 3600/AIO/16GB Ram/TUF 3080 10GB/500GB M.2 PCIe
- HP 650 G2 laptop (15,6FHD/I5-6200U/8GB/128SSD/Magyar/Win11) - Áfás számlával
- BONTATLAN Zacskós ThinkCentre M70s SFF Business Időtálló Asztali gép -50% i5-14500 16/512 770 Magyar
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8400 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra PITAKA Tactile Woven Sunset Tok
- iPhone SE 2020 64GB Black - 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4902, 100% AKKSI
- Everycom Cubelite Ultra projektor
- Laptronix Vertex i5 Intel Core i5-14400 16GB DDR4 500GB NVMe Win11 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

) PH!-t bárki be tudna perelni, akinek van egy kis pénze és ideje.
állandóan kötekedsz meg minden

nem is tudtam....