- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Micro Four Thirds
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
-
PROHARDVER!
Egy kis előszó a totyikhoz, amit jó ha mindenki elolvas:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bsh
addikt
válasz
odrif #110780 üzenetére
valami ilyet néztem én is, hogy nem kell a (régi) szerződés, ha valami ilyesmit kitölt a tulaj, már ha jól értettem. vagy szerződést bemutatom én és akkor én intézem a bejelentést, vagy a tulaj kitölti online ezt a valamit, és akkor nem kell a szerződés, ha jól értettem.
de most az állandó lakcím az kell vagy nem? még ez mindig nem világos. nem tudom az a tulajnak jelent-e valamit. az ideiglenest már rég csinálhattam volna, az neki okés. de az nem elég akkor? állandóra kell?313313: hú baszki, még forgalmi is kell, meg bank? ezekre nem is gondoltam.
mit kell még átíratni ha már itt tartunk? nincs a nevemen semmi közmű meg ilyesmi. bank van, mobil előfizetés, kocsi biztosítással, asszem ennyi
minden elektronikus kommunikcióval, szóval levél nem megy sehová. de gondolom akkor is be kell jelenteni cím változást.
-
313313
addikt
Lehet az albarlét is állandó cím, csak engedélyezni kell a főbérlőnek.
Mikor csinálod a kártyát a kutya nem kiváncsi miért jelentkezel át, nem is kérdezhetik. Aláírta a tulaj, bejeletkezhetsz.Mindenhol (bank, közműcég, autó papírjai, biztosítók...) jelezni kell a lakcím változást. Az autó kap új forgalmit az új cimmel, ez fizetős. Cserébe az autó papírjai oda mennek (gyorshajtás, bírságok,súlyadó (nav),etc....)
Biztosító passz, lehet változik valami, de majd csak a fordulókor, mivel 1 évre kötsz, ha ügyesen csinálod egy összegben fizeted, így szinte mind1 is...Apropó lakcímkártya változás fizetős lett, olyan 7-10k illeték... Forgalmi is kb ennyi, szóval legalább egy Deák bánja majd a dolgot.
-
bsh
addikt
válasz
Devid_81 #110776 üzenetére
csak benned bíztam
de nem írtad, a szokásos ezeöccáz lesz fontban?
leveleket már rég nem kapok, az nem érdekes. de pölö kötelező biztosítás díjába ugye számít, hogy hol használod az autót: egy faluban kevésbé valószínű, hogy kárt okozol vele, mint egy nagyvárosban, így mások a díjak.
és állandóra be lehet jelentkezni albérletbe? az jár valakinek valamilyen hátránnyal?biztos jó lesz elinténi a főbérlővel, akit fél éve nem láttam, a kazánt se csináltatja meg, meg semmi. majd biztos pont ilyesmivel fog foglalkozni nekem...
ja és anyámnak ugyanez lesz az intéznivalója. -
Devid_81
félisten
De sok kerdesed van koran reggel, mi is volt a kerdes?
Amugy amennyire en tudom, allando lakcimednek kotelezoen lenni kell vhol, hacsak nem kulfoldon elsz es Magyarorszagrol "kijelentleztel".
Ha jol emlekszem a postan van (volt?) vmi forma nyomtatvany es az allando lakcimedet atkellene iratni az alberlet cimere, 99% kell hozza a foberlod beleeggyezese.
Ha tippelnem kellene csak a lakcim kartyadon lesz valtozas, mas nem szamit mert mar ott laksz jo ideje ergo oda mennek a leveleid szamlak stb.Anno az asszonynak kellett atiratnia az allandot mert eladtak a regi hazat es vettek masikat, de eleg halvanyak az emlekeim mar, tutter talalsz tolem hasznalhatobb informatort (ketlem, de nah
)
-
bsh
addikt
ez itt a gyakorikérdések.hu?
akkó segítsetek már... én teljesen hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz IS.
szal úgy néz ki eladja anyám a házát (és kecsóra költözik) ami nekem az egyetlen (állandó) lakcímem volt mindig is. már 20+ éve kcsón élek de sose jelentkeztem be ide, nem volt rá szükségem. most majd lesz...
gondolom ha eladta a házat, ki kell onnan jelentkezni elvileg 3 napon belül. de akkor nem lesz állandó lakcímem? vagy mi van olyankor? az albiba be tudok jelentkezni állandóra, vagy csak tartózkodási helyként? kell az állandó lakcím?
illetve ideiglenes lakcím bejelentéshez online kell valamiféle szerződés. ami van is elvileg, valahol, ha megtalálom... de az min. 20 éves és egy A4-es papír, nem valami közjegyzős hitelesített baszás. az jó lehet a bejelentéshez? nem fogják megkérdezni, ha 20 éve ott lakok, miért nem jelentettem be? (elvileg az kötelező?) vagy írni kell egy "friss" szerződést, hogy ne akadékoskodjanak?
vagy mi a tökömet kell nekem csinálni?
és mondjuk ilyenek, hogy a kocsira a kötelező meg a súlyadó meg ilyenek, az mind az állandó címre volt/van. most az ha megváltozik, akkor új biztosítást kell kötni (ami gondolom drágább is lesz?) meg ilyenek? azt is mind be kell jelentenem?devid81 tanácsát előre is köszönöm
-
daninet
veterán
válasz
odrif #110771 üzenetére
2 éve cityfood-ot eszek. Appban összerakod a heti menüt, délig szállítják minden nap. Annyit kell csak észben tartani, hogy előző nap este készül a kaja, tehát például a sült krumpli az szerintem ujramelegítve nem az igazi. Inkább rizst, törtkrumplit stb választok köretnek.
A kaja egyszerű de ízletes és nagyon nagy a választék, mindenféle diétába beleillik.
Kis adag levest és kis adag főételt rendelek általában és az bőven elég ebédre.Szombat estig kell megrendelni
-
Szükségem lenne heti menü (ebéd) -re amit házhoz szállítanak.
Tudtok ilyen éttermet, kifőzdét ajánlani ami ízletes és vállalható áron van? -
Zeki
nagyúr
Céges RAV4 került hozzám, a térkép mintha le is lenne tiltva, de legalábbis semmi. Üres.
Az android auto is csak kijelölve, telefont kábellel rácsatlakozattom, nem történik semmi.
Blutoothon csatlakozott, átvette a kontaktokat és megy a telefonálás. De ennyi.
A térkép úgy lett rá, hogy a telefonom kijelzőjét tükröztem át, de az sem teljes kijelzős, meg nem az igazi.
Mit kell csinálni, hogy legyen valahogy rendes navigáció rajta? -
TeeBee73
veterán
válasz
Stylewars_kp #110765 üzenetére
Rég volt ThinkPadem, már nem emlékszem azon hogyan álltak a portok. Mondjuk, nem laposhoz vettem.
-
Bengio
tag
Sziasztok!
Ilyen akad valakinél elfekvőben esetleg, még így a hétvége előtt?
-
TeeBee73
veterán
Bocsánat, hogy elrontom a sormintát, de keresnék egy teszt erejéig C64 tápegységet, valamint SD RAM-ot.
-
daninet
veterán
válasz
Stylewars_kp #110757 üzenetére
-
gabe_
őstag
"Kecskemét ellenben nem fejlődik egy jó ideje, holott ennyi nagy céggel már kb világváros szinten kellene lennünk. Utcák közvilágítás nélkül, aszfalt nélkül, szar utak, lepukkant iskolák, lepukkant EÜ, stb..."
Erről mondjuk pont nem a merci, hanem a város (és Bindzsisztán) vezetői tehetnek, kevesebbet kellene lopni. -
Zeki
nagyúr
válasz
trebrona #110750 üzenetére
Nyilván, szuper hogy van sok munkahely, meg sok távol-keleti vele,.
De így is olyan tömegek ingáznak Pestre, dolgozni hogy kora hajnali buszt is be kellett tenni.
A későbbiek meg dupla busszal indulnak. És akkor még nem tudni, a vonat hogy van tele.
Az összeszerelő üzem sokaknak nem pálya.Ja, amit hallok még, ugyanaz a meló, ugyanannál a hivatalnál/cégnél Pesten jobb, kedvesebb a főnök, jobb a fizetés.
Kecskemét ellenben nem fejlődik egy jó ideje, holott ennyi nagy céggel már kb világváros szinten kellene lennünk. Utcák közvilágítás nélkül, aszfalt nélkül, szar utak, lepukkant iskolák, lepukkant EÜ, stb...
-
NoLF
veterán
válasz
WunderKinder #110743 üzenetére
érthető. nekem második szülinapom a 2011 feb 2 az biztos
-6 keserítette az életem nagyon sokáig, és azóta minden más. persze valószínű olvasó nekem is kelleni fog majd egyszer, ki tudja mikor, de akkor is megérte bőven. -
WunderKinder
aktív tag
Szerintem még amúgy azt dicsérik a legtöbbet amit te is csináltattál. Az az egy elégedett haver is olyat csináltatott (legalábbis akkoriban még csak az volt) és ő a közvetlen gyógyulás után semmit nem tartott be. De arra emlékszem, hogy megszenvedett vele rendesen. Azt mondta, hogy olyan mintha mindig egy marék homok lenne a szemében.
A kollegám tuti nem tartott be semmit, másnap már vezetett.Viszont anyósomék mindent, napszemüveg, szemcsepp stb. De apósom szemében valószínűleg a beültetett lencse mozdult el vagy valami hasonló. Esett egy baromi nagyot a sípályán és beverte a fejét. Azt mondja szerinte azóta van, de két hét múlva megy dokihoz és kiderül.
Közben találtam még egy elégedett ügyfelet, feleségem nagynénje 50 éves, neki lasik módszerrel csináltàk 5 éve, csak közel látásra.
Én nem merem bevállalni, de mindig piszkálja a csőrömet hogy jó lenne eldobni a szemüveget. De persze csak ha látnák is utána. -
NoLF
veterán
válasz
WunderKinder #110728 üzenetére
En 14 eve csinaltattam, prk (a kapargatos, elso het gyogyulas pokoli fajdalmakkal) mosszerrel a bp-i st james klinikan, azota is 120%os a szemem. 3 haveromat kuldtem oda, mind tobb, mint 10 eve csinaltatta es boldogok azota is.
szoval szerintem genetika, eljaras, nomeg betartott mindenki mindent? 1 evig hordtak a napszemuveget mindenhol? Visszamentek az osszes kontrollra? (1 ho, 3 ho, 6 ho, 1 ev)?millio modon el lehet kurni, mindket reszrol
-
TeeBee73
veterán
válasz
WunderKinder #110738 üzenetére
-
WunderKinder
aktív tag
válasz
TeeBee73 #110734 üzenetére
Szerintem központozási. Bár nem tudom az mit jelent amúgy .
Viszont ami szerintem probléma, hogy teljesen feleslegesen belém álltál valami holt felesleges szarság miatt. Pedig ez itt nem a facebook, ahol ugye ez kötelező. Ha ettől neked most jobb, akkor kedves egészségedre. De régebben ez a topik (és az egész ph) nagyon nem erről szólt. Te is régi motoros vagy, már 15 évvel ezelőtt (vagy mittomén mikor) is együtt ittunk a topiktalikon. Ha egy mód van rá, ne süllyedjünk már le erre a szintre. -
tibibi
őstag
válasz
a legnagyobb visszatartó erő,hogy az összes orvos aki csinálja szemüveges
Igazából nem hoztad meg a kedvem .. -
TeeBee73
veterán
válasz
WunderKinder #110732 üzenetére
Akad ékezet, vessző, és központosítási hiba is, de csak ettől repedt meg a szemüvegem, így mehetek én is az optikushoz, újat csináltatni.
-
alázógyík
addikt
válasz
WunderKinder #110732 üzenetére
-
TeeBee73
veterán
válasz
Muszály?
-
WunderKinder
aktív tag
válasz
tibibi #110727 üzenetére
Én is meg akartam csináltatni, de nem merem elkezdeni.
A legextrémebb, hogy apósom konkrétan megvakult az egyik szemére neki 5 éve műtötték. Anyósom jól lát, csak nem bírja elég messzire tartani a telefont hogy el bírja olvasni.
A kollegám 10 éve műtette meg, neki az egyik szemét távollátóra csinálták meg az még viszonylag jó, a másikat közelre az mostanra sokkal rosszabb mint előtte volt úgyhogy olvasó szemüveg kell neki. Akinek lencsét ültettek be, annak annyira zavaró fénytörés van benne hogy szürkülettől kezdve alig lát valamit. Havernak 6 év alatt visszaromlott az eredeti szint alá a szeme. És ez csak a közvetlen környezetem.
Egy másiknak mondjuk tizenéve tök jó, de neki csak valami 1.5 dioptriát kellett korrigálni. Csak meló miatt muszály volt.
Persze ezek közül sok lehet, hogy csak korral járó dolog. De engem a sok negatív vélemény eléggé eltántorított. Ja és persze fingom kinek milyen módszerrel csinálták, mert abból is jön mindig új ami persze mentes minden mellékhatástól és tavaly találták fel de már húsz éve alkalmazzák. -
tibibi
őstag
válasz
WunderKinder #110724 üzenetére
Ezt kifejtenéd bővebben mi a gond.
Nálunk is opció lenne..
-
tibibi
őstag
én bemegyek vision expressbe oszt kalap az nem jó?
az asszony egyszer csináltatott a Kuti optikánál ,mert csak ott fizette a cége baszott drága volt....
-
Gombinyó
őstag
válasz
WunderKinder #110724 üzenetére
Nálunk mindenki ajánlotta.
-
313313
addikt
Nem tudom kinek mi baja van vele, feleségem és családja (náluk szinte mindenki szemüveges) az Arany János utcai Ofotértbe jár. Mondjuk az én szüleim is
-
Gombinyó
őstag
Köszi
-
Gombinyó
őstag
Optikát tudtok ajánlani a városban? Asszonynak idén már nem fér bele a szemműtét, addig is csináltatni kell neki egy új szemüveget. Vékonyított lencse kell, elég nagy dioptiás.
-
Zeki
nagyúr
-
tibibi
őstag
8gb ddr3 notebook ram eladó van valakinél?
-
daninet
veterán
válasz
daninet #110711 üzenetére
Elfelejtettem hozzáírni, hogy veszel egy ilyen office csomagot és örökre a tied.
Második évtől már ez az egész beruházás olcsóbb lesz mint a 365 előfizetvevagy massgrave verzió ingyen
vagy libre office mert azt használom és az is bőven meghaladja az átlagember igényeit, de persze értem, hogy lehetnek olyan iskolai stb beadandók amelyekhez kell MS office -
daninet
veterán
36k/év (87eur) az office 365
Ez 20k most hardveraprón.
idrive cloud backup első évben 5 dollár (5Tb), aztán pedig 70 dollár körül van évente.
CrahPlan korlátlan backup ~87usd/évha csak az 1tb tárhely miatt kellene kb minden más megoldás jobb
-
trebrona
nagyúr
-
Zeki
nagyúr
Office 365 single-t most honnan lehet legolcsóbban beszerezni?
-
TeeBee73
veterán
válasz
313313 #110701 üzenetére
Megértem, laktam én is ilyen helyen.
Viszont az, hogy reggel, mikor felkelsz (kávé, tojás után) letépsz a kertben egy paprikát, uborkát, paradicsomot, kihúzol egy újhagymát, a reggeli friss, kemencében sült kenyér mellé, füstölt kolbásszal, szalonnával, utána felcsapsz egy kis pörköltet a bográcsban, az azért valamilyen szinten boldogságot ad, az' pici szívemnek. Többet, mint a 144+ FPS.
MOD: Ja, óvoda, ált. suli 2 sarokra van. Az ásott kút sem hátrány, igaz, csak öntözni használom. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest