-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland93
aktív tag
Sziasztok!
Milyen projektort ajánlanátok 70 ezer ft.- körül?
Kocsmába szeretnénk EB miatt.Eddig egy Acer X1260-ast használtunk ami teljesen megfelelt, körülbelül 5 méterről használtuk kb. 2X2 méteres volt a kép, de tele lett fehér világító pöttyökkel (nem értem miért).
Egy hasonló tulajdonságokkal rendelkező gépet szeretnék.
-
Norbi 72
veterán
válasz
TwentyFour #29495 üzenetére
Nem baj.
Rick leírt mindent,de gariidőn túl nem 3,hanem 5 ezer a portalanítás.Az se vészes.
-
gabika1969
aktív tag
válasz
Az HD26 esetében fél év vagy 500 óra intervallum a kötelező. Az LSK szerviz garancialevelén kikötésként is szerepel
Az más kérdés, hogy 300 órával 1 évesen vittem el és nem szóltak...
-
Rick4
félisten
válasz
Akkor kell portalanítani, ha látsz a vetített képen porszemet, illetve a por miatt túlmelegszik, és lekapcsol a készülék. Amúgy saját magad megnyugtatása miatt meg tudod csináltatni, gariidőn belül 2-3x megcsinálja a márkaszerviz (Pannónia u 60), utána 3 ezresért végzik el ugyanezt. a műveletet.
-
TwentyFour
tag
válasz
Norbi 72 #29494 üzenetére
Sziasztok, van otthon egy BenQ W1070-em ami nemrég lépte át az 1000órás működési időt (valamivel több mint 1év alatt). Kérdésem az, hogy mikor jön el a portalanításnak az ideje? Esetleg ráér majd lámpacserénél?
Előre is köszönöm a választ.(Utólag vettem észre, hogy az "Új" helyett a "Válasz" gombot nyomtam.
)
-
StLui
veterán
Nekem meg még mindíg a 30eFt-os használt manuális vásznam van ami hullámos mióta megvettem, de már észre sem veszem
De a nagyképernyős mozizást és xbx-ozást annál inkább élvezem
-
gabika1969
aktív tag
válasz
z123456789 #29483 üzenetére
Én is beállok! 110" Screenline. Sima, mint a Nejem ....bőre, pedig az sem tini!A cégnél láttam nagy, rolóst...papírvékony és mint az Adria! Akkor tényleg inkább a fal, festve.
-
Norbi 72
veterán
válasz
z123456789 #29485 üzenetére
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #29484 üzenetére
Még fix előtt 240-es Projecta oldalfesz nélkül sem hullámosodott, de az még a jobbik GV-hez képest is 3x ár volt, szóval van alternatíva, de valóban nagyon drágák. Oldalfeszített motoros Projecta lehet egy életet kiszolgál, de Screenline ár/értékben, ami minőségre is kiterjed, valószínűleg topiklakók 99%-nak sokkal jobb választás.
-
z123456789
addikt
válasz
bajnokpityu #29484 üzenetére
Norbié nekem is tetszett, az tényleg minőségi.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
z123456789 #29483 üzenetére
Valóban, ezek masszív vásznak voltak.
-
z123456789
addikt
válasz
bajnokpityu #29480 üzenetére
Nekem csak azzal van tapasztalatom, ezért azt merem bátran ajánlani.
De ez már volt itt téma szerintem.
Norbinak is 100" felett van, ha jól tudom, és neki sem hullámos. De ezek elvileg még a régi GV vásznak. A jelenlegiek olcsó, kínai, szar minőséget képviselnek. -
bajnokpityu
félisten
válasz
z123456789 #29479 üzenetére
106 os grandview feszítés nélküli, és évek óta hibátlan, mint az új..
-
z123456789
addikt
válasz
Norby007 #29474 üzenetére
Nekem csak 92"-os, de rolós, és oldalfeszített. Mint a babpopsi.
Hullámos felületen kb 10mp-ig tudtam nézni a filmet. Egy pásztázós jelenetnél kiugrasz a fotelből annyira okádék. Esküszöm akkor inkább festenék a falra.
Az törvényszerű, hogy minél nagyobb a felület, annál nagyobb az esély rá hogy hullámosodni fog, ha rolós. Ha jól olvasom neked egy bitang nagy méret kell. Nagy méretben én is inkább keresném a lehetőséget a fixre.
De minimum egy Screenline oldalfeszítettet vennék. -
trecom
tag
válasz
Gigi01 #29468 üzenetére
Üdv köszi a választ meg fogom keresni amint aktuális lesz.
(#29470) tank1
Üdv köszi az infót én is pont ezt a verziót szeretném egyenlőre a gyűjtögetési fázisban vagyok
de lehet lesz jobb mire vásárlásra kerül a sor de jó tudni viszont hogy van egy típus amivel valakinek
már van jó tapasztalata.
Milyen projektorral vetítesz rá?
Mert én majd Benq W1070 , Optoma HD26-ra gondoltam első körben de majd meglátjuk mi lesz
belőle. -
rootmin
tag
válasz
Létezik rolós vászonból is feszített kivitelű. Pl: link.
Ezek szép, sima felületet tudnak adni, de megkérik az árukat (és a Projecta alapból nem olcsó...). Ez utóbbi miatt nem is feltétlen javasolnám ezen a szinten, de gondoltam megmutatom, hogy létezik ilyen esetben is megoldás, csak zsebbe nyúlós.
Bár lehet lesz itt olyan, aki konkurens megoldásból tud kedvezőbb árút, a házimozis vetítővászon piacot nem ismerem. -
jracz
tag
válasz
"de a kapor szakállú úristen kedvéért sem tudok a házamban fix vásznat telepíteni"
Ezen jót mosolyogtam
Na viccet félre téve. Valóban nem tudok igazságokat mondani csak fél igazságokat. Mert hát az igazság odaát van , azt tudjuk nem?
Szóval, hogy a kérdésedre válaszoljak, szerintem érdemes belekezdeni mindenképpen.
Mert vetíteni jó dolog.
Teljesen más mint tv-n nézni a filmeket.
Amúgy mint azt előttem már sokan elmondták, pont vászonra érdemes költeni többet. Mert egy jó vászon több vetítők kiszolgál. Éredmes megnézni a fórumtársak moziszobáit, hogy oldották meg. Hátha ellesel valami jó ötletet ami tetszik.
Én esetleg leadnák ebből a három méteres igényből és utána járnék, hogy oldal feszített vásznat mennyiért tudnál beszerezni. Én Szepivel bizniszeltem annó, vele jó tapasztalatom van. De biztos más is tud segíteni. -
Norby007
tag
Igen értem én amit írsz, írtok, de a kapor szakállú úristen kedvéért sem tudok a házamban fix vásznat telepíteni. Ezért ne is fogjak bele az egészbe?
Gondolom van hullámos és hullámos között is különbség. Jártam a héten Norbi 72-nél innen a fórumról és Neki a vászna tükör sima, motoros rolós és több éves. Akkor ez hogy is van?
Lehet hogy akad olyan vászon ami nem lesz hullámos és mégis rolós?
Szerintem van azért féligazság is a leírtakban.
Nem igazán tudom eladni a vetítőt mivel még meg sincsen
Viszont a vásznat előbb megveszem, mert ebből már csak az utolsó darabok vannak és az euró is megy felfelé.
Tehát ha valaki nem tud fix vásznat telepíteni az vagy mondjon le a vetítésről, vagy egészen biztosan hullámos vásznat fog nézni?
Erre a kérdésre biztosan van válasz? -
jracz
tag
válasz
Norby007 #29472 üzenetére
Ha attól félsz, hogy egy rolós vászon hullámos lesz akkor, ne is vegyél.
Add el a vetítőt is nyugodtan. Ha már így filózol rajta.
Valahol ez a fórum azért van,hogy a leírt tapasztalatokból tanuljatok.
Kb milliószor lett leírva, hogy csak a fix vászon nem hullámos.(elvileg)
Minden más megoldás csak kompromisszumos megoldás.
Néztem már hullámos vásznon filmet.
Eléggé zavaró hidd el.
Mivel tudod, hogy ott van, oda is téved a szemed. -
Norby007
tag
válasz
devil-k #29465 üzenetére
Innen nem is terveztem venni semmit, de máshol is kapható. Bár nem tudom mi lehet az igazság. A vetítéstechnél azt írják, hogy svéd vászon, közben pedig lengyel:
Nekem így első leírásra elnyerte a tetszésemet, az biztos, hogy vászonért nem akarok 120 ezer Ft-nál többet kiadni, de viszont szükséges a 3 méteres szélesség. Így maradt vagy a Funscreen vagy ez az Avtek.
Az Iponon írta valaki, hogy csak a széle hajlik be de maga a vászon tükör sima maradt.
Én ennél elvből nem adok ki többet érte, ha meg hullámos lesz akkor eladom a vásznat is meg a projektort is és befejeztem a vetítést, aztán annyi.Nem hiszem, hogy itt mindenki a fórumról 250-450 ezer Ft-os vászonnal van felszerelve otthon. Elhiszem, hogy lehetnek problémák, de kompromisszumot kell vállalni.
Szerintem. -
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Benq w1070+ beállításaival próbálkoztam, viszont szerettem volna kipróbálni a 3dt. Ehhez visszaállítottam a gyári beállításokat. Keystoneok is 0-k. Viszont így alapállásban is trapéz alakú a kép. Mit ronthattam el?
-
serius
csendes tag
Sziasztok!
Elhatároztam magam, még addig amíg lehet, kicserélem a PW1500G-t valami másra, mert elég közelről ~2,5m nézem a 92" és kell az 1080p...
Három modell jött szóba:
1. LG PF1500G:
Ez van az első helyen, viszont nem tud 3D-t... illetve mindenki azt mondja, hogy LED < Halogén izzó
2. Benq W1070+
Második helyen van, a legnagyobb probléma amitől félek a szivárvány effektus. Sajnos a LED-es projektoron is ha mozgatom a szemem (pl vászon egyik oldaláról a másikra) annak ellenére, hogy nincs benne elvileg kerék, látom a világos részeken a szivárványt... persze kevesebb szemmozgással kompenzálható. Csak ezért nem cserélném le, viszont ha a színkerekes DLP-nél szemmozgás nélkül is kijön, akkor tuti nem kell DLP... Ahhoz meg nincs pofám, hogy kicserélem erre, és ezt is visszaviszem a boltbaoké, hogy papíron meglehet, de nincs hozzá pofám...
3. Epson EH-TW5350
Harmadik helyen, 3D-t tud, paraméterek szimpatikusak, illetve tuti nincs szivárvány. Képminőséget nem tudom ennél milyen lehet..Bármilyen tanácsért is hálás vagyok!
-
trecom
tag
Üdv mindenkinek egy kérdésem lenne ez a vászon megérheti az árát(a 250cm széles verzió)?
-
Norby007
tag
Pl:
[link] -
Norby007
tag
-
serius
csendes tag
válasz
z123456789 #29454 üzenetére
Ja, hogy a buzogány egy szín....
Ez akkorát koppant, hogy még az alattam lakó is hallotta
-
z123456789
addikt
válasz
Gigi01 #29455 üzenetére
Mentségemre szóljon tényleg rég jártam erre, szóval teljesen függetlenül, én is ezt ajánlom.
Tehát kedves Serius! A buzogány egy kipróbált szín. -
Gigi01
őstag
válasz
z123456789 #29454 üzenetére
Nálam is az van,nemrég raktam be képet,picit talán látszik.
-
z123456789
addikt
válasz
serius #29450 üzenetére
Írtam a falfestésre.
Minél sötétebb színt választasz útban a fekete felé, annál jobb lesz.
A poli farbe magyar termék, és jó minőségű. Kevertethetsz ki színt is sima fehérből, de az előre bekevertekkel olcsóbban jössz ki. Azért mondtam a platinumot, mert az egy elég jó cucc. Választasz egy buzogányt, és kész csoki lesz a nappali.
De amúgy Szepi kolléga ha jól emlékszem korábban festőként dolgozott. Ez egy jó kombináció e téren, szerintem kérdezhetsz tőle. -
devil-k
nagyúr
válasz
serius #29450 üzenetére
Ez egy olyan dolog, hogy lehet neked felsőkategóriás vetítőd is, ha nem tudod megteremteni hozzá a méltó körülményt (pl. megfelelő sötétítés és falszínek... stb.) Minél sötétebb színre érdemes festeni az oldalsó falakat, a plafont meg méginkább. Attól függ, mennyire engedékeny a másik feled.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Filmvilág
- Renault, Dacia topik
- Hálózati / IP kamera
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dark Souls sorozat
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Softmodolt PlayStation 3 Slim
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest