Hirdetés
- Apple MacBook
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Készen áll a tömeggyártásra az SK Hynix LPDDR6-os memóriája
- Teljesen az új Xboxhoz készül a neurális leképezés
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Először beszélt bővebben az új Xbox konzolról a Microsoft
- AMD FX
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Egy kis előszó a totyikhoz, amit jó ha mindenki elolvas:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Tésztaház is rég megszűnt. Bsh biztos látogatta) az se volt rossz, igaz csak egy-két ételt rendeltem. Kicsit mindig mások voltak, de jók.
-
bsh
addikt
csak édesszájú vagyok
luxizós? amilyen árak vannak mindenhol, kimenni a lakásból is már luxizásnak számít
amúgy én meglepődt2em a vincenten, mert régen drágának számított, de most meg nem. már egy jakóban vagy akárhol is 1000-1500 egy süti, a vincentben is. csak ott legalább van benne anyag is, szóval ár/értékben még jó is. vagyis volt. -
bsh
addikt
itt is jártam nemrég.
-
-
régi ddr3 sodimm laptop ramja nincs valakinek elfekvőben?
2x8gb érdekelne -
bsh
addikt
válasz
tibibi
üzenetére
de hol találkoztál vele, főleg éjszaka? csak pont a lényeget nem írod te sem. talán itt, talán ott? nem tudod hol vetted, vagy mi?
felbactok baccátok meg oszt holnap hajnalban a mindszenti felé megyek és megnézem
amúgy kisgyerek koromban a hatvani vasútállomáson volt ilyen forgós automata, amiből emlékeim szerint pont ugyanilyet is lehetett venni és qva finom volt, meg tök jó volt, ahogy forgott meg kattogott az automata. úgyhogy mikor ezt megláttam, egyből elfogott a nosztalgia.
-
tibibi
őstag
2 hete minden éjszaka találkoztam vele,de annyira szar,hogy nem is igazán rendelik a boltok .Hoztam haza néha ,de ment is a kukába. Talán a malomban van a lipótinál esetleg valamelyik univer boltban. Vagy ha kimész a mindszenti krt. a sütöde boltba ott kaphatsz..Én végeztem velük ha előbb szólsz megdobáltalak volna vele
-
felraktam a szemetet hardverapróra, ha kell valami szóljatok [link]
-
bsh
addikt
válasz
Joczeek
üzenetére
amúgy ez gondolom olyasmi lehet, hogy ha egyáltalán van is valahol, akkor max 1-2 darab, amit hajnalban visznek és délelőtt el is fogy
gondolom ezért nem láttam még sehol, mivel én délután/este keresem.
lehet hazafelé beugrok megnézni ezt az univer sütödét (k*vára nem esik útba), de gondolom ott se fogok már délután találni semmit. ha egyáltalán nyitva van délután. -
-
bsh
addikt
válasz
Joczeek
üzenetére
van frissebb kép/ár is, meg néha láttam ilyet a piactéri univer-ben, ott is lipóti kuglóf néven fut, de teljesen random, hogy van-e vagy nincs. nekem kéne egy megbízható forrás, ahol mindig volna ilyen. csak fura, hogy a lipóti saját weboldala szerint ilyen termék nincs.
régen volt az univernek saját sütödéje is, még tán most is van. vagy az most már lipóti lett? nem a mindszenti körúton volt? esetleg ott kérdezzek utána. -
Az árát nézve ez valami múlt századbeli cucc lesz
. A főtériben amúgy mindenen csak pislogni szoktak, 2 hónap alatt nem tudták elintézni, hogy a szeletelőjüket megcsinálják, lehet még most sincs kész. Kuglóf ügyben esetleg a piaci Cseh pékség bódéját tudnám javasolni. Vagy Kerekegyházán a Marosi pékséget. -
bsh
addikt
lipóti pékségbe ki szokott járni? láttatok már ilyen kuglófot valahol? és ha igen, hol? mert én a főtéren kerestem, de csak pislogtak. a lipóti weboldalán nincs is ilyen termék.
vagy ez valami régi termék ami már megszűnt? -
Chaser
legenda
válasz
aXXon
üzenetére
Én nem értek hozzá sajnos. Ha értenék, azt kérdezném melyik gyártótól melyik modellt érdemes venni. Mert bizony még a legnagyobb gyártók is wl tudják b@szni. Samu az egyik legnagyobb, saját nand/vezérlő, a 970 evo-t mégis elb@szta) nekem pl pont az van sok éve. Majd el is adom csak menjen fel még az ára) - és ne murdelje meg magát:d -.
313313
Ezen elmosolyodtam) már nem rajtad, a "villanyászon". Rendszeresen mérem, nálam 240v átlag, nagy kilengést nem láttam. BORZASZTÓ sok
be is megyek az mvm-hez holnap oszt' odab@szok az asztalra) -
313313
addikt
A sines doboz a sinszekrény, arra van bekötbe az összes villanyóra szekrény 4 lakásonként fürtbe
Van ahol az egész utca fütbe van pelenka madzaggal (név nélkül Vacsiköz több utcája)Mióta össze van kapcsolva az Eu és Kelet Európai távvezeték 230 helyett 240 volt van
annak a +-10%-a lehet az eltérés, azért kell az invertereknek 253 voltnál tiltania....Sokan összetennék a kéz kezüket, a fél karjukat adnák a te 242 voltodért.
-
aXXon
őstag
SATA SSD-ből milyen márkát érdemes megvenni? Vagy melyiket nem érdemes?
-
Zeki
nagyúr
válasz
313313
üzenetére
A szomszédomnak is van ilyen szekrénye.
Ami neki nincs, mert 4 lakásonként van, az a földben lévő , térkővel körbeburkolt sínes doboz. 1 betáp, 4 ki. Az egész utca ilyen. Egyik szomszéd mondta most, pár éve máshol egy ilyen eldurrant a víztől. Na ez is közel jár hozzá. Csurom víz volt, mikor felemeltük a tetejét, ami elméletileg nem járhatna le.Ja a villanyszerelőm szerint 242 Volt jön be, ami nagyon sok.
Egyik szomszéd szerint a szomszédok napelemei termelnek rá, mért ő már 260Voltot is. -
Zeki
nagyúr
válasz
313313
üzenetére
Nem tudom, egy ilyen után, ha megszerelik, 1-2 hónap múlva nem kellene kimenni és meghúzniuk újra?
Ez ugye leplombált, tehát más nem nyúlhat bele.Nem csak ez a baj, a szomszédnak is hullámzik az áram, csak ők nem jelezték a szakiknak, hogy ugyan náluk is nézzék már meg.
A hibát egy szarrá ázott doboz okozhatja, amihez ki kell szedni a térkövet , hogy javítható legyen, de nem ők, hanem a polar stúdió csinálták anno.
Ez lehet annak a következménye. -
tocsek18
senior tag
-
tibibi
őstag
Valakinek kell egy Ibm t400 /Billentyűzet hdd nincs/ meg egy T60 laptop ingyé? csoki se kell
-
Szükségem van egy 50-100cm usb A hosszabbítóra. Mindkét vége usbA, apa anya
Túrjatok mán bele az örökké vigyázott drótos fiókba, van-é ott valami. Csoki, jókívánság, ilyeneket tudok adni -
bsh
addikt
nincs valakinek egy usb3 type A - type C kábele, ami 1,5 (esetleg 1,8) méteres? fullos kábel kell, nem csak töltő!
esetleg gyík? -
aXXon
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy displayport - DVI kábelre. Ha csak próbára lenne egy pár órára, már az is segítség lenne, mert ha megoldja a problémát, akkor beruháznék egyre. -
bsh
addikt
válasz
tibibi
üzenetére
ha jól emlékszek, ők már vagy 10 éve bezártak, nem? de az biztos, hogy jóóóóval a covid meg a mostani rezsi/inflációs "helyzet" előtt még. és nem is voltak olcsók se és szerintem jól menő hely is volt. és már akkor nem érte meg nekik? más kis picsa helyek meg fennmaradtak?
én annó is csodálkoztam, hogy miért zártak be csak úgy ukkmukkfukk. de hát én ehhez nem értek meg nem látok bele.
fogyókúra? az mi? az hogy vasárnap reggelire aranygaluskát ettem, az annak számít?
-
bsh
addikt
válasz
tibibi
üzenetére
övék ott a fél utca?
és miért zárták be? nem ment az rosszul...
mondjuk a végén kicsit haragudtam rájuk, mert pont a kedvenc pizzámat megszüntették, amiben semmi extra nem volt, minden felét megvolt nekik hozzá, csak úgy megszüntették mer' mé ne? muszáj voltam ilyen kívánság pizzaként rendelni, sokkal drágábban.
-
Zeki
nagyúr
Onnan mi többször rendeltünk pizzát. Meg az egyik gyerekem ált iskolás ballagása is anno ott volt tartva. Nincs messze.
Mondjuk nem csodálkozok.
Aki nem pénzmosásra használ valami vállalkozást alkalmazottakkal, az vagy küzd mint disznó a jégen, vagy jól mérte fel a paici rést, meg hogy hol kell és mit csinálnia.
A nem lakossági közmű árak brutálisak. Van nálunk (a cégnél) egy vízóra, amit nem használunk, egyéb okokból nem mondható le, csak az hogy van, havi kb.400 ezer Ft (víz+csatorna). Mert 150-es a vízcső és a vízóra. -
Volt korábban egy ilyen posztjuk:
[kép]Azon kívül, hogy adtak menüt és volt egy ajándék sör néha a túlárazott pizza mellé, nem sokat tettek marketing oldalon. Máshol rendszeresen vannak vacsoraestek, események - nyilván inkább azt választják az emberek. Mi is csak évfordulókon, születésnapokon stb.. megyünk étterembe vagy ha látunk egy szervezett eseményt, máskülönben otthon sütünk főzünk.
-
-
bsh
addikt
válasz
WunderKinder
üzenetére
most meg az itáliánál jártam, és az is bezárt?
rajta a kiadó tábla. lehet az sem új de én csak most láttam.
mi marad még meg ebben a városban? -
-
aXXon
őstag
válasz
daninet
üzenetére
Mennyit kérsz a tápért? Ezeöccá'?
Köszönöm neked és a többieknek is a segítséget. Az AliExpress megoldást megtaláltam én is, majdnem be is dőltem, de elkezdtem gondolkodni, hogy oké, hogy mutatja a leadott értéket, de vajon hogy terheli meg? Mert hát nyilván akkor jönnek elő a hiba, ahogy írtátok ti is. Na most ennél az eszköznél, amit egyébként itthon is lehet kapni (conrad.hu!!!!) valahogy ez mindegyik leírásnál kimaradt. Hát köszi, multimétert meg én is tudok beledugdosni
De akkor elengedem ezt a vonalat egyelőre.Dani, valóban érdekelhet a motyó, ha nem egy vagyon. Nem filléreskedek már, de most kimondottan a low budget dolgokra mentem rá a saját szórakoztatásomra.
-
Chaser
legenda
válasz
WunderKinder
üzenetére
Abból főzünk ami van)
A szalagtól nem is félnék hogy eldurranna/füstölne, néztem anno 15-16v-ig, egy "picit" fényesebb lett de ennyi. Tesztet biztos bírja, bár ha oda szalad a táp akkor már oly mindegy.
Táp viszont durrant el fél m-rel előttem, de legalább füstölt is
azé' meglepődtem egy kicsit
békebeli fsp, valszeg' dobálták, sz@r helyen is lehetett tárolva, pont arról nem gondoltam volna hogy rám pirít
-
Chaser
legenda
válasz
daninet
üzenetére
Anno dumáltam itt valakivel erről. Led szalag onnan jitott eszembe mert volt egy táskával akkor is)
Műtehénnek otthonra az még valid megoldás lehet. Kapcsolókkal lehet egybekötni két-három tekercset, 5050 méterenként 12w, egy tekercs 60w.
De ez csak a 12v-os ágat teszteli, viszont még mindig jobb bármilyen alis baromságnál, akkor már egy multim is jobb.
De ez csak elméleti, ehhez külön hely sem árt, ha durran valami vagy füstöl lehet meglepődni:d
De mondtan én se foglalkoznék így vele, kéremcseréjjentápot' kategória, az a biztos/legegyszerűbb. -
bsh
addikt
himalayat megint bezáratták, vagy mi? vagy kínai újév?
-
válasz
Chaser
üzenetére
az a baj, hogy sok olyan táp van ami attól hal le, hogy kap egy 100ms hosszú terhelést és nem tudja kezelni. A legtöbb hibás táp simán működtet egy ledszalagot, nem látod rajta, hogy egy pár milliszekundumos terhelés esetén milyen feszültségesést produkál amit már a szgép nem visel el és kikapcsol/újraindul
Ezért vannak a digitális terhelések amelyekben beállíthatsz mintákat hogyan mennyi ideig terheljen és kipróbálsz minden eshetőséget.
Ráaádsul az ATX tápok a teljesítményük 80-90%át le tudják adni a 12V vonalon ami azt jelenti valahogy el kell fűtened hatékonyan 600W hőt a teszthez. Ehhez jó hosszú ledszalag kell
-
Chaser
legenda
válasz
daninet
üzenetére
Miiiicsoda? Alin 3 $-ért van, nemérteszhozzá'
Nem tudom ezeket a sz@rokat kik veszik meg ( :
12v-os ágat ha magamnak tesztelném, led szalag rá, vannak belőle zabálósak is.
De ahogy mondod, nem ér annyit az egész, meg kell nézni másik táppal aztán lehet tovább menni.Kell majd nekem valami sör/csoki kategóriás billzet, van esetleg valakinek? Usb a lényeg. Lehet inglis' is, csak ne us kiosztással.
-
válasz
aXXon
üzenetére
táp teszteléshez azért elég drága infrastruktúra kell. Digitális terhelések amik különféle feszültségen különféle terheléseket tudnak időben létrehozni, aztán pedig kell még a magas fesz táp oldalra is egy szerkezet ami szimulálni tudja az elektromos hálózat zavarjait. Mert ugye a táp hibák gyakran adott körülménnyel jönnek létre (adott méretű terhelés és adott mennyiségű zavar vagy feszültség esés a hálózatban)
Szóval ez nem egy "beledugom a multimétert" szituáció. 10-15M forintnyi cucc. De szeretném tudni ha van valakinek ilyenje
Viszont, hogy ne legyen könnyebb a dolgod, a táp 3.3, 5 és 12V feszültségeket állít elő. Viszont a processzornak és a ramoknak kell még 1.1V és hasonlók, azt már mind az alaplap állítja elő.
Szóval ha bizonytalan vagy a tápban akkor cseréld le (vagy teszt jelleggel cseréld ki), aztán ha az után is szarakodik alaplapot is cserélni kell
Becsúsztatok egy burkolt hirdetést, van egy cooler master 650W bronz80 tápom a fiókban ami felesleges lett.

-
aXXon
őstag
Van itt valakinek eszköze ahhoz, hogy egy tápot leteszteljünk, hogy abban van e a hiba? Van egy régebben lerakott konfigom, ami időnként lekapcsolt és akkor nem is foglalkoztam vele, de most lehet előkaparnám valami Linux kíséretében, csak jó lenne tudni, hogy mit cseréljek benne.... (Ja és a tápra gyanakszom, mint kiderült)
-
bsh
addikt
-
TeeBee73
veterán
MOD: Tavasszal érdekelni fog a kötszer, mert a távolsági buszt lecseréli a motor.

(Igaz, még ne estem vele, de jobb félni... A kamionok tudnak meglepetést okozni előzés közben.)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- MSI Gaming Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4060 - 2,5 év gari
- Akció! Acer Nitro 5 AN515-55! I7 10750H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- Ryzen7 5700G/ 32GB DDR4/ 1TB m.2 alapú mini PC/ garancia
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Dell Latitude 5591 i7/500GB M2 SSD/ 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A Mindszenti melyik vège volt beállva amúgy?
gondolom ezért nem láttam még sehol, mivel én délután/este keresem.

Van ahol az egész utca fütbe van pelenka madzaggal (név nélkül Vacsiköz több utcája)
, igaz a jutalmat 2 részletben....